Feyenoord moet driemaal vissen en lijdt eerste nederlaag onder Stam

Vrijdag, 12 juli 2019 om

Feyenoord is vrijdagavond in een oefenwedstrijd onderuit gegaan tegen RB Salzburg: 3-1. Het betekende na drie oefenzeges op rij de eerste nederlaag onder leiding van nieuwbakken trainer Jaap Stam. Wouter Burger was een kleine tien minuten voor tijd verantwoordelijk voor de Rotterdamse treffer. De formatie van Stam, die in de tweede helft de nodige wisselingen doorvoerde, kwam voor de tweede keer in actie tijdens het trainingskamp in Oostenrijk. Woensdag wonnen de Rotterdammers met 1-2 van SV Darmstadt 98.

Steven Berghuis, die tegen Darmstadt 98 nog op het middenveld werd geposteerd, begon weer als vleugelaanvaller. Er was ook een basisplaats voor Liam Kelly, die maandag werd gepresenteerd. Luciano Narsingh en Nick Marsman, de andere zomeraanwinsten kregen geen speeltijd toebedeeld. Berghuis was net als Jens Toornstra en Dylan Vente dicht bij de openingstreffer in de eerste helft, maar doelpunten vielen er niet te noteren halverwege.

In de tweede helft liep RB Salzburg uit naar een comfortabele 3- 0 voorsprong. Erling Braut Håland en Patson Daka, tweemaal, lieten de Oostenrijkers juichen. Luis Sinisterra dacht tussendoor de gelijkmaker te hebben aangetekend, maar het doelpunt van de voor Berghuis ingebrachte buitenspeler werd geannuleerd wegens buitenspel. Burger redde in de slotfase de eer voor Feyenoord, dat na rust maar liefst negen keer wisselde.

De overige drie wedstrijden van Feyenoord in de oefencampagne vinden plaats in Nederland. Panathinaikos is woensdag 17 juli de tegenstander van het elftal van Stam. Een week later, op woensdag 24 juli, komt Angers naar De Kuip. De traditionele openingswedstrijd volgt op zondag 28 juli, met Southampton als tegenstander in Rotterdam-Zuid. Het Eredivisie-seizoen wordt zondag 4 augustus in gang gebracht met de thuiswedstrijd tegen promovendus Sparta Rotterdam.

Stam: 'Ik ga er vanuit dat Steven Berghuis bij Feyenoord blijft'
Meer video's


Gerelateerd

25 reacties (laatste reactie door bobiku29)

ik heb het niet gezien. heeft Feyenoord nog aanvallend verzorgd voetbal gespeeld of was het spel niet best?

12 juli 2019 om 20:40

Een nieuwe verdediger is broodnodig.

12 juli 2019 om 20:44

Feyenoord begon ontzettend sterk, ik zat eigenlijk met verbazing te kijken. Salzburg kwam er ook een aantal keer gevaarlijk uit, maar het ging redelijk gelijk op. In de tweede helft kregen zij langzamerhand het betere van het spel en viel de 1-0, waarna acht wissels volgden. Sinisterra maakte niet veel later de gelijkmaker, maar die werd afgekeurd wegens buitenspel (volgens mij onterecht, maar dat maakt gelukkig weinig uit in een oefenwedstrijd). Met het jonge grut in het veld was Feyenoord een aantal keer dreigend, maar oogde het verdedigend vrij instabiel. Salzburg liep enigszins geflatteerd uit naar 3-0, waarna Burger nog wat terugdeed. Vermeer had overigens een aantal bijzonder goede reddingen en ik hoop dat hij gewoon eerste keeper wordt.

Over het algemeen was ik met de eerste helft redelijk tevreden. Je ziet de hand van de trainer en Ayoub, Hansson en St. Juste vond ik lekker spelen. Vente vind ik niet echt toereikend als tweede spits, gezien de blessuregevoeligheid van Jorgensen.

Fijn dat ze dit jaar relatief veel serieuze oefenwedstrijden als deze spelen, met het oog op de voorronde EL

12 juli 2019 om 21:49

Vermeer wordt wel eerste keeper. Stam is niet zo van de jonge talenten vind ik persoonlijk.

12 juli 2019 om 22:15

@bobiku29

goed om te horen dat er vooruitgang zit in het voetbal. Berghuis stond vandaag op de flank zag ik, maar als je die op 10 zet moet er wel wat verdedigende zekerheid achter hem staan in de vorm van een echte breker misschien. een nieuwe rechtsback zou ook geen overbodige luxe zijn, dat kan St.juste naar het centrum om voor wat snelheid te zorgen. Geertruida speelde vandaag zag ik in de reacties. stond hij rechstback?

ik ben idd ook nog niet echt onder de indruk van Vente. tegen NAC speelde hij afgelopen seizoen wel een puike partij overigens maar of dat kwam door zijn kwaliteiten of de zwakte van de NAC verdediging is natuurlijk de vraag

12 juli 2019 om 22:21

Ik denk dat Berghuis wel zou kunnen renderen als hij Toornstra naast zich heeft. Die maakt de vuile meters wel. Ben het met je eens over een nieuwe back. St. Juste beviel me erg goed vandaag, maar ik zie een goede cv in hem en denk dat hij daar ook meer geld waard kan worden.

Wat betreft Vente zeg je het goed ja, tegen NAC speelde hij heel lekker. Hij kan ook erg leuk combineren en is technisch prima onderlegd, maar het is nog een jongetje. In 17-18 speelde hij uit tegen Willem II ook zo lekker. Hij kan het dus wel op Eredivisie niveau. Zou goed voor hem zijn om onderin de Eredivisie ervaring op te doen, al vraag ik me af of die teams hem opstellen, aangezien het niet iemand is waar je de oorlog mee wint. Bovendien zou Feyenoord dan nog een spits binnen moeten halen en dat zie ik niet zo snel gebeuren

12 juli 2019 om 22:38

@bobiku29

Toornstra zou idd een optie kunnen zijn om de gaten dicht te lopen. die heeft iig het loopvermogen

ik denk dat Feyenoord wel graag een ervaren reserve spits zou willen maar die liggen niet voor het oprapen. je zou dan iemand moeten hebben uit de categorie Necid of Matavz ofzo die kunnen leven met een reserverol en met regelmaat een goaltje mee pikken

12 juli 2019 om 22:45

Ja wat dat betreft is het jammer dat Kramer het zichzelf zo moeilijk heeft gemaakt. Als hij was blijven doen wat hij deed in 15/16 en zich daarnaast had geschikt in zijn rol, had hij nog een jaar of drie tweede spits/pinchhitter kunnen zijn. Komt natuurlijk enorm te kort als eerste spits hoor, dat weet ik. Je komt dan inderdaad terecht in de categorie Necid/matavz. Als het zo blijft als nu, denk ik dat Stam bij afwezigheid van Jorgensen eerder Larsson in de spits zou zetten

Een geflatteerde overwinning waarbij ik de jeugdige verdediging in de 2e helft niet heel sterk vond. Domme goals weggegeven, met name de 2e tegengoal. Verder zegt het, net als alle andere oefenwedstrijden, vrij weinig. Zou zelf meer willen zien van Hansson, oogde gretig.

12 juli 2019 om 20:42

Hansson speelde idd prima! Had echt het gevoel dat hij zich wou bewijzen. Had prima loopacties en een paar gevaarlijke passes. Hopen dat hij dit kan voorhouden voor de rest van het seizoen.

Een leerzame wedstrijd!

Hoe zit het op dit moment met de verdediging van Feyenoord? Gaan ze nog een jaar in met van Beek/Botteghin/v/d Heijden? Lijkt mij eigenlijk de linie waar het meeste vernieuwing nodig is.

12 juli 2019 om 20:47

Dat heb je goed gezien Masterapie, daar is wel vernieuwing nodig. De beste van de drie is Botteghin en ik verwacht dat hij wel gaat spelen onder Stam. Puur verdedigend is hij ook gewoon heel sterk, plus dat hij goed is bij dode spel momenten en een leider in het veld is. Mijn hoop is dat St. Juste naast hem gaat spelen en dat er een nieuwe rechtsback komt. Klaiber wordt voorzichtig genoemd en de naam van Janmaat valt weleens, dus we gaan het zien

12 juli 2019 om 20:53

Op St. Juste kun je niet bouwen, die mist zo 20 wedstrijden per seizoen. Killing voor een CV. Dan weer hamstring, dan weer schouder, enkel, wat dan ook. Zonde, wat wel een erg goede speler.

12 juli 2019 om 21:50

Klaiber moet je helemaal niet willen. Janmaat is tot nu toe de beste optie. St.Juste Cv met Botteghin er moet een snelle CV naast Botteghin staan anders word het weer killing.

12 juli 2019 om 21:51

Is dat zo. Was mij nooit zo opgevallen. Vind nl st juste nog wel wat transfer potentieel hebben.

13 juli 2019 om 00:41

Aad: St. Juste krijgt centraal veel minder te voortduren dan op de back, een plek waar hij constant naar voren wilt. Minder belasting is minder kans op spierblessures, dus hopen dat dat in ieder geval meewerkt. Ga er vanuit dat hij centraal meer kan spelen en fitter is dan op de back.

Feyenoord speelde prima eerste 60 minuten. Daarna een corner goal tegen en kwamen gelijk daarna alle jonkies erin. Daarna beetje ongeluk dat de goal van sinisterra werd afgekeurd(terecht). En dan geef je door 2 persoonlijke fouten het weg. Scoort burger nog een prima goaltje. Al met al een wedstrijd waar we verder mee kunnen.

Geen schande om te verliezen van Salzburg. Jammer dat Geertruida 2 fouten maakt. Wat opviel was dat Feyenoord af en toe flink druk zette, soms met succes. Vente komt echt vreselijk te kort.. Berghuis was ook matig. Hansson was redelijk, net als Larsson. Kelly speelt graag naar voren gelukkig, wel met veel risico. Overigens ook duidelijk dat Vermeer je 1ste keeper moet zijn.

12 juli 2019 om 20:45

Waren volgensmij geen fouten voor geertruida eerste meer van Hendricks en 2 de heel slecht weggewerkt door van der heijden. Kelly is wel echt een verbeting ivt clasie vorig seizoeneer direct naar voren en ook meer een leider in de opbouw.

12 juli 2019 om 20:48

Bij de 2-0 was die ingooi niet slim van Hendriks nee, maar Geertruida had daar wel iets beters mee kunnen doen. Bij de 3-0 ging hij op de bal staan geloof ik, maar dat was nog 20 seconden voordat de bal in het netje lag.

Geen schande om van Red Bull Salzburg te verliezen, is in principe altijd een prima elftal en hebben ook een aantal goede spelers. Wel ben ik het er mee eens dat Feyenoord wel echt behoefte heeft aan in ieder geval een goede rechtsback. Ik denk dat Feyenoord het met deze verdediging prima heeft staan, en momenteel niet onder hoeft te doen voor Psv:
Aankoop - Botteghin/fer - St Juste - Haps

12 juli 2019 om 21:00

Was daarentegen ook zeer geflatteerd

12 juli 2019 om 22:54

Antonie, toch fijn dat een Ajacied dat ook zo ziiet. Ik heb het zelf ook een aantal keer gezegd en enkele medesupporters ook, maar als we roepen dat Feyenoord het PSV moeilijk zou kunnen gaan maken, wordt ons vooral chauvinisme verweten. Ik ben echter niet per se een supporter die het te rooskleurig inziet, dat leer je namelijk vrij snel af als je Feyenoorder bent. Ik hoop dat die back snel komt, dat heeft echt de hoogste prioriteit. Voor het middenveld kan Fer nog een optie zijn, al lijkt Tapia ook gewoon terug te komen. Los van een eventuele tweede spits, zit het aanvallend wel goed, met Hansson, Larsson, Narsingh, Sinisterra, Jorgensen en Berghuis, al komt de laatste wellicht op het middenveld terecht. Ik zie dan niet in waarom Feyenoord minder zou zijn dan een team dat een as heeft met bijvoorbeeld Viergever en het duo Hendrix-Rosario. Zeker als Bergwijn en Lozano nog vertrekken

13 juli 2019 om 01:21

Ik ben als Feyenoorder ook benieuwd hoe Ajax De Ligt en De Jong gaat opvangen. Ze hebben kwalitatief gezien nog steeds de beste selectie, maar die twee waren toch erg bepalende factoren voor Ajax. PSV is voorlopig nog redelijk intact, maar als Lozano en/of Bergwijn nog vertrekt, ben ik benieuwd naar hoe ze het gaan invullen. Feyenoord moet thuis gewoon elke pot winnen, PSV en Ajax zijn uitzonderingen; daar mag het het, en uit eens niet zoveel punten laten liggen tegen de kleintjes. Qua mentaliteit zit het wel goed wat Stam betreft; hopelijk kan hij het ook overbrengen a la Kuyt en is de selectie er naar om voor plek 2 te spelen. Dan moeten er echter wel een rechtsback en een centrale verdediger bij. Het liefst ook nog een spits, want Jorgensen is imo te vaak geblesseerd, maar dat heeft minder prioriteit. Ik hoop zelf op Janmaat, maar een jonge back die kwalitatief goed genoeg is hoort nu wel voorrang te krijgen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden

119 fans
Middenvelder, 30 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 24 juli
Real Madrid lijkt Lucas Silva te gaan slijten in Italië. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren