‘Bayern München hervat jacht en denkt voorlopig niet aan Steven Bergwijn’

Zondag, 14 juli 2019 om

Bayern München heeft de jacht op Callum Hudson-Odoi zeker niet gestaakt. Verschillende Engelse media melden dat de Duitse topclub zich binnenkort weer gaat melden bij Chelsea in een poging de aanvaller te strikken. Komende week gaat Bayern naar verluidt een bod van vijftig miljoen euro uitbrengen op het toptalent.

Sportief directeur Hasan Salihamidzic heeft al meerdere keren aangegeven dat Hudson-Odoi op de radar van Bayern staat. Afgelopen januari bood der Rekordmeister circa veertig miljoen euro, maar dit bod werd gedecideerd van tafel geveegd door Chelsea. Het lijkt onwaarschijnlijk dat de Londenaren nu gaan instemmen met een verbeterd bod.

Frank Lampard ziet een vertrek van Hudson-Odoi namelijk helemaal niet zitten. De nieuwe manager van the Blues was onlangs kraakhelder over zijn plannen met de achttienjarige buitenspeler. “Hij gaat een belangrijke rol voor ons spelen”, aldus Lampard. “Hij is een geweldig talent. Dat weten we allemaal en daarom wil ik met hem praten. Ik wil dat hij blijft.”

Bayern is op zoek naar nieuwe vleugelaanvallers, daar Franck Ribéry en Arjen Robben de club hebben verlaten. Naast Hudson-Odoi staan ook Leroy Sané en Ousmane Dembélé op het lijstje. Ook denkt Bayern aan Steven Bergwijn, maar de aanvaller van PSV komt pas in beeld als de topclub er niet in slaagt om de drie eerder genoemde aanvallers in huis te halen. Door de plannen van Bayern inzake Hudson-Odoi lijkt een transfer van Bergwijn naar München voorlopig uitgesloten.


Poll

Verwacht jij dat Callum Hudson-Odoi deze zomer verkast?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door bbayern1990)

Bergwijn is gewoon nog niet goed genoeg en PSV vraagt teveel. Dus snap ze wel. Denk zelf dat Bergwijn zo'n 25 miljoen max mag kosten.

14 juli 2019 om 10:05

@isco, ook ik denk dat Steven Bergwijn nog niet over de kwaliteiten beschikt om een aanwinst te zijn voor clubs als Bayern Muenchen, Waarbij ik persoonlijk enerzijds betwijfel of Bergwijn die hoge kwaliteit ooit zal bereiken. En me anderzijds tegelijkertijd afvraag wat de toegevoegde waarde van Steven Bergwijn voor b.v. Ajax zou kunnen zijn. Maar dat is een andere discussie.

14 juli 2019 om 10:28

Nou wordt het helemaal mooi. Bergwijn is gewoon een speler die ook volgend seizoen weer rond de 30 goals + assists geeft, als hij nog in de eredivisie speelt. Ik moet zeggen dat Bayern Munchen mij ook een beetje teveel van het goede lijkt maar het zou naar mijn mening echt wel een speler kunnen zijn die als talent die laatste stappen nog wel kan zetten. Hij kan met gemak mee bij Ajax! Maar jullie hebben natuurlijk het wonderkind Neres die op basis van 2 goals in de CL zo veel beter is dan Bergwijn. Daarnaast is 25 miljoen een ridicuul bedrag als je kijkt naar vorige transfers van bijvoorbeeld Klaassen, Jahanbaksh of Janssen.

14 juli 2019 om 10:42

@memphisdepay

"bergwijn is gewoon een speler die ook volgend seizoen weer rond de 30 goals + assists geeft"

Hoezo "weer" 30 goals + assists? Die stats heeft hij in het eerste van PSV nog niet gehaald hoor. Vorig seizoen 15 goals (in alle competities), en een totaal van 13 assists. Ik weet niet waar je die "weer 30 goals" vandaan haalt, maar misschien mis ik iets?

14 juli 2019 om 10:46

Neres had in 2017/2018 dezelfde cijfers als Bergwijn vorig seizoen had (rond de 26 goals + assists in de competitie) en ook afgelopen seizoen liep die qua cijfers erg goed (8 goals + 8 assists) alleen weinig wedstrijden gespeeld in de competitie.

Als je Neres en Bergwijn gaat vergelijken qua cijfers is het gelijkwaardig. Slecht voorbeeld van je dus en het toont ook het gelijk van Palko, Bergwijn heeft nu geen toegevoegde waarde voor Ajax, want hij is niet aantoonbaar beter dan wat er nu loopt bij Ajax.

14 juli 2019 om 11:26

Memphisdepay, jouw reactie is een mooi voorbeeld van verkeerde beeldvorming.
Hoezo gaat hij "weer" dertig goals maken?
Laat hem daar hem eerst maar één keer aan voldoen..

14 juli 2019 om 11:46

@memphisdepay Je zegt nu dat het ridicuul is, maar de spelers die jij opnoemt haalde in dat topseizoen waarna ze verkocht werden ook rond de 30 goals/assists en uiteindelijk gingen ze niet eens voor meer dan 30 miljoen. Daarnaast haalde Neres vorig jaar dat aantal ongeveer ook en toen riep iedereen ook dat Ajax gek was dat ze hem niet verkochten aan Dortmund voor 30 miljoen. Dat Neres nu meer waard is komt inderdaad door belangrijke goals tegen Real Madrid en Juventus, maar ook zeker zijn spel de gehele CL (zoals die actie op de achterlijn in Bernabeu of die panna tegen Kimmich) en zijn interlands voor Brazilie. Dat geeft je internationale status die bergwijn nog niet heeft. Op dit moment is 25 wel te laag, maar ik zie ook geen club zomaar 40 miljoen betalen.

14 juli 2019 om 11:52

15 en 13 is 28, dus zo goed als bij 30 goals betrokken, klopt dus wel.

14 juli 2019 om 11:54

Op de Copa America heeft Neres anders aardig gefaald. Met die paar interlands valt zijn internationale status ook wel mee.

Hij staat op het punt om bij te tekenen en met Lampard heeft Chelsea eindelijk een manager die de jeugd een kans gaat geven, Bayern is kansloos denk ik. Onder Lampard zal hij een enorm belangrijke speler gaan worden en zeker met het transferverbod gaat Chelsea echt hun grootste talent en belangrijkste aanvallende speler niet verkopen..

14 juli 2019 om 09:45

De speler neemt nog altijd de eindbeslissing. Het is enkel aan Hudson-Odoi om te verlengen.

14 juli 2019 om 09:45

Wanneer verlengt hij nou? Ik las 2 weken terug dat hij in die week zou verlengen.

14 juli 2019 om 09:59

Er werd ook drie weken lang gezegd dat Lampard binnen "48 uur zou tekenen".. Bij Chelsea duren zulke dingen wat langer dan gewoonlijk..

14 juli 2019 om 10:31

Lampard moet de jeugd wel een kans geven.. ze mogen niemand kopen dus hij heeft geen keus ben heel benieuwd dit seizoen!

14 juli 2019 om 10:57

totdat lampard de klauwen van abramovic in zn nek voelt als hij 3 potjes achter elkaar niet wint. Reken er maar op dat onze grote vriend callum dan de eerste is die geslachtofferd wordt.

14 juli 2019 om 11:33

Mwah, Abramovich is niet echt de triggerman die hij in 2013 was hoor. Hij heeft Mourinho tot december laten zitten, ondanks de 17e plaats. Hij heeft Conte een jaar lang iedereen bij de club laten beledigen en een massale leegloop dreigde als hij niet in zou grijpen. Abramovich wilde graag dat Sarri zou blijven maar heeft hem laten gaan omdat Sarri dichter bij zijn familie wilde zijn. De chef heeft zelf echt wel door dat elke 9 maanden je trainer ontslaan geen oplossing is!

14 juli 2019 om 11:54

ben ik met je eens! Al zijn het vaak de jonge nieuwe spelers die in de regel het snelst geslachtofferd worden. Puur door wisselvalligheid en het feit dat een manager nog niet goed kan inschatten op welk standaard niveau een speler zit. Bij een club als Chelsea, wie de manager ook is, zal er logischerwijs toch snel gekozen worden voor zekerheid. Puur omdat er vastigheid verlangt wordt. Ben overigens erg benieuwd hoe chelsea het vertrek van Hazard gaat opvangen. In de laatste jaren op Sarri na is het spel van Chelsea vrijwel volledig afgestemd op Hazard. Het zal mij benieuwen wie er nu op kunnen staan. Verwachting zal immers toch zijn dat ze top 3 moeten halen

14 juli 2019 om 12:55

De enige verwachting die is uitgesproken is dat Lampard niet mag degraderen, verder krijgt hij alle ruimte om de club helemaal naar zijn hand te zetten. Mijn idee is wel dat Chelsea mag verwachten om minimaal 4e te worden, maar technisch gezien zijn er weinig verwachtingen gezien het transferverbod en de nieuwe manier van werken.

14 juli 2019 om 13:13

Het transferverbod zorgt er dan wel voor dat Chelsea weer een Engelse uitstraling krijgt met wat jonge spelers uit de jeugdopleiding. Natuurlijk al fantastisch dat een gentlemen en icoon als Lampard voor de groep staat. Het zou mooi zijn als hij kan gaan bouwen aan een nieuw soort Chelsea.

Waarom focussen ze zich niet gewoon op sane? Als hij niet haalbaar is kun je toch Pepe of dembele halen? Je kan beter volgend seizoen gratis CHO ophalen.

Lijkt me dat CHO op korte termijn gewoon bij ons bijtekend. Helemaal nu het vast staat dat er een belangrijke rol voor hem weggelegd is bij Chelsea sinds de komst van Lampard.

Natuurlijk gaat Bayern niet voor Bergwijn, helemaal niemand heeft zich ooit serieus gemeld voor die jongen. De top zit echt niet op hem te wachten , en de rest kan of wil geen +30 miljoen uitgeven.

14 juli 2019 om 09:52

Tja volgens mij denken enkel PSV-fans dat er wel even een topclub zo gek is om 40+ neer te leggen voor Bergwijn. Ik zou zeggen, droom lekker verder.

14 juli 2019 om 10:44

Wat een onzin kraam jij uit! Volgens mij denken alle ajacieden dat hij op te pikken is voor 25 miljoen. ik zou zeggen droom lekker verder.

Zijn marktwaarde wordt geschat op 35 miljoen en ik ben er dan ook van overtuigd dat hij dat minimaal op gaat brengen. Er zijn overigens genoeg clubs die met gemak 30 miljoen kunnen uitgeven. Daarnaast daag ik jou uit met een paar goedkopere spelers te komen die dezelfde leeftijd als Bergwijn hebben met vergelijkbare prestaties.

14 juli 2019 om 11:51

Tsja Memphis je kan ergens een waarde aangeven, maar dat maakt nog niet dat er ook maar iemand dat wil gaan betalen. Kijk naar Ziyech, die is ook al jaren een vergelijkbaar bedrag waard en speelt ook wel aardig bij Ajax. Toch is niemand bereid om die 30 tot 35 miljoen neer te tellen. Dus wat zegt zo'n waarde eigenlijk? Precies helemaal niks. Dan kun jij wel om je heen gaan slaan dat iedereen die de 40 miljoen voor Bergwijn niet ziet onzin uitkraamt. Maar zo heel concreet is het allemaal niet rond hem. Net zoals dat het rond Ziyech niet concreet is. Ze willen hem niet en er is geen interesse. Zo simpel is het.

14 juli 2019 om 12:49

Marktwaarde wordt door de markt bepaald, niet door een welwillende amateur. De markt biedt geen 35 miljoen voor Bergwijn, dus is hij dat ook niet waard. Zo lang ze daar ook niet in de buurt van komen kan je het nog zo vaak herhalen, maar blijft het gewoon onjuist.

14 juli 2019 om 13:07

Zo simpel is het helemaal niet. De transfermarkt is volgens mij nog vrij lang open en de meeste clubs gaan de komende weken pas echt over tot actie. Als je een talentvolle linksbuiten zoekt dan staat Bergwijn gewoon op je lijstje zo simpel is het. Namen als Sane en Dembele zullen serieuze investeringen zijn van minimaal 100 miljoen als dat uiteindelijk te veel blijkt te zijn kunnen ze bij Bergwijn uitkomen.
Er zijn genoeg Europese clubs die zitten springen om jonge talentvolle aanvallers dus daar zal ik me niet zo druk om maken. Ziyech is zelf nogal kieskeurig volgens mij anders had hij misschien al een stap kunnen maken, maar alsnog is de vergelijking met Bergwijn onzin omdat Ziyech een speler is die al wat ouder is.

Bayern mikt te hoog. Waarom zal Chelsea, dat Hazard al kwijt is, Odoi verkopen? Voor het geld hoeft Chelsea het niet te doen. Als ze willen meedoen in de PL moet er juist geen speler meer van dat kaliber vertrekken. Dit is verspilde energie van Bayern.

Ousmane Dembèlè zal ook niet vertrekken. Hij heeft onlangs aangegeven om de uitdaging aan te gaan met de concurrentie. Daarbij zal Barcelona haar potentiële superster niet van de hand doen. Bayern zit in een lastig parket. Misschien is Everton een betere optie?

De markt is flinterdun wat betreft de haalbare kwalitatieve buitenspelers en daar hebben meerdere clubs last van. Liquiditeiten zijn er genoeg, maar de aanschafprijs is simpelweg te hoog. Het kon natuurlijk niet uitblijven dat een markt die ongereguleerd is vroeg of laat ontspoord.

14 juli 2019 om 09:55

Topvoetbal1999

"de markt is flinterdun wat betreft de haalbare kwalitatieve buitenspelers en daar hebben meerdere clubs last van. Liquiditeiten zijn er genoeg, maar de aanschafprijs is simpelweg te hoog. Het kon natuurlijk niet uitblijven dat een markt die ongereguleerd is vroeg of laat ontspoord. "

Is natuurlijk niet zo. Er zijn er juist veel te veel van, als er genoeg waren zouden Lozano en Bergwijn met gemak 50 miljoen opbrengen. Bij schaarste is een product altijd veel duurder, dat is een economische wetmatigheid. Richairlison was bijna van Ajax geweest voor een bedrag van nog geen 14 miljoen. Twee jaar later wordt zijn transferwaarde op 90 miljoen geschat. Er zijn meer dan genoeg kwalitatieve buitenspelers, maar dan moet je wel bereid zijn om daar in te investeren en dan heb ik niet in de eerste plaats over geld, maar over tijd en moeite. En risico. En je moet accepteren dat vleugelspelers meestal grillig zijn en fluctueren in hun presteren. Ik denk dat dat laatste het grootste probleem is waar Bayern tegen aanhikt.

14 juli 2019 om 09:57

Bayern denkt heus niet per se aan de aanschafprijs. Bayern denkt eerder aan het totaalpakket en de juiste verhouding aanschafprijs-kwaliteit.

De aanschafprijs is niet echt het probleem omdat deze terug te verdienen valt via merchandising en prijzengeld (return on investment).

Ach ach ach. Geen wonder dat Neuer er klaar mee is. Gewoon niet doen, geen CHO, geen Bergwijn, geen Pepe enkel Sané. Als Bayern al moeilijk doet om Sané te kopen, hoe denken ze de komst van Dembele te financieren? Er is geen betere kandidaat dan Sané. Duits international, jong, wereldtop en kent de bundesliga al. Bovendien heeft hij wel oren naar een transfer naar Bayern. We zijn maar 30 á 40 miljoen verwijderd vanbde vraagprijs van City. Daar zouden we niet moeilijk over hoeven te doen. Je kunt toch niet gaan spelen met Coman, Davies, Gnabry en Bergwijn, en denken dat je daarmee de strijd wint? Kom op zeg.

14 juli 2019 om 09:58

Neuer heeft geen enkel statement afgeleverd. Enkel zijn zaakwaarnemer had olie op het vuur gegooid zonder overleg met Neuer.

14 juli 2019 om 11:03

Dat veranderd niets aan het feit dat hij weg wil en klaar is met dit bestuur.

14 juli 2019 om 13:12

Daar is niets van waar. De laatste tijd werden enkel valse berichttgevingen verspreid. Waarom zou Neuer verhuizen als hij huis bezit aan Tegernsee?

14 juli 2019 om 18:48

Bayern wil Dembele niet, Bayern gaat voor Sané en Pepe.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayern München

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

49 fans
Aanvaller, 23 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 27 oktober
Warner Hahn traint vanaf maandag mee bij PEC Zwolle. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren