Barça activeert terugkoopclausule ter waarde van vier miljoen euro

Dinsdag, 16 juli 2019 om 16:16Chris Meijer • Laatste update: 16:29

Marc Cucurella keert terug bij Barcelona, zo maakt de club via de officiële kanalen bekend. De twintigjarige verdediger speelde afgelopen seizoen op huurbasis voor Eibar, dat hem deze zomer voor twee miljoen euro definitief overnam. Barcelona had in deze overeenkomst een terugkoopoptie ter waarde van vier miljoen opgenomen en heeft deze nu geactiveerd.

Cucurella speelde afgelopen seizoen 33 wedstrijden voor Eibar, dat als twaalfde eindigde in LaLiga. De vleugelverdediger maakte tijdens de huurperiode bij de club uit Baskenland de nodige indruk, wat Barcelona heeft doen besluiten om de terugkoopoptie direct te activeren. Eibar houdt een winst van twee miljoen over aan Cucurella, die uiteindelijk dus maar één seizoen in het Estadio Municipal de Ipurua speelde.

Met één officiële wedstrijd, in oktober 2017 in de Copa del Rey tegen Real Murcia, achter zijn naam vertrok Cucurella vorig jaar naar Eibar. De jeugdinternational van Spanje speelde sinds 2012 in de jeugdopleiding van Barcelona, dat hem op veertienjarige leeftijd weghaalde bij stadgenoot Espanyol. Cucurella speelde uiteindelijk 54 wedstrijden in Barcelona B, maar wist nooit definitief aan te haken bij de hoofdmacht van de kampioen van Spanje.

Het is de vraag of dat nu wel gaat gebeuren. Het is geen geheim dat Barcelona op zoek is naar een stand-in voor Jordi Alba. Voor die vacature werden eerder ook Filipe Luís (transfervrij na zijn vertrek bij Atlético Madrid) en Junior Firpo (Real Betis) genoemd. Het is tevens mogelijk dat Barcelona Cucurella heeft teruggekocht om hem later voor een groter bedrag door te verkopen, daar er meer belangstelling voor hem was.


Poll

Goede zet van Barcelona?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

14 reacties (laatste reactie door guaporta)

Slim van Barça, na een jaar op de bank verkoop je hem voor 20 miljoen en je hebt een mooie winst gemaakt.

16 juli 2019 om 16:39

Hij gaat waarschijnlijk als back-up fungeren van jordi alba en dat betekent dat hij sws 15-20 aankomend seizoen gaat spelen. Jordi alba speelde bijna alles en dat is belachelijk voor een speler in de 30.

16 juli 2019 om 16:45

Dit is Barça, vriendelijke vriend. Die verkopen hem over één a twee jaar voor hooguit 5 miljoen incl bonussen.

Top. Heb deze jongen het afgelopen seizoen een redelijk gevolgd en heeft wat mij betreft deze transfer terugverdiend. Oorspronkelijk vanuit La Masia, dus dat is weer een leuk feitje voor Barca.

Geweldig nieuws. Gedroomde back-up voor Alba. Uit La Masia en bewees zichzelf afgelopen seizoen bij Eibar als een Barca-waardige speler. Vooral zijn hattrick aan assists tegen Real Madrid en zijn doelpunt tegen Barcelona waren mooie pluimen voor zijn prestaties. Welkom terug, Cucu.

Ik hoop dat dit de backup van Jordi Alba wordt volgend seizoen. Liet een goeie indruk achter bij Eibar en heeft toch 31 La Liga wedstrijden gespeeld. Daarnaast is hij pas 20 jaar!

Dus je betaald 2 miljoen om een speler terug te halen die je verhuurd had.. Ze zijn niet heel slim bezig bij Barca (ja ik snap dat ze door het contract met optie tot koop geen keuze hadden..)

16 juli 2019 om 17:03

Ze hadden hem niet verhuurd maar verkocht met de optie om hem weer terug te kunnen kopen.

16 juli 2019 om 17:23

@sanbanko Letterlijk de 2e zin in dit artikel: De twintigjarige verdediger speelde afgelopen seizoen op huurbasis voor Eibar, dat hem deze zomer voor twee miljoen euro definitief overnam.

Ze hebben hem gehuurd met een optie tot koop, speler bevalt en ze kopen hem.
Barca ziet de vooruitgang van deze speler en koopt hem direct weer terug voor 4 miljoen.
Oftewel, je betaald 2 miljoen om een speler die je verhuurd had weer terug te halen.

16 juli 2019 om 19:25

Even wat context. Marc Cucurella werd afgelopen seizoen verhuurd aan Eibar. Die club had een optie tot koop van twee miljoen euro op laten nemen in het contract, waarbij Barcelona een terugkoopoptie van vier miljoen euro zou hebben als die koopclausule geactiveerd zou worden. Daarmee heeft Eibar de incentive om de speler verder te ontwikkelen, terwijl Barcelona voor twee miljoen euro een speler terug kan krijgen die zich in La Liga heeft bewezen. Voor alle partijen een win-winsituatie en een handige constructie van Barcelona.

We kunnen het urenlang hebben over het wanbeleid van Barcelona, maar dit specifieke geval hoort daar in mijn ogen niet bij.

Hoewel Marc Cucurella als linkermiddenvelder indruk maakte in zijn tijdelijke dienstverband bij Eibar behoort hij in mijn optiek stand-in te zijn van Jordi Alba. In de voorbereiding van het afgelopen seizoen mocht hij samen met Juan Miranda uitvechten wie stand-in mocht zijn, maar verloor die strijd door een aantal slechte prestaties in de oefenwedstrijden. Dat hij in dat voorgaande jaar op het derde niveau in Spanje nauwelijks werd uitgedaagd en daardoor stagneerde in zijn ontwikkeling zal daarin ongetwijfeld een rol hebben gespeeld. Nu Juan Miranda zich na het Europees Kampioenschap onder 19 waarschijnlijk zal laten uitlenen aan een middenmoter uit La Liga lijkt het moment daarvoor Cucurella. In principe heeft hij namelijk alles wat Barcelona vraagt van een linksback; loopvermogen, spelinzicht, techniek en onverzettelijkheid in de duels. Het is misschien tekenend dat hij bij Eibar uitblonk in een meer offensieve rol, zijn defensieve positionering kan namelijk nog steeds wat aandacht gebruiken.

Eigenlijk is de vraag vrij simpel; denkt Barcelona voor de langere termijn (nu Jordi Alba zich nog wekelijks op het hoogste niveau bewijst) een linksback in de markt te zien die zowel Juan Miranda als Marc Cucurella overbodig maakt? In mijn ogen zijn dat slechts twee mogelijkheden; Alejandro Grimaldo of Junior Firpo. Maakt de club van de linksbackpositie de prioriteit van de zomer (boven de komst van Neymar bijvoorbeeld), dan is Grimaldo natuurlijk droomkandidaat. Maar uiteindelijk komt iedereen als het goed is tot dezelfde conclusie; Marc Cucurella is een capabele stand-in en op de langere termijn misschien meer dan dat. Geen reden om hem voor enkele miljoenen winst te verkopen en daarvoor een dure linksback aan te trekken die waarschijnlijk de komende jaren toch gefrustreerd achter Jordi Alba op de bank gaat zitten.

16 juli 2019 om 17:13

@Guaporta , Ben het, bijna als vanzelfsprekend, weer helemaal met je eens. Bij deze wil ik ook van de gelegenheid gebruik maken om je te bedanken voor altijd weer je goeie en realistische verslagen over Barca. Ik hoop je verslagen ook aankomend seizoen weer te mogen zien hier op vz. Gràcies!

16 juli 2019 om 17:17

Hij zegt altijd wat er al is gezegd, alleen in zijn eigen woorden. Niets vernieuwends, alleen belachelijke lappen tekst. Ieder zijn eigen ding, ik skip ze in ieder geval.

16 juli 2019 om 17:56

Was de azijn weer lekker als ontbijt?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4940 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
Sergio BusquetsMiddenvelder60
M. DepayAanvaller63
PiquéVerdediger51
Sergi RobertoVerdediger52
F. de JongMiddenvelder50
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

1 fan
Verdediger, 23 jaar

In de wandelgangen

Maandag 27 september
Een afvaardiging van Ajax zat afgelopen zaterdag op de tribune voor Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren