Frenkie de Jong verbaast Barcelona en meldt zich op trainingscomplex

Zondag, 14 juli 2019 om

Frenkie de Jong heeft zich van zijn goede kant laten zien. Mundo Deportivo schrijft dat de middenvelder zondag al op het trainingscomplex van Barcelona was, ook al hoefde hij zich eigenlijk pas maandag voor het eerst te melden. Veertien spelers van de A-selectie ondergingen zondag de gebruikelijke medische onderzoeken.

De Jong hoeft zich niet meer medisch te laten keuren in aanloop naar de voorbereiding op komend seizoen, daar deze onderzoeken al eerder deze maand vlak voor de ondertekening van zijn contract plaatsvonden. De van Ajax overgekomen middenvelder maakte zondag kennis met zijn nieuwe ploeggenoten, trainer Ernesto Valverde en de rest van de technische staf. Catalunya Ràdio meldt dat iedereen verbaasd was over de aanwezigheid van De Jong, die verzekerde dat hij zich niet had vergist van dag.

Veertien spelers die niet aan de Copa América hadden deelgenomen moesten zich zondag melden. Ook Antoine Griezmann was van de partij. De aanvaller zal in de avonduren zijn handtekening onder een contract voor vijf seizoenen zetten en daarna aan de media worden voorgesteld. Het is de verwachting dat een woordvoerder van Barcelona dan ook zal reageren op de aantijgingen van Atlético Madrid over de transfersom.

Barcelona reist later deze maand af naar Japan, waar op 23 en 27 juli oefenduels met Chelsea en het Vissel Kobe van Andrés Iniesta op het programma staan. Tijdens een tournee door de Verenigde Staten zullen Arsenal en Napoli de tegenstanders zijn. Op 16 augustus staat het team van Valverde op de eerste speeldag van LaLiga tegenover Athletic Club, in Bilbao.

Frenkie de Jong gepresenteerd bij Barcelona
Meer video's


Gerelateerd

104 reacties (laatste reactie door erodinho)

Wat een nieuws zeg....

14 juli 2019 om 16:22

Raar he op een voetbal site berichten over voetbal

14 juli 2019 om 16:35

Onze Edwin doet weer alsof dit geen Goodwill Hunting is ... Frenkie laat een scheet en het staat hier. Zie je dan echt niet dat niet alles nieuws is?

14 juli 2019 om 16:42

@Savano ik vind dit geweldig nieuws. Ik ben benieuwd of ze morgen berichten over zijn nieuwe woning in Barcelona en welke stijl het interieur heeft.

14 juli 2019 om 16:48

OOOOHHH BREAKING, FRENKIE HEEFT JEUK ACHTER ZN OOR!!!!!

14 juli 2019 om 16:55

offtopic: naar verluid heeft Frenkie in zijn nieuwe onderkomen net een nieuwe WC bril laten aanleggen in de clubkleuren van Barcelona en ook nog eens voorzien van het clublogo

14 juli 2019 om 16:55

Zolang wij klikken blijft de redactie dit soort bullshit gewoon plaatsen.

14 juli 2019 om 17:33

@Japie_Krekel Dus hij heeft schijt aan zijn nieuwe club? 😉

14 juli 2019 om 17:39

Jij smeert de wc bril altijd onder?

14 juli 2019 om 17:45

En hij heeft ervoor gekozen om een ingelijst shirt van Ajax, wat hij kreeg bij zijn afscheid, op te hangen op de logeerkamer wat erop kan duiden dat hij Ajax nog altijd niet vergeten is en er wellicht over nadenkt om over een X aantal jaren terug te keren.

14 juli 2019 om 18:52

Offtopic: De Telegraaf had het over een Real Madrid Logo in z'n pisbak?!

14 juli 2019 om 19:35

@Harmr Je moest eens weten na een stevig avondje bunkeren bij de plaatselijke Mexicaan 😁

14 juli 2019 om 19:37

@030fcu

als je op mij doelt hoef je je niet druk te maken. ik heb niks met zowel Barca en Real

14 juli 2019 om 16:26

Wel een headline waard idd. Volgens mij heeft VZ iemand die graag het woord "daar" ipv omdat gebruikt, of ben ik de enige die dat idee heeft

14 juli 2019 om 16:36

Daar heb je wellicht een punt

14 juli 2019 om 16:27

Komkommertijd. Is overigens de lievelingstijd van Gordon....

14 juli 2019 om 17:05

Frenkie is een beetje de Max Verstappen aan het worden van de voetbal wereld. Iedere scheet is een wereld actie. Journalisten lijken helemaal deepthroat te gaan.

14 juli 2019 om 16:43

Kijk er echt naar uit om hem te zien spelen. Hoop dat Valverde echt kiest voor Arthur in combi met Frenkie. Daarnaast was ik niet echt warm van Griezmann en had ik hem et liefst niet gehaald maar hij is nu een Barca speler en die zal ik nu zeker steunen. Hopen dan zowel Frenkie als Griezman mooie dingen kunnen laten zien met Barca. Heb in ieder geval zin in het nieuwe seizoen!

14 juli 2019 om 16:47

Griezmann word echt onderschat, ook al heeft ie wel fratsen. Messi in de spits, met griezmann onder hem. Ousmane op rechts, coutinho op links. Frenkie en arthur op het middenveld.

14 juli 2019 om 16:56

Busi...

14 juli 2019 om 16:57

En toen liep de PlayStation vast... Is toch helemaal niet realistisch in zo te spelen?

14 juli 2019 om 17:44

@stsgrunn
dit is echt een fifa manager opstelling.
Voor coutinho en dembele is het nu of nooit dit seizoen.
Voor coutinho nog meer dan dembele omdat dembele iets in het elftal brengt dat coutinho niet kan en dat is diepgang

14 juli 2019 om 17:45

Coutinho verkopen die is overbodig net als Arthur meteen wegdoen. Suarez ook wegdoen die is te oud. Met Busquets, Rakatic and Frenkie heb je perfect gebalanceerde middenveld. Verder Griezman vanaf rechts, Messi schaduwspits en Ousame linksvoor (tenzij Neymar komt natuurlijk).

14 juli 2019 om 18:44

Haha arthur meteen weg doen? Arthur is toch wel even een niveautje hoger dan Frenkie vriend.

14 juli 2019 om 19:20

We gaan het zien

Heb het vermoeden dat er bij de redactie van VZ een familie lid van de Jong zit, dit is heel gebruikelijk en gebeurt wel vaker. Niet zo bijzonder om er een artikel over te schrijven.

14 juli 2019 om 16:29

Ik denk dat VZ aandelen heeft in Frenkie. Ongelooflijk hoe ze elk non-nieuws brengen als wereldnieuws. Het is maar een dag,niet een maand.

14 juli 2019 om 17:13

Denk dat Mikky per post wat betaalt. Uiteraard was ze weer mee naar de training. Begin me nu echt zorgen te maken of Frenkie’s voetballeven hieronder gaat leiden..

14 juli 2019 om 17:45

dat is iets voor frenkie om zich druk over te maken.
maar ja, wat moet zij dan doen? alleen thuis, nog niemand kennen enzo.

14 juli 2019 om 18:03

Precies wat ik al weken denk/dacht. Yolanthe 2..... Alleen, zorgen maken moet je niet doen 😉.

WOW hij komt 1 dag eerder op het trainingscomplex. Dit is toch niet te geloven, maak meteen een standbeeld voor die jongen! Ik weet al wie de Ballon d'Or gaat winnen dit jaar. Volgende keer een half uur voor de tijd aanwezig zijn en hij is de beste speler allertijden!

14 juli 2019 om 16:45

En als iemand dan te laat komt is wel weer nieuws? Maar wanneer dembele bijvoorbeeld zich een week eerder meldt of een Frenkie die er een dag eerder is het geen nieuws. Haha mensen zoeken ook alleen sensatie. Wanneer er leuke dingen worden vermeldt over spelers boeit et niet. Kijk alleen al Dembele. Wordt door iedereen afgemaakt toen ie 2 keer te laat kwam. Maar wanneer die jongen (samen met Todibo) een week eerder terug komt van vakantie om te trainen boeit het niemand.

14 juli 2019 om 16:58

Ja als iemand te laat komt heeft het meer nieuwswaarde dan wanneer iemand te vroeg komt. Want te laat komen is niet iets wat regelmatig gebeurt, terwijl het vaak zat voorkomt dat spelers zich eerder bij hun club melden. Even kracht training doen, langzaam training ritme opdoen of een paar vakantie kilo's kwijt raken. Het is heel gewoon en gebeurd vaker.

Die jongen is onwijs gelukkig natuurlijk. Speelt bij z'n droomclub.

Wauw! Is het iemand al wel eens opgevallen hoe nuchter en onderdanig deze jongen is?

Al die moraalridders hier die dit soort gedrag normaal noemen mogen een eindje gaan fietsen. Ja, hij verdient bakken geld en ja z'n job is niet eens 1/1000ste van de moeilijkheidsgraad die de meesten van ons ervaren. Maar toch, de meeste voetballers die net als hij zoveel verdienenen melden zich 'gewoon' op tijd. Om dan maar niet te spreken over de voetballers die zich te laat melden.

Het zijn goede manieren jegens je werkgever en dat wordt ten zeerste geapprecieerd, door de trainer, de collega's en de club. Ik ben benieuwd als frenkie uitgroeit tot de beste middenvelder op aarde en dan nog met deze mentaliteit. Hulde.

14 juli 2019 om 16:44

@veroordeeld

wie weet waren er wel meer Barca spelers aanwezig vandaag op de training maar VZ maakt daar waarschijnlijk dan geen apart artikel voor

14 juli 2019 om 18:02

@japie Dat kan inderdaad! Maar ja, het is een Nederlandse website dus wat verwacht je anders...

14 juli 2019 om 18:03

Ach het is zomertijd en je leest de meest geke roddels. Ik meen me nog te herinneren dat Younes zich eerder bij Ajax meldde en er ook een artikel stond. Gisteren verscheen een artikel over Luuk die eerder uitviel wegens een lichte blessure en was ook een artikel over en ging het ook al los. Denk dat het ook komkommer tijd is bij de bezoekers.

14 juli 2019 om 18:12

@veroordeeld

Depay gaat ook vaak langer door na de training als iedereen naar huis gaat maar daar zie ik dan nooit een artikel over en dat is ook een Nederlander.

als je over Frenkie zo een artikel maakt kan je dat waarschijnlijk ook bijna dagelijks over andere Nederlandse spelers doen

14 juli 2019 om 18:16

@ Japie waren er dan geen artikelen over Depay en zijn nieuwe look en kledingstijl? Ik snap dat dit niet veel nieuwswaarde heeft maar dat zie je vaker in de zomer.

14 juli 2019 om 18:22

@thamike

maar net zoals dit artikel lekker uitkomt voor het beeld dat mensen van Frenkie hebben, bevestigt zoiets ook weer het beeld van Depay die zogenaamd meer met mode bezig is dan met voetbal.

ik heb soms het gevoel dat bij sommige spelers alles wat als positief word gezien alleen word uitgelicht en dat bij andere spelers alles wat alleen als negatief word gezien word uitgelicht

kijk eens naar elke keer dat De Ligt niet rond kwam met een club. dan stond Matthijs zijn naam niet in de kop maar wel steeds die van Raiola die zogenaamd hoogst persoonlijk De Ligt die transfer door zijn neus had geboord wat natuurlijk grote onzin is, maar toen Justin Kluivert in een struggle zat met Ajax zag ik wel steeds zijn naam in de kop staan ipv die van Raiola

14 juli 2019 om 18:32

@Japie is snap wat je zegt maar is vaak inherent aan de persoon. Over de Ligt heb ik dat gevoel zeker niet. Zijn veel artikelen over zijn soap geweest waarin ook berichten stonden dat De Ligt meer salaris eist en resulteerde in reacties van geldwolf. Frenkie heeft gewoon iets likables bij veel mensen en heeft een groot transfer gemaakt voor Nederlandse begrippen dan krijg je wat meer feelgood berichten.

15 juli 2019 om 08:27

Gutierrez en Pereiro melden zich vandaag ook een week te vroeg bij PSV. Hebben nog een Gold Cup en Copa America gespeeld zelfs en hebben nauwelijks vakantie gehad. Zo bijzonder is het allemaal niet haha.

Kunnen we dan ook even vermelden dat Ousmane Dembélé zich samen met Jean-Clair Todibo al een week voor het einde van de vakantie al op de club meldde om samen met een persoonlijke coach te trainen? Of geldt dat alleen als je Nederlander bent en even een kijkje komt nemen bij de medische tests van je toekomstig ploeggenoten?

14 juli 2019 om 16:28

Het geldt alleen als je een Nederlander bent inderdaad. Ook heb ik een gevoel dat dembélé altijd onterecht door de media geciteerd werdt als een speler die zijn carrière niet serieus nam en mentaal ongeschikt is. Die jongen heeft buiten 2x te laat te komen letterlijk niks fout gedaan zowel op als buiten het veld.

14 juli 2019 om 16:34

Als je als spelers structureel te laat komt op de trainingen omdat je een verslaving aan gamen hebt, en daarnaast een ongezond eetpatroon hebt, roep je het gewoon over jezelf af. Maar goed om te horen dat hij blijkbaar veranderd is.

14 juli 2019 om 16:35

Dit is nou wat Guaporta bedoelt met de media. Ze brengen alleen slecht of fake nieuws en jij trapt daar in.

14 juli 2019 om 16:47

Dit wist ik niet! Erg mooi van alle spelers. Denk dat Tobido de kans gaat krijgen nu De Ligt niet lijkt te komen. Vrees voor hem alleen dat het net als met Marlon Santos en Minna na een jaar afgelopen zal zijn. Of hij moet ons enorm gaan verbazen.

Dembele had dit al 2 jaar geleden moeten doen. Dit is echt zijn laatste kans en hij zal er alles aan moeten doen om speelminuten te krijgen. Messi en Suarez zijn eigenlijk onaantastbaar (suarez zal zich niet laten wisselen of op de bank zetten) en Griezmann zal ook veel spelen. Coutinho, Dembele en Suarez (in die volgorde) zullen veel minuten moeten inleveren.

Overigens vind ik het toch echt mooi van De Jong. Zegt wat over hem als persoon. Had em zo graag met De Ligt samen gezien bij Barca als de toekomst met Arthur en Alena, maar helaas.

14 juli 2019 om 17:05

Alena wordt echt overschat. Men is wanhopig opzoek naar talent dat op La Masia heeft gezeten dat men bij elke goeie actie van een speler die in La Masia heeft gezeten overdreven wordt uitvergroot. De realiteit is dat La Masia slechts wordt geroemd door de spelers die ze hebben opgeleid in het verleden. Nu is het niets bijzonders meer. Als Alena echt zo goed was bestond de noodzaak om Frenkie aan te trekken er niet.

14 juli 2019 om 18:36

Alena wordt absoluut niet overschat. Heeft het afgelopen jaar leuke dingen laten zien, denkt altijd vooruit, speelt direct en heeft altijd een idee. Alleen heeft hij het, net als alle jonge spelers, moeilijk met ontwikkelen onder de waardeloze Valverde. Als zelfs in de laatste wedstrijden van het seizoen perse wordt vastgehouden aan Vidal en Rakitic, kan hij zich ook niet laten zien.

14 juli 2019 om 17:01

Niet zo gek toch dat dit op een Nederlandse nieuwssite wordt vermeld? Logisch dat voetbalzone in eerste instantie gericht is op Nederlandse clubs en Nederlandse spelers? Ik snap die verontwaardiging niet.

14 juli 2019 om 18:13

@Guaporta Ik was ook positief verrast, maar heb uiteindelijk een artikel van SPORT gelezen waarin vermeld stond dat dit te maken had met blessures van beide spelers van afgelopen seizoen nog.

Geef die jongen toch een Nobelprijs aangezien hij een voorbeeld is voor iedereen door een dagje eerder te komen op de trainingscomplex.

Dit is prachtig nieuws VZ. Heeft hij al paella gehad? Hoe is het met zijn oom? Krijgen we dit nog te horen?

14 juli 2019 om 16:58

HAHA. Paella😂. Oom Jack. Gaat allemaal fantastisch. Hoop wel dat deze hype snel over is.

Frenkie geeft hiermee een signaal af dat hij alles eraan gaat doen om te slagen bij Barcelona. Hij moet echter oppassen dat hij niet te enthousiast gaat trainen. Voor je het weet scheur je een spier en sta je aan de kant. Maar nogmaals: dit is een positief signaal. Ik benieuwd wat voor seizoen hij gaat spelen. Barcelona heeft een sterk middenveld en ik verwacht dat dit team in de buurt komt van het dream team. Dat kan bijna niet anders als je bekijkt welke spelers ze hebben aangetrokken. Het afwachten is natuurlijk hoe het team op het veld functioneert maar het zal me niks verbazen dat het smullen wordt. Maar wel met Frenkie in de basis

14 juli 2019 om 16:54

Mwah ik weet het niet. Met Frenkie en Arthur heb je toch een van de beste middenvelder van europa. Met griezmann haal je natuurlijk ook een wereldtop aanvaller. Ik vrees echter dat Valverde nog steeds behouden gaat spelen. Lekker dus een blok met rakitic en vidal. Ik geloof gewoon niet dat een trainer na 20 jaar zijn filosofie gaat aanpassen omdat hij opeens betere spelers heeft. Kan dus niet wachten tot hij weg gaat. Hoopelijk is het zn laatste seizoen

Lijkt me ook dat hij gewoon niet kon wachten om te gaan beginnen. Bij je droomclub begin je liever vroeger dan later en als je daarmee een positief signaal afgeeft is dat mooi meegenomen. Hij moet immers toch de concurrentiestrijd aan en dan kun je maar beter laten zien dat je graag wil

En vz lacht zich kapot. Iedereen blijft maar klikken en reageren op alles over de Jong, en het geld komt naar binnen gerold. Ik lees het graag, anders zou ik er niet op klikken. Dat zouden meer mensen moeten doen

14 juli 2019 om 16:52

Ja ongelooflijk hoe mensen hier lopen te zeiken. Als je geen Frenkie verhalen wil lezen waarom klik je er dan op en hoezo doe je de moeite om te reageren. Merk sws dat mensen eerder slecht nieuws over voetballers willen lezen dan goed nieuws.

14 juli 2019 om 17:02

Nou het is meer dat er van de 50 artikelen, er 49 artikelen Over ajax, de ligt of frenkie gaan. Sommige mensen zijn niet voor ajax en volgen deze website niet alleen voor ajax updates! Aangezien de mods van vz ook nog nooit een vorm van zelfreflectie laten zien of een plek geven waar je (opbouwende) kritiek kan hebben, wordt het in de comments gedaan. Waarna vz ze doodleuk weer verwijderd

14 juli 2019 om 17:13

@barcalover123

nou, als het slecht nieuws is over pakweg een Justin Kluivert of Depay vind iedereen het geweldig hoor. dat sluit namelijk perfect aan bij de negatieve beeldvorming, net zoals tegenovergesteld elk bericht over Frenkie superlatieven tekort komt om zijn imago van ideale schoonzoon nog even extra te boosten

de Frenkie De Jong verheerlijking zet zich voort nu nog wachten op de eerste positieve koptekst of het eerste positieve artikel over een Raiola, Depay of Justin Kluivert bijvoorbeeld

WoW, wat een op en top prof!

Zijn er mensen die weten of dit vaker voor is gekomen? Ik kan me niet herinneren.

Wat een klasbak. Die moet toch wel gaan slagen niet normaal wat hij allemaal doet. Als ik Voetbalzone was zou ik ook een artikel maken met hoe die naar de training kwam of hoe hij zijn veters strikt. Wat gaat deze site achteruit zeg niet normaal

heerlijk ventje die Frenkie. balletje in zijn hand, lach op zijn gezicht met zijn roze appelwangetjes en genieten als een kind in de Efteling als hij eenmaal het veld betreed. en niet te vergeten, hij is altijd zo lekker normaal gebleven. genieten geblazen!

vannacht blijft hij ook overnachten in het Camp Nou zodat hij zo rechtstreeks uit zijn slapzak weer mee kan doen aan de training morgenochtend. deze liefhebber pur sang wil natuurlijk geen seconde missen van zijn avontuur in Barcelona

14 juli 2019 om 18:34

Je valt zelf ook een beetje in herhaling met appelwangetjes valt me op. Vind het een beetje goedkoop scoren. Snap de antipathie jegens dit soort berichten niet zo maar goed dat zal aan mij liggen.

Mooi Frenkie, ik hoop echt dat hij het gaat maken daar, Barça hoort niet bij mijn favoriete clubs maar voor deze jongen wens ik alleen succes toe, makkelijk zal het niet gaan maar heeft zeker het talent voor.

Goh een hele dag eerder zeg! Toe maar, wat een gedrevenheid zeg.... hou toch op met dit soort onzin nieuws.

Een gedurfte actie. Ongekend....

Allemaal leuk en aardig dat hij zich één dag eerder meld en natuurlijk doet niet iedereen dit, maar is dit frontpage nieuws? Of dit betekent dat er geen ander boeiend nieuws is, of Frenkie is dé lievelingsspeler van de redactie..

Echt bizar, gewoon 1 dag eerder! Niet te doen

Tja, het nieuws is blijkbaar op, maar je hoeft natuurlijk niet persé te reageren..

een inspiratie voor ons allen deze Frenkie. ik ben net ook maar gelijk naar kantoor gereden om gewoon een dag eerder te beginnen deze week

Ik vind het leuk om te lezen dit soort nieuws. Ik ben blij dat hij zo gemotiveerd is, en het kan een voorbeeld voor meer Nederlandse spelers. Veel succes Frenky en ik hoop dat we veel van je gaan genieten de komende jaren in oranje.

Aan alle Feijenoord en PSV fans. Ik begrijp jullie wel, maar je hoeft er natuurlijk niet op te klikken. En als je dat al doet heb je ook nog de keuze om er niet op te reageren.

14 juli 2019 om 17:45

@afcatilldie

dat geld ook voor de Ajax fans als het artikel over een Raiola gaat maar toch reageren ze maar al te graag ik zie niet in wat de relevantie is voor een Ajax fan wat Raiola krijgt aan commissie van een Italiaanse club namelijk, dus dan mogen niet Ajacieden ook wel gewoon op een Frenkie artikel reageren imo

@allen: laten we hier een week stoppen met clicken en de concurrent primeur voltallig bezoeken. De schrijver van dit artikel zal gegarandeerd geen artikels meer schrijven.

Wat een verrassing! mevrouw Kimmeniey, de camera geile mevrouw is er ook bij.

Vind je gek zijn droom is spelen voor barcalona.

We kunnen misschien vanaf nu bij iedere ademhaling van de jong een artikel hieraan besteden.

Wat me opvalt is dat frenkie zo nuchter blijft.

Welke kleur onderbroek heeft hij ?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4891 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona8754
4.Valencia6116
5.Getafe5913
Voor de complete stand: LaLiga

1055 fans
Middenvelder, 35 jaar
SeizoenClubW
2019 Vissel Kobe 14 3 1 0
2018 Vissel Kobe 14 3 0 0
2017/2018 Barcelona 30 1 1 0
2016/2017 Barcelona 23 0 2 0
2015/2016 Barcelona 28 1 2 0
Laatste voetbalnieuws

Frenkie de Jong verbaast Barcelona en meldt zich op trainingscomplex

Frenkie de Jong heeft zich van zijn goede kant laten zien. Mundo Deportivo schrijft dat de middenvelder zondag al op het trainingscomplex van Barcelona was, ook al hoefde hij zich eigenlijk...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 20 juli
Jackson Porozo hoopt nog altijd op een overgang naar Ajax. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren