Hazard had ambitie om in Turkije te voetballen: ‘Hij was graag gekomen’

Zaterdag, 13 juli 2019 om

Eden Hazard maakte deze transferperiode de overstap van Chelsea naar Real Madrid en is daarmee toe aan de derde club in zijn professionele carrière. De 28-jarige aanvaller uit België begon zijn loopbaan in Frankrijk bij Lille OSC en leerde daar Hasan Cetinkaya kennen. Laatstgenoemde had als voetballer een korte carrière in Zweden en is tegenwoordig in België vicevoorzitter van KVC Westerlo. Cetinkaya verklapt dit weekeinde in een interview met Ajansspor dat Hazard in zijn jongere jaren de ambitie had om ooit in Turkije te voetballen.

Cetinkaya was zelf ook jarenlang als administratief manager werkzaam bij Fenerbahçe. Vlak daarvoor leerde hij Hazard kennen bij Lille. "Hij is een oude vriend van me. Ik ken hem sinds zijn vijftiende of zestiende, toen hij nog voor Lille speelde", vertelt Cetinkaya, die naar eigen zeggen geprobeerd heeft om Hazard te strikken voor Fenerbahçe. "Hij was zestien toen hij al minuten maakte voor Lille. Ik heb hem tegen Paris Saint-Germain bekeken en op die leeftijd was hij al enorm goed."

"De voorhoede van Lille bestond destijds uit Eden Hazard, Gervinho en Moussa Sow. Uiteindelijk hebben we Sow naar Fenerbahçe kunnen halen (in 2012, red.)", vervolgt Cetinkaya. Volgens de sportbestuurder had Hazard op jonge leeftijd 'enorme sympathie’ voor Fenerbahçe. "Hij zei me één ding: 'Hasan, op een dag zal ik voor Fenerbahçe spelen'. We weten niet of en wanneer dat zal gebeuren."

Hazard heeft zich sinds zijn vertrek bij Lille in 2012 naar Chelsea stormachtig ontwikkeld, constateert ook Cetinkaya. "Hij is in een andere dimensie beland. Hij kon in zijn tijd bij Lille al naar de grootste clubs van Europa. Hij was graag naar Fenerbahçe gekomen. We zullen zien of hij ooit het shirt van Fenerbahçe zal dragen", besluit Cetinkaya.

Hazard: 'Kan mij in La Liga nog meer ontwikkelen en verbeteren'
Meer video's


Gerelateerd

26 reacties (laatste reactie door 10_alex_10)

Na 5 jaar Real wellicht, maar voorlopig niet.

Hooguit als hij 37 is en hij nog niet gestopt is met voetbal zal hij naar Fenerbahce gaan.

Het enige waar Hazard nu mee speelt zijn de gevoelens van Fenerbahce. Dit kan je toch niet menen. Ach ja, zou wat geweest zijn. Is toch wel een verbetering tov Garry Rodrigues, Max Kruse of Victor Moses.

13 juli 2019 om 23:31

gevoelens van een paar gefrustreerde ' fans'? Gewoon weer je teletekst opzetten joh

Als hij 32 jaar is misschien wel, Turkse clubs zijn dol op 30+ spelers.

Als hadden komt, komt hebben te laat

'hij was graag naar fenerbache gekomen'. Nou als je echt graag naar fenerbache was gekomen, dan had die dat wel gedaan hoor. Waarschijnlijk wilde die gewoon beleefd zijn en weegt deze man iets teveel aan deze vriendelijke opmerking. Hazard wist toen ook wel dat Turkije voor jonge spelers weinig te bieden heeft en wil je groeien dat je beter in een grotere competitie kan spelen.

Hopen dat het een man van zijn woord is!

Van Persie story 2.0

Van Persie zat in 2002 met Feyenoord op de bank in Istanbul. Dat maakte zoveel indruk op de 19 jarige dat hij ooit in het geelblauwe tricot moest spelen, ooit, op een dag!

Dit verhaal van Hazard is niet nu pas bekend bij Fener supporters. Dit verhaal speelde idd af tijdens de transfer van Sow. Het was op 5 miljoen na niet gelukt. Lille vroeg net te veel en FB had het geld niet. Maar als je zijn interviews van die tijd zag, dan zag je de warme gevoelens die Hazard had voor Fb.

Het kan ook een Ozil situatie worden. Ozil wilt dolgraag spelen voor Fener. Maar dan moet hij afstand nemen van zijn monsterlijke salaris. Dat KAN gewoon haast niet.

Niet iedereen is van Persie. Die ondanks dat je bij FB als topper goed kan verdienen. 4m. Is dat nog steeds geen 12m of meer!

14 juli 2019 om 00:49

Geloof je nou zelf wat je typt ? Van Persie die ervan droomt om ooit voor een Turkse club te spelen ? Geen enkele niet-turk droomt om voor een Turkse club te spelen. Ze spelen maar voor één ding in Turkije en dat hoef ik jou verder niet uit te leggen.

14 juli 2019 om 01:16

"gangster" als dat je naam ongeveer is, ik wil je bewering dat geen enkele niet-turk niet zou kunnen dromen om in Turkije te spelen toch echt weerleggen; denk jij dat RVP voor meer geld naar turkije ging? 8 jaar arsenal en kampioen metamchester United? Ik denk voor de toenmalige opleving van de Turkse competitie. Maar misschien kan je je dat niet herinneren of was je daar niet up to date van.

14 juli 2019 om 05:45

Waarom neerbuigend doen? Ik wist bijv. 2 jaar v.t.v. dat hij bij Fener zou spelen via een een jongen die ik ken. En hij was heel goed bevriend met van Persie. Ze komen ook niet wanner ze op hun piek zijn, wetend dat ze in Turkije goed verdienen en mits ze goed presteren, ze als een held worden behandeld. Dus waarom zou het niet kunnen?

14 juli 2019 om 09:56

Ik hoef niet te geloven wat ik zelf typ. Ik verzin het namelijk niet. Ik breng geen zelfbedachte complot theorie voor. Als je van Persie namelijk hebt gevolgd had je niet zo een kul reactie geschreven. Doe meer onderzoek voordat je je mond open trekt! Eljif Elmas droomde ook van FB. Heeft de gehele Europese top links gelaten. Is nu op weg naar Napoli maar zijn jongensdroom kan ie al afvinken.

14 juli 2019 om 10:30

Alex. Als ik op jou reageer hoef ik geen onderzoek te doen, want meestal ontkracht je jouw eigen beweringen zonder dat je het door hebt. Juist als je informatie niet zelf bedacht is, zou je kritisch moeten kijken of je gelooft wat je typt. Het begint een beetje vermoeiend te worden om jou al langer dan tien jaar lessen te geven hehehe.

14 juli 2019 om 11:36

Langer dan 10 jaar lessen te geven. Gozer ik heb zovaak de vloer met je aangeveegd, zelfs Neuer en Buffon kunnen jou niet meer redden.

Hoe ontkracht ik mijn eigen bewering? Je bent zo verbitterd. Dit moeten lezen een aanhoren. Ja, dat doet pijn!

14 juli 2019 om 01:36

Alleen Turkse voetballers dromen ervan om in Turkije te spelen. Het is namelijk geen topcompetitie. Voor sportieve ambities ga je niet naar Turkije. De krankzinnige atmosfeer in de topwedstrijden daar is een gevolg van ongezonde fanatisme met een meerderheid aan toeschouwers die zeer onrustig is. Er vindt met regelmaat altijd wel wat buitengewoons en/of melodrama plaats in de toppers. Daar wil je toch geen onderdeel van zijn?

En wat betreft Özil; mocht hij ooit naar Fenerbahce gaan dan wordt hij vanaf de eerste dag al onthaald als een ware held. En als hij ondermaats presteert, kotsen ze hem na 2 maanden al uit. Zou 2x nadenken als ik Özil was. Er zijn voldoende subtoppers in de topcompetities waar hij iets aan kan toevoegen. En zij kunnen waarschijnlijk ook wel een hoger salaris bieden dan Fenerbahce. Zou het wel weten als ik Özil was.

14 juli 2019 om 09:54

Knap dat jij naast de Turkse voetballers ook alle andere voetballers persoonlijk kent. Wat een onzin redenatie! Eljif Elmas is een Macedonische voetballer die als kleine jongen in Kadikoy poseert. Toen hij de kans kreeg om voor de Europese top te spelen of FB. 3 x raden voor wie hij heeft gekozen? Nu op weg naar Napoli.

Het verhaal van van Persie is niet uit de duim gezogen. Ik zou googlen als ik jou was. Dat het er bij jou niet in gaat omdat het niet in jou straatje past of in jouw redenatie. Dat moet je vervolgens niet projecteren op voetballers die jij totaal niet kent. Maar lekker bij je zelf te raden gaan waarom eventuele vooroordelen er voor zorgen dat je zo bekrompen door het leven gaat. Wees meer open minded.

Je verhaal van Ozil. Nog zo iets. Je insinueert dat het alleen gebeurt en kan gebeuren in Turkije en met name bij FB. Dit geld voor elke club!

14 juli 2019 om 10:20

Dat KAN natuurlijk wel. Heeft te maken met hoe graag je iets wil.

Met alle respect maar ik geloof niet dat er éã©n voetballer in de wereld is die de ambitie heeft om voor Fenerbache te willen voetballen. Prima club verder en je kan er prima verdienen, maar 0.0 status in het internationale voetbal natuurlijk.

14 juli 2019 om 09:59

Je zegt het verkeerd. Niemand heeft het over ambities. Alleen jij combineert ambitie met spelen voor FB.

Hazard wilde vanwege de club en de supporters het shirt dragen. In die tijd was een overstap van Lille naar FB een kleine stap omhoog. De ambitie van Hazard stopte niet bij Lille of FB. Zijn ambitie was zijn droomclub halen, Real Madrid.

Dat wilt niet zeggen dat ie het wel tof zou vinden om ooit voor Fb te willen spelen en er niet voor schaamt om dat uit te spreken. Hij heeft ontzettend veel sympathie voor de club. Hij zou het niet raar vinden als het ooit gebeurd.

Hah! Waarom niet? Paar leuke derby’s . Weinig verwachtingen als superster. Pas getrouwd met de mooiste vrouw uit Istanbul.. heerlijk toch.
? Als özil zijnde. Hazard kan over 8+ jaren verwacht worden?!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Fenerbahçe

Stand
Actuele wedstrijden

755 fans
Middenvelder, 28 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Chelsea 37 16 2 0
2017/2018 Chelsea U23 1 0 0 0
2017/2018 Chelsea 34 12 2 0
2016/2017 Chelsea 36 16 3 0
2015/2016 Chelsea 31 4 2 0

In de wandelgangen

Zaterdag 20 juli
Jackson Porozo hoopt nog altijd op een overgang naar Ajax. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren