Hardnekkig gerucht over Mesut Özil stellig ontkracht: ‘Het is niet mogelijk’

Woensdag, 10 juli 2019 om

In de afgelopen dagen deed het verhaal de ronde in de Turkse media dat Fenerbahçe aast op Mesut Özil. Ondanks de financiële situatie waarmee de topclub kampt, zou men toch willen aankloppen bij Arsenal om de aanvallende middenvelder over te nemen. Fenerbahçe ontkent nu echter dat de club werk maakt van de komst van de spelmaker.

Onder meer Fanatik kwam met het nieuws dat de Fenerbahçe wilde stunten door Özil naar Turkije te halen. De voormalig Duits international heeft zijn roots in Turkije en heeft een goede band met president Recep Tayyip Erdogan, die ook op de bruiloft van de middenvelder aanwezig was. Fenerbahçe laat nu echter weten dat er geen deal aanstaande is.

“Mesut Özil, die ons land goed vertegenwoordigt met zijn carrière en persoonlijkheid, zou goed passen bij de identiteit van Fenerbahçe. Maar Fenerbahçe heeft geen enkele contacten gelegd inzake Mesut Özil. Met de huidige economische condities is het niet mogelijk voor beide partijen om een stap voorwaarts te zetten”, zo klinkt het.

“Onze president Ali Koç heeft eerder al aangegeven dat, op de korte termijn, het halen van Mesut Özil naar Fenerbahçe niet gerealiseerd zal worden”, zo besluit men. Özil wordt de laatste jaren vaker in verband gebracht met een vertrek bij Arsenal, daar hij zou azen op een club waar hij wel prijzen zou kunnen winnen. De dertigjarige Duitser ligt nog tot medio 2021 vast in Londen.


Poll

Verwacht jij dat Mesut Özil in de toekomst in Turkije gaat spelen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door bk4life)

Dit begint een gevalletje Bale te worden. Wie kan ons in hemelsnaam verlossen van deze overbetaalde momentvoetballer?

10 juli 2019 om 11:42

Toen Arsenal niet verlengde kreeg Arsenal kritiek van zijn achterban Rn nu willen ze hem liever kwijt hebben Haha supporters..

10 juli 2019 om 12:10

Dit lijkt achteraf natuurlijk heel ironisch en dat is het misschien ook wel. Maar ik denk dat de supporters vooral boos zijn op de manier waarop Arsenal de afgelopen jaren om is gesprongen met contracten. Als het management iets adequater was omgesprongen met contractsverlengingen had dit niet alleen bakken met geld opgeleverd (fabregas, Van Persie, Alexis en Ramsey, zo snel even uit het hoofd, zouden al in de huidige markt allen voor minimaal 60 miljoen vertrekken met een normaal contract), maar zat je nu ook niet aan een speler vast met een torenhoog salaris.

Dat Ozil vervolgens 9 van de 10 keer als een natte krant speelt sinds zijn verlenging is de tweede bijkomende omstandigheid. Een samenloop van factoren dus. Vind het een beetje makkelijk om het op de supporters af te schuiven.

10 juli 2019 om 12:46

Ik was in eerste instantie ook blij dat hij verlengde, aangezien Alexis destijds ook al vertrok en zij de enige twee toppers waren bij Arsenal. Op het moment is de situatie echter zo dat Ozil voorbijgestreefd is door spelers als Iwobi. Hij verdient twee keer zoveel als iedere andere speler in de selectie en presteert hier totaal niet naar. Hij is drukker met op de foto gaan met dictators en met ruzie maken met de Duitse bond.

10 juli 2019 om 12:47

Ook is de financiële situatie bij Arsenal zo slecht dat er geen ruimte is voor een slechte speler die 450k per week verdient.

10 juli 2019 om 13:09

Dat Ozil voorbij is gestreefd door Iwobi is toch wel de grootste onzin van de bovenste plank. Zelfs als Ozil slecht speelt, dan is hij nog steeds beter dan Iwobi.. De situatie omtrent Ozil is inderdaad dramatisch en hij presteert zeker niet naar wat hij verdient, maar dan nog worden zijn persoonlijke prestaties wel heel erg ver naar beneden gepraat vind ik.

10 juli 2019 om 14:16

Zet Iwobi op 10 en ik durf te zeggen dat er meer uit komt dan Özil anno 2019.

10 juli 2019 om 14:18

@bpreal 16 likes. Lol. Wat verwacht je als iemand 350k per week krijgt en niet meer presteert? Applaus? Destijds zei men al dat 350k een risico zou zijn trouwens.

10 juli 2019 om 18:06

Misschien krijg je daar gelijk in TheRoscoe. Ik betwijfel het echter, omdat ik van mening ben dat Iwobi daar gewoon het inzicht niet voor heeft. Ik vind Iwobi een prima speler, als squad player. Meer moet je niet met hem willen in mijn ogen. Ozil presteert slecht inderdaad, ik bedoelde meer dat men zijn slechte prestaties nog meer vergroot omdat hij ook zoveel verdient. Terwijl als je het loon niet in ogenschouw neemt, ze beide even slecht presteren. Daar ging het mij meer om.

Als zijn getuige Erdogan nou even zijn salaris betaalt in een verlate huwelijkscadeau, dan zijn wij van hem af en kan Özil slapen in de SuperLig.

Al zal Özil dan nog niet vertrekken. Heeft Londen te hard nodig voor zijn merk.

10 juli 2019 om 11:59

Alleen denk ik dat erdogan nooit salaris gaat betalen zodat die naar fenerbace kan

10 juli 2019 om 14:13

Basaksehir mag ook, is ook Istanbul.

10 juli 2019 om 21:59

Wilde de club al noemen. Wat zou het voor Turkije toch mooi geweest zijn als Edrogan gewoon lekker was blijven voetballen ipv de politiek in te gaan. Want een talent was het zeker.

Sterker nog: Erdogan was zelfs getuige bij het huwelijk van Özil. Het beste is er allang af bij Mesut. Zie hem over een jaar of anderhalf wel naar Fener gaan om daar te beseffen hoe goed hij het eigenlijk had bij Arsenal.

“mesut Özil, die ons land goed vertegenwoordigt met zijn carrière en persoonlijkheid"

En ik maar denken dat het een Duitser is...

10 juli 2019 om 12:35

Tja de Turkse president heeft ook telkens over zijn landgenoten en onderdanen in het buitenland. Dan heb je nog Turken in het buitenland die het hebben over: onze president. Dan lijkt het erop dat bij bepaalde Turken in het buitenland hun loyaliteit ligt bij Turkije en niet in het land waar zij woonzaam zijn of zijn geboren en getogen. Zelfs bij leden van partij Denk kan je je dit soort dingen afvragen.

10 juli 2019 om 13:24

@kleinegeneraal7 Het heeft niets met loyaliteit te maken, maar hoe je je voelt! Je kunt loyaal zijn aan Nederland en houden van Turkije..!! Iets wat jij kennelijk niet begrijpt maar wel uitspraken over doet.....

10 juli 2019 om 13:35

Misschien een overdreven voorbeeld, maar stel Turkije en Nederland hebben een oorlog met elkaar, dan weet ik wel voor welk land die groepen Turken gaan vechten. Want nogmaals, zij zien bijvoorbeeld Erdogan als hun president en niet Mark Rutte. Is wel degelijk een loyaliteit kwestie.

10 juli 2019 om 13:54

Jij wil hardnekkig blijven geloven dat het een loyaliteitskwestie is. Dat is het niet!! Het is simpelweg een kwestie van hoe je behandeld wordt! Een voorbeeld ter verduidelijking: Rutte zegt over een paar 17 jarige Turkse kwajongens die nog niet droog zijn achter hun oren: pleur op, pleur zelf op....... En dat doet Rutte als president; degene met 1 v/d belangrijkste voorbeeldfuncties.... Verwacht jij dan nog dat die groepen Turken voor Nederland, het land van Rutte, gaan vechten??? (en nu niet zeggen dat ze er dan ook niet moeten gaan wonen. Want ze wonen er al voordat Rutte die uitspraak deed!!) Dan is het logisch dat ze NIET voor NL gaan vechten!! Als Rutte gast VERBINDEN ipv verdelen, gaan zij ALLEMAAL vechten voor NL!!! Zo loyaal zijn Turken!!! Erdogan snapt dat.....

10 juli 2019 om 14:31

hoho Rutte zegt dat niet over een Turkse jongen die wat kwajongens streken uit halen.
Hij zegt dat over tuig, zonder normen en waarden die zich niet willen aanpassen aan het land waarin ze leven. Daarvan zegt hij: ga dan lekker terug naar dat land wat je zo fantastisch vindt.
De Turkse jongeren die hier gewoon integreren en hard hun best doen zal hij niks van zeggen, ook niet als ze een keer zonder licht fietsen of een dag te vroeg vuurwerk afsteken.

10 juli 2019 om 14:31

Het is geen loyaliteit. Wat okan61 zegt is de juiste omschrijving. Als het ene land je constant wijst op dat je een buitenlander bent en de media geeft de buitenlanders de schuld van ieder klein dingetje, dan voel je je vanzelf minder thuis. Als het andere land waar je roots liggen je wel omarmt en je wel een warm dekentje geeft, dan voel je je natuurlijk meer geaccepteerd. Betekent nog niet dat je iets tegen Nederland hebt. Ik zou nooit in Turkije kunnen wonen omdat ik de structuur van Nederland gewend ben, maar ik begin mij wel steeds meer af te vragen of ik hier wel ooit fully geaccepteerd ga worden. Dat terwijl ik hier geboren ben en mij ook Nederlands voel. Ik ben het alleen zat om dat iedere keer te moeten uitleggen. Accepteer mij zoals ik ben en kijk niet naar mijn roots, mijn geloof of whatever mij anders maakt dan Jan of Piet. Eigenlijk precies wat Özil in zijn brief schreef.

10 juli 2019 om 15:16

@ nederland79 Het is moeilijk praten tegen iemand die niet in zo'n situatie zit. Misschien heb je of ken je iemand met Nederlandse familie in Australië of Canada. Die mogen daar gewoon met de Nederlandse vlag zwaaien en Nederlandse tv kijken en Nederlands praten en eten. EN DAT DOEN ZE GRAAG!! En niemand die daar dan zegt: ga terug naar je eigen land!! (en ga niet zeggen dat ze zich hebben aangepast want het merendeel is dat dus niet) De Nederlanders worden daar vrijgelaten om hun eigen identiteit te behouden!! Dat is integratie!! Terwijl in NL je niet mag integreren maar je je als Nederlander moet gedragen (assimileren), terwijl je buitenlander bent. Zie je het verschil? Nee.......? Let maar op wat er weer gaat gebeuren als Afellay straks bij PSV gaat spelen..... Integratie of assimilatie... ( want acceptatie zal het nooit zijn)

10 juli 2019 om 18:54

Enerzijds is het natuurlijk waar dat je je niet thuis zal voelen in Nederland wanneer je telkens wordt aangekeken als die buitenlander ipv die Nederlander en dat het dan niet gek is dat je je meer turks gaat voelen wanneer de leider van dat land wel zegt dat je bij hun hoort. Anderzijds moeten we ook niet gaan doen alsof er geen turken zijn die een bepaalde minachting hebben jegens Nederland en spreken van k*****r hollanders die racisten zijn. Verder moeten we ook niet gaan doen alsof het niet een beetje raar is als er hordes turken uit hun plaat gaan wanneer er hier een turkse minister niet het land in mag en met zijn allen met vlaggen over de erasmusbrug gaan lopen of dat het niet vreemd is dat mensen die hier in Nederland wonen willen stemmen in een land waar zij nooit gewoond hebben of ooit, waarschijnlijkerwijs, zullen gaan wonen (geldt ook voor Nederlanders in het buitenland die hier willen stemmen et cetera). Dat is allemaal gwn vreemd en daarover moet je ook niet doen alsof het niet bestaat. Tis wellicht een kleine groep, maar ze zijn er wel. Overigens is het ook niet zo dat je helemaal niet turks of whatever mag zijn en je voortaan naar andre hazes moet luisteren en stamppot moet eten. Je stukje roots moet je lekker behouden, want dat is alleen maar mooi. Mensen die anders beweren zijn simpelweg verbitterd. Al met al kan je denk ik stellen dat beide kanten wel wat aanpassingen mogen doen wil het slagen.

10 juli 2019 om 12:41

En je kan je niet beide voelen? Bedoel je houdt van je moeder en vader dus waarom kan je niet van 2 landen houden, daar waar je geboren en getogen bent en daar waar je ouders vandaan komen en waar je familie woont. Maar ja jij die dat niet hebt, kan dat natuurlijk niet begrijpen.

10 juli 2019 om 12:47

hij vertegenwoordig Turkije goed met zijn carriere.... De manier waarop hij Turkije het best kan vertegenwoordigen is met een interland carriere voor Turkije, maar dat deed hij al niet.

10 juli 2019 om 13:41

@nederland79 Ozil koos bewust voor het Duitsle elftal omdat hij wilde laten zien dat je als Duitse Turk niet per se voor je vaderland hoeft te kiezen. Dat in zo'n geval zowel de Duitsers als de Turken achter hem staan. En dat gebeurde ook. Totdat het Duitse elftal slechter presteerde en vooral hij de schuld kreeg van de Duitsers. De Turken daarentegen hebben nooit iets slechts over hem gezegd terwijl hij voor het Duitse elftal heeft gekozen!! Toen hij later met Erdogan op de foto ging viel heel Duitsland en Europa over hem heen. Toen hij daarop reageerde liet iedereen hem vallen.....dus zag hij de realiteit: ik heb een fout gemaakt door te kiezen voor die Mannschaft!! Ik zal het nooit goed kunnen doen voor de Duitsers zolang ik mezelf wil blijven zijn....!! Overigens heeft hij dit allemaal zelf gezegd in interviews in Turkije. Vraag maar aan Ziyech of we in NL ook zo'n situatie hebben meegemaakt....

10 juli 2019 om 14:16

Na dat hele racisme-gedoe met de Duitse bond, denk ik dat Özil zich even geen Duitser meer voelt. Schildert zichzelf nu ook af als een pure Turk en een echte moslim.

10 juli 2019 om 14:34

'schildert zich af als een pure Turk en een echte moslim' Kan je dat uitleggen? En is dat zo verbazingwekkend dan? Hij is een Turk en kennelijk ook een moslim.... Of mag dat niet?

10 juli 2019 om 16:25

Leek me al vanzelfsprekend, maar oke:
Özil heeft ruzie met de Duitse bond, is een beetje klaar met Duitsland, richt zich met zijn merk volledig op zijn Turkse roots en zijn religie nu, wat zijn goed recht is natuurlijk.

Ik zeg nergens dat er iets mis mee is, maar het is ook behoorlijk opzichtig en meer met het doel om zijn achterban te pleasen. Het gezicht zijn van anti-discriminatie tegenover Moslims/Turken levert veel publiciteit op voor zijn merk. En Özil staat erom bekend zijn religie niet al te serieus te nemen, dus dan vind ik het eerder nogal fake overkomen, geldt ook voor zijn filantropie. Maar dat is niets nieuws met merken, moderne pr-technieken dicteren dat je zo moet handelen om zo groot mogelijk te worden. En je kan veel zeggen over Özil, hij heeft een sterk merk.


Dus de opmerking "ik dacht dat hij een Duitser was", tsja, dat was hij. En nu niet meer.

En uit het statement van Fener "mesut Özil, die ons land goed vertegenwoordigt met zijn carrière en persoonlijkheid", dat is dus een doelbewuste strategie en Fenerbahçe erkent dat.

Arsenal moet hem sowieso verkopen en gewoon Ziyech halen. Zal je veel meer hebben dan de luie ogende Ozil. Het is eigenlijk ongelofelijk hoe slecht Ozil is gaan voetballen.

10 juli 2019 om 14:02

Aan wie? Met zijn 15 miljoen salaris per jaar...en geen restwaarde?

Hahhaha wie schrijft dit nou "Özil wordt de laatste jaren vaker in verband gebracht met een vertrek bij Arsenal, daar hij zou azen op een club waar hij wel prijzen zou kunnen winnen." Arsenal wil Ozil kwijt, niet andersom. Die wil graag blijven zitten en af en toe een potje spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Actuele wedstrijden

1187 fans
Middenvelder, 31 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 november
Heel Europa zit inmiddels achter Erling Braut Haaland aan, maar Manchester United is het meest concreet. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren