‘PEC Zwolle en miskoop Anass Achahbar gaan na nul treffers uit elkaar’

Dinsdag, 9 juli 2019 om

De wegen van PEC Zwolle en Anass Achahbar scheiden per direct, zo meldt de Stentor dinsdagavond. De clubleiding en het management van de aanvaller zitten op een lijn wat betreft de ontbinding van het nog een jaar doorlopende contract. De 25-jarige Achahbar kan zodoende middels een transfervrije status op zoek naar een nieuwe club.

De samenwerking tussen PEC en Achahbar is zowel financieel als sportief een fiasco gebleken. De club maakte in 2016 een transfersom over aan Feyenoord en liet de aanvaller, die voor vier seizoenen tekende, tot grootverdiener uitgroeien. Achahbar startte met overgewicht, raakte zijn basisplaats kwijt en kwam in negentien Eredivisie-duels niet tot scoren.

NEC nam een jaar later een deel van zijn salaris over en huurde Achahbar in twee opeenvolgende seizoenen. Na ook een moeizaam begin in Nijmegen krabbelde de aanvaller op en kwam hij tot vijftien competitiegoals. In het eerste half jaar van vorig seizoen was Achahbar goed voor zeven treffers, maar na een akkefietje met coach Jack de Gier werd hij teruggezet naar de beloften en speelde hij niet meer.

PEC stelde met oog op komend seizoen ook geen prijs meer op Achahbar, die geen onderdeel zou uitmaken van de eerste selectie en diende aan te sluiten bij de beloften. De aanvaller kwam eerder tot 33 duels en 6 doelpunten voor Feyenoord en speelde op uitleenbasis voor Arminia Bielefeld.Gerelateerd

Meer sportnieuws

61 reacties (laatste reactie door ruudos)

Jammer was vroeger een super talent. Maar bij NEC heel wisselend tot slecht. En bij PEC slecht.

9 juli 2019 om 22:10

In de jeugd ja, maar we hebben genoeg voorbeelden gezien dat dat geen garantie is om het ook als prof te redden.

Achahbar komt gewoon lengte tekort om echt als spits te fungeren, dit kan als je of technisch zo sterk bent of snel maar beide is hij niet.
Die jongen komt gewoon tekort.

9 juli 2019 om 22:34

Nou dat technische zit wel goed, is echt een hele goeie voetballer. Maar ik heb hem jarenlang verdedigd bij Feyenoord, en coaches vervloekt die hem niet opstelden. Alleen Rutten leek zijn potentie juist in te schatten. Maar als je dit dan zo ziet, dan heb ik het zelf toch verkeerd ingeschat: er zit toch consequent iets niet goed bij hem, met zoveel talent. Lijkt ook nooit helemaal fit.

9 juli 2019 om 22:34

Please je spreekt je zo tegen. Heb je Achahbar uberhaupt zien voetballen? Ik heb hem bij N.E.C. veel aan het werk gezien. Hij is technisch zo enorm eng goed. Er is maar 1 ding wat hij tekort komt. Dat is zijn mentaliteit. Op sportief vlak is het gewopn een topper..

9 juli 2019 om 22:51

Eens, in ieder geval tot op die hoogte dat Achabar qua talent en potentie gewoon een goede Eredivisie-speler is (minimaal). Maar zijn mentaliteit zit hem, net als zijn maatje Darri, gewoon in de weg. Bij tegenslag koppie omlaag en gevoelsmatig werkt ie elke dag twee shoarmaschotels naar binnen gezien het gegeven dat ie altijd veels te zwaar oogt (vooral aan het begin van het seizoen is het echt niet gezond). Heeft zeker op het tweede niveau de potentie om een club zo’n beetje eigenhandig te laten promoveren (kan aangeven en scoren) maar hij verkwanselt zijn kwaliteiten gewoon, heel zonde. Er zal best een club op het tweede niveau in Nederland of Turkije het aandurven met hem en dan zal ie het ongetwijfeld even goed doen, maar indien hij het mentaal niet op orde krijgt zullen die oplevingen van korte duur zijn.

10 juli 2019 om 11:55

Rutten heeft toen erg veel tijd in hem gestopt (had uiteraard eerst een half seizoen nnodig om fit te worden) maar uiteindelijk moet het als speler toch vanuit jezelf komen.

10 juli 2019 om 16:34

Vond hem bij NEC in bepaalde periodes toch wel een verademing hoor. Weet niet waarom het hem niet lukt om constanter te presteren, maar het is echt wel een handige speler en vaak leuk om naar te kijken.

Ik zeg lekker naar ADO! Is nog jong zat, Haagse jongen die lekker in zijn eigen stad de laatste kans grijpen om zijn belofte waar te maken. Als de andere Haagse jongen Kishna (mits fit) ook wordt vastgelegd kan het seizoen beginnen!

Kan me de goals tegen PSV nog goed herinneren. Wat een pot speelde hij toen. Daarna nooit meer echt iets laten zien helaas

Johnny van Beukering 2.0
Die zat toch ook bij Feyenoord en NEC dacht ik,maae was dan weer niet een jeugdproduct van Feyenoord.
Meer het carriereverloop dat steeds harder bergafwaarts gaat.

Debuteerde hij destijds bij Feyenoord toen Koeman daar zat? Kan me nog vaag een persconferentie met Koeman herinneren waarin hij zijn achternaam niet goed kon uitspreken en hem maar "anass" alleen noemde. Ik was toen echt wel even onder de indruk en verwachtte wel iets meer dan hij nu heeft laten zien. Maar ja, dat heb je zo vaak bij talenten waar dan ook. De meesten redden het niet en dat is ook geen schande.

9 juli 2019 om 22:24

Deze jongen was de sterspeler van het NL o17 dat het EK won, kan nog steeds heel goed voetballen. Vraag me dan af waar t fout is gegaan

10 juli 2019 om 06:22

Jeugdvoetbal is toch net iets anders dan senioren, zijn zoveel voorbeelden te noemen die in de jeugd bij de allerbeste hoorde maar bij de senioren niet mee kunnen komen, is vaak ook een mentaliteit kwestie..

10 juli 2019 om 02:35

Dat was Anastasioua

10 juli 2019 om 06:44

Dat was op Varkenoord volgens mij, waar hij hem alleen Yannis noemde. Ik zie een trend...

Misschien dat Mike Snoei deze jongen wel weer aan het voetballen krijgt. Ofwel graafschap geef deze jongen een jaar contract

9 juli 2019 om 22:36

Met een dergelijk salaris moet De Graafschap haar vingers echt niet aan deze jongen willen branden vrees ik...

In Nederland blijven als toptalent blijkt achteraf niet de juiste keus.Achteraf gezien had hij toch beter getekend bij een City of Juve. Raiola wordt hier vaak afgebrand voor dit soort gevallen.

10 juli 2019 om 00:22

Voor elke speler die 'te vroeg' vertrekt, kan ik er ook wel eentje noemen die te lang in NL is rond blijven hangen en zijn hype-moment niet heeft ingecasht.

10 juli 2019 om 05:00

Achabar is technisch misschien wel een van de best onderlegde spelers in de NL competitie, maar zijn tekortkoming is dat hij niet begrijpt wat het vak van profvoetballer inhoudt. Zonde, hij vergooit zijn professionele leven.

Hoe erg hij ook is afgezakt blijf ik toch altijd het gevoel houden, wat als. Wellicht dat zijn mentaliteit toen al niet goed was waardoor hij amper kansen heeft gekregen. Zelfs na zijn 2 goals tegen psv moest hij de wedstrijd er na als rechtsbuiten beginnen. Ja dat was hij totaal niet. Hij was juist met combineren in de kleine ruimte, met zijn techniek, echt een handig ventje. Maar na Psv dacht ik, nu gaat hij eindelijk de kans krijgen. Maar helaas zelfs toen niet.

10 juli 2019 om 00:24

Het moest toch ook al te denken geven dat Achahbar zelfs in de 2. Bundesliga bij de reserves gezet werd, dat lag echt niet enkel aan 'vertrouwen' bij Feyenoord.

10 juli 2019 om 07:36

Ja ik heb geen idee. Het blijft voor mij altijd een groot vraagteken. Elke keer als hij in de spits stond heeft hij het waargemaakt. Scoorde eigenlijk altijd wel. En kon zo makkelijk combineren met Boetius en Vilhena. Die vonden mekaar zo makkelijk. Tegen Psv eindelijk de kans en 2x scoren. Paar dagen later word hij rechtsbuiten gezet en staat Kazim weer in de spits.hij heeft volgens mij Gio/rutten/koeman als trainer gehad. Die zullen het wel niet allemaal verkeerd hebben gezien. Maar in het veld zelf nooit gemerkt dat hij te kort kwam.

10 juli 2019 om 12:01

Hij trainde niet hard omdat hij toch maar de op de bank zat. Zoiets heb ik weleens gelezen van hem in een interview. Dan ga je het inderdaad niet redden.

Als je dan uit een dal ben geklommen (onder Rutten die hem vertrouwen gaf en veel schoppen onder zijn rol) en de volgende trainer (gio) zeg tegen je dat je zijn eerste spits bent en vervolgens op de bank zet dan weet je al dat hij niet gaat knokken.

Makkelijk om alles op zijn mentaliteit te gooien . Maar kwam ook gewoon talent te kort. Ja het is een technische speler die veel kan aan de bal. Maar mist natuurlijk sowieso al lengte , snelheid , passeerbewegingen. Misschien op 10 in een KKD team met wat andere spelers die hem goed kunnen aanspelen (daar ontbrak het bij NEC nogal aan het tweede jaar ). Heb we het idee dat hij meer kan dan hij heeft laten zien , maar een echte topper was het met een topmentalieit ook niet geworden hoor

Achabar is typisch zo'n speler die op meerdere posities net niet geschikt is. Voor een spits is hij te klein voor een 10 is die verdedigend te zwak en voor een buitenspeler is die te langzaam. Hij heeft een goede techniek maar voor de rest kan hij dus een hele hoop dingen niet. Benieuwd of er ooit een club komt waar hij echt een lange tijd gaat presteren. Tot nu toe is alleen NEC dat redelijk gelukt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PEC Zwolle

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
15.VVV-Venlo15-23
16.PEC Zwolle13-15
17.ADO Den Haag12-13
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. JohnsenAanvaller151
L. ThyAanvaller153
V. van CrooijAanvaller90
J. WestermanAanvaller40
M. van DuinenAanvaller20
X. MousKeeper130
E. SpijodicKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina PEC Zwolle.

49 fans
Aanvaller, 25 jaar

In de wandelgangen

Maandag 9 december
Barcelona en Internazionale nemen op korte termijn plaats aan de onderhandelingstafel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren