‘Ik hoop dat ik de vervanger van Matthijs de Ligt word’

Maandag, 15 juli 2019 om

Perr Schuurs hoopt in de voorbereiding op komend seizoen aan trainer Erik ten Hag te laten zien dat hij klaar is voor het grote werk. De verdediger weet dat hij meer kans op speeltijd heeft als Matthijs de Ligt een dezer dagen naar Juventus vertrekt én Ajax geen vervanger aantrekt. Schuurs mocht zondag tegen Istanbul Basaksehir (2-1 winst) in de basis beginnen.

“Ik ben blij dat ik die kans kreeg”, zegt Schuurs in gesprek met de NOS. Schuurs hoopt dat de vervanger van De Ligt intern wordt gezocht. “Ik hoop dat ik het word. Ik heb een goede voorbereiding gehad en nu moet ik die lijn doortrekken om te staan waar ik wil en te laten zien dat ik het kan.”

Schuurs kreeg afgelopen seizoen amper kansen in het eerste van Ajax, mede door de opmars van De Ligt. “Ik denk dat op het moment dat ik de kansen krijg ik ze moet pakken en de club het vertrouwen moet geven dat ik de vervanger wil zijn.” Schuurs heeft een goed eerste leerjaar achter de rug. “Bij Fortuna zakten we altijd in, bij Ajax spelen we altijd met druk naar voren en met meer ruimte in je rug. Dat is voor mij een verbeterpunt.”

“Het is een heel ander systeem. Ik heb bij Jong Ajax een goed jaar gehad om me daarin te ontwikkelen en ik denk dat ik al veel stappen heb gemaakt.” Ajax zet hoe dan ook vol in op de komst van Edson Álvarez als vervanger van De Ligt. De 21-jarige verdediger van Club América moet dertien à vijftien miljoen euro kosten.Gerelateerd

Meer sportnieuws

35 reacties (laatste reactie door janta)

Moet zeggen dat ik zeer onder de indruk ben van Schuurs deze voorbereiding. Veel meer rust aan de bal dan Pierie, en het hoge druk zetten begint hij steeds beter onder de knie te krijgen.

15 juli 2019 om 09:26

Ik ook. Maar Perr heeft 1 groot nadeel tov de Ligt. Hij is wat te soft. Gister ook een corner waar hij zijn hoofd intrekt, terwijl Matthijs zijn motto leek te zijn; “Of een goal of een bandana, maar voor minder doe ik het niet.”

15 juli 2019 om 09:34

Maar Schuurs heeft dan wel weer een beter afstandscot en lange bal dan De Ligt.

15 juli 2019 om 09:39

Dat kan hij altijd nog leren. Als hij straks tegen betere aanvallers speelt zal hij vanzelf wat harder gaan spelen denk ik. Ik ben al lang blij dat het iemand met lengte is.

15 juli 2019 om 10:06

@j0rnnn

"Ik ook. Maar Perr heeft 1 groot nadeel tov de Ligt. Hij is wat te soft. Gister ook een corner waar hij zijn hoofd intrekt, terwijl Matthijs zijn motto leek te zijn; “of een goal of een bandana, maar voor minder doe ik het niet.”"

Dat had Verthongen ook in het begin van zijn carriere. Is uiteindelijk allemaal goed gekomen. Je moet niet de fout maken om Schuurs te vergelijken met De Ligt, die is van de buitencategorie en wie je er ook voor terug krijgt, je zal altijd kwaliteit moeten inleveren. Als De Ligt er in Italie net zoals een bezetene in gaat als in NL, zal hij binnen de kortste keren aan de kant staan met een hoofdblessure, in Italie trekken ze nl niet hun kop terug.

15 juli 2019 om 10:09

@RodaJCCC Een centrale verdediger moet gewoon kunnen verdedigen en vooral niet bang zijn. Een goede lange bal en afstandsschot zijn mooi meegenomen maar absoluut geen prioriteit.

15 juli 2019 om 10:46

Goh wat een must voor een verdediger zeg. Hij is te zwak in de duels. Ik hoop echt dat hij de ligt nog niet vervangt. Op termijn kan het sowieso

Beginnen met Schuurs naast blind. Alvarez kopen en hem CVM zetten mocht Schuurs het fantastisch doen. Mocht Schuurs door de mand vallen kun je Alvarez altijd nog een linie terug laten zakken. Magallan word wel een aanfluiting zo. Daar mogen best consequenties aan vast zitten voor de scouting wat mij betreft.

15 juli 2019 om 09:16

Voor een miskoop? Hangt lijkt mij vd staat van dienst af van de desbetreffende scout. Als er 1 scout verantwoordelijk voor is maar ook voor alle andere zuid Amerikaanse aankopen de laatste jaren dan heeft die nog zeker het voordeel vd twijfel.

15 juli 2019 om 09:19

Slecht:
Cassiera
Orejuela
Magallan

Goed:
Neres
Tagliafico
Richarlison (kwam niet)
Geweldig:
Sanchez
Afwachten:
Martinez
Alvarez

15 juli 2019 om 09:26

Het is natuurlijk wel een hele grote miskoop, mocht hij het niet meer waar gaan maken. De hele wereld zei dat deze jongen niet van het gewenste niveau was en totaal niet bij Ajax past, maar men koopt hem alsnog.

15 juli 2019 om 09:27

Davinson Sánchez was ook wel aardig.

15 juli 2019 om 09:29

Een scout beoordelen op de spelers niet komen vind ik ook wel makkelijk. Heb ooit bij RKC ene C. Ronaldo gescout bij Manchester United. Wilde helaas niet komen, maar heeft het daarna toch nog prima gedaan heb ik vernomen. Sowieso hebben wij niet het zicht op de motivatie om bepaalde spelers te halen. Sommige talenten kunnen volgens alle cijfers/inschattingen de absolute top halen maar door externe factoren toch falen.

15 juli 2019 om 09:43

Sanchez. Die ene aankoop maakt ruimschoots de missers goed uit zuid Amerika, waarbij de kanttekening geplaatst moet worden dat zover ik weet er een negatief transferadvies was voor Orejuela, maar Overmars met zijn rug tegen de muur stond omdat er zogenaamd te weinig backs beschikbaar waren me het vertrek van Tete.

15 juli 2019 om 10:08

@ninjakai: dat is helemaal erg dat er geen schaduwlijst beschikbaar is en ze spelers halen waarvan de scouting al negatieve rapporten heeft opgesteld.

15 juli 2019 om 10:28

Misschien stond Orejuela wel op die schaduwlijst. Lijkt me dat een schaduwlijst bestaat uit spelers waar je niet helemaal van overtuigd bent en je hoofdlijst bestaat uit spelers waarvan je zeker weet dat ze versterkingen zijn voor je team. Ajax doet het heel goed in Zuid-Amerika momenteel. Ik ben ervan overtuigd dat Martinez en eventueel Alvarez ook meerwaarden zijn. Nico en David zijn gewoon geweldige spelers voor Ajax en Sanchez was net zo goed briljant.

15 juli 2019 om 09:39

Ik ben het met je eens om met Schuurs te beginnen. Die laat z'n kwaliteiten zien in de voorbereiding. Ook denk ik dat Blind en Schuurs al beter op elkaar zijn ingespeeld en makkelijker communiceren dan Blind en Alvarez. En juist met de voorrondes van de CL kun je dat goed gebruiken.

Echter zou ik Alvarez niet op het middenveld zetten, dat is al erg vol op dit moment. Je hebt ook nog Schone, van de Beek, Marin, Ekkelenkamp (zal wel wisselspeler blijven dit seizoen), Eiting (zal ook wisselspeler zijn), Labyad (komt te kort) en als Ziyech niet gaat, heb je die ook nog en Tadic ook nog (die in ieder geval op het middenveld zou kunnen spelen). De aanval is namelijk ook al vol met Dolberg, Huntelaar, Tadic/ziyech, Promes, Neres en dan ook nog de spelers die daarachter komen (bijv. Lang, maar ook die kan al op het middenveld).

Ik vraag me dan dus af hoe jij het team voor je ziet als Alvarez op het middenveld komt.

15 juli 2019 om 10:15

Verchurch01

"magallan word wel een aanfluiting zo. Daar mogen best consequenties aan vast zitten voor de scouting wat mij betreft. "

Wel eens van krediet gehoord? Overmars en de scouting hebben inmiddels meer dan 300 miljoen verdient voor de club, dan kan en mag er ook wel eens een mispeer tussen zitten. Bovendien is hij er net een half jaar en kan het ondanks zijn gestuntel nog allemaal goed komen. De Schuurs van nu en die van een jaar geleden is ook een wereld van verschil. De meeste spelers die van buitenaf naar Ajax komen hebben aanpassingsproblemen, de meeste omdat ze het spelconcept van Ajax niet gewend zijn, dus geef ze een jaar de tijd om daar aan te wennen. Jari Litmanen was in zijn eerste jaar ook niet meer dan een slap aftreksel van de speler die hij later zou worden. Het heeft geen enkel nut om het eigen nest te vervuilen en je eigen spelers bij de enkels af te zagen, maar als je dat perse toch wil doen, kan dat ook in de loop of aan het einde van het seizoen nog.

15 juli 2019 om 14:07

Sorry. Maar wat je zegt over litmanen klopt niet. Die heeft een klein half jaar gehad om te wennen maar was daarna niet meer te stoppen als de vervanger van bergkamp. Eigenlijk zou dat Dan Petersen worden maar die was toch te fragiel.

15 juli 2019 om 16:02

@onelovechris

" Sorry. Maar wat je zegt over litmanen klopt niet. Die heeft een klein half jaar gehad om te wennen maar was daarna niet meer te stoppen als de vervanger van bergkamp. Eigenlijk zou dat Dan Petersen worden maar die was toch te fragiel. "

Je hoeft je niet te verontschuldigen, je hebt inderdaad gelijk, Litmanen is in de winter van 92 naar Ajax gekomen en heeft niet een jaar maar net als Neres een half jaar nodig gehad om zich aan te passen. Goed dat je me op dat punt corrigeert, ook al blijft de strekking van mijn verhaal hetzelfde en was hij in zijn eerste (halve) seizoen nog geen schim van de speler die hij later zou worden. Mogelijk had dat niet uitsluitend met aanpassingsproblemen te maken had, maar ook met het feit dat hij aanvankelijk door Van Gaal niet als een 10, maar als een 6 of 8 werd gezien en daar in zijn eerste seizoen ook meestal geposteerd. Dat was ook niet zo gek omdat hij een heel andere speler was dan Bergkamp en diens beoogde opvolger Dan Petersen. Dan Petersen hobbelde echter van de ene blessure in de andere en op een gegeven moment werd Litmanen in een oefenwedstrijd uitgeprobeerd op de 10 en daar maakte hij volgens mij drie of 4 doelpunten en bij de andere goals verzorgde hij de assists. De rest is geschiedenis.

Het zou me wel verrassen als Schuurs basisspeler wordt, op basis van het afgelopen jaar, waarin hij toch wel erg weinig in beeld is geweest. Aan de andere kant, op basis van zijn tijd bij Fortuna kun je stellen dat het ene toptalent het andere (nog grotere toptalent) opvolgt. Heeft destijds wel echt indruk gemaakt met zijn leiderschap, verdedigende kwaliteit en ook nog eens zijn vermogen om een goal te maken

15 juli 2019 om 09:42

Hij is niet in beeld geweest. Maar hij heeft de tijd gehad om in zichzelf te investeren en deze gepakt. Dat is wel knap hoor.

Niet te snel spelers afschrijven, ook Magallan niet. Buiten dat hoop ik dat Schuurs zijn kans gaat pakken, en dat hoop ik ook voor Eiting.

15 juli 2019 om 09:52

Ik denk dat je Magallan ondertussen wel af mag schrijven.

15 juli 2019 om 15:22

Op basis waarvan zou je Magallan niet afschrijven? Hij is al 25. Hij heeft al een half jaar kunnen wennen, maar hij kan simpelweg niet met ruimte in zijn rug spelen. Is daarnaast te traag en maakt veel overtredingen. Je kan zo langs hem wandelen. Ik zie niet hoe hij dat ineens gaat verbeteren.

Schuurs speelde gisteren een prima wedstrijd, die jongen heeft wat tijd nodig maar heb er alle vertrouwen in.

Schuurs is Magallan in de pikorde voorbijgestreefd, zo veel is wel duidelijk, afgaande op de wedstrijd van gistermiddag, waar de beoogde basiself minus de vakantiegangers in de eerste helft optraden. Toch hoop ik dat Alvarez nog wordt aangetrokken in de komende dagen, dan heb je drie man voor die positie. Waarschijnlijk zal op termijn dan Magallan worden uitgezwaaid, want deze jongen komt te kort voor Ajax en past ook niet echt in het spel van Ajax. Jammer, een van de voorspelbare missers van Overmars...

Nou dat hoop ik niet. Schuurs kan namelijk niet verdedigen net als Magallan en Pierie. Van mij mogen ze alle 3 alweer verkocht worden want ik denk dat ze miskopen zijn.

Op eredivisieniveau heb ik voor 95% vertrouwen in Schuurs maar op CL niveau nog geen 80% en dat is te weinig want op dat niveau wordt elke fout genadeloos afgestraft.

15 juli 2019 om 15:23

Je kan ook lastig als Ajax een team hebben met spelers die allemaal 100% zijn voor de CL. Dat hadden ze vorig jaar ook niet eens echt, het pakte toen gewoon toevallig goed uit.

15 juli 2019 om 18:01

Ik kan me wel vinden in die percentages. Maar op basis van wat hij tot nut toe laat zien in de voorbereiding lijkt er in ieder geval nog potentie en vooruitgang in te zitten...

Hij heeft in ieder geval niet stil gestaan in zijn ontwikkeling en is pas 19...de Jong speelde zich ook pas vast in de basis op zijn 20ste – 21ste.... niet iedereen staat op zijn 17e al zoals de Ligt. Van Dijk had op die leeftijd bijvoorbeeld zijn debuut nog niet gemaakt voor Groningen en speelde zich ook pas op zijn 20ste of 21ste in de basis.

Ik zou me meer zorgen maken als hij voor de eredivisie ook nog niet op 80% zou zitten. Dat je op je 19e nog niet klaar bent als verdediger voor de CL is geen schande.

16 juli 2019 om 11:16

Ik zou het niet eerlijk vinden om Schuurs met de Ligt te gaan vergelijken want dat dat is (bijna) onmogelijk. Schuurs heeft potentie om een goede verdediger te worden maar op internationaal niveau is hij er nog niet. Sommige hier nemen de vriendschappelijke wedstrijd tegen die Turkse middenmoter als leidraad maar dat is niet realistisch.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV138
2.Ajax128
3.Vitesse127
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper50
D. BlindVerdediger50
N. MazraouiVerdediger50
AntonyAanvaller53
Q. PromesAanvaller51
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

145 fans
Verdediger, 21 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Juventus 0 0 0 0
2019/2020 Juventus 29 4 5 0
2018/2019 Ajax 33 3 1 0
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
2016/2017 Ajax 11 2 0 0
Laatste voetbalnieuws

Matthijs de Ligt zet volgende stap in revalidatie; rentree komt in zicht

Matthijs de Ligt werkt hard aan zijn herstel nadat hij afgelopen zomer een operatie aan zijn schouder ondering. De Juventus-verdediger traint weer op het veld en sloot maandagochtend aan bij de...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 21 oktober
Barcelona wilde naast Frenkie de Jong, Clément Lenglet, Marc-André ter Stegen en Gerard Piqué met nog drie spelers verlengen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren