Daley Blind blij met nieuwkomer: ‘Een echte versterking voor ons’

Maandag, 15 juli 2019 om

Ajax schopte het vorig seizoen tot de halve finales van de Champions League en de Amsterdammers hopen in de aankomende voetbaljaargang ook een goede campagne in Europa neer te kunnen zetten. Met Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt zijn er al wel twee belangrijke schakels vertrokken en wellicht volgen er nog meer transfers van basisspelers. Daley Blind gaat er echter van uit dat er ook na de zomer een goed team zal staan.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Quincy Promes meteen een basisplaats verovert bij Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

93 reacties (laatste reactie door marchello020)

Natuurlijk krijg te maken met schorsingen/blessures. Echter ben ik benieuwd wanneer iedereen fit is, en er voorin niemand meer weggaat, wie er gaan spelen bij Ajax en hoe de spelers die gepasseerd gaan worden hierop reageren. Met Dolberg, Tadic, Promes, Ziyech en Neres heb je 5 spelers die om 3 posities moeten gaan strijden. In de topwedstrijden (CL bijvoorbeeld), zullen er twee van deze niet kunnen spelen. Ga je dan een Neres, Braziliaans international en iemand die vorig seizoen basisspeler was in de halve finale van de CL passeren? Ten Hag zal hier vast een oplossing voor gaan verzinnen, maar ben wel benieuwd hoe het gaat lopen.

15 juli 2019 om 11:01

Ja dat ga je doen, op een paar wedstrijden na heeft Neres bar weinig laten zien, de CL heeft verbloemd dat hij gewoon zeker voor de winterstop matig in vorm was.
Daarna is hij met de flow van heel Ajax mee gaan presteren maar op de Copa zag je dat hij nog zeker niet van een dermate hoog niveau is dat hij zomaar een basisplaats kan eisen bij Ajax.

15 juli 2019 om 11:21

Eindelijk iemand die dit ook ziet. Heeft vorig seizoen uiteraard een paar goede wedstrijden gespeeld, maar heeft zeker meer slechte dan goede wedstrijden gespeeld en ook bij Brazilië de laatste wedstrijden was het niet goed. Vraag me dan ook echt af waar de prijs van 50-60 miljoen vandaan komt die ik sommigen al heb horen benoemen... Als deze jongen echter consistenter gaat spelen, kan het een hele goede worden, maar voor nu is deze prijs echt niet redelijk.

15 juli 2019 om 11:21

Een speler kan ook gewoon minder renderen in een ander team. Een passend voorbeeld hierbij is Promes, die toendertijd alles aan gort schoot in Rusland, om bij het Nederlands elftal uit te blinken in onkunde. Neres is zo belangrijk voor dit Ajax, het is een a typische Braziliaan wat dat betreft. Gaat vaak de combinatie aan, heeft een goede pass, overzicht, scorend vermogen. Speelt veel minder frivool dan wat we van Braziliaanse buitenspelers gewend zijn (al kan hij er wel wat van als hij het op zn heupen heeft). Neres zou bij mij in ieder geval alles spelen, desnoods op het middenveld. Dolberg en Promes hebben dit jaar alles te bewijzen.

15 juli 2019 om 11:26

@v-watcher zeg er dan ook bij dat Neres dat jaar er voor zo goed was op rechtsbuiten en nu op eens als 10 en links buiten werd gebruikt.

helpt wellicht ook niet

15 juli 2019 om 12:46

Wat moet Dolberg nou bewijzen ? Dolberg blijft komend seizoen gewoon Dolberg. de trefzekere spits die levensgevaarlijk is als je hem ruimte geeft,maar volstrekt ongevaarlijk is in de kleine ruimte. Promes daarentegen is net effe een tikkie behendiger in die kleine ruimte. Dolberg dus een prima pion tegen kleine ploegen,en Promes juist een prima pion tegen de echte topploegen. althans,zo zie ik het als leek zijnde.

15 juli 2019 om 11:11

FR RKC Je kan Ziyech of Tadic ook op het middenveld zetten. Promes misschien ook wel. Dus dan hoeft er nog maar één op de bank. En de transferperiode is nog niet voorbij dus misschien vertrekt die ene nog wel.

15 juli 2019 om 11:16

Neres heeft gezegd te blijven, en Ziyech wil alleen vertrekken voor de absolute top (die naar mijn verwachting niet gaan komen voor Ziyech). Je zou inderdaad één ervan naar het middenveld kunnen verplaatsen, maar dan moet je daar ook weer een andere speler slachtofferen. Vandaar dat ik benieuwd ben, want het nadeel van een brede selectie met veel topspelers is dat er altijd spelers geslachtofferd moeten worden. In het geval van Ajax gaat het dan om spelers die zich al bewezen hebben, wat het voor mij extra interessant maakt.

15 juli 2019 om 11:23

Frenkie is weg dus wat dat betreft maakt dat plekje niet zoveel uit. Donny speelt, Marin en Schone moeten het onderling uit gaan maken. In principe is er dan 1 plek over voor een van de vleugelspelers, maar ook Noa Lang laat zich al een poosje goed zien, gaat in ieder geval een zeer interessante strijd worden.

15 juli 2019 om 11:25

Promes-Tadic-Neres Van de Beek-Ziyech Schone Ik zou dan altijd Dolberg banken helaas...

15 juli 2019 om 11:48

Juist bij internationale wedstrijden is het lekker dat je vleugelspelers na een uur kan vervangen door frisse topspelers, die het verschil kunnen maken. Maar ook de linksback van RKC gaat het helemaal niet prettig vinden als Promes erin komt, terwijl hij al een uur alle zeilen bij heeft moeten zetten omdat hij al die tijd achter Neres heeft aan moeten rennen.

Dit soort luxe problemen gaan zich pas wreken op het moment dat Ajax de voorronde CL niet doorgekomen is en begin Oktober alweer 9 punten achterstaat op Psv. Maar doomscenarios zou ik niet als uitgangspunt nemen.

15 juli 2019 om 11:57

Je beschrijft de situatie nu echter verkeerd. Het is voor Ajax wel fijn dat je Neres tegen RKC na 60 minuten kunt wisselen omdat hij compleet overlopen is door onze Tsjechische legend Paultje Quasten. En toen werd ik wakker.

15 juli 2019 om 12:42

Wel mooi dat je club weer Eredivisie speelt. Hoop dat ze de Frenkie-miljoenen goed besteden.

15 juli 2019 om 12:50

RKC is in 5 jaar tijd van 9 miljoen schuld naar bijna schuldenvrij gegaan (paar ton nog). De Frenkie-miljoenen zullen geinvesteerd worden in het verwijderen van het kunstgras en aanleggen van nieuwe trainingsvelden. Daarnaast zullen de laatste schulden afbetaald worden. van de 4.6m zal er al met al minder dan 2m overblijven, maar de miljoenen hebben er wel voor gezorgd dat RKC volledig schuldenvrij is. De begroting is hoger dan de voorgaande eredivisieseizoenen, en er staat een leuke/jonge/gretige spelersgroep. Als wij er 2 onder ons kunnen houden is het geweldig, maar dat we uberhaupt weer mee mogen doen is al een winst an sich.

15 juli 2019 om 11:59

volgens mij vergeet je toch een paar namen.
Huntelaar (vorig jaar toch bij elkaar in 41 wedstrijden gespeeld, en met 22 goals ook niet onverdienstelijk). Traore is echt een groot talent en gaat ongetwijfeld zijn kansen ook wel krijgen. Niemand die weet wat Bande kan, maar die zal toch wel een keer weer fit zijn. En Lang doet het heel aardig in de voorbereiding.

15 juli 2019 om 12:27

Ja maar die spelers zullen niet in de basis komen, en verwachten dat ook niet. Mooi om ff weer die stats van de Hunter te zien trouwens, wat een onwijze baas.

15 juli 2019 om 13:16

Lang denk ik ook niet. Geen idee of Bande iets kan die heb ik alleen vorig jaar in de voorbereiding zien spelen en liet toen niet direct zien een toegevoegde waarde te zijn.

Traore en Huntelaar zou ik niet afschrijven. Huntelaar zal waarschijnlijk net als vorig jaar geen vaste basis plaats hebben maar zal zeker wel zijn wedstrijdjes gaan spelen. Van Traore verwacht ik eigenlijk veel dit jaar, die zou zo zich zo maar is in de basis kunnen gaan spelen, of in ieder geval bij die 5-6 spelers die daarvoor in aanmerking komen.

15 juli 2019 om 12:10

Neres was er beide wedstrijden niet bij tegen Tottenham.

15 juli 2019 om 12:26

Eeehh.. In Londen stond ie gewoon basis? Zelfs nog een bal op de paal van Neres.

15 juli 2019 om 12:26

@Fr-RKC Er is natuurlijk nog een hele grote kans dat Ziyech vertrekt.

15 juli 2019 om 12:46

Verwacht dat er van de 5, een geslachtofferd gaat worden. Ziyech of Tadic gaat spelen op 10, Donny zakt een linie terug i.p.v. schone (die ook vorig seizoen op momenten gewoon te kort kwam als VM en waar dat nu met een zwakker centrum echt fataal gaat worden).

Vermoedelijk wordt het slachtoffer Dolberg. Het makkelijkste slachtoffer en als Promes zijn draai vind ook het meest duidelijke slachtoffer.

Ik ben veel meer benieuwd naar spelers als Bande en Labyad, die toch echt niet voor niets zijn gekocht. Wat wordt hun rol. En wat als Bande de sterren van het dak speelt, wat dan??

15 juli 2019 om 13:19

Weet niet of Donny gaat terugzakken hoor, Ten Hag heeft hem vorig jaar ook niet vaak op 6 willen gebruiken, alleen in de laatste fase en alleen in de Eredivisie. En hij brengt veel op de middelste 10 positie. Tegen Basaksir was het ook Eiting en Marin op de zessen en Donny op de middelste tien. Als iedereen blijft, en dat is echt nog lang niet zeker, dan heb je voor die twee buitenste tienen en de spits wel een ruime bezetting met Ziyech, Neres, Promes, Tadic, Dolberg, Lang, Bandé, Labyad, Huntelaar en Traoré. Aan de andere kant, als Ziyech gaat, heb je gewoon Promes en Neres aan de zijkanten en Tadic in de spits, dan is Dolberg inderdaad het slachtoffer als iedereen fit is, wat natuurlijk ook niet altijd zo is. Daarbij, Bandé is nog niet eens mee naar Oostenrijk en is er nu een vol jaar uit, je moet nog maar zien wat die dit seizoen gaat brengen. Labyad zou ik niet veel van verwachten, kunnen ze beter verkopen naar mijn idee, was tegen Basaksir ook weer dramatisch. Verder weet the Hunter dat hij vooral gaat banken net als vorig jaar, en komen Lang en Traoré net kijken.

15 juli 2019 om 13:14

@FR-RKC Hoezo strijden om 3 posities? Er zijn 4 aanvallende posities te vergeven (lbuiten, rbuiten, spits, nummer 10) voor deze 5 spelers plus eventueel Donny van de Beek die in mijn visie een stuk mindere kwaliteit is dan alle 5 spelers die jij opnoemt. Overigens kan Noa Lang ook op 10 spelen (zelfs Mazraoui). En die komt er ook al aan. En natuurlijk ook nog KJH en Traore voor de 9 positie. Het wordt dus dringen. Het is duidelijk dat de hierarcie voor die 4 plekken als volgt is: Tadic, Ziyech, Neres, Promes, Dolberg. Op de bank heb je dan Donny, Noa Lang, KJH en Traore. Wat een topvoorhoede en bank hebben we dan. Op 6 speel je dan met Marin, Schone of Mazraoui. Als back-up heb je dan nog Eiting voor eenvoudige Eredivisie wedstrijden. Dat Eiting geen CL niveau is is duidelijk (zie je hem al tegen een Sisokko of Pogba voetballen hahahaha). Nu nog hopen op een paar goede verdedigers en Ajax is er klaar voor (dest doet het aardig maar ik zou Veltman als mannetje achter de hand gewoon houden).

15 juli 2019 om 13:23

Ik denk dat je Donny en Eiting een beetje onderschat in dit verhaal. Ik verwacht Marin en Eiting op de twee zessen en Donny op de middelste tien, net als tegen Basakshir dus het a-elftal speelde. Verder hangt of staat alles met de vraag of Ziyech en Donny blijven.

15 juli 2019 om 14:12

Ik vind Donny en Eiting goeie spelers maar als ik ze vergelijk met die andere spelers wel duidelijk mindere kwaliteit. Marin, Mazraoui en Schone zijn wat mij betreft duidelijk betere spelers dan Eiting. Ajax moet voor internationaal niveau selecteren en dan heb je andere kwaliteiten nodig dan Eiting heeft. Die andere spelers zijn wel internationaal niveau waarbij het natuurlijk wel zo is dat Schone wat oud is. Donny is ook een prima speler maar voor de nummer 10 positie komt hij op teveel punten tekort. Hij is niet creatief, kan geen man passeren (laat staan 2), heeft geen beslissende pass, geen schot, geen bijzondere snelheid etc. Veel teveel tekortkomingen op zo een cruciale positie. Hij wordt daarmee afhankelijk van het talent om hem heen (hij profiteert alleen maar van de creativiteit om hem heen) terwijl de speler op 10 juist de speler met het meeste talent moet zijn die andere spelers beter maakt. Al die andere spelers (tadic, Ziyech, Promes, Neres en Dolberg en zelfs Noa Lang) beschikken wel over de kwaliteiten voor de nummer 10 positie. Voor die positie komt Donny daarom zwaar tekort. Hij kan daar alleen meevoetballen maar niet creeren. Maar top om zo een speler op de bank erbij te hebben. Maar je kan niet met Donny op 10 spelen en een toptalent als Ziyech of Neres of Promes op de bank houden. Onmogelijk, dan kijk je als trainer niet naar talent maar naar andere, voor voetbal niet relevante zaken.

Marin, Schuurs, Promes en Eiting zijn in mijn ogen de nieuwe basispionnen voor komend seizoen. Vooral in die laatste zie ik het wel zitten, aangezien hij met Marin zeer complementair is als vervanging van De Jong. Zeker nu Schuurs naar voren durft te verdedigen aan de hand van Blind.

15 juli 2019 om 11:08

@fcexclusief schuurs hoop ik niet want straks kom je er achter dat hij toch te ligt is voor champions league dan heb ik liever Alvarez die er dan meteen staat als ik iedereen hier moet geloven.

15 juli 2019 om 11:13

Schuurs en Eiting hebben geen van beiden laten zien dat ze dit niveau aan kunnen. Eiting misschien een heel enkele keer, maar op veel andere momenten was het echt onvoldoende. Dus waarom denk je dat ze nu al klaar zijn voor de basis? Laat ze lekker groeien door af en toe minuten te pakken.

15 juli 2019 om 11:38

Eiting is er zeker wel klaar voor. Voetballend en technisch één van de beste bij Ajax. Dat weten ze bij Ajax zelf ook gelukkig

15 juli 2019 om 13:42

@fcexclusief

Netzo als dat we Matusiwa wegdoen omdat het aan de bal allemaal onvoldoende is, is het bij eiting zonder bal zwaar onvoldoende. Hij is voor mijn gevoel zelfs langzamer dan Blind en fysiek sowieso vele malen minder.

Hij staat op de positie van verdedigende middenvelder. Dan is de zin technisch een van de beste echt totaal niets zeggend. De Jong was technisch ook een van de beste, maar had daarnaast snelheid, een versnelling en een verdomd goede sliding. Daar werd hij niet voor geroemd. Hij werd geroemd voor zijn technische kwaliteiten, omdat, dat bijzonder is voor een speler op die positie, maar de basiskwaliteiten had frenkie ook gewoon.

Een verdedigende middenvelder zonder fysieke power zal altijd een struikelblok vormen bij Ajax. Waarom denk je dat Schone net te kort komt. Dat gebrek zal eiting ook tot lengte der tijden hebben. Ik zie eiting namelijk exact dezelfde te min punten en pluspunten hebben als Luigi Bruins.

15 juli 2019 om 11:14

Ik ben benieuwd hoor, of Eiting het gaat worden. Hoop het want het is een echte Ajacied en een intelligente voetballer maar ik ben benieuwd of hij fysiek meekan. Is denk ik net 10 jaar te laat geboren.

15 juli 2019 om 11:27

Ten Hag is wel fan van Eiting, die speelde toen ook veel voor zijn blessure. Promes is al gehaald aangezien er interesse was/is voor Ziyech en Neres. Daarnaast is het voor Ajax ook erg fijn dat alle posities dubbel bezet zijn.

15 juli 2019 om 11:27

Mwah, zijn techniek is nou ook niet weer zo bijzonder dat hij het fysieke gedeelte kan vermijden, ook 10 jaar terug niet. Vind het jammer want het is een mooie voetballer, alleen is het geen speler die op momenten dat het moet, het tempo omhoog schroeven, en die spelers hebben we wel nodig op die plek. Schone doet dat niet, Donny niet en als Eiting daarbij komt heb je wel een erg voorspelbaar middenveld imo.

15 juli 2019 om 11:44

Bij sommigen hier vraag ik mij af of ze Eiting ooit hebben zien spelen. Je leest de meest gekke onwaarheden over zijn 'tekortkomingen'

15 juli 2019 om 12:04

Idd, die moeten Bayern uit bijvoorbeeld nog even terugkijken..... Die Carel kan wel wat hoor!!!

15 juli 2019 om 13:46

@eddiedinho

Weet je wat jij moet doen? PSV uit maar eens terug kijken. En dan niet alleen maar naar Blind en de Jong in het centrum, maar die wanorde die er voor hun neus gebeurd op het middenveld. Waarom er uit alle hoeken en gaten spelers op die twee komen afrennen en zij het totaal niet kunnen belopen. En dat gebeurde niet alleen tegen Psv. AEK thuis bijvoorbeeld ook een goede wedstrijd om naar te kijken en dan heb je het echt over een team dat hooguit subtop eredivisie is.

Bayern uit is echt een slechte graadmeter, Bayern werd namelijk helemaal onderste boven getikt na een half uur en gingen alleen nog maar in de achteruit omdat, dat elftal echt 0,0 zelfvertrouwen had. Maar nu teams die wel durfde......

15 juli 2019 om 11:33

Niet met je eens. Het zou goed kunnen dat ze alle 4 geen basisspelers zullen worden. Edson Alvarez wordt waarschijnlijk gehaald waardoor Schuurs al naar de bank wordt verwezen. En dan moet hij ook nog de concurrentie aangaan met Magallan, Martinez, Botman en Pierie. Eiting en Marin hebben ook veel concurrentie op het middenveld met Ekkelenkamp, Vd.Beek, Schone, De Wit, Lang en wie weet komt Propper er ook nog bij. En als Ziyech en Neres blijven zal ook Promes waarschijnlijk moeten banken omdat hij kwalitatief de minste is van deze spelers.

15 juli 2019 om 11:51

Eiting komt in vrijwel alle opzichten te kort. Hij is inderdaad wel een type dat op het middenveld van Ajax past, maar hij is kwalitatief simpelweg niet goed genoeg.

15 juli 2019 om 12:08

In alle opzichten? Zijn pure kwaliteiten zijn dezelfde als die van Frenkie de Jong, alleen is ie iets minder snel. Wel heeft ie een betere trap in de benen en lange crosspass.

15 juli 2019 om 14:05

@fcexclusief

Dit is echt het understatement van de eeuw. Iets minder snel. Je vergelijkt letterlijk een van de snelste spelers die we hadden in de selectie met een van de langzaamste spelers die we hebben in de selectie en vervolgens zijn ze volgens jouw ongeveer gelijk, maar is de een iets minder snel.

Zijn pure kwaliteiten lijken in de verste verte niet op Frenkie want hij heeft niet dezelfde dribbel, niet dezelfde versnelling, niet dezelfde sliding, kan niets verdedigend corrigeren. En een groot deel van die totale verschillen komen door het verschil in snelheid. En dan hebben we het geen eens over fysiek duels moeten aangaan en winnen.

Eiting is Blind, maar dan fysiek minder en langzamer.

15 juli 2019 om 14:34

Hij is in een aantal opzichten eenzelfde type speler als de Jong. Maar kwalitatief veel en veel minder goed.

15 juli 2019 om 12:07

Marin en Eiting zullen niet beiden in de basis belanden. Dan heb je met van de Beek samen wel een middenveld zonder creativitieit. Dan verwacht ik eerder dat Ziyech, Promes of Tadic als creatieve speler op het middenveld gaat spelen.

Ik denk overigens dat Eiting net te kort komt voor Ajax. Hetzelfde geld eigenlijk voor Schuurs.

15 juli 2019 om 12:29

@Fc-exclusief Schuurs doet het echt opvallend goed in de voorbereiding, vond hem tegen Basakshir ook weer goed. Maar er komt nog ene Edson Alvarez bij hoor. Schuurs kan wel minuten maken, is Magallan in elk geval voorbij in de pikorde.

15 juli 2019 om 13:56

Je vergeet ekkelenkamp.

Denk dat promes ook een echte hit kan worden. Als Ziyech en Neres blijven, zie ik het echter somber in. Beide zijn beter namelijk. Wat mij betreft word labyad en Kristensen zo spoedig mogelijk verkocht. Dragen echt 0,0 bij en missen compleet het niveau en kunnen we daar de jeugd de kans geven.

15 juli 2019 om 11:09

Ik vind Neres overschat. Op die paar wedstrijden in de CL na heeft hij in de eredivisie niet heel veel laten zien. Ik verwacht dan ook vaker Promes in de basis dan Neres.

15 juli 2019 om 11:25

Ik vind promes juist overschat. Bij oranje vaak tegenvallend en wat heeft hij nu echt laten zien in het buitenland? Rusland? Kan er helemaal naast zitten, maar geloof niet zo in hem.

15 juli 2019 om 11:30

Neres 2018/2019: 29 wedstrijden, bij 16 doelpunten betrokken (best veel als invaller tussen de lijnen gekomen of vroeg gewisseld) 2017/2018: 32 wedstrijden, bij 25 doelpunten betrokken. Prima statistieken voor een overschatte speler hoor.

15 juli 2019 om 11:40

Haha geweldig, Neres overschat? Dan heb je geen verstand van voetbal.

15 juli 2019 om 13:09

Mag ik een eigen mening hebben? Neres is en goede voetballer, dat zal ik niet ontkennen, maar iedereen gaat nu een beetje té lyrisch over hem doen. Bij Brazilië bakte hij er bijvoorbeeld helemaal niks van. Hij speelt naar mijn beleving te wisselvallig. Was o.a. tegen Real Madrid uit top, maar de wedstrijden daarna werd het naar mijn beleving al weer minder.
Ik vind dat hij nog een stuk moet groeien. @fct1981, wat betreft overschatten Promes ligt het er aan hoe je er maar kijkt. Op voetbalzone praten de meeste 'slecht' over hem dus die overschatten hem niet, maar managers stellen hem altijd op dus dan zouden managers hem wel overschatten naar jouw mening. Persoonlijk vertrouw ik een gemiddelde manager meer dan een gemiddelde bezoeker op voetbalzone in het juist beoordelen van de kwaliteiten van een speler (nadruk op gemiddelde). Wat statistieken van Promes: Go Ahead bijna 1 op 2,FC Twente bijna 1 op 3, Rusland bijna 1 op 2 kwa goals en dan ben ik assists niet meegenomen. Bij Sevilla had ie het lastiger, maar toch 3 doelpunten en 9 assists ondanks toch redelijke tijd op de back positie. Bron: website van transfermarkt.

15 juli 2019 om 14:33

DominiqueThiem. Dan hebben ze blijkbaar bij Sevilla ook geen verstand voetbal, aangezien zij na 1 seizoen al hun conclusies trokken en hem met verlies weer hebben verkocht.

Denk dat promes ook een echte hit kan worden. Als Ziyech en Neres blijven, zie ik het echter somber in. Beide zijn beter namelijk. Wat mij betreft word labyad en Kristensen zo spoedig mogelijk verkocht. Dragen echt 0,0 bij en missen compleet het niveau en kunnen we daar de jeugd de kans geven.

Promes liet precies zien wat je van hem kan en mag verwachten. Één goede actie word gevolgd door 4 blinde actie dat is altijd al zo geweest. Doet door gebrek aan spelintelligentie alles op intuïtie, dat maakt hem zo wisselvallig.

15 juli 2019 om 11:41

Ik vond hem ook echt dom spelen inderdaad. Viel me echt tegen. Zeker voor 15 miljoen.

15 juli 2019 om 20:51

In dat geval past ie in dezelfde rij als Zyjech. Maakt soms ook echt domme keuzes. Zoals bijvoorbeele in de 90ste minuut in de cl van afstand schieten zodat je in de counter nog bijna een tegengoal krijgt.

Hopelijk krijgt Blind gelijk met zijn mening over Promes, maar ik vind hem in de wedstrijden dat ik hem bezig zie, nu niet direct een geweldige speler met een flitsende demarrage, puike dribbels en veel goals scorend. Althans, in vooral Oranje. Promes schijnt buiten ons zicht in Rusland prima te hebben geëxcelleerd, maar in Spanje bij Sevilla uiteindelijk op de back positie te zijn beland. Dat is niet uit weelde ontstaan, maar er waren voorin betere alternatieven. Gistermiddag ook weer een matig optreden, kwam bijna geen tegenstander voorbij. Ik weet, het is maar voorbereiding en we moeten niet op 1 wedstrijd beoordelen, maar overtuigd van zijn meerwaarde ben ik (nog) niet. Als Neres en Ziyech blijven - wat best eens zou kunnen - zullen deze twee met Tadic vooral de voorhoede vormen. En daar is niks mis mee;-)).

15 juli 2019 om 11:13

Tja, aan de andere kant kan je ook zeggen dat de manager van Sevilla hem te goed vond om hem niet niet op te stellen en Promes zelfs ging verkiezen boven een echte rechts back. Promes is geen wereldtopper, maar ik vind hem door veel mensen wel onderschat en heeft altijd de publieke opinie een beetje tegen hem. Hij werkt hard, creëert toch wel het een en ander en maakt toch regelmatig doelpunten (ook in oranje).

Ik vond het elftal in de eerste helft echt super sterk ogen. Vooral Eiting, Marin en Promes bevielen mij enorm. Ik heb met name het idee dat Eiting sterk is teruggekomen. Ik ben benieuwd hoe dit 'nieuwe' Ajax zich zal gaan vormen dit jaar. Er zijn twee onwijs goede spelers vertrokken bij Ajax, maar 4 nieuwe spelers bijgekomen. (marin, Martinez, Promes en Eiting reken ik ook mee) In de breedte is de selectie dus sterker geworden.

Mijn ideale opstelling is momenteel: Onana, Nous, Schuurs, Blind, Tagliafico, Marin, Eiting, Donny, Ziyech, Tadic en Promes. Verder heb je dan nog een enorm sterke bank. Kortom Ajax is er voor mijn gevoel meer dan klaar voor.

15 juli 2019 om 11:45

Schuurs eruit voor aanstaande aankoop Edson Alvarez, Ziyech terug op het middenveld als vervanger van Frenkie, Propper op de positie van Schone, Neres, Tadic op de flanken en Moise Kean in de spits.
Schuurs, Martinez, Gravenbergh, Schone, Marin, Promes, Huntelaar op de bank.

15 juli 2019 om 12:20

Waarom de hele tijd de vraag om Propper? Die beland bij dit Ajax gewoon op de bank. Heeft in de PL veel te veel bal verlies, matig in de pasing en creeert 0 kansen en goals....
Zijn PL stats zijn op alle fronten gewoon heel veel slechten dan die van Schone in de Cl.

Zo wie zo is er toch al naar buiten gekomen dat er voor het middenveld niemand meer bij komt tenzij er nog spelers vetrekken.

15 juli 2019 om 12:32

Alleen vergeet je dan even dat Propper bij Brighton veel mindere medespelers heeft dan hij bij Ajax zou hebben. Bij Ajax zullen zijn stats veel beter zijn ben ik van overtuigd. Bij Oranje speelt Propper ook gewoon prima.

15 juli 2019 om 12:34

@Dominique Haha daar is ie weer hoor. Hop, Propper en Kean erin. Je weet toch zelf wel dat dit niet reëel is? De selectie is af met de komst van Alvarez, tenzij er nog iemand vertrekt.

15 juli 2019 om 12:46

Waarom niet dan? Ajax heeft inmiddels al 260 miljoen geincasseerd deze zomer en kan het zich dus veroorloven om zelfs aankoop Marin op de bank te zetten. Ik zie liever Propper op de nummer 6 positie spelen en Schone reserve. Marin dan reserve voor de 10 positie.

Opstelling is toch niet moeilijk meter en promes op de flanken tadic in de spits en ziech aanvallende middenvelder

15 juli 2019 om 10:55

Meter is neres

15 juli 2019 om 12:34

En Donny op 6 naast Marin?

De drie goede versterkingen zijn Marin, Promes en Martinez. Pieri en Scherpen zijn voor de toekomst. Net zoals Schuurs dat ook vorig jaar was. Ik zag gisteren dat Schuurs ten opzichte van Pieri rijp is voor Ajax 1. Mallagan kan mij niet overtuigen en je kunt langzamerhand de conclusie trekken dat hij niet bij Ajax past. Voetballend niet sterk en oogt wat traag. Blind is ook niet de snelste, maar beschikt wel over inzicht, voetbal intelligentie en een betere techniek. Of Alvarez nog gehaald moet worden weet ik niet. Ik gun het Schuurs namelijk dat hij zijn kans krijgt. Ook Dolberg leeft weer wat meer op. Moise Kean zou een absolute streep voor de rekening voor Dolberg zijn. Dus die halen lijkt mij ook overbodig. We moeten niet de spelers van Juve gaan opleiden hier. Al erg genoeg dat De Ligt daar heen is gegaan. Voor de rest zag ik gisteren al mooie dingen van Promes en Marin. En dan heb je ook nog Tadic aan de andere flank. Ongelofelijke luxe. Veel kwaliteit en als Ziyech ook nog eens blijft belooft het een heel mooi seizoen te worden en geloof ik er weer in dat Ajax weer kan verrassen in de Champions league. Hoe ver Ajax ook komt, het blijft natuurlijk altijd een verrassing. Je kunt er niet vanuit gaan dat Ajax er een gewoonte van maakt om de steenrijke machtige Europese topclubs steeds uit te schakelen. Maar als het loopt zoals vorig jaar sluit ik niet uit dat Ajax straks echt nog met de Champions league beker in handen staat. Van vorig jaar had iedereen in de zomer er ook amper verwachtingen van dat Ajax überhaupt de Groepfase ging halen. Die weg is in de zogeheten Champions path als iets gemakkelijker. Ik niet wachten tot het seizoen begint!

15 juli 2019 om 11:53

Geen onnodige risico nemen met Schuurs. Hij is verbeterd ten opzichte van vorig seizoen maar is nog steeds zeer traag in de opbouw. En verdedigend kun je niet op hem bouwen. Laat zich vaak kinderlijk eenvoudig uitspelen. Met een jonge onbetrouwbare verdediger moet je het eerste half jaar niet mee willen beginnen. Gewoon slager Edson Alvarez erbij halen voor meer defensieve zekerheid. Dolberg mag verkocht worden als Ajax Moise Kean wilt halen.
Moise Kean is een betere spits dan Dolberg dus ik zie het probleem niet zo.
Als Ajax Moise Kean weet vast te leggen dan hebben ze de nieuwe topscorer van de eredivisie vastgelegd.
Lekker boeiend dat hij dan na 2/3 seizoenen terugkeert naar Juventus.

15 juli 2019 om 12:19

Tja die slagers met defensieve zekerheid zijn ook niet altijd een zekerheid (Magallan). Gewoon schuurs het vertrouwen geven, het is oneerlijk om hem met de de Ligt van nu te vergelijken, maar hij is niet heel veel slechter dan de De ligt die 3 jaar geleden debuteerde, en kijk wat vertrouwen met hem gedaan heeft. Alvarez is ook alles behalve een zekerheidje en ik vind het een beetje on Ajax om bij de kleinste twijfel direct een nieuwe speler aan te trekken. Geef die jongens het vertrouwen, laat ze fouten maken, zolang de as in tact blijft moet dat zeker in de eredivisie geen grote schade opleveren. Moise Kean lijkt me helemaal overbodig, ja hij is beter (in vorm) dan Dolberg, maar ik zie nog steeds minstens zoveel potentie in hem. Tadic is, als je toch de spitsposities gaat vergelijken, beter dan Kean. Daarbij hebben we Huntelaar, Promes, Traore, Danilo en Brobbey nog. Nee een spits is voor mij echt niet nodig. (ja ik zie in Promes ook een goede spits)

15 juli 2019 om 12:25

Stel Schuurs valt enorm tegen dan heeft Ajax een enorm probleem want dan kunnen ze alleen nog maar Magallan als rcv neerzetten. En van Magallan weten we inmiddels wel dat hij totaal niet bij Ajax past. En er eigenlijk niks van kan. Alleen deze beslissing al door Schuurs of Magallan de kans te geven kan Ajax al de landstitel kosten. Meer defensieve zekerheid inbouwen dus door Edson Alvarez erbij te halen.
Kean is welkom. Dolberg kan verkocht worden. Huntelaar tweede spits. Traore, Danilo en Brobbey eerst nog een jaartje doorontwikkelen bij Jong Ajax. Zijn alle 3 nog niet goed genoeg voor het eerste van Ajax. Promes zie ik totaal niet als spits. Eerder flankspeler of zelfs back zoals bij Sevilla.

15 juli 2019 om 12:28

Helemaal met jou eens. Niet onnodig met geld smijten want we hebben een fantastische jeugd. Daarnaast komt Noa Lang er ook nog aan op de flanken. Ajax heeft al een hele brede selectie. Iedereen is een jaartje verder en beter. Natuurlijk zijn De Jong en De Ligt niet te vervangen, maar dat we nieuwe parels klaar stomen ben ik volledig van overtuigd!

15 juli 2019 om 12:31

Ook Martinez zou eventueel nog in het centrum kunnen. Ook Pierie is er nog. Ze zouden eigenlijk Pierie of Mallagan gelijk moeten verhuren, willen ze Alvarez gaan halen. Ik heb gisteren Schuurs gezien en hij is dezelfde soort type als De Ligt. Bij Fortuna op zijn 17e aanvoerder en heeft een geweldige traptechniek in de benen. Geef hem vertrouwen en met Schuurs is de nieuwe Vertonghen/De Ligt al in huis!

15 juli 2019 om 12:34

Op basis van 1 oefenwedstrijdje tegen het Turkse basaksehir kunnen we nog geen conclusies trekken over Schuurs. Ik kan ook een prima wedstrijd spelen in zo'n oefenpotje en ik zit nog niet eens op voetbal .
Met andere woorden we moeten nog maar afwachten hoe Schuurs het straks gaat doen in echte wedstrijden tegen sterkere tegenstanders.
Ik heb een genuanceerder beeld over Schuurs. Heeft bij Jong Ajax laten zien dat hij verdedigend erg kwetsbaar is. Heeft een trage handelingssnelheid. Maakt veel slordige fouten die afgestraft zullen worden door goede aanvallers.
Ook heb ik zijn zus Demi Schuurs regelmatig zien tennissen op profniveau. En zij maakt net als hem enorm veel domme fouten. Gewoon ergerlijk om naar te kijken. Als dat iets is wat veel voorkomt in hun familie dan voorspelt dat niet veel goeds voor Perr.

15 juli 2019 om 13:14

Bij Fortuna was het een toptalent en op hele jonge leeftijd gedebuteerd en aanvoerder geworden. Gisteren tegen de Turkse nummer 2 die in de eerste helft met Inler, Robinho en Elia speelde was Schuurs foutloos en had goede inspeel passes in huis. Die vergelijking met zijn zus is wel heel ver gezocht. Als Wesley Sneijder afgerekend werd wat zijn broers met voetbal presteerde had hij niet bij Real, Inter een Oranje kunnen spelen.

15 juli 2019 om 13:40

Ik vind dat niet zo knap in een oefenwedstrijd tegen een Robinho met duidelijk overgewicht en een Elia op zijn retour. Laat Schuurs zich eerst maar bewijzen in echte wedstrijden tegen sterkere tegenstanders. Ik garandeer je dat hij gaat falen.

Wanneer Daley Blind dit zegt zal het wel zo zijn. Die heeft er echt wel een beetje kijk op lijkt me.

Schuurs draait wel echt een sterke voorbereiding. Dit had ik niet verwacht, want ik vind het helemaal niet zo een groot talent. Ik weet nu niet of ze nog een verdediger gaan halen als Schuurs zo sterk blijft spelt.

Schuurs gaat er komen als hij zo door gaat. Maar ik zou toch nog het liefst een ervaren centrum verdediger met een Ajax verleden zien komen. Alvarez, als hij idd komt, moet nog worden ingewerkt en dan kan zomaar een paar maanden duren. Als Donny en Hakim blijven zijn we verder klaar voor het nieuwe seizoen!

Wordt nog een hele puzzel voor Ten Hag. Verwacht dat alleen van de Beek nog vertrekt (ook afgelopen transferperiode was hij bijna weg), ik denk dat Ziyech te kieskeurig is. Ten Hag heeft gewoon veel opties. Ik denk een 433 met Onana- Tagliafico, Blind, Veltman/Pirie, Mazraoui- Eiting/Marin/Schöne, Ziyech, Eiting/Marin/Schöne- Neres, Tadic, Promes. Blijft Veltman? Anders wordt het Pirie. Heb ik veel vertrouwen in. En op het middenveld is het aan Ten Hag om er 2 te kiezen uit Eiting/Marin/Schöne. Verder is het jammer voor Dolberg. En Blind kan ook op het middenveld en Martinez (ook een leuke aankoop zo op het oog) als linker centrale verdediger. En Mazraoui als middenvelder werkt ook goed. Met Dest als nieuw talent erachter, misschien vertrekt Kristensen nog. Dit wordt echter wel het seizoen dat Labyad uitgroeit tot totale miskoop.

15 juli 2019 om 13:46

1. Alvarez komt ipv de Ligt, dus het wordt Alvarez en Blind centraal achterin. Als je dan al iemand anders neerzet ipv Alvarez, dan kan je beter voor Schuurs kiezen, die nu na Blind het hoogst in de pikorde staat van de Cv's. Pierie (niet Pirie) komt in aanmerking voor de LCV positie, waar Blind natuurlijk de eerste keus is, dus die zal niet veel gaan spelen dit seizoen.
2.ajax speelt geen 4-3-3, maar 4-2-3-1, met twee controleurs ('zessen' en drie aanvallende spelers rond de spits ('tienen'. Ziyech wordt daarbij door Ten Hag nooit als de centrale van die drie tienen geplaatst, omdat hij daar iemand wil die diepgang heeft zonder bal en omdat Ziyech veel risico neemt, wat je beter aan de zijkant dan in de as van het veld kan doen. Ziyech staat dus op de rechterkant, net zoals het gehele afgelopen seizoen. Als Donny vertrekt, denk ik dat Promes het daar over gaat nemen, of heel misschien zelfs Neres (die daar afgelopen seizoen in tegenstelling tot Ziyech wel heeft gespeeld). Maar ik denk eigenlijk dat Donny blijft.

15 juli 2019 om 14:44

1. Alvarez is al binnen dan? Volgens Ajax1.nl is er nog geen bod gedaan. Daarbij kan je gelijk hebben dat Pierie misschien linker centrale verdediger is, maar Schuurs vond ik echt tegenvallen afgelopen seizoen. Verwacht er nog niet veel van, misschien even de kans geven en 2e seizoenshelft verhuren als het toch nog niet goed genoeg is.
2. In de voorbereiding speelt Ajax nu 4231, maar het fantastische Champions League avontuur was toch echt in 433. Gaat dat ineens veranderen? Ik vraag het me af. In de voorbereiding kan je lekker dingen uitproberen hè? Ziyech heeft in 17/18 al op het middenveld gespeeld en deed dat niet onaardig. Net zoals bij Twente. Iedereen heeft wat natuurlijk, maar Promes en Neres zijn, en Tadic ook, meer buitenspelers dan Ziyech. De rol die hij afgelopen seizoen kreeg beviel hem goed, maar hij kan ook zeker als 10 spelen. Je gaat geen speler voor 12 miljoen of 16 miljoen kopen om lekker te laten banken toch? En Neres op 10 vond ik niet werken. Ten Hag is er niet voor niets mee gestopt. Ziyech is goed in de snelle combinatie en kan een aanval opzetten. Die diepgang zonder bal is voor Ziyech denk ik wel aan te leren. Dat is toevallig de topkwaliteit van van de Beek, maar zijn vervanger hoeft niet identiek te zijn.

15 juli 2019 om 14:56

1. Nee, hij is inderdaad nog niet binnen. Er is wel al een akkoord, en zodra de Ligt weg is wordt hij gehaald. Had je wel kunnen weten op basis van het nieuws dat er tot nu toe over gekomen is. Als je de voorbereiding had gevolgd, dan had je ook gezien dat Schuurs zich erg goed manifesteert, en in het A-elftal werd gepositioneerd naast Blind, wat duidelijk maakt dat hij nu hoger in de pikorde staat dan Magallan. Hij zal de vaste stand-in van Alvarez worden. Pierie gaat echt niet veel spelen, omdat ik verwacht dat Martinez eerder zal spelen op lcv als Blind een keer niet mee kan doen (en dat is waarschijnlijk niet vaak, Blind heeft vorig jaar praktisch alles gespeeld).
2. Nee hoor, vorig jaar was het ook gewoon 4-2-3-1. Als je op had gelet hoe Ten Hag over zijn team sprak, het hele afgelopen seizoen, dan had je dat ook kunnen weten. Hij heeft het steeds over twee zessen (meestal Schone en Frenkie vorig jaar, nu waarschijnlijk Marin en Eiting) en drie tienen (meestal Ziyech, v/d Beek, Neres/tadic vorig jaar, afhankelijk van of Tadic wel of niet in de spits werd opgesteld).
Ziyech heeft in het verleden misschien op het middenveld gespeeld onder Bosz of bij eerdere clubs, en misschien ook in de as van het veld, maar Ten Hag stelt hem daar dus nooit op. Dat is duidelijk omdat Ziyech's spel te risicovol is in de as. Het was een van de eerste dingen die Ten Hag deed om de organisatie te verbeteren en het vaak te risicovolle spel van onder Bosz en Keizer te verbeteren: twee zessen opstellen en Ziyech naar de zijkant.

Tot nu toe vind ik, buiten de basisspelers van vorig jaar die terug zijn, Eiting, Marin, Martinez, Dest een goede indruk maken. Martinez is precies zoals omschreven; fel, technisch oké, goed in de duels, goed aan de bal. Prima gescout als ik hem beoordeel op wat ik tot nu heb gezien. Eiting en Marin doen het ook prima als opbouwende/controlerende middenvelders achter Van de Beek. Lijkt een goed tandem te kunnen worden en dat is toch erg positief om te zien, omdat we met het vertrek van De Jong toch wel wat creativiteit en voetbal hebben verloren op het middenveld en Schone toch een keer zijn basisplaats definitief gaat verliezen. Ik denk dat Eiting en Marin dat uitstekend kunnen invullen. En dan de laatste, Dest. Voor mij een beetje de verrassing. Doet het erg leuk als back. Voetballend prima, leuke actie, verdedigend oké. Mooi dat we zo'n jongen achter de hand hebben voor rechtsback mochten Kristensen en Veltman beide vertrekken.

15 juli 2019 om 13:51

@de Toekomst

Helemaal eens. Vind met name Schuurs en ook Lang ook een goede indruk maken tot nu toe. Zullen denk ik allebei nog niet serieus om de basisplekken meedoen, als we er van uit gaan dat Alvarez inderdaad komt, maar kunnen wel vanaf de bank minuten gaan maken. Dest is inderdaad een lekker spelertje, pijlsnel, veel drang naar voren, erg fel en gedreven en zit ook een goed koppie op van wat ik uit de interviews mee kreeg. Wat mij betreft gunnen we Veltman een stap naar de PL als West Ham concreet wordt, met Mazraoui en Dest hebben we de rechtsbackpositie dan nog steeds prima ingevuld. Kristensen zou ik sowieso verkopen, ook als Veltman naar West Ham gaat, of eventueel verhuren aan een Eredivisieclub. Hij heeft wel een hele goede basis met zijn kracht en snelheid en gevoel voor timing, om een goede back te worden, maar zijn keuzes aan de bal en zijn positionering zijn echt dramatisch.
Ik vond Dolberg in die helft tegen Basakshehir ook goed trouwens, viel me erg op dat hij weer sterk in de combinaties was en een paar van die geweldige aannames had die zijn klasse verraden. Ook durfde hij een paar keer van afstand te schieten, weliswaar zonder succes, maar hij liep niet meer zo met zijn ziel onder zijn arm, leek het. Je ziet dan ook dat hij een geweldig hard schot heeft.

15 juli 2019 om 14:07

Schuurs heb ik eerlijk gezegd niet echt op gelet, maar Lang viel mij ook in erg positieve zin op. Toch leuk om te zien dat zo'n jongen zich zonder veel speeltijd in het eerste toch prima lijkt te ontwikkelen. Dolberg was inderdaad weer oké. Kan weer een erg mooi seizoen worden zo.

15 juli 2019 om 14:17

Blijkbaar gaat Overmars trouwens met Neres om tafel volgende week, hoop dat er met hem een nieuwe deal wordt gemaakt zodat hij nog minimaal een jaar blijft.
Overmars zei ook dat het nog rustig is rond Ziyech, tot zijn verbazing. Valt me op dat Donny blijkbaar niet ter sprake is gekomen. Hoop wel dat ze met hem ook om de tafel gaan. Als ze met Onana, Nico, Tadic en Neres nieuwe deals sluiten op basis van vorig seizoen, dan heeft Donny wel reden om te zeggen: dat wil ik ook.

16 juli 2019 om 01:01

Ik hoop natuurlijk ook dat Neres, Ziyech en Van de Beek blijven. Het zijn geweldige spelers voor Ajax en ze zijn al helemaal ingespeeld op de manier hoe Ten Hag wil spelen. Het zou echter wel voor een flink luxe probleem zorgen. Promes is gekocht, Dolberg en Lang doen het goed, Huntelaar is er nog en van Traore ben ik ook wel fan. De concurrentie is absurd voor een Nederlandse club. En dan noem ik niet eens een Labyad.... Ik ben dan wel benieuwd hoe dat uit gaat pakken, maar de club kan er haast alleen beter van worden.

16 juli 2019 om 12:08

Traoré, Lang en Huntelaar weten echt wel dat ze geen basis staan dit seizoen. Dolberg kan wat worden dit seizoen, maar het kan ook nog een keer tegenvallen. Dan ben ik toch wel blij als we Tadic in de spits kunnen zetten en nog genoeg opties op de drie tienen hebben. Vorig jaar hadden we daar eigenlijk een speler te weinig, dat heeft ons opgebroken tegen Spurs, toen Neres niet mee kon doen moest Tadic naar links en Dolberg, die geen pepernoot raakte, in de spits. Uiteindelijk moest Sinkgraven op links zodat Tadic weer in de spits kon. Labyad kan je al helemaal niet op rekenen. Ik vind het geen probleem. Als spelers echt zwaar ontevreden worden kan je altijd nog iemand verkopen of verhuren in de winterstop.

Bijna gênant gewoon hoe word gepraat over een quincy promes alsof het een wereldster is. Komt natuurlijk tekort voor de echte top en dan hier in Nederland het mannetje uithangen bij gebrek aan echte topspelers. Ditzelfde geld voor blind een tribuneklant bij units en hij gedraagt zich bij Ajax alsof het paolo Maldini is die nog een seizoen gaat schitteren in het san siro. Het is allemaal pure middelmaat.

15 juli 2019 om 14:21

@cata lunja

Ja, Daley Blind, pure middelmaat die vorig seizoen een van de beste verdedigers in de CL was.
Je kan zeggen dat hij het bij United uiteindelijk niet gered heeft, hoewel hij daar aardig veel heeft gespeeld, maar hij was vorig jaar echt fantastisch, een van de beste en meest constante spelers bij Ajax. Hoe jij er bij komt dat hij zich gedraagt als Maldini, dat is mij een raadsel. Hij is zeker een leider in dit elftal, en dat is alleen maar mooi, en is verder gewoon een onwijs bescheiden jongen die echt van Ajax houdt.
Wat Promes betreft, die moeten we nog maar even langer de kans geven dan 45 minuten in een oefenwedstrijd tegen Istanbul Basakshehir, denk je niet?
Feit blijft dat Ajax zowel Blind als Promes 3 jaar geleden niet had kunnen halen, en dat we ze nu allebei in de selectie hebben. Net als Dusan Tadic trouwens, die nu tot het einde van zijn loopbaan bij ons blijft.

Ik heb helemaal geen vertrouwen in Promes

Geen teamspeler, doet maar wat voor zichzelf

Leuke speler voor een 4-4-2 systeem als snelle counteroptie, maar die jongen begrijpt het spelletje helemaal niet

Bij Oranje zit hij erbij omdat er een vreselijke armoede is in de voorhoede

Als je al achter Babel in de pikorde staat, met zijn 32 jaar, is het toch wel bedroevend

Ik heb Promes eerlijk gezegd nog nooit een hele wedstrijd goed zien spelen

Ik denk dat hij minstens een half jaar moet leren bij Ajax, af en toe mag invallen voor Neres

That's it... en dan vind ik 16 miljoen wel heel veel, voor zo'n bedrag verwacht je een speler die er staat

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Vitesse143
2.Ajax1314
3.PSV1311
5.Willem II12-1
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

334 fans
Verdediger, 29 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 5 0 1 0
2018/2019 Ajax 34 5 0 0
2017/2018 Manchester United 7 0 0 0
2016/2017 Manchester United 23 1 2 0
2015/2016 Manchester United 35 1 2 0
Laatste voetbalnieuws

De topper tussen PSV en Ajax: een wedstrijd in een wedstrijd

Aanvallend loopt het wel, bij de nummer één en twee van het afgelopen Eredivisie-seizoen. Ajax (negentien goals) en PSV (veertien goals) zijn, hoewel de twee nog een wedstrijd te goed hebben,...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 22 september
Frank de Boer raakt Josef Martínez mogelijk kwijt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren