Neymar wekt verbazing: ‘De 6-1 op PSG is mijn favoriete voetbalmoment’

Zondag, 14 juli 2019 om

Neymar heeft zich nog minder populair gemaakt bij iedereen die Paris Saint-Germain een warm hart toedraagt. De toekomst van de aanvaller is een voornaam onderwerp van discussie, waarbij vooral een mogelijke terugkeer naar Barcelona voor veel speculatie zorgt. PSG heeft al laten weten dat de aanvaller, die zich nog niet heeft gemeld voor de training, bij een goed bod mag vertrekken.

Neymar wekte een week geleden de woede van PSG door zich niet te melden bij de club. De vader van de Braziliaans international claimde dat de directie daarvan op de hoogte was en dat een liefdadigheidsevenement van de Neymar Foundation de reden was om zich vanaf 15 juli in Parijs te melden. Tijdens het evenement deed de aanvaller echter uitspraken die niet in goede aarde zullen vallen.

Neymar kreeg de vraag wat zijn favoriete voetbalmoment was. Hij noemde er twee: de gouden medaille met Brazilië op de Olympische Spelen in 2016 en de fameuze 6-1 overwinning van ex-werkgever Barcelona op zijn huidige werkgever PSG, een jaar later. “De overwinning met Barcelona op PSG was…We werden na afloop helemaal gek. Ik denk dat we ons nog nooit zo hebben gevoeld. De remontada”, mijmerde Neymar. “Wat we voelden toen we het zesde doelpunt maakten.”

“Ik heb nog nooit zoiets gevoeld. Het was ongelooflijk. Dat is mijn favoriete moment.” PSG had het heenduel in de Champions League met 4-0 gewonnen, maar ging in return in het Camp Nou met 6-1 onderuit. In de 88e minuut stond er nog maar een 3-1 tussenstand op het scorebord. Twee doelpunten van Neymar in drie minuten tijd én een goal van Sergi Roberto, op aangeven van Neymar, zorgden voor een van de meest memorabele wedstrijden ooit in het Europese toernooi.

De uitspraken van Neymar zullen in Parijs waarschijnlijk niet goed worden ontvangen. De club gaf in de loop der jaren veel geld om succesvol te zijn in Europa, maar faalt keer op keer. “Neymar kan vertrekken bij PSG als er een aanbieding is die voor alle partijen goed is”, erkende technisch directeur Leonardo van PSG enkele dagen geleden. “Maar op dit moment weten we niet of iemand hem wil kopen en voor welke prijs.”

Het is inderdaad de vraag of Neymar deze zomer uit Parijs zal vertrekken. Barcelona is de enige club die voortdurend met de Braziliaan in verband wordt gebracht, maar de Catalanen rondden eerder deze week de komst van Antoine Griezmann voor 120 miljoen euro al af en gaven eerder 75 miljoen euro uit om Frenkie de Jong aan te trekken. Franse en Spaanse media stellen dat een transfer van Neymar naar het Camp Nou alleen mogelijk zal zijn als Barcelona diverse spelers, bijvoorbeeld Ivan Rakitic en/of Ousmane Dembélé, als wisselgeld in de deal zal betrekken.

Bebeto: 'Neymar beseft niet dat hij een voorbeeldfunctie heeft'
Meer video's


Gerelateerd

46 reacties (laatste reactie door millonario)

Opzich snap ik dat wel. Het is natuurlijk heel bijzonder om zo te winnen. Maar op dit moment is dat niet handig om te zeggen. Het is te hopen dat hij wordt verkocht anders gaat het een lang seizoen voor Psg en Neymar worden. Dit zal vast niet lekker werken voor de coach en selectie met iemand die weg wilt bij de club en daarbij de boel op stelten zet.

14 juli 2019 om 13:58

Ik zou het eerlijk gezegd juist geweldig vinden als PSG Neymar niet verkoopt en hem gewoon op de tribune zet tot zijn contract afloopt. Zou wel een mooi signaal zijn naar dit soort vedetten die denken dat de hele wereld om hen draait.

14 juli 2019 om 16:42

Klopt is ook een mooi signaal om aan te geven dat ze niet naar PSG moeten gaan desondanks het enorme geld

Als die rat hierdoor dichter bij zijn transfer komt zal hij het zelf vast juist handig vinden. Denk gezien de timing dan ook dat hij dit bewust doet.

Zo onlogisch is dat toch niet? Het is ook een van de meest schokkende/zieke momenten die ik me kan herinneren zolang ik voetbal volg. Als spelers voorgekauwde mediatraining-antwoorden geven is het niet goed, zijn ze open en eerlijk is het ook niet goed. Typisch weer.

14 juli 2019 om 13:44

Dit lijkt mij meer een poging van neymar om weg te komen bij PSG. De meeste spelers kiezeb vaak voor hun eerste champions league finale ofzo

Zo spectaculair vond ik het niet. Als ik terug denk aan die wedstrijd denk ik jammer genoeg niet, wooow wat legendarisch was dat. Maarja dat komt ook puur door de penalties, dubieuze scheidrechter beslissingen en het continue vallen. Die 4-0 bij de heenwedstrijd was overigens wel echt een toffe wedstrijd 😛 Jaah als Neymar zijnde misschien niet de beste keuze om te zeggen in dit geval. Kan je voor het gemak beter de CL finale zeggen tegen Juventus, zou niemand van op kijken in iedergeval

14 juli 2019 om 13:43

Ben het me je eens. Ik vond de comeback van barca op ac milan in 2012 een betere. Ze speelden zo ongelooflijk goed in de return.

Is het dan toch zo dat er toch een gekke ruildeal komt? Ik zou der voorstander voor zijn coutinho griezman en rakitic de andere kant op en krijgen jullie neymar en Dani alves. Maar zal wel niet want de meeste dromen zijn bedrog😢😢

14 juli 2019 om 10:03

Dani alves is transfervrij dus daar hoeft barca niet veel voor te doen

Naja... PSG kwam destijds met groot spierballen vertoon meedoen met de grote jongens, maar geschiedenis en grootsheid zijn dingen die je niet kan kopen, die gasten pissen op zo'n club en zitten er alleen voor de tijdelijk aanwezige centen, als die geldschieters terugtrekken is PSG niks meer, jammer want op zich is/was PSG een mooie club. Neymar is echt een respectloos ventje, altijd geweest, hij en dit PSG verdienen elkaar.

14 juli 2019 om 08:41

City en PSG worden gewoon keer op keer kampioen. En de grootsheid van die clubs is er nu gewoon hoor. En dat die twee dit jaar niet de halve finale hebben gehaald van de CL is een wonder, hadden beiden alle pech van de wereld. Net als PSG eerder al tegen Barca. Abramovic heeft Chelsea ook succes gebracht Dat ze afhankelijk zijn van één enkele persoon is natuurlijk gevaarlijk

14 juli 2019 om 09:35

Ook Juventus is ooit ergens begonnen. Grootsheid kun je niet kopen maar verboden middelen wel, waarmee je grote prijzen wint.

14 juli 2019 om 10:34

Zo heeft elke club wel haar nare periode in haar bestaan, leuke poging to provoceren Jonny.

14 juli 2019 om 12:07

Jij begint een denigrerende verhaal over psg ala club zijnde en doet dan ineens verontwaardigd, als iemand je met gelijke munt terug betaald.

Jij gelooft namelijk dat jongens als cr7 ook voor een Fristi hadden willen spelen bij Juve, vanwege hun o zo rijke geschiedenis...

Aan die 6-1 kleeft voor mij nog steeds een smerige smaak door de kwalijke rol die de arbitrage gespeeld heeft in die wedstrijd.. Net als in 2009 leek alles op alles gezet te worden om Barcelona naar de volgende ronde te helpen!

Het is sowieso eigenlijk te triest voor woorden hoe groot de rol van de scheidsrechters geweest is in de Champions League de afgelopen 15 jaar.. Het aantal Champions League bekers in Spanje zou een stuk lager zijn uitgevallen, dat staat als een paal boven water!

14 juli 2019 om 10:02

Als je het toch over 2009 wilt hebben. Ik kan me ook nog herinneren dat anelka over zn eigen voeten struikelt en abidal krijgt een rode kaart. Eerste wedstrijd hands van drogba geen penalty. Tweede wedstrijd hands van Ballack ook geen penalty. Uiteindelijk wint Barcelona en is het logisch dat iedereen gaat kijken hoe Chelsea een penalty had moeten krijgen. Die scheids was heel slecht naar allebei de kanten.

14 juli 2019 om 11:06

#yoeri wat n onzin. De rol van de scheidsrechters klopt, maar dat over Spanje gaat nergens over. Kijk naar t geluk van Liverpool de laatste 2 jaar, das net zo groot als van real dat jaar er voor. T gaat niet 1 kant op

14 juli 2019 om 14:38

2009 vond ik zeer meevallen, die wedstrijd tegen PSG kan ik eigenlijk niet echt mooi of memorabel vinden als je m meet met andere wedstrijden van Barcelona, omdat 6-1 geen juiste afspeigelinf was en op zn minst een penalty onterecht was. Die overwinning voelt nog steeds niet juist aan. Buiten dat had Chelsea tegen Barca ook veel geluk in de halve finale paar jaar later, Barcelona verdiende t toen niet om uitgeschakeld te worden. Maar over die 6-1, blijf m triest vinden en t heeft Barcelona uiteindelijk gelukkig niet geholpen toen.

Wat een trieste reactie van dit nare jongetje, want dat is hij, een klein kind.
Die wedstrijd is natuurlijk mooi voor hem geweest, maar dat je dit nu doet tegenover PSG is zo zwak en zielig. Die jongen doet gewoon niet normaal, ze betalen je gvd 30 miljoen per jaar, ga je diep schamen.
Dit heeft niks te maken met voorgekouwde media training, dit is vervelende spelletjes spelen zoals hij wel vaker heeft gedaan om een trasnfer te kunnen forceren, maar dit heeft daar niet eens mee te maken, je zet gewoon het meerendeel van je tegenwoordige teamgenoten voor schut er mee. Verder was die hele wedstrijd net zo corrupt als de transfer politiek van Barca. Zeg wat je wil, gewoon omdat het gebeurt is het nog niet de oorzaak maar het zit me niet lekker dat alle spelers die een transfer forceren naar Barca niet komen op dagen bij hun club voor de training.

Een schande voor het voetbal was die wedstrijd. Gelukkig werd Barça een ronde later volstrekt kansloos gelaten door Juventus. Neymar terug naar Barça, het zal wel gaan gebeuren. Laten we hopen dat Barça vervolgens in de CL geëlimineerd wordt door PSG.

Je vraagt je bijna af wat Barça bezielt om hem weer terug te halen. Want dat is wat hier langzaamaan natuurlijk gebeurt. Het is een naar mannetje, die met zijn fantastische voetbaltalent de top heeft bereikt. Daar is dan ook alles mee gezegd, want qua mentaliteit is het gewoon alles behalve een prof.

Wat een idiote opmerking. Het pijnlijkste moment van PSG benoemen als je mooiste moment. Overigens is PSG totaal genaaid die wedstrijd, maar dat vind Neymar dus mooi.

Kortom een prima speler voor Barcelona, die hebben al een rits aan onsympathieke en verongelijkte spelers met o.a. Suarez, Griezman en Alba. Messi doet daar deze zomer ook leuk aan mee.

14 juli 2019 om 08:48

Zie het probleem niet van het benoemen van dat moment. Kan me goed voorstellen dat het ook echt zijn mooiste moment was. Hooguit ongelukkig nu omdat hij bij PSG speelt en terug naar Barca wilt. Had hij ergens anders gespeeld dan had die die moment ook genoemd. De vraag is alleen of de vraag dan wél gesteld was. Verder over het terughalen van neymar door Barca; Sentiment is hoog en begrijpelijk maar in voetbal is alles snel vergeten en vergeven en uiteindelijk halen ze gewoon weer 1 van de beste voetballers van dit moment naar de club, voetbal technisch gezien dus gewoon een goede zet aangezien hij echt niet gaat kosten waarvoor ze hem hebben verkocht!

14 juli 2019 om 09:28

Nou misschien omdat het niet heel chique is omdat moment te noemen, het pijnlijkste moment van je huidige werkgever, die m vorstelijk beloond. Als je een klein beetje klasse heb doe je dat niet, bij neymar is de klasse echter ver te zoeken helaas, was al vaker duidelijk geworden.

Respectloos , het was minder respectloos geweest als hij dit jaren later had geroepen (na zijn carriere ) nu is het gewoon tactiek. Je zou toch hopen dat psg de ballen heeft om hem gewoon zijn resterende contract bij het 2e elftal zet. Hij zou ongetwijfeld bonus etc. Mislopen als hij niet speelt. Ik weet dat dit nooit gebeurd want het is kapitaal vernietiging, maar het zou een statement zijn

14 juli 2019 om 11:53

Ik zou Neymar niet terug halen. Anders heb je 2 spelers die niet mee verdedigen.

Kan je nog duidelijker maken dat je weg wilt? Ook nog een filmpje van neymar in een barca shirt. Dit zijn niet de acties en woorden van iemand die bij PSG wil blijven.

Deze idioot moet je toch niet in je selectie willen hebben, hij kan geweldig voetballen hoor maar iedereen kan zien dat voetbal bij hem niet heel hoog staat, sensatie en media aandacht is bij hem veel belangrijker, lijkt me helemaal niet gezond om hem in je team te hebben.

14 juli 2019 om 14:40

Ik denk dat voetbal wel hoog staat bij hem. Anders wilt hij niet terug naar barcelona en blijft hij lekker spelen bij PSG waar die 42 miljoen per jaar krijgt.
Het enige wat ik bij neymar irritant vindt is dat hij een zwaar onsportieve speler is.

Misselijk ventje. Eerst bij Barca weggaan en dan negatieve dingen zeggen over het beleid van Barca etc. En nu terug willen keren en PSG een steek in het hart geven.

Hij heeft het over het mooiste gevoel op een voetbalveld. Die 6-1 tegen Psg, kan me best voorstellen dat dat iets los maakt. Hij zegt niet per se dat hij blij was dat hij tegen PSG won, hij had het eerder over een gevoel. Het stadion ontplofte bijna, het cafe waar ik zat ging op en neer met Barca fans, niemand kon het geloven waar we naar keken. Voor mij persoonlijk ook het gekste ooit op een voetbalveld.

Is het slim wat Neymar hier zegt? Neen. Hij laat zien dat hij echt sch*t aan alles en iedereen heeft. Zo jammer dat hij de geschiedenisboeken ingaat als een raar mediafiguur met voetballende kwaliteiten, want wat kan deze man goed voetballen als hij zijn hersencellen optimaal gebruikt.

In deze wdstrijd waar ze dik zijn geholpen door de scheids had deze verwaande kwast rood moeten krijgen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Actuele wedstrijden

1270 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Paris Saint-Germain 17 15 2 0
2017/2018 Paris Saint-Germain 20 19 5 1
2016/2017 Barcelona 30 13 7 1
2015/2016 Barcelona 34 24 6 0
2014/2015 Barcelona 33 22 6 0

In de wandelgangen

Zaterdag 20 juli
Jackson Porozo hoopt nog altijd op een overgang naar Ajax. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren