Ajax bereid om begeerde Joël Veltman ‘gouden handdruk’ te geven

Dinsdag, 16 juli 2019 om

Ajax ziet Joël Veltman deze zomer liever niet vertrekken. West Ham United heeft zich onlangs bij het management van de verdediger gemeld. Het contract van Veltman met Ajax loopt nog een seizoen door en het al langer geïnteresseerde West Ham zou nu toe willen slaan. “Het liefst houden wij Joël Veltman dit jaar”, stelt Marc Overmars.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Ajax doet er goed aan om Joël Veltman deze zomer te behouden


Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door hansje1969)

Veel zal je niet voor hem krijgen met een 1-jarig contract en 3/4 jaar blessureleed. Heeft zich meer dan prima herpakt en ik denk een ideale 12e man en met enige regelmaat bijnde eerste 11. Zou het mooi vinden als hij blijft, is natuurlijk ook een jongen met een ruim Ajax verleden. Hoop dat hij het ook ziet zitten om volgend jaar op transfervrije basis een club te zoeken.

Nou nee Overmars, Veltman centraal moeten we nooit meer doen. Als rechtsback heeft hij mij erg verbaasd, op die positie is hij verdedigend betrouwbaar en aanvallend weliswaar minder sterk. Maar ik had nooit verwacht, dat hij zich zo zou ontwikkelen na al die blessures en fouten als centrale verdediger. Dus daar zat ik fout, en heeft hij mij de mond gesnoerd bovendien ook in de Champions League zijn waarde gehad. Overmars als je een Veltman een gouden handdruk gunt, laat hem nu dan maat lekker transfervrij vertrekken dat verdient hij! Pas getrouwd ook volgens mij, mooi voor hem om een heel nieuw hoofdstuk te beginnen.

16 juli 2019 om 08:25

Daarnaast heb je met Blind en Veltman veel te weinig kopkracht achterin. Dit moet je niet willen. Iedere tegenstander gaat de Spurs methode hanteren en lange ballen spelen op spitsen die bijna allemaal groter en sterker zijn dan ons centrum.

16 juli 2019 om 09:06

Nu we het toch over kopkracht hebben. de impact van een bal snoeihard wegkoppen voor de hersenen is groter dan men nu denkt. Hersenen drijven in een soort zwembadje,en elke klap kan blijvende schade aanbrengen. Je merkt het pas als je oud bent. Ik raad iedereen aan zich goed te verdiepen in die kwetsbaarheid. Veltman en Blind koppen gelukkig met beleid. De Ligt moet daar ook naar toe.

16 juli 2019 om 10:08

Ik geloof je direct. Echter hoort koppen nu eenmaal bij het spel, dus ik wil natuurlijk dat de verdediging van mijn favoriete club niet te kwetsbaar is door de lucht....

16 juli 2019 om 22:25

Avds85 dat ook, helaas is Blind ook niet kopsterk. Dus twee niet kopsterke verdedigers, zou teveel van het goede zijn. Ik weet niet meer wie het voorstelde, maar het blijft eeuwig zonde dat De Ligt niet op de Llorente werd gezet.

16 juli 2019 om 22:28

Psv De Ligt gaat inderdaad als een kamikaze de duels in koppend, maar dat is ook zijn charme vind ik. En bovendien voorkomt hij op die manier veel potentieel gevaar.

16 juli 2019 om 08:53

Als we Veltman centraal gaan zetten nadat je 4(!) andere jongens hebt gehaald van buitenaf om eventueel op die positie te spelen dan wordt er een beleidsfout gemaakt. Rechtsback is waar hij hoort en waar we weten wat je aan 'm hebt. Op de één of andere manier staat hij als CV constant te schutteren qua positionering en felheid. Hopelijk kan er een Nederlandse jongen de rechtsbackpositie invullen als Veltman vertrekt, anders verlies je zeker achterin veel van je identiteit.

16 juli 2019 om 09:39

Twee met een linkerbeen, dus die vallen af. Dan blijven Magallan en Schuurs over, waarvan er een nog jong en onervaren is, dus die mag je niet afschrijven, waardoor alleen Magallan overblijft. Die kan niet vooruit verdedigen, niet passen en niet met de ruimtes omgaan wanneer er van de goal af verdedigd wordt. Dus dat is inderdaad een miskoop. Helaas voeldoet niet elke aankoop aan de verwachtingen, dus ik zou ver wegblijven van een woord als beleidsfout; zeker na een succesvol seizoen, die zijn weerga niet kent! Ik word nog steeds warm van binnen als ik aan bepaalde wedstrijden denk.

Voorlopig is Veltman nog iets beter dan Schuurs als CV, dus zo gek is het niet wat Overrmars zegt. Maar goed, hij is niet voor niets directeur voetbalzaken, dus dat hij dat oppert kijk ik niet van op.

16 juli 2019 om 09:43

Ah, een Nederlandse jongen op rb, zoals Mazraoui dus al een seizoenlang bedoel je?

17 juli 2019 om 12:41

Doncoxx. Edson alvarez is rechtsbenig, die transfer is bijna rond. Lijkt mij dat deze mexicaans international de voorkeur krijgt boven veldman. Bovendien is die 1,86 lang, dus is in de lucht ook sterk

16 juli 2019 om 09:42

Ik zou Veltman er lekker nog een jaar bij houden. Hij is verdedigend de beste rechtsback die er rond loopt. Totaal nutteloos om hem nu transfer vrij te laten vertrekken.

16 juli 2019 om 15:25

Ik vond hem als CV ook te makkelijk afgeserveerd worden, de bewierookte Mathijs de Ligt heeft ook de nodige 'foutjes' gemaakt, het is gewoon onderdeel van het risicovolle spel wat Ajax speelt ver van het eigen doel. Sterker nog, Veltman haalde nog regelmatig een counter eruit ten koste van een kaart, wat hem onterecht vaak op kritiek kwam te staan.

Grappig, dat het ondertekenen van een trouwakte op het gemeentehuis ook medebepalend voor je voetbalcarrière kan zijn.

Niet nodig, Dest doorschuiven en Veltman voor een klein bedrag verkopen.

Ik denk dat Veltman bij Ajax aan zijn plafond zit. Niks mis met een buitelands avontuurtje en wat extra verdienen natuurlijk. Hij heeft mij overigens positief verbaasd! Tot het einde van zijn laatste blessure vond ik hem altijd niet goed genoeg voor Ajax en het niveau dat er in Amsterdam wordt nagestreefd. Maakte veel fouten en pakte veel kaarten. Nu ben ik ervan dat Ten Hag hem zijn eerste rechtsback moet maken. (Nous op het middenveld)

Veltman moet je inderdaad niet blokkeren en zijn transfer gunnen. Je zal wel op zoek moeten naar een vervanger. Een betrouwbare backup is er nu niet

16 juli 2019 om 11:58

Die moet je voor de verandering eens uit de opleiding halen, net als Veltman en Mazraoui en daarvoor Tete. Je kunt ook doorslaan met kopen, de huidige backs bewijzen notabene dat jeugdspelers veelal beter zijn dan aankopen zoals bv. Kristensen en Orejuela, spendeer die 10 miljoen liever aan een goede speler zoals Promes, Tadic of Blind.
Dest bewijst dat hij er al dichtbij zit en mag langzaam instromen van mij, indien Veltman volgend jaar vertrekt.

16 juli 2019 om 13:42

Kristensen is dan wel niet goed genoeg maar je had sws iemand moeten halen voor de afgelopen anderhalf jaar. Mazraoui kon uiteraard niet alles spelen. Anders had je Bakboord als backup gehad. Dat is nog een stuk minder dan Kristensen. Dest is nu wel op een leeftijd dat hij door kan breken.

16 juli 2019 om 15:14

Ik denk dat we onze jeugdspelers toch wat te laag inschatten, tuurlijk het blijft altijd een gok en het is maar de vraag hoe een talent met de druk omgaat. Kristensen blijkt veel meer te kosten, maar is niet geschikt en ontneemt ondertussen Bakboord de kans op speeltijd in Ajax 1, liever nog had ik gezien dat Zeefuik bleef, die heeft nog wel wat meer potentie. Zelfde met Labyad, zeker voor een bedrag van 7 miljoen voegt hij helemaal niks toe, ik zie niet waarom die beter zou moeten zijn dan Noa Lang, Kuhn of Johnsen.

Als we zo doorgaan en de jeugdopleiding steeds vaker links laten liggen gaan we het probleem krijgen dat talenten Ajax ook links laten liggen, ik zou graag zien dat we vaak vaker op de opleiding leunen en minder op middelmatige aankopen.

Aan een aankoop als Promes, Blind of Tadic heb je wat, kwalitatief ten eerste maar ook dat jeugdspelers zich daar aan op kunnen trekken. Pierie, Schuurs kan ik ook heel goed begrijpen, Scherpen daarintegen niet, El Maach is ook een prima talent en niet minder dan Scherpen.

16 juli 2019 om 19:04

Alles leuk en aardig. Talenten drijven vanzelf boven. Maar wil je als doelstelling hebben dat je wilt overwinteren in de cl dan moet je niet met jeugd gokken maar een normale backup hebben. Of doelstellingen bijstellen. Zeg t maar

Overmars weet het wel te verkopen. Wat willen ze anders? Hem dwingen zijn contract te verlengen? Overmars doet nu met alsof ze hem een enorme gunst bewijzen, terwijl ik eerder op deze site heb gelezen dat het Ajax was dat geen verlenging aanbood.

16 juli 2019 om 08:34

Denkt dat overmars meer doelt op de "ongeschreven regel" dat speler die niet willen verlengen in hun laatste jaar niet meer zullen spelen. Misschien hebben ze geen intentie om Veltman te verlengen en volgens mij is Veltman al langer duidelijk dat hij graag een keer naar buitenland wil.

Nu willen ze Veltman nog graag één jaar houden. Dus het aanbod is een compromis. Blijf nog 1 jaartje en dan ben je vrij om te gaan waar je wil. Als Veltman alsnog weg wil, dan lees ik nergens of haal ik nergens uit dat Ajax hier dwars tegen gaat doen. Enkel dat ze het liefst nog een jaartje met hem doorwillen voor de vertrekt.

Ik denk dat je hem wel kan laten gaan, want je hebt Dest achter de hand die links en rechts uit de voeten kan. Heeft het tot nu toe in ieder geval goed gedaan in de oevenpotten

Ja joh, sprookjes bestaan volgens Overmars. Veltman vertegenwoordigd gewoon een aantal miljoen, zit op z'n top van z'n kunnen met zijn leeftijd. Je gaat toch ook niet Ziyech gratis volgend jaar weg doen als deze uit zijn contract loopt omdat je snapt dat ze nog een keer in het buitenland willen spelen. Je mag best coulant zijn voor een keertje, maar je moet niet doorslaan, het is de voetbalwereld.

16 juli 2019 om 11:55

Ik zie hem ook liever langer blijven en verlengen, hij is denk ik nog van grote waarde zeker nu er toch al wat spelers vertrekken en het aantal spelers uit de opleiding toch wat uitdunt. Ajax wil volgend jaar ook weer presteren in Europa, daar maak je echt grote stappen mee, toonbeeld daarvan is toch wel dat Alvarez perse naar Ajax wilt en Roma bijvoorbeeld overslaat. Terwijl nog niet zo lang geleden notabene een eigen jeugdspeler liever bij Roma op de bank ging zitten dan bij Ajax bleef.

Als Ajax zich echt nestelt in de subtop van Europa en ook in salaris beter mee kan dan hoeven spelers geen zijstappen meer te maken maar kunnen ze via Ajax gewoon naar de absolute top. De kunst is toch om spelers zo lang mogelijk te behouden, Veltman is daar ook weer een voorbeeld van, ook al is hij geen absolute top, je weet gewoon dat hij er komend seizoen staat als dat nodig is.

16 juli 2019 om 12:55

Ik ben ook voorstander van verlengen. Zo niet, dan verkopen. Lijkt wel of Overmars vergeten is waar Ajax vandaan kwam 10 jaar geleden met geen financiele middelen. 8 mln of een dergelijk bedrag is gewoon een serieuze hoeveelheid geld, dat Ajax nfiet moet laten lopen omdat Overmars zelf ooit een speler is geweest en weet hoe leuk het kan zijn in het buitenland.

16 juli 2019 om 15:21

En meer de opleiding gebruiken en middelmaat achterwege laten. Overmars doet heel veel goed, mag fouten maken, maar Casseirra, Orejuela, Kristensen, Labyad vertegenwoordigen meer dan 20 miljoen aan transferwaarde en voegen weinig toe.

Daar zit een verbeterpunt, want ik zie ook jeugdspelers afhaken vanwege deze overbodige aankopen. Zeefuik is bijvoorbeeld niet minder dan Kristensen en Orejuela, Mazraoui blijkt beter te zijn. Net als dat Johnsen/cerny niet minder zijn dan Labyad.

Ik ben als 1 van de weinige altijd positief gebleven op Veltman. En nog steeds vind ik hem belangrijk voor Ajax als rechtsback. Heerlijk die felle duels en puur een man uitschakelen kan hij als de beste. Echter centraal laten spelen en een koppeltje met de al trage Blind moet nooit gebeuren natuurlijk. Daar komt Veltman veel te kort. De fouten worden gecamoufleerd op rechtsback, omdat je daar een foutje kan maken en het nog recht gezet kan worden. Volgend jaar een gouden handdruk geven is geeneens een slecht idee van Marc. We kunnen Joël op dit moment nog goed gebruiken. Als rechtsback

Is was er geen interesse voor Mazraoui? Vond hem trouwens erg goed op het middenveld...

16 juli 2019 om 08:59

Ik vind ze allebei niet genoeg.. het liefst zou ik een nieuwe RB zien. Veltman is overigens een top prof en goed om op de bank er bij te hebben

16 juli 2019 om 11:11

Ik vond Mazraoui niet bijzonder sterk op het middenveld. Speelde leuk mee, maar bracht verder niet veel. Defensief is hij natuurlijk veel te zwak. Ik zie ook niet welk team hem op zou willen halen.

Wat Overmars zegt is bedoeld voor de Engelse zeepbel klup: 'kijk hij hoeft niet weg. We willen hem eigenlijk houden". (= +3miljoen).

Blijf het nog steeds jammer vinden dat Wöber vertrokken is. Magallan lijkt toch een mindere versie te zijn. Maar misschien verrast hij ons nog. Veltman kun je er voor de hete wedstrijden nog heel goed bij hebben. Zoals we tegen Juve hebben gezien.

16 juli 2019 om 12:27

Magallan verrast me tegenwoordig al met een pass die aankomt.

Deze man gewoon een transfer gunnen!
En laat Dest en Kristensen maar uitvechten wie de back-up wordt van Mazraoui.

Doejezo, op welk bericht reageer jij? Ik bedoel da ze hem kunnen verkopen dit jaar omdat Dest me tot nu goed zou bevallen als reserve

Tenzij hij het zelf niet wilt, zou ik hem liever gewoon nog jaren behouden. Erg stabiele speler en toch steeds een beetje beter geworden, hij kent zijn kracht en beperkingen en brengt continuïteit binnen de selectie. In ieder geval dit jaar niet meer verkopen, allemaal nieuwe verdedigers is leuk maar Veltman is iemand die het Ajax spelletje net wat beter kent en ook de nieuwe jongens daarin mee kan nemen.

Verkopen joh. Sergino Dest staat klaar voor de rechtsback positie

Er is ook een kans dat Eiting tegenvalt en je misschien met Mazraoui op het middenveld wil spelen. Dan is het lekker om Veltman er nog ff bij te hebben. Ook tegen tegenstanders waarbij je voor verdedigende zekerheid wil kiezen, in de CL, kan hij waardevol zijn. Volgend jaar moet Dest het kunnen overnemen.

“bijvoorbeeld door een goed koppeltje met Daley Blind te vormen, wie weet?'', vraagt Overmars zich openlijk af. In gesprek met Ajax Life ging Overmars dieper in op de kwestie.

Veltman en Blind in je centrum. nou, daar ga je veel kopduels en duels op fysieke kracht mee winnen dan

16 juli 2019 om 15:23

Niet echt inderdaad, Blind zie ik overigens graag vaker op de VM positie. Eiting heeft helemaal mijn voorkeur met Blind daarachter, zeker tegen 'zwakkere' tegenstanders waar Ajax veel aan de bal is.

Alvarez zou het centrum dan compleet maken, maar je kunt natuurlijk wel met Veltman - Alvarez en Blind ervoor spelen als variant.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax78
4.AZ66
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

166 fans
Verdediger, 27 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 2 0 1 0
2018/2019 Ajax 9 1 3 0
2017/2018 Ajax 30 1 7 1
2016/2017 Ajax 30 0 7 1
2015/2016 Ajax 34 2 4 0

In de wandelgangen

Zaterdag 17 augustus
Kingsley Coman wordt nadrukkelijk in de gaten gehouden vanuit Engeland. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren