Afrika Cup-sprookje Madagaskar spat uiteen door fikse nederlaag

Donderdag, 11 juli 2019 om

Madagaskar is er niet in geslaagd om het sprookje op de Afrika Cup voort te zetten. De formatie van Nicolas Dupuis is de sensatie van het toernooi en verraste vriend en vijand door de kwartfinales te bereiken. Donderdagavond bleek Tunesië echter te sterk voor Madagaskar: 0-3. Door de zege neemt het Noord-Afrikaanse land het in de halve finale op tegen Senegal, dat Benin uitschakelde (1-0).

Debutant Madagaskar wist eerder in het toernooi knap de eerste plek te bemachtigen in Groep B door Nigeria, Guinee en Burundi achter zich te laten. Daarna wist Barea nogmaals te stunten door in de achtste finale Democratisch Republiek Congo met strafschoppen uit te schakelen. Tunesië wist in Groep E met Mali, Angola en Mauritanië als tweede te eindigen en vervolgens Ghana te verschalken.

Tunesië bleek donderdagavond een maatje te groot voor Madagaskar, dat nog wel kranig weerstand bood en de rust met een 0-0 tussenstand wist te halen. Vlak na de onderbreking sloeg Tunesië echter twee keer toe via Ferjani Sassi en Youssef Msakni. In blessuretijd verzorgde Naim Sliti namens Tunesië het slotakkoord door de 0-3 te produceren.

‘De hel van iedere tv-commentator’ overtreft de allerstoutste verwachtingen

Lees hier ons verhaal over het avontuur van Madagaskar op de Afrika Cup.Lees artikel8 reacties (laatste reactie door taifindter)

Wederom prachtige wedstrijd voor Abdenour Tunsi. Chapeau!

11 juli 2019 om 22:58

Wie is dat?

11 juli 2019 om 23:10

Wederom? Ik heb deze wedstrijd toevallig niet kunnen zien maar tot nog toe was het spel van heel Tunesië niet om aan te zien. Madagascar had natuurlijk sowieso de gunfactor voor de neutrale kijker maar het spel van Tunesië bracht daar allerminst verandering in. Zal lastig worden voor Senegal maar nog een stuk lastiger voor Tunesië.

Terechte en doodeenvoudige zege van Tunisie dat met Algerije de supra Sahara eer hoog houdt.

Ik als marokaan zou graag zien dat algerije of tunesie de africa cup wint #magrebunited

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Maandag 10 augustus
Chris David traint de komende tijd mee bij RKC Waalwijk. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren