‘Juventus versnelt jacht op De Ligt in komende uren met verbeterd bod’

Woensdag, 10 juli 2019 om

Juventus wil deze week de transfer van Matthijs de Ligt afronden. Tot op heden heeft de Italiaanse grootmacht geen succes geboekt aangaande de onderhandelingen met Ajax, dat een bod van vijftig miljoen euro reeds van tafel heeft geveegd. Volgens La Gazzetta dello Sport gaat Juventus in de komende uren het bod verhogen.

Nicoló Schira, journalist van de roze sportkrant, meldt dat Juventus zich in de komende uren bij Ajax gaat melden met een sterk verbeterd bod. Naar verluidt zou Ajax zelfs al een aanbieding van 67 miljoen euro hebben ontvangen, een bod dat mogelijk bonussen bevat. Ajax zou volgens Schira echter vasthouden aan de vraagprijs van 75 miljoen euro.

Juventus reist binnenkort af naar Azië om zich daar voor te bereiden op het komende seizoen. Volgens onder meer Tuttosport en Sky Italia wil de grootmacht de deal dan ook voor zaterdag beklinken. Laatstgenoemde medium stelt dat Juventus sterk staat in de onderhandelingen, ook omdat Paris Saint-Germain en Barcelona definitief zijn afgehaakt.

De Ligt heeft al een persoonlijk akkoord met Juventus, waardoor alleen de clubs nog tot een overeenkomst moeten komen. De Ligt en zijn entourage zouden vorig jaar hebben afgesproken dat de verdediger nu voor vijftig miljoen had mogen vertrekken. Ajax zou momenteel echter meer willen incasseren, mede vanwege de ontwikkeling van De Ligt afgelopen seizoen en zijn nieuwe status.


Poll

Verwacht jij dat Matthijs de Ligt deze week nog vertrekt naar Juventus?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

68 reacties (laatste reactie door hoogindeconcen)
10 juli 2019 om 09:37

Ok, kom nu maar weer eventjes naar beneden. Gaat uiteindelijk gewoon voor 70 miljoen de deur uit volgende week. De Ligt heeft zn zinnen op Juve gezet

10 juli 2019 om 10:00

En als Ajax hem niet wil verkopen voor dat bedrag heeft De Ligt niks te willen. Hij heeft gewoon een contract natuurlijk.

10 juli 2019 om 10:52

Als het zo gespeeld gaat worden is de ligt over 2 jaar een transfervrije speler op weg naar juve, Raiola kennende

10 juli 2019 om 10:55

@Briiian Zo grappig altijd he, telkens tegenovergestelde argumenten. Wanneer door PSV supporters wordt gezegd dat Bergwijn nog een contract heeft en PSV moet vasthouden aan het bedrag dat PSV wil wordt iets anders gezegd

10 juli 2019 om 11:20

En bij Ajax hebben ze dan 2 jaar lang van de Ligt kunnen genieten. En het is maar afwachten of hij dan Transfervrij op weg is naar Juve. Hij wordt dan voor alle clubs interessant. Zelfs met zijn eisen omdat ze geen transfersom hoeven te betalen voor het aantrekken van die speler.

Juve heeft nu pole position, daarentegen zijn ze die positie rap kwijt als het grote geld uit engeland zich ermee gaan bemoeien. Dan is geen enkele eis te gortig, zeker niet als de speler transfervrij is.

10 juli 2019 om 11:01

Raiola wordt er alleen maar beter van wanneer het transfersom hoger wordt dus de laatste die je ermee hebt is Raiola. Vergeet niet dat hij een bepaald percentage krijgt van de transfersom, dus ze transfersom mag van Raiola ook wel 150 miljoen worden....

10 juli 2019 om 13:24

Nee hoor, Raiola bedingt gewoon een vast bedrag. Hoe lager de transferprijs hoe sneller verkocht dus hij zou wel gek zijn om zijn commissie te linken aan de transfersom

Gewoon vasthouden aan die 75. De Ligt hoeft niet weg. Dan is het aan Juventus hoe graag ze hem willen hebben.

10 juli 2019 om 10:09

Hij hoeft niet, maar wil inmiddels echt wel. Raiola maakt die jongen gewoon helemaal gek en probeert er zoveel mogelijk uit te krijgen. Persoonlijk zou ik naar Barcelona gegaan zijn, maar Raiola duwt hem gewoon naar Juve omdat daar wellicht meer aan te verdienen valt?

10 juli 2019 om 10:20

Haha ja man, die arme De Ligt. Wilt zo graag naar Barca maar die gemene Raiola duwt hem richting Juve. Schande!!!!

Geloof je het zelf? De Ligt kiest met zijn volle verstand voor Raiola en voor Juve. De Ligt weet heus wel wat hij wilt.

10 juli 2019 om 10:55

Waarom denk je dat hij een afkoopclausule wilt hebben. Barcelona probeert hem volgens mij aan het lijntje te houden en De Ligt zoekt duidelijk meer waardering.

10 juli 2019 om 10:15

inderdaad, ik zou zelfs minimaal 90 vragen als ajax zijnde

10 juli 2019 om 11:41

Precies 75m vast! Niks bonussen of wat meer waarmee je achteraf genaaid kan worden!

67 en Moise Kean vind ik een goede en dan Dollie verhuren om op niveau te komen.

10 juli 2019 om 09:21

@swaap

"67 en Moise Kean vind ik een goede en dan Dollie verhuren om op niveau te komen."

Juventus heeft een bod van 30 miljoen op Moise Kean afgewezen. Bij een deal van 67 miljoen Moise Kean zou de transfersom van De Ligt dus minimaal op 97 miljoen komen, zie jij dat gebeuren bij een club als Juve? Ik niet in ieder geval. Bovendien heeft Ajax Kean helemaal niet nodig omdat de club met Tadic, Huntelaar, Danillo, Traore en Dolberg al vijf spelers onder contract die in de spits uit de voeten kunnen. Op niet al te lange termijn komt Brobbey daar nog bij. Kean kopen zou kopen om het kopen zijn en daar doet Ajax niet aan. Dolberg verhuren is als vuil onder het kleed schuiven, die heeft volgend jaar ook nog een contract en daarmee schuif je het probleem dus alleen maar voor je uit ipv dat je het oplost. Ajax heeft helemaal geen probleem in de spits en door Kean te contracteren, zou de club er juist een creeren. Dat zou dus gewoon neerkomen op het voeren van wanbeleid en doen aan kapitaalvernietiging.

10 juli 2019 om 10:36

Mwah. In het verleden hebben verhuurperiodes er toch voor gezorgd dat Vertonghen (bij Rkc) en Blind (bij Groningen) de speelminuten konden maken die ze bij Ajax niet zouden krijgen, en zonder de druk van een topclub de volgende stap in hun ontwikkeling zetten. Wellicht is het voor Dolberg ook wel prettig om zonder de druk van de Arena aan je zelfvertrouwen te werken.

10 juli 2019 om 09:35

Waarom denken toch zoveel Ajacieden dat het ook maar enigszins realistisch is dat Kean in een deal wordt betrokken? Vergeten mensen dat Kean zelf ook een wil heeft?

10 juli 2019 om 10:25

Misschien omdat er afgelopen dagen een artikel oo VZ stond waarin staat dat Juve hierover nadacht???

10 juli 2019 om 10:39

Het is wellicht niet heel realistisch, maar als Juve iets onrealistisch denkt, namelijk dat ze De Ligt voor 50 of 55 miljoen te kunnen inlijven, mogen de Ajacieden toch ook iets onrealistisch terug verwachten?

10 juli 2019 om 10:00

Laat die Kean maar lekker on Italie gewoon volle mep betalen.

Nou de Ligt mag ondertussen vertrekken van mij, het heeft totaal geen zin om vast te houden aan een speler die en klaar is om te vertrekken en daar (terecht) ook mee bezig is.

Hij is zelfopgeleid, het leidt tot een mooie winst, Ajax mag alleen wel even onderhandelen inderdaad. 60 a 70 miljoen is belachelijk veel geld, maar de Ligt is wel een van de betere voetballers van de wereld en zeker 1 van de grootste talenten. Daarnaast kan hij nog heel lang mee, dus allemaal redenen om daar veel geld voor te betalen als kopende club.

Ik gun het Matthijs, ik gun het Mino helemaal niet.

Hoezo staat Juventus sterk in de onderhandelingen??? In deze staat Ajax volgens mij sterk, het is niet noodzakelijk om hem nu te verkopen.

10 juli 2019 om 09:33

Ik denk dat ze zeggen dat Juve sterk staat omdat ze 1 een persoonlijk akkoord hebben met De Ligt 2 Raiola alles zal doen om zijn 11 miljoen van Juve te krijgen 3 Ze misschien gaan dreigen omwille van de gemaakte afspraak vorig seizoen..

Ik denk dat hij gewoon tegen komend weekend bij Juventus zit. Voor welke prijs is een ander. Echter denk ik dat ze elkaar zullen vinden rond de 67 miljoen + 12-13 miljoen aan bonussen (die gemakkelijk haalbaar zijn zoals kampioenschap, x aantal wedstrijden, persoonlijke onderscheiding etc).

10 juli 2019 om 10:03

Welke afspraak van vorig seizoen? Ajax weet helemaal van niets.

De Ligt heeft een lang doorlopend contract en Ajax heeft al een bod van 75 miljoen euro binnen.

Raiola is begonnen met zijn spelletjes echter Ajax heeft nog altijd een kater van de transfer van Zlatan naar Juve, hoe het destijds gespeeld is, hoe Ajax een karige transfersom ontving en Inter (na degradatie van Juve betaalde die nog altijd 50 procent meer dan Juve deed) later een klapper maakte toen ze Zlatan door verkochten.

10 juli 2019 om 10:15

Ik denk dat ze bedoelem dat Juventus sterk in de onderhandelingen staat tegenover de andere clubs, doordat er al een persoonlijk akkoord is is de kans klein dat een andere club met hem aan de haal gaat ook als deze clubs veel meer zullen bieden. Juve zit op de eerste rang

10 juli 2019 om 10:55

Contract van de ligt is nog 2 jaar. Niet super langlopend. Als de ligt over 2 jaar transfervrij is, ligt de wereld voor hem open. Daarnaast is dat bod van 75 miljoen al weer vervallen aangezien de ligt dat zelf afgewezen heeft. Dus dat bod heeft geen enkele kracht meer

10 juli 2019 om 11:04

Klein puntje van kritiek: Je mag als speler helemaal niet onderhandelen een nieuwe club als je contract nog doorloopt en de huidige club daar geen toestemming voor geeft. Ajax hoeft er dus helemaal geen boodschap aan te hebben dat De Ligt allang akkoord is, want dat akkoord mag volgens de FIFA-regels nog niet eens op tafel liggen.

10 juli 2019 om 12:31

Ajax heeft clubs die akkoord gingen met de prijs van 75 miljoen toestemming gegeven om met de speler tot een persoonlijk akkoord te komen. Juventus probeert dat nu weer om te draaien maar staat dus helemaal niet sterk.

50 is een schijntje, gewoon vasthouden aan meer. Zo niet blijf maar in Amsterdam nog een jaar, als ij hem zo zag trainen gisteren zou hij daar ook geen moeite mee hebben want het plezier straalde er van af en dat zou juist niet zo zijn als je echt weg wil lijkt me

10 juli 2019 om 09:25

Wel heel raar dat ze nu pas beginnen over die afspraak als dat was dan was hij allang in Barça geweest met zijn gewenste salaris

10 juli 2019 om 09:27

Met Raiola als zaakwaarnemer is niks te gek.

10 juli 2019 om 10:05

Nog vreemder is dat de Ligt afgelopen april in een interview met VI nog stelde dat Ajax de prijs bepaalde. Dit soort verhalen krijg je altijd bij Raiola omtrent transfers, zie het gedoe nu met Pogba bij man United. Clubs worden echter ook slimmer en laten zich niet meer zo makkelijk uit de tent lokken als met Zlatan destijds en houden vast aan hun vraagprijs.

Ik denk dat Overmars hier nog wel het maximale uitperst en misschien nog 80mln kan vangen, al dan niet via bonussen. De onderhandelingen zijn inmiddels zo ver dat Juve niks anders kan doen dan De Ligt binnenhalen, als je ziet hoe de achterban op fora en social media al reageert. Die laat je niet met lege handen achter. En het is niet alsof Juve geen geld heeft.

10 juli 2019 om 09:36

@patroo

"de onderhandelingen zijn inmiddels zo ver dat Juve niks anders kan doen dan De Ligt binnenhalen, als je ziet hoe de achterban op fora en social media al reageert. Die laat je niet met lege handen achter. En het is niet alsof Juve geen geld heeft."

Ik ben het met je eens. Ajax hoeft niet en wil ook feitelijk niet, terwijl Juve moet en wel wil. Uiteindelijk gaat Juve gewoon het bedrag op tafel liggen dat Ajax wil omdat Ajax een veel betere onderhandelingspositie heeft en rustig achterover kan leunen tot Juve uiteindelijk over de brug komt. Door de CL inkomsten en de transfersom van Frenkie de Jong heeft Ajax meer dan 170 miljoen te besteden. Daarvan is inmiddels een kleine 50 miljoen uitgegeven, terwijl ook de transfers van Tadic en Blind gedeeltelijk uit dat bedrag zijn voorgefinancierd. Ajax heeft de transfersom van De Ligt dus niet nodig, waardoor de verwachting is dat die aan het eigen vermogen zal worden toegevoegd. Die handeling vindt pas aan het eind van het komende seizoen plaats, waardoor Ajax alle tijd heeft om te wachten tot Juve over de brug komt. Ook Barcelona heeft heel lang aan een bod van 35 miljoen voor Frenkie de Jong vastgehouden, maar is doordat Overmars geen duimbreedte toegaf, uiteindelijk ook overstag gegaan. Bij Juve zal het naar mijn mening niet anders gaan. Pas als die het bod doet dat Ajax wil horen, zal Overmars aan de onderhandelingstafel plaats nemen en mijn verwachting is dat er uiteindelijk een vergelijkbare overeenkomst zal worden gesloten als de Frenkie-deal.

10 juli 2019 om 09:54

Maar als er echt 67 miljoen geboden is door Juve moet Ajax dit toch gewoon accepteren want dat is nl een mega bedrag voor een 19 jarige speler , en als Ajax dit afwijst heb je een grote kans dat Ajax met een teleurgestelde speler zit en daar is toch niemand bij gebaat , en wat denk je hoe dat doorwerkt voor de andere spelers die kijken wel uit met bijtekenen tenminste dat kan ik mij voorstellen plus dat Ajax in de voorbereiding zit en niet zeker weet hoe de selectie er uit ziet , ik hoop niet dat Ajax zijn hand overspeeld in deze want dat wil toch niemand en dan met een teleurgestelde speler zitten .

10 juli 2019 om 10:05

@sloep01

"maar als er echt 67 miljoen geboden is door Juve moet Ajax dit toch gewoon accepteren want dat is nl een mega bedrag voor een 19 jarige speler , en als Ajax dit afwijst heb je een grote kans dat Ajax met een teleurgestelde speler".

Volgend jaar is het EK en daar wil De Ligt natuurlijk bij zijn. Die gaat zijn kans daarop natuurlijk niet vergooien vanwege het missen van een transfer. De transfer van Zyech is vorig jaar ook niet doorgegaan en dat heeft geen enkel negatief effect gehad op zijn prestaties. Integendeel zelfs. Als Ajax toegeeft, zal dat effect hebben op toekomstige onderhandelingen en zullen clubs van dezelfde methodes gebruik gaan maken als Juve nu doet, waardoor Ajax inkomsten zal derven die de club juist zo hard nodig heeft om haar Europese aspiraties waar te kunnen maken. Dat moet je dan ook nooit doen. Dat is ook niet nodig omdat Juve uiteindelijk gewoon over de brug zal komen, net zoals Barca dat uiteindelijk heeft gedaan voor Frenkie de Jong. Juve is veel te Kean op De Ligt omdat deze transfer te laten afketsen.

10 juli 2019 om 10:07

Hoe later hoe beter voor Ajax, de voorronde CL staan voor de deur. Met een ingespeelde de Ligt speel je die toch een stuk fijner.

10 juli 2019 om 16:36

@sloep

Nou ja, zolang PSG en Barca meer hebben geboden kan Ajax gewoon nog steeds zeggen 'matthijs, wij willen je best een mooie transfer laten maken, maar Juve biedt gewoon niet marktconform, kijk maar naar wat PSG en Barca op tafel willen leggen, misschien moet je nog maar eens met hen gaan praten dan'. En dat zou helemaal terecht zijn. Overmars is een taaie hoor, die laat niet over zich heen lopen door Juve en Raiola.

Onbegrijpelijk dat Ajax De Ligt heeft laten onderhandelen met Juventus voordat ze zelf een deal hadden. Nu krijg je dit gezeur dus.

10 juli 2019 om 09:51

@ Jjvh91

Volgens mij had Ajax wel toestemming gegeven, maar gaf clubs alleen toestemming om met hem te gaan praten als men bereid was de vastgestelde prijs van 75 miljoen bereid was te betalen. Wanneer een Juventus daarmee akkoord gaat mag je er toch als Ajax zijnde vanuit gaan dat het wel goed komt.

10 juli 2019 om 09:54

@jjvh91

"onbegrijpelijk dat Ajax De Ligt heeft laten onderhandelen met Juventus voordat ze zelf een deal hadden. Nu krijg je dit gezeur dus. "

Normaal gesproken geeft Ajax haar spelers pas toestemming om met een andere club te praten als die een bod heeft ontvangen dat in de buurt komt van de prijs die de club in het hoofd heeeft. De definitieve voorwaarden voor verkoop worden pas uit onderhandeld nadat betreffende speler het met de geinteresseerde club is eens geworden over een contract. Bij Barca en PSG is dat ook zo gegaan. Het probleem met Italiaanse clubs is echter dat hun woord niets waard is omdat ze dat net zo makkelijk breken als dat een vrouw van schoenen wisselt. Dat is vorig jaar met Roma en Zyech ook gebeurt, waardoor die transfer uiteindelijk niet is doorgegaan. Waarschijnlijk hanteren ze de tactiek om een speler het hoofd op hol te brengen met een vet contract, zodat die niet meer terug wil naar zijn huidige club om die club op die manier te dwingen om met een lagere transfersom genoegen te nemen. In 2004 heeft Raiola Zlatan opgedragen om stennis te maken bij Ajax, zodat de club niet anders kon dan hem naar Juve te transfereren. Daardoor moest Ajax destijds genoegen nemen met een transfersom niet bij lange na niet parallel liep met de voetbalkwaliteiten van Zlatan. Dat akkefietje zou zomaar mee kunnen spelen in de motivatie van Ajax om dit keer de poot stijf te houden.

10 juli 2019 om 11:44

@scepticus

Ik denk dat geen enkel akkefietje meespeelt, de voetbalwereld heeft nu eenmaal de pech dat de haai der haaien over de transfers gaat bij Ajax.

Wat die Overmars zakelijk voor elkaar krijgt is echt niet normaal, per zomerse transferperiode doorbreekt hij records bij Ajax als het op transfersommen aankomt. Begon met 32 voor millik, vervolgens 40+ voor Sanchez en nu 75 voor de Jong.

Intussen verkoopt hij in Wober een wisselspeler voor meer dan het aankoopbedrag.

Bij het kopen van spelers heeft hij een aanloopperiode nodig gehad, maar het verkopen is nooit een probleem geweest.

10 juli 2019 om 15:07

@ninjakai

" Bij het kopen van spelers heeft hij een aanloopperiode nodig gehad, maar het verkopen is nooit een probleem geweest."

Dat blijven mensen maar volhouden, terwijl dat absoluut niet zo is. De echte Ajaxvolgers weten hoe het echt zit. Toen de huidige bestuurders het stokje overnamen, werden ze geconfronteerd met heel wat lijken in de kast zoals een bijna lege kas en een verliesgevende begroting. In het laatste jaar voor hun aantreden, werd een recordverlies geleden van maar liefst 27 miljoen. Die problemen moesten eerst worden opgelost waardoor er de eerste jaren moest worden bezuinigd en er nauwelijks geld voor aankopen was. Overmars heeft dus geen aanloopperiode nodig gehad zoals jij van mening bent, maar heeft het geld om spelers te kunnen aankopen, eerst zelf moeten verdienen. Dat hij gaandeweg met steeds betere spelers op de proppen kwam, heeft vooral te maken met het steeds hogere budget bat hij tot zijn beschikking kreeg.

Wat daarin ook een grote rol heeft gespeeld, is het vertrek van Theo van Duivenbode. Die deed zelfs moeilijk over kleine uitgaven en moest door zijn medecommissarissen worden terug gefloten toen hij de aankoop van Davinson Sanchez probeerde te blokkeren. Ook bemoeide hij zich als commissaris veel te veel met het dagelijks bestuur. Dat is not done voor een commissaris omdat een commissaris zich uitsluitend moet bezig houden met het controleren van het bestuur. Als hij zich daarmee actief gaat bemoeien, krijg je immers de situatie van de slager die zijn eigen vlees keurt. Uiteindelijk is Van Duivenboden door de overige commissarissen gesommeerd om meer afstand te houden en daaruit heeft hij zijn conclusies getrokken. Naar verluid is dat gebeurd omdat Overmars zijn functie ter beschikking dreigde te stellen als hij niet meer bewegingsruimte zou krijgen en Overmars staat er door zijn succesvolle aan- en verkoopbeleid geweldig op bij de Rvc.

De huidige RvC beperkt zich veel meer tot de controlerende taak die zij heeft en is veel meer genegen om investeringen te doen. Dat had alles te maken met het vertrek van Van Duivenboden en Hans Weijers. Daardoor werd Leo van Wijk President-Commissaris en dat is een echte Ajacied en een persoonlijke vriend van Johan Cruijff met wie hij bij Ajax heeft gehonkbald. Van Wijk is altijd al een voorstander geweest van het doen van investeringen om het rendement te verhogen. Inmiddels is Van Wijk niet meer de President-commissaris, maar â€å“gewoonã¢â‚¬â commissaris, maar het beleid dat hij heeft ingezet, wordt door de nieuwe commissarissen gewoon voortgezet. En dat is niet geheel onbegrijpelijk als je in ogenschouw neemt wat een succes dat heeft, eerst vooral financieel maar nu ook sportief.

10 juli 2019 om 16:33

@scepticus

Ik ben het bijna helemaal eens met je verhaal, maar je mag ook wel erkennen dat Overmars in zijn eerste jaren een aantal flinke misperen heeft gehad, en dat de aankopen gaandeweg beter zijn geworden, niet alleen door de toename in het budget. Sinkgraven bijvoorbeeld is niet echt een succes geworden, maar die heeft hij wel gekocht voor 7 miljoen. Tagliafico en Sanchez heeft hij later voor minder gekocht. Zimling was absoluut belachelijk, dan kan je wel zeggen dat het niks kostte, maar je kan ook betere spelers vinden die niets kosten, of dan maar niemand halen, want Zimling sloeg nergens op. Hetzelfde geldt voor Tobias Sana. Ja, die was goedkoop, maar totaal onnodige aankoop omdat hij niet beter was dan de Lukoki's en de Ebecilio's. Zivkovic is een andere mispeer gebleken, net als Mike van der Hoorn en Lerin Duarte, die elk ook gewoon minimaal 3 miljoen kostten. Dan is er ook nog de huur van Cuenca, Bojan en Sanogo dat leek echt helemaal nergens op.
Dat is allemaal uit zijn eerste jaren. Er zitten nu nog steeds misperen bij met bijvoorbeeld Kristensen, Orejuela en naar het zich laat aanzien Magallan, maar ik ben het er wel mee eens dat Overmars daar ook in gegroeid is, en dat is ook logisch, hij had weinig ervaring toen hij begon. Ik ben echt onwijs te spreken over Overmars, hij doet geweldig werk, maar vind het niet onlogisch om wat kritisch op de aankopen uit zijn beginperiode te zijn, ook als je het mindere budget in acht neemt.

10 juli 2019 om 10:04

Nou dat is zo vreemd niet. De Ligt heeft waarschijnlijk een overeenkomst met Juventus waarin staat dat 'mochten de clubs eruit komen.....'

10 juli 2019 om 10:08

Dat is het punt niet. In dit geval heeft Juventus een potje geld, en beloven ze De Ligt zo'n groot deel daarvan dat er minder overblijft voor Ajax. En vervolgens gaat De Ligt z'n kont tegen de krib gooien omdat hij al een deal heeft maar Ajax er niet uitkomt.

Als Ajax daarentegen eerst een deal heeft, hebben ze dat gezeur neit.

Ajax moet gewoon de poot stijf houden, laat ze in Turijn maar schuiven. Als die zogenaamde afspraak bestond vind ik het raar dat ze er nu pas mee komen, want het was al een tijd algemeen bekend dat Ajax de prijs op 75 had gezet. Ook het gegeven dat ze er geen zaak van willen maken vind ik veelzeggend, ondanks het excuus van kamp de Ligt; dat het niet in de Ligt zijn karakter zit (wat deels denk ook wel zo zal zijn).

Persoonlijk denk ik dat het meer is dat die afspraak niet bestaat of het niet in die hoedanigheid is afgesproken en kamp de Ligt helemaal niet zo zeker zijn voor een voor gunstige uitspraak. Gelukkig word Overmars niet warm of koud van de Italiaanse spelletjes, dus ze trekken maar lekker de portemonnee. Het blijven Raiola en Juventus waarmee Ajax wel vaker problemen mee heeft gehad.

Hé leuk een berichtje over De Ligt. Had even gemist dat er interesse in hem was. Laat het vandaag maar eens gebeuren, wij zoeken wel iets nieuws om op te zeuren

Toch voel ik nog wel wat voor 50 miljoen plus Kean en dan Dolberg verkopen aan Leverkusen (Bosz). Dan gaan we er echt op vooruit en hebben we meteen een toekomstige ster speler bij Ajax die ook veel geld gaat opleveren. En anders inderdaad gewoon vasthouden aan 75 miljoen en dan het liefst meteen betalen en anders over 2 seizoenen verspreid en met een doorverkoopclausule van 20%, want je weet met die clausule in het contract wat Raiola wilt dat de Ligt geen 5 jaar gaat blijven bij Juventus en dus kan Ajax daar ook nog extra geld mee cashen dan.

10 juli 2019 om 10:04

Wat moet iedereen met die Kean. Ten eerste wil hij vast niet en ten tweede is hij niet nodig. Gewoon de volle mep lappen.

10 juli 2019 om 11:54

Ten eerste is dat een aanname terwijl niemand weet of Kean het wel of niet ziet zitten. Bij Ajax zal hij in ieder geval een vaste basisplek krijgen dat is bij Juventus nog niet zo. Ten tweede is hij wel welkom omdat Dolberg hopeloos uit vorm is, Huntelaar niet elke week basis kan spelen met zijn 35 jaar, Tadic meestal linksbuiten speelt en dat Traore nog niet goed en constant genoeg is om eerste spits van Ajax te zijn.
Bovendien zou Ajax in zijn handjes mogen klappen met een spits als Kean die 1 van de beste spitsen ter wereld is in zijn leeftijdscategorie.

Gewoon de volle mep en anders blijft Mathijs nog maar mooi een jaar bij ons. 70 mil en jaartje moise kean naar ons mag ook van mij.

Een wijze les voor Overmars, spelers niet meer laten onderhandelen voordat er een akkoord tussen de clubs is. Ajax heeft voor de rest nog alle macht in deze onderhandelingen, gewoon 100 miljoen overmaken of volgend jaar weer proberen.

Titel over aantal uren.... deal voorlopig afgeketst, omdat Juve niet over het bedrag heen wil. Paar uur later. Raiola dreigt met arbitragezaak. paar uur later PSG weer in beeld. Kortom het is nog lang niet voorbij.

10 juli 2019 om 12:00

Dat krijg je met een soap he
Uiteindelijk zal hij wel naar Barcelona gaan haha 😆

Wel een soap aan het worden maar Ajax (Overmars) heeft volkomen gelijk om de hoofdprijs voor de Ligt te vragen en niks geen gezeur in termijnen boter bij de Vis !

Artikel 2302 over de Ligt pff. Gekkenwerk. Dat bedrag is wel beter dan die schandalige 50mil bod. Nu nog even volhouden om die 75mil te vangen.

Als ze al zo dicht bij de 75 miljoen zitten gaan ze dat ook nog wel betalen. Gewoon vasthouden aan de vraagprijs dus.

Ik zou hem verkopen voor 50 Mil. In de finale van de Nations League was hij degene die verantwoordelijk was voor de 0-1. Voetbal blijft net als de transferprijzen een hype.

Het lijkt wel if die Italianen niet willen luisteren terwijl het toch heel simpel lijkt. Biedt 75 miljoen euro, maak betalingsafspraken en kom met bankgaranties en De Ligt is van jullie. Overmars mag wat mij betreft voor elk bod van Juve onder de vraagprijs deze verhigen met 10 miljoen. Zijn we snel klaar denk ik.

Gooi er 15mil bij en met de shirt verkoop in Azië heb je het bedrag terug

Kom maar door met die 75 miljoen, dan kunnen wij eindelijk Alvarez halen en kunnen we ons verder er op richten om alles binnen te houden. Dan denk ik met name op korte termijn aan een verbeterd contract voor Donny, misschien met een jaartje verlenging er in, en de belofte om in elk geval komend seizoen te blijven net als met Onana en Nico. Als dat lukt, dan hoop ik dat je Ziyech er ook van kan overtuigen dat Ajax volgend jaar ook serieus mee kan doen in Europa, met het behoud van Donny, Neres, Tadic, Onana en Nico (toch spelers die allemaal aan een vertrek werden gelinkt aan het einde van vorig seizoen he) en de aankopen van Alvarez, Marin en Promes, en dat hij er dan ook nog een jaartje aan vastplakt.

Ik begin te geloven dat dit een haalbaar elftal is voor volgend jaar, wat absoluut fantastisch zou zijn. Voor de Champions League wedstrijden zou je Donny op de plek van Promes kunnen zetten en naast Marin een wat behoudender speler zetten, zoals Schone, Eiting of Mazraoui (met Veltman dan rechtsback). Maar ik denk eerlijk gezegd dat Donny wel kan groeien op een controleurspositie. Hij heeft al gevoel voor positie, hij is fel en sterk in de duels, hij kan meters maken en is technisch uitstekend in de kleine ruimte dus moet ook onder druk uit kunnen voetballen. Ik heb hem nog niet veel mooie lange passes zien geven, maar daarom staat Marin er ook naast.

Onana
Mazraoui
Alvarez
Blind
Tagliafico
Marin
Donny
Ziyech
Promes
Neres
Tadic

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1314
2.PSV1311
4.Vitesse111
5.AZ109
Voor de complete stand: Eredivisie

123 fans
Verdediger, 20 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Juventus 2 0 1 0
2019/2020 Ajax 0 0 0 0
2018/2019 Ajax 33 3 1 0
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
2016/2017 Ajax 11 2 0 0

In de wandelgangen

Zondag 15 september
Christian Eriksen is niet van plan om in te gaan op het aanbod van Tottenham Hotspur om zijn aflopende contract te verlengen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren