Onbegrip voor jacht Barcelona: ‘Hij is geen Virgil van Dijk, niet?’

Donderdag, 11 juli 2019 om

Barcelona gaat naast Matthijs de Ligt grijpen, waardoor de Spaanse topclub het vizier op andere verdedigers richt. Volgens Mundo Deportivo is Victor Lindelöf nadrukkelijk in beeld als versterking voor de grootmacht. Steve Nicol, oud-verdediger van Liverpool, begrijpt niet waarom Barcelona uitkomt bij de verdediger van Manchester United.

“Hij speelt voor zijn land (Zweden, red.), hij heeft gespeeld in de Premier League. Maar hij is een middelmatige verdediger”, begint Nicol zijn analyse bij ESPN over de stopper. “Het is niet voor niets dat United meer dan vijftig goals heeft geïncasseerd vorig jaar. Hij heeft daarbij in dertig Premier League-wedstrijden gespeeld.”

“Hij is geen Virgil van Dijk, niet? Laten we eerlijk zijn”, aldus de Schot, die erkent dat er niet veel verdedigers ter wereld zijn die kunnen tippen aan Van Dijk. “Dat is waar. Blijkbaar hebben ze niet het geld om andere type spelers te halen dan iemand als Lindelöf”, besluit Nicol over de Zweed, die momenteel nog tot medio 2021 vastligt op Old Trafford.

Barcelona zou naar verluidt al meerdere keren hebben aangeklopt bij United, maar de Engelsen willen Lindelöf niet kwijt. De verdediger is sinds 2017 actief voor the Red Devils, nadat de club 35 miljoen euro had overgemaakt aan Benfica. Tot op heden kwam Lindelöf tot 69 wedstrijden voor de grootmacht uit Manchester.


Poll

Ben jij het eens met Steve Nicol?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door deutscher meister)

Kost ook 120 miljoen minder dan Van Dijk.

11 juli 2019 om 22:03

En is 120x zo slecht...

11 juli 2019 om 22:04

Ja dus? Ard van Peppen kost ze helemaal niks. Gaat om de kwaliteit, en Lindeloff maakt ze duidelijk niet sterker.

11 juli 2019 om 22:25

Zo mooi dat Ard van Peppen hét voorbeeld is van een slechte verdediger

12 juli 2019 om 10:08

Eerder jammer, die jongen is bij Excelsior jarenlang een betrouwbare kracht geweest, bij RKC twee seizoenen gespeeld: Aanvoerder en leider van een team dat kampioen werd op het 2e niveau nipt Europees voetbal misliep met een promovendus. Anderhalf seizoen zwak bij een dolend Roda heeft er toe geleid dat iedereen hem volkomen belachelijk maakt, terwijl die jongen buiten het veld ook een hele nette, bescheiden gast is,

Ik mag toch hopen van niet, waar is dit in vredesnaam goed voor? Qua breedte zit het toch best prima? Pique kan nog gewoon mee, in Umtiti zie ik zijn ideale partner voor de verdediging. Lengelt vind ik net niet en dan moet je zeker niet nog een Lindelof erbij gaan halen. Nee, ook niet voor de breedte. Een brok onzekerheid deze gozer en bij Manu vliegen de tegendoelpunten je om de oren als hij staat opgesteld.

Denken ze bij het bestuur van Barca dat ze, nadat clown Vermaelen is vertrokken, ze weer een nieuwe koekenbakker moeten aantrekken?

11 juli 2019 om 22:23

Clown Vermaelen? Vermaelen was wereldtop en een op en top prof, blessures hebben hem extreem geremd wat doodzonde is. Vermaelen is allesbehalve een clown en heeft het ook niet slecht gedaan in de momenten die hij gespeeld heeft, jouw reactie jegens vermaelen is best triest.

11 juli 2019 om 22:36

Wat kopen we ervoor als een speler wereldtop is maar telkens gigantische periodes moet missen door blessures? Helemaal niets.
Ook vind ik dat je sterk overdrijf over hoe goed hij was en je bewering dat hij het goed heeft gedaan als hij bij Barca speelde snijdt ook niet echt hout. Maakte op mij in meerdere wedstrijden een onzekere indruk.

Je mag het triest vinden, maar ik vind een speler waarop je qua fitheid niet kan bouwen en als hij fit is ook nog wel eens een mindere wedstrijd speelt, zeker geen toevoeging. Wereldtop vind ik ook zwaar overtrokken.

11 juli 2019 om 22:43

Je hoeft er ook niets voor te kopen. Je kan er gewoon met respect over spreken ipv hem een koekenbakker te noemen wat totaal misplaatst is.

11 juli 2019 om 23:24

Kan inderdaad ook, kies ik niet voor. Ik heb hem nooit het niveau gevonden wat Barca na moet streven. Niet meer, niet minder.

12 juli 2019 om 09:10

Dat weet je van te voren toch niet dat hij zo vaak geblesseerd zou zijn. En dan nog betekent dat je geen respect mag tonen voor Vermaelen? Alsof hij op die blesurres zat te wachten. Zeg je hetzelfde over Arjan Robben en Gareth Bale?

12 juli 2019 om 10:09

Twee spelers die hoogstpersoonlijk een Champions League finale beslist hebben vergelijken met een waardeloze verdediger als Vermaelen, pijnlijk.

12 juli 2019 om 11:24

@FR-RKC
Helemaal gelijk. Geen vergelijking tussen mogelijk. Bij Robben en Bale vind ik het inderdaad wereldtop die dwarsgezeten worden door blessures.

@lionaldinho

Dat vind ik een drogreden, je wordt beoordeeld op je prestaties. Blessuregevoeligheid hoort bij het profiel van een speler en dit verlaagt zijn waarde. Aan 'wat als' scenarios hebben zowel wij als de club helemaal niets aan. Het is geen liefdadigheid.
Daarnaast hoef ik helemaal geen respect te tonen, Vermaelen hoort als voetballer echt niet bij de groten der aarde hoor. Kom op zeg. Wereldtop, wat een grap.

12 juli 2019 om 15:49

Ach als jij een keer iemand recreatief ziet hardlopen roep je diegene ook maar na dat hij/zij een trage slak is? Want als je niet bij de groten der aarde hoort hoef je geen respect te tonen volgens jou, toch?

12 juli 2019 om 01:51

Ik schaam mij voor mede fans zoals jij. Je hebt wel een naam en foto alsof je het barcelona volgt maar voorderest lijkt dat er niet op. Om te beginnen heeft Lenglet het ongelovelijk goed gedaan, en “net niet” zoals jij citeerd kan ik niet begrijpen hoe je daar op komt. Maargoed. En dan Vermaelen een clown noemen..... Ik heb Vermaelen hier ook al vaal genoeg verdedigd jegens de mensen die geen wedstrijden kijken. Als Vermaelen niet zo vaak geblesseerd was was hij bu 1 van de beste verdedigers die er rond loopt. Hij speelde altijd uitstekend in de wedstrijden die hij mee deed. Je kan niks tegen hem hebben op het gebied van prestaties en gedrag. Wat kan hij er aan doen dat hij zo vaak geblesseerd is?

12 juli 2019 om 07:00

Ik irriteer me vaak ook aan barca fans hier. Lijken net stel kinderen die fifa spelen ofso en daar barca fan op zijn. Lenglet net niet noemen is triets. Die jongen heeft het geweldig gedaan en is de perfecte vervanger voor pique en Big Sam. Umtiti is fit gewoon top 5 verdediger van de wereld. Vermaelen heeft het ook redelijk goed gedaan in de minuten die hij speelde.

Victor Lindelöf is niet bepaald het niveau :” top”; Vind hem echt beter passen bij het niveau Sporting, Everton, Hoffenheim, A-C Milan, Valencia etc... Barcelona zal toch met wat beters (moeten) komen dan dit.

11 juli 2019 om 22:34

Ik herinner me een periode waarin vele Utd fans lovend waren over hem, een periode van echt sterk presteren. Als back-up kan zo een speler best vind ik, je kan ook geen 5 top cv's huizen.

11 juli 2019 om 22:46

In zijn beginperiode bij Manchester United was hij inderdaad nog best goed en iedereen was erg lovend over hem, maar op de een of andere manier is hij meegegaan in het matige niveau van het elftal. Ik zeg niet dat het een koekenbakker is, maar misschien is het voor Victor beter om een klein stapje terug te doen en daarna 2 stappen vooruit; Voetballen kan die wel, maar mist duidelijk vertrouwen en houvast (om zich aan op te trekken qua niveau).

11 juli 2019 om 22:48

Klopt meen ik me ook te herinneren maar ja... komt dat ze Jones en Smalling nu gewoon zijn of omdat hij echt goed was? daarnaast snap ik niet echt dat barca nog een cb zou halen laat staan een gewoon voor de breedte

11 juli 2019 om 23:56

Hoe kom je hierbij mitchell? Was in zijn beginperiode juist erg slecht en velen dachten dat het een miskoop was. Heeft afgelopen seizoen echter als een van de weinigen een.hoog en vrij constant niveau gehaald bij United, misschien samen met Shaw. Zelfs onder Mourinho deed hij het afgelopen seizoen al goed.

Is koscielny niks voor Barca?

11 juli 2019 om 22:14

Die is bijna 34? Daar heb je als Barcelona zijnde helemaal niks aan.

11 juli 2019 om 22:19

Kan net prima als backup, al lijkt Bonucci me de beste keuze atm.

11 juli 2019 om 22:48

Met lenglet, umtiti en Piqué hoef je denk ik geen basisspeler te halen toch? Ik geloof dat hij 32 overigens. Wel oud, maar om een talent te halen en niet te laten spelen is ook zonde.

11 juli 2019 om 22:49

Met umtiti, langlet en Piqué halen ze ook heen basisspeler denk ik. En een talent halen om hem te laten banken lijkt mij ook niet ideaal.

12 juli 2019 om 09:13

Zat ik ook aan te denken maar is wel een hele andere manier van voetballen bij Barca dan in Italië. Ik zeg niet het niet kan slagen het is een erg goede verdediger en die zijn erg schaars.

Alsjeblieft niet zeg. Ik hoop dat de centrale verdediging zo blijft. Pique en Todibo voor de RCV en Umtiti en Lenglet voor de LCV. Ik had we graag De Ligt gezien als lange termij opvolger van Pique maar die komt helaas niet. Met deze vier heb je een prima centrum in je selectie.

Kan me wel degelijk in zijn mening vinden. Zelfs veel United-fans vinden hem niet goed genoeg voor United, dus dan heeft hij bij Barcelona natuurlijk al helemaal niks te zoeken. De Ligt of Lindelöf is toch wel een wereld van verschil moet ik zeggen..

Al denk ik dat United-fans ook wel wat verwend zijn een aantal jaren geleden, doordat ze jaren lang met Vidic en Ferdinand achterin hebben gespeeld. Dan vind je het al snel een heel stuk minder indien er nieuwe centrale verdedigers komen.

Haal aub gewoon Bonucci op bij ons, hebben jullie een voetballende verdediger bij en hoef ik me minder te ergeren aan de verdediging bij Juventus.

11 juli 2019 om 23:25

Ik begrijp niet waarom men nog steeds doet alsof Barca aanvallend voetbal speelt. Halloo, het is Valverde. Die is niet opzoek naar een voetballende CV. Men moet ophouden met doen alsof Barca nog steeds tiki taka speelt, nee Barca speelt afbraak voetbal, niet om aan te glure .

11 juli 2019 om 23:30

Ja heel leuk allemaal, toch spelen er enkel voetballende Cv's.

Denk dat als het zo door gaat half europa zich kapot lacht bij de eerste de beste blunder die Mathijs maakt !! Hij krijgt veel te veel aandacht . En ik betwijfel ten zeerste of hij die druk aan kan .

Lijkt me inderdaad niet echt een verbetering, als je Piqué, Lenglet en Umtiti hebt lopen. En nog Todibo. Behalve Piqué allemaal relatief jong en ik vind die Lenglet echt steengoed. Als je dan iemand haalt, haal dan een echte topper a la de Ligt. Lindelof ga je niet mee vooruit.

12 juli 2019 om 00:14

zoals ik al weken geleden zei had barca nooit kans op de ligt. nu moeten ze shoppen in de categorie lindelof. tel uit je verlies

12 juli 2019 om 00:54

Nou ja, er zijn buiten de Ligt natuurlijk nog wel andere opties dan Lindelof. Je kan ook Sanchez terughalen, of Alderweireld voor 30 miljoen oppikken, of Upamecano halen, of Koulibaly, of Marquinhos, of Christensen, of Skriniar etc.

12 juli 2019 om 02:14

Zou je Alexis Sanchez terughalen?

Het probleem bij Barcelona ligt niet meer achterin maar vreemd genoeg voorin. De creativiteit en goals zijn voor 80 procent afhankelijk geworden van Messi. Liever doen ze geen paniek aankopen en trekken ze nog 1* goed de portemonnee voor een hele creatieve aanvaller.

12 juli 2019 om 09:16

Als Dembélé fit blijft wordt aankomend seizoen, zijn seizoen. Met Griezmann en Frenkie voor het voetbal vanachteruit en een gretige Suarez af en toe vanaf de bank zit het wel goed met de aanval denk ik

12 juli 2019 om 09:54

Helemaal mee eens. Is het al 100% zeker dat Griezmann komt dan? Vraag me af of Suarez een goede bankspeler is. Want dan wordt hij niet 100% fit en dat heeft hij wel echt nodig.

Misschien moet Barca een keer dat geld besteden aan de verdediging ipv elke aanvaller ter wereld kopen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4918 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Eibar10
13.Elche00
14.Getafe00
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
TrincãoAanvaller00
NetoKeeper00
L. MessiAanvaller00
L. SuárezAanvaller00
Jordi AlbaVerdediger00
R. AraújoVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

216 fans
Verdediger, 29 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Liverpool 1 1 0 0
2019/2020 Liverpool 38 5 1 0
2018/2019 Liverpool 38 4 1 0
2017/2018 Liverpool 14 0 1 0
2017/2018 Southampton U23 2 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

Van Dijk hard aangepakt: ‘Heel erg slecht, het riekt zelfs naar arrogantie’

Virgil van Dijk bewees zaterdag tegen promovendus Leeds United (4-3) andermaal zijn waarde voor Liverpool. De boomlange centrumverdediger kopte raak uit een hoekschop van de regerend landskampioen. De Nederlander ging echter...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 17 september
De kogel is door de kerk: Bertrand Traoré gaat naar Aston Villa. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren