FC Twente haalt voormalig jeugdspeler van Sevilla op huurbasis in huis

Donderdag, 11 juli 2019 om

José Matos is de vijfde zomeraanwinst van FC Twente, zo bevestigt de club uit Enschede via de officiële kanalen. De Spaanse linksback wordt voor een seizoen gehuurd van Cádiz, een club uit de Segunda División. Matos werd opgeleid bij Sevilla en volgt in de Grolsch Veste Ricardinho op.

“Ik ben blij hier te zijn”, reageert Matos op de clubwebsite van Twente. “Voor mij is deze transfer een heel mooie nieuwe stap, spelen in de Eredivisie. Afgelopen seizoen heb ik FC Twente regelmatig gevolgd, omdat ik Aitor en Gonzalez nog ken van Sevilla. De coach en de spelers die ik afgelopen tijd gesproken heb gaven mij het juiste gevoel. Ik kijk er erg naar uit om op het veld te staan.”

“Het is mooi dat we erin geslaagd zijn José voor komend seizoen aan de selectie toe te voegen”, zegt Ted van Leeuwen. “José is een offensieve linkerverdediger met een enorme drive en die sterk is in de omschakeling. Een voetballer die past bij het spel dat we willen spelen. We hadden hem graag voor meerdere seizoenen aan FC Twente willen binden, maar huur was de enige optie. Desalniettemin zijn we erg blij met hem, José is een kwaliteitsimpuls voor de selectie.”

De huurling beschikt bij Cádiz, waar hij afgelopen seizoen 23 wedstrijden speelde, nog over een contract tot medio 2021, maar mocht de Spaanse club tijdelijk verlaten. Zijn officiële debuut kan al snel volgen, want FC Twente begint op 3 augustus aan de terugkeer in de Eredivisie. PSV is die dag in Enschede de tegenstander van het elftal van trainer Gonzalo García García.

Voor FC Twente is Matos de vijfde aanwinst van de zomerse transferperiode. Naast Paul Verhaegh (VfL Wolfsburg) sloten ook Julio Pleguezuelo (Arsenal), Lindon Selahi (Standard Luik) en Rafik Zekhnini (Fiorentina) in de afgelopen periode aan bij de kampioen van de Keuken Kampioen Divisie. Het gaat in alle gevallen om transfervrije spelers of huurdeals.Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door arno_p)

Kan iemand iets meer vertellen over deze fijne vent? Lid CF-Granada vast wel?

11 juli 2019 om 17:05

Is een explosieve/snelle verdediger die het vooral van grondvoetbal moet hebben.

Pluspunten: Heeft vooral goede tackles en blijft bij dribbels rustig naar de bal kijken waardoor die "over de grond" heel moeilijk uit te spelen is (dit bedoel ik dan ook met grondvoetbal). Verder goede passing (kort en lang) waardoor die idd het best gebruikt kan worden als een opkomende back met dan voorzetten vanaf links, kruist soms ook zelf naar binnen zodat de verdediger moeite heeft met keuze maken wie te verdedigen. Staat opzich fysiek ook wel zijn mannetje, maar heeft dat niet te veel opgebouwd zodat hij zijn snelheid niet zou verliezen. Is een speler die altijd 100 met volle overtuiging geeft. En zonder de bal zorgt hij altijd dat hij aanspeelbaar is en komt dan ook altijd aanbieden/ ruimtes maken.

Minpunten:
Met een lengte van ongeveer 1.70m dus niet heel erg sterk in kopduels (heeft dan ook geluk dat op de flank meestal niet al te grote spelers staan). Heeft alleen niet een heel goed inzicht waardoor die soms nog iets te lang nodig heeft om de goede oplossing te vinden en kiest soms nog wel verkeerde oplossing als hij onder druk gezet wordt (bal terug naar cv, terwijl die ook op middenveld ingespeeld kon worden dat soort dingetjes). Is stijflinks, waardoor je als verdediger eigenlijk al wel kan bedenken dat hij een voorzet gaat geven, zoals hierboven aangegeven kruist hij soms naar binnen, maar dat is dan ook vooral gewoon om de bal met steekpass te ontvangen en dan alsnog terug te leggen op de spits/aanvallers die rond penaltystip staan.

Vergelijking: Als ik hem qua type met een speler zou moeten vergelijken is het dus een type Jordi Albi, alleen dan wel een stukje minder qua niveau natuurlijk haha.

Mocht iemand idd nog extra aanvullingen hebben voel je dan geroepen om dat dan ook zeker te doen.

11 juli 2019 om 17:15

Dat zijn de comments waar we wat mee kunnen, danku!

11 juli 2019 om 18:05

Dankjewel! Wij hebben het tot nu toe moeten doen met een YouTube-filmpje van 3 minuten en de woorden van Ted, die zelfs nog de meest slechte speler verheeft tot messi in de dop. Dus dan is zo'n reactie meer dan welkom om te weten wat voor soort speler dit is. Nogmaals bedankt!

11 juli 2019 om 18:15

Haha heb je nou kritiek op Ted van Leeuwen? Die man verricht wonderen. Als je met zijn (lege,) portemonnee moet winkelen dan zullen er altijd een paar miskopen bij zitten. Ben benieuwd wat voor selectie hij dit seizoen weer bij wlkaar kan rapen zonder geld

11 juli 2019 om 18:27

Dat is geen kritiek maar een constatering. Ted doet geweldig werk, en dat beaamt iedere tukker die ik ken. Geweldige vakman en een gouden vent bovendien. Alleen is Ted er heel erg goed in om spelers de hemel in te prijzen voor ze ook maar een bal geraakt hebben. Doet hij om supporters een beetje hoop te geven of marktwaarde op te krikken, mag ‘ie doen van mij overigens.

Mooi, aan filmpjes van hem te zien lijkt het mij een echte vechter, zullen we zeker nodig hebben. Kent Aitor ook, dat is ook mooi meegenomen.

11 juli 2019 om 16:36

Ik vond de filmpjes juist wat tegenvallen, maar die zeggen mij dan ook weinig.

Wat verwachten de Twente fans van komend seizoen? Linker rijtje/ middenmoot/ of vechten tegen degradatie? Ik verwacht ze rond plaatsje 9-10-11

11 juli 2019 om 18:07

Een plaatsje in de middenmoot is een reële verwachting. We moeten het vooral hebben van transfervrije en gehuurde spelers en daar mag je geen wonderen van verwachten natuurlijk.

11 juli 2019 om 18:14

@ajax111

ik verwacht dat Twente en Sparta het moeilijk gaan krijgen maar ik hoop van niet. dit zijn twee traditieclubs die imo in de Eredivisie thuis horen en die ook de potentie hebben door te groeien naar een hoger niveau en de Eredivisie sterker te maken op termijn

11 juli 2019 om 18:16

Ik denk dat zowel jij als fctwenteynwa iets te hoog inzetten. Het is een gigantisch vraagteken, qua spelers maar ook vooral qua staff. Garcia Garcia heeft 0 ervaring en is echt een gigantische gok. Heb er wel vertrouwen in, heb een aantal dingen bij hem gezien die Pusic nooit gaat krijgen. Echt wel een man met oog voor het vak, alleen nog onervaren. Ik zou tekenen voor een plek boven de degradatiestreep. Leuk (fanatiek) voetbal en een paar jaar aflossen en kapitaal creëeren is wat we moeten doen, alles wat extra is is mooi meegenomen. OT: Lijkt me een type Cuevas deze vent. Prima, want ons centrale blok met Verhaegh en Brama erbij is er wel ruimte voor een dergelijk type. @Tomido, thanks voor je bijdrage!

12 juli 2019 om 13:11

Curves pakt 20 kaarten per seizoen. Matos volgens de statistieken 5. Lijkt me dus wel een ander type.

11 juli 2019 om 18:17

We hebben de selectie nog lang niet op orde, dus lastig om uitspraken over te doen. Als de nieuwe spelers zich snel weten aan te passen dan verwacht ik bovenkant rechterrijtje, wil dat niet lukken dan gaat het echt vechten worden om niet te degraderen. De trainer wil zeer aanvallend gaan spelen, dat wordt onze kracht of onze grootste valkuil.

11 juli 2019 om 18:55

Hopen dat we erin blijven

11 juli 2019 om 21:14

Ik denk dat het er bij Twente vooral vanaf zal hangen wat ze aan het einde van het transfer window nog kunnen doen.

Ik las vorige week dat ze via investeerders op zoek zijn naar geld voor spelers (in de vorm van een talent - spelerspool). Als ze dat in de komende weken lukt dan is er nog tijd genoeg om voor september een paar spelers te halen.

En daarnaast heeft van Leeuwen al eens aangegeven dat veel spelers pas in een later stadium verhuurd worden (ze mogen zich nu eerst nog bewijzen bij hun eigen club).

Hopen voor twente dat ze via die wegen toch gewoon een aardige selectie bij elkaar kunnen halen. Twente is in potentie natuurlijk gewoon een club voor de sub top (staat op de eeuwige eredivisie ranglijst stevig op de 4e plaats), en het zou goed zijn voor het Nederlandse voetbal als zo in de komende paar jaar die kant weer op kunnen groeien.

11 juli 2019 om 23:23

Dat is ook volgens mij de bedoeling maar vooral dit jaar en ook volgend jaar zal de portemonnee nog leeg zijn.

12 juli 2019 om 00:03

Maar daar hebben meer clubs onderin last van.

RKC is voor mij op dit moment de grootste degradatie kandidaat. Vooral omdat zij vorig jaar 8ste werden in de eerste divisie. Dan ben je zo ver verwijderd van een eredivisie waardige selectie dat het heel lastig gaat worden om daar zonder geld nog iets van te maken.
Daarnaast heb je met Sparta, Emmen, VVV en Fortuna nog een paar clubs met een eerste divisie begroting terwijl PEC en Willem II de nodige spelers kwijt zijn en het ook nog wel is lastig kunnen gaan krijgen. Daar hoef je er maar 3, of in ieder geval een, van voor te blijven.

Waar gaat Ricardinho eigenlijk naartoe? Die speelde toch wel aardig of vergis ik me?

11 juli 2019 om 19:18

Je vergist je. Kon er bar weinig van. Wel een sympathieke vent. Maar daar haal je het niet mee op het veld.

11 juli 2019 om 20:22

Vooral de laatste periode ging hij beter spelen. Was verder een beperkte speler die het extra moeilijk werd gemaakt omdat hij veel te grote ruimtes moest dekken.

11 juli 2019 om 22:18

Oh echt? Keek niet veel KKD en als ik het keek waren het de samenvattingen Vind sowieso dat het al klinkt alsof je heel goed kan voetballen als je Ricardinho heet haha Bedankt voor de feedback mannen! Oh trouwens, is ie transfervrij zonder club vertrokken of gaat ie ergens anders naartoe?

11 juli 2019 om 23:20

Aanvallend kon hij soms nog wel wat leuks doen maar verdedigend was hij zwak, traag en soms deed hij de gekste dingen.

12 juli 2019 om 00:40

Zit momenteel zonder club. Voor zover ik weet zijn er geen geruchten rondom Ricardinho.

12 juli 2019 om 01:59

Ja het gerucht ging dat zijn vorige club Oxford United hem weer een contract aan wilden bieden.

Is dit dan echt een versterking voor Twente? Hij mag op huurbasis vertrekken bij een team dat uitkomt op het tweede niveau van Spanje, wat betekent dat hij daar eigenlijk niet goed genoeg is om in de basis te staan. Zou zo'n speler echt extra kwaliteit aan Twente toe kunnen voegen?

Wel lees ik helemaal bovenaan een mooie reactie waarin zijn kwaliteiten beschreven worden, dus dat klinkt dan nog wel positief. Wel vraag je je dan af waarom hij op het tweede niveau in Spanje dan niet aan de bak komt.

11 juli 2019 om 23:22

Soms lukt het op een bepaalde plek nou eenmaal niet, bijvoorbeeld als de trainer het niet in je ziet zitten. Dat hoeft nog niet te betekenen dat het geen goede voetballer is. Maar we zullen het vanzelf gaan zien hoe goed deze kerel is.

Ken de beste speler niet maar alles wat uit de hoge hoef van Ted (red. van Leeuwen) komt blijft interessant. Hopelijk heeft Twente er iets aan en kunnen ze direct beetje de hogere plekken in de middenmoot vinden. #8 ofzo zou een meer dan prima prestatie zijn; schat andere teams toch lager in hoe wel dat grotendeels gebaseerd is op prestaties gedaan in het verleden.

12 juli 2019 om 13:21

Het lijkt me onwaarschijnlijk dat Twente om hogere plekken dan 16 - 13 gaat spelen. Erin blijven en elk jaar doorselecteren, langzamerhand spelers in "eigendom" krijgen, doorverkopen en dan weer budget opbouwen. Het idee van geld genereren door stadion in eigen bezit kan dan echt worden omdat intussen de schulden naar een acceptabel en betaalbaar nivo worden gebracht. Pas dan is doorgroeien naar subtop weer aan de orde. Minstens nog 4 tot 5 jaar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
K. NakamuraAanvaller124
R. ZekhniniAanvaller121
Q. MenigAanvaller60
J. DrommelKeeper150
J. BrondeelKeeper20
P. BijenVerdediger110
J. LatibeaudiereVerdediger41
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

In de wandelgangen

Maandag 9 december
Real Madrid moet op korte termijn tweehonderd miljoen euro aan uitgaande transfers binnenhalen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren