‘Met deze selectie zijn we een flinke uitdager voor Ajax, PSV en Feyenoord’

Zaterdag, 13 juli 2019 om

John van den Brom maakte onlangs na vijf jaar AZ de overstap naar FC Utrecht en Arne Slot is zijn opvolger in Alkmaar. De trainer, die de afgelopen twee seizoenen als assistent werkzaam was in het AFAS Stadion, heeft gezien dat FC Utrecht zich met de komst van onder meer Adrián Dalmau, Václav Cerny en Adam Maher al behoorlijk versterkt heeft, terwijl bij AZ vooralsnog alleen Yukinara Sugawara is binnengekomen. Slot gaat er echter van uit dat zijn ploeg FC Utrecht ook aankomend seizoen onder zich zal weten te houden.

“Met Adam hebben ze echt een hele goede speler binnengehaald, dat hebben we vorig jaar hier bij AZ gezien”, vertelt hij in gesprek met FOX Sports. “En ik weet wat John kan, ik weet dat hij een heel goede trainer is en overal waar hij werkt succesvol is. Utrecht zat vorig jaar niet ver achter ons, dus als je alles bij elkaar optelt, kan je er wel van uitgaan dat Utrecht zich dit seizoen erg goed zal gaan presenteren.”

Slot verwacht dat zijn ploeg daarentegen ook beter zal gaan presteren dan vorig seizoen, waardoor hij hoopt het gat met FC Utrecht in stand te houden. De oefenmeester wil de blik dan ook vooral naar boven richten: “Met de selectie die we nu hebben denken we een flinke uitdager te kunnen zijn voor Ajax, PSV en Feyenoord.”

De trainer baalt er dan ook niet van dat er behalve de negentienjarige Sugawara nog geen nieuwe spelers binnen zijn gekomen: “Ik ben ontzettend tevreden met de spelers die we hebben. Voor ons is het heel mooi dat we onze jongens hebben kunnen behouden, want wij hebben natuurlijk een aantal zeer grote talenten, die de afgelopen jaren heel goed gepresteerd hebben. Dat we die jongens nog bij ons hebben is de grote winst voor ons.”


Poll

Denk jij dat AZ volgend seizoen op de derde plek of hoger zal eindigen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door sirius)

Feyenoord oke, ajax zeker niet en psv ook niet.

13 juli 2019 om 11:48

Ik denk dat Ajax en PSV beide een lastig seizoen tegemoet gaan. Ze hebben beide behoorlijke verliezen op te vangen die ze in mijn ogen moeilijk op kunnen vangen. Luuk de Jong, Frenkie de Jong, Ziyech, Angeliño, De Ligt zijn heel lastig te vervangen.

13 juli 2019 om 11:53

Ziyech is niet weg en het is de vraag of hij weg gaat. PSV heeft al vervangers voor Luuk (Malen, Lammers), en voor Angelino. Ajax gaat waarschijnlijk Alvarez halen voor De Ligt. Die is uiteraard niet zo goed als De Ligt maar om nou te zeggen dat zowel Ajax als PSV een lastig seizoen tegemoet gaan in de Eredivisie, lijkt mij wel vergezocht.

13 juli 2019 om 11:55

Aadmaat,

Denk dat Ajax al aardige vervangende aankopen heeft gedaan, bovendien zijn Ziyech, Neres en van de Beek nog bij Ajax.

Dus in de eredivisie loopt Ajax niet extra veel schade op, internationaal is het even afwachten hoe snel ten Hag de nieuwe groep op de rit heeft.

Heb er alle vertrouwen in dat het weer een mooi seizoen gaat worden, waarbij ik dit jaar ook hoge verwachtingen heb van de andere EL deelnemers uit Nederland.

13 juli 2019 om 11:56

@aadmaat
Wat is de nieuwe club van Ziyech? Verras me.

Ajax zal zich zonder de Ligt en de Jong even opnieuw moeten vinden, maar voor nu hebben we ons ook versterkt. Over PSV zeg ik niet veel, maar die kunnen zich ook nog gaan versterken. AZ moet zich op plek drie richten.

13 juli 2019 om 12:37

Ik denk ook zeker dat Ajax goede vervangers heeft gehaald, maar er vallen echt wat belangrijke krachten. Ik denk dat zowel Ajax als PSV anders zullen gaan spelen. Ajax door het dynamische spel met De Jong en Ziyech wat je niet meer zal spelen. PSV verliest in Luuk de Jong gewoon een geweldig wapen in de lucht. Ik denk niet dat je van Malen 28 goals mag verwachten. Sam Lammers is uiteraard goed, maar (nog) geen Luuk de Jong.

13 juli 2019 om 12:40

Je kan ook zeggen: Aad, ik verwacht niet dat Ziyech vertrekt. Ik vind wat je nu doet hinderlijk. Ik denk dat beide ploegen sleutelfiguren kwijtraken en het maar de vraag is hoe vervanging het oppakt. Ik verwacht dat Ajax en PSV voor de titel gaan strijden, maar ik denk dat ze meer punten gaan laten liggen.

13 juli 2019 om 15:54

Het is te hopen dat alle ploegen het goed gaan doen in EL , slechter als vorig seizoen kan niet

13 juli 2019 om 12:31

Ach, als Utrecht alle 28 potjes buiten de 'top 3' om weet te winnen maken zij gwn kans op de titel en kan de top 3 er vrij weinig aan doen. Gaat niet gebeuren natuurlijk, maar al is Ajax nog zo goed. Als een concurrent alle kleine potjes wint doen zij gwn mee.

13 juli 2019 om 14:51

Volgens mij is Utrecht 1 op 1 vaak al sterker dan Ajax toch ?

Ben meer benieuwd hoe AZ gaat lopen met hem als trainer. Ze hebben een prima selectie, maar ik ben bang dat het minder wordt dan afgelopen jaren. Van den Brom had het goed voor elkaar, denk dat hij nu bij Utrecht kan verrassen. Dat is voor mij wel een kanshebber voor plek 4.

13 juli 2019 om 14:00

Ik denk dat az idd eerder naar beneden moet kijken dan naar boven. Ik heb niet zo veel vertrouwen in Slot.

Ik vind wel dat Az een nieuwe cv kan gebruiken, maar die zijn er niet voor het oprapen. Verder hoop ik de Badou heel seizoen fit blijft vind dat wel een talentje. Guus vind ik persoonelijk stagneren in zijn ontwikkeling. Stengs is het talent bij Az en koopmeiners vind ik echt heel erg goed maar zie hem liever op het middenveld.

Fc utrecht doet het heel goed op de transfermarkt en hebben met van der brom een top trainer in huis. Maar verwacht dat ze eerder tegen az moeten gaan strijden voor plek 4 dan een top 3 plek. Ajax en Psv zijn gewoon te goed en als ik zie hoe de voorbereiding van feyenoord verloop heb ik als feyenoord fan dat we sws 3 de moeten worden en misschien kunnen we wel 2 de worden.

Ik acht Utrecht en wellicht ook Vitesse (afhankelijk van de nog komende spelers) wel wat sterker dan dit jeugdige AZ met beginnende trainer

Vitesse, AZ en FC Utrecht hebben leuke selecties staan maar ik zie op AZ na ze het bv een Feyenoord niet lastig maken

13 juli 2019 om 12:57

Verwacht echt niet teveel van Vitesse. Ze zullen ongetwijfeld playoffs halen, maar ik denk dit jaar met een straatlengte achter Feyenoord, Utrecht en Az. Slutsky krijgt dit team niet aan het voetballen en alles hangt met geluk aan elkaar

Succes met de strijd om plek 4, zal lastig genoeg worden met FC Utrecht en Vitesse. Waarvan ik vooral van Utrecht meer verwacht dan van AZ. Normaal gesproken zal het gat tussen de top 3,als je daarvan kan spreken, vrij groot zijn.

13 juli 2019 om 13:10

Dat denk ik niet, ik verwacht namelijk ook een terugval van Feyenoord. Ben echt alles behalve dan onder de indruk van die selectie. Heel veel middelmaat. Als ik het vergelijk met AZ zullen er niet veel spelers van Feyenoord bij ons in de basis staan. Berghuis ja, maar daar hebben we dan net Stengs weer rondlopen.

13 juli 2019 om 13:43

De enige die ik eigenlijk bij Feyenoord zou willen zien zijn Koopmeiners en Stengs. Maar verder vind ik ons op iedere plek beter (zelfs van Beek). Maar goed, een Alkmaarse versus Rotterdamse bril, hè Succes komend seizoen in elk geval.

13 juli 2019 om 15:17

Dat hoor ik al een paar jaar, maar aan het eind verliest AZ 2x en eindigen ze onder Feyenoord. Overigens zou volgens mij iedereen behalve misschien van Beek en eventueel Larsson gewoon in de basis staan bij AZ. Zelfs jongens als Toornstra hebben laten zien uitblinkers te zijn in de subtop. Ik laat me graag verrassen, maar de kans dat AZ boven Feyenoord lijkt me net zo groot als dat Feyenoord boven Ajax eindigt. Als alles mee zit en bij de ander alles tegen is het mogelijk.

13 juli 2019 om 15:59

Op basis waarvan verwacht je precies een terugval van Feyenoord? Feyenoord is vorig jaar keihard door het ijs gezakt en alsnog met het slechtste spel sinds jaren, veel blessures en een elftal dat gewoon niet liep, met 7 punten boven AZ geëindigd.

Voor wat betreft de selectie van AZ, daarvan zou ik alleen Stengs en Boadu bij Feyenoord willen zien en dan houdt het echt op, ik vind dat pas een elftal vol middelmaat. Maar goed we gaan het zien hé..

13 juli 2019 om 17:03

Inderdaad DVV. Afgelopen seizoen presteerde Feyenoord slecht en AZ minstens naar behoren. Zelfs dan eindigt Feyenoord erboven. Een terugval ten opzichte van afgelopen seizoen kun je bij Feyenoord wel uitsluiten, want 65 punten gaan ze wel halen. Een jaar eerder eindigde AZ boven Feyenoord, maar wordt het in een bekerfinale nog kansloos 3-0. AZ heeft enkele leuke voetballers, maar zelfs Til en Idrissi zouden bij Feyenoord niet zeker zijn van hun plek. Zelfs Stengs momenteel niet, als daar Berghuis loopt. St. Juste, Haps, Botteghin, Toornstra, Vermeer, Berghuis, Larsson zouden bij AZ dragende spelers zijn. Van der Heijden en Van Beek zou ik zelfs ook veel liever zien dan Hatzidiakos. Ik begrijp dan ook niet waarom mensen verwachten dat AZ of zelfs Vitesse en Utrecht boven Feyenoord gaan eindigen. Dan ga je gewoon door op een negatieve stemming van afgelopen seizoen en staar je je blind op een vertrek van Vilhena en Van Persie, die vermoedelijk niet enorm gemist zullen worden

13 juli 2019 om 18:06

Zoveel indruk maakt Stengs nou ook weer niet. Momenteel is Berghuis nog een paar niveaus beter dan Stengs. Dat neemt niet weg dat Stengs wel de potentie heeft om uiteindelijk een betere speler te worden dan Berghuis.

Verder denk ik dat je overdrijft. Bij AZ is er minder druk dan bij Feyenoord en dus is het sowieso al moeilijker om er te slagen. Verder heeft Feyenoord ondanks een 'verval' nog steeds een betere selectie dan AZ. AZ is alleen meer in balans als team.

Erg nieuwsgierig of de trainerswissel positief uitpakt en ze een vaste waarde in de top blijven

De verdediging van AZ is wel zorgelijk lijkt mij. Vorig jaar was dat al niet veel soeps. En dan zijn ze ook nog Maher kwijt. Met een goede cv erbij zie ik ze voor de 3e plaats meedoen. Zo niet, dan zijn ze te kwesbaar om het een degelijke ploeg als Feyenoord op de lange termijn te bedreigen. Psv en Ajax gaan we het maar niet over hebben.

13 juli 2019 om 13:12

Afgelopen jaar veertien keer de nul, evenaring van het record uit het kampioensjaar. Het jaar daarvoor dertien keer de nul. Afgelopen jaar hadden alleen Ajax, Feyenoord en PSV minder treffers tegen. Het is dat we die laatste wedstrijd tegen Excelsior liepen te kloten, anders hadden we ook Feyenoord onder ons gelaten qua tegentreffers.

13 juli 2019 om 13:46

Oh serieus joh. Dat gevoel had ik echt helemaal niet. Dacht dat het gatenkaas was. Mijn fout dan.

13 juli 2019 om 18:02

Dat is toch helemaal niet relevant. Als Feyenoord niet had lopen kloten, had Feyenoord ook een aantal tegentreffers minder gehad. Aan het einde van de rit zit je met een cijfer en hoe dat tot stand is gekomen is in deze discussie niet relevant. Elke ploeg loopt weleens te stuntelen en dan maakt het niet uit in welke speelronde dat gebeurt betreft deze discussie.

Verder is de verdediging niet zozeer een zorgenkind van AZ, maar het is natuurlijk onzin om te stellen dat ze het Ajax en PSV een seizoen lang moeilijk kunnen maken. Daar is de selectie absoluut niet goed genoeg voor en dat zijn vooral woorden van een trainer die zich wil bewijzen en weet dat de supporters er van smullen.

13 juli 2019 om 13:12

Afgelopen jaar veertien keer de nul, evenaring van het record uit het kampioensjaar. Het jaar daarvoor dertien keer de nul. Afgelopen jaar hadden alleen Ajax, Feyenoord en PSV minder treffers tegen. Het is dat we die laatste wedstrijd tegen Excelsior liepen te kloten, anders hadden we ook Feyenoord onder ons gelaten qua tegentreffers.

Ik vrees dat az het wel echt af gaat leggen tegen Utrecht. Ik vind John vd Brom een uitstekende trainer die volgens mij overal waar hij heeft gewerkt uitstekend gepresteerd heeft (anderlecht weet ik niet eigenlijk) en de selectie heeft een flinke boost gekregen. Ik vraag me ad hoe ver az gaat komen (en een bedreiging voor ajax en psv is natuurlijk onzin)

Het lijkt me van belang dat AZ een nieuwe centrale verdediger haalt. Ze zullen dan wel goed moeten scouten, want in de Eredivisie lopen geen goede en haalbare verdedigers. Het is ook belangrijk dat Koopmeiners naar het middenveld doorschuift. Hij is een van de beste van AZ en hoort gewoon op z'n beste positie te staan.

Ik denk eerder dat AZ een ploeg als FC Utrecht in de gaten moet gaan houden ipv de top 3 want als er een ploeg is die zich behoorlijk heeft versterkt is het FC Utrecht wel en die lijken mij sowieso niet echt zwakker als AZ en zeker ook een behoorlijke concurrent voor plek 3 .

13 juli 2019 om 13:13

Mwah het valt ook allemaal wel mee. Die selectie van Utrecht is redelijk uit balans met nog aardig wat zwakke plekken.

13 juli 2019 om 17:58

Elke subtopper heeft zwakke plekken. De selectie van AZ is ook niet indrukwekkend en zeker niet sterk genoeg om het Ajax en PSV een heel seizoen moeilijk te maken. Hij heeft dus wel een punt door te stellen dat gevaar van onderen realistischer is dan het bedreigen van de top 2.

Bedankt Arne Slot voor het bezirgen van buikpijn...van het lachen. Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd.

Ajax en PSV voor de eerste plek. Az, Feyenoord, Utrecht en Vitesse voor plek 3. Bij Ajax en PSV is het afwachten wie er nog gaan en komen. Als Alvarez nog komt bij Ajax zijn alle plekken dubbel bezet. Maar ze moeten 2 posities op de as vervangen. Bij PSV zoeken ze nog 1 of 2 cv's als er niemand vertrekt. En ik vind de selectie in het algemeen wat dun

Ajax en PSV voor de eerste plek. Az, Feyenoord, Utrecht en Vitesse voor plek 3. Bij Ajax en PSV is het afwachten wie er nog gaan en komen. Als Alvarez nog komt bij Ajax zijn alle plekken dubbel bezet. Maar ze moeten 2 posities op de as vervangen. Bij PSV zoeken ze nog 1 of 2 cv's als er niemand vertrekt. En ik vind de selectie in het algemeen wat dun

Ajax en PSV gaan vechten om de titel. Daarna de subtop met Feyenoord, AZ, Utrecht en Vitesse (maken alle 4 kans op de 3e plaats). Ik verwacht dat deze 4 clubs het gat met ploegen als Heerenveen, Heracles en Groningen wat vergroten.

Zal voor de verandering leuk zijn geen Ajax geen Feyenoord geen PSV in de top 3 maar een andere club kampioen. Beetje verassing mag wel ook al zie ik het niet gebeuren

13 juli 2019 om 16:22

Leuk ook voor de coëfficiënten enzo..

Tja; leuke woorden om de supporters te paaien, maar totaal niet gebaseerd op de werkelijkheid. Feyenoord kun je er wellicht mee onder druk zetten als daar niets verandert, maar Ajax en PSV ga je niet uitdagen. AZ heeft de zaakjes goed op orde, maar zo'n goede selectie hebben ze nou ook weer niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AZ

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.AZ50
11.Willem II5-4
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. BoaduAanvaller42
F. DruijfAanvaller30
A. GuðmundssonAanvaller31
M. BizotKeeper40
J. KarlssonAanvaller31
C. StengsAanvaller31
M. BakkerKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina AZ.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AZ.

12 fans
Coach, 42 jaar
SeizoenClub
2019- AZ
2017-2019 AZ
2016-2017 SC Cambuur
2009-2013 PEC Zwolle
2007-2009 Sparta Rotterdam
Laatste voetbalnieuws

Wedstrijdformulier AZ lijkt identiteit van twee coronabesmettingen te onthullen

Hobie Verhulst en Mo Taabouni ontbreken op het wedstrijdformulier voor de wedstrijd van AZ tegen ADO Den Haag van zondagavond. Bij AZ werden zondag twee nieuwe coronabesmettingen geconstateerd binnen de spelersgroep....Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 25 oktober
Manchester City gaat toeslaan bij Partizan Belgrado. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren