‘De Ligt eiste meer salaris dan Mbappé, toen heeft PSG het laten klappen’

Donderdag, 11 juli 2019 om

Paris Saint-Germain gaat met het huidige beleid nooit de Europese top bereiken, stelt Arnaud Hermant, journalist van l'Équipe, in gesprek met de NOS. Hermant ziet dat de huidige koers van de topclub verkeerd is. "Het probleem is dat de club denkt dat het om marketing en communicatie draait en daardoor het voetbal op de tweede plaats zet", aldus Hernant.

De NOS vraagt zich af of PSG wel de juiste plek is voor een Europese topspeler. "Als je de beste wilt worden, moet het eerst op het veld allemaal kloppen", reageert de journalist. "PSG is relatief gezien een jonge club en wil zowel op als naast het veld snel groeien, maar je ziet dat dat gewoon niet gaat. Ze moeten eerst hun voetbal verbeteren. Zolang de beleidsbepalers ook van de shirtverkoop een topprioriteit maken, blijft de club ver verwijderd om op het niveau van Barcelona of Real Madrid te komen."

Het binnenhalen van Neymar twee jaar geleden was een grote stunt, maar de Braziliaan was zelden voor langere tijd inzetbaar bij PSG. "Als hij speelde, ging het goed en was hij vaak beslissend, maar hij is ook dikwijls geblesseerd geweest", stelt Hermant. "Bovendien kwam Neymar ook door randzaken in het nieuws. Dat was niet goed voor de club en voor zijn imago."

Hernant constateert dat PSG veel geld durft uit te geven, maar niet ten koste van alles. "Zaakwaarnemer Mino Raiola vroeg voor Matthijs de Ligt een salaris van twaalf miljoen euro per jaar. Dat is meer dan Mbappé krijgt", zo stelt de verslaggever. "Toen heeft PSG de deal laten klappen. Ik snap dat ook zeker, want ik vind dat de topprioriteit van de club niet bij een centrale verdediger moet liggen."


Poll

Verwacht jij dat Paris Saint-Germain de Champions League gaat winnen in de komende vijf jaar?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

130 reacties (laatste reactie door fcb_catalunya)
11 juli 2019 om 18:52

Raiola eist dit. Ongelofelijk dat zo’n sympathieke jongen als Matthijs met dit soort figuren samenwerkt..

11 juli 2019 om 18:55

Waarom wordt De Ligt geen geld wolf genoemd en andere spelers wel..? Het is toch uiteindelijk De Ligt die ervoor kiest om met Raiola samen te werken en oh oh wat een straf zag, hij probeert extreem veel salaris voor hem te regelen.

Maar doe dan aub niet alsof De Ligt een slachtoffer

11 juli 2019 om 18:55

Ja maar denk je dat raiola dit zomaar doet zonder dat de ligt dit allemaal zou weten ?

11 juli 2019 om 18:56

Het goedpraten begint weer... Toch knap dat iedereen weet dat de Ligt zelf geen eisen stelt en werkelijk alles van Raiola afkomt.

11 juli 2019 om 19:09

Fr_jc,

Dat is zeker zo, daar heb je gewoon gelijk in. Hij heeft dit voor de volle 100% in de hand. Maar laten we eerlijk zijn, zou jij niet bij je werkgever meer willen krijgen als je dat kon eisen?

We hoeven geen medeleven met spelers te hebben, maar waarom zou je dat niet doen? Hij is één van de grootste talenten in Europa, dan moeten ze ook maar betalen. Als hij zou floppen wat ik me niet kan voorstellen is hij wel al binnen!

Slim gedaan, want voor hetzelfde geld loopt alles anders in je carrière...blessures enz.

11 juli 2019 om 19:18

Het is aandoenlijk om te zien hoe jij dit probeert goed te praten. Raiola eist dit met goedkeuring van De Ligt. Of denk jij dat Raiola dit alles op eigen houtje orchestreert?

11 juli 2019 om 19:18

Maar andere jonge spelers die kiezen voor bijv. Engeland en direct 1 tot 2 miljoen per jaar verdienen zijn geldwolven. Waarom De Ligt niet die 12 miljoen wilt ipv 6?

11 juli 2019 om 19:22

Ongelofelijk hoeveel moraalridders hier zitten ja. Je probeert de beste deal te fixen, dat doen we toch allemaal in ons dagelijks leven of niet soms? Wat een gehuil zeg

11 juli 2019 om 19:22

Ik denk dat hij met de keuze voor Raiola een fout heeft gemaakt. Kan me niet voorstellen dat het hem in deze fase van zijn carrière om gaat of hij 8, 10 of 12 miljoen verdient. En bij Raiola draait het uitsluitend om het maximale eruit persen, ten koste van veel. Het klinkt of De Ligt hem teveel heeft toevertrouwd. Terwijl elke boerenlul een fantastisch contract voor hem had kunnen fixen vergelijkbaar met dat van Frenkie de Jong. Veel meer eisen dan dat is gewoon een grove inschattingsfout en het is terecht dat geïnteresseerde clubs niet overal maar in meegaan. Dom dat hij Raiola niet aan de kant heeft geschoven.

11 juli 2019 om 19:27

Maar waarom wordt De Ligt dan niet weggezet als geldwolf, terwijl andere die precies hetzelfde doen, wel zo genoemd worden.

11 juli 2019 om 19:28

‘Waarom wordt De Ligt geen geld wolf geboend en andere spelers wel?’ Omdat mensen een of ander romantisch beeld hebben van hun onbevlekte nuchtere boer’n knul. Zij kunnen zich (of proberen zich te) identificeren met de Ligt. Ze voelen zich verbonden met hem en daarom doet het hen pijn dat hij met een man als Raiola in zee is gegaan. Want intelligente, onbevlekte en nuchtere boer’n knullen als Matthijs doen geen zaken met zaakwaarnemers als Raiola. Daarvoor denken ze eerder aan jongens als Justin Kluivert. Waarom denk je dat je TO-TAAL andere reacties te zien kreeg, toen Justin Kluivert om meer salaris vroeg. Niemand die Raiola beschuldigde of uitschold. Het lag allemaal aan Kluivertje, dat over het paard getild k*t jochie die even dacht meer geld te kunnen eisen. De Ligt is in hun ogen een al reinheid en Raiola probeert het weerloze jochie te verpesten.

11 juli 2019 om 20:51

Ik denk dat het kwam doordat bijvoorbeeld zijn vader hem openlijk adviseerde het niet te doen en hij dat advies naast zich neerlegde. Bovendien zocht hij ook regelmatig de publiciteit om te vertellen hoe hij erover dacht. De Ligt doet dat niet. Zelf denk ik dat elke idioot een geweldig contract voor De Ligt had kunnen regelen en daarom begrijp ik niet dat hij met hem in zee is gegaan.

11 juli 2019 om 21:14

Totaal met je eens. Eerlijk gezegd had ik verwacht dat hij anders in mekaar zat. Maar schijnbedrieg! Ik bedoel van jij moet de eisen bespreken met je zaakwaarnemer. Daar ben je in principe eigen baas over. In deze kwestie moet Raiola gewoon puur onderhandelen. Maar je kan me niet zeggen dat de Ligt niet beseft dat 12miljoen gewoon een te hoog salaris is. Hoeveel verdiende hij bij Ajax? En dan wil hij 12x zoveel gaan vedienen. Ik had bij hem nooit verwacht dat geldzaken zo'n een dramaverhaal bij hem zou worden. Wat zijn er met al die mensen om je heen gebeurt? Z'n vader, Barry Hulsoff of hoe hij heet is toch ook een adviseur van hem?

11 juli 2019 om 22:54

Misschien omdat hij gewoon kan kiezen uit de allerbeste clubs. Hij gaat niet voor heel veel geld naar een club en dan op de bank zitten of naar een club die nergens voor speelt.

11 juli 2019 om 22:56

Als kluivert nog een jaar was gebleven en als 100% basisspeler was vertrokken, was er niets aan de hand geweest. Hik was geen basisspeler bij ajax, maar wilde de best betalende speler zijn.

12 juli 2019 om 03:07

En voor wie werkt Raiola precies? Juist ja.
Als De Ligt zelf stelt dat hij voor minder ergens wil spelen qua salaris dan zal zijn waarnemer mbt die zaken daar wel rekening mee houden.

12 juli 2019 om 08:56

Ik hoop dat je reactie sarcastisch is.
Zo niet dan is je reactie zo naief, dat het aandoenlijk wordt.
Je zou bijna denken dat Sinterklaas ook nog bestaat en sprookjes altijd goed aflopen. De lieve print De Ligt en de smerige wolven om hem geen die hem gijzelen. Wie zal de Ligt bevrijden uit deze nachtmerrie?
Of is de Ligt stiekem zelf een wolf in schaapskleren?

11 juli 2019 om 19:07

Waarom meteen een voorbarige conclusie trekken? We weten allemaal dat PSG overbetaald. Waarom mag De Ligt dan geen poging wagen? Een nee heb je altijd, een ja kun je krijgen.

11 juli 2019 om 19:09

Waarom dan bij Juventus hetzelfde salaris eisen?

11 juli 2019 om 19:12

Waarom niet? Het is zijn goed recht om hoog te mikken. Wat had jij dan gedaan in zijn situatie? Het nederige schoolkindje gespeeld? Vast niet. Altijd hoog mikken. Zoals ik al zei: een nee heb je, een ja kun je krijgen. Lijkt net alsof mensen ervan houden om anderen te oordelen. Zeg maar jij had het anders aangepakt als jij in zijn schoenen stond? Vast niet. Ik ook niet.

11 juli 2019 om 19:15

De enige transfer waar PSG voor heeft overbetaald is Mbappe. Neymar clausule was 222 miljoen daar kan je moeilijk omheen hun derde duurste aankoop ooit is nog steeds Cavani 64 miljoen die in die tijd de meest begeerde spits was samen met Suarez.

11 juli 2019 om 19:20

Nou, toen ik 19 was had ik zeker genoegen genomen met 5 miljoen hoor. Exclusief bonussen ook vaak. Als je echt zo goed bent betaald dat zich 2 jaar later uit in een nog hoger salaris.

11 juli 2019 om 19:26

Troy010

Ja? Jij neemt genoegen met 5 miljoen als jij weet dat er véél meer te behalen valt? Nou... Ik weet van mezelf dat ik nooit zou settelen voor minder als ik weet dat er veel meer voor het grijpen ligt. Anders loop je altijd rond met het gevoel van "wat als..."

Doe ik mezelf niet aan.

11 juli 2019 om 19:30

Als het gaat over een salaris van een paar duizend per maand niet. Maar we hebben het over miljoenen he. Waarom worden jeugdspelers als boeman neergezet als zij in het buitenland bijv. 2 miljoen kunnen verdienen ipv 1 ton in NL (voorbeeld) maar De Ligt niet? Dat is waar het bij mij om gaat. En als PSG het niet betaald, heb je ipv 5 miljoen het huidige salaris van Ajax. Dus er lag niet meer voor het grijpen. (bij PSG)

11 juli 2019 om 19:37

Troy010

In Nederland genieten we van brave jongetjes die met de stroming meegaan. Ik prefereer liever echte persoonlijkheden, mensen die niet wakker liggen van de mening van anderen. Het gaat ze toch niets aan? Gewoon proberen te grijpen wat je kan grijpen. Het is je goed recht, ook van een jeugdspeler die 2 miljoen kan verdienen. Ik juich het toe. Vul je zakken maar kleine vent, waarom niet?

12 juli 2019 om 13:00

Er is meer in het leven dan geld. Blijkbaar begrijp jij dat niet.

11 juli 2019 om 19:19

Als geld is in de man, is de wijsheid in de kan! Laten we hopen dat hij niet de tweede Bazoer, Klaassen of Strootman wordt.

11 juli 2019 om 19:49

En wat dan nog. Als ik ergens anders een aanbod krijg met 5 miljoen meer per jaar ben ik ook weg. Zo zit iedereen of tenminste bijna iedereen in elkaar. Bovendien heeft De Ligt de keuze uit de absolute top. Wanneer hij geen voorkeur heeft qua competitie of club dan is het belangrijke issue vaak geld en andere secundaire voorwaarden die een rol kunnen spelen. Of teken jij bij je werkgever meteen een contract zonde te kijken naar je salaris, eventuele bonussen, verlof/vakantiedagen, afstand van je huis naar je werk, reiskostenvergoeding enzo kan ik nog wel even doorgaan.

Het is Raiola die dit vroeg voor Mathijs de Ligt. Dat is heel wat anders dan dat de Ligt dit salaris wilde hebben. Plus dat daarmee niet is bewezen dat de Ligt dus meer wilde dan Mbappã£â©.

11 juli 2019 om 18:54

Dan had De Ligt moeten zeggen dat ie minder wilde verdienen. Heeft ie vast niet gedaan denk ik

11 juli 2019 om 18:59

Allemaal aannames. Kunnen we niets mee. Raiola heeft voor de Ligt gevraagd om dit salaris. Juventus wil dit betalen en De Ligt wil bij Juventus spelen. Waarom zou je dan zeggen ik wil minder verdienen als je het contract aangeboden krijgt.

Daar mag je natuurlijk alles van vinden. Geldwolf dit en geldwolf dat, maar de titel blijft nog steeds foutief en derhalve stemmingsmakerij.

11 juli 2019 om 19:04

Als die nou gewoon niet per se naar psg wilde, zoals met zlatan destijds. Eis maar iets krankzinnigs en als ze het bieden, mooi, maar anders naar barcelona of juventus.

11 juli 2019 om 19:07

Van jouw kant is geen aanname mag ik aannemen?

11 juli 2019 om 19:10

Ik zeg ook niet dat ik de waarheid weet. Behalve dat de titel niet klopt, uitgaande van de inhoud van het rioolartikel. Als het artikel meldt dat Raiola vraagt om dat salaris, dan klopt de titel dus niet. Ik snap het voor de clicks, maar het is erg makkelijk.

11 juli 2019 om 19:21

Maar dan bij Juventus hetzelfde vragen.

11 juli 2019 om 19:22

@GH90 en nu even eerlijk; dit zou je zelf ook hebben gedaan? Mooie wijsneus, met je simpele oordeel.

11 juli 2019 om 19:23

Raiola vertegenwoordigt De Ligt. Wat Raiola dus vraagt, is wat De Ligt vraagt. Anders zegt De Ligt zelf wel, wacht eens ik hoef niet zoveel.

11 juli 2019 om 21:55

Hahaha Jezus man. Alsof je dat zelf zou doen. Allereerst is het de vraag of al deze verhalen überhaupt ook maar één minimale kern van waarheid bevatten. Daarnaast is Raiola iemand die het beste voor z'n speler regelt, zowel qua club als financieel. Dat. Is. Zijn. Werk. Dat maakt De Ligt toch geen ander persoon joh. Maakt het jou een ander persoon als jij na een een baan aanbod nog even nadenkt en ook andere biedingen overweegt? Ben jij dan ook een geldwolf? Of wil je dan gewoon even nadenken, alles overzien en pas knopen doorhakken wanneer alles duidelijk is en écht concreet, in plaats van loze verhalen?

11 juli 2019 om 18:54

Dit gaat natuurlijk gewoon in overleg met de Ligt en Raiola, hoe weet jij dat hij dit niet gewoon wilde?

11 juli 2019 om 18:55

De Ligt besloot om in zee te gaan met Raiola, dus hij weet ook wel hoe hij te werk gaat. Twee geldwolven samen. Alles gebeurt onder goedkeurend oog van De Ligt of denk je echt dat hij zo naief is om die gluiperd van een Raiola carte blanche te geven? De Ligt is daar te slim voor. Maar de titel 'nuchtere jongen' mag inmiddels wel van hem afgenomen worden. Geen schande natuurlijk.

11 juli 2019 om 19:31

@wagwan

Niet alleen De Ligt gaat in zee met Raiola. Raiola zorgt gewoon ten alle tijden voor een goede deal voor zijn cliënten. Blijkbaar heeft De Ligt geen specifieke voorkeur voor een bepaalde club, of realiseert hij zich dat dit niet een keus voor het leven hoeft te zijn. Als je geen voorkeur hebt, is natuurlijk de beste deal de beste optie. Iedereen in deze wereld aast op geld. Onterecht om De Ligt zo negatief af te schilderen, al helemaal omdat niemand perfect is.

11 juli 2019 om 18:57

Is de Ligt verstandelijk beperkt dan? Raiola doet of zegt niks zonder dat de Ligt toestemming geeft. Ik hoop voor je dat je in het echte leven ook niet zo naïef bent als nu.

11 juli 2019 om 19:03

Tuurlijk vindt er contact plaats tussen de Ligt en Raiola. Raiola zou zelf ook gezegd kunnen hebben, ik ga voor jou de beste deal eruit halen. De Ligt zou dat prima kunnen vinden. Dat impliceert niet dat hij daarom niet met minder akkoord zou zijn gegaan.

11 juli 2019 om 19:07

Pff Bergwijn dan ken jij de manier van zaken doen van Raiola niet zo goed. De ligt geeft aan welke club(s) hij eventueel wil spelen en Raiola gaat op pad om de beste deal mogelijk te maken. Dan kan ie de Ligt voorleggen hoe en wat. Daarom is Raiola zo groot geworden. Vaak bepaald de speler waar ie naar tie gaat als alles op tafel ligt of een speler wil perse een bepaalde transfer maken. Was goed terug te zien in een reportage over zaakwaarnemers waar ze Raiola een tijdje gevolgd hebben op de BBC

12 juli 2019 om 03:09

Dus als mijn advocaat in de rechtszaal zegt dat ik onschuldig ben is het mijn advocaat die dat stelt en niet ikzelf? Wat een rare kronkels zeg. Raiola waarneemt de zaken van de ligt en dat gebeurt in samenspraak.

De Ligt. Zogezegd de nuchterheid zelve. De laatste weken is zijn masker gevallen en duidelijk geworden hoe hij echt in mekaar zit. Past daarom wel uitstekend met Raiola, twee geldwolven. Meer verdienen dan het grootste talent op aarde dat al een WK achter zijn naam heeft staan? Laat me niet lachen.

11 juli 2019 om 18:56

Waarom zou je niet mogen proberen om het maximale er uit te halen?

11 juli 2019 om 18:59

Mag wel, maar dan mogen we ook concluderen dat zijn eisen behoorlijk bizar zijn.

11 juli 2019 om 19:01

Niks mis mee, wat me wel irriteert is zijn act dat hij een nuchtere kerel is. Die miljoenen waarover hij spreekt gaat die later ongetwijfeld verdienen, aangezien die als 19-jarige het grootste verdedigende talent ter wereld is. En als je ergens kan tekenen voor 8-10 miljoen hoef je toch niet te lang na te denken? Het is hem allemaal naar het hoofd gestegen. Kan beter een voorbeeld nemen aan Frenkie, die speelt geen act maar is gewoon zichzelf.

11 juli 2019 om 19:07

@Wagwan dus je moet maar meteen bij een club tekenen die je een goed salaris biedt? Als het De Ligt geen reet uitmaakt of hij in de top speelt bij Juve, Barca, Real, City of Liverpool, dan is het toch hartstikke prima om te zeggen: kijk maar wie het verste wil gaan! Je (en met jou velen hier) doet net alsof een speler maar altijd een voorkeur voor 1 club kan hebben en als je dan naar een andere club gaat die meer betaalt, dat je een geldwolf bent. Frenkie droomde van Barca. Toen kwam Barca en ja, dan wil hij graag daarheen. Misschien is Matthijs wel net zo gelukkig met Juve als Barca. Als Juve dan twee of drie keer zoveel salaris biedt, dan ben je toch niet direct een geldwolf als je daarvoor kiest?

11 juli 2019 om 19:09

Dat is juist het punt, hij is heel nuchter. Nuchtere jongens kijken vooral naar geld, gevoelsjongens laten zich nog wel eens door emotie leiden om andere keuzes te maken.

11 juli 2019 om 19:10

@Wagwan, situatie is totaal niet te vergelijken met de Ligt. Frenkie heeft een andere zaakwaarnemer en die is op pad gestuurd om te kijken of er een deal met Barca gesloten kon worden. Die zijn er toen snel uitgekomen. De Ligt heeft Raiola en die werkt heel anders. De Ligt wilde ook niet perse naar 1 specifieke club en Raiola gaat dan de onderhandelingen in om een zo goed mogelijke deal te maken. Die gaat vaak over the top omdat het hem vaak lukt.

11 juli 2019 om 19:17

Juventus biedt dat salaris omdat er om gevraagd is. Barca heeft zelf gezegd dat ze niet aan de salariseisen van de Ligt willen voldoen. Er wordt dus gewoon een hoog salaris gevraagd door Raiola en de Ligt.

11 juli 2019 om 18:59

Het blijft grappig hoe men een mening baseert op basis van geruchten en schijnbaar afgunst of frustratie. Wat kan jou het schelen wat voor salaris De Ligt eventueel zou willen verdienen? Als clubs het willen betalen en andere clubs niet, vallen er wellicht een paar af, vooral als die clubs sowieso al niet de voorkeur genoten.

Bovendien had je na een minimale research van een minuut kunnen weten dat deze Hernant ook nog eens verkeerde informatie de wereld in slingert. Mbappe verdient namelijk 17,5 miljoen euro per jaar. Dat is ruim 5,5 miljoen euro meer dan Raiola voor De Ligt eist. Zo zie je maar hoe snel je een mening klaar kunt hebben op basis van valse en/of onvolledige informatie...

11 juli 2019 om 19:00

En dat Raiola 5,5 minder eist is een feit, want...?

11 juli 2019 om 19:03

Sirius

waar rook is, is vuur. Die geruchten komen ergens vandaan en komen zeer frequent voor. Het waren ook 'maar' geruchten dat Griezmann zich niet zou aanmelden op de training van Atletico. Een dag later waren die waar. Alles afdoen als 'geruchten' is zeer makkelijk. Of je wil graag De Ligt een hand boven het hoofd houden, omdat die zo'n 'nuchtere en verstandige' jongen is. Als die zo verstandig was, was die nooit in zee gedoken met een gluiperd als Raiola. Simpel.

11 juli 2019 om 19:11

Ik heb geen enkele reden om De Ligt in bescherming te nemen tijdens dit soort discussies. Verder doe ik niet alles af als een gerucht, maar het blijven geruchten tot de feiten boven tafel komen. Bovendien heb ik De Ligt nooit 'nuchter', 'verstandig', 'geldwolf', of iets anders genoemd.

Het kan mij namelijk niet interesseren hoe de onderhandelingen verlopen. Clubs willen het onderste uit de kan, zaakwaarnemers en spelers ook. Het is wel heel naief om te denken dat een speler niet het maximaal haalbare salaris wil binnen zijn ambities als de gehele wereldtop achter je aan zit.

11 juli 2019 om 19:18

@Wagwan je baseer alles maar lekker op geruchten en vormt daarop gebaseerd je complete beeld van De Ligt. Lachwekkend. Misschien wil hij zelf niet naast Parijs en vragen ze a la Zlatan gewoon iets krankzinnigs. Misschien heeft hij Raiola hierin gewoon het vertrouwen gegeven om te onderhandelen. Misschien is het wel allemaal onwaar en zitten de media wat sensatie te maken (je zou het toch niet verwachten he!). De persoon De Ligt is echt niet anders dan dat jij en ik voor de camera zien hoor. Hij is en blijft een nuchtere, normale gast. Hoe graag jij dat toch ook de grond in zou willen trappen, want blijkbaar kan je er niet zo goed tegen. Dit soort dingen en berichten schetsen voor velen die geen moeite willen nemen zelf wat onderzoek te doen of zich te verdiepen in een persoon zomaar een beeld wat compleet onwaar is en iemand helemaal verkeerd weg kan zetten. Triest is het eigenlijk. En nog triester dat jij personen beoordeelt aan de hand van berichten op sites die geld verdienen aan zoveel mogelijk clicks.

11 juli 2019 om 19:20

Naast = naar

11 juli 2019 om 20:23

Dit is hetzelfde niveau als alle tokkies tegenwoordig die hun meningen over (bijvoorbeeld) Rutte onderbouwen met 'dat heb op facebook gestaan', waarna blijkt dat het op de pagina 'eigen volk eerst' stond. Je weet toch wel dat dit soort berichten goed scoren en dat dit nou net is waaraan deze website z'n geld verdient?

12 juli 2019 om 00:24

Dan heb ik nieuws voor je dagelijks worden er oorlogen gevoerd, hele bevolkingsgroepen beledigd op basis van idioten die maar wat roepen in kranten of op tv . Dan is het allemaal maar oke en als het om de nuchtere zuiverheid ONZE blonde held de Ligt gaat dan is het triest dat je op basis van die zelfde mediums je conclussie trekt. Ongelooflijk wat n hypocrisie hier🤣🤣

12 juli 2019 om 10:23

@El salvador86 waar slaat dit op? Vooral het stukje 'blonde held'. Waar wil je heen?

11 juli 2019 om 19:10

Toen mbappe tekende bij psg was die nog geen wereldkampioen en op dit moment is De Ligt het grootste talent op aarde, anders wint hij die prijs niet. Daarnaast is 12 miljoen nog steeds 5,5 miljoen minder dan mbappe verdient met 17,5 miljoen. Verhaal van deze journalist raakt dus kant nog wal. Voorlopig is elk verhaal over de ligt gewoon uit de lucht gegrepen. Er is nog geen enkel officieel bericht naar buiten gebracht van de ligt, raiola, psg, juve, barca of ajax. Alles is vooralsnog van “bronnen”, die allemaal een dag later door dezelfde journalisten weer tegen gesproken worden. Er is vorige week nog geschreven dat raoila op gesprek was bij juventus op een bepaald tijdstip op bepaalde dag, terwijl die op dat moment in engeland een transfer afrondde. Volgens mij moet je geen enkel bericht omtrent de ligt nog serieus nemen.

11 juli 2019 om 19:19

Ik zou het heerlijk vinden om een Raiola in te kunnen zetten tijdens mijn salarisonderhandelingen om het maximale voor me er uit te halen. Ieder zijn talenten en dit is zeker die van hem. En Raiola zijn job is om er zoveel mogelijk uit te halen voor zijn client (en daarmee indirect ook voor zichzelf).

11 juli 2019 om 20:43

Wat zijn veel mensen hier dom en goedgelovig zeg. Dit komt vast van dezelfde bron die ook graag Neymar en Rabiot zwartmaken. PSG doet dit met elke speler die hun niet als eerste keuze ziet.

12 juli 2019 om 00:26

Klopt en Barca was ook ineens een kut club volgens velen toen het de onderhandelingen stopte .

11 juli 2019 om 23:21

@wagwan Lach maar. Maar bij Juve gaat ie het verdienen . Waaarom met 6 miljoen genoegen nemen als je kennelijk ook 12 miljoen kunt krijgen . Als jij merkt dat meerdere bedrijven jou willen , kies je dan ook meteen de eerste ?

Met alle respect maar De Ligt moet wel met zijn beide benen op de grond blijven staan , Raiola helpt ook niet echt. Ik neig toch te zeggen dat het een geldwolf is, anders had die allang bij Barcelona gezeten. Een verdediger is makkelijker te vervangen dan een aanvallende speler en het is ook logisch dat Mbappe veel meer verdiend die heeft ook meer bewezen en is de beste talent ter wereld.

11 juli 2019 om 19:03

Alsof voor iedereen Barcelona de grote droomclub is. Misschien maakt het De Ligt geen bal uit of hij naar Juve, Real, Liverpool of Barca gaat. Vindt hij het allemaal wel mooi eigenlijk. Dan zou het toch hartstikke logisch zijn als hij tegen Raiola zegt: kijk maar welke club het verste wil gaan. Als hij alleen op geld uit is, gaat hij wel naar China. Iemand een geldwolf noemen omdat hij liever twaalf miljoen verdient bij absolute topclub Juve, in plaats van vijf miljoen bij absolute topclub Barca, gaat me wat te ver.

12 juli 2019 om 00:28

Ik begrijp jouw punt Martijn ik denk dat de irritatie zoals bij zovelen is dat heel veel jongens die niet eens half zo goed als de Ligt waren en slecht 1 ton per jaar verdienden en 2 miljoen konden verdienen geldwolven waren. Hier zijn een heleboel voorbeelden van ,in het geval van de Ligt is het normaal. Dat is het punt wat velen dus een doorn in het oog is waarom met 2 maten meten??

11 juli 2019 om 19:38

Wat is die Barcelonafetisj toch altijd? Ik zou als ik een speler was die overal heen zou kunnen echt niet blind naar Barcelona willen, toch lijkt dat beetje de algemene tendens hier. Barcelona -> sportief, al de rest -> enkel voor geld. Ik snap niet echt waar men zich zo druk om maakt nu, Ajax is met meerdere clubs in gesprek geweest die toestemming hebben gekregen om met het management van de Ligt in gesprek te gaan. Als de geruchten waar zijn heeft hij met oa Barcelona, PSG, Juventus en Man City gesproken, dat is toch wel absolute top in hun respectievelijke landen en ook in CL gewoon topteams. Als een van die ploegen (in dit geval Juventus dus) eruit komt met het management lijkt het me niet meer dan normaal dat alle ploegen dat moeten matchen of verbeteren (is het niet financieel dan wel met een concreet plan, iets dat heel belangrijk is aangezien in begin vrijwel elke keer naar voren kwam dat speeltijd een must was) doen ze dat niet dan zijn het minder aantrekkelijke opties. Gebaseerd op interview 2 jaar geleden op trainingskamp vond hij Barcelona een mooie ploeg (Frenkie noemde het toen zijn droom ploeg) maar wilde hij liefste ooit in Engeland spelen, Engeland is minst genoemde bestemming en lijkt me niet aan de orde momenteel. Maar blijkbaar moet hij zeggen dat 6 miljoen genoeg is als een andere ploeg dubbele neer wilt leggen.

11 juli 2019 om 23:23

Waarom zou hij naar Barca gaan????

Mocht dat waar zijn dan hoop ik dat niemand zich meldt en dat hij gewoon weer een jaar bij ajax blijft. Iedereen was ozo te spreken over de nuchterheid en bescheidenheid maar zo zie je maar.

11 juli 2019 om 20:21

Wat probeer je nou precies te zeggen dan? Dat De Ligt z'n persoonlijkheid niet normaal en nuchter is maar hij één of andere geldwolf is, uit op roem en aandacht? Dit is hetzelfde niveau als al die tokkies tegenwoordig die hun mening onderbouwen met 'dat heb op facebook gestaan'. Je weet dat dit een site is dit alles doet voor de clicks, hè? Je weet dat dit soort berichten het goed doen, toch?

11 juli 2019 om 21:36

Daarom zeg ik als dit waar is toch.

12 juli 2019 om 00:31

Als je als speler van 19 jaar overal kan tekenen tegenover een verbetering van minimaal 3x je huidige salaris maar het tot nu toe nog nergens lukt. Vele topclubs hebben afgezien van zijn komst door zijn salaris eisen, dan ben je toch wel een beetje een geldwolf dan gaat het niet meer om het sportieve.

PSG weet overal wel geld tegenaan te gooien (met alle risico's van dien), maar die eigenaren hebben geen idee van voetbalzaken en het technisch beleid is ook nog eens vrij onlogisch.

Verder is het onjuist wat Hernant stelt, want Mbappe verdient naar verluid 17,5 miljoen euro per jaar. Dat is nog altijd 5,5 miljoen euro meer dan Raiola volgens de geruchten vroeg aan salaris voor De Ligt. Door dit soort uitspraken krijg je al snel van die vreemde kritieken die gebaseerd zijn op uitspraken die volledig of gedeeltelijk onjuist of niet onderbouwd zijn.

11 juli 2019 om 19:01

Het is onjuist want geruchten zeiden anders. Klinkt mij in de oren alsof jij vooral de geruchten gelooft die je wilt geloven.

11 juli 2019 om 19:06

Sorry hoor, maar waar heb je het exact over? Ik geef in mijn betoog namelijk aan dat men te veel uitgaat van geruchten. Het is namelijk een feit dat Mbappe 17,5 miljoen euro per jaar verdient en de geruchten gaan dat hij zelfs meer verdient in plaats van minder...

11 juli 2019 om 19:12

Lees je eigen post nog eens, zou ik zeggen, waarin je aangeeft dat dit bericht onjuist is omdat Raiola 'volgens de geruchten' 5,5 minder vroeg. Dat waren naar jouw mening dus wel zinnige geruchten die je kunt geloven blijkbaar.

11 juli 2019 om 19:23

Ik ontkracht enkel het betoog van Hernant op basis van z'n eigen woorden. Nergens zeg ik dat het bedrag dat Raiola (volgens sommige artikelen) voor De Ligt vraagt feitelijk correct is. Sterker nog; ik noteerde er heel duidelijk bij dat het op basis van geruchten was.

11 juli 2019 om 22:10

@Sirius PSG heeft gewoon een prima beleid, Neymar en Mbappe is veel voor betaald en is gewoon absolute top, spelers als Veratti, Silva, Draxler, Cavani zijn gewoon volgens marktconforme prijzen gehaald. Mensen hebben altijd wel een mening over PSG maar kijk eens wat wedstrijden, ze spelen prachtig voetbal en dat ze in de CL nog niet hebben gewonnen is door pech (schandalige wedstrijd in Barcelona en een discutabele handsbal tegen Utd) en juist door hun frivole speelstijl want ipv verdedigen gingen ze beide wedstrijden vol in de aanval. Verder heeft PSG een heel behoorlijke jeugd en een prima marketing strategie en hebben ze de FFP ook steeds meer op orde zonder de boekhoudkundige trucs die ze in het begin uithaalden. Dat ze niet aan de salariseisen van de Ligt wilden voldoen vind ik eerder een teken van goed beleid dan van slecht beleid.

Volgens mij verdiende Mbappe rond de 15-17 miljoen per jaar, een keer ergens gelezen op footballeaks of zo. Klinkt misschien raar, maar als de markt bepaalt dat 12 miljoen een redelijke norm is, dan is dat zo. Ik volg NBA basketbal en daar zie je ook de salarissen per seizoen stijgen. Ik neem iig genoegen met de helft 😎

Mensen die zeggen: 'maar Raiola zat aan tafel niet Mathijs was lekker op vakantie'. Maar namens wie zit die mafioso Raiola aan tafel? Toch echt Mathijs de Ligt. Dan zou je het hem ook kwalijk kunnen nemen.

11 juli 2019 om 19:02

Waarom zou je iemand iets kwalijk willen nemen? Hadden we dan ook met onze vuisten op tafel moeten slaan toen Juventus de hoofdprijs voor Pogba vroeg of toen Ronaldo en Messi om de zoveelste salarisverhoging vroegen? Ik heb het idee dat men vooral gefrustreerd is uit indirect eigenbelang in plaats van een correct moreel kompas.

11 juli 2019 om 19:14

Ik heb meer het idee dat jou er veel aan gelegen is om een beeld van De Ligt als 100% gouden pik in stand te houden. Iets met niet objectief zijn.

11 juli 2019 om 19:22

Dat salaris boeit me niet, 5 of 12 miljoen is beide veel teveel voor 2x anderhalf uur per week te sporten. Maar als Barca zegt afgehaakt te zijn vanwege de salariseisen dan komt wel het beeld naar voren dat het salaris leidend is en niet de competitie.

11 juli 2019 om 19:26

@berserko

Waarom zou ik niet objectief kunnen zijn? Ik heb niets met of tegen De Ligt. In m'n bericht hierboven leg je me ook al woorden in de mond, terwijl ik in m'n betoog toch erg duidelijk ben. Over niet objectief gesproken...

11 juli 2019 om 20:50

Nou goed, ik zie je ontelbaar veel posts plaatsen waarin je de Ligt zijn positie en keuze's verdedigt. Dan is het niet raar dat mensen gaan twijfelen of je echt zo objectief bent in deze als je zelf beweert. Vooral gezien ik je niet zie reageren op mensen die een tegenovergestelde mening hebben, maargoed. Als je echt niets voor of tegen de Ligt hebt, dan geloof ik dat.

Verder, werd en wordt Messi inderdaad vaak als geldwolf bestempelt hoor, laten we niet doen alsof. Vaak genoeg is er kritiek geuit op het feit dat die gozer al bijna aan 9 (?) contractvernieuwingen zit in 10 jaar oid.

Lezen mensen lezen niet de Ligt is een geldwolf maar zijn zaakwaarnemer

11 juli 2019 om 19:13

Beide zijn geldwolven anders was Raiola toch allang ontslagen?

11 juli 2019 om 19:42

Als Raiola hem paar concrete opties geeft doet hij zijn werk, waarom zou hij ontslagen moeten worden? Omdat hij niet direct overstag gaat bij eerste beste aanbod? Ik geloof oprecht dat elke zaakwaarnemer ter wereld zoiets De Ligt naar buitenland kan brengen maar er zullen er weinig zijn die een betere deal eruit kan slepen dan Raiola. Zeker als er clubs tegen elkaar opbieden. Uiteindelijk zal de Ligt kiezen waar hij heen wilt maar je kan er zeker van zijn dat onderste uit de kan gehaald is bij alle opties die hij heeft.

Ik weet natuurlijk niet wat waar is en wat echt totale onzin is, maar geloof niet dat Matthijs dit nou echt als doorslaggevend ziet. Als we puur naar salaris kijken: Bruto mag het dan wel hoog zijn, maar in elk land (Frankrijk/Parijs, Spanje/Barcelona en Italië/Turijn) gelden verschillende belastingtarieven; Mino Riola is er voor de cliënt, maar vooral voor zijn eigen portemonnee (wil je iets bereiken als zaakwaarnemer, zul je ook een hoog salaris voor je cliënt er uit moeten krijgen, om deze tevreden te houden). Had zelf gehoopt dat Matthijs naar een Barca zou gaan, maar ziet er steeds meer naar uit dat Juventus en Ajax steeds dichter naar elkaar toe komen (gezien Juventus 75 mln geboden schijnt te hebben, nadat 67 mln werd afgewezen).

11 juli 2019 om 19:03

Op basis waarvan geloof jij niet dat Matthijs dit als doorslaggevend zag?

11 juli 2019 om 19:08

Als hij geld als doorslaggevende zag in plaats van het sportieve aspect, dan had hij wel voor een ander avontuur gekozen. Er kunnen ook andere aspecten meespelen, die de keuze hebben beïnvloed; Eentje binnen zijn kringen.

11 juli 2019 om 19:14

Als geld niet doorslaggevend was had hij voor Barcelona gekozen, kom op kerel.

11 juli 2019 om 19:35

Heel simpel; In Italië betaal je maar 43 procent over het bedrag vanaf €75.000 en in Barcelona betaald hij 48 procent over het bedrag vanaf €175.000. Hij houdt in Italië dus meer over van het bruto bedrag, dan in Spanje; Naast dit feit leert hij ook in Italië het echte verdedigen, wat hem een completere verdediger zou kunnen maken. Als jij echt denkt dat Matthijs daar alleen heen gaat voor het financiële aspect, laat ik het bij :”verschil van inzicht”; Dat is niet vreemd en ieder zijn mening. De toekomst zal uitwijzen wat de echte beweegredenen zijn en wie hem heeft aangestuurd om zijn keuze te maken.

11 juli 2019 om 20:40

@berserko

waarom had De Ligt in dat geval wel voor Barca gekozen? omdat jij dat toevallig een hele mooie club vind?

12 juli 2019 om 00:35

De gehele wereldtop zat achter de Ligt aan. Liverpool, Man utd, Man city, Barca , Bayern, PSG en Juve. Al.die clubs zijn afgehaakt rara . Nee ligt niet aan de Ligt .

De ligt wilt meer verdienen & heeft groot gelijk. We moeten ook noet vergeten dat de ligt zichzelf nooit nuchter heeft genoemd, dit doen jullie constant voor hem.

Schitterend hoe men dit gedrag van de ligt probeert goed te praten. Het is god himself geworden...als ie fouten maakt dan ligt het altijd aan de rest. Als ie gelfwolf loopt te spelen ligt het ook aan de rest. Jammer dat vele ajacieden zich zo laten kennen. De ligt heeft nimmer overtuigd in oranje, komtnet kijken en gaat met zo'n instelling nooit lang volhouden in de top. Als ze hem nog willen. Bah, wat een figuur

11 juli 2019 om 19:44

Schitterend voorbeeld dit van ''pot verwijt de ketel''. Sommige mensen zijn wellicht niet helemaal objectief betreft De Ligt, maar daar ben jij er zeker ook 1 van.
Door de opmerking dat hij nooit heeft overtuigd in oranje, maak je jezelf compleet belachelijk. Jij zit namelijk aan de andere kant van het subjectieve spectrum. In de volksmond ook wel bekend als een ''hater''.

11 juli 2019 om 20:53

Wil je zeggen dat hij het goed heeft gedaan tot nu toe in het Oranje shirt? Ik kan me de afgelopen nations league nog voor mijn netvlies halen hoor. 2 wedstrijden (halve finale en de finale), en in beide maakte hij een oerdomme fout. In de halve finale die stomme penalty weggeven, en in de finale door de beentjes gespeeld door zwak instappen.

De jaren ervoor zat Oranje, mét de ligt, niet eens in een eindronde van een groot toernooi. Kan jij dus met open ogen beweren dat de Ligt wél heeft overtuigd in Oranje?

11 juli 2019 om 22:17

Ja hij heeft het uitstekend gedaan in Oranje of ben je plots al die goede wedstrijden vergeten omdat het niet in je argumentatie past (wedstrijden tegen Frankrijk, Duitsland o.a.)? Daarnaast zijn je voorbeelden ook uitermate zwak. In de wedstrijd tegen Engeland liet hij zien wat een mentaal toptalent het is door na zijn fout sterk te spelen en het ook nog eens persoonlijk goed te maken door te scoren. Je komt op mij precies hetzelfde over als martinarody, een hater.

Waar is de tijd dat er gekozen werd voor t voetbal en t hart i.p.v. geld, meer geld en nog meer geld. Word alleen maar erger. Bahbah

Ik ben mijn sympathie voor De Ligt helemaal verloren door deze soap! Ik hoop dat De Ligt op de bank terecht kom bij Juve en dat we in het Nederlands Elftal kunnen genieten van een centrum met Aké of De Vrij naast Van Dijk. Twee jongens die niet veel minder zijn dan De Ligt, en een flink stuk sympathieker zijn! Waar is het toch misgegaan met Matthijs. 180 graden verschil met Frenkie.

11 juli 2019 om 19:25

Vergeet alleen niet dat van Dijk ook niet al te fris achter zijn oren is. Die verlengde zijn contract om vervolgens een half jaar later in de winterstop te gaan staken omdat ie opeens naar Liverpool wilde.

11 juli 2019 om 19:29

Hmm oke zit wat in. Maar bij Van Dijk ging het vooral om de sportieve voortuigang van Liverpool t.o.v. Southampton. Bij De Ligt lijkt het alleen nog maar om dollars te gaan. Daarbij vind ik het nogal een verschil of je eind/midden 20 bent of dat je zoals De ligt nog een hele carriere voor je hebt liggen. En Van Dijk was slim genoeg om niet met Raiola in zee te gaan

Ik weet dat er veel haat is richting psg,maar hoe kun je zeggen dat ze geen Europese top zijn,als iedereen fit is kunnen ze van iedereen winnen,ze hebben een fantastische team...

Beetje verbaasd over de Ligt. Als Barça en Feyenoord supporter vond ik De Ligt en De Jong afgelopen seizoen een verademing. Niks van dat godenzonen gedoe, maar gewoon de pootjes op de grond. De Jong lijkt daar bij Barça keurig verder mee te gaan, maar De Ligt??? Ik ben blij hoe Barça zich hierin daarom opgesteld heeft.

En De Ligt is ook niet achtelijk. Die kan die Raiola ook ff laten dimmen.

Ik vind het behoorlijk komisch en ook een beetje hypocriet hoe verontwaardigd mensen hier doen door wat geruchten over geldzaken van een 19 jarig jongetje.
Het is de taak van een zaakwaarnemer om het onderste uit de kan te halen. In hoeverre een speler invloed heeft op de contractonderhandelingen is puur giswerk. Ik denk zelf dat de meeste spelers dit volledig toevertrouwen aan hun zaakwaarnemer.

Dit is niet waar. Wie gelooft deze sensatie nog? Die knul wil gewoon voetballen. Eindstand; blijkt al sinds begin Juni ergens getekent te hebben. Media maakt herrie voor views en sensatie.

Hij mag vragen wat die wil, ik bedoel als jij zijn inzet en het wil om beslissend ziet op het veld zou ik hem zelfs 15 miljoen geven 5,5 jaar contract en een afspraak maken dat hii pas in de 2e helft van de 3e contract jaar is een verlenging bespreekbaar, uiteraard zit er prestatie bonussen in zijn contract dat zal hem alleen maar meer motiveren om te presteren als hij toch een geldwolf is. Ik vindt het te gek voor woorden dat clubs spelers ophalen voor 130 miljoen alsof het niks en het verschil tussen talent en of de speler iets bewezen heeft is minimaal.. maar 12 miljoen salaris willen ze het ineens niet doen over 5 jaar verspreid is dat maar 60 miljoen(uiteraard blijft daar maar iets van de helft over ivm belastingdienst).. dat is toch niks t.o.v. 130 meteen te betalen aan een concurrende club.

Mbappe verdient om en nabij de €20m na belastingaftrek is het pakweg €10m. Ik kan mij niet voorstellen dat Mino of Matthijs een bruto salaris van €25m eist. Dit artikel is gebaseerd op lucht en bait. Wat een grappenmakers hier

Raiola en de ligt is geen goede combinatie vind ik. Is niet zoals ik de ligt ken. Deze zaakwaarnemer doet afbreuk aan zijn imago.

Ligt heel dit geld probleem nou aan de Ligt of aan de pizzabakker? Je bent geneigd Raiola de titel geldwolf aan te smeren, maar het is toch echt de Ligt die hem heeft aangesteld, als Raiola gaat overdrijven kan de Ligt of aan de bel trekken, of hij zegt net als Vilhena mits mogelijk de samenwerking op..

Als ik Raiola aanneem als mijn zaakwaarnemer, dan weet ik ook dondersgoed waarom. Hij weet als geen ander om een geweldig contract voor je te regelen. Het is zijn goed recht om zoiets te willen. Maar dan ben je in mijn ogen gewoon een geldwolf en dat hoeft niet perse verkeerd te zijn. Want dat is gewoon hoe het tegenwoordig verloopt. Voetbal wordt steeds meer als alleen “werk” gezien.

Dit is toch wel bizar om te lezen. Het is vast ook deels Raiola, maar de Ligt heeft hier natuurlijk ook een vinger in de pap. Hij blijkt gewoon een ordinaire geldwolf. Dat dit wordt aangewakkerd door z’n zaakwaarnemer, tsja. Het lijkt me verder duidelijk dat Mbappe iets hoger ingeschaald moet worden qua salaris gezien eerdere prestaties.

12 juli 2019 om 00:49

Als je eerst geruchten leest van een Barca dat denkt aan een salaris van circa 6/7 miljoen dan zijn deze eisen wel exorbitant. Echter, Barca is doorgeslagen met Frenkie's salaris. De Ligt denkt dat ook te kunnen verlangen. Frenkie hadden ze nooit meteen zoveel loon moeten bieden. De Ligt moet een carriere bouwen...die miljoenen zijn al aanzienlijk. Kan je er 7 pakken bij Juve...alsnog doen. Anders lekker naar China joh, daar heb je je geld. Raiola bedingt toch meestal een tekengeld, los van salaris. Carriereplanning gaat voor een paar miljoen meer.

12 juli 2019 om 11:30

Nou ja, Barcelona staat er wel om bekend een van de grootste salarishuishoudingen in Europa te hebben. Natuurlijk vind ik dat ze met Frenkie ook doorslaan qua salaris, dat hij het goed gaat doen lijkt mij heel waarschijnlijk, al heb je natuurlijk totaal geen garantie.

Als je dit in verhouding bekijkt bij een club als Psg, slaat de salariseis van de Ligt he-le-maal nergens op, hoe ver ben je van de realiteit verwijderd als je meer eist dan nota bene Mbappe? De meest logische opvolger van Ronaldo/messi.

Wat betreft carriereplanning, daar hoef je bij Raiola niet op te rekenen hoor. Dat is waan van de dag, snel cashen en iedereen tegen je opzetten om maar geld te forceren.

Jeetje gasten, denk eens even na!

Raiola legt wat voorstellen op tafel. Waarom zou hij zo veel eisen bij Psg? Misschien omdat De Ligt liever naar een andere club gaat? Maar er zijn financiele grenzen. Als PSG X biedt aan salaris, okay dan doen we dat. Maar minder, dan speelt De Ligt liever bij een interessantere club.

Het is EEN groot spel. Raiola is aan het stuur, maar De Ligt heeft echt wel zo zijn voorkeuren. Alles wat langskomt, heeft als doel om De Ligt voor een zo goed mogelijke deal bij een zo goed mogelijke club te laten landen.

Afgezien daarvan mag Raiola opsodemieteren. Maar dat terzijde. Dit ligt niet aan De Ligt, wilde ik zeggen.

Het verhaal doet me hieraan denken: Ibrahimovic onthult bizarre tactiek om onder transfer naar PSG uit te komen (https://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=340742)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
17.Reims00
18.Rennes00
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
T. TuchelUnknown
M. BulkaKeeper
K. NavasKeeper
MarquinhosVerdediger
M. BakkerVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Paris Saint-Germain.

144 fans
Verdediger, 20 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Juventus 29 4 5 0
2018/2019 Ajax 33 3 1 0
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
2016/2017 Ajax 11 2 0 0
2016/2017 Jong Ajax 17 1 3 0
Laatste voetbalnieuws

Daley Blind weigert bij Hans Kraay junior vertrek bij Ajax uit te sluiten

Eindelijk speelde Daley Blind weer eens een wedstrijd met Ajax in de Johan Cruijff ArenA. De ploeg van Erik ten Hag zegevierde zaterdag in de oefenwedstrijd tegen RKC Waalwijk met 6-1....Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 10 augustus
Chris David traint de komende tijd mee bij RKC Waalwijk. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren