‘Nieuwe kans in Eredivisie lonkt voor bij Ajax vertrokken Kostas Lamprou’

Maandag, 15 juli 2019 om

Kostas Lamprou zit sinds zijn contract bij Ajax afliep zonder club, maar hier lijkt op korte termijn verandering in te komen. Het Brabants Dagblad meldt maandagmiddag namelijk dat de Griekse doelman zich waarschijnlijk op korte termijn gaat verbinden aan Sparta Rotterdam.

Diverse bronnen hebben bevestigd dat Lamprou dinsdag medisch gekeurd zal worden door de promovendus, waarna meteen zijn officiële presentatie zal volgen. Roy Kortsmit stond vorig seizoen nog 31 keer onder de lat bij Sparta in de Keuken Kampioen Divisie, maar hij verliet de club onlangs transfervrij.

Een dienstverband bij Sparta zou voor Lamprou een terugkeer in Rotterdam betekenen. De sluitpost stond eerder al zes jaar onder contract bij stadsgenoot Feyenoord en besteedde ook een seizoen op huurbasis bij Excelsior. In 2015 volgde, na al een seizoen op huurbasis in Tilburg gespeeld te hebben, een definitief vertrek naar Willem II.

Twee jaar later stond Ajax op de stoep en in Amsterdam vervulde Lamprou in eerste instantie de rol van derde doelman. Afgelopen seizoen werkte hij zich in eerste instantie op tot tweede keeper, maar een aantal ongelukkige optredens werd hem uiteindelijk fataal. Ajax haalde met Bruno Varela in de winterstop vervolgens een nieuwe stand-in voor André Onana in huis.


Poll

Zou jij Kostas Lamprou een goede aanwinst vinden voor Sparta Rotterdam?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

26 reacties (laatste reactie door ikweetalles07)

Geen oerslechte keeper, heeft alleen zijn lengte niet mee.

15 juli 2019 om 17:52

Zn lengte maakt bij Sparta niet uit. Daar leggen ze de lat niet zo hoog

Prima keeper voor Sparta. Ondanks zijn geringe lengte gewoon een goede Eredivisie keeper die bovendien altijd en overal goed in de groep ligt. Mensen staren zich vaak blind op het feit dat hij niet de grootste is, maar in andere facetten is hij gewoon heel sterk. Meevoetballen, reflexen, 1 tegen 1

Begrijp ik nu dat dit om de rol van eerste keeper gaat?

Bizar hoe deze keeper toch elke keer weer ergens werk in de Eredivisie vindt. Je kunt toch wel ergens een lange, jeugdige keeper vinden die elders tweede of derde doelman is? Die toch meer te bieden heeft dan Twee Turfen Hoog Lamprou?

15 juli 2019 om 16:39

Speelt zijn beste wedstrijden altijd in de Kuip tegen Feyenoord. Kan die meteen laten zien in de 1e wedstrijd

15 juli 2019 om 16:44

Gomes, lengte is niet het enige wat telt. Het is lekker als je het hebt als keeper, maar het is geen noodzaak. Als je andere zaken beheerst, valt het te compenseren. En Lamprou beheerst dat. Juist goed dat clubs zich niets aantrekken van het heersende beeld en hem ook gewoon beoordelen op wat hij wel kan.

15 juli 2019 om 17:09

Idd.

Lange keepers hebben hun uitstraling mee. Maar leggen het wel af op sommige facetten van de wat kleinere keepers.

15 juli 2019 om 17:15

@gomes1psv: Ok genoeg onzin verkondigt. Je lengte argument slaat nergens op, Casillas was ook niet groot en toch een van de beste ter wereld. Daarnaast is Lamprou voor n middenmoot Eredivisie club echt een prima keeper, voor Sparta al helemaal.

15 juli 2019 om 17:39

@Ikweetalles07 Blijkbaar toch niet zo goed geïnformeerd als je gebruikersnaam doet vermoeden . Casillas is 9 cm langer dan Lamprou en komt met 1m85 een stuk dichter in de buurt van een (zeer) goede lengte voor een keeper. Buiten dat ben ik 't verder met je eens, afgezien van zijn lengte is het een prima keeper en ook een hele sympathieke kerel. Hoop dat hij het goed doet bij Sparta!

15 juli 2019 om 18:14

Hmmm, volgens Transfermarkt is Casillas slechts 182 cm en Lamprou 178 cm. Jouw 9 cm is 125% meer dan het lengteverschil dat ik denk dat het is.

Voor de rest ben ik het eens met jouw post. Lamprou is een prima keeper voor een eredivisieclub. In de wedstrijden die hij de afgelopen seizoenen bij Ajax heeft mogen keepen was hij overigens niet altijd even sterk, maar toen hij bij Willem II keepte heeft hij stabiele seizoenen gekend. Naar mijn mening is hij beter dan Kortsmit, die vorig seizoen gekeept heeft bij Sparta.

15 juli 2019 om 18:40

De Mexicaan Jorge Campos was altijd een van mijn favoriete keepers vroeger. Nou kon hij ook af en toe net zo debiel doen als het patroon op zijn keepertenue(s), maar was toch wel een van de beste keepers van de wereld in zijn tijd. Volgens Wikipedia was hij nog geen 1,70..

Natuurlijk is het amper te vergelijken, maar stellen dat hij er niks van kan vanwege zijn lengte is net zulke grote onzin.

15 juli 2019 om 22:13

Ik ging af op Google, heb ook 't gevoel dat ze meer schelen dan 4 cm. Maar ik ken ze niet persoonlijk, je zou rustig gelijk kunnen hebben :P. Hoe dan ook, persoonlijk vind ik 1m85 wel minimaal vereist voor een topkeeper, al zullen er ook daarop vast uitzonderingen zijn.

16 juli 2019 om 10:27

@kim88; als je al bijdehand gaat lopen doen kom dan wel met feiten en niet met fabeltjes. Daarnaast is "niet groot" een relatieve uitdrukking, zo moeilijk is het niet toch?

16 juli 2019 om 16:15

Volgens Ajax en Lamprou zelf meet hij 1m76, dat is dus sowieso geen fabeltje. Een keeper onder de 1m80 is gewoon een kleine keeper, niks relatiefs aan.

15 juli 2019 om 17:22

Is gewoon een goede keeper hoor. Haal zijn ajax periode even weg en dan zie je dat hij bij willem 2 bijvoorbeeld gewoon ontzettend veel wedstrijden voor hun heeft gewonnen.

15 juli 2019 om 17:24

Voor sparta lijkt het mij een prima keeper.
I.d.d niet de langste, maar heeft best redelijke reflexen en zo hij houdt ook nog wel eens een bal tegen...

15 juli 2019 om 18:58

In z’n laatste jaar bij Willem 2 bleek hij na Onana de beste statistieken te hebben zoals het reddingspercentage. Het is geen topper maar wel gewoon een degelijke eredivisie keeper.

Het is wel heel kinderachtig om bij Lamprou meteen alles op zijn lengte te gooien

Hij is 1.76, dat is niet lang voor een keeper, maar als hij 1.82 was geweest was het wel goed geweest?

Iedereen, Derksen voorop, schildert hem nu af als een soort dwerg, nou dan is half Nederland een dwerg

En met sprongkracht en timing kun je een hoop goedmaken, zeker die ontbrekende 5 centimeter

Hij heeft de pech gehad dat hij bij Ajax in de bewuste wedstrijd tegen Heerenveen 3 keer net iets tekort kwam

Dat kwam niet door zijn lengte, want als hij een halve meter naar voren had gestaan had hij ze alle 3 gehad

Een halve meter is ruim genoeg om een lengteverschil van 5 cm te compenseren

Daar wordt een cariére van een keeper dus op afgerekend

Het is echt een goede, eredivsie waardige keeper, anders had Ajax hem nooit gehaald, en zo lang behouden

Na die wedstrijd moest Ajax iets doen, maar ik denk echt wel dat hij extra klasse heeft om zijn gebrek aan lengte te compenseren

Ik hoop dat hij een heel goed seizoen gaat draaien en iedereen zal verbazen, want een goede keeper is het zeker

15 juli 2019 om 18:55

"het is wel heel kinderachtig om bij Lamprou meteen alles op zijn lengte te gooien"

Dat is niet kinderachtig, maar realistisch. Het is voor een keeper nou eenmaal een serieuze handicap. Het is gewoon een feit dat een keeper van 1.76 meter naast ballen zal grijpen die een keeper van 1.90 meter wel makkelijk zou hebben gehad.

"hij is 1.76, dat is niet lang voor een keeper, maar als hij 1.82 was geweest was het wel goed geweest?"

1.82 Is nog steeds best klein voor een keeper op dat niveau.

15 juli 2019 om 22:23

Ja, ik begrijp die verdediging van Lamprou ook niet hoor. De Griek heeft toch al vaak genoeg onderhand aangetoond dat ondanks zijn keeperskwaliteiten hij gewoon te weinig lengte en dus spanwijdte heeft om het doel schoon te houden.

Ach ja, Onana is dan 1.87

Kijk eens op de foto, als Lamprou iets hoger springt komen ze net zover

Al moet ik eerlijk zijn en zullen zijn armen dan ook iets langer zijn

Maar het gaat om centimeters, er zijn ook kleinere voetballers die heel goed kunnen koppen door sprongkracht en timing

Lengte zegt niet alles, ik heb op dit moment liever een Lamprou in het doel dan Scherpen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sparta Rotterdam

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. FabrieKeeper
M. OkoyeKeeper
D. AbelsVerdediger
A. DrakpeVerdediger
L. FayeVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Sparta Rotterdam.

23 fans
Keeper, 28 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 6 augustus
Pierre-Emile Höjbjerg verkiest Tottenham Hotspur definitief boven Everton. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren