‘FC Twente slaat weer toe: Van Leeuwen pikt oude bekende bij Sevilla op’

Maandag, 15 juli 2019 om 08:47Daniel Cabot Kerkdijk

FC Twente heeft Giorgi Aburjania aangetrokken, zo meldt TC Tubantia maandag. De middenvelder wordt volgens het dagblad voor twee seizoenen van Sevilla gehuurd, al ontbreekt nog de officiële mededeling. De 24-jarige Aburjania was al langer in beeld bij de Enschedese club.

Aburjania is een goede bekende van trainer Gonzalo Garcia Garcia en technisch directeur Ted van Leeuwen. Het duo werkte eerder met de Georgisch international bij Anorthosis Famagusta op Cyprus. Hij was vorig seizoen ook al in beeld bij Van Leeuwen. De middenvelder sluit deze week aan bij de A-selectie.

Transferoverzicht Eredivisie 2019/20: alle inkomende en uitgaande transfers

Wie komt en wie gaat? Dit zijn alle transfers in de Eredivisie voor 2019/20Lees artikel

Keito Nakamura gaat waarschijnlijk ook de gelederen van FC Twente versterken. De Enschedese club heeft volgens het regionale dagblad een akkoord bereikt met Gamba Osaka over de komst van de achttienjarige aanvaller annex Japans jeugdinternational. FC Twente en Nakamura, die ook bij FC Groningen in beeld is, moeten het wel nog persoonlijk eens worden.

FC Twente versterkte zich voor komend seizoen vooral met transfervrije voetballers. Julio Pleguezuelo (transfervrij van Arsenal), Paul Verhaegh (transfervrij van VfL Wolfsburg), Lindon Selahi (transfervrij van Standard Luik) en José Matos (gehuurd van Cádiz) zijn de nieuwkomers. Rafik Zekhnini is opnieuw gehuurd van Fiorentina.Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door vak104)

Die van Leeuwen is toch altijd wel creatief met weinig geld. Hopelijk voor Twente is het wat.

15 juli 2019 om 10:21

Ja wel creatief idd. Maar die japanner val buiten de eu. Dus zal wel een goed salaris kosten. De andere spelers komen ook niet voor niks voetballen.

15 juli 2019 om 10:46

Onder de 21, nog steeds een hoog salaris hoor, gaat sowieso bij de grootverdieners horen, maar het is de helft van iemand boven de 21

15 juli 2019 om 10:59

Strategie van Fctwente is om naast "gratis" spelers ook spelers met toekomstige transferwaarde binnen te halen. Het contract van Nakamura is nog slechts 6 maanden. Dus daar zal denk ik een klein bedrag tegenover staan. Dat hoopt men over één of twee jaar dubbel en dwars terug te verdienen.
Dat is de manier om weer te gaan bouwen aan een club met waarde.

15 juli 2019 om 11:01

Is de club waarvan hij wordt gehuurd niet verantwoordelijk voor zijn salaris dan?

15 juli 2019 om 11:07

Is onder de 21 dus kost volgens mij 210.000 per jaar aan salaris. Niet slecht verdienen op je 18e lijkt me zo.

15 juli 2019 om 11:13

Volgens mij geldt die regel niet voor mensen uit Japan? Ik kan het natuurlijk mis hebben maar volgens mij waren op mensen uit Japan uitzonderingen.

15 juli 2019 om 14:05

Ga er ook aan meebetalen, heb net het zwarte uit tenue gezien en ga die ff bestellen 😜

Twee kanten van de medaille: Scout je alleen in de eredivisie (Feyenoord) dan heet dat een slechte scouting. Scout je alleen onbekende, buitenlandse spelers dan heet het een vreemdelingenlegioen. Hoewel ik het goed werk vind van Van Leeuwen, neig ik dan toch meer naar de ‘Feyenoord-kant van de medaille’

15 juli 2019 om 09:30

Dan moet je daar wel het geld voor hebben natuurlijk. Met bijvoorbeeld Verhaegh is dat wel gelukt, maar die zit natuurlijk in de nadagen van zijn carriere en is bereid geweest om behoorlijk in te leveren. Ik denk dat Van Leeuwen ook graag in de categorie Fer en Narsingh zou hebben gewinkeld, maar dat zit er voorlopig niet in. Anderzijds zou ik bij Feyenoord ook graag weer eens iets echt nieuws zien, hoewel we nu met Kelly nu wel weer eens nieuw gezicht hebben.

15 juli 2019 om 09:35

Betweter, ben het met je eens. Herkenbaarheid is een groot goed. Van Leeuwen is echter inderdaad wel creatief met de weinige middelen die hij tot zijn beschikking heeft. Gelukkig heeft hij ook spelers als Brama en Verhaegh gehaald, wat Twente toch wel die gewenste herkenbaarheid geeft, naast de spelers uit de eigen opleiding

15 juli 2019 om 09:59

Nederlandse spelers willen veel meer geld verdienen dan de buitenlandse die van Leeuwen nu binnenhaalt. Daar schijnt een flink gat tussen te zitten. In tegenstelling tot wat hier altijd wordt gesuggereerd betaalt Twente dus niet meer dat soort salarissen. Er zijn er nog een paar die op dat niveau zitten, mede doordat van Halst die contracten heeft verlengd, maar die zitten vooral op de bank en tribune. Dan heb ik het over van der Lely, Hölscher, Oosterwijk, etc. De minste spelers van de selectie. En dat is ook het probleem van van Leeuwen: van de 4,5 miljoen aan spelersbudget slokken die jongens al een flink deel op, maar ze vullen geen vaste plek in het eerste elftal in. Daar heb je dan nog weer nieuwe spelers voor nodig.

15 juli 2019 om 10:12

Betweter

Ik neig ook meer naar de Feyenoord-kant van de medaille, maar psst zal ik je eens vertellen hoeveel pecunia wij hebben? We kunnen betalen met enkel broodjes warme ham en een krat bier dus kunnen niet duurdere Nederlandse jongens halen.

Verder is het niet geheel een vreemdelingenlegioen met spelers als Drommel, Bijen, Brama, Boere en Verhaegh in de basis en regelmatige invallers als Holscher, Vd Lely en Oosterwijk. Allen Nederlanders (behalve Holscher) en sommigen uit de eigen jeugd ook en/of Twents. Valt mee dus. Verder waren Vuckic, Aitor en Espinosa er vorig jaar ook en die zullen ook dit jaar er zijn. Denk dat het qua mengelmoes niet veel anders is in andere Eredivisie selecties.

15 juli 2019 om 13:54

Feyenoord is geen degradatiekandidaat en heeft veel meer middelen dan FC Twente, terwijl Nederlandse spelers vaak prijzig zijn. Natuurlijk ziet iedereen een herkenbare ploeg, maar uiteindelijk heeft FC Twente niet bijster veel te kiezen op het moment.

Ik ben heel benieuwd naar FC Twente dit jaar. De aankopen zeggen met niet heel veel zo op het eerste oog (moeilijk in te schatten welk niveau Verhaegh nog heeft). Vorig seizoen viel mij op dat het veldspel niet bijster bijzonder was maar vooral individuele flitsen de wedstrijden voor Twente beslist hebben. Ook vanuit de fans was er veel kritiek op het veldspel.

15 juli 2019 om 09:33

Het zal, vrees ik voor de Tukkers, in dit late stadium nog een aantal maanden duren voor er een enigzins ingespeeld collectief op het veld staat. Net als vorig seizoen in de Keuken Kampioen Divisie.

15 juli 2019 om 09:37

Zeker waar. Echter is het op de trainingen en tijdens de oefenwedstrijden wel goed duidelijk hoe García wil gaan spelen. Agressief, met veel druk vooruit en met goed verzorgd voetbal. Het spel is tot dusver best oké en dan ontbreken er nog al wat belangrijke spelers. Maar inderdaad, Twente zal nog lang de tijd nodig hebben.

15 juli 2019 om 09:44

Achja, vorig jaar was het de eerste weken ook kommer en kwel, en werd je uiteindelijk kampioen! Succes dit seizoen in ieder geval!

15 juli 2019 om 10:27

Fr_rkc, de eerste 36 weken bedoel je zeker? Het was het hele seizoen niet om aan te gluren. Gelukkig waren de andere favorieten ook niet best.
Dit seizoen vechten voor lijfsbehoud en daarna weer wat opbouwen naar een stabiele eredivisieclub

15 juli 2019 om 11:32

Het was niet best inderdaad, het aantal goede wedstrijden was op een hand te tellen. Maar ik hoop dat het met Garcia Garcia beter gaat!

15 juli 2019 om 13:51

Daarom is het te hopen dat er uiteindelijk genoeg kwaliteit en inzet op het veld staat om dat te compenseren. Dat zijn in mijn ogen de belangrijkste factoren om te bepalen of ze het heel zwaar gaan krijgen (op sportief vlak) dit seizoen. Ik denk namelijk niet dat het langer dan een maand zal duren voor de volledige selectie een collectief is. Dat duurde vorig seizoen ook zo'n 4-5 speelweken en dat met een besluiteloze coach.

15 juli 2019 om 15:24

Zo willen bijna alle teams spelen. Wordt leuk om te zien welke teams er in slagen en welke teams hel snel uit een ander vaatje zullen tappen.

15 juli 2019 om 10:07

Veel mensen begrepen het ontslag van Pusic niet. Maar hij kon er niks van. Geen visie, geen spelopvatting, geen idee wat je met een selectie kunt doen. Hij is gewoon kampioen geworden omdat hij een aantal spelers had die boven het gemiddelde van de KKD uitstaken en een slechte wedstrijd konden beslissen. Waarschijnlijk een prima hulptrainer, die met alle winden meewaait, maar volledig ongeschikt om zelf een beleid uit te zetten. Die genante badscene na het kampioenschap waarin niet de spelers hem erin gooiden, zoals hij wilde vertellen, maar waarin hij er zelf maar in sprong omdat hij dat ooit op tv van echte succestrainers heeft gezien. Iedereen kon op tv zien dat hij door de spelers compleet werd genegeerd en hij dus daarom zelf maar de camera opzocht. Als je de interviews van de spelers nu leest over de nieuwe werkwijze en manier van trainen dit seizoen, dan lees je, tussen de regels door, dat er onder Pusic maar gewoon wat gedaan werd. Hij heeft zich 38 wedstrijden lang verscholen achter het feit dat de selectie zo laat tot stand kwam. Maar dat is in november geen argument meer.

Ik heb Nakamura nooit aan het werk gezien maar van wat ik lees, schijnt hij een groot talent te zijn. In Japan staat hij er goed op. Snel, behendig, technisch en beschikt over in/overzicht. Zijn contract loopt nog door tot 2020, en Twente zal hem dan gaan huren. Wellicht dat er onderling een afspraak is dat hij na de verhuurperiode transfervrij een definitieve overstap maakt? We gaan het zien. Uiteraard moet het eerst nog rondkomen. Dan de Georgiër; hij is fysiek sterk, heeft een goede pass in de benen en zal als verbindingspeler moeten gaan fungeren. Kan ook als box-to-box-player spelen. Op voorhand lijken mij dit twee aanwinsten.

15 juli 2019 om 09:48

Ja, ik denk dat ze in Japan hebben gedacht die jongen heeft nog één jaar contract laten we hem verhuren zodat ie daarna transfervrij naar Twente kan... Je kan zelf ook wel nagaan dat dit sowieso niet de constructie is waar mee wordt gewerkt natuurlijk.

15 juli 2019 om 09:59

Ik heb het natuurlijk over de onderlinge afspraak tussen Keito en Twente. Niet over de club en Twente. Uiteraard zal er een soort vergoeding tegenover staan. Ik had het beter moeten verwoorden, excuses.

15 juli 2019 om 12:41

Pec heeft afgelopen winter ook zo’n Japans talent binnengehaald. We hebben hem nog niet veel aan het werk gezien. Verwacht er dus niet te veel van komende maanden.

15 juli 2019 om 13:46

Ik denk dat het bij talenten uit die landen altijd afwachten is hoe goed ze nou echt zijn. Niet dat de Eredivisie van een hoogstaand niveau is vergeleken met de top competities, maar de Japanse competitie is op papier een (veel) mindere competitie. Voor een Japans talent is de Eredivisie dus een (flinke) stap omhoog.

Van Leeuwen is wel weer creatief bezig. Dit is toch een speler waar Sevilla ooit een miljoen voor aftikte, die het in hun B ploeg ook goed heeft gedaan. De Spaanse markt leent zich tot dusver wel goed voor Van Leeuwen. Ben benieuwd naar Twente. Als deze TD weer een leuk elftal bij elkaar heeft weten te brengen, word ik wel erg nieuwsgierig of hij het wellicht ook op hoger niveau kan

15 juli 2019 om 11:07

Ted van Leeuwen...hij doet me ergens denken aan Joop Munsterman, alleen wil hij niet graag in de spotlights staan. Heel Enschede sjokt achter van Leeuwen aan, tuurlijk is de man creatief, maar lijkt wel of we totaal afhankelijk zijn van deze man. Het is ook de man die Ricardinho en Ramos haalde en Holsscher, die al lang afgetest was en weer terug haalde. 3 Gigantische blunders als je het mij vraagt.

15 juli 2019 om 11:34

Van Halst leek meer op Munsterman. Die man wilde alles alleen doen maar maakte er uiteindelijk een gigantische puinhoop van.

15 juli 2019 om 13:02

Blunders zijn inherent aan het vak van een TD, wan het blijft altijd gokken. Zeker met een lege portemonnee. Hij heeft ook voor weinig geld heel aardige voetballers gehaald. Ik snap je punt, maar een club in nood moet denk ik ook afhankelijk zijn van een creatieve TD

15 juli 2019 om 13:42

@fct1981

Het is ook de man die Aitor, Celina, Smith, Espinosa enzovoort haalde. Je kunt (zeker met een lege portemonnee) niet verwachten dat elke speler een voltreffer is en bovendien is hij de technisch directeur. Op het gebied van transfers en kwaliteit op het veld zijn we dus ook volledig afhankelijk van Van Leeuwen. Als hij namelijk de verkeerde spelers haalt, kun je de club opdoeken.

15 juli 2019 om 15:21

Nou ja het zou een keer prettig zijn wanneer we eens wat meer horen over een visie of beleid voor de komende jaren. Het is angstvallig stil vanuit het bestuur. Het lijkt wel of Ted Twente is op dit moment.

15 juli 2019 om 16:23

Eensch Fct1981
We hebben in Munsterman een alleenheerser gehad en ook ik ben bang dat we nu te afhankelijk raken van Tvl. Vooropgesteld dat ik het een prima TD vind maar onze AD is nogal stil....

15 juli 2019 om 11:12

Bobiku29

Het is allemaal nog afwachten komend jaar en Van Leeuwen heeft ook een aantal ketsers gehad als TD, maar ik begrijp totaal niet dat Feyenoord het niet geprobeerd heeft hem aan te trekken. Van Leeuwen is onze grootste aanwinst geweest, al in zijn eerste periode. Ik zag hem al naar Feyenoord vertrekken.

15 juli 2019 om 13:10

Ketsers houd je altijd wel, zeker als je weinig uit kunt geven. Wat verwacht je van komend seizoen?

Ik denk dat Van Leeuwen op dit moment niet in Feyenoord had willen stappen, nu hij net zijn protegé Gonzala Garcia Garcia heeft aangesteld. Dan kun je het niet maken om weg te gaan. Ik weet ook niet hoe hij bij Feyenoord zou presteren, want dan shop je toch in een andere categorie, hoewel Feyenoord ook weinig te besteden heeft. Bij Vitesse heeft hij echter ook Bony gehaald, echt een geweldige aankoop waarmee andere clubs het blijkbaar niet aandurfden. Het is duidelijk wel een vakman. Wel mooi dat je zijn waarde voor Twente erkent, want daar hoor ik gemixte geluiden over, wat ik vreemd vind

15 juli 2019 om 13:28

Bobiku29

Was niet netjes geweest weg te gaan nee, maar loyaliteit is ver te zoeken in de voetbalwerelnd. Ik ben zeer blij dat hij blijft. Denk dat hij met de inderdaad grotere portemonnee van Feyenoord wel raad weet. Ik vraag me af of Feyenoord uberhaupt geinformeerd heeft bij hem/twente?

Ik kan niet voor iedere medesupporter praten, maar in mijn omgeving is iedereen heel positief over Van Leeuwen, al vanaf zijn eerste periode. De negatieve geluiden hoor ik ook weleens, maar dat zijn er gelukkig een stuk minder. Heel vreemd vind ik dat ook; ik geef het je te doen met een lege portemonnee en we weten allemaal hoe zijn opvolgers het na zijn eerste periode gedaan hebben; dikke ruk.

Ik vrees dat Twente volgend jaar gaat knokken tegen degradatie, wordt weer ouderwets billenknijpen, maar kijk wel weer ontzettend uit naar de wedstrijden in de ED. Ongetwijfeld gaan we er heel veel verliezen, als het maar niet te dikke uitslagen worden en we thuis maar punten sprokkelen.

15 juli 2019 om 13:38

@bobiku29

Ik ken weinig tot geen supporters met aanhoudende kritiek op Van Leeuwen. Hij heeft het vooralsnog erg goed gedaan met zeer beperkte middelen en het is daardoor ook lastig in te schatten hoe de aankopen zullen aarden.

15 juli 2019 om 18:13

Ja met je eens Sirius. Hier op de site zijn er nog weleens mensen met kritiek op Van Leeuwen, maar gelukkig is dat niet het beeld wat de gemiddelde supporter heeft

15 juli 2019 om 18:17

Zover ik weet heeft Feyenoord Van Leeuwen niet benaderd. Er zijn genoeg namen uitgelekt, dus dat was bij Van Leeuwen vermoedelijk ook gebeurd als hij wel benaderd was. Ik hoop ook dat hij van Twente eerst weer een mooie subtopper maakt, voordat hij vertrekt.

Dit lijkt me wel een nuttige aankoop (giorgi Aburjania). Hij heeft al ervaring en is Georgisch international. Aangezien FC Twente toch een aantal jonge spelers heeft aangetrokken (buiten Verhaegh natuurlijk) zonder veel relevante competitie-ervaring is een wat ervarenere speler welkom.

Over Keito Nakamura weet ik eigenlijk niets. Hij is met 18 jaar (over twee weken 19 jaar) nog wel jong en onervaren. Het is dus ook lastig in te schatten of deze jongen van waarde gaat zijn, met name omdat hij nog niet veel minuten heeft gemaakt terwijl de Japanse competitie(s) nou niet bepaald van een hoog niveau zijn.

Zeggen me beide helemaal niets, laat maar komen, laat maar schuiven Kww....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. DrommelKeeper290
DaniloAanvaller2914
T. EbuehiVerdediger281
J. BoschMiddenvelder282
G. RoemeratoeMiddenvelder270
Q. MenigAanvaller278
L. NarsinghAanvaller120
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

5 fans
Coach, 37 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 14 april
Lisandro Martínez is op de radar verschenen bij Paris Saint-Germain. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren