Eljero Elia kent Turkse traditie: ‘Dan dumpen ze je in het tweede team’

Maandag, 15 juli 2019 om

Eljero Elia weet niet hoe zijn toekomst eruitziet. De aanvaller is zijn laatste contractjaar bij Istanbul Basaksehir ingegaan en zodoende staat hij voor een tweesprong. “Normaal is het bij je laatste jaar verlengen of weggaan. We zitten nu te kijken wat ik ga doen”, vertelde Elia rondom het oefenduel met Ajax (2-1 verlies) aan Ziggo Sport.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

19 reacties (laatste reactie door sirius)

Geen centen geen labeur, zo simpel is het, schande dat dit allemaal nog kan blijkbaar.

Echt medelijden heb ik niet mocht dit verhaal waar zijn. Je weet toch gewoon dat dit in Turkije de normaalste zaak van de wereld is? Toch blijven spelers er naartoe gaan en bijna altijd gaan ze weg na gedonder te hebben gehad dat ze niet meer betaald werden. Griekenland idemdito. Maar ja, voetballers zijn vaak niet de meest intelligente mensen of het kan natuurlijk ook zo zijn dat de Turkse competitie gewoon enorm aanspreekt met al die fanatieke supporters.

15 juli 2019 om 08:21

Ik denk dat het waar is dat ze soms niet betaald krijgen, want je leest er wel vaker over

Ik weet niet of dat bij de grotere clubs gebeurd als besiktas en galatasaray maar het is gewoon schandalig.

En als we spelers moeten geloven die in de turkse competitie gespeeld hebben en die daar nog spelen is het wel bijzonder leuk daar qua fans/passie/salaris/locatie.

Als je je salaris een bepaalde tijd niet krijgt moet je toch gewoon weg kunnen gaan, iemand die me het uit kan leggen?

15 juli 2019 om 08:30

De reden dat ze je salaris niet betalen in turkije heeft puur te maken met het feit dat ze je niet meer willen of dat ze het even niet eens zijn met je manier van doen. Turkse competitie is gewoon aangesloten bij de fifa, dus dat wil niet zeggen dat ze niet hoeven te betalen en transfervrij mag vertrekken.

15 juli 2019 om 08:47

Oké, dus als het hun uitkomst leven ze het contract niet meer na.... mmmm. En als ze je niet meer willen vinden ze het dus ook niet erg als je transfervrij vertrekt? Ik begrijp dat er cultuurverschillen zijn. Dat is op zich natuurlijk ook mooi. Aan de andere kant snap ik ook dat die verschillen wederzijds voor irritatie kunnen zorgen. Daar dien je vooraf wel rekening nee te houden.

15 juli 2019 om 14:38

Wellicht, maar uiteindelijk zullen ze je altijd moeten betalen als je gewoon 'werkt'. Het legt misschien wat meer druk op een speler zodat ze vertrekken, maar aan het einde van de rit heb je er niet veel aan als de speler op z'n strepen gaat staan.

'Disrespectvol naar de president', wat een verschrikking. Je werknemers niet betalen en het contract niet naleven is pas echt respectloos. Dit zou voor mij toch een reden zijn om nooit in Turkije te voetballen

15 juli 2019 om 09:36

Het is inderdaad echt kansloos dat er dan een soort trots in de weg zit, alsof het een belediging is om het tegen iemand te zeggen als ie zijn eigen afspraken niet na komt. Zout op man.

15 juli 2019 om 11:22

Disrespectvol is niet eens een echt woord.

Ik weet niet wat ik verbazingwekkender vind. Spelers die niet betaald krijgen bij sommige clubs of spelers die naar bepaalde competities gaan en dan verbaasd zijn dat ze niet betaald krijgen.... Ik hoor in Griekenland, Turkije en Cyprus zoveel verhalen over het niet betalen van salarissen dat er toch wel wat beter research gedaan mag worden door de spelers.

Het is toch normaal dat wanneer je een transfer gaat maken op zoek gaat naar referenties om te achterhalen wat voor club het is. Hé Piet, FC Zie ze vliegen wilt me hebben, hoe is het daar? Leuke sfeer? Betalen ze wel salaris? Verder vond ik Elia gister echt enorm matig spelen. Ik hoop dat hij terug gaat naar FC Twente en nog één keer de Elia laat zien die hij kan zijn. FC Twente zou hem ook enorm goed kunnen gebruiken. Ze zullen overigens niet z'n huidige salaris kunnen betalen, maar dan mag Elia gaan kiezen: Of niet betaald krijgen of minder.

Kom maar lekker terug bij Feyenoord Ellie! Ben van mening dat we iemand met zoveel ervaring en in een soort van 'multi culti coach rol' goed kunnen gebruiken plus dat je in het kampioensjaar echt een held was. Voordat ie bij Feyenoord terecht kwam was ik al fan van hem. Zo technisch, zo snel en met zoveel geld bravoure, echt heerlijk om te zien!

15 juli 2019 om 12:41

Hoe zou Ellie het in de spits doen bij blessure van Jorgensen?

15 juli 2019 om 13:18

Hoe fit is die? Want is en blijft blessure gevoelig. Herstel zal nu ook langer in beslag nemen. Daarnaast heeft Feyenoord met Berghuis, Larsson, Narsingh en jeugdig talent voldoende spelers voor de vleugel.

15 juli 2019 om 14:10

Was in het kampioensjaar inderdaad een heerlijke speler, maar wat is daar van over? Is inmiddels al 32 en loop dan waarschijnlijk Larsson, Hansson en Azarkan in de weg (je kapitaal). Ik denk ook niet dat Elia genoegen neemt met een plek op de bank, idem voor Larsson. De focus moet op het halen van een spits. (Dervisoglu zou heerlijk zijn)

"disrespectvol", m'n arme bloedende Nederlandse hart.

Het is respectloos lieve Eljero.

Ik hoop van harte dat hij genoeg geld heeft verdiend en FC Twente voort wil helpen om in de Eredivisie te blijven, maar als hij al terugkeert naar Nederland, zal dat Feyenoord wel worden mits ze hem nodig hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Medipol Basaksehir

Stand
Actuele wedstrijden

102 fans
Aanvaller, 32 jaar

In de wandelgangen

Maandag 18 november
Arsenal is bereid om Granit Xhaka in januari naar Borussia Mönchengladbach terug te laten keren. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren