Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

‘Je zou Robin moeten vragen of het de gok waard was, financieel zeker’

Laatste update:

Dick Law was als transferspecialist tussen 2009 en 2018 aan Arsenal verbonden en in die periode moesten the Gunners het vaak afleggen tegen kapitaalkrachtigere clubs als Manchester United en Chelsea. Law noemt Eden Hazard als voorbeeld. De inmiddels naar Real Madrid vertrokken aanvaller stond destijds op het lijstje van toenmalig manager Arsène Wenger, maar tot een deal met de Belgisch international, die uiteindelijk voor Chelsea koos, kwam het nooit.

“Het was een moeilijke tijd”, erkent Law in een onderhoud met Goal. “Naast Chelsea was Manchester United onze grootste rivaal op financieel gebied. Zij hadden genoeg geld ter beschikking om risico's te nemen. Bij Arsenal hadden we altijd het gevoel dat we juist geen risico's konden nemen want miskopen van tussen de 15 en 25 miljoen zouden echt schadelijk zijn voor de financiële situatie van de club.”

“Hebben we naast talentvolle spelers gegrepen? Absoluut. Ik herinner me nog dat ik samen met Ivan Gazidis (voormalig directeur van Arsenal, red.) en Arsène in vergaderingen zat te treuren om bijvoorbeeld Thibaut Courtois. We wisten namelijk dat hij een goede speler was. Dat geldt ook voor Eden Hazard, die wilden we ook halen. Maar aan de andere kant wilden we geen onverantwoorde risico's nemen. Elke pond die Arsenal bezat, beschouwden we als ons eigen geld. Dat maakte het allemaal moeilijk, zeer moeilijk.”

Arsenal nam tussendoor afscheid van gevestigde namen als Thierry Henry en Cesc Fàbregas. De transfer van Robin van Persie richting Manchester United in 2012 staat Law echter nog het meeste bij. "We hebben er alles aan gedaan om Robin voor de club te behouden. Hij was 29 toen hij bij Arsenal wegging. Zijn contract bij ons liep nog een jaar door. Robin zette alles op alles voor wat waarschijnlijk zijn laatste contract als profvoetballer zou zijn. We wisten dat de transfer naar een rivaal pikant zou zijn, maar ruim dertig miljoen euro voor een speler van 29 was zeker geen slechte deal. Voor beide partijen overigens.”

“Robin kon op deze manier zijn droom verwezenlijken. Dat lukte hem ook, want Manchester United werd in zijn eerste seizoen daar kampioen. Het afscheid van Sir Alex Ferguson als manager een jaar later luidde ook min of meer zijn vertrek in. Je zou aan Robin moeten vragen of het de gok waard is geweest. Op financieel vlak zeker, maar later kwam hij in Turkije terecht (bij Fenerbahçe, red.) en nog later keerde hij terug bij Feyenoord. Als Robin bij Arsenal was gebleven, dan was hij zonder twijfel uitgegroeid tot een van de beste spelers in de clubgeschiedenis.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En had die geen prijs van naam gewonnen. Leuk dat sentimentele gedoe van clubicoon en dergelijke, maar uiteindelijk heb je liever een foto op de schouw met een beker van naam, dan een leuke oorkonde met een Arsenal logo.

14 juli 2019 om 13:31

Het pakte natuurlijk leuk uit, maar als vpersie was gebleven was hij een levende legende geworden bij Arsenal. Hoewel je dat niet op je schouw kunt zetten lijkt me dat ook een mooi iets.

14 juli 2019 om 14:14

Legende zonder prijzen. Geen sportman die dat als ambitie heeft.

14 juli 2019 om 14:29

Dat zal inderdaad niet het uitgangspunt van vpersie zijn geweest toen hij zijn carriere startte, maar er zijn genoeg voorbeelden van spelers die iconen bij hun club zijn geworden, terwijl ze met een stap naar een andere club waarschijnlijk meer prijzen hadden gepakt, men neme bijvoorbeeld recent een Totti, de Rossi, Gerrard of een Carragher.
De status van Buffon is na zijn jaartje PSG ook iets minder iconisch dan voorheen.
Ik snap de stap van vpersie overigens wel, want het beleid van arsenal was bepaald niet competitief. Dan ben je daar op een gegeven moment wel klaar mee.

14 juli 2019 om 17:16

Ik denk dat heel veel mensen een carriere a la Le Tissier kiezen boven prijzen.

14 juli 2019 om 13:37

Nu heeft hij 1 landstitel gewonnen.
Weegt dat op tegen een legendarische status als clubvoetballer?
Ik persoonlijk vind van niet, maar ik heb helaas nooit voor zn keuze gestaan. Wie weet wat ik had gedaan als ik in zn schoenen stond

14 juli 2019 om 14:09

1 landstitel waar zijn naam dikgedrukt staat ja. Dat weegt naar mijn mening wel op tegen een status als legendarische clibvoetballer. Er zijn genoeg legendarische clibvoetballers, maar weinig voetballers die zo nadrukkelijk invloed hadden op een landstitel in Engeland.

14 juli 2019 om 14:12

Die legendarische status heeft hij toch ook? Misschien bij Arsenal, maar wel wereldwijd gezien..

14 juli 2019 om 16:11

Dat ene seizoen heeft zijn legendarische status juist enorm versterkt. Hij was de speler met het grootste aandeel in dat kampioenschap.

15 juli 2019 om 08:10

@ feelinggood
Met alle respect naar v Persie toe, maar hij heeft niet de status van zidane, ronaldinho etc. Daar wordt tientallen jaren nog over gesproken. Dat is legendarisch.
Robin had denk ik een standbeeld kunnen krijgen bij Arsenal en dan ben je vereeuwigd. Maar zoals gezegd, ik heb makkelijk praten!

14 juli 2019 om 14:59

Van Persie kreeg laatst ook de vraag of hij het niet jammer vindt dat hij niet met een prijs is geëindigd bij Feyenoord, waarop hij zei: 'mijn carrière is een prijs op zich.' Vanuit dat oogpunt kun je ook zeker wel stellen dat het mooi was geweest om een levende legende bij Arsenal te worden. Dat is misschien niet tastbaar, maar kan wel heel veel voldoening geven. Prijzen zijn mooi, maar erkenning is dat ook. Als je bij een club als Arsenal als legende wordt gezien, heeft dat in mijn ogen meer waarde dan een Premier League titel.

Gelukkig heeft hij bij United ook de erkenning geoogst. Hij was toch wel de grote man in het laatste kampioensjaar van Ferguson, wat ook geen kleinigheidje is. Al met al vind het te kort door de bocht om het als 'sentimenteel gedoe' te omschrijven. Naar een foto van een beker van naam kijken kun je ook sentimenteel gedoe noemen.

Ik begrijp nooit waarom Arsenal en haar fans Van Persie zijn stap zo kwalijk nemen. Het enige passende antwoord daarop is zijn kampioenschap met United. Tuurlijk is een binnenlandse transfer in Engeland altijd wel pikant maar als je in je eerste jaar gelijk kampioen word en de goals aan een rijgt, dan is dat toch precies de reden dat je Arsenal hebt verlaten?

14 juli 2019 om 13:13

Ik ben al sinds “99 Arsenal fan en ik neem van Persie echt amper iets kwalijk. Arsenal was een fantastisch grote club maar om je grote spelers te houden moet je ook ambitie tonen. Uiteindelijk zijn de beste spelers gegaan en is het alleen maar erger geworden. Kroenke is gewoon de ondergang van Arsenal geworden. Tenenkrommend verhaal dit ook dat ze geen risico willen lopen met spelers van 20/25 miljoen terwijl er zo veel geld binnenkomt. Er is volgens mij 22 jaar op rij CL voetbal gehaald en naar mijn herinnering ook altijd de knock-out gehaald. Daarnaast hoogste ticketprijzen in Engeland en er werden al amper spelers gekocht vergeleken met de concurrentie. En alsnog wordt hier verkondigd dat er geen of weinig geld is terwijl Arsenal een van de rijkste clubs ter wereld was/is. Kroenke trekt gewoon al het geld uit de club en het interesseert hem verder ook niet veel of er gepresteerd wordt zolang er maar geld binnenkomt. Doet zoveel pijn om van absolute topclub naar subtop te gaan omdat er mensen zijn bij de club die er gewoon niks van begrepen hebben..

14 juli 2019 om 13:14

Waarom zou zijn titel bij United de situatie voor de Arsenal fans verzachten?

Op sportief vlak was de gok ook meer dan waard. Hij is namelijk kampioen geworden. Dat was hem bij Arsenal nooit gelukt en de vooruitzichten waren ook niet erg hoopvol.

Wellicht heeft hij spijt van Fenerbahçe. Zijn terugkeer bij Feyenoord was de hele periode met een brede glimlach op zijn gezicht. Dus daar heeft hij zeker geen spijt van.

Lijkt me trouwens mooi als de KNVB een afscheidsduel kan regelen tussen de Allstars van robben en de allstars van RVP. Beide grootheden zijn tegelijk gestopt.

Krijg je een wedstrijd met sterren van weleer van Real, Chelsea, bayern, Arsenal en United.

Dramatisch beleid gevoerd het afgelopen decennium. Deze man en Gazidis moeten zich echt kapot schamen. Dramatisch ingekocht, met de transferperiode met Perez, Xhaka en Mustafi voor 100 mil als dieptepunt, en nog slechter verkocht. Van topclub naar sub-topper afgegleden door deze clowns. Wat betreft Van Persie; geweldige speler, maar is naar mijn mening bij geen van zn clubs een legende geworden.

14 juli 2019 om 13:16

Gazidis besliste niet over spelersbeleid. Het schijnt dat Wenger hier aan het einde bijna volledige macht over had. Gazidis regelde alleen de financiën.

14 juli 2019 om 13:44

Dat is pure onzin. Gazidis was net zo involved in spelers beleid als Wenger.. De salarisonderhandeligen waren altijd Gazidis, dus hij is wel degelijk zeer schuldig aan dit bagger beleid.

14 juli 2019 om 14:04

Het is geen pure onzin. Ik heb me misschien niet goed verwoord. Wat ik bedoelde was dat Gazidis een budget beschikbaar stelde voor zowel salaris als aankoopsommen. Wenger mocht hiermee gaan shoppen, natuurlijk onderhandelde Gazidis dan ook mee met de deals want hij was de financiële man. Geloof echter maar niet dat Gazidis zijn mening over spelers aan Wenger opdrong (buiten hun prijskaartje dan).

14 juli 2019 om 14:44

Zo heb je er inderdaad compleet iets anders staan. Wenger besliste inderdaad over de spelers, maar het financiële gedeelte deed toch echt Gazidis. Dus dat er veel te veel salaris is gegeven en bepaalde transfersommen te hoog waren, dat ligt dus wel degelijk aan Gazidis. Dus het financiële wanbeleid is mede veroorzaakt door Gazidis. Hij heeft er bijvoorbeeld voor gezorgd dat Mustafi niet snel genoeg rond kwam, waardoor Arsenal uiteindelijk veel meer transfersom heeft betaald aan Mustafi.

14 juli 2019 om 22:55

Zoals ik al zei: Gazidis vertrouwde op Wenger op het gebied van spelers. Zou het zo zijn dat Wenger en andere scouts zeiden dat Mustafi de nieuwe Maldini was en koste wat het kost binnen gehaald moest worden dan zou Gazidis hiervoor geld beschikbaar stellen. Is Mustafi uiteindelijk een enorme flop dan kun je Gazidis niet de schuld geven van het te hoge salaris en/of transfersom.

14 juli 2019 om 22:55

Zoals ik al zei: Gazidis vertrouwde op Wenger op het gebied van spelers. Zou het zo zijn dat Wenger en andere scouts zeiden dat Mustafi de nieuwe Maldini was en koste wat het kost binnen gehaald moest worden dan zou Gazidis hiervoor geld beschikbaar stellen. Is Mustafi uiteindelijk een enorme flop dan kun je Gazidis niet de schuld geven van het te hoge salaris en/of transfersom.

Achteraf gezien had RvP gewoon gelijk wat betreft Arsenal's ambities. Treurig, want was echt hard op weg een legende à la Bergkamp te worden. Fenomenale inzet en rendement.

Hij maakte als speler echt stappen in dat seizoen bij United.. op zijn 29ste. Hij had een stuk snelheid en explosiviteit ingeleverd, maar in zijn hoofd was hij zo ongelofelijk scherp. Dat gecombineerd met zijn techniek had United gewoon een moordwapen. Vooral voor Oranje was dat heel belangrijk, gericht op Brazilie. Dat Arsenal intern blijkbaar dachten dat ze de beste van Robin al hebben gezien was hun eigen schuld.

14 juli 2019 om 13:45

Nou, er zat echt geen verschil tussen de Robin van zijn laatste seizoen Arsenal en zijn eerste seizoen United hoor.. Zijn laatste seizoen Arsenal was zelfs statistisch gezien beter. Het enige verschil was dat United een kampioensploeg was en Arsenal slechts een top 4 ploeg. Maar het beste voetbal van Robin zelf was 'gewoon' bij Arsenal hoor.

Vragen of het de gok waard was? Hij heeft na zijn vertrek de titel halen met ManU en nog de titel met feyenoord. Ik denk dat je het antwoord niet hoeft te raden...

14 juli 2019 om 15:27

Titel met Feyenoord?

Tijden veranderen..

ruim 30 miljoen, veel geld en goede deal voor 1 van de beste voetballers van dat moment.

30 miljoen is nu de commissie van een zaakwaarnemer..

Tjah.. Bij Arsenal past het 'wie niet waagt wie niet wint' wel echt in letterlijke zin zo... Want je hoort dit soort verhalen echt bijna altijd bij Arsenal; speler X die nu 'natuurlijk' een wereldtopper is geworden kon bij ze hebben getekend...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren