‘Die boodschap van Ajax heb ik al duidelijk meegekregen’

Maandag, 15 juli 2019 om

Mitchell van der Gaag vertrok afgelopen seizoen vanwege de teleurstellende resultaten bij NAC Breda. De oud-verdediger is als trainer van Jong Ajax nu in een heel andere wereld beland, zo geeft hij aan. Van der Gaag wil graag een goed seizoen draaien in de Keuken Kampioen Divisie, maar hij weet ook dat het opleiden van spelers voor de hoofdmacht van Ajax minstens zo belangrijk is.

“Je bent afhankelijk van het eerste elftal. Het eerste elftal is leidend en bepalend”, benadrukt de opvolger van Michael Reiziger tegenover FOX Sports. “Als je dat al van tevoren weet, dan heb je een groot gedeelte al overbrugd en wordt het al wat makkelijker. Daar moet je je op instellen. Normaal gesproken ben je als hoofdtrainer bij een eerste elftal altijd leidend. Nu niet, en dat moet je weten. Dat is goed doorgesproken, dus er zijn ook geen verrassingen.”

Van der Gaag weet wat hij ongeveer kan verwachten bij Jong Ajax. “Ik heb vorig seizoen al een aantal wedstrijden bekeken, zeker toen duidelijk werd dat ik hier trainer zou worden. Dus ik heb wel een beeld. Maar als je daadwerkelijk met die spelers bezig bent, dan pas zie je de kwaliteiten. Dan zie je ook hoe ze zijn en hoe ze reageren op teleurstellingen. Er is heel veel toptalent heb ik gezegd bij mijn aanstelling. En dat blijkt ook.”

Voor Van der Gaag is de opdracht in Amsterdam duidelijk: zoveel mogelijk spelers moeten uiteindelijk de stap naar het eerste elftal maken. “Bij Ajax is het hoe jonger, hoe beter. Die boodschap heb ik al duidelijk meegekregen. Uiteindelijk gaat het ook om winnen. Dan heb ik het niet eens over de doelstelling om uiteindelijk kampioen te worden. Sommige wedstrijden moeten gewonnen worden. Dat zag je afgelopen jaar ook bij het eerste elftal. Dat moet je koppelen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Je traint de hele week om in het weekend te winnen.”


Poll

Verwacht jij dat Mitchell van der Gaag het goed gaat doen bij Jong Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

9 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Vond het bij Excelsior een prima trainer. Begreep de stap naar NAC ook niet, wat mij betreft een stap achteruit. NAC is groter in alles, maar ook stukken onrustiger, bij Excelsior werd jaren prima beleid gevoerd. Ben benieuwd hoe hij het gaat doen. Zou het een prima trainer vinden voor clubs als Heerenveen, die toentertijd ook geïnteresseerd waren.

15 juli 2019 om 21:16

Ik denk dat Ajax hetzelfde in hem ziet. Waarschijnlijk wil men hem van dichtbij zien en ‘opleiden’ in het Ajax DNA. Als hij bevalt zou hij zomaar eens de opvolger van ten Hag kunnen zijn. Als ten Hag weer zo goed presteert komend seizoen denk ik dat hij overal gevraagd gaat worden.

15 juli 2019 om 21:21

Nac een stap achteruit? Lijkt me niet daar hoeven we niet over te discussiëren. Nac moest iets doen omdat de resultaten slecht waren afgelopen seizoen. Alleen de rvc (raad van commissarissen)beslisten om tech directeur te ontslaan alleen ze hadde de trainer moeten ontslaan. Het jaar daarvoor verlengde ze niet met vreven (top trainer echte vechter) ze wilde meer voetbal de r.v.c. toen werd v d gaag aangesteld. Echt waar verkeerde opstellingen hij zette zelfs korte in de spits? Die gast is 1.60 en komt al jaren te kort voor nac. Stond als een zout zak langs de lijn niemand luisterde na deze zogenaamde goede trainer! Zijn wissel beleid en opstelling waren om te lachen. En let op komen de reacties ze hadden geen materiaal. Met dit elftal had nac nooit mogen degraderen maar als ze niet voor elkaar willen werken houd het op. V d gaag was hier verantwoordelijk voor niemand anders.

15 juli 2019 om 22:24

Hier komt de eerste reactie dan maar voor je. Van der gaag was een geschenk uit de hemel voor NAC, maar het team waar hij het mee moest does was drama. Ik had hem zo graag terug willen zien bij Excelsior dit seizoen, maar dat is jammer genoeg niet gelukt. NAC is overigens in alles groter, behalve de resultaten. Niet dat dit iets uitmaakt, want wel meer ploegen hebben hier last van.

Benieuwd naar hem bij Jong. Vond het wel een interessante trainer zoals hij Excelsior liet spelen, ook gewoon een nuchtere en rustige man zoals hij uitstraalde in ieder geval. Hopelijk laat hij Jong wel wat leuker voetballen, gekoppeld aan fitheid en een sterke mentaliteit. Krijgt in ieder geval leuke "voeding" vanuit de jeugd de komende tijd, met spelers die technisch goed zijn onderlegd in vergelijking met spelers als Ekkelenkamp, De Wit, of die twee zuid-afrikanen. Benieuwd of ie t met 17-jarigen aan zal durven in de KKD

Jammer dat hij na topprestaties bij Excelsior een deuk heeft opgelopen bij NAC, maar dit is een goede trainer. Spelers worden bovendien echt beter onder hem en dat is denk ik de belangrijkste graadmeter voor deze functie. Mooi voor hem om bij een topclub te werken, ik denk dat zijn visie goed aansluit op die van Ten Hag. Bij Utrecht en Excelsior lieten ze soortgelijke spelopvattingen zien. Weliswaar in andere formaties, maar ze lieten elke speler optimaal renderen in een systeem waarin de creatievelingen zelfs konden excelleren, met een sterk tactisch oog. De brug tussen Jong Ajax en het eerste zal zo wel toegankelijk zijn/blijven. Hoop dat hij zichzelf weer op de kaart kan zetten

Ik bespeur een vorm van jezelf indekken hier... hij lijkt er enorm tegen op te kijken... Ik hoop voor hem en Ajax dat ie het gewoon goed doet en gemotiveerde jongens door kan zetten nar 1

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Jong Ajax


93 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
J. TimberVerdediger170
L. TraoréAanvaller1713
J. EkkelenkampMiddenvelder1611
R. GravenberchMiddenvelder166
N. KühnAanvaller153
J. Familio-CastilloMiddenvelder140
Q. TimberMiddenvelder140
Voor de complete selectie: Clubpagina Jong Ajax.

7 fans
Coach, 46 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 10 december
De zaakwaarnemers van Lautaro Martínez gaan komende week om de tafel met Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren