Topdeal Van Beek ketste af na ‘drama’: ‘Als ik nu naar Matthijs de Ligt kijk’

Woensdag, 10 juli 2019 om

Sven van Beek was bijna speler van AS Monaco. De verdediger van Feyenoord vertelt in een interview met Voetbal International dat hij zich in januari 2016 bijna had verbonden aan de club uit de Ligue 1. Door de dramatische uitwedstrijd tegen AZ ketste de transfer naar Monaco uiteindelijk af, aldus de centrale verdediger.

Feyenoord verloor op 24 januari 2016 met 4-2 van de Alkmaarders, mede door drie treffers van Vincent Janssen. “Uit tegen AZ hoefde ik niet te spelen van Feyenoord, maar ik wilde zelf. Op een goede manier weggaan, dat was het doel en ik voelde me goed", blikt Van Beek terug. De 24-jarige stopper denkt hij toen met 'extra bagage' op zijn rug speelde.

“Onbewust was dat toch erin geslopen. Het werd een drama-middag en Monaco haakte af. We waren er helemaal uit, het was nog een kwestie van tekenen”, aldus Van Beek, die daarna kampte met blessureleed. De verdediger vraagt zich in gesprek met het weekblad af waar hij nu zou spelen als hij niet te maken had gehad met de blessures.

“Als ik nu naar Matthijs de Ligt kijk... Een paar jaar geleden zat ik min of meer in zijn positie. Hij is verder natuurlijk, maar ik hing tegen Oranje aan en kon een mooie transfer maken naar AS Monaco”, aldus Van Beek, die hoopt in de toekomst alsnog naar het buitenland te kunnen. "Engeland, Duitsland, Frankrijk; prachtige competities, maar Italië spreekt me heel erg aan. Ik snap De Ligt wel als-ie naar Juventus gaat, een geweldige club."

Van Beek wil komend seizoen geen ups en downs meer meemaken. De verdediger baalde dat hij soms wel speelde en soms weer niet en had meer speeltijd verwacht. "Vooral dát vreet. Ik vind het prettig dat ik vertrouwen geniet, dat ik weet dat ik speel. Ik ben het plezier toch een beetje kwijtgeraakt, maar dat heeft dan vooral te maken met al die pech die me is overkomen. Nu heb ik dat afgesloten."

Transferprofiel - Matthijs de Ligt
Meer video's

Poll

Verwacht jij dat Sven van Beek in de toekomst in een topcompetitie zal slagen?


Gerelateerd

98 reacties (laatste reactie door dridge)
10 juli 2019 om 08:25

Het was een talentje, meer niet. De Ligt is een wereldtalent en vergelijken met elkaar kun je ze inderdaad niet. Ook de geïnteresseerde clubs kun je niet vergelijken met elkaar, dus snap van Beek niet hier.

10 juli 2019 om 08:28

Dat Van Beek min of meer in diezelfde situatie zat, al is De Ligt verder. Van Beek zat tegen Oranje aan en had een overeenkomst met Monaco. Nergens vergelijkt hij zich zelf met De Ligt hoor. Echter geeft hij aan dat hij in, en let op, min of meer dezelfde situatie zat.

10 juli 2019 om 09:12

Hij vergelijkt zichzelf dus wel met de Ligt, door te zeggen dat ‘de Ligt natuurlijk wel verder is.’

10 juli 2019 om 09:44

Doe niet zo dom...je snapt heus wel dat de vergelijking over een eventuele transfer gaat en dat ie snapt dat De Ligt nu wil gaan,want het kan ook zijn da t ie net als Van Beek over een paar weken een ernstige knieblessure krijgt en vervolgens nooit meer zn oude (of juist wel zn oude) nivo haalt en bij ajax blijft rondsukkelen. Prima vergelijking dus

10 juli 2019 om 08:26

Zelfs voor Feyenoord komt hij te kort. Tikkie terug van Beek is de slechtse speler van Feyenoord. Feyenoord heeft een centrale verdediger want zijn collega op links van der Heijden bakt er ook niks meer van.

10 juli 2019 om 08:35

Gedeeltelijk wel mee eens, alleen lees je ook dat het met vertrouwen te maken heeft. Als je steeds aan je trainer twijfelt ga je vanzelf fouten maken en risicoloos spelen. Ik ben benieuwd of Stam dit kan veranderen en goede tips geeft.

10 juli 2019 om 10:07

Daar doe je onbedoeld bijna al zijn collega's te veel eer aan. Ze hebben nu Sjaak Troost bij een telefoon in het Maasgebouw gezet om de selectie samen te stellen. En het eerste wat de man doet is Jens Toornstra, met op zijn 30e nog twee contractjaren te gaan, verlenging geven. Symbolisch, want Toornstra is het niveau waar Feyenoord in de loop der jaren naar is afgezakt. Dat Troost & co vervolgens op het idee komen een kutkeeper als Nick Marsman te halen heeft niet direct schade omdat de Tukker derde doelman heeft. Maar het schetst wel de standaard waarmee Feyenoord zich tegenwoordig tevreden stelt, en bovendien de denkwijze die onbedoeld een directe uitnodiging is voor AZ en FC Utrecht om de Rotterdammers voorbij te streven.

Ik verwacht niet dat Narshingh en Kelly de overige troep die bij Feyenoord rondloopt gaat ontstijgen. Elk aannemelijk bod op welke speler dan ook zou ik met beide handen aangrijpen om de selectie te verfrissen en wanneer mogelijk met creatieve deals échte versterkingen te halen, maar zolang Feyenoord nog steeds met Botteghin, Van Beek, Van der Heijden, Larsson, Toornstra, Nieuwkoop, St. Juste, Verdonk, et cetera zit opgescheept gaan de fans weer een teleurstellend jaar subtopvoetbal tegemoet in de Kuip.

10 juli 2019 om 11:11

Van Beek moet in de spits. Is dodelijk in de eigen zestien. Als ie dat nou in die andere zestien ook doet wordt ie fluitend topscorer. Maar serieus, die gozer was echt wel goed toen ie kwam maar is niet eens blijven hangen op dat niveau. Hij is slechter geworden. Zou gewoon verkocht moeten worden maar wie wil hem nou? Groningen of zo?

10 juli 2019 om 15:33

Moet hier toch even op reageren.
Wat een onzin in 1 post zeg.
Toornstra is altijd gewoon een heel goede speler geweest die beter is dan menig wat bij Psv op het middenveld rondloopt.
Druk maken zou ik me niet om een derde keeper en al helemaal niet de vergelijking maken over de rest dan..
En de rest is helemaal onzin.
Enieg waarom Psv zich nog bovenin mag melden is omdat de gemeente ze heeft gered anders was het allang Heereveen niveau.

10 juli 2019 om 15:55

Ben je serieus? of steek je echt je kop in het zand.
Sportief is het echt voor 12 als er niks gebeurt, dat blijkt wel aan het lijstje.
Toornstra is echt niet het niveau wat Feyenoord na moet streven en dan mag je inderdaad zeer kritisch zijn als ze zijn contract verlengt tot zijn 34e.
Nee die Troost gaat Feyenoord nog meer naar achteren gooien. Er zal veel moeten gebeuren om dit te keren.
Maar goed, als jij wilt geloven dat alles oke is mag je van mij natuurlijk, maar ga dan geen wonderen verwachten.

Je kan op je klompen aanvoelen dat hier heel veel enorm flauwe reacties op gaan volgen (ongetwijfeld gaat er een berg schreeuwlelijkerds roepen hoe belachelijk het is dag hij zichzelf met De Ligt vergelijkt), maar Van Beek leek een paar jaar geleden toch echt een goede verdediger te gaan worden. Op jonge leeftijd was hij een oerdegelijke, betrouwbare verdediger die door sommigen zelfs beter werd ingeschaald dan De Vrij. Doodzonde dat het er, mede dankzij blessures, nooit is uitgekomen

10 juli 2019 om 08:25

Ach sorry hoor en kom niet aan dat ik iets tegen Feyenoord heb maar tis toch een dramatische verdediger Is er echt niets iets beter in de jeugd bij Feyenoord?

10 juli 2019 om 08:29

Dat is nu makkelijk gezegd, ik heb het over zijn beginfase bij Feyenoord. Hij heeft zat goede wedstrijden gespeeld destijds, jammer genoeg blijven bij rasopportunistische voetbalsupporters alleen de meest recente wedstrijden hangen.

10 juli 2019 om 08:33

Vindt jij, ,Ik vindt hem over het veld lopen als een kerel van 80 maar dat buiten beschouwing gelaten, staat vaak verkeerd gepositioneerd, dekt ze man te laat nee vindt het geen verdediger voor de top 3 van Nederland

10 juli 2019 om 08:34

En nee ik val niet over zijn eigen doelpunten. Ik heb het puur over zijn voetbal kwaliteiten

10 juli 2019 om 08:37

Het seizoen onder Rutte was hij zeker de eerste seizoenshelft echt heel goed. Veel crossballen die aankwamen, goeie slidings en weinig fouten. Toen leek het inderdaad wat te gaan worden.

10 juli 2019 om 09:45

@HijNiet ik begrijp je standpunt in deze. Punt is dat hij slechts een korte periode een behoorlijk niveau heeft laten zien. Aangezien hij toen ook nog jong was kun je zijn verhaal met heel veel andere beloftes vergelijken. Leuk talent, volgende stap (door welke rede dan ook) niet kunnen maken. Denk dat hij daarnaast het “nadeel” heeft dat hij bij Feyenoord speelt. Een dergelijke speler (talend waar het niet uit komt) van Ajax vindt nog vaak een plaatsje in het buitenland. Maar ja, vraag is natuurlijk ook of v. Beek bij Ajax wel had gespeeld.

10 juli 2019 om 10:03

Het is een dramatische verdediger geworden ja. Daarvoor was hij imo erg goed. Toen van beek geblesseerd raakte en vd heijden ging spelen, had iedereen zeer wss op dat moment liever van beek. Nu zijn ze allebei dramatisch.

10 juli 2019 om 11:24

Van Beek was een groter talent dan de Vrij destijds was. Echter na zijn blessures heeft hij nooit meer het vertrouwen gekregen om een serie neer te zetten als basisspeler. van Beek heeft nooit meer het niveau gehaald als voor zijn blessure en zie hem dat eerlijk gezegd ook niet meer halen. Hij heeft inmiddels te lang stil gestaan in zijn ontwikkeling.
Probleem is nu wel dat Botteghin en van der Heijden ook oud beginnen te worden en het niveau niet of nauwelijks halen. Er moet centraal achterin wel wat veranderen voordat het seizoen start. Wat dat betreft gunstig dat Marsman, Narsingh, Kelly en mogelijk nog Fer transfervrij zijn gehaald. Dan kan er misschien nog geinvesteerd worden in de centrale verdediging.

10 juli 2019 om 11:47

@ejens, grotendeels met je eens (met uitzondering van Botteghin; vind ik nog altijd goed). Maar er moet echt een verdediger voor ons bij inderdaad, want ook ik zie het helaas niet meer gebeuren dat van Beek nog zijn (constante) niveau gaat halen dat hij destijds had.

Ik las vanmorgen wel (gelukkig al een kleine bevestiging) dat Feyenord op zoek is naar een verdediger. Zelfs in – hou u vast - Argentinië.

10 juli 2019 om 15:06

Je word geen dramatisch verdediger, dat ben je.

10 juli 2019 om 09:18

@hijniet Van Beek is gewoon een typische geval van een overgehypte speler. Zelfde niveau als vd Hoorn. De trainer ziet er dan iets in. En ja Gio en FdB beide niet echt een oog voor talent, die prijzen ze zomaar de wereld in. Dan spelen ze een paar wrdstrijden zonder grote fouten en dan zijn ze al toptalenten. Grappig dat hij zichzelf niet met iemand als vd Hoorn vergelijkt, maar meteen met wellicht het grootste nederlandse verdedigende talent ooit. Respectloos richting De Ligt ook.

10 juli 2019 om 09:22

Overhypt? Van Beek? Ten eerste is overhypen geen woord en ten tweede lijkt Van Beek me wel de laatste speler die overschat wordt? Lees alsjeblieft gewoon wat hij nou eigenlijk zegt, dat scheelt voor iedereen.

10 juli 2019 om 09:24

Het gaan om de situatie en niet om de kwaliteiten van beide spelers. Al was hij zeker een aardig talent en had hij, gezien zijn eerste seizoen bij feyenoord, helemaal niet onder hoeven doen voor de vrij. Jammer dat het anders is gelopen voor hem.

10 juli 2019 om 09:40

Nee hoor...hij vergelijkt De Ligt met zich zelf ipv andersom en dat is helemaal prima. De Ligt kan namelijk over 3 weken zn kruisbanden afscheuren en nooit meer op nivo komen en dan eeuwig bij Ajax blijven rondsukkelen. Maar zodra ik "respectloos richting De Ligt" zag staan wist ik al dat het hier om een arrogangt ajax supportertje moest gaan.

10 juli 2019 om 09:51

@madmarcel de rode waas weer een beetje weggetrokken? Je hebt gelijk hoor qua vergelijk met de Ligt, maar FrankRami heeft ook een punt. Zowel V Beek als vd Hoorn hebben hun belofte binnen Nederland niet kunnen waarmaken. Dat heeft De Ligt wel. Een vergelijk met vd Hoorn was dus wellicht passender geweest. Maar zoals al aangegeven, hij vergelijkt de Ligt zijn situatie met zijn situatie haren geleden. Wel vreemd dat ze hem na een mindere wedstrijd niet meer wilde, dat vergelijk met de Ligt gaat dus niet op.

10 juli 2019 om 10:04

Over van beek werd idd nooit gezegd dat ie na 2 seizoenen 80 miljoen waard was idd

10 juli 2019 om 10:57

Dat hadden ze 3 jaar geleden ook niet van de Ligt gezegd, want dat was nog voor de transfermarkt helemaal ontplofte

10 juli 2019 om 12:12

Van Beek speelde juist onder Rutten toen men dacht dat hij een goede verdediger zou worden dus het verhaal van Gio gaat niet helemaal op. Onder Gio is hij een jaarlang geblesseerd geweest. En de vergelijking met de Ligt is maar hoe je er zelf naar wilt kijken. Hij bedoelt ermee te zeggen dat hij op jonge leeftijd ook best ver was en kon destijds naar Monaco wat gewoon een goede club is, hij zegt zelfs dat de Ligt veel verder is...

10 juli 2019 om 15:10

Wat heeft FdB met het aankoopbeleid te maken, hij had wel zitting in het TH maar geen beslissingsbevoegdheid.

10 juli 2019 om 09:50

Er zit nogal een verschil in of je in de EL en CL grote successen boekt, bij Oranje grote successen boekt en gekozen wordt tot Golden boy door de Fifa. Dat spreekt in het buitenland extreem aan. Leuk meedoen in de eredivisie vinden ze minder spannend.

10 juli 2019 om 11:15

Van Beek vergelijkt zijn situatie dan ook niet op basis van de kwaliteiten van beide spelers. Sterker nog, hij geeft aan dat De Ligt verder is. Van Beek zegt alleen maar dat hij het gevoel dat de wereld aan je voeten ligt herkent, en dat dat gevoel van de een op de andere dag heel anders kan worden. Toch bedankt voor je bijdrage.

10 juli 2019 om 12:02

Daarom geef ik even aan dat het bij de Ligt toch echt heel anders ligt dan bij van Beek. Een slechte wedstrijd voor van de Ligt zal weinig invloed hebben op zijn toekomstige transfer terwijl het bij van Beek direct over en sluiten was. De situatie van een one-day fly of een gerenomeerde topspeler is echt heel anders. Het gevoel is totaal onvergelijkbaar, voor van de Beek was het alles of niets, bij de Ligt gaat het om welke top club kies ik uit.

10 juli 2019 om 12:14

@HijNiet! Dit soort gesprekken hebben met Ajax supporters vaak weinig zin. Die lezen dat een Feyenoord speler zich met een Ajax speler vergelijkt en hebben dan een waas voor hun ogen.

10 juli 2019 om 12:17

Als je gewoon eens begrijpt wat er gezegd wordt dan zou de helft van je reactie overbodig zijn... de situatie is ook anders, dat wordt ook meerdere keren gezegd... het gaat er puur om dat de wereld voor de Ligt open staat terwijl hij nog jong is, maar de Ligt is natuurlijk verder en wat van Beek probeert te zeggen is dat hij ook erg jong was en ook een internationale carrière had kunnen hebben... en nee, hij zou niet zo goed geworden zijn als de Ligt, maar op zijn leeftijd destijds al in aanmerking komen voor oranje en belangstelling genieten van as Monaco is ook niet voor iedereen weggelegd dus ja, de situatie is niet hetzelfde, bij lange na niet, maar het gevoel van dat de wereld nu al voor je open staat wel...

10 juli 2019 om 15:59

@DNeres Soms vraag ik me echt af of mensen niet kunnen lezen of simpelweg niet willen lezen. Het begint wel een beetje schrijnend te worden.

10 juli 2019 om 13:39

Aldus Sven van Beek haha. Nou Sven denk dat je de plank behoorlijk mis slaat. Je bent iig wel een stuk doelgerichter naar je eigen goal toe. Dat dan weer wel. Verder mag je de veters nog niet strikken van de Ligt.

10 juli 2019 om 14:13

Waarin geeft hij aan dat hij in de buurt van de Ligt komt dan?

10 juli 2019 om 16:20

@HijNiet!: je kan zeggen wat je wil, maar Van Beek heeft nooit de potentie gehad die De Ligt wel had. Had een prima verdediger kunnen worden, maar nooit het niveau van De Ligt nu, laat staan welk niveau hij straks gaat aantikken.

10 juli 2019 om 17:13

Uiteraard niet. Dat is ook helemaal niet het punt wat Van Beek wil maken.

10 juli 2019 om 18:23

Jawel, maar Van Beek had dat alleen maar laten zien in de Eredivisie, niet tegen de grote jongens in Champions League en ook niet in het Nederlands Elftal.. Daarnaast heeft de Ligt een moeilijkere periode gehad waarin hij alle kritiek over zich heen kreeg (denk aan zijn debuut in Oranje) maar hij heeft daar van geleerd en is zich sindsdien alleen maar sneller gaan ontwikkelen.. Terwijl Van Beek na die dramatische wedstrijd geblesseerd is geraakt, wat best mede veroorzaakt kan zijn door dat zijn vertrouwen een deuk op liep, want vaak zie je dat spelers die mentaal een dreun oplopen ook langdurig geblesseerd raken, wat het allemaal nog erger maakt.. Dus dit is echt wel appels met peren vergelijken..

Kan echt hele goed wedstrijden spelen maar vroeg of laat komt er weer een lompe actie. Om je kapot te ergeren. Hij zal altijd zijn stinkende best doen maar dat onbetrouwbare zal er denk ik nooit uitgaan.

Wanneer haalde AS Monaco dan Kongolo? Dat is ongeveer dezelfde periode toch, grappig om te zien dat ze Feijenoord wel zagen als een talenten vijver. Wat logisch is, maar ze staan er nu even niet zo goed op..

10 juli 2019 om 08:51

Anderhalf jaar later ongeveer. Is helemaal niet zo onlogisch hoor, aangezien Kongolo een heel sterk kampioensjaar speelde en Van Beek dat hele seizoen geen minuut heeft gespeeld door een blessure.

Het is sindsdien ook alleen maar achteruit gegaan voor Van Beek. Ergens wel zielig, maar het niveau wat hij consequent laat zien in de afgelopen drie seizoenen, is niet om aan te zien. Men rekent niet eens meer op Van Beek als een waardevolle basisspeler, laat staan dat een stap naar het buitenland in een topcompetitie nog voor hem in het verschiet ligt.

10 juli 2019 om 13:58

Met het niveau wat die nu laat zien vind ik hem zelfs voor Feyenoord niet goed genoeg.

Ik krijg sterk het gevoel dat V Beek een typisch gevalletje is van , op de verkeerde tijd op de verkeerde plaats. Jeugdig talent die met de juiste begeleiding best een eind had kunnen komen maar laten we nou eerlijk zijn, welke speler is significant beter geworden onder Gio? Tel daar zn blessures bij op en daar heb je denk ik de reden voor zijn huidige niveau. En hij is nog maar 24 dus best kans dat juist een trainer als Stam hem op de juiste manier weet te raken en hij aankomend seizoen zomaar ineens een betrouwbare basisspeler is bij Feyenoord.

10 juli 2019 om 12:21

Ach, Virgil van Dijk is ook goed terecht gekomen en 24 is nog steeds erg jong. Ik zag altijd een type piqué in hem.

10 juli 2019 om 18:03

Een type piqué? Hoe dat dan? Mensen vergelijkten hem altijd met de Vrij, maar dan zei men "de Vrij is beter aan de bal, maar van Beek kan beter verdedigen". De Vrij was altijd veel meer een type piqué dan van Beek, ik vind van Beek meer een type Sanchez. Al moet ik toegeven dat van Beek wel een lekkere cross pass kon geven af en toe, oké type Alderweireld dan

Het is toch wel echt jammer hoe het gelopen is met van Beek. Kwam veelbelovend binnen, speelde onder Rutten echt uitstekende partijen, was veel meer no-nonsense en hard(er) in de duels, had oprecht ook uitstekende openingen en leek voorbestemd voor meer. Dingen die ik me nu nog amper kan voorstellen als ik hem nu zie spelen. En dat heeft natuurlijk vooral te maken gehad met z’n slepende blessure(s).

Als hij het vertrouwen in z’n lichaam/zichzelf terug kan vinden, kan het nog wat moois worden. Maar momenteel komt hij in deze situatie helaas echt tekort en hoop ik nog altijd dat we een goede verdediger erbij krijgen.

Weer een hoop zielige reacties. Ik kan me nog goed het debuut(jaar) van de Ligt herinneren. Domme rode kaarten, betrokken bij belangrijke tegengoals en niemand zag de verdediger in hem die hij nu is. Van Beek was eigenlijk best een prima verdediger in zijn eerste 2 jaar. Grote verschil is dat De Ligt met reuzenstappen vooruit is gegaan en Van Beek ieder jaar minder is geworden. Toch had Van Beek zomaar bij Monaco kunnen spelen en bestaat de kans dat De Ligt bij ajax blijft, misschien wel met blessures of een shit seizoen te maken krijgt. Zeggen wij over 2 jaar: “weet je nog dat De Ligt jaar Juve kon?”. Niemand heeft een glazen bol, maar het kan verkeren in de topsport.

10 juli 2019 om 09:52

Ik lees echt nergens "zielige reacties", alleen maar reacties die bevestigen dat hij vroeger een groot talent was. Ga nou niet zo populair doen..

10 juli 2019 om 10:30

Over zielige reacties gesproken: de Ligt heeft nog nooit rood gepakt in zijn carrière. Maar jij kan het je 'goed herinneren'.

10 juli 2019 om 11:37

Pakte toch echt rood in een vriendschappelijke interland tegen Marokko.

10 juli 2019 om 11:02

"Niemand zag in hem de verdediger die hij nu is." Hahahahah wat een onzin. Vandaar dat hij op zijn 17de international was en de motm van Ajax in de EL finale. Tuurlijk heeft hij foutjes gemaakt zoals elke speler, maar bijna iedereen zag wel dat het een grote zou kunnen worden anders speelt je niet op je 17de een EL finale en debuteer je voor Oranje. 2 jaar na zijn debuut mocht hij zelfs de Golden Boy ophalen.

10 juli 2019 om 12:26

En Stefan de Vrij werd gekozen als de beste verdediger van het WK 2014 en is nu in oranje voorbij gestreefd... Laat de Ligt het maar in het buitenland zien. Ik zie in oranje genoeg wedstrijden waarin hij vaak door de mand valt en direct betrokken is bij tegendoelpunten. En natuurlijk is het moeilijk om foutloos te spelen op die leeftijd, maar het is wel vaker voorgekomen dat jonge spelers op jonge leeftijd mooie dingen lieten zien en daarna in de vergetelheid zijn geraakt waneer het toch niet wordt wat ze er van hadden verwacht. Een ernstige blessure (voor in Italië gaat het er hard aan toe) kan zomaar roet in het eten gooien.

10 juli 2019 om 17:11

De Vrij is in Oranje voorbijgestreefd omdat hij twee mensen voor zich heeft;

- Virgil van Dijk: de beste verdediger van de wereld

- Matthijs de Ligt: de meest talentvolle verdediger in de afgelopen 30 jaar

Slecht voorbeeld, want bij Lazio en vervolgens Inter presteert hij naar de verwachtingen.

10 juli 2019 om 20:12

Wat zeg jij dan weer? Dit gaat over de vergelijking De Ligt-van beek. Ik heb het nergens over de vrij gehad.

10 juli 2019 om 18:07

Het grote verschil is dat teams met de Ligt in Europese finales komen, zelfs in dat jaar dat jij hem matig vond debuteren. Het team met van Beek wordt eerder slechter dan beter. Natuurlijk kan alles ooit anders zijn, maar doe nou niet alsof van Beek net zo goed te boek stond op z'n 17e als de Ligt. Verder wel met je eens dat van Beek altijd gewoon een prima verdediger leek te worden.

Naast dat hij zichzelf vergelijkt met de Ligt is ook de vergelijking van Monaco met de club waar de Ligt heel zal gaan nogal scheef. Monaco is al heel lang geen topploeg meer. Ook niet in de tijd dat van Beek had kunnen tekenen.

10 juli 2019 om 10:31

In de tijd dat Monaco interesse had (2016), had de ploeg juist grotendeels al de kern van de ploeg bij elkaar dat een jaar later de halve finale van de Champions League zou gaan halen en kampioen zou worden en zaten ze sinds hun promotie steevast bij de top 3. Tot afgelopen seizoen.

Overigens vergelijkt hij met name zijn situatie met die van de Ligt.

10 juli 2019 om 12:27

Halve finale 2 jaar geleden in de CL...

10 juli 2019 om 14:52

Dus Ajax is nu ook een topclub?

Als je als speler een record hebt gevestigd van de meeste eigen goals in 1 seizoen dan kun je toch onmogelijk spreken van "pech"?!!
Dat is gewoon onkunde. Kan die jongen niks aan doen maar beetje zelfreflectie kan geen kwaad

10 juli 2019 om 12:29

Hij heeft het over pech met name zijn blessures... waar lees jij dat hij het over zijn eigen doelpunten heeft?

Ik kan me herinneren dat Matthijs de Ligt door Ajacieden die ik ken, Matthijs de Nicht werd genoemd na zijn blunders en angstige optredens in het prille begin. Het mag duidelijk zijn dat hij zich stormachtig ontwikkeld heeft.

Van Beek zat in dezelfde situatie als Matthijs nu, in de zin van: jong, opkomend, getalenteerd, transfer naar het buitenland aanstaande. Die situatie vergelijkt Van Beek met die van De Ligt. Niet qua voetbalkwaliteiten.

Ondertussen is Van Beek afgegleden naar een bedenkelijk niveau en vervloek ik hem net zo als dat ik Miquel Nelom vervloekte. Ik nam een duik in de Hofplein-fontein toen ik hoorde dat Nelom vertrok. Dat zal ik met Van Beek ook doen.

10 juli 2019 om 18:09

Mathijs de nicht heb ik echt nog nooit gelezen of gehoord van Ajacieden, hoe kom je daarbij?

12 juli 2019 om 09:42

Ik zei letterlijk: '...door Ajacieden die ik ken.' Dus niet Ajacieden in het algemeen.

Nogal wat commotie hierboven, maar ik zie ook echt absoluut niet hoe van Beek 'een paar jaar geleden min of meer in zijn positie zat'.

Tenzij het de positie 'jonge verderdiger die een transfer uit de eredivisie kan maken' is, want dat is dan ook echt de enige overeenkomst.

De Ligt is 'het' talent van Europa, waar van Beek een leuke talentvolle verdediger was. Van Beek zat op zijn 22e 'tegen Oranje aan', De Ligt debuteerde op zijn 17e in Oranje.

Om het bij Feyenoord te houden, in die periode speelde van Beek met Karsdorp en Kongolo achterin. Spelers die niet minder talentvol waren en die minimaal een zelfde toekomst werden voorspeld als van Beek.

10 juli 2019 om 11:37

Kom aan, je ziet toch wel hoe hij het stelt. Hij neemt de Ligt nu als voorbeeld (gezien hij voor ie-de-reen bekend is) over zijn situatie. De wereld lag destijds aan z’n voeten voor van Beek (in de zin van een mooie stap/interesse voor hem), met die mooie transfer in het vooruitzicht, de kans die hij destijds kon maken om bij Oranje te komen, de goede ontwikkeling die hij doormaakte.. Tot er iets gebeurt waardoor dat ineens van hem afgenomen wordt. In zijn geval die barslechte wedstrijd bij AZ en daarna zijn slepende blessures.

Nergens heeft van Beek het over potentie (sterker: hij zegt ook dat de Ligt gewoon verder is), over wat hij gepresteerd heeft t.o.v. de Ligt, over hoe goed hij zichzelf inschat t.o.v. de Ligt.. Het gaat inderdaad om de situatie van het maken van een volgende stap. En hij vraagt zich gewoon af hoe het nu had kunnen zijn.

10 juli 2019 om 12:18

De situaties zijn inderdaad totaal onvergelijkbaar. Van Beek had een enkele subtopper uit Frankrijk die interesse had maar die afhaakte na het zien van een slechte wedstrijd terwijl de Ligt de hele Europese top achter zich aan heeft. Kan bogen op een finale EL, halve finale CL en een finale confederation cup inclusief campagne dar naartoe en een uitverkiezing tot golden Boy.

Al speelt de Ligt tien slechte wedstrijden op rij, iedereen wil hem nog steeds hebben, daar waar het voor van Beek meteen over en sluiten was. Zelfs bij Feyenoord is van Beek niet omonstreden.

Zo zie je maar hoe belangrijk het is om stabiel te presteren. Monaco is een mooi plek om te wonen en te werken. Zonder die uitschieters naar beneden had hij daar nu kunnen vertoeven, hij weet nu waar hij aan moet werken om zijn transfer in de toekomst te kunnen verdienen. Misschien dat Feyenoord ook nog een leuke transfer bedrag dan aan hem verdient.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden

63 fans
Verdediger, 24 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 24 juli
Real Madrid lijkt Lucas Silva te gaan slijten in Italië. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren