Ajax bevestigt afwezigheid De Ligt en neemt 28 spelers mee naar Oostenrijk

Zaterdag, 13 juli 2019 om

Matthijs de Ligt ontbreekt op het trainingskamp dat Ajax aankomende week belegt in Neustift im Stubaital, zo melden de Amsterdammers zaterdagmiddag via de officiële kanalen. De verdediger gaat niet mee naar Oostenrijk ‘in afwachting van een eventuele transfer’, waarbij Juventus de nieuwe bestemming van de aanvoerder lijkt te worden.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door binny)

Ik ben vooral benieuwd of Overmars nog bezig is met het halen van een vervanger en zo ja, wie? Oja en wat ben ik blij als alle berichten rond de ligt stoppen.

13 juli 2019 om 14:38

Lijkt me dat hij achter de schermen druk bezig is met de komst van Alvarez en dit bevestigd wordt na het officiele verkoopbericht van De Ligt.

13 juli 2019 om 14:38

Als je het een beetje volgt weet je al wie de opvolger gaat worden.

13 juli 2019 om 14:39

Over de vervanger was gisteren nog een item op VZ

13 juli 2019 om 14:47

Ik vind Schuurs een prima indruk maken deze voorbereiding. Heeft voor mij de voorkeur voor de positie van de Ligt wanneer er geen vervanger komt!

13 juli 2019 om 14:50

Die komt er wel; Edson Alvarez. Schuurs gaat vast meer spelen komend seizoen als backup, want Magallan valt nog steeds onwijs tegen.

Is Siem de Jong overigens weer terug bij Ajax? Toch wel opvallende naam in dat rijtje

13 juli 2019 om 14:42

Was verhuurd.

13 juli 2019 om 14:44

Hij was verhuurd afgelopen seizoen.. geen idee wat zijn plan is maar toch geen minuten maken voor ajax hoop ik

13 juli 2019 om 15:27

Was verhuurd aan Sydney waar hij kampioen werd. FDB gaat hem niet oppikken nu hij nog onder contract staat, die weet ook hoe blessuregevoelig hij is. Clubs gaan hem alleen transfervrij nog een kans willen geven ben ik bang.

Maar als Ajax weer een heel lang seizoen (50+ wedstrijden) gaat meemaken dan is het wel handig om een speler als Siem de Jong achter de hand te hebben voor de roulatie.

Was siem de jong alweer helemaal vergeten haha, hopelijk vind hij nog een mooie clubd

13 juli 2019 om 15:17

Indd die die speelde ook nog bij Ajax helemaal vergeten. Stiekem hopen dat hij wellicht weer de oude wordt dan heb je een prima ervaren Nederlandse speler met het Ajax DNA in de selectie voor in de breedte

Valt me vooral op dat Siem de Jong ook mee is. Hoop eigenlijk dat er nog een leuke Eredivisieclub voor hem komt, of dat Frankie de Boer hem oppikt. Valt ook op dat Danilo niet mee is en Jensen wel. Ook jammer dat het zo lang duurt met Bandé blijkbaar. Verder al een mooie selectie, en er moeten nog 5 basisspelers terugkomen, plus Alvarez, het ziet er goed uit.

13 juli 2019 om 14:55

Wellicht Moise Kean erbij, zou helemaal top zijn (en misschien wel onmogelijk om te halen). Wordt dan wel heel erg dringen voorin.. concurrentie is goed, maar teveel basismateriaal kan ook voor onvrede zorgen.

13 juli 2019 om 15:00

Lijkt me dat Dolberg dan (tijdelijk) vertrekt. Moet Tadic naar de linkerkant, en dan heb je met Promes, Ziyech en Neres nog drie spelers waarvan je er een op de rechterkant kwijt kan, en Promes misschien als centrale 10 kan spelen, maar daar heb je ook Donny. En Bandé zal er toch ook nog wel een keer bijkomen. Tenzij Donny en/of Ziyech nog weggaat vind ik Kean erbij ook een beetje veel, hoewel concurrentie natuurlijk goed is.

13 juli 2019 om 15:03

Vind het juist wel logisch dat Jensen mee is en Danilo niet. Weinig creatieve middenvelders aanwezig, terwijl er drie spitsen in de selectie zitten.

13 juli 2019 om 15:12

Danilo komt denk ik in aanmerking om op de linker van de drie 10 posities te spelen, a la Tadic. Moet dit jaar toch wel bij de selectie gaan komen lijkt me.

13 juli 2019 om 15:17

Ik vond Traore een betere indruk maken dan Danilo

13 juli 2019 om 15:28

@4ever4ajax

"wellicht Moise Kean erbij, zou helemaal top zijn (en misschien wel onmogelijk om te halen). Wordt dan wel heel erg dringen voorin.. concurrentie is goed, maar teveel basismateriaal kan ook voor onvrede zorgen."

Volgens Freek Jansen, die meestal wel goed geinformeerd is bij Ajax, is die kans nihil omdat men het volste vertrouwen in Dolberg heeft en er bijzonder op gebrand is om die weer op het niveau van twee jaar geledente krijgen nu hij voor het eerst sinds die tijd weer echt helemaal fit is. En komt alleen Alvarez er nog bij. Daarmee zou de selectie rond zijn. Als Zyech en/of Neres nog zou vertrekken, zou er eventueel nog een vleugelspits bij kunnen komen, maar volgens hardnekkige geruchten gaat Neres binnenkort opnieuw een verbeterde verbintenis ondertekenen en heeft hij zich aan Ajax gecommitteerd. De belangstelling voor Bergwijn zou op een laag pitje zijn gezet.

13 juli 2019 om 15:41

Sorry maar ik vind het een beetje raar dat je zegt dat Dolberg voor het eerst sinds 2 jaar weet fit is.. hij heeft hewoon niet goed gespeeld de laatste jaren en dat was echt niet alleen door blessures

13 juli 2019 om 15:58

dendenchofu

"sorry maar ik vind het een beetje raar dat je zegt dat Dolberg voor het eerst sinds 2 jaar weet fit is.. hij heeft hewoon niet goed gespeeld de laatste jaren en dat was echt niet alleen door blessures"

Dat komt dan waarschijnlijk omdat je niet begrijpt dat je ook nadat je blessure is genezen niet meteen helemaal fit bent en door dat gebrek aan fitheid nieuwe blessures kan oplopen. En dat is precies wat er met Dolberg is gebeurd, die is twee jaar lang niet helemaal fit geweest. Nu is hij dat wel en kan hij de voorbereiding gebruiken om ook wedstrijdfit te worden. Het is niet gezegd dat het gaat lukken om zijn vorm van 2 jaar geleden weer te pakken te krijgen, maar je moet hem in ieder geval de kans geven om het te proberen. Victor Fischer heeft sinds heeft sinds hij in 2015 bij Ajax vertrok voortdurend te maken gehad met vormverlies als gevolg van een gebrek aan fitheid en begint pas sinds vorig jaar weer iets van zijn oude glans terug te krijgen. En er zit nog steeds progressie in.

13 juli 2019 om 16:27

@scepticus: ik kan daar ook mee leven hoor. Denk alleen als er een kans is om Kean te halen (koop, huur nooit doen), je het altijd moet doen. Doe jongen is echt een klasbak in wording. Is dan absoluut een luxeprobleem als dit zou gebeuren. Zelf zie ik het ook nog steeds in Dolberg zitten, vraag alleen af of er sowieso structureel plek is voor hem als alleen De Ligt vertrekt. Een “CL-voorhoede” met Tadic, Promes en Neres lijkt het meest voor de hand liggend met een middenveld van Donny, Marin en Ziyech.

13 juli 2019 om 19:11

4ever4ajax

"denk alleen als er een kans is om Kean te halen (koop, huur nooit doen), je het altijd moet doen. Doe jongen is echt een klasbak in wording. Is dan absoluut een luxeprobleem als dit zou gebeuren. Zelf zie ik het ook nog steeds in Dolberg zitten, vraag alleen af of er sowieso structureel plek is voor hem als alleen De Ligt vertrekt. "

Die logica ontgaat me eerlijk gezegd. Als er al geen ruimte voor Dolberg zou zijn, waarom dan nog een spits halen, waardoor er nog minder ruimte over blijft. Overigens zou het bij Kean gaan om een definitieve transfer en zou hij 35 miljoen moeten kosten, maar wil Juve een terugkoop optie van 45 miljoen. En dan heb je het dus gewoon over een veredelde huurconstructie waarmee Juve hem op ieder gewenst moment terug zou kunnen halen. Daar moet je in mijn optiek sowieso al niet aan beginnen en al helemaal niet als er 1 van je eigen talentvolle spelers die gewoon nog heel jong is en veel potentie heeft, voor moet afstoten. In mijn ogen zou dat gelijk staan aan wanbeleid en ik ben blij dat Ajax er ook zo over denkt.

13 juli 2019 om 16:58

Hoop dat hij blijft, als Siem de oude is, kan hij best wat toevoegen.

13 juli 2019 om 17:18

Het valt mij vooral op dat er bij die 28 maar een paar echte jonge talenten zitten terwijl er nog 6 basis spelers bij moeten komen. De rest loopt toch al een tijdje mee bij het eerste.

Ik verwacht ook dat er nog een heleboel spelers verkocht en verhuurd gaan worden. waaronder o.a. de Jong. Verder is van Leer overbodig (die zit hier niet eens bij), Labyad gaat met zo veel spelers toch geen minuten maken, Veltman en Kristensen zijn in ieder geval niet beiden nodig en als Dest het goed doet zouden ze ook beiden weg kunnen. Misschien is het wel goed voor De Wit en Ekkelenkamp om verhuurd te worden, ook die zullen niet veel aan spelen toekomen.

Janssen van VI is meestal goed op de hoogte over Ajax en bevestigt ook dat met Alvarez de selectie rond zal zijn tenzij er nog iemand vertrekt van het rijtje Donny, Ziyech en Neres. Hoop dat die allemaal blijven, maar als er een gaat is Bergwijn blijkbaar de eerste optie.

13 juli 2019 om 15:13

Freek is weg bij VI, is nu van het AD.

13 juli 2019 om 15:16

Oh ja, thanks. Hoe schat jij de kans dat er na Alvarez niks meer gebeurt? Neres leek aan te geven dat hij blijkt, en ik hoop eigenlijk ook nog op Donny en Ziyech.

13 juli 2019 om 15:25

Er komt een vervanger van de Ligt, dan is selectie rond tot het moment dat een speler vertrekt. Ziyech is meest voor de hand liggende, denk dat ze daarvoor geen nieuwe speler meer halen eigenlijk. Verwacht dat het soort 4231 gaat worden met Promes-Vd Beek-Neres en Tadic ook Dolberg zie ik veel minuten krijgen, make or break voor hem. Wmb kunnen ze Siem weer verhuren/verkopen. Bande is nog niet fit maar zal doorheen seizoen vast wel aansluiten bij Ajax 1 weer. Ben vooral benieuwd naar plan met Labyad, is een goede back-up maar kijkende naar aantal minuten vorig seizoen kan je hem best laten vertrekken. Lang die plek dan in laten nemen en je hebt het redelijk op orde imo. Als Ziyech blijft is het enorm druk, te druk eigenlijk.

13 juli 2019 om 15:31

Ben het grotendeels met je eens, zeker vwb Labyad. Maar ook al zou het te druk worden met Ziyech, ik zou hem het liefste houden.

14 juli 2019 om 03:50

Kan me altijd goed in je analyses vinden. Uiteindelijk heb ik het liever te druk dan dat er te weinig kwaliteit rondloopt. Luxe problemen bestonden niet in Amsterdam een paar jaar geleden.

En Benjamin van Leer? Die moet de teen van Lieke thuis verzorgen?

13 juli 2019 om 15:13

Die zal wel verhuurd of verkocht worden.

13 juli 2019 om 15:32

Misschien kunnen ze er een 2 halen 1 betalen pakket van maken met Lamprou. Die zit er geloof ik ook nog!

13 juli 2019 om 16:18

Lamprou zit nog zonder club. Hij had een aflopende contract bij Ajax en ze besloten niet te gaan verlengen nadat Scherpen werd gehaald.

Geen Brobbbey nog... jammer :-(

13 juli 2019 om 15:14

Mag het bij Jong Ajax laten zien, schuiven hem door. Ajax 1 zit hij nog wel even vandaan met al de andere opties voor de spits.

13 juli 2019 om 15:14

Tadic, Dolberg, Huntelaar en Traoré: veel concurrentie in de spits. Verwacht dat Brobbey nu een heel seizoen in Jong gaat spelen, benieuwd of hij er daar ook 20-25 in kan schieten. Jong krijgt wel een mooi elftal dit jaar. Hoop ook dat we daar Unuvar al vaak gaan zien.

13 juli 2019 om 17:01

Die 17, zal ongetwijfeld wel een keer zijn kansen gaan krijgen, maar ik denk eerder dat we daar nog een jaar of twee op moeten wachten.

Opvallendste naam maar toch wel zelf afgedwongen en zeer zeker verdiend. Is die van sergino dest. Onthoud zijn naam ik denk dat deze speler veel meer potentie heeft op rechtsbackpositie dan onze mazraoui. Deze jongen is aanvallend zeer sterk. Heeel snel lichtvoetig. Technisch heel vaardig. Heeft hij wat wedstrijden ervaring in de kkd en in de voorbereiding laat dest positieve dingen zien. Als hij zich zo blijft ontwikkelen speelt hij mazraoui uit de basis. En veltman verkopen aangezien zijn contract volgend jaar afloopt.

13 juli 2019 om 15:29

Ik hoop dat Dest deze lijn doortrekt maar vrees dat het heel afhankelijk gaat worden van de rechtsbuiten, RCM en RCV of dat haalbaar is. Defensief is hij minder dan Mazraoui die niet bepaald te boek staat als defensieve back. Dan moet je echt een goede afstelling hebben om het te laten werken. Momenteel lijkt Ziyech/Neres, Marin en Alvarez(?)/Schuurs/?? de andere namen rechts te worden, denk dat EtH dan vast blijft houden aan Mazraoui. Dest gaat wel sowieso debuteren dit seizoen, bij blessure van Mazraoui zie ik hem ook voor de leeuwen gegooid worden.

@emre37

"opvallendste naam maar toch wel zelf afgedwongen en zeer zeker verdiend. Is die van sergino dest. Onthoud zijn naam ik denk dat deze speler veel meer potentie heeft op rechtsbackpositie dan onze mazraoui. Deze jongen is aanvallend zeer sterk. Heeel snel lichtvoetig. Technisch heel vaardig. Heeft hij wat wedstrijden ervaring in de kkd en in de voorbereiding laat dest positieve dingen zien. Als hij zich zo blijft ontwikkelen speelt hij mazraoui uit de basis. En veltman verkopen aangezien zijn contract volgend jaar afloopt."

Daar ben ik het volledig mee eens die bevalt mij ook ten zeerste, net als Victor Jensen overigens. Dat is ook een begaafde stylist, een echte Ajax speler.

Is Bande nog steeds geblesseerd? Is vorig jaar toch aardig wat voor betaald.

13 juli 2019 om 15:57

Vierko00

Bandé komt terug van zeer zware blessure nl een gebroken kuitbeen , ook was de binnenband van zijn enkel gescheurd. Dat vraagt veel tijd.

Ajax overnacht in bramberg en eerste wedstrijd is ook in bramberg ipv mittersil

Siem de Jong. Held! Hoop dat er nog een leuke club komt voor hem, want zie hem niet veel aan spelen toekomen dit seizoen

Vind het persoonlijk een schande dat Kristenen nog steeds het rood wit van Ajax vertegenwoordigd. Dat is echt een ondermaatse voetballer met zeer beperkte kwaliteiten.

Toch bijzonder dat Bandé nog steeds niet mee kan doen. Meen me nog te herinneren dat hij mikte op een terugkeer toen Ajax het tweeluik met Real Madrid had. Heeft hij daarna een terugslag gehad?

Dit seizoen heeft Ajax zoals het er naar uit ziet wel echt een ontzettend brede selectie. Natuurlijk niet allemaal topspelers, maar dat kan natuurlijk ook niet. Zitten bovendien ook een hoop aantal tussen waarbij het niveau van de betreffende spelers lastig is in te schatten. Dit geldt met name voor de verdedigers. Denk hierbij aan: Magallan, Dest, Pierie, Schuurs en Martinez.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4138
2.AZ3830
4.PSV3118
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller167
L. TraoréAanvaller20
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper160
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper00
N. TagliaficoVerdediger153
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

130 fans
Verdediger, 20 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Juventus 12 1 2 0
2018/2019 Ajax 33 3 1 0
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
2016/2017 Ajax 11 2 0 0
2016/2017 Jong Ajax 17 1 3 0

In de wandelgangen

Zondag 15 december
Barcelona heeft een prijskaartje van tien miljoen euro geplakt op Jean-Clair Todibo. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren