Haller verkast voor 50 miljoen naar de PL en laat FC Utrecht juichen

Woensdag, 17 juli 2019 om 14:02Tim Siekman • Laatste update: 14:02

Sébastien Haller is speler van West Ham United. De 25-jarige aanvaller komt over van Eintracht Frankfurt, dat circa vijftig miljoen euro toucheert met de verkoop en de deal via de officiële kanalen wereldkundig maakt. Ook FC Utrecht profiteert van de transfer van Haller, daar de Domstedelingen twee jaar geleden een doorverkooppercentate hadden bedongen.

De overgang van Haller naar West Ham is geen verrassing meer, aangezien Eintracht Frankfurt dinsdagochtend al meldde dat men een akkoord had bereikt met the Hammers. De Duitse club gaf de spits toestemming om af te reizen naar Londen om de medische keuring te ondergaan. Uit de medische tests kwamen geen problemen voort, waardoor Haller zijn handtekening kon zetten.

FC Utrecht verdient ook aan de transfer van Haller van de Bundesliga naar de Premier League. Twee jaar geleden namen de Domstedelingen voor circa zeven miljoen euro afscheid van de topschutter. Destijds had de leiding van FC Utrecht een doorverkooppercentage bedongen in de deal, waardoor de Eredivisionist nu weer wat geld mag verwachten.

Haller wordt bij West Ham gezien als de opvolger van Marko Arnautovic, die naar het Chinese Shanghai SIPG is vertrokken. Haller heeft deze stap verdiend op basis van zijn prestaties bij Eintracht Frankfurt de afgelopen twee jaar. In 77 wedstrijden kwam de spits 33 keer tot scoren, terwijl hij tevens 19 assists produceerde. De aanvaller lag nog tot medio 2021 vast bij de Bundesliga-club.


Poll

Een goede aankoop van West Ham United?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

78 reacties (laatste reactie door badhabbit)

Allemachtig, wat een bedrag

17 juli 2019 om 14:11

Ja, vind ik ook wel veel voor deze speler. De kans dat hij niet zo makkelijk scoort in de pl is er natuurlijk, daar hebben meer spelers kast van gehad.

17 juli 2019 om 14:21

West Ham is een kerkhof voor spitsen sinds Carlos Tevez. Uit mijn hoofd hebben alle spitsen sindsdien meer dan 900 wedstrijden en minder dan 150 goals. Ik hoop erg voor Haller dat hij daar verandering in kan brengen want ik vind het persoonlijk een geweldige speler die erg underrated is.

17 juli 2019 om 15:03

Het is de vraag hoe West Ham hem wil gebruiken. Haller is een kapstokspits pur sang. Een echte specialist waar je je aanval aan ophangt. Een type dat excelleert met de rug naar de goal, met naast hem een snelle spits met diepgang. Daarom deed hij het zo goed bij Utrecht, en ook bij Frankfurt die hem uitstekend voor in die rol gescout hebben. Haller zal nooit een spits worden die er even 30 in rost per seizoen. Het is geen finisher. Geen afmaker. Geen spits met de neus naar de goal met natuurlijk torinstinct. Het is een dienende spits, waar het elftal beter van gaat spelen. Als West Ham hem ook uit deze gedachte gehaald heeft en hem koppelt aan een complementair type (snelle spits met diepgang) dan zal Haller het ook wel redden in de Premier League qua aantal goals en assists. Hebben ze hem voor een andere rol gehaald dan gaat hij het heel moeilijk krijgen.

17 juli 2019 om 17:32

Met spelers als Anderson, lanzini, fornals om hem heen zou het best nog wel een goed uit kunnen pakken.

17 juli 2019 om 14:19

Het is wel een flink bedrag maar ik kan me er wel in vinden. Gallery was voor zijn blessure absolute vedette bij Frankfurt en ging zelfs een tijdje aan kop met meeste assists en 4e plek op de topscorer lijst volgens mij. Was daarnaast na Sancho dacht ik het meest betrokken bij goals ondanks dat hij er een tijdje uit heeft gelegen. Heeft zich supersterk ontwikkeld bij Frankfurt en deze stap is hem gegund

17 juli 2019 om 14:24

Waar is de tijd dat 40 miljoen voor Agüero nog veel leek.. In de huidige markt zou dit zo'n no-brainer zijn voor élke premier league club.

17 juli 2019 om 14:30

Precies, of de 40 miljoen voor Fernando Torres was destijds ook een megatransfer

17 juli 2019 om 14:34

Dat is ongeveer een Mbappe, een Neymar en 78 andere veelste duren transfers geleden.

17 juli 2019 om 14:44

Mbappe en Neymar zijn geen 'veel te dure transfers'. Verdienen ze terug met marketing en commercie. (Neymar helemaal, de grote ster van een groot voetballand.)

17 juli 2019 om 16:38

@kowalski, ik moet altijd heel hard lachen om dit soort onwetende opmerkingen. Dus ik zal het nog een keer uitleggen.

Bij gemiddelde Europese topclubs kun je de inkomsten ongeveer als volgt verdelen:
40% mediarechten
40% commercie
20% kaartverkoop & prijzengeld

Sinds de komst van Neymar en Mbappe zijn de totale inkomsten van PSG gestegen van 458 miljoen naar 541 miljoen. Laten we er voor het gemak even van uitgaan dat 80% van deze extra opbrengsten te wijten zijn aan de komst van deze 2 spelers (lijkt me overdreven, maar wel goed voor het voorbeeld). Dat zou betekenen dat deze 2 samen goed zijn voor ongeveer 66 miljoen per jaar.

Neymar verdient 36,8 miljoen netto per jaar. Maar laten we er voor het voorbeeld even vanuit gaan dat PSG hier geen belasting over hoeft te betalen. Mbappe verdient 17,5 miljoen per jaar netto, en ook hier gaan we er weer vanuit dat PSG geen belasting betaalt (in werkelijkheid betalen ze ongeveer 30% belasting).

Kijken we naar wat er dan overblijft: 66 miljoen - 36,8 - 17,5 = 11,7 miljoen per jaar.

Ik weet niet hoe goed jij kunt rekenen, maar als je de transfersommen van Neymar en Mbappe wil terugverdienen door de toegenomen commercie en marketing die aan hun toe te schrijven zijn, dan moeten ze allebei tot hun 45e bij PSG blijven spelen. Mochten ze tussentijds transfervrij vertrekken, of een hoger salaris krijgen (wat bij Mbappe erg aannemelijk is), dan kun je er vanuit gaan dat ze het nooit meer terug gaan verdienen.

Al met al is het dus complete onzin dat ze dit ooit nog terug gaan verdienen. Dus laten we die fabeltjes van het terugverdienen van enorme transfersommen nou eens achter ons laten, want het is simpelweg een pertinente leugen.

Brengt ons terug bij de stelling. Mbappe en Neymar zijn zeker "veel te dure transfers" (financieel gezien).

17 juli 2019 om 16:58

Je berekening zit denk ik aardig in de goede richting, alleen vergeet je de indirecte inkomsten uit mediarechten en kaartenverkoop die het aantrekken van deze spelers teweegbrengt. Zo zijn topaankopen als Neymar en Mbappe er medeverantwoordelijk voor dat psg goed presteert, en psg dus meer inkomsten genereert uit mediarechten/kaartenverkoop. Ik denk dat het moeilijk is om precies te berekenen of een speler zijn transfer wel of niet waard is.

17 juli 2019 om 17:16

Edit: Stel psg wint 2 keer de champions league in de komende 5 jaar met neymar en mbappe in de gelederen. Dit zal natuurlijk ontzettend veel extra inkomsten opleveren

17 juli 2019 om 17:20

+ het is heel moeilijk om zoiets op de lange termijn te berekenen. PSG probeert zich ook nu als fashion zich in de states neer te zetten. Een Chicago Bulls is ook allang niet meer echt relevant op sportgebied maar loop dagje op lijnbaan Roffa en je ziet nog steeds allemaal Bulls petjes.

PSG zit nu al aan de 1 miljoen shirt sales in een jaar. Slechts 4 andere clubs lukte dat.

17 juli 2019 om 18:17

Kan weg

17 juli 2019 om 15:30

Precies, Frankfurt, een doorsnee club in de Bundesliga, pakt voor twee redelijke, maar zeker geen uniieke aanvallers even 110 miljoen in deze transferperiode. Welkom in 2019

17 juli 2019 om 15:33

Wat een gek er voor geeft natuurlijk, maar dit is toch echt fors te hoog voor een speler van zijn kaliber.

Utrecht is enorm goed bezig. Kan nog wel eens gaan verrassen dit seizoen!

17 juli 2019 om 14:09

Zou fijn zijn als ze in de EL een beetje verrassen en tegen de verwachting in de groepsfase halen. Dan hoeven we voortaan ook niet meer over dat Luxemburgse debacle te praten.

17 juli 2019 om 14:14

Lijkt me echt heel tof als we weer eens met 4/5 ploegen in Europa zitten. En ik zie het dit jaar ook nog gebeuren ook.

17 juli 2019 om 14:15

Je kunt het ook hebben over het halen van de groepsfase EL door het uitschakelen van Celtic en daarin 2x gelijkspelen tegen Napoli en Liverpool. Twee seizoenen terug ook tot de laatste voorronde gekomen en daarin op een doelpunt verloren tegen Zenit na verlenging.

17 juli 2019 om 14:29

Waarom maar altijd over Differdange hebben? Je hebt 100% gelijk dat het een schande is dat Utrecht daar van heeft verloren, maar dit Utrecht kan je toch never vergelijken met het Utrecht van 6 jaar terug. Enigste die nog bij de selectie zit is van der Maarel, Utrecht was 2 jaar terug nipt uitgeschakeld door FC Zenit.

17 juli 2019 om 15:26

Ik vergelijk het team ook niet, alleen hangt het nog steeds wel een beetje aan Utrecht als club als je het hebt over FC Utrecht en Europees voetbal. Het zou fijn zijn daar echt eens een opvallend sterke campagne tegenover te zetten.

17 juli 2019 om 14:14

Ze zijn inderdaad erg goed bezig maar het bedrag dat ze hier aan overhouden is wel een beetje gelukkig. Denk dat niemand ooit had verwacht dat Haller voor 50 miljoen zou worden verkocht. Al met al wel heel lekker natuurlijk.

17 juli 2019 om 14:16

Tjah geluk of gewoon goed gezien? Beetje in het midden denk ik.

17 juli 2019 om 14:46

Uiteraard goed gezien want hij had veel potentie dus was het een goed idee om een doorverkooppercentage te bedingen, maar ik geloof niet dat ooit iemand bij Utrecht had verwacht dat hij ooit voor 50 miljoen zou worden verkocht. Dus wel een beetje geluk dat het bedrag nu zó hoog uitvalt.

West Ham krijgt een sterk team zo, met Felipe Anderson, Rice, Diop, Fornals en Haller. Mooi bedrag ook. Iemand een idee wat voor percentage Utrecht krijgt?

17 juli 2019 om 14:09

Utrecht krijgt een bedrag tussen 4-5 miljoen euro. Ze krijgen 10 procent en opleiding vergoeding

17 juli 2019 om 14:14

- - - - - - - - - - - - - - Haller - - - - - - - - - - - - - - -
- Anderson- Fornals - Wilshere - Yarmalenko-
- - - - - - - - - - - - - - Rice - - - - - - - - - - - - - - -
- - Masuaku - Diop - Balbuena - Fredericks- - -
- - - - - - - - - - - - - Fabianski - - - - - - - - - - - - -


Dat is gewoon echt een heel sterk team. En dan ook nog Lanzini, Chicharito, Noble, Ogbonna en Antonio achter de hand. De backs zijn wel de achilleshiel. Een rechtsback erbij zou fijn zijn voor Pelligrini. Plaats 7-9 moet zo toch lukken.

17 juli 2019 om 15:36

Schitterende opstelling, als de buitenspelers (zowel voor als achterin) even omgedraaid zijn, haha.

Verder denk ik dat Masuaku wel te kort komt voor het niveau dat WHU wilt nastreven. Verdedigend echt niet sterk genoeg.

Fredericks nog niet consistent genoeg, maar heb ik wel veel vertrouwen in.

Het schijnt dat FC Utrecht ongeveer zes miljoen ontvangt van deze transfer. Dat is heel netjes!

17 juli 2019 om 14:08

Als dat zo is dan heb jij je huiswerk beter gedaan dan Voetbalzone, die lekker vaag blijft over het bedrag dat FC Utrecht ontvangt.

17 juli 2019 om 14:10

Het staat gewoon in het AD. Even googelen en je hebt het gevonden.

17 juli 2019 om 15:44

6 miljoen is zeker niet slecht... wel bizar dat het doorverkoop bedrag bijna hoger ligt dan de oorspronkelijke transfersom.

Hopelijk steekt FC Utrecht dit meteen weer in de selectie, zodat er een nog sterker FC Utrecht aan de EL gaat beginnen. Ik heb er op zich wel vertrouwen in met v/d Brom aan het roer.

Waar zien jullie Utrecht eindigen dit seizoen?

Geinig. Een artikel van tijdje terug scheen hij het geen sportive vooruitgang te zijn om naar whu te gaan. Grapoig hoe dingen kunnen veranderen denk ik.

17 juli 2019 om 14:17

Geld.

17 juli 2019 om 14:29

Betere competitie, betere spelers, meer geld, betere tegenstanders en een grotere club. Enige nadeel is dat je weinig kans maakt op Europees voetbal maar voor de rest in alles een stap omhoog behalve misschien de positie op de ranglijst..

17 juli 2019 om 14:47

Betere competitie en betere spelers valt erg mee. Een grotere club is West Ham ook niet in vergelijking met Frankfurt, ik denk dat je hier Frankfurt echt onderschat. Het is een nieuwe uitdaging in een nieuwe competitie, dat kan zeker worden gezegd, maar geld geeft hier waarschijnlijk de grote doorslag. Is verder ook niets mis mee.

17 juli 2019 om 15:06

Ik onderschat Frankfurt zeker niet maar nu Jovic en Haller vertrokken zijn en met een naderend vertrek van Rebic blijft er niet veel over. Niet vergeten dat Eintracht ook maar de nummer 7 van Duitsland is en daarvoor 8ste en 11de. Hebben wel een puik Europees seizoen gedraaid maar we moeten nou ook niet gaan overdrijven. Betere competitie valt erg mee? Mag hopen dat dit een grapje is? De PL is in alles beter en groter dan de Bundesliga..

Prachtige transfer voor Haller! Heeft zich bewezen bij Frankfurt afgelopen seizoen. Ben benieuwd wat deze jongen zijn plafond is. Hij is 25 en nog niet aan zijn top.

Lijkt me meer een paniek aankoop nadat ze die jongen van Celta(ben ff zijn naam vergeten) en Dzeko niet konden halen. Dan maar te veel betalen voor een oké spits.

17 juli 2019 om 14:09

Een speler die bijna 1 op 2loopt in de bundesliga en ook goed is voor een handvol assists lijkt mij een weloverwogen keuze.

17 juli 2019 om 14:14

Maxi Gomes volgens mij? Die geruild is met Santi Mina?

17 juli 2019 om 14:20

Die bedoelde ik idd, bedankt.

17 juli 2019 om 14:49

Ik denk niet dat dit een paniekaankoop is. West Ham zal geheid een lijstje hebben gehad met meerdere namen, Maxi Gomez scheen inderdaad de eerste keus te zijn, maar die gaf de voorkeur aan Valencia. Logische keus ook wel aangezien die CL spelen. Daarna is West Ham waarschijnlijk simpelweg doorgeschakeld. Maar ik denk dat dit gewoon een weloverwogen transfer is wat dat betreft.

Als hij niet naast jovic speelde had hij meer aandacht gekregen. Sterk in de lucht en is echt super lang maar is voetballend sterk en kan ook kansen creëren, de 9 assists afgelopen seizoen zijn mij getuige. Jammer dat geen topclub of subtopper hem heeft opgepikt want zijn lat zit veel hoger dan west ham.

17 juli 2019 om 14:11

Maxi gomez, die is voor 40 miljoen naar Valencia vertrokken. Maar inderdaad, voor dit geld had het echt beter gekund.

Heel mooi voorbeeld van de compleet veranderde verhouding. 50 miljoen van een club als West Ham, voor een speler als Haller. Bizar.

Gerucht gaat dat het om een percentage van 12% gaat. Even snel gerekend over 43 miljoen (50-7) is dat ruim 5 miljoen. Zeer netjes!

17 juli 2019 om 14:10

Waarom -7? Hoeveel ze destijds betaald hebben doet toch niet ter zake lijkt me?

17 juli 2019 om 14:16

De doorverkoop percentage gaat meestal over het winstbedrag en niet de totale transfersom.

17 juli 2019 om 14:17

Meest gebruikelijke constructie is een doorverkooppercentage over de winst en niet over het volledige transferbedrag.

17 juli 2019 om 14:19

Jawel want de afspraak is zeer waarschijnlijk dat het verkoopbedrag aan Frankfurt eraf gaat om over de winst een percentage te ontvangen. Maar Utrecht heeft het officieel nooit naar buiten gebracht dus het is ook iets van gissen.

Nou daar gaat 40+ goals van Frankfurt. Waarschijnlijk Rebic ook weg dit seizoen. Ze hebben Paciencia en Joveljic, maar die gaan Haller en Jovic zeker niet kunnen vervangen nog. Ik ben benieuwd wat er uit de koker van Eintracht komt.

17 juli 2019 om 14:25

Tegen die 40+ doelpunten staat natuurlijk wel zo'n 100 miljoen euro. Daar moet je toch wel het 1 en ander voor kunnen halen.

17 juli 2019 om 15:32

Zekers, maar meestal valt het vies tegen met een vervanger zoeken. Zie verkoop Gareth Bale toen bij Spurs, verkoop Suarez bij Liverpool, verkoop Neymar bij Barcelona, verkoop Mbappe bij Monaco, etc. Ik bedoel een groot pak geld is niet altijd makkelijk, mede omdat je moet kijken welke spelers passen bij je speelstijl en niet om de naam of faam.

17 juli 2019 om 15:58

Dat klopt, maar dat valt tegelijkertijd ook weer samen met de doelstelling van de club en het technische beleid. Zolang ze een capabel technisch beleid voeren en de doelstelling realistisch houden, krijg je daar niet gauw problemen mee. Het probleem bij veel clubs is alleen dat vooral het realisme qua doelstelling vaak zoek is.

17 juli 2019 om 19:57

Fair point, maar dat is altijd zo. Ik bedoel Tottenham heeft een prima bestuur en beleid, maar toen gingen zo over de scheef. Zelfde als Liverpool en Monaco. Prima beleid, maar je kunt niet gelijk 1 op 1 vervangen.

Zooo 50 miljoen voor Haller, dat is toch wel erg veel. Heeft het natuurlijk onwijs goed gedaan bij Frankfurt (had geloof ik ook hoogste goals+assist ratio per gespeelde minuten), maar alsnog wel echt teveel in mijn ogen. Het is met 25 jaar ook geen toptalent meer en hij is ook penaltynemer. Nog meer balen aangezien Utrecht waarschijnlijk nog een onverwachte +5(?) miljoen zal incasseren. Als je al ziet hoe goed die zich versterkt hebben ten opzichte van az en nu ook met dit geld erbij vrees ik voor komend seizoen...

17 juli 2019 om 14:20

Wel met de kanttekening dat de selectie van AZ relatief goed in balans is, terwijl de selectie van Utrecht allesbehalve breed is. Bovendien ben ik nou niet bepaald onder de indruk van hun verdediging. Dat heeft AZ toch echt beter voor elkaar.

Bovendien blijf ik m'n twijfels hebben over Maher. Verder heeft AZ een flinke aanwas een behoorlijke talenten, terwijl dat bij Utrecht een stuk minder is. Het is nog maar afwachten hoe Cerny gaat presteren, al is die jongen wel goed.

17 juli 2019 om 14:59

@sirius, breed genoeg is dus niet echt waar. Vorig jaar waren genoeg wedstrijden waar op de vleugels elke keer backs moesten invallen (zie bijv Vitesse uit, 3 aanvallers gewisseld voor 3 verdedigers uit armoede). Eigenlijk was de bank veel te mager. Bovendien is nu maher weg, Seuntjens weg, Mihalik weg, bel hassani weg (niet dat hij terug had hoeven komen, maar toch een vertrokken wissel), Vejinovic mag nog weg en is er nog helemaal niks voor terug gehaald. Tegelijkertijd versterkt Utrecht zich met onze sterspeler (waar je echt niet aan hoeft te twijfelen), een spits die er 19 in heeft gelegd, een groot talent en incasseren ze nog eens om en nabij 5 miljoen. En wij als az’ers wachten nog steeds op een capabele CV aangezien Koopmeiners er niet wil spelen en Vlaar niet een heel seizoen kan belopen.

17 juli 2019 om 15:56

AZ zal ongetwijfeld nog wel het 1 en ander toevoegen aan de selectie. Daar maak ik me eerlijk gezegd geen zorgen over. Ik vind het vooral nogal overdreven betreft Utrecht. Natuurlijk zijn Maher en Cerny voor Utrecht interessant, maar de verdediging is nog steeds kwetsbaar en ik ben van mening dat AZ op de meeste posities nog steeds een betere speler heeft rondlopen met meer talent.

17 juli 2019 om 16:12

Daar ga ik ook vanuit, maar het frustrerende is dat Huiberts geen lessen heeft getrokken uit vorig jaar. Toen kwamen de “versterkingen” ook pas nadat az uitgeschakeld was in Europa. Over een week zijn de voorrondes en op de cruciale posities is nog niets versterkt (opvolger maher en een CV) dus ik zie dat alweer helemaal fout gaan.

17 juli 2019 om 16:26

Ik moet bekennen dat ik in mijn betoog geen rekenschap heb gehouden met de vroege Europese campagne. Dan kan ik me inderdaad voorstellen dat er wat zorgen zijn, maar met betrekking tot Utrecht en de Eredivisie valt het allemaal wel mee.

17 juli 2019 om 14:24

Ik vind het op zich gewoon een marktcomform bedrag. Haller loopt al twee seizoenen bijna 1 op 2 in Duitsland en hij heeft voor een target man best wel wat assists afgegeven. En door de goede prestaties in Europa en de 5de plek in de B'liga zorgt er natuurlijk ook voor dat het bedrag wat omhoog gaat. Verder is het ook niet alleen een afmaker en een goede penaltynemer. Hij is enorm balvast en houdt heel goed de overzicht op het veld. En voor zijn lengte is hij enorm technisch en verfijnd. Een veel scorende spits met zulke kwaliteiten vind je echt niet zomaar hoor.

Wat houd Utrecht nu over aan deze transfer Voetbalzone? Min of meer identieke artikel is gisteren ook al voorbij gekomen! Had gehoopt dat het bedongen percentage van Utrecht in dit artikel werd vermeld!

In de winter van 2016/17 moest Haller nog anderhalf miljoen euro kosten (via Bruggink). Om te zien dat hij nu voor 50 miljoen vertrekt, dat zal toch niemand aan hebben zien komen.

Goed voor Utrecht, maar natuurlijk ernstig dat er 50 miljoen euro betaald word voor Haller. Zo'n geweldige speler is hij nou ook weer niet. Die zie ik er echt geen 15 inleggen in de Premier League. Zo zie je maar weer dat je als club moet hopen dat een Engelse club interesse krijgt, dan ontvang je meer dan eens de hoofdprijs.

17 juli 2019 om 15:25

Wat een onzin, Haller heeft tot nu toe overal erg goed gespeeld en op een moment was die de beste spits van de Eredivisie en hij behoort zeker tot de betere in de Bundesliga. Met Anderson en Yarmolenko gaat hij genoeg ballen krijgen en denk dat die zeker rond de 15 kan inleggen heeft erg veel potentie is pas 25 jaar en was altijd een van de grootste top talenten van Frankrijk dat begint die nu wel waar te maken. Prima transfer en in deze markt is de prijs normaal.

17 juli 2019 om 16:04

Dat is jouw mening. Je hebt het hier niet over een ploeg die vaak dominant is en bovendien is het moeilijker om er 15 in de Premier League te maken dan 15 in de Bundesliga. Verder kun je van Anderson en Yarmolenko niet ineens aanzienlijk meer gaan verwachten dan de jaren ervoor.

17 juli 2019 om 15:25

dubbel.

50 miljoen voor Haller. Bizar! Hij heeft het daar goed gedaan, heb wel wat beelden langs zien komen afgelopen jaar. Maar als Ajacied was ik destijds blij dat ze niet voor hem gingen, aangezien dat toen wel in de lucht hing. Zeer benieuwd wat hij bij West Ham gaat presteren, hij heeft zijn fysiek natuurlijk mee.

Wat een verschrikkelijke club is dat West Ham geworden zeg. Elk jaar weer een karrenvracht aan dure buitenlanders halen, zonder ook maar enig succes te behalen. Spitsen sneuvelen daar elk jaar weer. En dan spelen ze ook nog eens in een verschrikkelijk stadion met 0,0 sfeer.

17 juli 2019 om 14:36

Mee eens, terwijl ik het jaren terug een prachtige club vond. Doodzonde.

en dan te bedenken dat hij een paar jaar terug voor 5 miljoen was op te pikken bij FC Utrecht en heel de top 3 niet heeft toegehapt

17 juli 2019 om 14:39

Zo verwonderlijk is dat niet. Haller kwam binnen bij Utrecht als een absolute nobody. Daarnaast is en blijft het een gegeven dat Haller een spits is met een hoog specialisch gehalte. Het is een pure kapstokspits en Nederlandse clubs spelen over het algemeen niet met pure kapstokspitsen. Haller is op zijn best met zijn rug naar de goal, met een tweede spits eromheen. Daarom is hij ook heel specifiek naar Frankfurt gegaan, vanwege de 5-3-2 die ze daar spelen. Zeer vakkundig gescout van Frankfurt.

Daar komt bij dat Haller bij Utrecht qua aantal goals 1 op 2 liep, maar van alle goals die hij maakte kwam ongeveer 40 procent uit penalties. Hij maakte 10-12 veldgoals per seizoen, en dan ook nog vaak alleen tegen kleine clubs. Vier tegen Dordrecht bijvoorbeeld. Het is geen echte goalgetter, hetgeen hij ook weer bij Frankfurt demonstreerde.

Persoonlijk vind ik het dan ook wel logisch dat Psv, Ajax en Feyenoord niet hebben toegeslagen. Als spits in een 4-3-3 systeem is Haller niet compleet genoeg. Hij ontbeert kwaliteiten met de neus naar de goal toe. Het is geen Luuk de Jong of Huntelaar die er 30 per jaar inschiet en kopt op voorzetten. Beter gezegd: hij is simpelweg geen 4-3-3 spits, maar een echte ouderwetse kapstok voor in een tweespitsensysteem. Een uitstervend ras...

Sorry mannen even een off-topic vraag, weet iemand waarom ik de voetbalzone app niet kan vinden in de playstore?

Dit is een enorm verlies voor Eintracht uit Frankfurt. Eens kijken wie ze krijgen. Nu hebben ze genoeg geld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

West Ham United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Everton327
8.Chelsea2910
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
D. RiceMiddenvelder190
T. SoučekMiddenvelder195
J. BowenAanvaller195
S. BenrahmaAanvaller110
A. YarmolenkoAanvaller110
D. RandolphKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina West Ham United.

31 fans
Aanvaller, 26 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 3 1 0 0
2020/2021 West Ham United 16 3 0 0
2019/2020 Eintracht Frankfurt 0 0 0 0
2019/2020 West Ham United 32 7 1 0
2018/2019 Eintracht Frankfurt 29 15 3 0
Laatste voetbalnieuws

Advocaat fel na vraag over Haller: ‘Dit soort vragen ga je toch niet stellen?’

Feyenoord nam Lucas Pratto begin deze maand over van River Plate, maar de 32-jarige Argentijnse spits maakt voorlopig nog geen onuitwisbare indruk bij de Rotterdammers. Tijdens de persconferentie in aanloop naar...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 22 januari
Razvan Marin heeft zich in de kijker gespeeld bij Internazionale. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren