Jonge talenten bezorgen Feyenoord derde overwinning op rij

Woensdag, 10 juli 2019 om 18:50Demen Bulbul • Laatste update: 19:17

Feyenoord heeft ook zijn derde oefenwedstrijd ter voorbereiding op het nieuwe seizoen weten te winnen. In het Oostenrijkse Schwaz won de ploeg van nieuwbakken trainer Jaap Stam met 2-1 van de Duitse tweedivisionist Darmstadt 98. Dylan Vente en de zeventienjarige Naoufal Bannis namen de Rotterdamse doelpunten voor hun rekening. Feyenoord won eerder in de voorbereiding al van de amateurs van SDC Putten (0-6) en van FC Dordrecht (1-2).

De Eredivionist begon met een ploeg bestaande uit ervaren krachten en jonge talenten. Stam koos in het doel voor zomeraanwinst Nick Marsman en ruimde verder basisplaatsen in voor onder meer Jeremiah St. Juste, Sven van Beek, Wouter Burger, Marouan Azarkan en Dylan Vente. Bij Darmstadt begon de van FC Utrecht gehuurde Dario Dumic centraal achterin in de basis. Het tempo in de eerste helft lag niet bijster hoog en het mocht dan ook nauwelijks een verrassing heten dat de openingstreffer na twintig minuten voetballen voortkwam uit een standaardsituatie.

Een hoekschop van Jens Toornstra werd door Burger teruggebracht in de doelmond, waarna Vente Feyenoord van dichtbij op voorsprong schoot: 1-0. De Rotterdammers hadden in verdedigend opzicht weinig te duchten van Darmstadt en waren na ruim een halfuur ook nog dicht bij de 2-0: Crysencio Summerville stuitte na goed voorbereidend werk van St. Juste op doelman Marcel Schuhen.

Feyenoord begon vervolgens met elf nieuwe namen aan de tweede helft. Steven Berghuis had kort na de onderbreking een ingenieuze stift in huis, maar diens poging scheerde uiteindelijk rakelings over. Na ruim een uur moest Feyenoord de gelijkmaker incasseren. Marcel Heller en Tim Skarke combineerden, waarna Serdar Dursun succesvol afdrukte: 1-1. De wedstrijd leek zo af te stevenen op een gelijkspel, maar een kwartier voor tijd werkte Naoufal Bannis toch nog de winnende treffer tegen de touwen na een lage voorzet van Berghuis. Liam Kelly speelde de tweede helft overigens mee bij Feyenoord en maakte zo zijn officieuze debuut.Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door njfromvol)

Hopelijk investeert Feyenoord nu eens goed in Bannis en Hansson. Zijn eindelijk weer eens twee talentvolle gasten die toppers kunnen worden in de eredivisie mits ze genoeg speelminuten krijgen. Zou zonde zijn als er een heel seizoen met Narsingh gespeeld wordt. Dan wordt het gat tussen Ajax en PSV steeds groter.

10 juli 2019 om 19:03

Ze zullen hun minuten wel mee gaan pakken. Ze zijn nog jong dus kunnen rustig gebracht gaan worden.

10 juli 2019 om 19:31

Je hebt niks aan rustig brengen... deze spelers moeten wekelijks spelen, maar van Geel heeft dat voor Feyenoord verpest dat zulke jonge spelers niet aan spelen toe komt. Als je toch eens ziet hoe die 17 jarige spelen tijdens deze voorbereiding dan is het eeuwig zonde dat ze niet bij jong Feyenoord in actie zullen komen. Zn Hansson had de wedstrijden bij jong Feyenoord moeten spelen en met Feyenoord 1 moeten blijven trainen dan was die zelfs nu veel verder en had je afscheid kunnen nemen van een Toornstra.

10 juli 2019 om 19:41

Ze zijn nog te jong om wekelijks te spelen, dat is een simpel gegeven en dat bedoelde ik met rustig brengen. Met de rest ben ik het in geheel eens met je. Maar gedane zaken nemen geen keer, helaas...

10 juli 2019 om 19:57

Bannis moet zeker rustig gebracht worden. Maar na een jaar redelijk constant gespeeld te hebben zou het eeuwig zondig zijn als Hansson het moet doen met invalbeurten en Jong Feyenoord. Die heeft echt laten zien wat te kunnen.

Het is lastig om conclusies te trekken uit een oefenwedstrijd, maar er vielen me toch een paar dingen op. 1: Berghuis moet je koste wat het kost behouden, desnoods verdubbel je zijn salaris. Hij is duidelijk 1-2 klassen beter dan de rest. 2: Liam Kelly maakte echt een hele sterke indruk. Hij traint pas een dag mee en was al volop aan het coachen in het veld. Probeerde continu vooruit te denken en was ook kalm onder druk. 3: Bannis lijkt nu al verder te zijn dan Vente. Waar Vente continu ruzie met de bal had in de eerste helft zie je dat Bannis technisch een stuk sterker is.

10 juli 2019 om 19:03

Wat een balcontrole en inzicht heeft die Kelly. Meteen de lijnen uitzetyen op het veld en lekker strooien met mooie passes. Was positief verrast!

10 juli 2019 om 19:06

Blij dat je wat over Kelly schrijft, heb de wedstrijd helaas niet kunnen zien maar begrijp dat hij positief verraste.

10 juli 2019 om 19:11

Zeker weten. Eist vaak de bal op en zoekt dan meteen de oplossing naar voren of de combinatie met een andere middenvelder i.p.v. tikkie terug op de verdediging. Is ook enorm koel aan de bal.

10 juli 2019 om 19:24

Leuke speler idd kan feyenoord nog veel plezier aan gaan beleven, toch wel een tempotje hoger dan clasie.

10 juli 2019 om 19:34

Dank jullie @repuztav & @GOD3NZON3N voor jullie reacties, goed.dat hij positief opvalt. Was namelijk kommer en kwel eerder deze week aan reacties in een topic. Hopelijk houd hij dit spel vast en gaan we plezier aan m beleven.

11 juli 2019 om 01:45

Leuk om te lezen inderdaad maar 1 zwaluw in een oefenpot maakt nog geen zomer

De uitslagen zijn tot op heden niet veel belovend. Hoe is het spel en zijn er al veranderingen zichtbaar onder Stam ten opzichte van Gio? Volg Feyenoord namelijk niet maar ben benieuwd.

10 juli 2019 om 19:18

Een verandering die opvalt is het collectief druk zetten, op de juiste momenten, hoog op het veld. Snellere opbouw en minder lange ballen. Veel wisselingen van positie om de tegenstander te ontregelen. Maar dit moet er allemaal nog flink ingeslepen worden, lijkt het.

10 juli 2019 om 20:50

Als Japie dat er echt enigszins (naar mogelijkheden) in weet te krijgen, zou echt een verademing zijn. Veel moderner voetbal dan wat er de afgelopen jaren gespeeld is.

10 juli 2019 om 19:20

Het spel is redelijk, maar van wat ik heb gezien was Darmstad met fases beter. Nou is Darmstad niet zo slecht hoor. Die zijn niet minder als groningen of zo en Feyenoord speelt steeds met vier a vijf jeugdspelers. Kelly lijkt erg goed, maar wel wat klein. Al zijn pases slaan een station over en zijn loepzuiver. Als Fer zijn oude vorm weer krijgt en voor hem het vuile werk doet kan hij echt de verassing van het komende jaar worden. Qua spel lijken er veel meer positiewisselingen te zijn. Het is wel 433, maar dus veel dynamischer.

10 juli 2019 om 19:21

Een middenveld met Kelly en Berghuis is een verademing vooralsnog. Kelly fungeert als spelverdeler net als Pirlo/F.deJong. iedereen levert de bal in bij Kelly alsof ie een aanvoerder is. Met Berghuis en Ayoub heb stond er een goed voetballende middenveld.
Bannis viel positief op, had makkelijk 3 doelpunten kunnen/moeten maken.

De negatieve kanten: Haps speelde enorm slecht. Toure onopvallend en de verdediging is gewoon niet top. Feyenoord heeft een sloper/killer nodig centraal achterin.

10 juli 2019 om 19:43

Misschien Fer centraal achterin proberen. Die lijkt mij verdedigend niet minder dan wat er nu staat en is op elke vorm van atletisch vermogen veel beter dan wat er nu staat. Alleen Bothegim zou het misschien op pure kracht kunnen winnen.

10 juli 2019 om 20:14

Dit dacht ik dus ook, Is fysiek een van de sterkste in Nederland, samen met St. Juste die heel snel is kan dat een goude combi worden. Zijn ook beide sterk in de opbouw natuurlijk.

10 juli 2019 om 19:25

Het is lastig om echt zinnige uitspraken te doen over het spel op dit moment. Het is nog niet goed, maar Stam lijkt meer bezig te zijn met zoveel mogelijk spelers aan het werk zien. In alle oefenwedstrijden speelde Feyenoord in de tweede helft met een compleet nieuw elftal. Daarnaast hebben spelers als Jorgensen, Larsson, Vermeer en Bijlow nog geen minuut gespeeld. Wat ik wel positief vind is dat de meeste jeugdspelers tot nu toe nog niet door de mand vallen. Vooral El Bouchatoui, Azarkan en Bannis laten wel leuke dingen zien. Ze zullen zeker geen basisplaats krijgen, maar ik zie ze wel wat minuten maken komend seizoen.

10 juli 2019 om 19:31

Bedankt leden die inhoudelijk reageerden, ik ben benieuwd of het Stam lukt om er wat moois van te maken. Ga de eerste competitiewedstrijd zeker kijken en hoop dat ze er wat van maken.

Waarom keept marsman alle oefenwedstrijden? Vermeer is neem ik aan met in training en Bijlow misschien nog niet fit? Maar er is toch wel een talentvolle jeugdkeeper die deze wedstrijden kan doen? Marsman gaat niet meer beter worden en ook niet verder komen dan 3e keeper. Kan je beter een jeugdkeeper ervaring op laten doen, lijkt mij.

10 juli 2019 om 19:04

Evora keepte de 2e helft, dus wat bedoel je precies?

10 juli 2019 om 19:21

Nou dat marsman alle westrijden minuten krijgt. Ik vind het raar dat je een keeper die nooit beter gaat worden en het hele seizoen ook nauwelijks gaat keepen, zoveel minuten krijgt. Heeft maar mijn mening totaal geen zin.

10 juli 2019 om 19:48

Als Vermeer net terug is van vakantie (had langer vanwege interland verplichtingen) en Bijlow nog niet fit en je moet er voor zorgen dat je 3e keeper toch wat kan keepen (enige momenten om te kunnen) wie zou je anders dan Marsman kunnen in zetten? Dan blijft er alleen een jeugdkeeper (Bijlow is ook nog een jeugdkeeper) over die vandaag zijn minuten heeft gemaakt. Dus wat is er raar aan dat Marsman tot nu toe keept? Je hebt niks anders....

10 juli 2019 om 19:12

Bijlow geblesseerd Vermeer net terug van vakantie.

Je kan niet voorzichtig genoeg beginnen, anders schept dat verkeerde verwachtingen. 😊

Deze oefenwedstrijden zeggen natuurlijk niets. Bannis en Kelly vielen positief op! Terwijl Toornstra, Ayoub en Kokcu me eigenlijk al 3 wedstrijden lang tegen vallen. Van Marsman heb ik ook niet veel te zeggen. Is gewoon een prima 3de keeper maar gelukkig hebben we Vermeer en Bijlow nog voor hem. Van der Heijden en Van Beek kunnen gewoon echt niet meer. Traag en de ene kan niet opbouwen en de ander heeft totaal geen fysiek. Hoop daarom ook echt dat Fer en St. Juste centraal gaan staan. Ene fysiek enorm sterk en de ander heel erg snel. Als je dan Klaiber haalt ( In mijn opzicht toch een type Karsdorp, Goed aanvallend, Snel en Agressief ). En Haps tegen de kleinere clubs/ Verdonk tegen het linkerrijtje heb je toch een solide verdediging. Kelly op die CVM positie, met Toornstra daar rechts van hem en Kokcu op een soort linkeraanvallende middenvelder heb je ook een goed middenveld met Pass vermogen, Creatief Vermogen en Loopvermogen. Ookal leek het of Kokcu en Toornstra deze weken nog op vakantie waren heb ik wel vertrouwen in ze. Berghuis gewoonlijk op Rechts, Jørgensen in de Spits en Narsingh linksbuiten ( Ligt aan de tegenstander anders kan je gewoon Kokcu naar Linksbuiten doen, Berghuis CAM en Narsingh op rechts ). Zo kan je gewoon weer prima meedoen om volgend jaar weer op de Coolsingel te staan.

10 juli 2019 om 22:46

Dat zou allemaal kunnen behalve natuurlijk narsingh linksbuiten. Die is nml stijf rechts en gaat er op snelheid langs om een voorzet af te leveren. Dat gaat niet met rechts renzij hij weer terugkapt. Dan heb je dus geen reet aan zijn snelheid (zijn wapen). Kun je net zo goed larsson erin zetten

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3341
2.PSV3113
3.Feyenoord2918
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder138
J. ToornstraMiddenvelder133
B. LinssenAanvaller138
J. BijlowKeeper120
L. SinisterraAanvaller124
A. JahanbakhshAanvaller111
C. DessersAanvaller94
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

1 fan
Aanvaller, 22 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren