Zorgen om PSV-aanwinst: ‘Hij zit niet op Champions League-niveau’

Zondag, 14 juli 2019 om

PSV zag Angeliño onlangs naar Manchester City vertrekken. Erik Pieters werd aangemerkt als eventuele opvolger, maar de linksback koos uiteindelijk voor Burnley. Toni Lato kwam uiteindelijk wél naar Eindhoven, al had de overgang nogal wat voeten in de aarde. Valencia ging uiteindelijk akkoord met een huurdeal, waar PSV hem liever definitief had willen overnemen. Valencia-blogger Mario Selma praat met ELF Voetbal over de tijdelijke aanwinst van de Eindhovenaren.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door theo uphus)

Schijnt dat hij te vaak zijn mannetje heeft Lato lopen. Maar zonder dollen. Moet een beetje mazzel hebben net als met Guardado, V Ginkel, Moreno en Angelino.

14 juli 2019 om 14:43

Holy shit. Dit is denk ik de slechtste woordgrap die ik ooit gezien heb. Als je toch zo veel aan het denken bent, bedenk dan ook eens dat je niet alles hoeft te typen dat naar boven komt.

14 juli 2019 om 14:52

Niet nodig om zo zuur te doen hoor. Als hij hem leuk vindt, mag hij hem toch gewoon delen joh.

14 juli 2019 om 15:02

Daar heb je gelijk in. En ik dacht ook nog bij mezelf toen ik het type: moet ik m'n pessimisme wel over het internet verspreiden. Mijn antwoord: ja.

14 juli 2019 om 15:56

Ironisch zeg

14 juli 2019 om 17:31

Haha, met het verkeerde been uit bed gestapt? Ik vind hem wel leuk!

OT: was te verwachten natuurlijk dat deze jongen nog niet wedstrijdfit zou zijn. Zeker wanneer je als PSV zijnde zo lang de tijd neemt met het aantrekken van nieuwe spelers. Daar lijkt de club ook maar moeilijk van te leren waar het gaat om de verdediging. Na het vertrek van Willems hadden we geeneens een linksback en hebben we tot ieders afgrijzen Joshua Brenet daar aan het werk moeten zien. Zonder backup. Daarna kwam Angeliño en vond PSV het nog steeds niet nodig een vervanger achter de hand te hebben.

Waarom je dan als club niet al in de winterstop actie onderneemt om een linksback te scouten, polsen en evt. al aan te trekken is me een raadsel. Zelfde verhaal met een vervanger voor Schwaab - sowieso niet de best denkbare verdediger voor een club als PSV - van wie je kon verwachten dat hij weg zou gaan. PSV kon afgelopen winter Alvarez voor 8+ miljoen halen. En nu vist het achter het net nu die jongen bijna het dubbele moet kosten.

14 juli 2019 om 14:44

Vond je dat mazzel? Moreno had zich al bewezen in de Nederlandse top, Guardado is voor de Eredivisie simpelweg een topspeler, Van Ginkel had zich dusdanig geprofileerd bij Vitesse dat je na periodes bij Chelsea en Milan er wel van op aan kon dat hij PSV sterker zou maken. Bij Angelino ben ik het met je eens, dat was na een sterke periode bij NAC nog maar de vraag hoe hij het bij PSV zou doen

14 juli 2019 om 14:56

Lato past meer dan prima bij Psv. Het vermeende CL nivo dat hij zou moeten hebben,heeft feitelijk niemand,ook Mark v Bommel niet. Tegen Basel wordt het enorm lastig,en tegen de CL subtop zijn we net ietsje te klein helaas.

14 juli 2019 om 14:59

Best wel mazzel ja. Moreno speelde bij AZ, is dat Nederlandse top? Periodes bij Chelsea en Milan.. Bij Chelsea 2 wedstrijden gespeeld en bij Milan 17. Heel weinig laten zien daar. Wel eens met Angelino.

14 juli 2019 om 15:08

Moreno werd kampioen toen hij bij AZ speelde, dus ja dat is Nederlandse top.

14 juli 2019 om 15:08

Toen moreno bij az speelde werden ze toch kampioen en 2de? Op dat moment was az in mijn ogen gewoon top in Nederland. Net zoals de spelers die tussen 2008-2012 bij twente speelde mogen zeggen dat ze in de top van Nederland hebben gevoetbald.

14 juli 2019 om 15:12

Moreno werd kampioen met AZ. Dus, ja dat was wel Nederlandse top destijds. In het kampioensjaar werd zijn rol steeds belangrijker en de twee jaar erop was hij een zekerheidje in de basis. AZ zelf presteerde toen minder, maar Moreno bleef uitstekend overeind en was ook international van Mexico.

Van Ginkel was op relatief jonge leeftijd al een leider bij Vitesse. Toen PSV hem haalde, had ik wel het idee dat ze een grote slag hadden geslagen, ook al was het slechts huur. Hij heeft scorend vermogen en een rol binnen een groepsdynamiek die je heel goed kunt gebruiken. Hij neemt de ploeg op sleeptouw, laat nooit zijn koppie hangen en verzet veel werk. Ik vond dat destijds wel een zekerheidje

14 juli 2019 om 15:13

Dus 1x landskampioen is meteen top? Okã©. Toen Feyenoord kampioen werd, werd er lacherig over gedaan toen men Feyenoord een topclub noemde. En Ajax is nu ook een Europese topclub na het halen van de halve finale? Mensen die dat hier zeggen worden arrogant genoemd en niet van deze wereld. Moreno speelde trouwens maar 15 wedstrijden in het kampioensjaar van AZ.

14 juli 2019 om 15:19

Moreno was in het kampioensjaar grotendeels geblesseerd dus hoe hij dat jaar steeds belangrijker werd.. Met Van Ginkel wist je toch niet hoe hij ervoor stond. Speelde nauwelijks die jaren en je moest maar afwachten of hij heel bleef. Is aangetrokken met de hoop dat hij zijn niveau zou halen bij Vitesse.

14 juli 2019 om 15:23

Blackpool, ik beweer ook niet dat AZ een topclub is. Ik zeg dat Moreno destijds in de top van Nederland speelde. Hij speelde 16 wedstrijden in het kampioensjaar, maar juist in dat jaar groeide zijn rol in het team en had hij ontegenzeggelijk een relevante bijdrage. Ajax is ook geen Europese topclub, maar speelde afgelopen seizoen wel in de top van Europa. Je moet het wel in perspectief van tijd plaatsen. Elia en Arnautovic speelden ook in de top van Nederland bij Twente. Inderdaad niet bij een club die door de jaren heen structureel top is, maar wel in de toenmalige top van de Eredivisie

Moreno was op basis van zijn tijd bij AZ een speler die voor PSV geen gok was. Je kon er absoluut van op aan dat hij het niveau had

14 juli 2019 om 15:28

@blackpool

Als je kampioen wordt speel je in de top, dat lijkt mij nogal duidelijk. Dus ja op dat moment speelde hij in de top. Dan kun je dat ridiculiseren en zodoende je domme uitspraak proberen te verdedigen, maar je maakt jezelf alleen maar nog belachelijker. Geef gewoon toe dat je een inschattingsfout gemaakt hebt. Ajax was afgelopen seizoen inderdaad een Europese topclub gezien het resultaat. Niet dat het een garantie geeft voor dit seizoen overigens, maar iedereen die vorig seizoen bij Ajax gespeeld heeft deed dat in de Europese top en iedereen die in 08/09 bij AZ speelde, speelde in de Nederlandse top.

14 juli 2019 om 15:29

Moreno raakte geblesseerd ja, maar daarvoor speelde hij veel. Het is niet zo dat het niet zijn kampioenschap was, want hij heeft absoluut zijn bijdrage geleverd aan het succes

14 juli 2019 om 15:37

Hoe kan hij voor zijn blessure nou veel spelen als hij wedstrijd 1 t/m 15 speelde en wedstrijd 16 t/m 34 niet..

14 juli 2019 om 15:40

Volgens mij geef je het antwoord al in je vraag, Blackpool. Je geeft namelijk zelf aan dat hij in eerste instantie alles speelde. Dan heb je toch een relevante rol in het kampioenschap?

14 juli 2019 om 15:44

Master... In het jaar dat AZ kampioen werd speelde hij wedstrijd 1 t/m 15. Wedstrijd 16 t/m 34 niet. Ja, hij werd kampioen. Maar je kunt toch niet zeggen dat hij toen een grote bijdrage had? De 2 jaren daarna werd hij 5de en 4de met AZ. Ik vind dan niet dat je in de top hebt gespeeld. Jij blijkbaar wel. Mijn excuses voor mijn ''domme'' uitspraken.

14 juli 2019 om 15:48

Als je een half seizoen speelt in een elftal dat kampioen wordt, heb je zeker wel een grote bijdrage in een titel. Van Ginkel had toch ook een grote bijdrage in de titel van PSV toen hij in 2016 een half jaar gehuurd werd? Ik vind het onzinnig om daar geringschattend over te doen

14 juli 2019 om 15:48

Van de wedstrijden 1 t/m 15 met Moreno won AZ 4X niet. Wedstrijd 16 t/m 34 5X niet...

14 juli 2019 om 15:53

Wat wil je daar mee zeggen Blackpool? Dat is me niet bepaald duidelijk. Het gaat erom dat Moreno een relevante bijdrage heeft en een stabiele factor was in een team dat top was in de Eredivisie. Nogmaals, vind je ook dat Van Ginkel in 2016 niet belangrijk was in de titelrace? Die speelde slechts 13 wedstrijden

14 juli 2019 om 16:03

Van Ginkel was wel belangrijk. Met hem verloor PSV maar 4 punten. Deden het beter met hem dan zonder hem. Met Moreno werden er gemiddeld meer wedstrijden niet gewonnen dan zonder hem.

14 juli 2019 om 16:34

Blackpool, nu sla je in mijn ogen wel een beetje door om je gelijk te halen. AZ begon dat jaar vrij slecht aan de competitie met nederlagen tegen NAC en AZ en na enkele wedstrijden vielen de puzzelstukjes in elkaar. Daar was Moreno onderdeel van.

Jij stelt dat ze dus met Moreno gemiddeld meer wedstrijden niet wonnen dan zonder hem, want: met hem wonnen ze in 15 wedstrijden 4 keer niet en zonder hem in 19 wedstrijden 5 keer niet. Dat komt neer op 26,7 procent met Moreno niet gewonnen en 26,3 zonder hem niet gewonnen. Een verwaarloosbare 0,4 waarmee je ook nog moet bedenken dat AZ in het begin nog zoekende was. Ik snap sowieso niet waarom je dit erbij betrekt. Moreno was een stabiele factor in een Nederlands topteam. Of ze het met of zonder hem wellicht een tikkeltje beter deden is volstrekt irrelevant, want hij kon prima mee. Als het nou een dissonant was die teerde op de rest van het elftal, zou je een punt hebben. Nu is het je reinste onzin. Hij was een onderdeel van een goede teamprestatie. Hij liet zien dat hij geschikt was voor de top van de Eredivisie en daar gaat het om

14 juli 2019 om 17:29

Blackpool

"toen Feyenoord kampioen werd, werd er lacherig over gedaan toen men Feyenoord een topclub noemde. En Ajax is nu ook een Europese topclub na het halen van de halve finale? "

Ajax is (nog) geen Europese top. Je gaf het zelf ook al aan, een incidentele uitstekende prestatie houdt nog niet in dat je Europese top bent. Pas als Ajax ook de komende vijf seizoenen structureel de kwartfinales haalt, kan je gaan spreken van Europese top. Want dat gelul van 'halve finale gehaald en dús Europese top' is onzin. Is Real dan bijvoorbeeld géén Europese top?

14 juli 2019 om 17:33

Blackpool

Snap niet zo goed dat je vind dat Moreno niet belangrijk was bij Psv. Dat was hij, uiteraard, wél. Niet alleen omdat hij zelf gewoon een uitstekende CV was en uitstekend speelde (het is echt best verwarrend om teamstatistieken (winst-verlies) te gebruiken om individueel spel te beoordelen, het is nu eenmaal gewoon mogelijk dat je als CV uitmuntend speelt, maar dat je team toch verliest), hij liet bijvoorbeeld ook Bruma functioneren.

Moreno is echt de beste CV die bij PSV heeft rondgelopen sinds Alex.

14 juli 2019 om 14:53

Die eerste 3 waren toch niet echt "mazzel"? Ze waren alle 3 redelijk ervaren voor de Eredivisie, international, veel duels in topcompetities, etc. Ik denk dat lato meer in de categorie ramselaar, dumfries, romero, angelino, thomas, zinchenko en lozano valt. Een jong talent waarvan je nog niet weet of hij het juiste niveau heeft om te slagen bij een topclub in de Eredivisie.

14 juli 2019 om 15:30

Nou ja ik bedoel meer dat we toch niet direct wisten dat de door mij genoemde spelers CL niveau zouden zijn. Geen zekerheid, zoals dat eigenlijk voor alle spelers die Nederlandse clubs de laatste jaren aantrekken. Alsof wij wisten dat Guardado het zo goed zou doen? Ik niet iig. Idem dito met V Ginkel, genoeg spelers komen na een avontuur in het buitenland minder terug.

14 juli 2019 om 15:44

Lepenseur, bij Guardado was ik eerlijk gezegd verbaasd dat hij überhaupt naar Nederland kwam. Bij hem had ik wel verwacht dat hij PSV sterker zou maken. Datzelfde geldt voor Moreno en Van Ginkel, al kun je bij die laatste nog twijfels plaatsen omwille van zijn blessures. Spelers als Angelino en ook Dumfries zijn natuurlijk wel grote verrassingen, dat ze gelijk aanhaken en zelfs dragende spelers worden binnen afzienbare tijd, dat zag ik niet aankomen

"hij zal niet snel acties doen die hij niet beheerst of die niet in het momentum van een wedstrijd passen."

"In de wedstrijden die hij afgelopen seizoen heeft gespeeld, heeft hij een paar fouten gemaakt. Ook in het eigen strafschopgebied. Dat maakt hem op dit moment ongeschikt op het niveau van Valencia te spelen"

Dit vind ik toch wel erg paradoxaal. Fouten in het eigen strafschopgebied zijn toch een schoolvoorbeeld van fouten die niet in het momentum van een wedstrijd passen. Dat is een kwestie van risico nemen

14 juli 2019 om 14:39

En als je iets te laat komt of verkeerd opgesteld staat. Das een fout maar doe je niet perse iets wat je niet beheerst. Dat is eerder uitkappen wat je niet kunt etc.

14 juli 2019 om 14:47

Momentum is toch juist een fase in de wedstrijd waar de een de overhand heeft over de ander. Zo had Ajax bijvoorbeeld de 1ste helft tegen Spurs het momentum terwijl Spurs de 2de helft de overhand had. Als ik momentum interperteer dan denk ik eerder dat hij doelt dat hij bij een 2-1 voorsprong in de 85ste minuut niet de voetballende oplossing gaat zoeken, omdat dat te veel risico met zich mee brengt. Of juist dat hij bij een 2-2 stand met het betere van het spel de bal inlevert bij de nummer 10 omdat de nummer 10 beter de steekbal kan geven dan hem. Een overtreding in het strafschopgebied kan soms gewoon in het momentum van de wedstrijd passen als je al 20 minuten in de eigen 16 staat en niet onder de druk vandaan komt. Dan past zo'n fout vaak wel in het moment van de wedstrijd.

14 juli 2019 om 15:15

Daar heb je gelijk in Zytto, al vind ik eerlijk gezegd dat overtredingen in het strafschopgebied per definitie niet in het momentum van de wedstrijd passen

14 juli 2019 om 16:34

Ja ben ik met je eens, maar ik denk dat hij dus vooral doelt op dat hij geen gekke dingen doet bij een achterstand.

Dat maakt het wel extra vervelend voor psv dat Valencia op het laatste moment de stekker uit een defentieve verkoop trok. Als deze speler 2 maanden aanpassingstijd nodig heeft en je punten in de Eredivisie kost en/of hij een cruciale fout in de vCL maakt dan is het gewoon een slechte deal geweest. Als lammers een belangrijke kans mist en je de CL/titel misloopt, dan is het natuurlijk niet minder zuur, maar die jongen kan van zulke momenten leren en je volgend seizoen wel naar de CL/titel shieten en zal uiteindelijk voor miljoenen verkocht worden. Een huurspeler is dan al weg. Daarom ben ik persoonlijk niet fan van een jonge speler huren, omdat die nog fouten maken. Bij een wat meer ervaren speler als van ginkel en guardado kan ik het nog wel begrijpen.

Ik zou zeker in het begin met viergever als linksback spelen en deze jongen als back up gebruiken. Als hij zich aangepast en bewezen heeft op de trainingen komt een basis plek in zicht.

Ik ben mordicus tegen het huren van spelers door onze topclubs. Zeker de backposities zijn toch op te vangen door niet al te dure aankopen of eigen jeugd ? Waarom doe je zo je best met je jeugdopleiding als je dan uiteindelijk een speler van Valencia B gaat huren ? En die dan een jaar eredivisieervaring gunt inclusief bijbehorend salaris en hem dan weer voor niks af mag geven aan Valencia ?
Dan investeer je dus in de opleiding van een andere club. Dat moeten onze topclubs gewoon niet doen.
Ik herinner mij nog die Cuenca van Barcelona die bij Ajax kwam spelen. Groot talent zogenaamd.
Fantastische deal.......

Ik ben mordicus tegen het huren van spelers door onze topclubs. Zeker de backposities zijn toch op te vangen door niet al te dure aankopen of eigen jeugd ? Waarom doe je zo je best met je jeugdopleiding als je dan uiteindelijk een speler van Valencia B gaat huren ? En die dan een jaar eredivisieervaring gunt inclusief bijbehorend salaris en hem dan weer voor niks af mag geven aan Valencia ?
Dan investeer je dus in de opleiding van een andere club. Dat moeten onze topclubs gewoon niet doen.
Ik herinner mij nog die Cuenca van Barcelona die bij Ajax kwam spelen. Groot talent zogenaamd.
Fantastische deal.......

die kerel is nog hartstikke jong, kan dus gewoon nog groeien naar dat niveau toe. Alsof Angelino of een Dumfries van te voren op CL-niveau werden ingeschat. Dat Valencia hem niet wil verkopen, of alleen tegen een zeer voordelige terugkoopsom, zegt toch ook wel genoeg. Die club heeft de laatste jaren best een goed oog voor talentvolle linksbacks gehad.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4138
2.AZ3830
4.PSV3118
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller163
D. MalenAanvaller1311
BrumaAanvaller112
K. MitroglouAanvaller81
R. RuiterKeeper10
J. ZoetKeeper110
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Zondag 15 december
Barcelona heeft een prijskaartje van tien miljoen euro geplakt op Jean-Clair Todibo. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren