‘Ianis Hagi wijst Ajax definitief af en wordt vrijdag medisch gekeurd’

Donderdag, 11 juli 2019 om

Ianis Hagi is hard op weg naar Racing Genk, zo weet Het Nieuwsblad te melden. Het twintigjarige Roemeense toptalent van Viitorul Constanta stond in de belangstelling van diverse Europese topclubs, maar kiest voor een driejarig dienstverband in België. Onder meer Ajax en Barcelona hadden hem naar verluidt hoog op het wensenlijstje staan.

Ajax leek lange tijd de topfavoriet voor de komst van de middenvelder. Steeds meer clubs sloten zich aan in de rij om de handtekening van Hagi. Uiteindelijk is het Racing Genk dat aan de haal gaat met het doelwit van onder meer Barcelona, Anderlecht, Galatasaray, Valencia, Sevilla en Manchester City. Vader en tevens voetballegende Georghe Hagi ziet meer heil in een tussenstap voordat zijn zoon naar een topcompetitie gaat.

De afgelopen weken werkte Genk achter de schermen hard aan de komst van Hagi. Volgens Roemeense media is er een bedrag van ongeveer tien miljoen euro gemoeid met de overstap, maar in Genkse kringen wordt die som fel overdreven genoemd. Hagi reist samen met zijn vader en de voorzitter van Viitorul af naar België, waar hij vrijdag medisch gekeurd wordt. Hagi tekent voor drie jaar en gaat volgend seizoen de Champions League in met de regerend Belgisch landskampioen.


Poll

Snap jij de keuze van Ianis Hagi?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

101 reacties (laatste reactie door reaxi)

Denk dat hij meteen wilt spelen en gok dat dat bij Ajax niet meteen aan de orde is. Dus snap zijn keuze wel.

11 juli 2019 om 17:11

Dat denk ik ook inderdaad. 20 jaar. Ajax wou hem vast eerst in jong Ajax stallen. En hij wil natuurlijk gelijk in de a selectie horen.

Waarom naar Ajax als je ook bij Racing Genk kan voetballen. 🤔

11 juli 2019 om 17:13

Nooit gehoord dat Ajax een serieus bod heeft uitgebracht

11 juli 2019 om 17:13

Niet voor iedereen is bij Ajax spelen een droom he. Wellicht ziet hij daar meer perspectief, beter plan, boden ze meer salaris of zijn de voorwaarden beter. Of hij ziet zichzelf op korte termijn geen basisplek krijgen bij Ajax door teveel concurrentie. Allemaal mogelijk.

11 juli 2019 om 17:36

@skede

"niet voor is bij Ajax spelen een droom he. Wellicht ziet hij daar meer perspectief, beter plan, boden ze meer salaris of zijn de voorwaarden beter. Of hij ziet zichzelf op korte termijn geen basisplek krijgen bij Ajax door teveel concurrentie. Allemaal mogelijk. "

Zeker. Al is het ook mogelijk en dat ligt veel meer voor de hand, dat Ajax nooit serieuze belangstelling heeft getoond. Ajax heeft tenslotte meer dan genoeg middenvelders en de prioriteit ligt veel meer bij de verdediging en eventueel de vleugels. Ook heeft Ajax een voorkeur voor Nederlanders om niet teveel tot een vreemdelingenlegioen te worden. Als Ajax werkelijk interesse zou hebben voor alle spelers waarmee de club na het CL succes in verband wordt gebracht, zou de club genoodzaakt zijn om de kleedkamers te verbouwen.

11 juli 2019 om 17:39

Is zeker goed mogelijk. Maar het ging hier even om de vraag waarom je naar Genk zou gaan als je ook naar Ajax kan. De redenatie achter de vraag was dus dat het vreemd is om die keuze te maken, er van uitgaande dat dat je opties zijn als speler. Of Ajax daadwerkelijk hem wilde contracteren is inderdaad nog maar de vraag.

11 juli 2019 om 17:20

Afca420 voor Ajax uitkomen, zou voor ons een grote droom zijn. Maar dat is natuurlijk lang niet voor iedereen zo, en wellicht had hij veel meer kans op spelen in België. Maakt mij in ieder geval niets uit, die verdediger Alvarez zie ik nog graag komen. En dan is de selectie rond wat mij betreft, we hebben ook nog een jeugd die kansen moet blijven krijgen.

11 juli 2019 om 21:20

Alle respect naar Ajax toe als club maar sommige fans hebben het echt wel in hun bol gekregen hoor. Oke Ajax is een hoger niveau maar we doen net alsof we hier over het verschil tussen FC Barcelona spreken en de plaatstelijke amateurs.

Genk is een ploeg waar jeugd veel kansen krijgt en waar veel jeugd doorgroeit. Kijk maar naar Courtois, De Bruyne etc en dit seizoen een Malinovsky Berge of Trossard. Die jongen en z'n omgeving zien meer perspectief in Genk en meer speelmogelijkheden. Wat is daar dan in godsnaam zo mis mee. Naar mijn mening is het belangrijk geen stappen over te slaan in een voetbalcarriere

Kan het zo zijn dat ze voor Genk hebben gekozen omdat er te veel onzekerheid is over de situatie van Ziyech bij Ajax? Het lijkt me logisch dat ze hun keuze hebben laten vallen op een club waar hij veel aan spelen zal toekomen en zolang Ziyech geen transfer maakt, is die kans niet heel groot bij Ajax.

Heel verstandig. Hij moet spelen en bij ajax komt hij op dit moment niet aan het spelen toe.

Serieus? Ok ik ben Ajacied maar als ik hier neutraal naar kijk dan verkies je toch niet Genk boven een Ajax. Zal wel met speeltijd te maken hebben. Vreemde keuze maar ja hij heeft alle recht om dat te doen. Wens hem veel succes daar.

11 juli 2019 om 17:13

Je geeft in je relaas direct antwoord op de door jouw gestelde vraag: meer kans op speeltijd. Ook doordat Trossard vertrokken is.

11 juli 2019 om 21:43

Trossard (flank/10) en Pozuelo (een 10) Hagi kan op beide posities uit de voeten

11 juli 2019 om 17:13

Ik ben ook ajacied, maar begrijp dit volledig. Hij komt op dit moment namelijk totaal niet in aanmerking voor een basisplaats of überhaupt veel speeltijd.

11 juli 2019 om 17:15

Snap de keuze wel. Denk dat hij bij genk een basisspeler zal worden. Bij ajax is dat denk ik niet t geval. Genk speelt CL, Ajax nog niet zeker. Daarbij belgishce com doet nier onder aan de nederlandse com.

11 juli 2019 om 18:34

Zn vader is altijd fan geweest van Feyenoord, wellicht dat dat mee zn keuze heeft bepaald

Hahaha wat een poppenkast , Barcelona, Man City , Ajax , Valencia , Sevilla iedereen wou hem zogenaamd hebben en dat eindig je in Genk ... veel plezier ermee.

11 juli 2019 om 17:15

Wat een zure reactie zeg. Het staat hem toch vrij om zijn eigen keus te maken? Als spelers direct naar City of Barcelona gaan, roepen we dat ze over 3 jaar in de kelderklasse spelen. Deze jongen maakt blijkbaar een weloverwogen keuze en dan is het nog niet goed..?

11 juli 2019 om 18:07

Het maakt mij helemaal niets uit waae hij gaat voetballen , alleen zijn entourage liep tegen alle topclubs aan te schurken , geloof helemaal niets van die verhalen.

11 juli 2019 om 18:09

Doet die entourage dat of de media? En die interesse zal er heus geweest zijn, alleen wellicht niet concreet genoeg om hem vast te leggen. Maar dan kunnen ze nog wel interesse hebben.

11 juli 2019 om 17:33

Ik vind het juist een uitermate verstandig besluit. Jouw reactie vind ik dan ook een beetje vreemd. De directe stap naar de top kan ook verkeerd uitpakken, misschien dat hij deze keuze puur op gevoel maakt.

11 juli 2019 om 17:40

Precies dat, en dan blijven Ajax en Genk over. Verstandige keuze.

11 juli 2019 om 18:13

Hij heeft een tussenstap nodig en dan is wat blijkt de laatste jaren Genk de beste keuze in Belgie en Ajax de beste keuze in Nederland. Hij kiest zo te zien voor de Belgische competitie.

Bij Racing Genk meer kans op speeltijd, en als je het goed doet in de Belgische competitie kan je altijd nog naar Ajax (zie Marin).

11 juli 2019 om 17:54

Haha, van Genk zal er niet snel iemand een stap naar Ajax maken. De Sonck tijden zijn voorbij. Genk is een kleinere ploeg maar de ideale tussenstap naar een grotere competitie.

11 juli 2019 om 18:03

Hij noemt een voorbeeld van iemand die de overstap wel heeft gemaakt, onlangs nog, en jij roept dan dat er niet snel iemand dat zal doen? Zie je zelf in hoe bijzonder jouw opmerking is?

11 juli 2019 om 18:08

Marin speelde bij Standard, niet Genk. Goed getimede transfer van Ajax. Speelde enorm sterk in de playoffs. Slimmer transfer.

11 juli 2019 om 19:34

Hij heeft het toch over de Belgische competitie. Staat letterlijk, en als je het goed doet in de Belgische competitie kan je altijd nog naar Ajax (zie Marin). En zoals je zelf aangeeft kwam hij van Standard en die spelen naar ik weet in de Belgische competitie.

11 juli 2019 om 21:48

Je snapt het nog altijd niet he? Van Standard naar Ajax is net als een speler van AZ naar Ajax verhuist, terwijl het zeer zeldzaam voorkomt dat een speler van PSV(=Genk) naar Ajax gaat...

(Van PSV ga je naar de PL of La Liga, van AZ ga je naar Ajax.)

Ajax heeft nooit interesse in deze jongen getoond. Lijkt me dat zijn vader o.a. de "interesse" van Ajax en ook Barcelona gebruikte voor een betere positie bij het onderhandelen. Als 10 miljoen werkelijk de prijs is, dan is dat in ieder geval voor de club gelukt, aangezien hij in het begin maar 2 miljoen moest kosten.

11 juli 2019 om 20:23

Ik kan me niet voorstellen dat clubs denken 'o jee, we gaan nu het dubbele aan salaris betalen want de vader van deze speler zegt dat Barcelona en Ajax ook interesse hebben'. Zo naïef zijn clubs ook weer niet. Alleen als zo'n club zelf gegronde redenen heeft om aan te nemen dat er meer clubs achteraan zitten zullen ze haast maken. Niet als een vader of zaakwaarnemer het zegt.

11 juli 2019 om 20:39

Clubs doen alles om een aantrekkelijker bod neer te leggen voor zaakwaarnemer of familie. Kijk maar naar de vader van Moise Kean, een tractor bijv.

Zaakwaarnemers schermen met interesse van andere clubs om een hoger salaris te regelen voor hun cliënt.

Ik kan zijn keuze wel begrijpen, bij Genk zijn heel wat spelers vertrokken, bij Ajax is de concurrentie toch heel wat groter, ik denk dat hij bij Genk meer kansen gaat krijgen

Heb erg goede dingen van Hagi gezien. Zeker een jongen met veel talent en potentie, maar ik zie Noa Lang ook echt grote stappen zetten. Daarom snap ik ook wel dat Ajax nu niet voor Hagi gaat. Daarnaast snap ik Hagi ook dat hij nu niet voor Ajax kiest. De concurrentie is vooralsnog moordend. Voor de posities waar hij uit de voeten kan zijn er nu onder anderen nog Ziyech, Van de Beek, Promes en Lang. Ik zou in zijn geval ook voor een club gekozen hebben waar zeker een basisplaats in het verschiet ligt. Bij Fiorentina heeft hij al ervaren dat het in een ander land lastig kan zijn, dus nu een tussenstap in België is slim gedaan. Hopelijk wordt hij daar een succes, want het is een speler waarvoor je naar het stadion gaat.

11 juli 2019 om 17:55

Noa Lang is een beest. Die zie ik graag veel spelen komende jaren. Ik snap die Hagi ook wel, want hij heeft gewoon veel meer kans op speeltijd bij Genk en dat is beter voor zijn ontwikkeling dan misschien banken bij Ajax. Al met al geen gek bericht dus.

Je moet toch aan zijn vader denken, wat een grootse voetballer! Met namen als Hagi, Chiesa en Simeone duik je toch die tijd weer in. Deze jongen moet gewoon continue spelen en bij Genk zal dat wel lukken.

Trouwens wel een rare titel. Heeft Ajax überhaupt een poging gedaan? Was Ajax eruit met zijn club? Heeft Ajax met zijn management gesproken? Heeft Ajax hem officieel een aanbod gedaan? Voor zover ik weet niet. Voor zover ik weet werd Ajax alleen door en in de media in verband met hem gebracht en meer niet. Hoe kan Voetbalzone dan in godsnaam komen met een titel waarin staat dat Hagi Ajax afwijst? Van mij mogen ze een hoop verdraaien voor de clicks, maar dingen verzinnen gaat mij echt te ver.

11 juli 2019 om 17:34

Ja er was alleen belangstelling meer niet

11 juli 2019 om 20:37

Nee niet waar. Er is vanuit Ajax nooit belangstelling geweest.

Genk en Standard strooien wel met geld deze transferperiode hoor, deed AZ dat maar eens, in plaats van het allemaal op de bank te zetten..

Verstandige keuze in zijn geval. Bij Genk is hij waarschijnlijk zeker van een basisplaats, terwijl hij bij Ajax misschien niet eens de eerste wisselspeler zou zijn. Daarnaast is Genk gewoon al verzekerd van de Champions League, terwijl Ajax zich eerst nog moet zien te plaatsen.

Het succes van Ajax vorig seizoen maakt het blijkbaar niet eventjes wat gemakkelijker voor Overmars.

Wat een transfer zou dit zijn voor mijn hometeam. Na het u21-tornooi hadden er velen al de hoop opgegeven vooral na de interesse van half Europa zoals zelfs Barcelona en recent heel concreet Spartak Moskou. Het zou prachtig zijn en we hebben wel een 10 nodig na het vertrek van Pozuelo en Malinovskyi binnenkort. Lekker team hebben we alweer. Eerst Bongonda als vervanger van Trossard, dan Zweeds 17 jarig toptalent Nygren, De Colombiaanse U20 kapitein Cuesta, de ervaren kapitein van Plzn Hrosovsky en dan nu Hagi mss? Klasse van de technische staff. Hopelijk valt de nieuwe coach ook mee en dan gaan we weer mooie tijden tegemoet.

Écht hilarisch deze 'soap!' Afgelopen weken telkens updates gekregen over Hagi zonder dat Ajax ook daadwerkelijk één keer concreet is geworden voor de Roemeen. En nu 'wijst-ie Ajax zelfs af.' Schijnt ook dat Messi ook geen trek heeft in een transfer naar Amsterdam, ondanks dat Ajax daar best wel oren naar heeft...

Haha misleidende en lachwekkende titel dit! Het is niet zo dat Hagi Jr Ajax afwijst want Ajax is nooit concreet geweest voor hem. Ze hadden louter interesse in hem. That's all.

10 miljoen euro betalen en die jongen dan maar een contract van drie jaar laten tekenen? Ik heb toch een beetje het idee dat Genk gepiepeld gaat worden. Wil je een beetje een hoge transfersom vangen zal je hem na één jaar al weer de deur uit moeten doen.

11 juli 2019 om 21:57

In de update staat er 5 jaar, werd gecorrigeerd.

En Mike Verweij heeft het al ontkracht: Ajax heeft nooit interesse gehad.

En door.

Eerst lekker bij Genk rijpen en minuten maken. Is nog jong en kan in de toekomst altijd nog naar Ajax. Zou een mooie volgende stap zijn net als Marin van Standard Luik naar Ajax.

11 juli 2019 om 22:39

Genk rijpt geen spelers voor de eredivisie. Genk maakt spelers klaar voor een stapje hoger, net zoals Ajax dat doet.

12 juli 2019 om 14:10

Dat stapje hoger is Ajax.

12 juli 2019 om 16:53

Helaas is die stap te klein door het niveau van de eredivisie.

En over 4 uur schrijven jullie dat hij nooit in beeld is geweest bij Ajax ????????

12 juli 2019 om 01:12

Scoort kijkers om een Ajax, Psv of Feyenoord te noemen. Je moet wat als VZ zijnde. Mocht het echt een keuze zijn voor hem dan kiest ie misschien voor zekerheid. Genk heeft al wat nodig, bij Ajax zijn de transferperikelen nog verre van over. Vertrekt Ziyech of vdBeek? Dat kan je niet voorspellen. Misschien een vroege keuze voor zekerheid.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Racing Genk

Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Zondag 17 november
Nikola Milenkovic heeft over belangstelling niets te klagen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren