‘Tottenham dreigt Arsenal af te troeven met bod van minimaal 30 miljoen’

Vrijdag, 12 juli 2019 om 14:44Robin Bruggeman

Arsenal wordt al enige tijd in verband gebracht met de komst van William Saliba en the Gunners zouden zelfs al een globaal akkoord bereikt hebben met Saint-Étienne over een transfer van de verdediger. De Londenaren moeten echter vrezen dat het op het laatste moment nog misgaat, aangezien aartsrivaal Tottenham Hotspur zich naar verluidt op het laatste moment in de strijd heeft gemengd.

Arsenal is al enige tijd min of meer rond met Saint-Étienne, maar de twee clubs zijn er nog niet uitgekomen wat betreft de bonussen die in een eventuele deal worden opgenomen. RMC Sport bericht vrijdag dat Tottenham zich in de ochtend met een bod van dertig miljoen euro, exclusief bonussen, in Frankrijk heeft gemeld en nu de beste papieren in handen heeft.

Dat bedrag overtreft namelijk zelfs de verwachtingen van Saint-Étienne en the Spurs gaan zaterdag met de Franse club om de tafel om de deal af te ronden. Arsenal zal in de tussentijd met een betere aanbieding op de proppen moeten komen om een vertrek van het talent naar de rivaal te voorkomen, zo klinkt het.

Saliba beleefde afgelopen seizoen zijn doorbraak bij les Verts en kwam uiteindelijk tot zestien wedstrijden in de Ligue 1. In de laatste weken van het seizoen stond de jongeling steevast in de basis en de bedoeling van Arsenal was in eerste instantie om hem in de aankomende voetbaljaargang meteen weer uit te lenen aan zijn huidige werkgever.


Poll

Vind jij dat Arsenal een nog hoger bod uit moet brengen op William Saliba?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door arsenallz)

Dit zou wel een bevestiging zijn van de verschoven machtsverhouding in Noord-Londen... Voor Tottenham zou dit een prima aankoop zijn. Goed dat er nu al geanticipeerd wordt op het vertrekken Vortonghen en Alderweireld. Met Sanchez erbij bouwen ze aan een centrum voor de toekomst.

12 juli 2019 om 15:14

Hij zal hoe dan ook eerst nog een jaar in St-Etienne blijven spelen als je de berichten mag geloven. Dat is wat zowel de speler als de club wil. Dus voor Tottenham zal hij er pas volgend seizoen 'staan'. Het is daarnaast ook nog maar de vraag of hij direct klaar is voor de PL natuurlijk.

12 juli 2019 om 15:27

Lijkt me ook een goed plan. Moet zich eerst ontwikkelen voordat hij in de PL kan spelen en speeltijd is daarvoor natuurlijk belangrijk.

12 juli 2019 om 15:31

Dat lijkt mij ook inderdaad. Hij is nog 18 jaar en heeft nog genoeg te leren. Mooi dat hij volwassen genoeg is om dat zelf ook uit te spreken.

12 juli 2019 om 15:47

Voor Spurs is het geen probleem dat hij nog een jaar in Frankrijk speelt. Voor Arsenal is de komst van een centrale verdediger veel urgenter.

12 juli 2019 om 15:54

Precies. Maar daar verandert dit bod van Spurs natuurlijk niets aan. Ik reageerde slechts op est-1913 die stelt dat Spurs goed adequaat reageert op het vertrek van Vertonghen en Alderweireld.

Arsenal moet mijns inziens sowieso 1 (en eigenlijk het liefst 2) nieuwe CB halen en niet volgend jaar pas, dat ben ik met je eens. Toch zou ik over de transfer van Saliba niet per se negatief zijn, omdat de transfersom toch pas grootendeels volgend jaar betaald zal worden. Het zal dus weinig invloed hebben op het mogelijke aantrekken van een CB dit seizoen.

Maar dan moet Arsenal natuurlijk wel eens opschieten. Er zijn weinig andere geruchten over andere CBs (alleen Hermoso is eens genoemd).

12 juli 2019 om 15:15

Na de ligt is sanchez de beste verdediger onder 23 overduidelijk! Saliba is een speler met ontzettend veel potentie en zal zich geruisloos in de basis spelen. Misschien moet arsenal gaan voor kamara van Marseille want hik ligt nog tot volgend jaar vast omdat hij ze contract niet wou verlengen?

12 juli 2019 om 15:26

En konate en upamecano dan?

12 juli 2019 om 15:34

Konate en Upamecano komen nog lange na niet in de buurt van Sanchez.

12 juli 2019 om 18:30

@Zuidenaar: jij hebt zeker gekeken naar Suleyman Ozturk op VI om hem vervolgens na te praten? Toevallig dat hij ook zegt dat Sanchez na De Ligt de beste u23 is.

Je begint echt medelijden te krijgen met de Gunners. Echt vergane glorie.

12 juli 2019 om 15:16

Huilen man, elk jaar al sinds 2004.

12 juli 2019 om 15:25

En dan waren er nog wat Gunners die vorig jaar riepen dat ze een beter elftal hadden en hoger zouden eindigen dan de Spurs. Lachwekkend.

12 juli 2019 om 15:32

Niemand deed alsof we een beter elftal hadden vorig jaar. Weet niet wat je loopt te verzinnen.

12 juli 2019 om 15:48

Imesut, Ik heb er toch zeker een flink aantal voorbij zien komen die dat wel dachten.

12 juli 2019 om 16:04

Dit heb ik hier ook nergens langs zien komen. Daarnaast moet ook niet vergeten worden dat Arsenal slechts 1 punt achter Spurs is geëindigd afgelopen seizoen en 4 uit 6 punten tegen ze heeft gehaald (wat 6 punten waren geweest als Auba de wedstrijd waarin Arsenal de betere was had beslist door de penal in de laatste minuut erin te schieten - of als de penalty opnieuw mocht worden genomen omdat Vertonghen te vroeg inliep).

Dat Spurs een beter elftal heeft zal op dit forum denk ik vrijwel niemand tegenspreken, maar er moet nu niet ineens gedaan worden alsof Spurs vele malen beter is dan Arsenal (zoals Liverpool en City dat bijvoorbeeld wel zijn).

12 juli 2019 om 16:12

sander1410 heeft 100% gelijk van jackieboy tot samcro werd er vorig jaar door Heel Veel arsenal fans net geroepen dat "tottenham achteruit ging gaan " " stilstand is achteruitgang " . "arsenalareback was trending na de overwinning tegen spurs en guendouzi uit de auto hing al vierend . en overigens in de competitie was er 1 punt verschil klopt ja , maar wel niet vergeten dat de 1 voor de CL ging en de ander voor de EL dus er is gerust wel een klasse verschil momenteel tussen arsenal en spurs .

12 juli 2019 om 16:19

@sander
En tegelijkertijd hoef jij niet te doen alsof Spurs 2/3x zo goed als Arsenal is.
Spurs eindigde met 1 punt meer dan Arsenal op de 4e plek.

En ja ik realiseer me dat we in het geval van Spurs spreken over vooruitgang en in het geval van Arsenal spreken over moeilijke jaren.

Ik hoop dan ook dat het flink brand in de harten van alle Spurs fans dat ondanks de vergane glorie, Arsenal de laatste jaren nog altijd meer prijzen wint dan Spurs.

Het laatste beetje treurige lol.

12 juli 2019 om 16:44

Het alarmerende (voor Arsenal) is dat qua structurele inkomsten (sponsors, kaartverkoop) Spurs nu al vrijwel op gelijke hoogte zit, en ook het salarishuis langzaam die kant op kruipt. De situatie waar Arsenal duidelijk betere spelers/transfers kan doen is voor de komende jaren iig voorbij. Dat is leuk voor ons PL kijkers, maar voor Arsenal is t pijnlijk om te zien hoe ze in tien jaar tijd van de 2e rijkste club naar plaats 5-6 zijn afgezakt, (vrijwel) volledig door het eigen beleid.

12 juli 2019 om 17:37

Freshprince90. Team van Spurs is ook 2 x zo goed. Wie zijn nog eigenlijk de toppers bij Arsenal? Ozil? Auba? Het klinkt misschien hard en vervelend maar ik als Feyenoord fan weet hoe het voelt als je concurrenten/rivalen veel verder zijn. En dan al die prijzen achja, als jij in het verleden wilt blijven hangen moet je dat lekker blijven doen!

12 juli 2019 om 16:25

Ze hebben het daar over zichzelf afgeroepen. De X-factor uit de periode Bergkamp-Henry totaal verspeeld.

Dit is echt niet te geloven, komt er nog een keer goed nieuws deze transferperiode? David Ornstein bevestigt dit zojuist, dus 99% kans dat het klopt. Het zijn echt barre tijden voor ons Arsenal fans, het gaat van kwaad tot erger. En wij maar denken dat het niet erger kon dan de laatste jaren onder Wenger...

Ik heb overigens zo'n vermoeden dat deze plotselinge interesse van Tottenham uit zomaar eens te maken kan hebben met de interesse van Arsenal in Ceballos en wellicht met het eventuele vertrek van Alderweireld naar Rome.

als dit lukt heb ik genoeg banter materiaal voor het hele jaar en het seizoen is nog niet begonnen

12 juli 2019 om 15:17

Haha als je daar op moet teren zegt dat natuurlijk al genoeg over je als persoon.

Zoals ik hierboven al stel, hoewel Saliba een groot talent is zal hij toch eerst nog een jaar in Frankrijk blijven spelen. Dus dit is niet per se een transfer die Arsenal direct verder helpt. Als het nou om een Konate/upamecano/umtiti ging die de Spurs van Arsenal afsnoepten, dan zou ik deze reactie nog eerder begrijpen.

12 juli 2019 om 15:26

Wat een zure reactie. Als de rollen waren omgedraaid, dan zouden er nu al 20 arsenal supporters met een reactie als die van status zijn gekomen.

12 juli 2019 om 15:29

Ik zie op dit forum eigenlijk vrij weinig terug van de Arsenal-Spurs rivaliteit. Dat er op Twitter vaak nogal treurige reacties over en weer vliegen (van beide kanten dus inderdaad), betekent nog niet dat men zich op Vz ook tot dit niveau zou moeten verlagen.

12 juli 2019 om 15:37

nu kan ik je zeggen dat ik als spurs fan op dit forum ook al banter heb mogen ervaren niks mis mee imo en dit is ook gewoon echt grappig dusja zal aan mij liggen

Arsenal FC of Banter FC? Ongelooflijk.

Echt frustrerend dit weer maar wat verwacht je ook van deze club. Nog 3 weken tot de transfermarkt sluit in de PL en nog geen ene goede aankoop gedaan op 1 talentje na. Wordt weer voor Europa League strijden.

Elk jaar word het maar treuriger en treuriger bij Arsenal. Ze weigeren al jaren om door te pakken op de transfermarkt en goede zaken te doen. Zelfs een Leicester is sterker bezig op de transfermarkt. Dit zal weer een seizoen worden met hoop, vervolgens een hoop frustratie, vervolgens hopen op versterkingen in de zomer en weer lage klasseringen. Zo een mooie club dat hard op weg is om een subtopper te worden.

Ik moet zeggen dat ik hier als Arsenalfan niet van wakker lig. Wat ik hiervan heb vernomen had Arsenal komend seizoen niet eens gebruik van hem kunnen maken. Ik snapte deze interesse dus allesbehalve, helemaal als er met een beperkt budget gewerkt wordt. Arsenal kan beter de interesse verleggen naar spelers die wel komend seizoen in de defensie gebruikt kunnen worden. Wellicht proberen Tah, Hermoso of toch een van het duo Upamecano/Konate proberen te halen.

12 juli 2019 om 16:57

Je koopt met Saliba in potentie een verdediger die uit kan groeien tot één van de beste ter wereld. Momenteel is een constructie als deze de enige manier hoe Arsenal hem kan halen, en ook voor een bedrag dat later een schijntje zou kunnen blijken. Als Saliba nog een jaar bij Saint-Étienne zou blijven is de kans groot dat de echte topclubs zullen aankloppen. Verder zou de deal die Arsenal met Saint-Étienne heeft gespreid betaald worden.

12 juli 2019 om 17:47

Ja, maar daar heeft Arsenal nu niks aan. Allemaal leuk dat hij potentie heeft, maar dit is bijvoorbeeld voor Spurs die met Verthongen en Sanchez al een sterk duo heeft een goede deal. Arsenal die dringend versterking nodig heeft zou niet eens moeten kijken naar spelers die pas volgend seizoen instromen. In ieder geval niet op dit moment in de transferperiode.

12 juli 2019 om 18:18

Ik ben het zeker eens dat Arsenal nu versterking nodig heeft, vooral verdedigend maar ook op de flanken. Maar Saliba zou echt een enorme buitenkans kunnen blijken. Als je het vervolgens verspreid over drie jaar is €10m geen ramp en kan er alsnog verder gekeken worden naar een centrale verdediger met meer ervaring. Het budget is uiteraard geen vetpot maar ik verwacht toch dat er iets gaat komen zodra er een aantal spelers verkocht zijn. Als je Mustafi of Chambers verkoopt en voor een vergelijkbaar bedrag iemand als Lewis Dunk haalt schiet je al veel op. En als Koscielny ook vertrekt (wat er op begint te lijken aangezien hij niet mee is naar de VS) zal er zeker nog verder gekeken buiten een mogelijke komst van Saliba.

Heb je ook niks aan, er moet meteen een centrale versterking komen. Dus laat Spurs hem maar halen en haal versterkingen die er dit seizoen meteen kunnen staan...

Ik heb even rond gekeken op internet over dit bericht. Arsenal en ASSE hebben morgen een ontmoeting over Saliba om het af te ronden. The sp*rs proberen hem te kapen. ASSE wilt gewoon zoveel mogelijk geld vangen. Of Saliba daar welwillend tegenoverstaat om naar sp*rs te gaan is niet bekend en zeer belangrijke factor in deze transfersoap. Ik verwacht morgen meer nieuws.

12 juli 2019 om 20:06

Het doet pijn hè?


Welke gek zou er nu nog naar Arsenal willen verkassen. Gaat helemaal nergens meer over daar.

De handelswijze van Arsenal is gewoon achterhaald. Veel te lang onderhandelen om vervolgens weer achter het net te vissen. Tell me something new. Kansloos beleid.

12 juli 2019 om 17:41

Het beleid is echt dramatisch. Vorig jaar eigenlijk ook dramatische aankopen gedaan waar je niet direct sterker van wordt. Leno is een prima keeper maar de verdediging was echt slecht. Als Xhaka speelt is het nog slechter. En Ozil, Miki, Welbeck, Iwobi heb je ook niet veel aan. Lacazette en Auba zijn de betere spelers maar die kunnen het niet redden als het middenveld en de verdediging matig tot slecht is.

12 juli 2019 om 17:54

Doet pijn maar we zijn een zinkend schip. Dit gaat jaren duren als Kroenke aan de macht blijft. Ik ga ieder seizoen paar wedstrijden kijken, maar denk dat ik dit seizoen ga overslaan. Wat een puinhoop 😭

12 juli 2019 om 18:47

De aankopen van vorig jaar waren niet perse dramatisch. Ze hebben eigenlijk best goed uitgepakt. Het probleem was alleen dat meer nodig was.

Leno heeft laten zijn absolute klasse te zijn. Moest even wennen, maar wat was hij daarna goed. Torreira voor zo'n 30 miljoen was ook een sterke aankoop. Kreeg alleen een dip aan het einde van het seizoen. Guendouzo voor zo'n 10 miljoen was ook prima.

Het probleem is alleen; deze aankopen kwamen al te laat, want op veel meer posities waren versterkingen nodig. Ze versterken niet op de juiste posities en houden te lang vast aan matige spelers.

12 juli 2019 om 23:42

Vind je Torreira en guendouzo echt een goede aankoopen? Ik zie ze echt niet het middenveld domineren bin Arsenal. Zijn allebij nog matige spelers.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Saint-Étienne

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.OGC Nice52-3
10.Metz47-4
13.Angers44-18
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
M. CamaraMiddenvelder373
D. BouangaAanvaller367
A. NordinAanvaller324
M. RiveraAanvaller170
T. TorminAanvaller30
S. BajicKeeper10
E. GreenKeeper80
Voor de complete selectie: Clubpagina Saint-Étienne.

0 fans
20 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 15 juni
Chelsea geeft de komst van Achraf Hakimi zeker niet op. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren