‘De overdreven verwachtingen van Real Madrid vormen een struikelblok’

Donderdag, 11 juli 2019 om

James Rodríguez keert deze zomer na twee jaar Bayern München weer terug naar Real Madrid, maar de spelmaker zal waarschijnlijk meteen doorverkocht worden. Het is geen geheim dat Carlo Ancelotti inzet op een hereniging met zijn voormalige pupil bij Napoli en de Italianen zijn de afgelopen tijd met de Koninklijke in gesprek geweest. Een snelle deal lijkt echter nog niet in zicht.

“Hij is de speler die, na Cristiano Ronaldo en Lionel Messi, de meeste uitstraling richting de media heeft. Ancelotti vindt hem geweldig en wij wachten tot we een redelijker voorstel krijgen”, vertelt Napoli-voorzitter Aurelio De Laurentiis aan de Corriere dello Sport. “Real Madrid vormt momenteel een struikelblok, aangezien hun verwachtingen wat ons betreft overdreven zijn. Maar James wil wel graag naar Napoli komen.”

Naast James werd Napoli de afgelopen tijd ook genoemd als mogelijke nieuwe werkgever voor Mauro Icardi. Er zou zelfs sprake zijn van een ruildeal met Internazionale waarin ook Lorenzo Insigne betrokken zou worden. Zo ver zal het echter niet komen: “Ancelotti heeft al gezegd dat hij Icardi niet voor Insigne in zou willen ruilen en hij heeft gelijk. Het zou goed kunnen dat Icardi alleen naar Juventus wil, maar ik heb ook liever Lorenzo. Hij is degene die we nodig hebben, terwijl we in de spits Arkadiusz Milik en Dries Mertens al hebben lopen.”

“Ik zal niet ontkennen dat we naar Icardi hebben gevraagd. Ik zal ook niet ontkennen dat hij talent heeft: hij is een geweldige speler. Er is echter zoveel over hem gezegd dat hij nu ouder lijkt dan de 26 jaar die hij is. Als ik het vanaf een afstandje beoordeel, lijkt het erop dat ze niet goed met hem zijn omgegaan. Dat zijn talent verspild werd en dat hij het belang van zijn rol niet doorhad. Maar er is geen twijfel over mogelijk dat we hem bewonderen als speler.”


Poll

Denk jij dat James Rodríguez volgend seizoen voor Napoli speelt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door hangover96)

Deze man is toch wel een beetje gek eh. Eist zelf het maximale voor zijn spelers (terecht), maar als Real 42 miljoen vraagt voor James, wat naar mijn mening totaal geen gek bedrag is in de huidige markt, vindt hij het 'teveel' en 'wilt real niet meewerken'. Ik zou James graag bij Napoli zien, maar ze moeten wel gewoon realistisch zijn.

11 juli 2019 om 09:19

Realistisch is ook kijken naar het salaris wat James nu opstrijkt. Als naast die oplopende transfersommen ook de salariseisen van spelers steeds hoger worden, kunnen clubs zoals Napoli op een gegeven moment niet mee. Dan is het óf transfersom omlaag, of salaris. Dat laatste gebeurt maar zelden en zeker niet met een speler van 26 jaar.

11 juli 2019 om 09:25

Dan moet je het bij jezelf zoeken en niet bij Real, aangezien 42 miljoen voor James gewoon een heel mooi bedrag is. Heeft net een top Copa America gespeeld waardoor 50 miljoen ook niet raar zou zijn.

Deze voorzitter heeft vaker van deze vreemde uitspraken en het ligt altijd aan alles en iedereen, maar zelf doodleuk overdreven hoge bedragen vragen voor eigen spelers. Nogmaals, dat is hem goed recht, alleen niet raar opkijken als je 42 miljoen moet betalen voor een top middenvelder als James.

11 juli 2019 om 10:10

Mee eens hoor, alle clubs willen natuurlijk het liefst voor een dubbeltje op de eerste rij. Maar gevolg kan wel zijn dat er dan niemand komt voor bijv. James en dat ie dan lekker op de bank of tribune salaris mag gaan zitten opslurpen. Ik vind dat een jammerlijke ontwikkeling.

11 juli 2019 om 11:48

@elcapitan4

"deze man is toch wel een beetje gek eh. Eist zelf het maximale voor zijn spelers (terecht), maar als Real 42 miljoen vraagt voor James, wat naar mijn mening totaal geen gek bedrag is in de huidige markt, vindt hij het 'teveel' en 'wilt real niet meewerken'."

Het 1 heeft helemaal niets met het andere te maken. Als verkopende partij kan je net zoveel voor je koopwaar vragen als je wilt en als kopende partij kan je de aangeboden koopwaar gewoon laten waar hij is als de prijs je niet aanstaat. Zelfs als je zelf een hoge prijs voor je koopwaar vraagt, houdt dat natuurlijk niet automatisch in dat je daarom ook een hoge prijs moet betalen voor de koopwaar van een ander als je de prijs te hoog vind.

11 juli 2019 om 13:05

@scepticus

Daar gaat het mij ook niet om. Ik snap heus wel dat hij kan bieden wat hij wilt en dat het dan aan de verkopende partij is om het te accepteren, maar het gaat meer om de uitspraken van deze man. Het is gewoon niet netjes om in de media te doen alsof Real heel onrealistisch bezig is, terwijl hij juist dankbaar moet zijn dat Real best makkelijk is om spelers te verkopen.

Ik heb dan ook niet gezegd dat hij maar veel moet betalen, omdat hij veel vraagt voor eigen spelers. Het gaat mij erom dat 42 miljoen gewoon een laag bedrag is in de huidige markt voor een speler als James, en om dan als voorzitter te doen alsof Real 100 miljoen vraagt, slaat werkelijk nergens op.

11 juli 2019 om 12:55

Het hoort bij het spel.
Hij wil graag de volle mep voor zijn spelers ontvangen, maar uiteraard niet betalen

Met deze uitspraak hoopt hij de transfersom nog wat naar beneden te krijgen. Geef m geen ongelijk. Ben een fan van James, maar zijn ontwikkeling staat wel al lang stil.

Het lukte niet echt bij Real Madrid en ook niet bij Bayern om onbetwiste nr 1 te worden.... kortom, je hebt wel een talentvolle speler, maar geen garantie.

11 juli 2019 om 13:08

@jasper

Hij kreeg bij Bayern nog veel vertrouwen van Heynckes en ik herinner me dat hij tegen Real in de CL de beste man van het veld was in Bernabeu. Onder Kovac speelde hij niet in de basis door gebrek aan vertrouwen van Kovac. James is echt een speler die ongelooflijk goed is als hij vertrouwen krijgt, daarom wilt hij ook naar Napoli om weer onder Ancelotti te spelen.

Verder speelde hij een top Copa America, dus hij is het zeker nog niet verleerd. 42 miljoen in de huidige markt is dan ook zeker niet veel. En natuurlijk mag hij proberen om de prijs omlaag te praten, maar hij moet niet zo schrikbarend reageren in de media alsof 42 miljoen onrealistisch is.

11 juli 2019 om 13:33

Hij heeft afgelopen seizoen de beste gemiddelde met kansen creëren per 90min. Afgelopen copa was hij de beste alleen omdat hij er zo vroeg eruit ging werd hij niet verkozen. Als hem een aanvallende vrije rop geeft kan hij gaan schitteren alleen word hij vaal gezet als centrale middenvelder en als echte nummer 10 gaat dat moeilijk samen als je slecht bent met verdedigende werk.

11 juli 2019 om 13:06

Dat klopt. Het is echt een bizarre man. Maar wat hij zei over icardi klinkt wel erg verstandig.

Als de berichten in de media kloppen, schijnt Real Madrid iets van 40 miljoen voor James te willen. Dat lijkt me toch geen verkeerde deal, of verwachten ze bij Napoli dat ze hem voor de helft kunnen ophalen? En dan als er interesse is in een van de eigen spelers direct zwaar gepikeerd de absolute hoofdprijs vragen, ik zie wat dat betreft wel enige overeenkomsten met Tottenham.

40 miljoen voor een speler als James moet je zeker doen, ik denk ook dat hij alles in huis heeft om onder Ancelotti weer helemaal te kunnen opbloeien bij Napoli.

11 juli 2019 om 10:06

Ik zou James graag bij Spurs verwelkomen als Real Eriksen daadwerkelijk wil kopen en hij dus de andere kant op gaat

Middenveld met o.a. Ndombele, James en Sissoko is niet gek lijkt me.

James was geweldig voor Colombia een x aantal jaar geleden, hoe kan het dat hij zo afgezakt is? Napoli is toch een stap terug, is het een soort Ochoa? (Die keeper van Mexico, man man man wat was hij goed op het WK).

11 juli 2019 om 13:38

James is goed als hij zich goed voelt en hij de man kan zijn. Dat was bij Monaco zo, maar bij Real kon dat niet door de aanwezigheid van grote sterren als Ramos en Ronaldo. Bij Bayern moest ie teveel in het systeem spelen en dingen doen als achter je man aanlopen, en dat moet je liggen als speler. Denk dat hij in Napels zeker kan renderen, leven als een god en lekker voetballen!

'Hij is de speler die, na Cristiano Ronaldo en Lionel Messi, de meeste uitstraling richting de media heeft.'


Wat een rare uitspraak! Ten eerste klopt het niet en er zijn andere spelers meer uitstraling richting de Media noemen: Ibrahimovic, Neymar, van Dijk, Frenkie,

Ten 2e Sinds wanneer is dit een belangrijk punt? Die jongen kan/kon voetballen maar hoe lang staat hij wel niet stil?

Ik gun hem wel een terugkeer zijn zn oude niveau maar als ze als eerst beginnen over je uitstraling richting de Media dan heb ik er een hard hoofd in. Aan de andere kant is Napoli niet de absolute top dus misschien rendeert hij beter in de subtop

11 juli 2019 om 09:00

Bij Colombia speelt die altijd erg goed en Frenkie meer uitstraling naar de media dat is echt pure onzin.

11 juli 2019 om 10:00

Nou Frenkie staat internationaal wel bekend als de jongen die altijd de lach op zijn gezicht heeft. Is in korte tijd een zeer geliefde persoonlijkheid geworden bij de wereldwijde voetbal fan base

11 juli 2019 om 11:51

@marrieaandebal

dat zou kunnen maar dat was ook met Kuyt. dit zijn spelers die vaak goed zijn in uitspraken doen die het publiek wil horen en dan ben je al snel geliefd.

ik zeg nergens dat ze niet echt zo kunnen zijn en dat ze het niet echt menen maar voor mij persoonlijk zijn het vaak saaie interviews omdat ik alleen een hele rits aan cliches voorbij hoor komen

11 juli 2019 om 09:26

Hij vergeet Neymar, Pogba en Zlatan, maar voor de rest is er niemand commerciëler dan James. Frenkie en Virgil komen niet bij hem in de buurt.

11 juli 2019 om 10:01

Vind je dat er te weinig berichten over de Jong zijn ofzo? Dat je hem in dat rijtje noemt, is wel heel erg overdreven. Goede speler hoor, maar nog van alles te bewijzen. OT: als ik James was, zou ik niet naar Napoli gaan. Verdoemd om altijd in de schaduw van Juve te staan. Valt weinig eer te behalen

Is Icardi niks voor Atletico, nu Griezmann weg gaat en Diego Costa waarschijnlijk ook?

11 juli 2019 om 09:17

Morata en Félix zijn beide net gekocht voor de hoofdprijs, dus ik ben bang dat Icardi niet meer gehaald gaat worden.

11 juli 2019 om 10:08

Maar zouden de fans blij zijn met de aankoop van Morata? Ik vind het persoonlijk toch echt een net-niet speler... maar wellicht dat hij in een meer dienende rol bij Atletico wel van waarde zou kunnen zijn. Ik zou in ieder geval nooit al mijn eieren in zijn mandje leggen.

11 juli 2019 om 13:47

Oh ja ik was Felix helemaal vergeten. Chelsea dan maar?

En zelf 100m + vragen voor Koulibaly. 42M voor James is een koopje, mist wat vertrouwen en wedstrijdritme maar mocht dat goedkomen kan deze man 20+ goals en 20+ assists overtreffen dit seizoen.

Als Real een speler wil kopen, eender van welke ploeg, vragen ze altijd exorbitante prijzen. Zoals 180 miljoen voor Pogba bijvoorbeeld. Maar andersom zouden ze hun spelers voor de spreekwoordelijke appel en ei moeten weggeven. 42 miljoen in de huidige markt voor James vinden ze dan teveel gevraagd.

42 miljoen voor James lijkt me echt een prima bedrag, misschien zelfs nog iets te laag. Denk echt dat James en Napoli een perfecte match kunnen worden. Het team kan om hem heen gebouwd worden en dan kan James echt excelleren. Kijk maar naar hoe hij het toch altijd uitstekend heeft gedaan bij Colombia. James is echt een speler die geen dienende rol moet hebben maar echt de absolute ster moet zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Napoli

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Napoli62
Voor de complete stand: Serie A
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Napoli.

331 fans
Middenvelder, 28 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 20 september
Sadio Mané kan een nieuw contract tot 2025 tekenen bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren