Arsenal ‘zeer teleurgesteld’ door besluit van aanvoerder Koscielny

Donderdag, 11 juli 2019 om

Laurent Koscielny stuurt aan op een vertrek bij Arsenal. De 33-jarige centrale verdediger, wiens contract met the Gunners nog een seizoen doorloopt, weigert in dat kader om mee te gaan op trainingskamp richting de Verenigde Staten. Koscielny zet in op een terugkeer naar Frankrijk. Arsenal is teleurgesteld in de houding van de aanvoerder, zo valt te lezen in een officiële reactie op de clubsite.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Vind jij dat Arsenal Laurent Koscielny moet laten vertrekken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

81 reacties (laatste reactie door hoogindeconcen)

Ik las dat Koscielny Arsenal aan het pushen is om hem transfervrij te laten vertrekken naar Bordeaux. Dit moet Arsenal natuurlijk nooit doen. Het is een geweldige en loyale speler geweest maar we hebben het geld van de transfer gewoon nodig. Ik gun hem al het beste maar dit is niet de beste manier om een club waar je zolang speelt te verlaten.

11 juli 2019 om 12:37

Hij is bijna 34, hoeveel spelers van die leeftijd komen mee in de Premier League? Denk eerlijk gezegd dat hij gewoon op een waardige manier daar weg wil zodat hij niet als een te oude knar wordt herinnerd, en nog een jaartje af wil bouwen in de Ligue 1. Koop toch gewoon een nieuwe verdediger, zou ik tegen Arsenal willen zeggen. Dit maakt weer een pathetische indruk allemaal.

11 juli 2019 om 12:53

Arsenal is wel bereid om hem van de hand te doen maar die willen wel een transferbedrag ervoor krijgen. Ieder beetje helpt op dit moment en voor Koscielny kan je echt nog wel 5 miljoen krijgen. Ik snap dat Arsenal hem niet zomaar laat gaan.

11 juli 2019 om 13:16

@hoogindeconcen. Daar gaat het natuurlijk niet om. Arsenal gunt hem die stap zeker wel. Het gaat erom dat Koscielny schijnbaar zijn contract wil laten ontbinden zodat hij transfervrij weg kan. Arsenal heeft echter nauwelijks knaken, dus willen ze dat niet doen. Arsenal loopt dan namelijk transferinkomsten weg. Zoals Arsenalfanehv boven mij al zegt: Koscielny is nog wel 5 miljoen waardt. Dat is nou eenmaal voor Arsenal, in de situatie waar we nu in zitten schijnbaar (ik ben er ook niet blij mee hoor), een mooi bedrag. Koscielny heeft de club altijd goed gedient en is een waardige aanvoerder geweest, maar Arsenal heeft ook vertrouwen in hem gehouden bij langdurige blessures. Daarom vind ik het vanuit hem ook niet chique om dan je contract te willen laten ontbinden..

12 juli 2019 om 01:42

Ja dat vind ik dus echt pathetisch, dat zo'n club als Arsenal, die toch nog een flinke fanbase over heeft van de goeie jaren en waarvan de supporters doen alsof het nog een topclub is, dan een beetje moeilijk gaat doen over die paar miljoen voor een 34-jarige Koscielny die gewoon te oud is voor de Premier League en beter kan gaan afbouwen in de Ligue 1. Dat is echt symbolisch voor wat Arsenal nu is. En dan kan je wel zeggen dat het is omdat ze het geld nodig hebben, maar waarom hebben ze dat geld zo hard nodig dan? - dat is vanwege het eigen wanbeleid. Waarom heb je Ramsey en Wellbeck en Monreal niet eerder verkocht, toen je er geld voor kon krijgen? Waarom heb je oude spelers als Lichtsteiner en Cech en Mkhitaryan gehaald, waarvan je weet dat ze niet meer in waarde gaan stijgen? Waarom blijf je met Özil aanmodderen die al jaren niet presteert maar een monstersalaris heeft? Waarom haal je voor veel geld een goede spits zoals Aubameyang die het wel goed doet maar die je ook nooit meer kan verkopen omdat hij inmiddels een dertiger is, ipv voor hetzelfde geld een minstens even goede spits te kopen die jonger is en je na drie jaar kan door verkopen? Er is daar geen sprake van ook maar iets dat op beleid lijkt. Arsenal heeft al jaren schandalig lage transferinkomsten. Ze staan in de top 6 van clubs wereldwijd die netto de meest negatieve transferbalans hebben. In de rest van die lijst staan alleen maar big spenders zoals PSG en Man City, maar Arsenal staat daar tussen, niet omdat ze zoveel uitgeven, maar omdat ze heel weinig, maar dan ook echt schandalig weinig, ophalen uit uitgaande transfers. Dat is dus de reden dat iemand die 10 jaar voor de club heeft gespeeld en 34 is, niet kan gaan afbouwen bij Bordeaux met nog een jaar op zijn contract, omdat je er een lousy 3 miljoen (want 5 is echt teveel hoor) voor wilt zien.
Dat vind ik nou echt 100 pathetisch met een hoofdletter P.

11 juli 2019 om 12:40

Van mij mag dat werkweigering ook wel bestraft worden door de Uefa. Clubs staan machteloos en moeten steeds meer dansen naar de pijpen van de voetballers. Alsof contractduur er voor spek en bonen bij staat... Dat is om zekerheid te geven voor beide kanten. De verhoudingen zijn compleet gestoord en beschaving is ver te zoeken. Niet per se aleen deze jongen van Arsenal, want het lijkt een trend te zijn geworden.

11 juli 2019 om 12:52

Ja klopt, komt de laatste jaren wel erg vaak voor met Aubameyang Griezmann Coutinho Dembele en nu ook Koscielny. Doe mij maar een speler als Pogba die weg wil maar toch netjes mee gaat trainen tot die tijd.

11 juli 2019 om 13:05

@silverhaze

dan vind ik wel dat als werkweigering bestraft gaat worden dat dat ook voor clubs moet gelden die spelers chanteren met terugzetting naar het tweede als ze niet verplicht hun contract verlengen

11 juli 2019 om 13:05

Clubs handelen andersom precies hetzelfde wanneer het ze uitkomt. Spelers worden als ze niet verlengen op de tribune geplaatst, terug gezet naar een jong team of zelfs naar jeugdploegen dus ja. Part of the game denk ik dan.

11 juli 2019 om 13:14

@Japie een club houdt zich dan nog aan alle contractuele zaken. Dat het niet netjes is, oké, maar dat mag wel. Werkweigering niet.

11 juli 2019 om 13:28

@De Toekomst

dat is misschien zo maar ik vind het altijd wel grappig om te zien dat clubs zo verontwaardigd doen en dat ze vinden dat spelers en zaakwaarnemers rekening met hun moeten houden terwijl als het hun even goed uitkomt ze ook totaal geen rekening met hun spelers houden.

voor beide partijen is het eigen belang altijd belangrijker dan de loyaliteit aan elkaar maar vaak word er alleen naar de spelers en de zaakwaarnemers gewezen in dit verhaal

11 juli 2019 om 13:42

En zo is het precies @japie . Maar supporters trekken in de regel partij voor de club, en de clubs zijn tegenwoordig ook aardig goed geworden om dit soort 'ondankbaar gedrag' in de media te lekken.

11 juli 2019 om 14:52

Tja strict genomen is niet trainen ook geen werkweigering. Volgens mij staat daar niets over in het contract. Wedstrijden weigeren is iets anders maar welke club gaat een speler opstellen die niet traint? Beetje een achterpoortje dus maar dat is het terugzetten van spelers wanneer ze niet bijtekenen ook

11 juli 2019 om 15:39

Maar hij weigert mee te gaan op de preseason tour naar USA, waar ook wedstrijden worden gespeeld. Hij weigert dus een officiële verplichting, waaronder wedstrijden. Dan is het wel anders lijkt mij.

11 juli 2019 om 17:00

@japie_krekel

Uiteraard werkt het ook andersom zo. Als je er langer over nadenkt is het natuurlijk bijna niet te straffen of uberhaupt te bestrijden. Zo zie je maar weer hoe belangrijk het is om een goede persoonlijke relatie op te bouwen en al helemaal in zo'n emotionele wereld als voetbal.

11 juli 2019 om 13:43

Dat heb je niet bij Arsenal, de 100 miljoen van tv gelden worden toch ook niet uitgegeven aan nieuwe spelers? Het is gewoon het bestuur wat Arsenal zit tegen te werken qua sportieve prestaties, niet dit soort voorvallen. Geld genoeg daar in Londen.

11 juli 2019 om 14:15

Ik vraag me ook dagelijks af hoe het kan dat we maar 45 mil zouden hebben. Een van de hoogste tv gelden in de wereld, veel shirtverkoop. Het blijft heel apart.

11 juli 2019 om 15:22

Typisch Frans om te gaan staken als je je zin niet krijgt.. Gewoon aan z'n contract houden of een bescheiden transfersom vragen, al is het maar 3 tot 5 mio ofzo.

Wordt over een dikke maand 34, daar moet je als Arsenal zijnde toch ook niet meer krampachtig aan willen vasthouden. Die man wil nog een keer een mooi avontuur ergens aangaan, zij het in zijn thuisland, zij het ergens anders. Na jaren trouwe dienst moet je hem dit gewoon gunnen denk ik.

11 juli 2019 om 12:25

Ben benieuwd of de Gunners ook echt gunners zijn.
In deze markt kunnen zo ook gewoon nog een paar miljoen voor hem vragen, uiteindelijk moet ook een club als Arsenal zijn begroting rond krijgen.
Dat hij weg wil snap ik wel na al die jaren maar ik ben van mening dat je totdat de transfer rond is je gewoon moet melden bij je werkgever en doen waarvoor je betaald wordt.

11 juli 2019 om 12:40

Nee je moet moeilijk gaan doen over die paar miljoen voor een 34-jarige Koscielny die na een kleine 10 jaar Arsenal nog een jaartje wil afbouwen in de Ligue 1 (hoeveel spelers van 34 komen goed mee in de top van de PL eigenlijk? ), maar we spelers als Ramsey en Wellbeck, die tien keer zoveel waarde vertegenwoordigen, transfervrij de deur uit laten lopen...

11 juli 2019 om 13:24

@hoogindeconcen. Jij vergelijkt appels met peren. Dramatisch beleid van Arsenals kant heeft geleid tot de transfervrije uittrede van een waslijst aan spelers waar je een mooi bedrag voor had kunnen krijgen. Dat is super super super slecht. Dat is iedereen met jou eens.

In het geval van Koscielny gaat die vlieger echter niet op. Koscielny heeft willens en wetens een contract getekent die nog doorloopt. Daar wil hij nu onderuit, omdat hij weg wil. Dat zou kunnen, wanneer Arsenal a la City genoeg geld tot haar beschikking had. Arsenal is echter een krenterige club en heeft nauwelijks transferbudget. Dan tellen elke beetjes mee. Dus ook die 5 miljoen die je voor Koscielny nog zou kunnen krijgen.

Koscielny heeft 10 jaar gegeven aan Arsenal en daar ben ik hem zeker dankbaar voor. Men moet echter ook niet vergeten dat Arsenal ook altijd vertrouwen in Koscielny heeft gehouden, zelfs na blessures van 1 jaar. Het komt dus van beide kanten. Arsenal is altijd netjes geweest richting Koscielny en andersom ook, tot nu Koscielny opeens gratis de deur uit wilt lopen.

En bovendien spreek jij jezelf ook nog eens redelijk tegen. Je hebt altijd (compleet terecht overigens) kritiek op Arsenal dat ze zoveel spelers transfervrij de deur uit laten lopen. Nu ze dat dan eens niet willen doen, heb je kritiek dat ze dat wel zouden moeten doen omdat hij al zo lang bij de club zit en ergens wil gaan afbouwen..

11 juli 2019 om 13:36

"arsenal is echter een krenterige club en heeft nauwelijks transferbudget."

Ze hebben toch netto behoorlijke bedragen uitgegeven de afgelopen jaren, aan het transferbudget op zichzelf ligt het niet. Wel aan het totale gebrek van serieuze transferinkomsten daarbovenop, wat de concurrenten Liverpool, Spurs en Chelsea wel hebben.

11 juli 2019 om 14:14

Dit jaar ligt het wel aan het transferbudget, aangezien die gewoon beduidend lager is dan voorgaande jaren. En verder compleet eens met je verhaal omtrent transferinkomsten. Daarom vind ik dit nu rondom Koscielny zo ridicuul, aangezien Arsenal nu juist eens de poot stijf houdt zodat het wel wat transferinkomsten krijgt.

11 juli 2019 om 14:42

Dit jaar is het budget inderdaad lager klopt. Ik vind t ook echt zo zonde, al die jaren waar Arsenal overtuigd was dat ze zulk geweldig beleid voerden, en dat het allemaal op de lange termijn goed zou komen.

11 juli 2019 om 15:42

Tja ik ook inderdaad. Ik had tot over 2015 ook nog wel vrede met het beleid. Toen was het beleid eigenlijk ook best prima, als je het verkopen van spelers even terzijde neemt. Vanaf het moment dat Arsenal eigenlijk meer geld ging spenderen, werd het beleid juist slechter. Misschien komt dat doordat mensen die gewend zijn om te bezuinigen dit niet los kunnen laten, waardoor ze met een grotere hoeveelheid geld niet kunnen omgaan? Het blijft in ieder geval apart. Arsenal en United zijn de twee top 6 clubs met het meest trieste beleid, dat doet gewoon pijn als Arsenal fan en fan van het Engelse voetbal (qua van oudsher gevechten tussen Arsenal, United en Liverpool)..

11 juli 2019 om 16:15

Het gekke met Arsenal is, zo heel beroerd was het lange tijd nog niet inderdaad, maar een Chelsea of Liverpool had spelers als Walcott, Ox, Ramsey, Ozil en Bellerin allemaal verkocht op de top van hun hype aan rijkere clubs.

Arsenal had op dat moment het idee dat ze zoiets niet meer hoefden te doen, en de financiele slagkracht hadden zoals City, United, Real en Barcelona om zowel hun topspelers als de toptalenten vast te houden en daarnaast ook nog eens de concurrentie te kunnen verslaan in de jacht op toptransfers, plus dat hun opleiding ongetwijfeld een paar wereldtoppers zou afleveren. Dat over-optimisme op allerlei vlakken tegelijk hakt er nu hard in.

Ik ben na zoveel jaren erg kritisch geworden over clubs die beweren een lange termijn plan te hebben, en dat we geduld moeten hebben. In 9 van de 10 gevallen is dat een dekmantel voor een project wat onder de motorkap volledig in de soep aan het lopen is en mensen die zo lang mogelijk op hun stoeltje willen blijven zitten.

11 juli 2019 om 12:27

Gunnen? Hij is daar de afgelopen jaren riant voor beloond door Arsenal en de rest van zijn leven financieel onafhankelijk om te leven als een god in Frankrijk.

Mag dan wel 34 worden, zou gewoon een transfersom verlangen.
Snap wel dat je niet de hoofdprijs kan betalen, maar het is ook een principekwestie.
Stel je een bedrag van 500k tot 1 miljoen voor...

Denk dat Arsenal hem anders nog goed kan gebruiken aankomend seizoen.

11 juli 2019 om 12:31

Gunnen? Kos is allang over zn top heen en speelt al jaren ondermaats. Arsenal geeft hem na een slepende blessure alsnóg de kans en dit krijgen ze ervoor terug. Als hij het hard wil spelen moet Arsenal het ook maar zo spelen

11 juli 2019 om 13:41

Nou ja, geven hem de kans. We hebben eerder een niet top fitte Koscielny gesmeekt om vroeger dan het optimale moment terug te keren vanwege blessures, schorsingen en slechte prestaties van de centrale verdedigers die er al waren.

Mede door dat soort dingen heeft Koscielny al een WK gemist en kan het elk moment voor hem over zijn eigenlijk.

11 juli 2019 om 13:43

Arsenal is geen filantropische instelling , als ze er nog een paar miljoen voor kunnen krijgen met het toch al krappe transferbudget moeten ze helemaal niks “gunnen”.

En nog een verdediger minder. Bedanken voor bewezen diensten en laten gaan, heeft geen zin om een ontevreden koscielny erbij te houden dit seizoen. Daarnaast is Arsenal ook wel toe aan een paar nieuwe gezichten achterin.

11 juli 2019 om 12:40

Laten gaan? Gewoon 5-10 miljoen voor vangen.

11 juli 2019 om 13:21

Inderdaad die geld kunnen we zeker goed gebruiken, als we de geruchten moeten geloven over ons transferbudget

Koscielny moet zijn contract respecteren en als arsenal pak m beet nog 5 miljoen wil dan hebben ze daar alle recht toe. Om dan na 10 jaar trouwe dienst je zo te laten zien , verwend gedrag.

11 juli 2019 om 14:44

Kunnen clubs dat in de Ligue 1 wel betalen, buiten Monaco en Psg? Bij die eerste zou hij toch naar toe kunnen gaan? Maargoed dan moeten zij hem natuurlijk wel willen. Hij wordt ook 34 jaar, dat wij zoveel betalen voor Sokratis is puur omdat het om de PL gaat.

Jammer van Koscielny, had dit niet van hem verwacht.

11 juli 2019 om 14:47

Lyon heeft net 60mln gecasht. Dan lijkt 5-6mln me geen probleem

Niet echt aanvoerder waardig deze actie.. aan de ene kant moet Arsenal hem deze transfer natuurlijk gunnen na al die jaren loyaliteit, maar dit is niet de manier om een transfer te forceren. Zeker niet als aanvoerder zijnde

11 juli 2019 om 14:46

Ben het helemaal met je eens en ik denk ook dat Arsenal hem wel die transfer gunt. Al zou een club 3 miljoen ofzo neerleggen, maar transfervrij kan niet met ons karig budget.

Ik denk dat Kos ook wel 'zeer teleurgesteld' in Arsenal is. Nog enkele weekjes en dan sluit de transfermarkt al weer in Engeland. Misschien op de laatste dag nog een paniekaankoopje, snap wel dat spelers weg willen.

11 juli 2019 om 12:42

Wanneer sluit die dan?

11 juli 2019 om 13:23

31 Juli als het goed is.

11 juli 2019 om 13:39

Waardeloos eigenlijk, die vroege sluitdatum. De meeste transfers kunnen pas in het nieuwe boekjaar (1 Juli), dan heb je dus praktisch gezien maar vier weken om de boel rond te krijgen.

11 juli 2019 om 13:42

Oh wow, en dan mogen de PL clubs geen aankopen meer doen, maar nog wel verkopen toch? Dan is er echt nog heel weinig gebeurd in de PL en verwacht ik nog wel vuurwerk de komende weken.

11 juli 2019 om 14:39

Kos zeer teleurgesteld? Arsenal heeft hem opgepikt bij Lorient, waar hij welgeteld 1 seizoen op het hoogste niveau gespeeld had, als 23-jarige. Dat vergeten mensen wel eens, Wenger heeft hem de kans gegeven, Arsenal heeft hem de kans gegeven. Want zijn eerste seizoen was niet bepaald goed.

11 juli 2019 om 14:46

Uitgaande transfers zijn geen probleem. Dus dan kan hij over drie weken die beslissing nog nemen. Ze op voorhand even waarschuwen is natuurlijk wel zo netjes

Wat een ondankbaarheid richting clubs die hun nek hebben uitgestoken voor spelers. Deze verdediger en Griezmann hebben jarenlang een goede verstandhouding gehad met hun club, zijn aanvoerder en boegbeeld geworden en hebben altijd de waardering gehad die ze verdiende. Dan nog kan je natuurlijk toe zijn aan iets nieuws, maar werkweigering om een transfer te forceren vind ik schandalig. Of Neymar die door PSG constant in de watten werd gelegd. Abnormaal salaris, walgelijk gedrag accepteren en hem de ster maken terwijl Mbappe dat meer verdiend... En dan ook zo egoïstisch.. Bij Neymar komt het weliswaar niet als een verrassing, maar die Fransen zijn echt ondankbaar.

Het effect van week in week uit een centraal duo moeten vormen met Mustafi

On:
Aanvoerder onwaardige actie van Koscielny natuurlijk, club heeft hem heel erg bijgestaan bij de ernstige blessure die hij had opgelopen tegen Atletico in de EL en heeft hem een kans gegeven om zich te bewijzen op het hoogste niveau. Heeft heel veel voor de club betekend, zou jammer zijn als het op deze manier afloopt.

11 juli 2019 om 12:37

De club heeft hem bijgestaan? Lijkt mij niet meer dan normaal dat als je een werkgerelateerde blessure oploopt dat je werkgever je bijstaat

11 juli 2019 om 12:42

Misschien niet helemaal goed verwoord inderdaad. Was destijds een mini-documentaire uitgebracht door Arsenal waarin het revalidatieproces werd getoond, en waarin (naar mijn idee) erg naar voren kwam dat Arsenal hem heel erg bijstond in het proces, en veel maatregelen voor hem nam. Verder eens dat dat ook niet meer dan normaal is.

11 juli 2019 om 12:44

Normaal en juridisch verplicht, niet iets om achteraf van de toren te blazen inderdaad.

11 juli 2019 om 12:48

Arsenal vertelt de wereld hoe goed Arsenal is wanneer een speler van Arsenal geblesseerd raakt? Erg choquerend.

jezes als je kapitein al weg wilt .. als je dan ook kijkt naar de spelers waar arsenal voor gaat dan kan je dit seizoen alleen maar somber inzien .

Zwak, zo geliefd en dan op deze manier via de achterdeur proberen te vertrekken.

Gewoon een paar miljoen voor vangen, hoeveel respect ik ook voor Bosscielny heb, dit is gewoon onwaardig gedrag. Zal geen gemis zijn, laatste seizoenen sowieso blessuregevoelig en af aan het bouwen. Maar transfervrij weg laten lopen, hell nah!

Nog steeds van grote waarde voor Arsenal, wat dus weer zijn schaapjes niet op het droge heeft.. Scouting en aankoopbeleid is echt zeer slecht daar!

Haha wat een vent. “Luister, ik weet dat ik aanvoerder ben, dat ik een vaste waarde ben en jullie verder enkel muppets hebben achterin waardoor jullie naarstig op zoek zijn naar defensieve versterkingen, maar zou ik toch gratis mogen vertrekken? Pretty please?” 🤣🤣

Ik teken een contract en ondanks dat ik altijd loyaal ben geweest wil ik nu gewoon weg en dus ook dat het contract in rook opgaat....
Tja, zo werkt het natuurlijk niet......

Clubs kunnen gewoon betalen.
En dat jij dan zegt, dan ga ik niet mee op trainingskamp (werk weigeren) zou voor mij als TD reden genoeg zijn om ook minder lief op te stellen.

Ik weet zeker dat als er een bedrag neergelegd wordt waarmee zijn salaris van dit jaar en volgend jaar neergelegd wordt, dat hij weg kan. Dan kunnen ze het boekhoudkundig netjes wegzetten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Actuele wedstrijden

119 fans
Verdediger, 34 jaar

In de wandelgangen

Zondag 22 september
Frank de Boer raakt Josef Martínez mogelijk kwijt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren