‘Hij moet naar Real Madrid, hij moet serieus nadenken over de aanbieding’

Zondag, 14 juli 2019 om

Sadio Mané werd in het verleden vaak gelinkt aan een transfer naar Real Madrid. De Spaanse grootmacht en ook trainer Zinédine Zidane zouden in de Senegalees een waardevolle versterking zien. De aanvaller lijkt momenteel goed op zijn plek te zitten bij Liverpool, maar Saer Seck hoopt dat Mané in de toekomst alsnog naar de Koninklijke gaat verkassen.

De voorzitter van de voetbalbond van Senegal stelt in gesprek met onder meer de Daily Mirror dat Mané zijn kans moet grijpen en naar Real moet gaan. “Iedereen ter wereld weet dat Mané tot de tien beste voetballers op aarde behoort. Hij heeft vorig seizoen ook veel succes geboekt met Liverpool”, wijst Seck naar onder meer de winst van de Champions League.

“Hij is samen met Mohamed Salah en Roberto Firmino fenomenaal. Maar dit is de voetballerij en hij had de kans om naar Madrid te gaan”, vervolgt de preses zijn verhaal. “Voor mij is dat de beste club ter wereld, ook al ben ik fan van Barcelona. Ik denk nog steeds dat Real de beste club is. Mané moet serieus gaan nadenken over de aanbieding.”

“De loopbaan van een voetballer is erg kort. Soms krijg je ook niet vaak de kans om een stap te zetten. Dus als er een mogelijkheid zich voordient, en ik heb het gevoel dat Zidane hem mag: waarom niet? Ik denk dat hij het goed zal doen bij een nieuw avontuur in een nieuw land”, aldus Seck over Mané, die nog tot medio 2023 vastligt op Anfield.


Poll

Verwacht jij dat Sadio Mané ooit bij Real Madrid gaat voetballen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door yeisoonnn)

Ik vind ht anders best wel wat hebben om real te weigeren om bij Liverpool te blijven. Hij speelde inderdaad een belangrijke rol bij het behalen van CL en denk dat hij ook een belangrijke speler voor real kan worden maar zou mooier zijn als hij bij Liverpool bleef.

14 juli 2019 om 12:48

Wat precies vind je het hebben? Liverpool is, net zoals Real, een elite club. Hebben 6 Europese titels gewonnen, ééntje minder dan AC Milan. En dan vergeet ik nog de voorbije twee seizoenen in Europa waarbij ze tweemaal finalist waren en recent gekroond tot winnaar.

Welke reden is er precies om voor Real te spelen, buiten het feit dat ze jaarlijks niets voorstellen in Spanje en hun legende Ronaldo elk jaar te danken hadden in de CL?

Oh dan vergeet ik nog misschien wel het allerbelangrijkste: de trainer. Klopp staat lichtjaren voor prutser Zidane die het vooral moet hebben van complimentjes aan z'n vedettes. Want van strategieën en tactieken bakt hij er weinig van.

Kies maar Sadio. Een cultheld worden in Merseyside gepaard met een ongelooflijke warme aanhang en steun van de club. Of, voor Real spelen, enkele bekers winnen, paar recorden verbreken en nadien via de achterdeur vertrekken. Ik ben benieuwd.

14 juli 2019 om 13:33

Haha sorry hoor, ik hoop persoonlijk dat hij bij Liverpool blijft, maar zelden een reactie met zoveel afgunst gezien. Ze werden geen kampioen in Spanje maar wonnen 3(!) maal op rij de CL. Net als Zidane een prutser noemen. Heeft ook 3 maal de CL op rij gewonnen. Dat Klopp eindelijk een prijs pakt maakt hem geen god.

14 juli 2019 om 13:53

Ja, ze werden driemaal op rij kampioen. En in die drie jaar kan ikzelf 10 momenten opnoemen die minstens dubieus waren en zo zwart op wit als het maar kan. Daarom dat niemand het Real van toen zal scharen met Barcelona of Milan van de 90's. Je weet wel zelf waarom, geen uitleg bij nodig. Een club die dominantie uitstraalt doet het overal en niet alleen in de competities met maar 10 wedstrijden waar hun tafereeltjes wel werken. Want in 38 wedstrijden moet je gewoon zelf goed zijn en kan je onmogelijk 38 keer valsspelen.

Het is maar wat je afgunst noemt, slaap je er beter door? Dat mag.

Is het de waarheid wat ik zeg? Ja. Hoe dan? Het feit dat Real buiten Europa nergens dominant was. Nog een goede middag verder.

14 juli 2019 om 17:11

Zidane is halverwege ingestapt in zijn eerste seizoen.. Is in 2,5 jaar tijd 1x kampioen geworden, 3x kampioen van Europa en Barca in onderlinge confrontatie voor een prijs verslagen over 2 wedstrijden.. Vrij weinig reden om Zidane een prutser te noemen. En die 10 dubieuze momenten, noem ze maar op. Daar komt bij dat Zidane ook assistent was, dus hij was direct betrokken bij 4x CL eindoverwinningen van Real.

14 juli 2019 om 13:54

Waarom zou je naar Real Madrid gaan als Liverpool veel beter presteert. Geld is dan de enige motief. Kan je net zo goed naar ManU gaan. Als hij weg gaat dan kan het alleen maar tegenvallen voor Mané.

14 juli 2019 om 16:38

Misschien omdat real madrid gezien wordt als de beste club in de wereld? De prestige die erbij hoort om bij real te spelen is al voldoende en daarnaast vergeten mensen zo te zien snel dat real de seizoen ervoor liverpool heeft verslagen in de CL finale.

Liverpool is ook een topclub, maar dat je geld opnoemt als enige motief om naar real te gaan vind ik best wel grappig. Mane hoeft die stap niet te maken, maar zou gewoon veel toevoegen aan real madrid.

14 juli 2019 om 14:28

Mane zit nu prima op zijn plaats. Liverpool is nu een van de sterkste ploegen in de Championsleague.

Zou toch gruwelijk zijn? Hazard/Vini-Jovic-Mané. Daarachter Pogba-Modric-Casemiro. Ik denk dat Mané heel goed zou passen bij Real. Hij kan zeker met het niveau mee, en Real heeft nu ook een RB nodig. Asensio is meer een 10 en Bale heeft geen perspectief bij Real. Rodrygo komt, maar moet nog maar blijken hoe hij uitpakt. Real zal echter wel diep in de buidel moeten tasten, tenzij Asensio de omgekeerde weg bewandeld.

14 juli 2019 om 10:06

Glossiandzozo

"zou toch gruwelijk zijn? Hazard/Vini-Jovic-Mané. Daarachter Pogba-Modric-Casemiro."

Het zou ook gruwelijk ongezond zijn als alle topspelers bij 1 club zouden spelen en fnuikend voor de competitiviteit in het voetbal. Ik denk dat niemand er bij gebaat is, ook de supporter van Real niet, als de competitie en de CL schriftelijk kunnen worden afgedaan omdat de uitkomst van tevoren al vast staat.

14 juli 2019 om 10:29

Sorry dat ik t voor je verpest maar Mane, Hazard en Vinicius spelen allen linksbuiten.

14 juli 2019 om 10:47

En het hebben van de beste spelers wil nog niet zeggen dat het het beste team is.

14 juli 2019 om 10:58

@warabe je verpest het niet voor mij hoor. Ben Bayern-fan. Maargoed, Mane kan prima op rechts spelen hoor. Onder Klopp heeft bijna overal gespeeld, en hij deed het prima. En Vinicius speelt alleen als Hazard moe is, of in minder belangrijke wedstrijden.

14 juli 2019 om 11:00

@Scepticus38 Nou dat zijn echt niet alle topspelers hoor. De competitiviteit in het voetbal blijft altijd bestaan. Al heb je een club vol sterren, kun alsnog een slecht seizoen draaien.

14 juli 2019 om 11:01

Scepticus ben anders niet onder de indruk. Das echt geen opstelling waarmee je onverslaanbaar bent of zo

14 juli 2019 om 11:31

Een aanval met : Neymar-Griezmann-Messi doet zeker niet onder.

Bij Liverpool heeft hij momenteel alles, een vertrouwde omgeving. Doet mee met het kampioenschap, de CL, een team dat lekker draait en een trainer die in hem gelooft. Wat mij betreft een goede keuze op te blijven. Echter hoort hij imo niet in de beste tien voetballers van de wereld.

14 juli 2019 om 10:13

Als je naar de vorm van afgelopen seizoen kijkt vind ik hem zelf wel bij de top 10 horen. In Engeland vond ik hem het hele seizoen het beste. Noem mij eens 10 spelers die vorig seizoen een hoger niveau haalde dan Mane?

Ik zou er wel vrede mee kunnen hebben als Mane vertrekt, ja het is een hele goede voetballer, heel behendig en razendsnel, maar ik mis te vaak het overzicht op de beslissende momenten, hierdoor maakt hij vaak de foute keuzes. Als hij vertrekt moet Liverpool Dembele halen als opvolger, een zelfde soort speler maar vanwege zijn leeftijd met veel potentie. Ik denk ook wel dat Barca openstaat voor een verkoop, vanwege dure inkomende transfers.

14 juli 2019 om 10:16

Ik heb liever dat ze Salah verkopen dan Mane. Eigenlijk gewoon alle 2 niet. Maar als er dan toch een grote speler weg moet dan zie ik Salah het liefst vertrekken. Maar nogmaals liever niet. Mane is veel veelzijdiger dan Salah. Kan zo wel links als rechts op de flank. Waar Salah alleen op rechts kan. Dus als je Dembele voor Salah binnen haalt dan kan Mane gewoon weer op rechts.

14 juli 2019 om 14:01

Ik vind het wel erg overdreven wat je zegt over zijn overzicht. Vind juist eerder dat Salah verkeerde keuzes maakt waardoor hij de balt verliest. Dembele is een kind en niet bepaald de meest professionele speler. Zie de match met Liverpool niet.

Waarom naar Real, hij zit nu toch bij een topclub in een topcompetitie?

14 juli 2019 om 10:38

Grootste club ooit en het klimaat is veel fijner

14 juli 2019 om 10:48

Ik zou persoonlijk niet naar een club gaan omdat het de grootste is in het verleden je moet ook naar de toekomst kijken en de Engelse hebben zoveel geld dat zal op termijn alle topspelers wel aantrekken. In spanje werken ze zichzelf verder in de schulden met bizarre uitgaves. Coutinho 140m Dembele 120 m Griezman 120m en nu willen ze neymar er nog bij wat ook minimaal 150m zal kosten.

Ze hebben al 2 transfers gedaan van boven de 100 miljoen en beide kunnen geen potten breken bij Barca Griezzman is een goede speler maar of het hem gaat lukken moeten we ook nog maar zien. Mocht Valverde weer een zooitje er van maken dan denk ik dat de meeste ogen wel open gaan voor de voetballers.

Real madrid was natuurlijk succesvol in de CL maar ik zie niemand de Status overnemen van Ronaldo en de kans op CL is in Engeland even hoog of misschien hoger momenteel dus sportief gezien is Real niet meer de stap vooruit want Ronaldo is er niet meer en we hebben vorig seizoen kunnen zien wat er dan overblijft.
Jovic word enorm overschat en Hazard is geen goalgetter

14 juli 2019 om 13:02

Zijn nog steeds de grootste club van de wereld dacht ik en voor veel spelers is aanzien ook belangrijk

Hetzelfde als dat iedereen roept dat Virgil nooit naar Barca moet gaan omdat hij bij Liverpool ook voor alle prijzen gaat, geldt ditzelfde wmb ook voor Mané. Waarom naar Real gaan als hij alles bij Liverpool heeft? Real Madrid is geen stap vooruit.

14 juli 2019 om 17:17

@Stijlvol Wat is het dan? Een stap achteruit?

15 juli 2019 om 11:29

Nee. Een stap opzij.

15 juli 2019 om 16:26

@stijlvol

Een stap opzij waarbij je contract aanzienlijk word opgewaardeerd klinkt niet als een slechte stap.

Ik vind real Madrid maar een waardeloze club als je kijkt hoe het met hun spelers omgaat. Nul waardering presteren anders oprotten. Kijk hoe ze met Ronaldo omgegaan zijn, een man die alles gaf voor de club en ze een hoop gegeven heeft. Lekker bij Liv blijven. Alle vertrouwen van je coach en de waardering van de supporters niks te zoeken in Madrid.

14 juli 2019 om 11:16

@frenkie111

in Ronaldo hebben ze zich stevig vergist inderdaad. ze zijn gaan geloven in dat fabeltje dat als je een individualist uit je elftal haalt dat je elftal als team beter gaat presteren wat imo zware onzin is. met Ronaldo hebben ze geloof ik 50 doelpunten per jaar ingeleverd en dat zag je bij Real Madrid ook terug in de teleurstellende prestaties afgelopen jaar

dat je bij een Europese topclub contant moet presteren en er direct moet staan vind ik verder wel heel logisch. je bent geen Eredivisieclub ofzo waar er tijd is voor spelersontwikkeling. je bent de Europese elite dus moeten je spelers ook naar die maatstaven presteren want anders zijn ze gewoon niet van het vereiste niveau

Wat n hoop onzin zeg. Ik ben geen Liverpool fan, maar als hij daar tevreden is en tot t einde van zn loopbaan blijft dan heeft hij n geweldige carrière gehad. Waarom weg gaan als je iets moois hebt. Alleen omdat de buitenwereld n andere club groter vindt?

Het valt mij best op dat ik vaak stukjes lees van mensen "uit de entourage" van spelers die in de pers roepen dat een speler naar Real Madrid of Barcelona Moet. Alsof dat de enige grote clubs ter wereld zijn. Sadio Mané is naar mijn informatie gelukkig in Liverpool, zowel privé als sportief. Het spel met de steeds opkomende backs, inzakkende Firmino en druk zettende middenvelders brengt ook het beste in Mané naar boven. Waarom zou hij dan naar Real Madrid moeten, niet wetende wat hem daar sportief te wachten staat ? En wetende dat bijvoorbeeld Garreth Bale het voor hem deed en die speler, ondanks dat hij een CL finale voor Real binnensleepte, nu al tijdenlang door die club naar de uitgang wordt geholpen.
Ik denk dat het feit dat Mané als voetballer zo hoog wordt gewaardeerd alles te maken heeft met het systeem en de keuzes en aankopen van Jurgen Klopp te maken hebben. Liverpool FC is een prachtige vechtmachine en ik zit er niet op te wachten dat die door een bak geld uit Spanje wordt gesloopt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Liverpool6739
4.Chelsea409
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
L. StewartAanvaller
Ž. BuvačUnknown
J. KloppUnknown
Mohamed SalahAanvaller2011
D. OrigiAanvaller193
AlissonKeeper150
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

36 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Liverpool 22 11 1 0
2018/2019 Liverpool 36 22 2 0
2017/2018 Liverpool 29 10 3 1
2016/2017 Liverpool 27 13 4 0
2015/2016 Southampton 37 11 5 2
Laatste voetbalnieuws

‘Vergeetachtige’ Jürgen Klopp: ‘Ik ga echt over mijn nek als ik dat hoor’

Liverpool bleef donderdag voor de veertigste opeenvolgende wedstrijd ongeslagen in de Premier League. Het team van Jürgen Klopp zegevierde met 1-2 over Wolverhampton Wanderers en heeft wederom zestien punten voorsprong op...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 26 januari
Barcelona lijkt te zijn afgehaakt voor Pierre-Emerick Aubameyang. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren