Update: Robin van Persie ‘grote zomeraanwinst’ van Engelse betaalzender

Donderdag, 25 juli 2019 om

Robin van Persie gaat als analist aan de slag bij het Engelse BT Sport, zo heeft John Cross, journalist van de Daily Mirror, te horen gekregen. In zijn column schrijft Cross dat Van Persie het team van de Britse tv-zender komend seizoen gaat versterken. BT Sport heeft de uitzendrechten van onder meer de Premier League en Champions League.

Cross stelt in zijn gossip column dat BT Sport hierdoor een 'enorme slag' slaat, aangezien Van Persie 'een van de beste spitsen in het Premier League-tijdperk' is. “Hij heeft de reputatie dat hij zegt wat hij vindt, terwijl hij ook waardevolle inzichten over voetbal heeft”, aldus Cross, die voor de Britse krant vaak over onder meer Arsenal schrijft.

BT Sport heeft al een geweldige lijst met analisten, zoals Rio Ferdinand, Martin Keown en Owen Hargreaves, maar sommigen van deze oud-voetballers werken ook voor andere partijen. Van Persie is een grote naam die de zender een sterke identiteit zal geven”, aldus Cross. BT Sport of andere Engelse media hebben nog geen melding gemaakt van de mogelijke nieuwe stap van Van Persie.

De oud-spits van onder andere Arsenal en Manchester United liet na zijn pensioen weten dat hij voorlopig tijd gaat doorbrengen met zijn gezin. In gesprek met RTV Rijnmond liet Van Persie weten dat hij geniet van zijn vrije tijd. "Eigenlijk doe ik nu meer dan dat ik deed als voetballer in mijn vakantie. Ik weet niet of ik fitter ben. Er gaan wel iets meer sushi's in en dat soort dingen. Ik heb iets meer cheat days.”

Update 25 juli 14.02 uur - Robin van Persie ‘grote zomeraanwinst’ van Engelse betaalzender
Robin van Persie heeft zich als analist verbonden aan BT Sport, zo maakt de Engelse betaalzender donderdag wereldkundig. De oud-aanvaller van onder meer Arsenal en Manchester United wordt ingezet bij duels in de Premier League, FA Cup, Champions League en Europa League. “Dit is een geweldige kans voor mij. Ik kijk uit naar de start van de competitie en de Europese wedstrijden. Ik sta niet langer op het veld, maar duik voor de eerste keer van mijn leven de studio in", aldus Van Persie, die door de zender wordt omschreven als een ‘grote zomeraanwinst’.


Poll

Denk jij dat Robin van Persie een goede tv-analist zou zijn?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

18 reacties (laatste reactie door ijsmuts)

Dit zullen de Arsenal fans erg leuk vinden. Al had ik hem persoonlijk erg graag bij Studio Voetbal gezien samen met Pierre van Hooijdonk!

11 juli 2019 om 19:25

Waarom vinden de Arsenalfans dit erg leuk?

11 juli 2019 om 19:31

Arsenalfanehv,van Persie is toch zeer geliefd bij de Arsenal-fans? Ik denk dat ze graag naar zijn analyses luisteren

11 juli 2019 om 20:03

Ik heb het gevoel dat het sarcastisch is maar ik en ik denk veel andere Arsenal-fans snappen zijn transfer wel, hij wilde prijzen winnen en heeft dat gedaan met Man United. Niets mis mee in mijn ogen.

11 juli 2019 om 20:14

Ja natuurlijk is het sarcastisch en als ik soms reacties op twitter lees heb ik niet de indruk dat Arsenal-fans ook maar enig begrip hebben voor de transfer van RVP naar Man Utd

11 juli 2019 om 19:26

Haha, inderdaad! Maar wat zij bieden komt niet eens in de buurt wat die engelsen bieden.

11 juli 2019 om 19:49

Als van Persie bij Arsenal was gebleven dan kreeg hij daar een standbeeld. Maar ik denk dat sommige Arsenalfans hem als een verrader zien.

11 juli 2019 om 20:56

Voetballers spelen voor prijzen, niet voor een standbeeld.

11 juli 2019 om 21:00

Badr en rico vechten al in december 1 clash is genoeg voor de komende tijd.

Is een heerlijke baan natuurlijk, betaald krijgen om een wedstrijdje te kijken en zeggen wat je er van vind. Al hoop ik dat iemand met zijn staat van dienst en kwaliteiten iets kan betekenen voor de volgende generatie voetballers. Of het nou als spitsentrainer is of als manager.

Dit is toch geen nieuwes? Dit heeft Van Persie al meerdere keren gezegd in de media.

11 juli 2019 om 19:43

Als dit de officiele bevestiging is kun je dat best nieuwswaardig vinden.

12 juli 2019 om 10:19

Maar is het een officiele bevestiging of een columnist die 'iets' gehoord heeft?

12 juli 2019 om 13:02

Dit is inderdaad een roddel, maar roddels zijn (helaas) ook nieuws tegenwoordig.

Pracht voetballer, absoluut icoon. Maar ik twijfel of het een goede analist is. Sprak wonderen over een matig presterend Feyenoord. Soms smoesjes na verloren wedstrijden. Trok onnodig het boetekleed aan. Zei soms gewoon niet waar het op stond. Maar wie weet kan hij dit wel aan de zijlijn?

25 juli 2019 om 18:23

Met een band om je arm en als onderdeel van je team heb je ook een andere rol. Van Persie heeft zich ook wel eens een heel wk ingehouden om na afloop van Hooijdonk te vertellen dat hij lekker moest gaan golfen. Dus ik denk dat nu Van Persie de vrijheid heeft hij deze zeker gaat benutten voor scherpe analyses en wellicht komen er ook wel wat leuke anekdotes naar voren zoals Van der Vaart dit ook doet.

Robin maakt, met name sinds zijn terugkeer bij Feyenoord een bijzonder ontspannen en gebalanceerde indruk. Komt heel sterk over en ik twijfel er ook niet aan dat hij slaagt als analyst in Engeland.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

1659 fans
Aanvaller, 36 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Feyenoord 25 16 0 1
2017/2018 Feyenoord 12 5 0 0
2017/2018 Fenerbahçe 2 0 0 0
2016/2017 Fenerbahçe 24 9 4 0
2015/2016 Fenerbahçe 31 16 3 0

In de wandelgangen

Maandag 16 december
Napoli heeft er dertig miljoen euro voor over om Lucas Torreira terug naar Italië te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren