Bologna-trainer Sinisa Mihajlovic (50) getroffen door acute leukemie

Zaterdag, 13 juli 2019 om

Sinisa Mihajlovic kampt met acute leukemie, zo maakt de vijftigjarige trainer van Bologna zaterdagmiddag zelf wereldkundig op een ingelaste persconferentie. Eerder dit weekeinde berichtte Corriere dello Sport al dat Mihajlovic was getroffen door een serieuze ziekte.

Tijdens de speciaal ingelaste persconferentie kwamen behalve Mihajlovic zelf ook de clubarts van Bologna en voorzitter Walter Sabatini aan het woord. Laatstgenoemde bevestigt dat Mihajlovic aan het roer zal blijven staan bij de werkgever van onder anderen Mitchell Dijks, Stefano Denswil en Jerdy Schouten. "Met veel moed heeft de coach besloten om een persconferentie te houden om een update te geven over zijn situatie én anderen te steunen. Hij zal Bologna in zijn handen hebben tot de dag dat zijn contract afloopt", verzekert Sabatini. "Hij zal bij ons blijven, wat er ook gebeurt. Alhoewel ik jullie kan zeggen dat er niets zal gebeuren, want deze man is zo sterk. Laat ik het duidelijk zeggen: Sinisa blijft trainer van Bologna, er verandert niets."

Mihajlovic had aanvankelijk last van koorts. "Helaas, of misschien wel gelukkig, kwamen er tijdens een onderzoek afwijkingen aan het licht die er vier maanden geleden nog niet zaten", legt de Servische oud-voetballer uit. "Ik zal het allemaal duidelijk uitleggen, want ik wil niet dat men gaat speculeren. Ik zal jullie de waarheid vertellen, hoe het zit. Hierna zullen de updates verzorgd worden door de artsen, zodat mijn privacy gerespecteerd wordt."

"Toen ik het nieuws hoorde, was dat een flinke tegenvaller. Ik heb dagen gehuild, je ziet je leven passeren", vervolgt een zichtbaar geëmotioneerde Mihajlovic. "Dit zijn geen tranen van angst. Ik respecteer de ziekte, ik zal hem in de ogen kijken, zoals ik altijd heb gegaan. Ik kan niet wachten om naar het ziekenhuis te gaan en dit gevecht te beginnen. Het is een agressieve vorm van kanker, maar de kanker is te verslaan. Dat heb ik ook uitgelegd aan mijn spelers tijdens een bespreking. Ja, ik heb wat tranen laten rollen. Ik heb de spelers uitgelegd dat we de aanval moeten zoeken en moeten winnen. Als we afwachten en proberen te verdedigen, zullen we hoe dan ook verliezen. Ik moet mijn tactische vaardigheden gebruiken tijdens deze strijd en ik weet zeker, zonder twijfel, dat ik deze strijd zal winnen. Ik zal deze strijd winnen voor mijn familie, mijn kinderen en voor hen die van mij houden."

Mihajlovic begint dinsdag aan zijn behandelingen. "Ik heb de afgelopen dagen 600 tot 700 berichten ontvangen. Ik heb ze niet allemaal kunnen beantwoorden, het spijt me. Ik wilde wat tijd voor mezelf nemen en alle negatieve gedachten van me afwerpen, zodat ik klaar zou zijn voor de strijd die mij te wachten staat", legt hij uit. "Ik durf te wedden dat jullie allemaal dachten dat ik de laatste was die ziek kon worden. Ik ben groot en sterk, en ik ben op 28 februari nog getest. Toen was alles nog normaal. Ik heb tot mei elke dag getraind, heb gereisd en gevoetbald. Ik heb me geen moment moe gevoeld, er was geen pijn. Alles was normaal. Mijn vader is overleden aan kanker, dus ik werd sowieso al regelmatig getest. Als ik deze tests niet had ondergaan, dan was ik gedurende een jaar geen symptomen tegengekomen. Niemand moet denken dat we niet te vernietigen zijn. Iedereen denkt: dat overkomt mij niet. Maar wanneer het gebeurt, is dat een shock. Het maakt veel uit of je het na twee maanden ontdekt, of pas na een jaar."

Mihajlovic in tranen: 'Er is leukemie bij mij geconstateerd'
Meer video's


Gerelateerd

28 reacties (laatste reactie door tres)

Oef, zware ziekte. Onder kinderen nog vaak te genezen, onder volwassenen toch een stuk minder. Sterkte Miha!

Damn.. het zag er al niet best uit na die eerste berichten, veel sterkte Miha!

Wat erg zeg. Iemand die uit kan leggen wat acute leukemie is? Wat houdt het acute in?

13 juli 2019 om 16:57

Bij acute leukemie verspreid het zich in een aanzienlijk sneller tempo.. leukemie is een ander woord voor bloedk*** en wanneer dat zich snel verspreid, naja dan weet je het wel.. Spreek uit ervaring daar mijn vader er aan overleden is.

13 juli 2019 om 17:17

Gecondeleerd met je vader.

13 juli 2019 om 17:30

Gecondoleerd met je verlies Quickzz.

13 juli 2019 om 18:52

gecondoleerd met je vader

13 juli 2019 om 19:00

@ Quickzz

Ik zit stil voor mijn laptop en het wordt ongelooflijk stil. Stil op een manier die niet valt te vatten. Ik dank je voor je reactie. Indrukwekkend hoe je het kort weet te omschrijven.

Heel veel sterkte met hoe je met dit nieuws en het opnieuw beleven van het overlijden van je vader te maken krijgt.

13 juli 2019 om 19:10

Gecondoleerd bro...❤

13 juli 2019 om 18:05

Heel veel sterkte en beterschap

13 juli 2019 om 18:05

Heel veel sterkte en beterschap

heftig... zeer veel sterkte toegewenst

Pff Sterkte Sinsa ik was fan je bij Ac.

Dit gun je niemand, hoop dat hij de k*** veslaat.

Heftig bericht. Heel veel beterschap gewenst. Lastig te genezen ziekte.

Ik heb geen medische achtergrond, maar heb wel het idee dat deze vorm van leukemie opzich goed te behandelen is. Niet om het te bagatelliseren, maar hoe ernstig is deze ziekte? Het is een vorm van k***, maakt dat het dat leukemie zo ernstig wordt gevonden? Heb namelijk het idee dat mensen na behandeling vervolgens weinig klachten ondervinden. Uiteraard wel supervervelend en zo'n behandeling opzich is al een aanslag op je mentale (en fysieke?) gesteldheid.

Edit: Lees net hierboven dat acute leukemie wel echt ernstig is! Wist ik oprecht niet. Er zullen wel meerdere verschijningsvormen zijn dan.

13 juli 2019 om 17:47

Tja. Je kan er zonder de details over te kennen niet al te veel over zeggen. Ken iemand die er binnen twee weken na de diagnose niet meer was. Hoe dan heel heftig, hopelijk kan er nog wat aan gedaan worden.

13 juli 2019 om 17:47

Tja. Je kan er zonder de details over te kennen niet al te veel over zeggen. Ken iemand die er binnen twee weken na de diagnose niet meer was. Hoe dan heel heftig, hopelijk kan er nog wat aan gedaan worden.

13 juli 2019 om 18:35

Het is een bloedvariant, dus het kan zich letterlijk extreem snel verspreiden. Het is daarom erg lastig om er een label aan te plakken in de vorm van niveau 1, 2 of 3. Maar mijn inziens is dit een van de meest vervelende vormen die je kunt treffen, hoe spijtig dat ook is...

Sterkte Sinisa!

13 juli 2019 om 20:37

Vorig jaar is mijn vader aan AML overleden. Het is een zeer agressieve vorm van k***. Het kan heel explosief groeien. Bij zo’n strijd telt echt elke seconde.

13 juli 2019 om 23:01

Heftig MematiKorkmaz. Bedankt voor je toelichting en hopelijk gaat het naar omstandigheden goed met jou en je familie!

14 juli 2019 om 03:20

Dankjewel ❤️

Man, met zulke woorden kun je toch alleen maar respect opbrengen voor zo'n man.het is natuurlijk een voetballegende, maar dat terzijde. Als je na zulk heftig ingrijpend nieuws jezelf zo zelfverzekerd durft bloot te geven... Chapeau.

Je kan natuurlijk zeggen je moet positief blijven na zulk klote nieuws, maar zeggen en doen is in dit verhaal een enorm verschil. Diep respect voor de man, ook omdat hij blijft strijden voor Bologna. Sterkte!

Vieze honden koppen van voetbalzone halve uit artikelen 9/10 x

Wat een heftig k*tnieuws, maar wat kan hij er toch nog iets moois van maken in zijn verklaring. Het is echt een zware variant, maar vechten ertegen helpt altijd. Respect hoe hij dit met de fans, media, rest van de wereld deelt, dit laat maar eens zien wat voor krachtig persoon hij is, juist ook door zijn emotionele momenten ook te benoemen. Heel erg veel sterkte gewenst aan hem en zijn dierbaren en heel veel succes met misschien wel de heftigste strijd in zijn leven!

Vreselijk. Hopelijk wint hij dit gevecht. Ajde Siniša👊

Mensen iedereen kan helpen! Is het niet voor Miha dan wel voor een ander! www.matchis.nl Door alleen een zak bloed te geven kunnen ze er stamcellen uithalen. Rotziekte kan bij iedereen opduiken. Sterkte en beterschap

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bologna

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Lazio5910
10.Bologna44-8
11.Sassuolo43-7
12.Udinese43-14
Voor de complete stand: Serie A
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Bologna.

8 fans
Coach, 50 jaar
SeizoenClub
2019- Bologna
2018-2018 Sporting Portugal
2016-2018 Torino
2015-2016 AC Milan
2013-2015 Sampdoria
Laatste voetbalnieuws

Mitchell Dijks raadde ex-Ajacied ‘lakmoesproef’ aan: ‘Hij was lovend’

Stefano Denswil verdedigt vanaf komend seizoen de kleuren van Bologna. De aanwezigheid van goede vriend Mitchell Dijks, eveneens met een verleden bij Ajax, was voor de verdediger een belangrijke reden om...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 20 juli
Jackson Porozo hoopt nog altijd op een overgang naar Ajax. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren