‘Maguire hekelt verbroken belofte en wijst naar deal Matthijs de Ligt’

Zondag, 14 juli 2019 om

Harry Maguire wil deze zomer een transfer maken. Diverse Engelse media pakken uit met het bericht dat de 26-jarige verdediger aan de leiding van Leicester City heeft duidelijk gemaakt dat hij toe is aan een stap hogerop. De Engelsman vindt dat de houding van the Foxes ten opzichte van zowel Manchester United en Manchester City niet de juiste is.

Beide grootmachten uit Manchester zitten al maandenlang achter Maguire aan, maar Leicester City verlangt een hoog bedrag voor de stopper. Laatstgenoemde Engelse club eist naar verluidt circa 85 tot 95 miljoen euro voor Maguire, een som dat de topclubs te gortig vinden. Ook Maguire is van mening dat zijn huidige werkgever een te hoge transfersom hanteert.

Maguire zou volgens onder meer The Sun en de Daily Mail furieus zijn over de houding van Leicester City, dat erop uit is een gelijke of zelfs hogere som te ontvangen dan dat Southampton incasseerde toen the Saints Virgil van Dijk voor bijna 85 miljoen euro verkochten aan Liverpool in januari 2018. Leicester City heeft al aanbiedingen van ongeveer 78 miljoen euro van tafel geveegd.

Maguire vindt dat de club een gentleman's agreement heeft verbroken door deze zomer wederom een toptransfer te dwarsbomen. Naar verluidt zou Maguire hebben gewezen naar de aanstaande transfer van Matthijs de Ligt van Ajax naar Juventus. De Italiaanse topclub betaalt circa 75 miljoen voor de stopper. Maguire kan niet begrijpen dat Leicester City een nog hoger bedrag verlangt dan dat Ajax int bij de verkoop.


Poll

Verwacht jij dat Harry Maguire deze zomer verkast?


Gerelateerd

36 reacties (laatste reactie door dante)

Die prijs klopt inderdaad van geen kant. Geen slechte speler uiteraard, maar geen de Ligt of Van Dijk speler.

14 juli 2019 om 09:14

Komt alleen door Home Grown. Buiten Engeland wil geen club in Europa meer dan 25 miljoen betalen (en dat vind ik al veel). Begrijp echt wel dat hij zijn kans wil pakken. Vraag is of hij gelijk gaat krijgen, denk dat de “gentleman’s agreement” niet op papier staat. Dan wordt dat lastig te bewijzen als je er een zaak van wil maken.

14 juli 2019 om 10:39

Precies daarom kan United beter voor een andere verdediger gaan. Ze hebben toch al genoeg homegrown spelers. Ik vind het onzin om daarom weer zoveel meer voor een speler te betalen.

14 juli 2019 om 09:55

Vergelijk je nou echt de ligt met van dijk? En maguire is toch ook nog wel ietsjes beter dan de ligt op dit moment

14 juli 2019 om 10:06

Nope, hij vergelijkt ze nergens, hij noemt ze alleen beide. En vind je Maguire echt beter?

14 juli 2019 om 10:23

Ik hoop dat je niet serieus bent, die Maguire is absoluut niet beter dan de Ligt, de enige reden dat er veel op hem wordt geboden is door de home grown regel.

14 juli 2019 om 10:23

Maguire is in niets beter dan de Ligt lol. De Ligt hoort nu al bij de betere (complete) verdedigers en Maguire is slechts een goede mandekker.

14 juli 2019 om 10:43

haha is dit serieus? Maguire kan een bal net aan 10x hooghouden, mits hij het alleen met rechts hoeft te doen. Deze jongen heeft minder dan niks te zoeken bij een club als city. Zeer beperkt in de opbouw zoals we ook al op het WK zagen. Dat hij bijna 2 meter lang is en 100 kilo weegt maakt hem als verdediger enigszins waardevol. Leuke speler wat dat betreft voor een club die afbreekvoetbal speelt als Leicester. Elke engelse en europese subtopclub die geacht wordt af en toe het spel te maken slaat een gigantische flater als ze hem binnenhalen, laat staan voor meer dan 75 miljoen euro. Wat dat betreft zou het me niks verbazen als Man u dit bedrag voor hem neerlegt.

14 juli 2019 om 10:43

Ookal zijn wij met z'n allen totaal niet objectief, Maguire mag z'n veters nog niet eens strikken...

14 juli 2019 om 11:02

@pacoalcacer09

ik zeg nergens dat Maguire beter is als De Ligt maar sinds wanneer moet een verdediger kunnen hoog houden?

De Ligt heeft idd ook meer potentie dan een Maguire maar die laatste houd zich al lange tijd wekelijks staande in een topcompetitie. De Ligt komt op wat Europese wedstrijden en interlands na alleen uit in de Eredivisie dus dat zal ook een verschil in prijs teweeg brengen

14 juli 2019 om 11:25

uiteraard doel ik met het niet kunnen hooghouden op een gebrek aan technische vaardigheden. Natuurlijk is dit overdreven, maar hiermee probeer ik aan te geven dat een centrale verdediger die louter verdedigend sterk is, naar mijn mening niet geschikt is voor een ploeg die het spel moet maken. De ligt is hier meer geschikt voor en daarom mijn conclusie dat een verdediger als de ligt, die zoals je zelf al zegt idd ook meer potentie heeft, waardevoller is. Zeker omdat de verdedigende kwaliteiten van de ligt niet minder zijn van maguire. Ik begrijp ook wel dat een maguire voor een engelse club meer geld kost dan voor een buitenlandse club, dit heeft immers ook met gelijke belangen te maken. Daarentegen slaan ploegen als city en united naar mijn mening de plank mis als ze een verdediger als maguire halen. Puur door het feit dat deze ploegen in veel gevallen zelf het spel moeten maken en dan meer baat hebben bij een verdediger die opbouwend sterk is.

14 juli 2019 om 11:30

@pacoalcacer09

ik snap je punt maar voetballende verdedigers zijn ook niet altijd de oplossing. die Laporte bv zorgde er afgelopen seizoen hoogst persoonlijk voor dat City eruit vloog tegen de Spurs met de meest onnavolgbare fouten, waaronder passes over een paar meter die mislukten. is die dan echt veel beter als een Maguire omdat hij bekends staat als iemand die redelijk kan meevoetballen maar niet de fysieke kracht en lengte heeft van een Maguire?

uiteindelijk is het belangrijkste of je als verdediger je man kan uitschakelen. als je daarnaast ook nog voetballend een bijdrage kan leveren is dat idd wel een mooi pluspunt

verder heb je als Engelse club ook wat Engelse spelers nodig als je nog iets van je identiteit wil behouden dus als Maguire dan een van de betere Engelse spelers is snap ik de interesse wel al hoort hij dan misschien niet bij de beste 10 verdedigers ter wereld

14 juli 2019 om 11:45

Ik vind dat je hier een verkeerde conclusie trekt. Laporte maakte twee grote foute tegen spurs, waar inderdaad twee tegengoals uitkwamen. Daarentegen is hij wel een belangrijke schakel geweest in het kampioensschap van city. Hij is niet voor niks door diverse mensen beschouwd als een van de beste centrale verdedigers van de premier league dit seizoen. Hoe je het ook wendt of keert, een ploeg die het spel moet maken als city of united, zal vaker de bal hebben dan niet. Wanneer een tegenstander laag speelt zullen de centrale verdedigers in eerste instantie degene zijn die vrije ruimte hebben en het is dan dus zaak dat een verdediger vrijkomende middenvelders of aanvallers in kan spelen met het juiste tempo. Wanneer een verdediger hier niet vertrouwd mee is of simpelweg de vaardigheden niet heeft, zal hij de bal minder risicovol spelen (breed of lang) en het spel vertragen. Dit is precies wat er vaak bij man u gebeurd (waar naar mijn mening vaak slecht bouwende centrumverdedigers spelen). Een verdediger hoeft dus zeker niet de beste voetballer te zijn maar moet wel zeker zijn in zijn passing en momenten herkennen waarop hij het spel kan versnellen. De ligt is hier sterk in (al vind ik dat hij nog stappen kan maken in een stukje opbouw op het moment dat hij onder druk wordt gezet - hier is blind bijvoorbeeld verder in).

14 juli 2019 om 13:21

Persoonlijk vind ik maguire nu ook nog beter dan de ligt. De ligt heeft gewoon nog te veel fouten in zijn spel en Maguire houdt zich erg goed staande in de premier league. De transfersom slaat nergens op, aangezien de ligt veel meer potentie heeft.

14 juli 2019 om 14:08

Mensen die hier doen alsof Maguire, i.t.t. De Ligt, geen fouten in zijn spel heeft. Hou op nou hoor 😂 De Ligt heeft zeker zijn fouten nog gemaakt, maar Maguire is ook vaak zat gepasseerd natuurlijk. Wat een flauwekul dat hij geen fouten maakt...

Wel mooi om te lezen dat hij in ieder geval zelfkennis heeft👌🏻

14 juli 2019 om 09:24

Alleen blijkt dat niet uit dit artikel. De bronnen van VZ hebben zelf geen bronnen. Het is allemaal van horen zeggen wat hier staat.

14 juli 2019 om 10:50

Dat geldt inderdaad voor meer dan de helft van de nieuwsartikelen die vz publiceert. Niet gek als je om het halfuur een nieuw artikel wilt plaatsen.

14 juli 2019 om 10:13

Ik zou het eigen belang noemen

Als deze speler uiteindelijk wordt verkocht voor een hogere prijs dan De Ligt, wat een grap!

14 juli 2019 om 09:48

Heeft allemaal te maken dat hij brits is. En de home grown regel, moest bayern hem kopen was hij goedkoper.

Ik word een beetje moe van de spelers tegenwoordig. Als er niets speelt zetten ze zich in, kussen ze het logo enz. Komen er miljoenen om de hoek kijken dan weten ze niet wat ze allemaal wel niet moeten doen om weg te komen. Misschien is het een utopie, maar ik vind loyaliteit aan ‘n club zo mooi. Dat zou er meer mogen zijn!

14 juli 2019 om 09:13

Loyaliteit aan een club, tsja...clubliefde bestaat wel, je kan als speler supporter zijn van een club, Donny, Klaassen, Huntelaar , Daley Blind zijn ook supporters van Ajax, alleen sommige willen ook een uitdaging/avontuur ergens. Best begrijpelijk.

14 juli 2019 om 09:15

Hij zegt hier niet raars in mijn opzicht. Vind het zelfs sterk. Van Dijk is de absolute topverdediger van de BPL. Maguire tikt het niveau niet eens aan, hij zit er echt 2 maten onder. Dat hij dan zegt dat hij echt niet de miljoenen waard is als die Leicester vraagt, dat vind ik klasse. Dit is geen voorbeeld van alles eraan doen om weg te willen. Wel alles eraan doen om hem te behouden vanuit Leicester hun kant.

14 juli 2019 om 09:50

Hebben ze bij mahrez ook gedaan, lijkt een beetje op psg. Alleen voor de hoofdprijs mogen vertrekken. Liever een ongelukkige speler dan iets financieel sterker worden.

14 juli 2019 om 11:43

Maguire heeft ten minste op het Wk gescoord, dat is iets waar de Ligt alleen nog kan van dromen

14 juli 2019 om 16:09

Welja joh, laten we De Ligt afrekenen op het feit dat hij geen goal heeft gemaakt op een toernooi waar hij nog nooit gespeeld heeft, lekker logisch. Maguire kan op zijn beurt dan weer alleen dromen van meerdere goals maken in een CL-seizoen (of überhaupt ooit CL spelen).

14 juli 2019 om 09:17

Ja en wil jij als speler netjes je contract uit dienen en niet verlengen, dan word je door de club bij de reserves neergezet of mag je helemaal niet meer trainen. De clubs zijn net erg hoor. Uiteindelijk zijn clubs mede verantwoordelijk voor dit soort situaties. Het is eten of gegeten worden in deze wereld.

14 juli 2019 om 14:15

Volgens de speler zelf heeft hij een afspraak met de club over een transfer deze zomer. Of dat waar is weet ik natuurlijk niet, maar als dat idd zo is is je opmerking over loyaliteit natuurlijk totaal misplaatst.

Je kan Michel Breuer voor veel minder halen, ga je er niet op achteruit. Engelsen zijn op hol geslagen, deze jongen zou ook vooral voor geen meter bij City passen want hij kan gewoon nie voetballen

Dit is toch de meeste overschatte speler van deze eeuw? Allemachtig, die Engelsen zijn op hol geslagen!

Wat zien topclubs in deze matige verdediger? Als je zoveel miljoenen wil uitgeven kan je wel wet beters vinden

Al vaker gezegd Magiure is alleen zo duur omdat Hij home grown en daarnaast, en dit wordt vaak over het hoofd gezien, is Leceister gewoon ambitieus en heeft met Rodgers een manager aangesteld die de ambitie moet waar maken en Maguire speelt daar een belangrijke rol in.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Leicester City

Stand
Actuele wedstrijden

124 fans
Verdediger, 19 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 0 0
2018/2019 Ajax 33 3 1 0
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
2016/2017 Ajax 11 2 0 0
2016/2017 Jong Ajax 17 1 3 0
Laatste voetbalnieuws

Maurizio Sarri kondigt officieus debuut van Matthijs de Ligt aan

Matthijs de Ligt zal zondagmiddag zijn officieuze debuut voor Juventus maken, zo heeft trainer Maurizio Sarri op een persconferentie laten weten. La Vecchia Signora neemt het in het kader van de...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 20 juli
Jackson Porozo hoopt nog altijd op een overgang naar Ajax. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren