‘Ziyech heeft al eens eerder meegemaakt dat het publiek over hem heen viel’

Woensdag, 10 juli 2019 om

Marokko werd voor de start van de Afrika Cup gezien als een van de kandidaten voor de eindwinst van het toernooi. Afgelopen vrijdag kwam er door toedoen van Benin in de achtste finales echter al een einde aan de deelname van de Leeuwen van de Atlas en Hakim Ziyech was na afloop van die wedstrijd een van de meest besproken spelers. De spelmaker van Ajax miste in de blessuretijd een beslissende strafschop, waarna Marokko er uiteindelijk na een verlenging en penalty’s uit vloog.

Ziyech kreeg veel kritiek over zich heen na zijn gemiste strafschop, maar volgens Khalid Bouhlarouz is dit niet terecht: “Hier wil ik het niet te veel over hebben, dit is gewoon pech. Ik vind het grote klasse dat zo’n jongen als Ziyech achter de bal gaat staan. Dit vraagt om persoonlijkheid. Je weet dat het een van de laatste minuten van de wedstrijd is, er is heel veel druk vanuit het thuisfront. De Marokkaanse gemeenschap bestaat uit felle supporters van het Marokkaanse elftal. Je weet wat er gebeurt als je mist”, vertelt de oud-verdediger bij FOX Sports.

“Hij heeft het al eens eerder meegemaakt dat hij het publiek over zich heen kreeg”, gaat Bouhlarouz verder. Hij denkt echter dat de gemoederen vanzelf tot bedaren zullen komen: “Dat moet je als speler een beetje inschatten, je weet dat het volk emotioneel reageert. Het is dan ook alleen emotie, er is dan even geen plaats voor rationele gedachten.”

“Het is een en al emotie, dat zie je ook bij bijvoorbeeld Zuid-Amerikanen als ze verliezen. Er wordt heel veel gehuild, wij zijn daar in Nederland wat nuchterder in.” In Marokko gingen even geruchten rond dat Ziyech zou bedanken voor de nationale ploeg. Boulahrouz denkt echter dat het niet zo ver zal komen: “Hij is nog steeds de ster en ik denk dat ze nog steeds met hem weglopen. Dit moeten ze alleen even verwerken en hij kan terugkijken op een mooi seizoen. Het is alleen teleurstellend voor hem dat het iets te vroeg eindigt.”


Poll

Ben jij het eens met Khalid Bouhlarouz


Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door tomido)

Prinsesje is gevallen! Vlug opstaan, kroontje rechtzetten en weer verder lopen.

Mooie woorden van Boularouz en volledig terecht. Uiteraard is het met emotie soms lastig te relativeren. Dat hoort volgens mij ook wel een beetje bij het Mediterranese temperament.

Ziyech had gewoon lekker in het Nederlands Elftal kunnen schitteren ipv te spelen voor zo’n bananenrepubliek waar rationeel nadenken onder een groot deel van de bevolking onbekend terrein is. Nu moet ie zelf maar op de blaren zitten en accepteren dat dit de rest van zijn interlandcarriere zo zal zijn.

10 juli 2019 om 07:35

"Rationeel nadenken onder een groot deel van de bevolking onbekend terrein is." Beetje respectloos wat je hier zegt over Marokkaanse bevolking! Misschien zou jij eens moeten nadenken voor je wat roept! Of ken jij 'een groot deel' van de bevolking persoonlijk? Dan neem ik mijn woorden terug.... ben het overigens eens met Khalid

10 juli 2019 om 07:40

Ik heb heel goed nagedacht over wat ik typte hoor. Nota bene Khalid Boulahrouz (een Marokkaan) geeft in het artikel aan dat Marokkanen sneller uit emotie handelen dan uit een rationeel denkproces. Dat zit nu eenmaal in de aard vh beestje. Zo is Ziyech ook en zodoende is het voor hem moeilijk om die emoties te verwerken. Daarmee zeg ik niks raars of respectloos naar mijn mening.

10 juli 2019 om 07:56

@Briiian dat jij er over nagedacht hebt maakt het nog triester. Jij gaat nl veel verder, jij noemt rationeel nadenken, onbekend terrein. En dat jij Marokko een Bananenrepubliek noemt... dat is zeker ook met heel veel respect?

10 juli 2019 om 08:03

En toen Seedorf miste waren wij ook zo lekker rationeel.

10 juli 2019 om 08:41

Net zoals dat Ziyech door werd uitgefloten door zijn eigen Ajax fans... dat waren namelijk ook allemaal Marokkanen die "rationeel nadenken"

10 juli 2019 om 09:18

@majido dat is toch gewoon algemeen bekend. Dat zie je hier in Nederland op straat toch ook terug.
Altijd schreeuwen om respect, maar zelf niemand met respect behandelen.
Snel op de kast, druk maken om niks, boos worden op de hele wereld, maar niks doen om de situatie voor jezelf beter te maken.

Elke bevolking heeft zo zn karakter eigenschappen. Dat wil niet zeggen dat dat gelijk geld voor 100% van de mensen van een land.
Voor Nederlanders kun je ook genoeg eigenschappen op een rijtje zetten en die zijn ook niet allemaal positief. Maar ook daar geldt weer voor...ze slaan niet op elke Nederlander, maar wel voor een heel groot deel.

10 juli 2019 om 11:06

Hij is toch een Nederlander koos voor de Nederlandse nationale elftal? Of ben je dan nog steeds Marokkaan?

10 juli 2019 om 11:06

Hij is toch een Nederlander koos voor de Nederlandse nationale elftal? Of ben je dan nog steeds Marokkaan?

10 juli 2019 om 07:35

Een beetje respect vriend

10 juli 2019 om 07:45

Als hij in het Nederlandse Elftal gaf gespeeld, was het niet opgevallen dat hij een penalty gemist heeft. Dit is een item wat de Nederlandse Voetballers heel goed kunnen 😉. Een pingel missen is geen ramp, het leven gaat door.

10 juli 2019 om 08:00

Laten we ook niet doen alsof wij Nederlanders nou zou nuchter zijn als het om voetbal gaat. Neem bijvoorbeeld Daley Blind. Die werd (en wordt nog steeds door een deel) door de supporters verguisd. Dit was onterecht in mijn ogen, maar hij was het pispaaltje. Of wat dacht je van Clarence Seedorf toendertijd? Daar was het volk ook absoluut niet blij mee. Pas richting het einde van zijn loopbaan begon hij een beetje de waardering te krijgen die hij verdiende. Of wat dacht je van Depay? De man kleed zich exotisch, is niet de slimste en heeft soms aparte uitspraken. Dit zijn genoeg redenen om voor een groot deel van de bevolking hem ook maar te blijven benadelen.

Nee, wij zijn in dat opzicht echt niet veel beter hoor. We zijn misschien niet zo emotioneel de Marokkanen, maar rationeel denken is voor een groot deel van het (nederlandse) voetbalpubliek een onbekend concept. Dit geldt eigenlijk voor de gehele wereld.

10 juli 2019 om 08:42

@Briiian en Eric Pieters die het glas brak toen hij rood kreeg , wat was dat ? Heb je daar misschien een verklaring voor ? Of was het misschien een ongelukje ?

10 juli 2019 om 09:25

Geen idee wat dit voor onzinnige vraag/opmerking is, die ook nog eens volledig buiten deze discussie staat. Daarnaast, een enkel geval vergelijken met een groot deel van een bevolking is nogal dom. Lees hierboven de reactie van Nederland79 maar, dan heb je je antwoord.

10 juli 2019 om 10:09

Yep , hele bevolking over een kam scheren. Als dat zo was wat jij en Nederland79 dan was Nederland , België , Frankrijk, Spanje en Italië naar de klote. Zitten gewoon rotte appels er tussen die het voor een een grote groep verpesten. En je spreekt je zelf wel heel erg tegen. En daarnaast wat Nederland79 bedoeld staat toch ook buiten de discussie ? Stop met het over een kam scheren van een bepaald volk.

10 juli 2019 om 10:13

Ziyech is toch echt bij Ajax uitgefloten en zelfs fysiek aangevallen en nog nooit bij Marokko. Daarnaast hebben we op het WK zelfs kunnen zien dat de speler die tegen Iran in de laatste minuut een eigen doelpunt maakte, de wedstrijd daarna werd toegezongen om hem een hart onder de riem te steken. Dat zie ik bij Nederland dus nooit gebeuren.

10 juli 2019 om 20:12

Mooi dat precies jij degene bent die zo'n reactie geeft. Volgens mij stond jij vooraan om Ziyech hier naar beneden te praten en zelfs te willen dat hij weg ging bij het Marokkaanse elftal. Maar hey, in jouw berichten is het altijd "wij" tegen hun he, geen enkele vorm van zelfkritiek maar altijd alles goed praten wat bij clubs/landen van jou gebeuren (marokko en Feyenoord). Geef gewoon toe dat jullie ook emotioneel volk zijn en soms wat verkeerd handelen. Ziyech heeft zijn Insta al moeten laten "beschermen" omdat hij veel te veel aggresieve reacties kreeg.

11 juli 2019 om 01:12

Ik heb nooit gezegd dat ik Ziyech weg wil bij Marokko. Alleen dat ik er niet rouwig om zou zijn als hij zelf die keuze zou maken. Daarnaast ben ik vaak genoeg kritisch op Marokko en zeker op Feyenoord. Dat wil echter niet zeggen dat ik er niet op mag reageren als daarover onzin wordt verkondigd (dit is zelfs op het racistische af). Dat Marokkanen emotioneel zijn, zou best kunnen en ontken ik niet. Maar de 'kritiek' die Ziyech nu krijgt in Marokko vind ik zeker niet meer dan dat ik Nederlandse voetballers in Nederland heb zien krijgen na bepalende fouten/slechte wedstrijden op cruciale momenten.

11 juli 2019 om 04:22

Ik ga natuurlijk niet zomaar dingen zeggen zonder "bewijs"
marocberkane 5 juli
"@fikretcelik, op dit soort momenten zou ik Ziyech graag aan Nederland overdragen als het kon."
Ik keur jouw opmerking ook zeker niet af, of veroordeel het. Ik geef alleen aan dat je overal mensen hebt die soms uit emotie nogal boos reageren. Dat het bij Ajax is gebeurt dat klopt, en daar sta ik ook totaal niet achter. Maar dat je bij Nederland (ook behoorlijk typerende opmerking) nooit zou zien gebeuren dat mensen hem een hart onder de riem zouden steken vind ik gewoon een beetje een rare opmerking, vooral omdat een groot deel van de Ajax supporters juist tegen die gasten die floten in opstand kwamen en hem toe zongen (ook in de periode dat het wat minder lekker ging). Het is ook gewoon een feit dat Ziyech de mogelijkheid om te reageren op zijn foto's voor een groot deel heeft afgesloten, omdat hij dus zulke "haat-berichten" kreeg na die penalty, dit geeft alleen maar aan dat je gewoon overal zulke mensen hebt die als "keyboardheld" denken. Kijk bij ons maar naar die berichten op account van Kjell Scherpen, en die keur ik dan ook zeker af.

10 juli 2019 om 13:58

Wat een onzin zeg. Als ziyech voor NL had gekozen hadden mensen hem ook massaal afgemaakt na een slechte wedstrijd. Dat zie je bij meerdere landen. Kijk maar bij duitsland bijvoorbeeld, ozil wereldkampioen geworden. Het loopt wat slechter en de eerste die ze aanpakken is de turkse duitser.

Lekker voor een Europese topclub gaan ballen. Ziyech wordt steeds beter en op dit incidentje op de Afrika Cup na (in mijn ogen de beste speller op de Afrika Cup, helaas penalty op de paal). Ik zie Ziyech binnen nu en 3 jaar misschien nog wel de beste speler van de wereld worden.

10 juli 2019 om 09:20

Ik hou van Ziyech en gun hem echt al het succes in de wereld maar de Afrika Cup was niet zijn toernooi, vaak onzichtbaar en wanneer hij de bal kreeg nam hij een afstandsschot op doel. Ik denk dat de Afrikaanse voetbalstijl wat minder bij hem past en hij het daarom wat slechter doet daar.

10 juli 2019 om 11:11

Dan moet zo topclub hem wel willen, dat zie ik niet zo snel gebeuren. Komt daar naar mijn mening te kort voor.

Zo nuchter zijn we Nederlanders anders ook niet, dat word naar mijn mening te vaak van stal gehaald wanneer het Nederland(ers )goed uitkomt. De gemiste penalty van Seedorf heeft hem onterecht heel lang nog achter volgt, daar werd alles behalve rationeel mee om gegaan. In mijn omgeving zag ik ook mensen die voor een tijdje even helemaal klaar waren met Robben door zijn gemiste kans in Zuid-Afrika. Uit frustratie heb ik nog nooit wat kapot gemaakt, maar niet zolang geleden in de Johan Cruijff Arena moest mijn telefoon het bekopen, en was ik even helemaal klaar met Ajax. Doordat de halve finale weer op zijn typische Nederlandse amateuristische voetbal manier verprutst en weggeven werd. Tot de dag van vandaag heb ik nog niets terug gezien en/of gelezen van die avond. Daar zal ik denk ik niet alleen in zijn, voetbal is passioneel en daarom vaak ook irrationele emotie.

Ik verwacht dat Ziyech nog vertrekt. Was samen met Tadic de beste speler van afgelopen seizoen en Ajax hoort nu bij de beste vier clubs van Europa Als de topclubs niet liggen te slapen zal Ziyech toch weggaan

10 juli 2019 om 22:42

Napoli, Tottenham, Arsenal, Bayern of Dortmund vind ik mooie clubs voor hem. Alhoewel Arsenal UEL speelt, zie ik hem daar liever niet. Ik hoop zelf vooe Bayern.

Koppie erbij, Ziyech heeft een GE-WEL-DIGE seizoen op z'n naam staam afgezien van de Afrika Cup dan. Dit team moet gewoon effe paar oudjes lozen, Boussoufa en El Ahmadi zijn al vertrokken nu nog Dirar, Boutaïb en nog paar. Idrissi en Nesyri zijn de toekomstige spitsen, samen nu met Hamdallah erbij maakt het beter. Harit moet er ook bij, is jong brengt gevaar. Veel belovende talenten en over 2 jaar alweer een nieuwe AFCON. Vergeten wat er nu is gebeurd en focussen op de toekomst.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Marokko

FIFA ranking: 41
395 fans
Actuele wedstrijden

Nederland
28 fans
Verdediger, 37 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 24 augustus
Virgil van Dijk gaat naar alle waarschijnlijkheid zijn contract bij Liverpool verlengen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren