Zeventienjarige Nederlander stelt Lampard niet teleur: ‘Fantastisch gedaan’

Donderdag, 11 juli 2019 om

Ian Maatsen maakte woensdagavond zijn officieuze debuut voor Chelsea in de oefenwedstrijd tegen het Ierse Bohemians (1-1). Manager Frank Lampard was na afloop lovend over de inbreng van de zeventienjarige verdediger uit Nederland, die een helft meedeed. “Hij vond dat ik het fantastisch had gedaan en dat hij de manier van hoe ik elke dag train, terug zag in de wedstrijd”, vertelt Maatsen aan Voetbal International.

Lampard stuurde Maatsen met een duidelijke opdracht het veld in. “Ik moest mezelf blijven, gewoon mijn ding doen en dat heb ik dus ook gedaan. Ik heb geprobeerd onbevangen te voetballen, aanvallend mijn acties gemaakt, verdedigend mijn mannetje gestaan. Met steun van mijn ploeggenoten ging het goed. Dit smaakt absoluut naar meer.”

Vanwege de transferban richt Lampard zich meer op jeugdspelers, wat weer gunstig is voor Maatsen. “De manager is heel relaxt, maar weet heel goed wat en hoe hij het wil hebben. Hij legt alles uit en als je dan met hem praat, voel je al dat je veel van hem kunt leren”. De opvolger van Maurizio Sarri bij Chelsea geeft af en toe het goede voorbeeld. “Dan doet hij mee tijdens het positiespel en behoort hij meteen tot de betere spelers.”

De jeugdinternational, met een verleden bij PSV, is trots op de eerste speelminuten in de hoofdmacht van Chelsea. “Maar ik ben niet tevreden, want dit moet pas het begin zijn. Trots ben ik op mijn familie die me elke dag steunt, vaak van afstand, maar als ze kunnen, zijn ze erbij. Zonder hen was ik hier niet geweest. Dus trots? Ja, tuurlijk ben ik dat ook zelf, maar vooral omdat ik ook hen blij maak.”

Maatsen maakt ook de komende weken deel uit van het eerste elftal van the Blues. “Ik ben zeventien jaar”, benadrukt de Nederlander in Engelse dienst. “Wat ik nu meemaak en leer, is onbetaalbaar. Het enige dat ik kan doen, is hard trainen en in mezelf geloven. Dan moet alles goed komen. Dit debuut voelt als een begin.”


Poll

Denk jij dat Ian Maatsen in de toekomst uit gaat groeien tot basisspeler bij Chelsea?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door primetime)

Er breekt amper talent door bij Chelsea, waarom zou Maatsen daarin een uitzondering zijn?

11 juli 2019 om 13:01

Omdat er nu een coach zit die focust op de jeugd. Heeft lamps vaak genoeg uitgesproken.

11 juli 2019 om 13:26

Ja, je kan 100x iets uitspreken, maar Lampard waarvan verwacht wordt dat hij CL-voetbal haalt die gaat in de Premier League natuurlijk nooit spelers als Maatsen, Redan, etc brengen tenzij hij echt door al zijn opties heen is. Wellicht mogen dit soort spelers ooit invallen in de Carabao cup of tegen 4e divisionist in de FA cup.

11 juli 2019 om 13:43

He naief kan je zijn? Deze verhalen lees je elke voorbereiding over Nederlandse talenten bij een grote Britse topclub, maar zodra het ergens over gaat, zitten die jongemannen niet eens op de tribune, laat staan bij de selectie. Ik zou wachten tot Lampard een aantal talenten daadwerklijk minuten laat maken wanneer het ergens over gaat voordat je dergelijke uitspraken doet. Sowieso kan iedereeen praten, maar laat het eerst maar eens zien.

11 juli 2019 om 15:57

Jij doet nu ook weer precies hetgeen wat je afkeurt met dat vooraf praten dat het niet gebeurt. Het valt inderdaad nog maar te zien, maar aangezien hij bij derby ook veel jonge gasten liet spelen en zijn visie erin ook uitsprak is het toch niet gek om aan te nemen dat hij (mits mogelijk) jonge gasten laat spelen? Bovendien kan hij geen spelers halen, dus zal waarschijnlijk wel genoodzaakt zijn om een paar jongens voor de leeuwen te gooien.

11 juli 2019 om 13:01

Omdat ze een transferban hebben en nu dus meer naar de jeugd gaan kijken. Laat je je dit seizoen zien, zou het zomaar kunnen..

11 juli 2019 om 13:02

De nieuwe naam frank lampard hoop dat hij ze wat meer de kans kan geven. Ik hou er wel van als er clublegendes aan worden gesteld als coach

11 juli 2019 om 13:02

@janta

als je goed genoeg bent breek je bij Chelsea wel door zoals bv een Christensen en Odoi. of Maatsen ook goed genoeg is om wat toe te gaan voegen op dat niveau weet ik niet

11 juli 2019 om 13:58

Hudson Odoi kreeg pas serieus speeltijd toen hij aan het dreigen was bij Bayern te tekenen. Niet echt een goed voorbeeld.

11 juli 2019 om 14:02

@lucasandersen

uiteindelijk gaat het erom dat hij speeltijd krijgt toch en die krijgt hij nu. Chelsea had ook kunnen zeggen ga maar lekker naar Bayern voor een leuke transfersom want we kiezen liever voor ervaring. ze hebben misschien een transferban maar ze hebben ook een selectie van geloof ik 50 man onder contract staan dus blijkbaar zien ze toch een eerste elftal speler in Odoi

11 juli 2019 om 14:03

Hij kreeg 'pas' serieus speeltijd toen hij 18 was geworden. Begin van het seizoen was hij 17 jaar!

11 juli 2019 om 14:53

Lampard heeft ook al gezegd dat Odoi centraal staat in z'n toekomst plannen

12 juli 2019 om 15:40

Sarri zei aan het begin van het seizoen dat Odoi zich nog moest verbeteren qua positiespel et cetera en dat had tijd nodig, zelf aan het begin van het seizoen dat Odoi niet helemaal top was in zijn loopacties etc. Na de winterstop kon je wel merken dat hij hierin sterk was verbeterd en vandaar kreeg hij ook meer speeltijd

Veelbelovende jongen. Ik vond hem ook erg goed tijdens het afgelopen EK u17.

Off: Weet iemand hoe het er nu voorstaat voor Daishawn Redan en in mindere mate Juan Familia Castillo? Deze 17 jarige mag wel mee met Chelsea 1 en zij zijn inmiddels al weer 19 jaar en mogen niet mee..

Edit: Foutje, Redan is nog maar 18..

11 juli 2019 om 13:32

Maatsen heeft de minste concurrentie. Rudiger is geblesseerd dus Chelsea heeft alleen Luiz, Zouma en Christensen. Dus 3 spelers voor 2 posities. Daarnaast kan hij ook op het middenveld spelen.

Redan heeft Giroud, Bats, Piazon en Tammy nog voor zich op 1 positie.

11 juli 2019 om 14:09

Je bedoelt Castillo ipv Maatsen?

11 juli 2019 om 16:56

Nee ik bedoel gewoon Maatsen. Castillo heeft Emerson en Alonso voor zich.

11 juli 2019 om 17:28

@Primetime Ian Maatsen is volgens mij een linksback. Maar stel hij wordt als CV gebruikt dan heeft hij ook nog Ampadu voor zich. Redan heeft geen concurrentie van Piazon die ook geen aanvaller is maar meer AM/Winger.

11 juli 2019 om 17:57

Maatsen is cv, speelt af en toe lb maar niet zijn echte positie.

11 juli 2019 om 22:36

@primetime Maatsen is een linksback die bij oranje o17 ook vaak centraal op het middenveld speelt. Hij is totaal geen cv..

12 juli 2019 om 12:44

Linksback speelt hij juist bijna nooit. Of CV of middenveld. In Nederland bij PSV was hij een linksback, nu niet meer.

En al weer een verdediger.

11 juli 2019 om 13:05

Voorheen moesten we er met onze fantastische aanval en zwakke defensie voor zorgen dat we tenminste één doelpunt meer scoorden dan de tegenstander... straks komt de nadruk te liggen op het met name één doelpunt minder tegen krijgen dan de tegenstander 😉

11 juli 2019 om 13:44

dat moet je toch altijd? anders win je niet!

11 juli 2019 om 13:52

Heel scherp Dikkie Dick

Ik maak op uit de tekst dat hij zowel aanvallend zijn acties maakte en defensief zijn werk deed in die wedstrijd dus dan is hij een back. Ik heb het even opgezocht. Dit hadden ze van Voetbalzone er ook even bij kunnen zetten. Hij schijnt hoofdzakelijk een linksback te zijn die ook CV kan spelen Wat voor soort linksback is Maatsen precies? Is hij defensief bagger maar aanvallend goed zoals Marcelo of aanvallend mager maar defensief goed zoals Lucas Hernandez of kan hij beide goed.

12 juli 2019 om 12:46

Bij Chelsea speelt hij meestal CV of middenveld. Bij PSV was het een linksback ja. Bij Chelsea zeer incidenteel

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Chelsea

Stand
Actuele wedstrijden

Nederland
0 fans
17 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Chelsea U23 4 0 1 0
2018/2019 Chelsea U18 10 1 0 0
2018/2019 Chelsea U23 7 0 0 0

In de wandelgangen

Zondag 22 september
Frank de Boer raakt Josef Martínez mogelijk kwijt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren