‘Vincent Janssen staat voor transfer; gesprekken in vergevorderd stadium’

Vrijdag, 12 juli 2019 om

Vincent Janssen gaat zijn loopbaan waarschijnlijk vervolgen in Mexico, zo weet Récord te melden. Het Mexicaanse medium geeft aan dat Monterrey bezig is een akkoord te sluiten met Tottenham Hotspur aangaande de Nederlandse spits. Naar verluidt bevinden de onderhandelingen zich al in een vergevorderd stadium.

Monterrey zou bereid zijn in de buidel te tasten voor Janssen en met een bedrag komen waar Tottenham naar verluidt tevreden mee is. De Mexicaanse club probeerde eerder al Luuk de Jong, Dario Benedetto (Boca Juniors) en Christian Stuani (Girona) te strikken, maar deze aanvallers bleken onhaalbaar, waardoor men nu uitkomt op de 25-jarige Janssen.

De situatie van Janssen in Londen lijkt onveranderd. De Nederlander hoeft ook volgend seizoen niet te rekenen op veel speelminuten onder manager Mauricio Pochettino, waardoor Tottenham openstaat voor een transfer. Janssen ligt nog tot volgend jaar zomer vast, waardoor de Londenaren nog meer bereid zouden zijn deze zomer zaken te doen.

De zeventienvoudig Oranje-international sloot zich medio 2016 aan bij Tottenham, nadat de Engelse topclub ruim 22 miljoen euro had betaald aan AZ. Waar Janssen bij de Alkmaarders een vaste kracht was en vaak scoorde, kon hij in Londen weinig klaarspelen. Tot op heden heeft Janssen 42 wedstrijden gespeeld voor Tottenham, met 6 goals en 4 assists als resultaat.Gerelateerd

Meer sportnieuws

56 reacties (laatste reactie door lucas97)

Ongelooflijk, op die leeftijd zon stap maken. Zijn carriere gaat zo als een nachtkaars uit. Duidelijk geen sportieve ambitie, anders maak je deze stap niet. Voor spelers uit de Mexicaanse competitie is hun grootste doel de overstap naar Europa te maken, deze jongen maakt op 25-jarige leeftijd de omgekeerde stap.

Had prima zijn carriere nieuw leven in kunnen blazen bij een laagvlieger in de Engelse, Spaanse of Duitse competitie. Zeker als speler van Tottenham.

12 juli 2019 om 13:16

Zal deze jongen veel keuze hebben? Inmiddels al 3 jaar helemaal niks gepresteerd, vooral last van blessures en ook een huurperiode bij Fenerbahce ging de mist in. Kan mij zo voorstellen dat de clubs niet in de rij voor hem staan, dus ja dan blijft Mexico over. Normaal zou je verwachten dat een PSV hem haalt, zoals ze een paar jaar terug ook de in het buitenland mislukte Luuk de Jong namen. Echter hoor ik niks van interesse van welke club dan ook in Janssen.

12 juli 2019 om 13:19

AZ, Vitesse, Utrecht of Feyenoord. Niks mis mee. 2 jaar jezelf weer terugvinden en het kan alle kanten weer op... Het zal wel aan Janssen zelf liggen, anders weet ik het ook niet.

12 juli 2019 om 13:24

Welke van deze genoemde clubs gaat er (schatting) 5+ mln en bijbehorend loon op tafel leggen voor Janssen.

12 juli 2019 om 13:53

Ik hoop echt dat PSV niks van hem moet hebben en een laagvlieger in een topcompetitie heeft ook niks aan hem. Ik vind een middenmoter in Nederland zijn niveau. Dat Tottenham zo gek was op hem te halen zegt meer over de scouting van Tottenham dan over Vincent Jansen.

12 juli 2019 om 15:28

Ik hoop ook dat hij niet naar psv gaat, want dan worden ze met gemak kampioen. Vincent is veel te goed voor de eredivisie.

12 juli 2019 om 15:54

Ik hoop juist dat psv hem haalt op huurbasis met een optie tot koop. Als deze jonge weer in vorm komt heb je een geweldige spits. Mocht hij niet meer zijn oude vorm terugvinden dan zit je er niet aan vast.

12 juli 2019 om 18:16

Da Maestro

Dat gaat niet gebeuren aangezien Vincent nog maar een 1 jarig contract heeft en de Spurs iets van centen willen hebben voor hem.

12 juli 2019 om 13:16

Nederlandse spitsen en buitenlandse laagvliegers is zo'n slechte combinatie. Eredivisie is de enige plek voor hem. Hij moet in de 16 de bal krijgen en niet op de middellijn.

12 juli 2019 om 13:53

Monterrey is geen buitenlandse laagvlieger, dat is de beste club van Mexico (en huidige titelhouder van de Champions League)

12 juli 2019 om 14:04

buitenlandse laagvlieger? verliezend CL finalist? of bedoel je de winnaar van de tegenhanger van de CL in zuid amerika
Maar ik ben met je eens dat hij in de eredivisie echt aan zijn top zit

12 juli 2019 om 14:06

Ik reageer op de reactie van Blindevogel en zijn suggestie over laagvliegers uit Spanje Engeland Duitsland. Verder betwijfel ik of het verstandig is om weer naar een andere cultuur te verhuizen gezien de fase van zijn carriere. Eredivisie de enige optie wat mij betreft.

12 juli 2019 om 13:38

In Nederland is de wens ook om naar een topcompetitie te gaan,toch komen er zat spelers naar Nederland....

12 juli 2019 om 16:29

Daar speel je toch ieder seizoen voor de prijzen + de passie en de supporters zijn daar echt geweldig. Kijk naar Gignac die heeft het ook naar zijn zin in Mexico. Ik vind het een mooie stap tbh

12 juli 2019 om 16:51

Nou nou tis de eredivisie of mexico hoor....dus mexico is een leuke avontuur .

Die Vincent is ook ongeduldig en impulsief he, nergens blijft hij langer dan 1 jaar. Van Az naar Spurs linea recta door naar Mexico. Waarom probeert hij het niet een paar jaar bij een subtopper ofzo

12 juli 2019 om 13:14

had hem wel graag bij Feyenoord gezien . denk wel dat hij daar nog wat had kunnen toe voegen

12 juli 2019 om 13:19

Sla de stap naar Monterrey ook hoger aan dan die richting Feyenoord.
Als die gozer daar lekker aan het voetballen komt zie ik hem nog wel een mooie stap maken.

Als hij er daar aardig wat in het netje legt, mag hij van mij de plek van Luuk snel innemen bij Nederland.

12 juli 2019 om 13:33

De Rayados zijn gewoon best groot. Ze hebben een mooi stadion met plek voor 50-60.000 van hun fanatieke fanschare, je zit in een mooie stad en je krijgt veel meer betaald dan in Nederland. Daarnaast is de mexicaanse competitie ook veel competitiever dan de Nederlandse (in de breedte).

Het is niet zo dat we alleen in Europa weten hoe je moet voetballen natuurlijk

12 juli 2019 om 13:14

Wat moet een subtopper met Janssen? Daar is die niet goed genoeg voor.

12 juli 2019 om 13:20

Hij zit sinds 2016 bij spurs. Het is nu 2019. Dat is 3 jaar.

12 juli 2019 om 13:27

Damn, is ie daar Al zolang ja? Voor mijn gevoel was het echt 1 jaar omdat ie in 3 jaar maar een paar wedstrijden heeft gespeeld

12 juli 2019 om 13:30

Hij is 1 jaar al geblesseerd geweest daar in London

Nou voor t geld dan maar. Dan niet ik me nog liever paar stapjes terug verhuren en weer in t ritme komen om zo weer een stapje hoger te gaan naar mooie club. Mooie uitdaging daar niet van. Ben erg nieuwsgierig

Wat een miskoop gebleken zeg. Was uiteraard te verwachten. Stap is veel te groot van Az naar de spurs.

Vond hem bij AZ echt veelbelovend en ook bij Oranje het enige lichtpuntje van die periode. Echter na 1 jaartje Eredivisie ben je nog lang niet uitgeleerd. Een echte Feyenoord spits en type Dirk Kuyt. Die is ook niet van Utrecht naar de top van de PL gegaan. Eigenlijk bizar dat hij bij Feyenoord in de jeugd heeft gezeten en 3 jaar later topscorer van de Eredivisie is bij AZ. Dan moet het toch ergens vreselijk misgaan?

12 juli 2019 om 13:31

Bij Oranje een lichtpuntje? Hij heeft uiteindelijk een penalty tegen Luxemburg, en de 3e goal tegen Wit-Rusland gescoord, nul assists. Voor de rest alleen in oefenwedstrijden iets laten zien.

Het complete gebrek aan doelpunten (nog nooit zo weinig in een kwalificatiereeks) heeft ons het WK gekost...al kan je altijd stellen dat de alternatieven wellicht ook niet gescoord hadden, dat zullen we nooit weten.

12 juli 2019 om 14:01

En ik vond hem als enige elke wedstrijd nog redelijk spelen in het licht van dat elftal. Vergeet niet dat alles omtrent oranje zo vreselijk slecht was, dat het als spits al helemaal niet makkelijk is om iets te laten zien. We speelden 352 met Veltman op de flank... Ik krijg nog rillingen als ik aan die tijd terugdenk.

Ik zeg natuurlijk niet dat hij geweldig gespeeld heeft. Maar ik vond wel dat hij potentie had, omdat hij het ook liet zien op een hoger niveau. Oefenwedstrijd egen Engeland was zijn beste wedstrijd. Qua fysiek en handelingssnelheid gewoon prima. Meer kun je niet van zo'n jongen vragen in die periode.

12 juli 2019 om 14:27

Doe alternatieven waren/presteerden slechter. De wedstrijden die Oranje verloor deed Janssen niet mee. Dus we weten het wel.

12 juli 2019 om 15:05

''dan moet het toch ergens vreselijk misgaan?''

Mits je doelt op Feyenoord die hem liet gaan; het was eigenlijk totaal geen aderlating dat hij destijds vertrok. Des te knapper was het juist hoe hij zich met keihard werken omhoog heeft geknokt via Almere en erna AZ.

De stap naar Spurs was helaas ongelooflijk zonde. Maar met Harry Kane voor hem, was het sowieso al een mission impossible.

12 juli 2019 om 15:36

Hoezo totaal geen aderlating? Het ging niet om een dure bankzitter, maar een jeugdexponent... Natuurlijk had zijn vertrek destijds geen effect op het 1e elftal, maar wel degelijk voor de BVO Feyenoord.

Uiteraard knap hoe hij zich opgewerkt heeft, maar nogmaals het moet toch mogelijk zijn voor een club als Feyenoord om dergelijk talent voor het eerste klaar te stomen? Vooral omdat hij alles heeft/had van Feyenoordspits. In alle opzichten vind ik dat een aderlating voor een club die het niet moet hebben van financiele kracht. Maargoed ik zal wel te kritisch zijn. Ik vind Feyenoord een club met heel veel potentie, maar er wordt maar een klein deel van verwezenlijkt.

12 juli 2019 om 16:31

Geen idee of je te kritisch bent. Janssen was echter gewoon een redelijk talent, stak er niet niet per definitie bovenuit en het leek er gewoon echt niet op dat dit (toekomstig) materiaal was voor Feyenoord 1. Of denk je werkelijk dat ieder talent een contract krijgt? Dus destijds (!) was het geen aderlating dat hij vertrok. Dat het achteraf zo loopt is des te knapper van Janssen en ook heel makkelijk praten in jouw geval. Tenzij je Janssen ook jaren hebt zien spelen in de jeugd en echt dacht dat Feyenoord hier destijds een enorme fout mee maakte.

Jammer dat zijn carrière zo verlopen is. Ik denk dat als hij een pad als dat van Weghorst had gekozen hij een stuk verder was gekomen. Nu is het foute keuze na foute keuze geworden en lekker tequila drinken in Mexico.

Gigantische miskoop geweest en gekocht in de waan van de dag. Als ik hem was zou ik ook niet naar Mexico vertrekken. Je verdwijnt van de radar om er vervolgens op te komen. Doe liever een stapje terug naar de ED of een lager geklasseerde ploeg in een grote competitie. Ik zie hem in de Bundesliga wel slagen bij een club als Bremen. Harde werker en een goal kan hij wel scoren. Alleen qua carriereplanning is het geen uitblinker.

Die heeft erg veel zin om het EK volgend jaar lekker vanaf de bank te begluren? Zou het wel zonde vinden, zijn toch zat teams waar hard werken hoog in het vaandel staat waar hij prima naar toe zou kunnen. Route á la Dost wellicht?

12 juli 2019 om 13:34

Hoezo? Bas Dost is ook volledig uit beeld bij Oranje, ondanks dat hij in Europa speelt en aan de lopende band scoort. Dus die vergelijking slaat nergens op.

12 juli 2019 om 13:42

Dost heeft zelf bedankt toch? Hij werdt wel opgeroepen maar zat altijd op de bank.

12 juli 2019 om 13:49

Dost heeft uit pure frustratie zich permanent afgemeld voor Oranje, ik neem aan dat hij anders echt nog wel in beeld was.

Ik vind Depay (nu definitief omgeturnt tot spits) en Babel nog altijd beter, los daarvan

12 juli 2019 om 14:27

@viscaa, zoals al eerder al gezegd is Bas Dostnog prima in beeld alleen wil hij zelf niet meer. Daarbij is het een volledig ander type spits en daarom heeft hij wellicht wel kans om mee te gaan met Oranje mochten ze het EK halen.

12 juli 2019 om 14:29

Dost....de oranjespits die zelfs tegen Luxemburg de slechtste van het veld was.

12 juli 2019 om 14:29

Precies, hij was gefrustreerd over het feit dat hij aan de lopende band scoort en niet opgeroepen wordt. Dit geeft dus aan dat je niet per sé in Europa hoeft te spelen en veel hoeft te scoren als spits zijnde om voor het NL opgeroepen te worden. Dus als Janssen in Europa actief blijft en veel scoort geeft dat net zoveel garantie als dat hij Mexico gaat spelen.

Met andere woorden, een gevalletje "die zien we nooit meer terug". Jaren later bij Studio Voetbal misschien bij het item Eindsignaal. Vincent Janssen??? Oh ja, die hebben we ook nog gehad ja. Die toen vreselijk mislukt is bij Tottenham. Is hij toen niet naar Thailand vertrokken. Ooh, Mexico? Mag ook, zou kunnen inderdaad, helemaal vergeten die knaap. Als dit je nalatenschap is als voetballer, zou dat triest zijn. Als de bekende nachtkaars.

Wat een negativiteit over zijn (mogelijke) transfer? Laten we niet vergeten dat André-Pierre Gignac ook de stap van Marseille naar Tigres in Mexico gemaakt heeft. Scoort hier aan de lopende band en is ook nog een aantal keer opgeroepen voor het Franse nationale elftal. Dus de misplaatste opmerkingen over "einde carrière" en het feit dat hij hierdoor volledig uit beeld gaat is zwaar overtrokken. Geloof maar dat als Janssen daar 2 seizoenen fit blijft, aan de lopende band scoort, er meer dan genoeg interesse is van clubs uit Europa om hem te halen.
En Janssen zelf, die heeft lekker van het goede klimaat genoten, paar keer mooi gedoken en waarschijnlijk flink wat centjes bij elkaar gespeeld. Prima optie hoor, ik ben jaloers!

12 juli 2019 om 13:36

Inderdaad zeg. Alsof een laagvlieger in de Duitse competitie alle 'sportieve ambities' volbrengt. Mexico is een prachtig avontuur.

Jezus wat een zure reacties zeg? Wie weet zit die jongen wat anders in elkaar dan stereotype voetballers en wil hij ook gewoon eens in een totaal andere cultuur spelen en leven. Man wat gemakkelijk oordelen allemaal over iemand die we stuk voor stuk niet persoonlijk kennen.

O my God! Dit zou een doodsteek voor zijn carrière betekenen! Oef, wat is hij diep weggezakt. Doe het niet! Ga naar een Europese subtopper.

Koeman moet hem gewoon keer in de spits proberen bij Oranje, ook al heeft die in clubverband niks gepresteerd. Hij vecht en sleurt voor elke bal, zie hem er zo wel de ene na de andere erin schieten voor oranje.

Dit zou best wel een goede stap kunnen zijn. Bij een topclub wekelijks voor 50.000 fanatieke supporters spelen. De meesten hier doen wel laatdunkend over de Mexicaanse competitie, maar ze kunnen daar ook prima voetballen. En het belangrijkste is weer wekelijks te spelen en weer het net te vinden.

Snap de negatieve reacties eerlijk gezegd niet zo goed. We moeten nou ook niet doen of ze daar in Mexico helemaal niet kunnen voetballen. Denk dat de competitie redelijk gelijkwaardig aan de eredivisie is. Als hij het daar goed doet kan die gewoon nog een mooie stap maken daarna. Vind het eigenlijk wel verfrissend dat iemand eens buiten de gebaande paden gaat kijken. Misschien pakt het wel zo goed uit dat er in de toekomst meer Nederlanders zo'n route kiezen.

Dat iedereen hier de Mexicaanse competitie niet volgt wil niet zeggen dat dit een slechte stap is. Ik zou zelf ook veel liever voor prijzen spelen in een prachtig land waar de passie voor voetbal 1000x hoger is dan bij een degradatie kandidaat in de PL of Bundesliga.

Ben zelf Tigres supporter maar Monterrey is gewoon een hele mooie club, groot modern stadion en de huidige kampioen van de CL van Noord-Amerika.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Tottenham Hotspur

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Chelsea297
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
M. SissokoMiddenvelder162
H. KaneAanvaller159
H. WinksMiddenvelder140
Son Heung-MinAanvaller145
P. GazzanigaKeeper100
H. LlorisKeeper70
O. SkippMiddenvelder30
Voor de complete selectie: Clubpagina Tottenham Hotspur.

53 fans
Aanvaller, 25 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 7 december
Nu het transferverbod is opgeheven, krijgt Frank Lampard een groot budget van eigenaar Roman Abramovich van Chelsea. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren