Feyenoorder staat open voor verhuur: ‘Bij Ajax? Nee, nooit van mijn leven’

Vrijdag, 12 juli 2019 om

Wouter Burger gaf vrijdagavond in het met 3-1 verloren oefenduel van Feyenoord met RB Salzburg zijn visitekaartje af. De achttienjarige middenvelder wist in de slotfase te scoren en redde daarmee de eer enigszins voor de Rotterdammers. Burger hoopt komend seizoen op zijn doorbraak in het betaald voetbal en zou niet onwelwillend staan tegenover een verhuurperiode elders.

Ofschoon Burger in de voorbereiding de kans krijgt om zich te tonen aan trainer Jaap Stam, beseft de jonge middenvelder dat een basisplaats op dit moment wellicht niet reëel is. "Ik wil heel graag minuten gaan maken in het betaald voetbal. Het is belangrijk dat ik me ga ontwikkelen en niet stil blijf staan", vertelt Burger na de wedstrijd tegen Salzburg aan VTBL. "Of ik opensta voor een verhuur? Eventueel wel ja. Ajax? Nee, nooit van mijn leven", zegt hij lachend.

Burger doorliep een groot deel van de jeugdopleiding van Feyenoord en gaf in eerdere interviews al aan een echte supporter van de club te zijn. Hij maakte tegen Salzburg zijn eerste doelpunt voor de Rotterdammers, nadat hij rond het uur als invaller het veld had betreden. Op dat moment leidde Salzburg slechts met 1-0, maar in de slotfase liepen de Oostenrijkers razendsnel uit naar een 3-0 voorsprong, alvorens Burger wat terugdeed namens Feyenoord.

"Toch leuk om in zo'n wedstrijd een goal mee te pikken. Ik kreeg een halfuurtje van de trainer en dan wil je ook knallen", legt de jongeling uit. "Het is jammer dat je de goals zo snel tegen kreeg. Uiteindelijk leg je de 3-1 erin en krijg je nog kansen op de 3-2. Je probeert nog volle bak te geven en te laten zien dat je heel graag wil. Ik denk dat we dat met z'n allen wel geprobeerd hebben. Er zaten een paar jeugdige foutjes tussen. Ik denk dat ik heb laten zien dat ik veel kwaliteiten heb en dat ik goed meekan met dit niveau. Ik ben beter geworden als voetballer en uiteindelijk hoop ik zo dicht mogelijk tegen het eerste aan te zitten."

Stam: 'Bij Feyenoord moeten we wel reële doelen stellen'
Meer video's


Gerelateerd

63 reacties (laatste reactie door kevinm)

Lijkt me ook sterk dat je in aanmerking komt voor Ajax als je eventueel verhuurd gaat worden door Feyenoord.

12 juli 2019 om 23:11

Hoezo Jong Ajax speelt op prima niveau?

12 juli 2019 om 23:54

Klopt, is ook bedoeld voor Ajax talenten en laat Ajax nou net voldoende talent hebben op het middenveld......

13 juli 2019 om 01:08

Natuurlijk een reactie op een stompzinnige vraag. Een Feyenoorder verhuren aan Ajax? Voor t eerste sowieso onzin en jong Ajax is niet om de concurrentie te helpen ontwikkelen.

13 juli 2019 om 09:28

@Ape X Klopt helemaal. Nu is de vraag nog minder goed dan hij normaal al is. Vindt het vooral sensatie zoeken. Want ik vraag me af oprecht af of deze vraag ook aan Ajacieden gevraagd wordt.

13 juli 2019 om 12:06

Arsenallz oh oh, ik dacht dat hij echt voor ajax in aanmerking zou komen want ik nam dit bericht super serieus

Domme reacties altijd. In Italië vliegen ze vd ene naar de andere club, dat gecultiveerde haatgevoel is niet zo heel intelligent. Je bent sporter en je moet streven naar t hoogste via welke weg dan ook. Enfin, wellicht is Dordrecht een optie.

12 juli 2019 om 22:37

Van Milaan naar Inter , of van Lazio naar As Roma word je wel afgemaakt denk ik

12 juli 2019 om 23:18

Genoeg spelers die voor Milan en Inter gespeeld hebben hoor! Lazio en AS Roma is me idd minder bekend.

12 juli 2019 om 23:40

Kolarov. Viavia en hij heeft t niet makkelijk maar toch. Gaat me ook om principe, beetje stoppen ket opnaaien

13 juli 2019 om 02:42

Binnen Milaan is dat niet zo’n punt, gebeurd geregeld. Bijvoorbeeld Pirlo zat toentertijd met Ventola bij Inter en werd later pas een fenomeen bij Milan. Binnen Rome van club wisselen ligt wat anders haha.

Kansloze vragen van die interviewers ook tegenwoordig. Wordt wel weer hoog tijd dat Feyenoord jeugd in gaat passen om financieel klappers te gaan maken. Weet niet of deze jongen dat in zich heeft, de andere jonge jongens zie ik het in ieder geval nog niet in.

Hele vreemde vraag van de interviewer vooral.

12 juli 2019 om 22:24

Eens, vlgns mij is hij zelfs eerder gevraagd of hij in de toekomst bij Ajax zou willen spelen. Gaf toen een vergelijkbaar antwoord. Misschien proberen ze wat headlines te scoren ofzo.

12 juli 2019 om 22:28

Ja, dat is typisch zo'n vraag om Wouter Burger nog even verder te cultiveren. Beetje onnodig, het hoeft niet geroepen te worden dat hij een echte supporter is, want het draait vooral om zijn voetbalkwaliteiten. Lijkt me ook vervelend voor hem om daar steeds mee geconfronteerd te worden

12 juli 2019 om 22:34

Eens maar daar kan je toch een luchtig antwoord op verzinnnen.
Dit komt weer zo hersenloos over

12 juli 2019 om 22:52

Wat is volgens jou een voorbeeld van een luchtig antwoord?

12 juli 2019 om 23:41

Hoezo hersenloos omdat hij een Feyenoorder is die voor geen goud naar de rivaal gaat? Is juist prachtig. En heeft niks te maken met dat het om Ajax gaat. Al had hij gezegd dat hij nooit van zijn leven naar PSV wilde vond ik het nog steeds prachtig.

12 juli 2019 om 22:43

Die Simon van VI wilt alleen maar views. Wordt tijd dat clubs hem gaan boycotten want hij brengt alleen maar sensatie.

13 juli 2019 om 09:37

Inderdaad Marocberkane, een beetje populistisch naar de bekende weg vragen door de interviewer. Ik had het heel sterk gevonden als Burger had geantwoord "dat zou een droom voor me zijn, ik slaap onder een Ajax dekbed" en dan na de 5 seconde stilte die er dan geheid valt zeggen "als jij stompzinnige vragen stelt geef ik stompzinnige antwoorden".

Dat zal volledig wederzijds zijn , wat een matige speler is dit ! Type Lex Immers , maar dan nog iets minder soepel. Succes ermee !

12 juli 2019 om 22:26

Je weet wel veel van een speler die nog amper op tv is geweest.

12 juli 2019 om 22:29

Een speler hoeft ook niet op tv te komen voordat mensen veel van hem weten. Je kunt namelijk ook jeugdwedstrijden bekijken/bezoeken.

12 juli 2019 om 22:26

Heb je hem weleens zien spelen of roep je gewoon maar wat omdat het een Feyenoorder is?

12 juli 2019 om 22:30

Die vergelijking met Immers wordt wel vaker gemaakt, maar dan heb je niet veel van hem gezien. Qua motoriek vertonen ze gelijkenissen, maar Burger heeft een vrij goed spelinzicht en een goede functionele techniek. Het is een prima talent, maar dat wordt hier vaak gebagatelliseerd omdat mensen hem meer als een supporter in het veld zien

12 juli 2019 om 22:31

Ik heb hem in Nederlandse jeugdelftallen zien spelen en daar viel hij mij positief op. Beter als menig Ajax speler.

12 juli 2019 om 23:01

Ik heb hem nog niet zien spelen, maar een type Lex Immers is toch niets mis mee? By far de beste speler in de ADO selectie en dan wordt er wss lacherig over de Haagse selectie gedaan, maar dat zei zo. Zelf denk ik dat de eredivisie juist nog wat meer types Lex Immers nodig heeft!

13 juli 2019 om 01:16

El khayatti is toch wel een niveau hoger dan Immers. Of is die vertrokken?

13 juli 2019 om 07:33

Begrijp me niet verkeerd, El Khayati is een goede speler en by far onze meest beslissende en creatieve speler, toch vind ik de inbreng van Immers op zijn positie ongelooflijk belangrijk.

Wouter moet een liedje zingen hi ha ho! Stond ie daar als 17 jarige in z'n eentje het legioen gek te maken. Het is nu eigenlijk al een publiekslieveling ondanks dat ie nog maar weinig in actie is gekomen. Hij is in ieder geval lekker nuchter en koeltjes. Ik verwacht veel van hem, misschien nog wel meer van hem dan van Kokcu, El Bouchataoui en Toure. Verhuur hem dit jaar lekker aan RKC, Emmen of Sparta (al is die kans klein) en laat hem ervaring opdoen. Na een jaar heb je een prima vervanger voor (onder andere) Toornstra in huis.

Wij hebben inderdaad ook geen interesse in Wouter Burger.

Moet altijd wel lachen om zulke dingen, dat men hier nog zulke lange tenen voor heeft.

12 juli 2019 om 23:21

Wanneer een Feyenoorder dit op humoristische toon zegt is het idd gewoon lachen. Het wordt alleen triest wanneer blijkt dat sommige jongens dit ook nog echt menen of dat ze denken dit te moeten zeggen om lekker te scoren voor het legioen.

12 juli 2019 om 23:41

Tuurlijk pikkie droom lekker verder. Je snapt toch wel dat Burger dit niet uit zichzelf roept en hem ernaar gevraagd werd om een reactie uit te lokken.

12 juli 2019 om 23:47

Al roept hij het uit zichzelf. Dit is gewoon mooi. Loyaliteit zie je amper meer bij voetballers. Deze jongen gaat voor geen goud naar de rivaal dat is toch iets om te koesteren i.p.v. alleen maar lopen te janken en op je pik getrapt te zijn.

Alsof wij op jou aan het wachten zijn. Leuke voetballer maar niet meer dan dat. Ajax heeft veel betere talenten

Alsof wij op jou aan het wachten zijn. Leuke voetballer maar niet meer dan dat. Ajax heeft veel betere talenten

Mooie reactie. Deze jongen snapt tenminste wat loyaliteit is. Kan menig voetballer nog van leren.

Hoeft zich geen zorgen te maken, bij Ajax zou die niet eens als back-up van de back-up fungeren. Ajax heeft op het middenveld een hele rij aan betere talenten lopen

13 juli 2019 om 07:51

Zolang Ekkepenkamp minuten mag maken denk ik dat Burger ook wel aan zn minuten zou komen. Maar zoals in de tekst al staat zullen we dat nooit te weten komen, hij wil namelijk niet voor Ajax spelen.

Geïnteresseerd in Wouter Burger? Nee, nooit in het bestaan van Ajax.

Een Rotterdamse Burger in Amsterdam?! Kan alleen als Febo een uitverkoop-week doet....

13 juli 2019 om 00:36

De Rotterdamse kapsalon is bij jullie toch ook zeer populair?

Nu: "naar Ajax? Nooit van mijn leven"
Nadat Ajax interesse in hem heeft getoond: "ajax is altijd mijn club geweest, sliep altijd onder een Ajax deken."

Wat een tenenkrommende vraag weer. Volgens mij is er nog nooit een speler verhuurd van Feyenoord aan Ajax of andersom.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden

Nederland
1 fan
18 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Feyenoord 0 0
2018/2019 Feyenoord U19 7 1 1 0
2018/2019 Feyenoord 1 0 0 0
2017/2018 Feyenoord U19 7 1 1 0

In de wandelgangen

Woensdag 24 juli
Real Madrid lijkt Lucas Silva te gaan slijten in Italië. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren