‘‘Lachwekkend’ bod van Barcelona: 40 miljoen, Coutinho en Dembélé’

Dinsdag, 16 juli 2019 om

Neymar heeft maandag in een gesprek van drie uur met technisch directeur Leonardo laten weten dat hij Paris Saint-Germain wil verlaten, zo verzekeren onder meer Le Parisien, AS en Marca. De aanvaller zou in ‘het intense onderhoud’ met de sportbestuurder niet hebben laten weten dat hij terug wil keren naar Barcelona, al lijkt de Spaanse topclub de enige relatief logische bestemming.

De media in Frankrijk en Spanje raken het er niet over eens of Barcelona inmiddels een formeel bod op Neymar heeft uitgebracht. AS stelt bijvoorbeeld dat de Catalanen via diverse tussenpersonen een bod van veertig miljoen euro én Philippe Coutinho én Ousmane Dembélé hebben uitgebracht. PSG zou het bod als ‘lachwekkend’ hebben bestempeld. Marca verzekert dat PSG nog geen enkel voorstel heeft ontvangen.

Franse media schrijven dat PSG ‘minimaal’ de aankoopsom van 222 miljoen euro zou willen ontvangen en aan een bedrag van liefst 300 miljoen euro denkt. Een dergelijke transfersom is voor elke club ter wereld niet op te hoesten. Zo moest Barcelona voor een deel van de transfersom van Antoine Griezmann een lening van 35 miljoen euro afsluiten en ontvangt Atlético de rest van het bedrag, inclusief rente, zodra de Catalanen zich van bepaalde inkomsten, uit bijvoorbeeld uitgaande transfers, hebben verzekerd.

Het kamp-Neymar maakt zich volgens Le Parisien zorgen over het standpunt van Barcelona, dat richting de buitenwereld niet aangeeft de Braziliaan graag terug te willen halen. Tegelijkertijd benadrukt de club wel dat spelers als Coutinho en Dembélé in het Camp Nou zullen blijven. Neymar meldde zich op zijn beurt een week later bij PSG, dat van mening is dat hier geen consensus over bestond, en maakte zich afgelopen weekeinde niet geliefder door aan te geven dat de 6-1 zege van Barcelona op PSG een van de meest mooie voetbalmomenten uit zijn loopbaan is.

Neymar zou eveneens hebben aangegeven dat hij geen minuten meer wil maken voor PSG, maar de club heeft de aanvaller op zijn contractuele verplichtingen gewezen. Over een week wacht de selectie van Thomas Tuchel een trip naar China en de aanwezigheid van Neymar is in commercieel opzicht van cruciaal belang. Op 27 juli staat een oefenduel met Internazionale op het programma. Als de medische staf groen licht heeft gegeven én Neymar weigert om te spelen, zal een nieuwe economische sanctie volgen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door galapago)

Als ik naar de waarde van Coutinho en Dembélé kijk, dan lijkt het me nog niet eens zo'n heel gek voorstel eigenlijk.

16 juli 2019 om 08:13

@diegelbereds ja vind ik ook als ik naar mijn verwachtingen kijk 110 miljoen ongeveer voor dembele en 80 miljoen voor coutinho.kom je uit op 190 miljoen gooi daar 40 miljoen bij op prima deal. Daarnaast heeft psg al jaren niet echte wereld klasse middenvelders gehad op verratti na dan dus ik zou zeggen gooi der nog een rakitic of vidal bij en klaar.

16 juli 2019 om 08:24

Dit is eerder een slechte deal voor Barca dan voor Psg.

16 juli 2019 om 11:21

De waarde van beide spelers ligt te hoog. Dembele heeft eigenlijk niks laten zien. Barcelona heeft veel te veel voor hem betaald. Idem dito voor Coutinho. Raakt ook geen bal meer goed. Dan verliezen spelers waarde.

16 juli 2019 om 11:35

Neymar ook. Hij heeeft iets meer ballen geraakt dan coutinho en dembele maar hij heeft in die 2 jaar dankzij blessures ondermaats gepresteerd

16 juli 2019 om 11:43

Neymar is geblesseerd geweest, maar hij presteerde in zijn gespeelde minuten wel meer. Scoort nog steeds veel goals, ondanks dat het maar de Lique 1 is.

Coutinho en Dembele daarentegen, die presteren totaal niet. Is natuurlijk ook veel te veel voor betaald. Kapitaalvernietiging van de bovenste plank.

16 juli 2019 om 13:34

Dembélé speelt bij vlagen geweldig, maar de reden waarom eigenlijk niemand behalve Messi een knikker raakt is dat de club intern verrot is. Dat verklaart toch al die transfers en waarom jeugd geen kans meer krijgt? Waarom ze zo middeleeuws voetballen en waarom zo’n puddingbroodje van een coach mag aanblijven. Waarom Suarez, de boezemmaat van Messi, die maar een paar wedstrijden per seizoen een keer wat laat zien, er nog mag spelen. Waarom eigenlijk niks constant is op het veld, van de vorm van spelers tot de opstelling tot de tactiek. Dat kun je Coutinho niet kwalijk nemen. Ik snap trouwens sowieso niet waarom je als club zijnde van die rotte appels als Griezmann en Neymar op je loonlijst wil zetten. Allemaal mannetjes met maniertjes die over hun top zijn. Ik heb medelijden met Frenkie dat hij in zo’n gekkenhuis terecht komt.

16 juli 2019 om 13:46

Ik ben het niet eens met het beleid van barcelona maar hoe kan je ondermaaste prestatie nou op de beleid gooien? Kan bartomeu wat aan doen dat coutinho niet vrij uit durft te voetballen? Enige manier waarop aanvallers bij barca gaan slagen is als ze niet bang zijn om met messi te spelen. Een neymar bijvoorbeeld, suarez. Etoo, david villa, pedro. Al die jongens speelden samen met messi in plaats van in dienst van messi spele

Hoezo lachwekkend? Alle drie de transfersommen waren opgeblazen. Alsof Coutinho en Dembélé gratis naar PSG zijn gegaan...

16 juli 2019 om 11:02

PSG moet gewoon slim zijn en Rakitic en Dembele betrekken in deal. Met Rakitic heeft PSG veel meer baat dan met Coutinho. Rakitic is een CM puur sang en PSG heeft nu nog alleen Verratti als pure centrale middenvelder. Rakitic - Verratti kan een geweldig middenveldsblok vormen in de 3-4-3 systeem van Tuchel. Bovendien heeft PSG al: Sarabia, Draxler en Di Maria die op de 10 positie kunnen. Dat maakt Coutinho sowieso al overbodig.

Coutinho en Suarez + 50M en Neymar naar Barca zou voor beide clubs mooi zijn.

16 juli 2019 om 08:24

Suárez? Ik zou het als Barça zijnde prima vinden maar PSG heeft daar toch niks aan. Die hebben Cavani al lopen en daarbij heeft Suárez nul restwaarde. Nee die zullen dat aanbod zeker niet accepteren.

16 juli 2019 om 14:54

Spelen ook samen bij Uruguay dus waarom niet.
Kun je alleen niet meer met echt buitenspelers spelen.

16 juli 2019 om 08:26

Suarez gaat nergens heen, daarbij is Suarez natuurlijk voor PSG geen 90+ miljoen waard. Leeftijd bij deze geweldenaar gaat ook tellen.

16 juli 2019 om 09:57

Suarez als vervanger voor Chupa Moting. De vleugels zijn al breed genoeg bij PSG om daar nog Coutinho en Dembele bij toe te voegen is onnodig (en daarom misschien ook lachwekkend) 1 van die 2 is genoeg.

Daarnaast is Suarez vrijwel overbodig geworden na de komst van Griezmann die als spits beter is dan Suarez. Als PSG beter wil worden moeten ze niet vast blijven houden aan Neymar of vertrouwen op Choupa Moting. Tenzij ze een andere spits van topklasse kunnen aantrekken. Die soms genoegen kan nemen met de bank of goed samen kan spelen met Cavani.

16 juli 2019 om 13:11

Denk dat griezmann linksbuiten gaat spelen en dan suarez in de spits en messi rechtsbuiten.

16 juli 2019 om 16:29

Naast Suarez was enkel Messi de enige die op de (valse)spits positie kon worden opgesteld. Daarom had Barcelona ook Boateng gehaald. Griezmann wordt de vaste spits van Barcelona en Suarez zal of zijn spel moeten verbeteren, of banken, of vertrekken naar bijvoorbeeld een Psg.

De vleugels zijn ook bij Barcelona goed bezet los van of Neymar wel of niet komt heeft Barcelona Dembele, Coutinho, Malcolm en Messi.

Misschien ligt het aan mij, maar dit zou achterlijk zijn van Barca toch? Hoe Neymar in het nieuws is gekomen in combinatie met zijn prestaties op het veld en zijn onwelwillendheid bij PSG zou barca juist een dikke voordeel moeten geven. Maar Bartomeu en co hebben al eerder laten zien dat ze de definitie van achterlijkheid een nieuwe dimensie kunnen geven. Absolute clowns dat ze er zijn. En laat staan Valverde.

16 juli 2019 om 08:37

Mee eens je gaat toch geen mega talent van 21/22 weg doen plus een speler die je zelf nog niet eens hebt afbetaald aan liverpool, plus nog 40 miljoen??!!


Neymar zal miss 1 of 2 goede seizoenen spelen daarna is hij of op, of hij wil naar City of United ofzo.

Waarom jezelf nog verder in de schulden steken voor een speler die ons in dr steek heeft gelaten?

Nu maken ze verlies op de deal en zijn ze hem kwijt geweest in wat zijn beste jaren hadden moeten zijn.

Kunnen de leden van Barca hier geen stokje voor steken? Een motie van wantrouwen? Of heeft deze voorzitter volledig vrij spel?

Barca is zo ongelooflijk dom bezig. Waarom Dembele in een deal betrekken? De beste man is 21 en kan wereldniveau aantikken. Zijn band met o.a. Griezmann & Umtiti is belangrijk. Bartomeu mag meer naar Perez gaan kijken. Die man is pas een goede zakenman, want meer dan een zakenman is Bartomeu ook niet. Een zeer slechte zelfs.

16 juli 2019 om 09:56

Geloof niet alles wat je leest. Dit is namelijk puur wandelgangen. AS (wit gekleurd) dat met nieuws over Barcelona uitpakt, is en zal nooit geloofwaardig worden. Barcelona heeft al meermaals aangegeven dat Dembele niet te koop is. Daarnaast bevindt Barcelona zich in een luxepositie doordat ze beschikking hebben over Messi, Suarez, Coutinho, Dembele en Griezi. Dit soort wanhopige ruildeals van Barcelona haar kant zijn dus compleet onrealistisch. Bovendien, ruildeals zijn sowieso zeer zelden, laat staan met 2 spelers.

Het is juist PSG dat de mindere onderhandelingspositie heeft. Neymar heeft duidelijk aangegeven te willen vertrekken. Het is dus ofwel je verlies incasseren en je redelijk opstellen ofwel met een ongemotiveerde sterspeler opgescheept te zitten. Laat je dus vooral niet misleiden door Madrileense berichtgeving die het omgekeerde proberen te beweren

16 juli 2019 om 10:53

Wat ik me wel oprecht afvraag is of ze nog een transfer van plus 150 miljoen kunnen doen aangezien er toch al stevig met geld gesmeten werd. Verder lijkt Neymar me met dat enorme salaris ook wel een probleem voor dat enorme salarishuis van Barca. Ik zou dus niet meteen verwachten dat deze transfer doorgang vind door financiële redenen en omdat er ook niet echt noodzaak is voor nog een aanvaller bij Barca.

Dit is de beste deal ever! Dembele is een gigantisch talent én Frans. Daarbij heeft Coutinho bewezen een elftal volledig bij de hand te kunnen nemen bij Liverpool. Die 40 miljoen extra verzekerd je van het salaris van hen de komende 2,5 jaar. Daarbij ben je een vervelende stoorzender met sterallures kwijt als PSG zijnde

16 juli 2019 om 11:33

Coutinho heeft nog nooit een elftal bij de hand genomen. Doe normaal man. Hij was goed in liverpool maar niet zo goed

Wat? Coutinho en Dembele zijn samen echt wel meer waard dan Neymar. Lachwekkend is eerder de reactie van PSG hierop.

16 juli 2019 om 13:41

Waarom zijn ze dat? Coutinho heeft een paar seizoenen leuk gespeeld maar nooit belangrijk geweest als het gaat om de prijzen. Dembele is een talent die nog maar weinig heeft laten zien. Neymar is daarentegen een gevestigde naam.

16 juli 2019 om 17:08

Dembele weinig laten zien😂. Die jongen heeft meer talent in z’n schoenveter dan de hele Arsenal selectie bij elkaar. Als Dembele een beetje meer vertrouwen gaat krijgen van Valverde wordt dit een van de beste spelers van de wereld.

Met zo'n deal heeft Barca wel een dunne voorhoede.
Nu hebben ze 6 spelers voor 3 posities : Griezmann, Suarez, Messi, Dembele, Coutinho en Malcom.

Dat is wel een speler teveel hoewel Griezmann natuurlijk ook achter de voorhoede kan spelen.
Dembele zou ik niet verkopen, daar zit nog zoveel talent is.

Wordt puzzelen voor Barca als Neymar er ook bij komt
Maar daar is wel een mooie opstelling van te maken hoor.

Ter Stegen
S. Roberto
Pique
Umtiti
Alba
Busquets
de Jong
Messi
Griezmann
Neymar
Suarez

Deze jongen zou ik als ik die rijke sheikh was kapot maken. Waarom? Zowel hij als zijn vader zijn geldwolven. Je spendeert een astronomisch bedrag aan hem en betaalt hem een weerzinwekkende loon en dan het lef hebben om te zeggen dat je geen minuut meer wil maken voor PSG? Prima. Loonsanctie na loonsanctie waarna er mogelijk een schorsing volgt waarbij de llonverplichtingen ophouden en dan mogen Jr en Sr lekker op de blaren zitten. Geef je ook meteen een signaal af aan alle wijsneuzerige spelers die transfers proberen te forceren. De voetbalbond zou daar bijzondere arbeidsverplichtingen over op moeten nemen, mochten die er al zijn dan wordt het eens tijd dat clubs sancties gaan opleggen aan dit soort figuren. Begrijp niet dat barcafans deze gast nog zouden accepteren. Moest hij dit geflikt hebben bij real zou ik hem niet niet eens gratis meer willen hebben.

16 juli 2019 om 12:33

Dat hele geldwolvengedoe begint n beetje vermoeiend te worden, iedereen verdient belachelijk veel in het voetbal op dat niveau; deal with it

16 juli 2019 om 18:22

Er is een verschil tussen veel geld verdienen en absurd veel eisen stellen aan onder andere het salaris. Denk dat jij het verschil nog moet leren.

Ik ben geen expert op het gebied van economie, maar hoe kan Barca al deze transfers in hemelsnaam betalen? Ze willen ook nog Junior Firpo voor 40 of 50 miljoen, uit de tekst hierboven begrijp ik echter dat ze dus al 35 miljoen in de min staan. Spelers salarissen bedroegen 70% van de totale omzet heb ik eerder gelezen (weet niet wat hiervan waar is) en er zijn alleen maar spelers (grootverdieners) bijgekomen. Is dit niet een ontzettende tikkende tijdbom? Wat zou er met de club gebeuren als ze per ongeluk een keer vroeg uit de CL liggen?

Als Barcelona dit serieus doet ga ik huilen. Hoe de fuck geef je Dembelé al op na een seizoen met wat blessures. Coutinho + geld had ik begrepen.

lijkt me geen goede deal voor PSG dit. 2 afdankertjes van Barca ontvangen + 40 miljoen voor een van de beste 5 aanvallers ter wereld. ik zou gewoon 220 miljoen vragen wat ze voor hem hebben betaald en anders hem lekker aan zijn contract houden

Met andere woorden, Neymar is in transfer window 20/21 voor een prikkie op te halen, na een halfjaar/jaar lang nauwelijks aan spelen toe komt door blusseures en werkweigering.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4910 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona4327
4.Sevilla355
5.Getafe339
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
A. GriezmannAanvaller197
L. SuárezAanvaller1711
L. MessiAanvaller1514
Carles PérezAanvaller101
M. ter StegenKeeper190
Jordi AlbaVerdediger111
R. AraújoVerdediger10
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

1275 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Paris Saint-Germain 12 11 1 0
2018/2019 Paris Saint-Germain 17 15 2 0
2017/2018 Paris Saint-Germain 20 19 5 1
2016/2017 Barcelona 30 13 7 1
2015/2016 Barcelona 34 24 6 0
Laatste voetbalnieuws

Paris Saint-Germain plaatst zich probleemloos voor eerste finale van 2020

Paris Saint-Germain heeft zich geplaatst voor de finale van de Coupe de la Ligue. Les Parisiens wonnen woensdagavond probleemloos met 0-3 op bezoek bij Stade de Reims, door doelpunten van Marquinhos,...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 23 januari
Bayern München ziet potentie in Holstein Kiel-spits Lion Lauberbach. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren