Twente verricht ‘klein wonder’: ‘Een van de allergrootste talenten van Japan’

Dinsdag, 16 juli 2019 om

FC Twente heeft zich versterkt met Keito Nakamura, zo maakt de club uit Enschede via de officiële kanalen bekend. De achttienjarige aanvallende middenvelder wordt voor twee seizoenen gehuurd van Gamba Osaka, terwijl de Tukkers een optie tot koop in de huurdeal hebben bedongen. Nakamura speelt komende zondag nog met zijn huidige werkgever de wedstrijd tegen Nagoya Grampus Eight, waarna hij het vliegtuig naar Nederland pakt.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Goede zet van FC Twente?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

59 reacties (laatste reactie door robert41)

Hahah hij lijkt wel op Ryo Miyiachi van vroeger. Ted van Leeuwen is hard bezig vraag me af hoe Twente voor de dag zal komen. Hoop echt dat Drommel dit jaar laat zien waarom het vroeger een groot talent was.

Ik ben heel enthousiast! Op papier ziet het er goed uit. Nu hopelijk ook op het veld!

16 juli 2019 om 14:47

Op papier is het ook maar een velletje met wat tekst. Altijd leuk dit soort verrassingen. Niemand heeft een idee wat het gaat brengen en het type deal met 2 jaar huur en optie tot koop is slim, leg je je niet direct voor 3/4 jaar vast aan een jongen die veel moet verdienen. Benieuwd of ie snel in de basis zou kunnen komen

16 juli 2019 om 19:27

Enthousiast? Serieus.. als je spelers moet gaan huren van Gamba Osaka... een club die dat spelertje net gekocht heeft, zit er iets flink verkeert.
Volgens mij kan die er helemaal niks van. Anders doen ze hem niet binnen een paar maand weg met optie tot koop....

16 juli 2019 om 21:39

Twente heeft geen geld dus moeten ze het hebben van transfervrije speler en ook het huren. Wat heb jij je conclusie al snel klaar liggen zeg. Hoop dat die scoort tegen joun clubke.

16 juli 2019 om 22:34

Volgens mij reageer ik op iemand die roept dat ie hier heel blij van wordt. Hoe kun je in hemelsnaam blij worden van iemand die je nog nooit hebt zien spelen en die gehuurd wordt (jawel gehuurd) van wereldclub Gamba Osaka..

Tja... dat jij vind dat iedereen daar blij van moet worden zegt veel over jou eenzijdige kijk naar je clupje... veel succes in de eredivisie dit jaar!

17 juli 2019 om 15:48

@robert41

Vertel dat tegen Groningen dat momenteel ontzettend veel plezier beleeft aan ene Ritsu Doan. Waar komt hij vandaan? Ja hoor, Gamba Osaka en gok eens; ook FC Groningen huurde hem in eerste instantie.

Nu zeg ik niet dat deze Nakamura net als Doan gaat slagen, maar ik heb het idee dat je hier gewoon aan het provoceren bent en niet bepaald iets met FC Twente hebt (om het zacht uit te drukken). Dat straalt namelijk van jouw reacties af. Dat is prima, maar kom dan in ieder geval met goede argumenten die ergens op slaan.

17 juli 2019 om 17:51

Zeg grapjas.... kom zelf uit Enschede maar heb geleerd dat als je een keer een afwijkende mening over Twente hebt mensen als jij altijd erg onredelijk en agressief worden.

Je moet eens lezen wat ik schrijf kerel ipv je onmiddelijk beledigd te voelen.
Normaals hoe kun je in hemelsnaam blij zijn als er iemand gehuurd wordt die je nog nooit hebt zien spelen. Verder komt hij niet van Liverpool maar van Osaka. Dat er toevallig een keer een redelijke voetballer vandaan komt wil niet zeggen dat dit een topper is..... ik wordt er in ieder geval niet blij van.... maar hoop er het beste van

Wel goed dat ze die optie tot koop hebben. Financieel de aankomende 2 jaar aansterken en dan zo'n jongen kunnen betalen. Ben benieuwd hoeveel ze over 2 jaar moeten gaan neerleggen als deze speler bekend staat als groot talent in Japan. In ieder geval goed gehandeld!

16 juli 2019 om 15:39

Dan moet deze speler wel willen tekenen. Als hij dermate veel indruk maakt in de komende twee jaar, is het vrij reeel dat hij z'n heil na de huurperiode op een hoger niveau zoekt. Maar goed, nu is hij sowieso niet haalbaar dus dit is in ieder geval een voet achter de deur.

Ja lekker hoor, precies wat we nodig hadden! Nu commercieel er ook je voordeel van doen en we kunnen weer een paar kleine stapjes zetten.

16 juli 2019 om 15:37

Dat commerciele zal toch vooral afhangen van zijn prestaties. Als die jongen er direct staat (nog een groot vraagteken) zal de aandacht in Japan snel naar deze jongen en dus FC Twente verschuiven, al weet ik niet in hoeverre die commerciele voordelen er zijn.

16 juli 2019 om 16:36

Ik doel niet zozeer op de commerciële mogelijkheden in Japan, eerder hier in de regio. Veel Twentse bedrijven zijn (deels) ik handen van Japanners, die kan je nu beter aan je binden. Grootste voorbeeld natuurlijk Grolsch/Asahi.

16 juli 2019 om 16:50

Grolsch hadden ze al voor er uberhaupt Japanners bij de club speelden. Verder denk ik ook dat je het als club vooral van de kwaliteiten van de speler moet hebben.

16 juli 2019 om 19:31

Die jongen komt tekort voor Gamba Osaka (of all places..) en jij verwacht dat ie er direct staat? Yeah.. right...

Misschien kunnen ze nog een speler van Telstar of NEC huren....

17 juli 2019 om 15:44

@robert41

Sorry hoor, maar wie zegt te verwachten dat hij er direct staat? In het vervolg eerst even goed lezen voor je iets schrijft. Maar goed, gezien jouw laatste zin hoef ik jou dus niet serieus te nemen.

Erg blij mee, mooie deal ook.

16 juli 2019 om 19:32

Ben je er blij mee? Je hebt hem dus zien spelen. Vertel.. ben reuze benieuwd

Als het echt zo'n groot talent is, dan gaat hij niet voetballen bij Twente en zal zijn club hem ook niet twee jaar verhuren in de huidige markt. Zal allemaal wel mee vallen

16 juli 2019 om 14:50

Twente kan hem niet vastleggen definitief. Kan pas over 2 jaar. Daarom is zijn contract bij Gamba Osaka opengebroken, huurt Twente hem 2 jaar met optie tot koop. Zijn contract liep immers in januari af. Zelfde constructie is gedaan met Giorgi Aburjania. Wel positief. Bevallen ze niet kunnen ze zo terug en je kunt ze anders evt vastleggen en direct verkopen

16 juli 2019 om 14:50

Zei je dat 8 jaar geleden ook over een zekere Honda die bij VVV ging voetballen? Of toen een zeker Doan aan de slag ging bij Groningen? Zeg niet dat dit hetzelfde kaliber is, maar die jongen nu al afschrijven is erg simpel gedacht. Alsof je alleen een talent kan zijn wanneer Ajax of Real Madrid interesse in je heeft....wat een manier van denken.

16 juli 2019 om 19:33

Honda was gekocht... das nogal een verschil

16 juli 2019 om 14:54

Waarom zou hij niet voor Twente kiezen? Hij zal hier genoeg speel minuten krijgen en de Eredivise is een mooie competitie om te groeien als speler. Daarnaast is het een groot talent voor het niveau waar fct naar streeft. Het is natuurlijk niet een de ligt niveau talentje.

16 juli 2019 om 15:25

Jongen is 18, bijna 19. Dan is de Nederlandse competitie een mooie tussenstap. Aanvallend voetbal en meer ruimte voor aanvallers dan in veel andere competities. En Twente is natuurlijk een mooie club: meer kans op veel speeltijd dan bij de topclubs en een grotere club dan bijv. Groningen, waar hij ook naartoe kon.

16 juli 2019 om 15:42

Dat is wel erg kort door de bocht. Zo'n jongen krijgt natuurlijk ook mee hoe het Doan hier vergaat en als er dan een club komt uit dezelfde competitie die hem een mooi plaatje voorschotelt, kan dat best aantrekkelijk zijn. Niet elk goed talent komt automatisch bij een Europese (sub)topper terecht. Ook relatief kleine clubs hebben regelmatig prima talenten ter beschikking.

16 juli 2019 om 17:05

Grote talenten worden al vroeg gevraagd op hun zestiende of zelf op hun 15e jaar bij de top een Chong al op16 jaar bij man United .een Fernandes die bij jullie zat stonden ze in de rij bij de top.in Engeland en zo ook een ajax.bij deze zal het wel toch meevallen anders zat hij nu al bij de top in Europa dan in een japan.hij zal ook niet gelijk staan en denk dat het een poosje gaat duren dus zie het niet als een indirecte versterking wat eigenlijk Twente wel nodig heeft maar meer een probeersel om erna op te kunnen verdienen.

17 juli 2019 om 15:53

Dat zijn dan ook direct hele grote talenten voor de Europese top. Nederlandse clubs kunnen prima genoegen nemen met talenten uit een of twee categorieen daaronder. Als deze jongen het alleen al leuk doet bij FC Twente, is dat voor de club al een aanwinst.

was deze jongen mee met japan in de copa america?
zo ja hoe heeft ie gespeeld?

16 juli 2019 om 15:03

Nee, deed wel mee op het wk onder 20 in Polen. Daar is ook gescout door Twente, maar geen idee of hij het daar goed heeft gedaan.

Sinds Nashat Akram is een speler voor zijn komst bij Twente niet meer zo opgehyped door de club. Laten we hopen dat deze gast iets beter is.

16 juli 2019 om 15:06

Door de club? Heb juist eerder het idee dat de club de aanwinsten (ook Keito) nog te weinig “hyped”.

16 juli 2019 om 15:13

Alle citaten in dit artikel zijn afkomstig van de officiële site en impliceren dat er een enorme ster in aantocht is. Van een speler die op het hoogste niveau in Japan in 23 wedstrijden 1 doelpunt heeft gemaakt hoef je echt geen wonderen te verwachten. Zie er wel naar uit on hem te zien spelen en knap dat dat Ted met zijn mooie praatjes Groningen heeft weten af te troeven.

16 juli 2019 om 15:18

Hij is 18.. bitte.. als ie er 20 had gescoord zat ie nu bij de absolute Europese top.

16 juli 2019 om 15:34

Ja 23 wedstrijden aan deelgenomen, invalbeurten van 1 tot 15 minuten meegerekend. Zo kom je wel aan die 23.

Heeft minder dan 1000 minuten gemaakt met 4 officiele basisplaatsen.

16 juli 2019 om 15:37

Om nog maar een vergelijking erbij te pakken. Honda speelde zo'n 80 wedstrijden in Japan en kwam 13 keer tot scoren, speelde op dezelfde positie bij Nagoya, was 3 jaar ouder dat hij naar Nederland kwam en die heeft best wel wat wondertjes verricht.

16 juli 2019 om 15:07

Akram was dan ook dee Becham van Azie

16 juli 2019 om 15:10

Mwoah... kan me Corona nog voor de geest halen. Zure nasmaak omdat juist hij een type was wat ons het schimmige karakter qua handelen heeft gegeven, maar hij werd toch keihard gehyped. Terecht achteraf, kan echt bizar goed voetballen. Ben erg benieuwd naar deze Nakamura en Twente in zijn algemeen. Ik denk dat van Leeuwen goede zaken doet. Er zal in de latere dagen van de transfermarkt wellicht nog een spits komen, dan hoopt twente alleen wel Boere of Oosterwijk nog te verkopen. Ik zie die Italiaan van Den Bosch er wel slagen, handige speler. Psv staat alleen al wel voor de deur over 2.5 week.

16 juli 2019 om 15:32

Zo terecht vond ik het niet. In het eerste seizoen liet hij werkelijk niets zien (laten we het aanpassingsproblemen noemen) en in het tweede seizoen was meneer al vrij snel bezig met een transfer die hij uiteindelijk in de zomer ook kreeg.

Uiteindelijk heeft Corona veel meer gekost dan hij heeft opgeleverd en daar heeft de club nu nog de naweeen van. Uiteraard de schuld van de toenmalige bestuurders, maar toch...

Wow, deze had ik niet verwacht. Ik denk oprecht dat deze jongen een smaakmaker kan worden bij FC Twente mits hij de juiste speeltijd krijgt.

Wellicht had je de mooie statistiek van zijn vier goals in vier wedstrijden op het jeugd WK vorig jaar, toen is hij waarschijnlijk er echt uitgesprongen bij de scouts. Hoop dat hij gaat slagen bij Twente!

16 juli 2019 om 15:11

Gezien je Japanse avatar, volg jij die competitie ook? En ken je deze jongen?

16 juli 2019 om 15:23

Heeft pas vier volledige wedstrijden voor Gamba Osaka gespeeld en je zag dat hij er meteen bovenuit stak qua creativiteit en inzicht. Dit is een ploeg die een heel matig seizoen doorstaat en maar 6 puntjes boven de degradatiezone staat, dus op een enkeling na kunnen de spelers er weinig van en de rest van de aanvallers anticiperen niet op z’n passes of zijn loopacties worden niet gezien. Staat bij Gamba ook op links terwijl hij bij Japan meestal op rechts staat, waar hij naar mijn mening beter tot zijn recht komt. Wellicht dat dat er iets mee heeft te maken waardoor hij minder indruk maakt bij zijn club. Bij de nationale jeugdelftallen heeft hij altijd een hele sterke indruk gemaakt op mij.

Eerst maar eens afwachten voor we met z'n allen de polonaise lopen. Niet alleen is deze jongen met 18 jaar nog erg jong, ook is het afwachten hoe goed deze jongen nou echt is. In Japan is het niveau een stuk lager dan in de Eredivisie, dus eerst maar eens zien wat deze jongen op het veld laat zien.

16 juli 2019 om 15:21

Jij volgt de Japanse competitie dus? Hoeveel lager is het niveau daar? Vergelijkbaar met de Luxemburgse competitie of nog lager?

16 juli 2019 om 15:25

Hij heeft wel een punt en dat zeg ik als volger van de competitie haha. Al is een stuk lager overdreven, het is weliswaar wel van lager niveau. Wel vele malen hoger dan de Jupiler League. Ik denk dat de top daar zou kunnen meestrijden voor plek drie maximaal hier. Ajax en PSV zijn iets te hoog gegrepen.

16 juli 2019 om 15:35

Ik volg de Japanse competitie niet, maar het lijkt me niet moeilijk om na te gaan dat een competitie waarbij derderangs-voetballers die het in de Keuken Kampioen Divisie niet eens halen daar belangrijke krachten zijn nou niet bepaald van een gelijkwaardig niveau is (overigens met alle respect naar de Japanse competitie(s) ).

16 juli 2019 om 15:45

Ja zo kan je tal van vergelijkingen gaan maken. Mike Havenaar legde er bij een tweede divisionist 3 goals minder in dan bij Den Haag dat dicht tegen Play Offs aan zit. Doumbia scoorde in 35 wedstrijden 10 goals in Japan waaronder een seizoen in de tweede divisie, vervolgens maait hij er 50 in in twee seizoen bij Basel en 28 in een seizoen bij Cska. Hulk was slechts topscoorder van de tweede divisie in Japan en maakte furore bij Europese subtoppers als Zenit en FC Porto.

Ik hoop dat je mijn punt snapt, de vergelijking die je schetst is geen graadmeter.

16 juli 2019 om 15:46

Nu zeggen individuele spelers weinig ove het niveau maar veel van die spelers die jij bedoelt spelen daar veelal op het 2e niveau of in Indonesië, maar ik ga er toch ook niet Iniesta, Torres of Podolski bijhalen om een competitie niveau te duiden. Ik ken het niveau ook niet, Nipponichiban wel en die zegt dat het niveau vele malen hoger is dan de KKD

16 juli 2019 om 15:48

Mag ik vragen over welke derderangs-voetballers je het hebt die in Japan belangrijke vaste krachten zijn? Kan er geen een opnoemen.

als Ted Van Leeuwen dit seizoen weer aantoont dat zijn aankopen van meerwaarde zijn zou ik hem volgend seizoen best als TD van Feyenoord willen zien

16 juli 2019 om 16:08

@japie, van mij had hij nu al mogen komen als opvolger van Martin van Geel. In plaats van Sjaak Troost. Uiteraard kan ik niet inschatten of Ted van Leeuwen 'ja' had gezegd tegen een aanbieding van Feyenoord. Immers niet iedereen wil een sprong wagen in de Leeuwenkuil die De Kuip heet.

16 juli 2019 om 16:12

Ted is goed met een lege portemonnee maar ik vraag me af hoe hij het zou doen met een grote zak geld.

16 juli 2019 om 18:41

@fctwenteynwa

Feyenoord heeft ook niet veel te besteden dus dat moet dan wel goed komen

16 juli 2019 om 16:35

Dan is Ted 68. Geen idee of hij dan nog een stap wil maken en voor hoelang...

Veel Japanners opeens zo in de Eredivisie. Toch wel opvallend.

Ik vind het netjes dat Twente deze speler heeft kunnen huren met een optie tot koop. Ik denk dat een aantal clubs uit de Eredivisie van het linker rijtje deze speler ook wel hadden kunnen gebruiken voor de toekomst. Ik ben benieuwd hoe Twente het volgend jaar doet in de Eredivisie. Ik hoop dat ze er in ieder geval in blijven ze zijn veelste groot om in de Jupiler League te spelen.

Tijdens het WK onder 20 in polen warden er op de billboards 2 spelers gehighlight, 1 is voor 25 miljoen naar Real gegaan, de ander gaat nu naar FC Twente.gehyped of niet, de Fifa koos toch ook echt deze jongen uit om in the picture te zetten.
ik geef hem het voordeel van de twijfel maar gewoon.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Maandag 14 oktober
Mauro Icardi is nog altijd in beeld bij Juventus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren