Keuze De Ligt gekraakt: ‘Ik denk dat het verschil in salaris toch te groot is’

Vrijdag, 12 juli 2019 om

Matthijs de Ligt gaat zijn loopbaan vrijwel zeker voortzetten bij Juventus, dat naar verluidt ongeveer 75 miljoen euro betaalt aan Ajax. De negentienjarige verdediger werd lange tijd ook in verband gebracht met Barcelona, maar alles wijst erop dat zijn keuze is gevallen op Juventus. Ali Boussaboun gunt De Ligt 'het beste', maar had de Oranje-international het liefst bij Barcelona zien voetballen.

De oud-spits van onder meer Feyenoord en FC Utrecht betoogt bij FOX Sports dat de Spaanse competitie hoger aangeschreven staat dan de Italiaanse. "Ikzelf vind het jammer. Ik had hem liever in LaLiga gezien, een mooiere competitie die wat hoger aangeschreven staat dan de Italiaanse", vertelt Boussaboun. "Ik probeer er als voetballer naar te kijken. Barcelona is gelegen in een fantastische stad, het is een club met historie en er wordt het soort voetbal gespeeld dat hij gewend is bij Ajax. Zijn maatje speelt er ook, Frenkie de Jong."

Boussaboun veronderstelt dat de financiële voorwaarden uiteindelijk van doorslaggevend belang zijn geweest. De Ligt gaat bij Juventus op jaarbasis naar verluidt minimaal twaalf miljoen euro opstrijken; Barcelona wilde volgens Spaanse media niet voldoen aan zijn salariseisen en aan de financiële eisen van zaakwaarnemer Mino Raiola "Ik denk dat het verschil in salaris toch te groot is. Hij kan netto bijna het dubbele verdienen bij Juventus…"

Boussaboun twijfelt er niet aan dat De Ligt bij Barcelona zou passen. "Uiteindelijk had hij gewoon in de basis gestaan bij Barcelona, zelfs als daarvoor een centrale verdediger zou moeten uitwijken naar de linkerkant. Die jongen is zó fantastisch. Ik zag in hem echt een toekomstige Barcelona-aanvoerder. Nogmaals: ik gun hem het beste en hoop dat hij het fantastisch gaat doen, maar toch vind ik het jammer, want de Serie A is niet meer de Serie A van twintig jaar geleden. Juventus heeft totaal geen concurrentie: ze worden ieder jaar fluitend kampioen met vijftien punten voorsprong. De enige uitdaging ligt in de Champions League."

Turijners verdeeld over mogelijke komst De Ligt: 'Speelstijl past hem niet'
Meer video's

Poll

Bij welke club had jij Matthijs de Ligt liever gezien?


Gerelateerd

80 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Italiã« was altijd een grote competitie met grote spelers. Jarenlang hebben de stadions niet vol gezeten, nadat de omkopingsschandaal aan het licht kwam. De Serie A maakt zijn comeback en de komende jaren zullen ze weer mee gaan doen om de prijzen in Europa. Het kan niet langduren of de italianen gaan er weer vandoor met de CL trofee.

13 juli 2019 om 00:05

Lege stadions was voornamelijk door de verouderde stadions waardoor er niet meer mensen in mochten. Hoewel voor de gemiddelde Italiaan een voetbalkaartje ook heel duur is. Italië is inderdaad bezig aan een opmars met Juventus als voorloper. Hopelijk weet mijn club AC ook de aansluiting weer te vinden. En clubs als Roma, Napoli, Inter en Lazio dit vast te houden. Met daarachter uitschieters van Fiorentina en atalanta.

13 juli 2019 om 10:30

Er is kort geleden door de politiek een bijzonder gunstig belastingklimaat gecreëerd voor spelers van voetbalclubs. Door deze maatregel hoopt men meer topspelers naar Italië te halen waardoor de competitie naar een hoger niveau kan worden getild. Mede hierdoor kan De Ligt netto aanzienlijk meer opstrijken dan in landen met een progressiever belastingklimaat. Dus dat het kamp De Ligt zich stoort aan het beeld dat over hem is ontstaan, ligt () ook een beetje aan hemzelf;-).

13 juli 2019 om 00:06

Want? Het gaat financieel geweldig met Italiã«? De economie is daar niet in een recessie aan het belanden? Het is eerder een kwestie van geduld tot de Bundesliga echt komt bovendrijven. Zeker met de aanstaande Brexit.

13 juli 2019 om 00:25

Ja want de Spaanse economie is zo geweldig! Italie maakt een comeback qua prestaties in Europa (dit seizoen was wel matig), vernieuwing in stadions, wekt meer interesse over de hele wereld (televisiegelden met de komst van spelers o.a.). Ook in de breedte begint de Serie A sterker te worden met Napoli, AC Milan, Inter Milan, Lazio, Atalanta, Roma etc. dat met de seizoen beter worden qua materiaal en prestaties.

Ben dat gegeil op Barcelona helemaal zat. Niet iedereen wilt daar kostte wat het kost spelen.

13 juli 2019 om 00:00

Helemaal mee eens. Barcelona is Barcelona niet meer, en is in mijn ogen zijn glans flink aan het verliezen, waar Juve bij mij steeds meer waardering begint te krijgen.

13 juli 2019 om 00:19

Jij zegt dat Barcelona niet meer Barcelona is nou daarom zijn zij jaren achtereen kampioen en spelen zij toch echt mooier voetbal dan het anti voetbal in Italie , de Ligt had toch echt beter in Spanje kunnen spelen en daarbij is in het spel van Barcelona en Ajax weinig verschil .

13 juli 2019 om 00:29

@ajaxfan51

niet mee eens. ik vind het voetbal van Barca ook uitermate saai en zakelijk. tegen Liverpool was ik echt blij dat Barca eruit ging want Liverpool heeft beide wedstrijden gezorgd voor al het voetbal, Barca was alleen maar aan het counteren en tegenhouden en de spelers lagen alleen maar te rollen over de grond

ik heb de laatste jaren leuker voetbal gezien bij een club als Napoli bv dan bij een Barcelona. alles moet komen van Messi en als die zijn dag niet heeft dan valt er bij Barca echt helemaal niks meer te genieten

13 juli 2019 om 00:32

Waarom had hij beter in Spanje kunnen spelen dan? Ik denk namelijk dat Mathijs prima past in de Serie A en met de ervaren gasten die daar rondlopen kan hij een heleboel leren. Juventus is een prachtige club. Volgens sommige hier is Barça heilig geloof ik...

13 juli 2019 om 00:36

@postduif010

dat is idd zo. veel mensen hebben een fetisj voor alles wat met Barca te maken heeft. heb je kritiek op een mindere prestatie van Messi of Guardiola ben je meteen een hater en als De Ligt liever naar Juve gaat dan naar Barca is het een ordinaire geldwolf maar waarom zou het niet zo kunnen zijn dat hij ook sportief gezien Juve gewoon een interessantere stap of club vind als Barca? Barca is niet de enige mooie grote Europese club ter wereld

mensen doen net of Juve een club is uit de Chinese competitie ofzo maar het is gewoon de Europese elite samen met clubs als Barca, Real Madrid en Bayern Munchen

13 juli 2019 om 00:56

Ben het totaal niet met je eens wat betreft Barcelona. Ik moet hier dag aan dag negatieve reacties lezen omdat Barca zichzelf niet meer is, het ordinair is en een spuuglelijke, commerciele club. Pardon hoor.. Qua concurrentie is La Liga gewoon interessanter. Op welke sportieve grond is Juve interessanter? Gegarandeerd kampioen? Daarnaast is het geen ‘gegeil’ op Barca. Ondanks onze verdedigend ingestelde trainer, ligt de filosofie van Ajax dicht bij die van Barcelona. Alles voetballend oplossen. Soms ontbreken daar de spelers voor, maar met een Frenkie naast Arthur erbij op het middenveld, kan dat haast niet misgaan.

13 juli 2019 om 06:15

Zoals ik Barcelona ervaar is als een strontverwend Kardashian kind dat inmiddels ouder is geworden, maar de wereld nog altijd als kind bekijkt. Als je niet mee wil spelen, speel ik wel lekker alleen. Wie ben jij om wat te vinden? Wij zijn het mooiste wat er is, vind je dat niet? Dan neem ik je niet serieus... Dat idee..

13 juli 2019 om 09:17

Barcelona is heel kwetsbaar achterin en als het dan mis gaat is het de schuld van de Ligt (duurste verdediger). Juventus is een betere keuze en daar kan hij van Chiellini het pure verdedigen meer leren als van Pique

13 juli 2019 om 09:47

Woudini

"barcelona is heel kwetsbaar achterin en als het dan mis gaat is het de schuld van de Ligt (duurste verdediger). Juventus is een betere keuze en daar kan hij van Chiellini het pure verdedigen meer leren als van Pique"

Wonderlijke reactie. Is die kwetsbaarheid juist niet de voornaamste reden waarom Barca De Ligt wilde contracteren? En is het dan niet aan De Ligt om die keuze dmv prestaties te rechtvaardigen? En is hij niet volstrekt ongeschikt voor het profvoetbal als niet tegen de druk zou kunnen? Die vragen stellen, is ze gelijk beantwoorden.

13 juli 2019 om 10:01

postduif010

"waarom had hij beter in Spanje kunnen spelen dan? Ik denk namelijk dat Mathijs prima past in de Serie A en met de ervaren gasten die daar rondlopen kan hij een heleboel leren. Juventus is een prachtige club. Volgens sommige hier is Barã§a heilig geloof ik..."

De reden dat hij beter bij Barcelona past dan Juventus is omdat zijn sterke punt is dat hij heel goed met ruimte in de rug kan spelen. Bij Barca zou hij de kans krijgen om die vaardigheid nog verder uit te bouwen, bij Juve zal zijn taak vooral uit verdedigen bestaan. Dat geldt ook voor zijn opbouwende kwaliteiten, ook die zullen bij een club als Barca of Mancity veel beter uit de verf komen dan bij Juve. Juve is al 8 keer op rij kampioen geworden en als je kijkt hoe de club zich ieder jaar versterkt, moet je niet gek kijken als de club dat de komende 8 jaar weer wordt. Voor een speler als De Ligt is veel weerstand bevorderlijk voor zijn ontwikkeling en het is nog maar zeer de vraag hoeveel weerstand hij in een competitie waar verdedigen veel belangrijker is dan aanvallen en bij een club die al 8 jaar dominant is en kwalitatief steeds verder bij de concurrentie wegloopt zal ondervinden. Daarom vind ook ik dat hij beter naar Barca of City had kunnen gaan. Maar het is zijn keuze en die moet je respecteren. Maar hopen dat hij geen spijt krijgt van die keuze, als andere clubs al niet bij een transfersom van 75 miljoen aan zijn eisen willen voldoen, gaat dat bij de veel hogere afkoopsom die Juve bij een vertrekwens ongetwijfeld zal eisen, natuurlijk helemaal niet gebeuren en zit hij de komende vijf jaar van zijn carriere aan die club vast.

13 juli 2019 om 10:04

Ben het helemaal met je eens. Liverpool was dit jaar de absolute smaakmaker in het internationale voetbal. Misschien niet altijd technisch de beste maar met een enorme passie en inzet. Dit was in iets mindere mate bij de Spurs aanwezig. Lof ook voor de trainers die hun team op die manier kunnen motiveren.

13 juli 2019 om 10:08

@japie_krekel

"dat is idd zo. veel mensen hebben een fetisj voor alles wat met Barca te maken heeft. heb je kritiek op een mindere prestatie van Messi of Guardiola ben je meteen een hater en als De Ligt liever naar Juve gaat dan naar Barca is het een ordinaire geldwolf maar waarom zou het niet zo kunnen zijn dat hij ook sportief gezien Juve gewoon een interessantere stap of club vind als Barca? Barca is niet de enige mooie grote Europese club ter wereld"

Ik denk eerder dat het zo is dat jij een afkeer hebt van Barca, ik heb je nl. zelden of nooit iets positiefs horen zeggen over die club. Dat er veel Ajax supporters zijn Barca club een warm hart toe dragen, heeft natuurlijk alles te maken met het feit dat de filosofie en spelopvatting van die club dicht bij die van Ajax ligt en Barca en Ajax ook via Johan Cruijff nauw aan elkaar verbonden zijn. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat je de reden dat veel mensen die niet zoveel met Ajax ophebben, ook een afkeer hebben van Barcelona, vooral in die richting moet zoeken.

13 juli 2019 om 11:32

@scepticus38

jij hebt het nu erover dat Barca met ruimte in hun rug speelt maar dat is al heel lang terug

ik irriteer me gewoon aan al die mensen voor wie Barca heilig is en die elke vorm van terechte kritiek zien als een aanval als het om Barca gaat. je mag alleen maar zeggen hoe goed alles daar is maar je mag nooit kritiek leveren want dan ben je een hater. Barca is net als de andere Europese topclubs ook gewoon een koopclub tegenwoordig die zakelijk en behoudend voetbal spelen vaak.

ook kan ik me ergeren aan spelers die hun eigen wanprestaties goed praten door naar vermeende corruptie en grasmatten te wijzen, scheidsrechters om kaarten vragen en die bij elke scheet naar de grond duiken om tegenstanders een kaart aan te naaien. iets wat ik wel heel erg vaak zie gebeuren bij Barca de laatste jaren

ik genoot van het Barca met Ronaldinho en Eto'o en het Barca met Braziliaanse Ronaldo en daarvoor met Romario, Stoitchkov etc. maar het huidige Barca vind ik een arrogante, vervelende club geworden met zeikerige, onsportieve spelers en voetbal waar ik niet warm van kan worden

13 juli 2019 om 01:33

Eindelijk een goede reacties. Waarom id Barcelona heilig?
Hebben een Hele mooie periode gehad en terecht sucessen gehaald.
Desalniettemin al jaren niet meer dat niveau aangetikt en mijn inziens al lang niet meer leuk voetbal en ook vooral veel mannen die meer breuk doen (vervelend zijn) dan een Juventus hedendaags.
Vooroordeel over Italiaanse ploegen is niet van toepassing op het huidige Juventus.
Ik behrijp de Ligt wel, Juventus is gewoon een hele mooie club en positief spel.

13 juli 2019 om 05:42

Als je het zat bent lees het niet! Zo simpel. Zo te zien zijn er meerdere mensen uit de voetbalwereld die zo een mening hebben en naar hun inzichten deze kenbaar maken nadat het hun is gevraagd. Maar zo te zien is het lastig voor bepaalde barca haters

13 juli 2019 om 08:07

Dank je. Ik vond barcelona prachtig, maar er zijn uiteindelijk meer mensen niet voor barcelona dan wel. Maar als je uiteindelijk voor iets anders kiest, is het altijd salaris wat als argument gebruikt wordt. Wordt er beetje gek van al dat slappe “ik weet het beter” gelul van dit soort types.

Onzin. Zijn beide topclubs en bij juve meer kans op speeltijd. Ali moet niet zeuren over geld. Speelde hij zelf niet in de zandbak?

13 juli 2019 om 00:07

Barca naar mijn mening meer mogelijkheid tot speeltijd. De Ligt zal toch echt verdedigend flinke stappen moeten gaan maken om basisspeler te worden bij dit Juve.

13 juli 2019 om 00:28

In Italië word je toch wel afgemaakt als je als verdediger van een topclub steekjes laat vallen. De Ligt heeft afentoe wel wat steekjes laten vallen , bij Barcelona laat een Pique ook wat steekjes vallen. Daar wordt hij niet zo erg afgemaakt. Bij een Juventus ben je wel de lul

13 juli 2019 om 00:40

@voetballl

dan lijkt dat me juist prima voor zijn ontwikkeling als de lat hoog ligt en mensen kritisch zijn. nu kan hij in Italie juist onder die hoge druk dan laten zien dat het echt een wereldverdediger is

13 juli 2019 om 09:19

Zo kun je alles wel rechtlullen. Feit is dat De Legt gebaad is met zo veel mogelijk speeltijd. Waar hij die krijgt zullen we niet weten. En het argument dat hij na een foutje bij de ene langer mag blijven staan kun je aanvechten. Zeggen dat hij dat dan maar niet moet doen is natuurlijk behoorlijk onzinnig.

13 juli 2019 om 02:36

Ali zeurt niet, hij constateert en benoemt iets. En als hij zelf in de “zandbak” gespeeld heeft mag hij dan geen mening geven? Was geen voetballer die zich financieel onafhankelijk kon spelen zonder daar te gaan voetballen. De Ligt is dat wel. Maar 2x zoveel salaris bij ook een mooie club, et cetera laat hij terecht niet schieten.

"barcelona is gelegen in een fantastische stad, het is een club met historie en er wordt het soort voetbal gespeeld dat hij gewend is bij Ajax."

ik weet niet wanneer Boussabon voor de laatste keer naar Barca heeft gekeken maar ik vind het voetbal echt niet heel bijzonder bij Barca de laatste jaren

13 juli 2019 om 00:08

Helemaal mee eens, de filosofie van het aanvallende totaalvoetbal en het plezier is daar niet meer op hetzelfde niveau en ik denk dat ze te lang hebben vertrouwd op hun ‘oudjes’ om de klus te klaren. Voor de Ligt zou het een soort blanco start zijn want voor Messi gaan de jaren binnenkort ook ongetwijfeld tellen.

13 juli 2019 om 12:57

Amen. Dat eeuwige geruk op Barca dat inmiddels totaal niet meer de club is van 10 jaar terug komt echt m’n gat uit.

Jarenlang een drama defensie gehad in Oranje en we wisten niet hoe snel onze talenten naar Italië moesten om daar het echte verdedigen te leren. Prompt gaat het grootste talent daarheen en dan vinden we het weer geen goede keuze? Topclub, elk jaar kansrijk in de CL, prima keuze, en dat romantische gedoe rondom Barca was overduidelijk niet aan Mathijs (of Mini z’n portemonnee) besteed.

De Italiaanse competitie is overschat waar je als neutrale toeschouwer snel afhaakt omdat het als kijkplezier niet te pruimen is. De Ligt zal merken dat in deze competitie weinig eer te behalen is.

13 juli 2019 om 00:30

Ik heb juist het idee dat ze de afgelopen jaren op de weg terug zijn.
er was een periode dat alleen engelse of spaanse clubs top spelers aan leken te trekken terwijl er de afgelopen jaren ook in italie weer flink wordt geinversteerd.

Alleen weet je dat aan het einde van het jaar Juve kampioen is. zij het dat er vaak (afgelopen seizoen niet) nog wel een of twee andere teams zijn die het tot het einde spannend houden.

Verdedigend is de serie A juist sterker dan la Liga. De Ligt gaat daar heel veel leren en een echte verdediger worden (zover hij dat al niet al is)

13 juli 2019 om 06:46

Maar hoeveel krijgt juve verdedigend te doen. Voordeel bij Barça zou wel zijn dat hij nog meer leert verdedigen met 50 meter in de rug

Juventus lijkt me ook een fantastische club met een enorme historie.
In plaats van met Messie mag je dan met Ronaldo spelen...
En ondanks dat ze nog steeds weten hoe ze moeten verdedigen is het echte catenaccio wel een beetje verdwenen, misschien maakt dat de uitdaging voor een verdediger nog wel groter.
Daarnaaast is het denk ik wel goed dat hij niet met de Jong mee is gegaan, dan vorm je toch direct een groepje in zo'n team, terwijl je nu met de rest op moet trekken.
Barcelona is inderdaad een fantastische stad, maar het lijkt me toch prima als hij een sportieve keuze maakt i.p.v een keuze gebaseerd op een stad (gelukkig voor o.a. de teams in manchester en liverpool dat er meer spelers zijn die zo denken)?

13 juli 2019 om 07:03

Juist!!! Met Ronaldo spelen, in de top, ambitieuze club, privé lessen van Chielini, volle bak uitdaging voor De Ligt. Die wil s werelds beste verdediger worden en ik denk dat Juve daar een goede leerschool voor kan zijn

Wie zijn wij om te oordelen over zijn clubkeuze???? Wanneer hij naar Juve wil, moet hij dat toch zelf weten! En kiest hij voor het geld, so what.

13 juli 2019 om 00:33

@herlev

ze begrijpen op dit forum vaak niet dat geld een grote rol speelt voor veel mensen. iedereen hier doet volgens mij vrijwilligerswerk aan de verontwaardigde reacties te zien als het op een salaris van een speler aankomt

ik denk dat mensen wel is vergeten dat het gewoon zijn werk is. als je het dubbele krijgt bij de een baan aangeboden en je zet het bedrijf zitten,dan doe je dat toch?

Ik als Barcelona fan baal natuurlijk enorm dat hij naar Juventus gaat. Zou de komende 10 jaar een vaste waarde zijn in het nieuwe Barcelona en in een mooi gerenoveerd Nou Camp, zou samen gaan spelen met Frenkie de Jong. Maar helaas kiest die voor het saaie Juventus speelend voor de winst, niet om het publiek te vermaken, hebben de afgelopen 10 jaar geen concurentie gehad in eigen land en er speelt een absolute wereldster die max 2 jaar nog mee kan. Eeuwig zonde als je het mij vraagt. Na Ronaldo en Chilini wie blijft er dan nog over? Bij Barcelona loopt er toch wel wat meer talent rond dan bij Juventus.

13 juli 2019 om 01:04

Moise kean is een geweldig talent, ene Dybala loopt er nog rond en zo kan ik nog wel even doorgaan.

13 juli 2019 om 01:59

Ik zou niet weten hoe Barca beter is. De verdediging van Juve is beter (mijn mening) het middenveld is bij barca getalenteerder maar beter weet ik nog zo niet. Arthur is niks beter dan Pjanic en vind Pjanic op dit moment zelfs beter. Dan Frenkie. Heel getalenteerd en word denk ik over een paar jaar de beste middenvelder ter wereld. Maar of hij nu beter is dan wat er bij Juve loopt weet ik niet. En dan Busi die blijft voor mij de stille kracht bij Barca. En dat mist Juve nog wel. Tenzij ze Pogba halen. De aanval is redelijk gelijk. Messi en Ronaldo streep ik tegen elkaar af omdat die discussie vaak genoeg is gevoerd. Dan Suarez die vind ik niks beter dan Dybala beide hebben een slecht seizoen achter de rug. Dembele en Bernardeschi of douglas costa vind ik redelijk gelijk. Al vind ik Dembele in potentie beter dan de 2 van Juve. Dus al met al zie ik niet echt verschil in beide teams. Het komt op de kleine dingen aan wie er wint als ze tegen elkaar moeten. Zoals vorm van de dag en blesurres enz. Dus de keuze voor Juve is net zo goed als die voor Barca. Er is in deze geen foute keuze. En dan geeft salaris misschien voor hem wel de doorslag.

13 juli 2019 om 09:11

Ik denk dat je het gemist hebt maar Frenkie heeft in april toevallig nog twee potjes gespeeld tegen Juve. Hij declasserde ze toen en liet Pjanic en co er uit zien als de eerste beste zondagamateurs.

13 juli 2019 om 10:21

Bert4eva

"ik denk dat je het gemist hebt maar Frenkie heeft in april toevallig nog twee potjes gespeeld tegen Juve. Hij declasserde ze toen en liet Pjanic en co er uit zien als de eerste beste zondagamateurs. "

Grappig, ik wilde net iets in dezelfde trant posten. Veel reacties op een site als VZ zijn gebaseerd op voorkeur en daarom niet altijd even objectief.

13 juli 2019 om 10:38

Bert4eva Om vervolgens helemaal dol te worden gespeeld door Sissoko. Het zijn altijd moment opnames bij dat soort wedstrijden, is Sissoko betere dan Pjanic? Dat heeft verder niks met De Ligt en zijn transfer naar Juve, het is goede club voor hem en hebben de laatste jaren flinke stappen gemaakt.

13 juli 2019 om 13:00

Wat voor talent precies loopt er bij Barca rond? Die 2 aangekochte talenten van 100+ miljoen die nu allebei weer mogen vertrekken?

Mooie keuze Juventus heeft goede verdedigers die de ligt nog veel van kan leren vele zijn al wat ouder dus komt echt wel tot spelen toe. Denk na chiellini na baresi en maldini de beste verdigers ooit waren. Op poyal en Matteüs na dan.

Ik denk vooral dat hij bij Juve basisspeler is op zijn eigen positie en bij Barca of links centraal speelt of niet.

Hij geeft een goede onpartijdige persoonlijke mening en ik deel dit geheel overigens! Italiaanse compa is zwak en geen uitdaging. Uitdaging is om een keer voor de winterstop kampioen te worden... Voor de rest een prachtig land met 12 miljoen per jaar natuurlijk.

13 juli 2019 om 10:40

Helaas is het in Spanje net zo... Hoevaak is Barca al kampioen vlak na de winterstop omdat Real en Atleti niet consistent zijn...

Hij geeft een goede onpartijdige persoonlijke mening en ik deel dit geheel overigens! Italiaanse compa is zwak en geen uitdaging. Uitdaging is om een keer voor de winterstop kampioen te worden... Voor de rest een prachtig land met 12 miljoen per jaar natuurlijk.

Prima keuze van de Ligt. Juist als verdediger vind ik Juventus een goede plek voor hem. Hopelijk zal hij zich positief blijven ontwikkelen. Andere zeiden het hier ook al, er zijn meer goede clubs dan Barcelona.

Ik denk dat het beter is dat hij niet bij Barça gaat voetballen. Bij Juve leert hij weer op een andere manier verdedigen , bij Barça wordt ongeveer het zelfde verwacht als bij Ajax.

13 juli 2019 om 07:56

Sorry, maar dit vind ik maar een zwak argument. Het is niet als of hij momenteel perfect is in zijn manier van verdedigen, dus wat is er mis om bij Barcelona op zelfde wijze door te ontwikkelen i.p.v. zogenaamde nieuwe manier van verdedigen te gaan leren bij Juventus?

13 juli 2019 om 11:59

Als je verschillende manieren van verdedigen beheerst kun je in de toekomst naar meer clubs toe. In het Nederlands elftal zal ook weet iets anders van je verwacht worden . En al dat gezeur over Barça, of dat de heilige graal is .

Ach ja, de ene gaat met Messi spelen en de ander met Ronaldo. Kunnen ze tenminste via Whatsapp samen roddelen over de twee grote heren. Juventus heeft ook grote dromen om de CL te winnen, dus qua visie en project zit De Ligt prima daar. Hij zal Juventus nog dodelijker maken tijdens spelhervattingen al vind ik het juist daarom zo zuur dat Barcelona hem niet wist te overtuigen, want we missen al jaren kop kracht tijdens spelhervattingen..

@ Jesaja goed gezegd ðÿ‘œðÿ‘œ
Gewoon goede keuze van de Ligt om voor juve te kiezen .gaat daar enorm veel groeien onder de hoede van Chiellini, Bonucci en Buffon. En met Sarri als coach dit jaar , zullen ze nog eens mooi voetbal laten zien precies zoals De ligt bij Ajax gewoon was.

Italie is de ultieme leerschool voor verdedigers.
De Ligt zal er alleen maar beter van worden,de hardheid,de trucjes,het toneelspel...hij zal het allemaal nu wekelijks ondergaan,niets verkeerd aan toch?
Bovendien heeft hij een nestor als Chiellini als leermeester en na uitdienen van het contract nog altijd maar 24 ofzo.
De keuze van de Ligt is prima,dat hij 12 mil per jaar krijgt is alleen maar (wederom) goed uitgespeeld door Raiola

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.AZ00
3.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

4 fans
Aanvaller, 40 jaar
SeizoenClubW
2013/2014 Haaglandia 3 1 0 0
2011/2012 ADO Den Haag 14 0 2 1
2010/2011 NAC Breda 23 4 1 0
2009/2010 Al Nasr 24 3
2008/2009 FC Utrecht 22 5 0 0

In de wandelgangen

Woensdag 24 juli
Real Madrid lijkt Lucas Silva te gaan slijten in Italië. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren