Barcelona bereikt akkoord en haalt drievoudig international in huis

Vrijdag, 12 juli 2019 om

Barcelona gaat zich binnenkort versterken met Hiroki Abe. Kashima Antlers heeft via de officiële kanalen bevestigd dat de Japanse club een overeenstemming heeft bereikt met Barcelona inzake een overgang van de twintigjarige aanvaller. Alleen een persoonlijk akkoord en een medische keuring staat een transfer nog in de weg.

“Ik ben nu tweeënhalf jaar actief bij Kashima Antlers nadat ik mijn middelbare school heb afgerond. Ik heb hier de mogelijkheid gekregen om als mens en als voetballer te groeien”, zo laat Abe weten. “Het is een lastig besluit om de club dit seizoen te verlaten, maar ik heb uiteindelijk de knoop doorgehakt en ga naar Barcelona.”

“Ik geloof dat de verschillende toekomstige obstakels die ik zal tegenkomen noodzakelijk voor mij zullen zijn om nog verder te groeien”, besluit de jongeling. De drievoudig Japans international lag nog tot januari 2020 vast bij Kashima Antlers, waardoor Barcelona waarschijnlijk niet zo diep in de buidel heeft moeten tasten voor de aanvaller.

Abe, die ook op het middenveld uit de voeten kan, deed de afgelopen periode mee aan de Copa América met Japan. In 2018 maakte hij bij Kashima Antlers furore door met de club de Aziatische Champions League te winnen. De Japanner zal in Spanje naar verwachting zich aansluiten bij het tweede van Barcelona.


Poll

Een goede aanwinst voor Barcelona?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

19 reacties (laatste reactie door fcb_catalunya)

Ik vind het gewoon zo ontzettend jammer dat er geen enkele speler meer doorbreekt bij Barca, en ja je kunt niet ieder jaar een Xavi, Iniesta, Busquets, Puyol of Piqué (die je terugkoopt) hebben. Maar dit wordt zo toch echt een bijeengekocht zootje, en dat was voor mij persoonlijk toch echt wel de aantrekkingskracht van Barca.

Want er is voor mij nu “geen” verschil meer tussen een Barca, Real of eender welke ander ploeg. Het blijft een absolute topploeg maar de glans (noem me nostalgisch) is er af...


Lijkt me ook eerder een commerciële zet dan een echte versterking...

12 juli 2019 om 10:52

Wat ik wel begrijp is dat je eventuele gaten in generaties qua talent opvangt met aankopen. Echter kan ik het niet begrijpen dat je spelers 10 jaar lang opleidt, ze vervolgens niet beter blijken te zijn dan Kevin-Prince Boateng.

12 juli 2019 om 10:53

Volstrekt lachwekkend om de deur te sluiten voor Takefusa Kubo en vervolgens wel een landgenoot (die hoogstwaarschijnlijk drie klassen minder is dan de voormalig jeugdspeler die door bestuurlijk geklungel niet mocht spelen tot zijn achttiende verjaardag) te strikken. Werkelijk, te triest voor woorden. Je zou zeggen dat je als bestuur je enigszins verantwoordelijk voelt voor een carriere van een speler die je flink in negatieve zin hebt beïnvloed. Blijkbaar gaat het dit bestuur alleen om de financiële middelen en de grote namen. Ieder fatsoenlijk bestuur was tot een akkoord gekomen met Takefusa Kubo, maar dit bestuur gaat liever voor de goedkopere tweederangs speler. Natuurlijk neem ik het de speler wel kwalijk dat hij uitgerekend voor aartsrivaal Real Madrid kiest, maar begrijp zijn frustratie over een terugkeer volkomen.

12 juli 2019 om 11:01

Buiten de periode dat ze een zeer goede lichting hadden met de spelers die Jin noemt zijn ze altijd een koopploeg geweest

12 juli 2019 om 11:23

Er zijn 7 miljard mensen op de wereld. Slechts een klein deel haalt het prof voetbal. Een heel klein deel van dat kleine deel haalt een selectie van een absolute topploeg. Laten we zeggen dat zit er 300 (10 wereld topploegen). Dus 30 spelers per selectie. Hoe groot is de kans dat iemand van die 7 miljard zich aan sluit op jonge leeftijd bij je ploeg en doorbreekt op dat niveau? Ontzettend klein. Ja, met goede faciliteiten, scouting en methodes kun je dit percentage verhogen. Maar nog steeds zal de kans gewoon erg klein zijn. Is het dan een schande? No way, want je hebt je hoogstaande doelen voor je. Iedereen droomt van een compleet zelf opgeleid team dat dr treble wint maar (zeker in deze tijd, waar men aan elke jeugdspeler trekt) is dat maar een utopie. Deze mening is niet erg populair maar ik denk dat men soms vergeet dat zulke spelers opleiden heel lastig is.

12 juli 2019 om 11:29

Beetje kortzichtig dat natuurlijk, je onderschat de factoren als scouting en opleiding enorm.

12 juli 2019 om 11:41

Als ik dit doe, dan zou ik hier graag meer over willen weten. Zou je er wat meer over kunnen vertellen?

12 juli 2019 om 13:13

Ik word zo langzamerhand doodmoe van dit soort reacties. Net alsof andere ploegen geen commerciële doeleinden nastreven. Barcelona moet altijd alles maar volgens eigen jeugd doen, zelfs als er geen top doorkomt. Anders is het uit den boze. Man, kijk naar ploegen als City, PSG, Real, Juve, Liverpool. Smijten toch allemaal met geld? Kopen toch allemaal jonkies als ruilmiddel? Barca is nog altijd bovengemiddeld veel bezig met jeugd. Natuurlijk kan La Masia beter, maar de lat ligt enorm hoog.

12 juli 2019 om 16:30

Ik zeg toch niet dat andere ploegen dit niet doen... maar voor mij is Barca nu een topploeg zoals eender welke andere, terwijl dat vroeger Barca met zn vele zelf opgeleide spelers eerder een “mythische” status had.

De glans is voor mij deels van de ploeg. Maar blijft een absolute wereldelftal, maar het “mooie” (opnieuw noem me nostalgisch) is eraf...

12 juli 2019 om 17:06

Klopt, maar de afgelopen tijd wordt er enorm veel afgegeven op deze gang van zaken en daar ben ik wel een beetje klaar mee. Als komend seizoen Puig op zijn plek valt en er komen een paar andere door (cucurella zie ik op termijn ook wel bij Barca terugkeren) hoor je er ineens niemand meer over.
De jeugdopleiding was niet toereikend en daarmee was Barca gedwongen te kopen, al kan je het vertrek van spelers als Thiago wel aan Barca zelf schrijven.

12 juli 2019 om 17:43

Ik hoop het van harte zou prachtig zijn. Al had ik wel gehoopt dat ze spelers als Reis en deze Japanner toch wel zelf hadden moeten kunnen opleiden lijkt me... Thiago blijft een eeuwige zonde inderdaad (eveneens als het toenmalige vertrek van Fabregas, Piqué op jonge leeftijd allebeide wel teruggekomen maar niet allebeide even succesvol)

De commercie wint het definitief van het voetbal! Nog een plek minder voor de jeugd die al nauwelijks kansen krijgt. O, o, Barca!

12 juli 2019 om 11:01

Nu pas?

12 juli 2019 om 12:50

Dat is al even aan de gang. Persoonlijk vind ik dat Barcelona elk jaar z'n eigen clubshirt met ziel verkoopt voor geld. De ene keer dikke horizontale banen rood en blauw (zoals het hoort), jaar erop ineens over dwars (horizontaal), jaar daarna dunne lijntjes verticaal, daarna blauw met een beetje rood.. Elk jaar verkopen ze hun ziel aan Nike. Jammer dat commercie het wint bij veel ploegen tegenwoordig. Barca is Barca niet meer. Sinds de shirt sponsoring (want ze waren anti sponsoring op het maagdelijke shirt) is het allemaal geld wat de klok slaat

Ik zie hier allerlei verontwaardigde reacties en ik durf te wedden dat overgrote meerderheid geen enkele wedstrijd van Abe heeft gezien!

12 juli 2019 om 13:11

Precies dit. Bedankt voor deze reactie. Ik word zo langzamerhand wel een beetje moet van alle ‘oh, Barca gaat ten onder aan zijn eigen commerciele doeleinden. De club heeft zijn ziel verkocht aan de duivel. La Masia is dood.’ reacties. Kom op, het is een commerciele organisatie. Het kan altijd beter maar er is geen plaats voor romantiek in het hedendaagse topvoetbal.

Jeetje, stel eens een aantal goeie scouts aan en een paar goeie jeugd trainers. Zoek lokaal talent en leid deze op zoals voorheen. Het is niet meer dan logisch dat je niet elke generatie jongens als messi iniesta en xavi kan opleiden. Geen een club kan dat. Maar je moet als barca zijnde toch in staat kunnen zijn om op zn minst spelers op te leiden die de rol van dit soort aankopen oo zich kunnen nemen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4906 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona3423
3.Sevilla305
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
AspiazuUnknown
M. ter StegenKeeper150
F. de JongMiddenvelder151
PiquéVerdediger141
A. GriezmannAanvaller145
Sergi RobertoVerdediger130
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

In de wandelgangen

Zaterdag 7 december
Nu het transferverbod is opgeheven, krijgt Frank Lampard een groot budget van eigenaar Roman Abramovich van Chelsea. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren