FC Groningen slaat toe en haalt ‘sterke spits’: ‘Hij past prima bij ons’

Dinsdag, 9 juli 2019 om

FC Groningen heeft Charlison Benschop gecontracteerd. De 29-jarige spits heeft een overeenkomst voor twee seizoenen ondertekend. Benschop speelde het afgelopen half jaar voor De Graafschap, dat hem van het Duitse FC Ingolstadt huurde, en komt nu transfervrij over naar de noorderlingen.

Benschop sluit per direct aan in het trainingskamp van de eerste selectie in Norg. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus is zeer tevreden met de komst van de aanvaller. “Na het aantrekken van keeper Marco van Duin en verdediger Bart van Hintum hebben we met de komst van Charlison opnieuw een speler met ervaring aan ons weten te binden. Hij is een sterke spits, die met zijn type spel prima bij ons past”, vertelt hij op de clubsite.

“Charlison geeft ons aanvallend een extra optie. Met zijn ervaring in het betaalde voetbal voegt hij bovendien een extra element toe aan de bestaande spelersgroep, wat we goed kunnen gebruiken en waarnaar we op zoek waren”, benadrukt Fleddeurs. “Charlison had diverse opties, maar we zijn heel blij dat hij voor FC Groningen heeft gekozen.” Benschop speelde bijna driehonderd officiële wedstrijden in het betaalde voetbal, waarin hij in totaal bij bijna honderd goals (doelpunten en assists) betrokken was.

De op Curaçao geboren spits begon zijn profcarrière in 2008 in Waalwijk bij RKC. Medio 2010 tekende Benschop een meerjarige overeenkomst bij AZ. De club uit Alkmaar verkocht de Antilliaanse aanvaller in 2012 aan het Franse Stade Brest, waarna Benschop tussentijds werd verhuurd aan Fortuna Düsseldorf, dat hem in 2014 definitief overnam van de Fransen. In Duitsland maakte Benschop vervolgens in 2015 een transfer naar Hannover 96. Vorig jaar stapte de spits over naar FC Ingolstadt, eveneens in Duitsland, dat hem de tweede seizoenshelft van afgelopen seizoen verhuurde aan De Graafschap.Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door utregwatcher)

Heerlijke spits om erbij te hebben!

9 juli 2019 om 18:12

Is dat zo? Is mij totaal niet opgevalen afgelopen seizoen en klinkt voor mij als middelmaat. Heb de Graafschap nou ook niet bepaald gevolgd maar toch..

9 juli 2019 om 18:17

Hopelijk heeft Danny het lef om Sierhuis op de bank te zetten, heeft maar één goede wedstrijd gespeeld tegen Feyenoord.

Benschop brengt wel wat power voorin, daar mistte het wel aan vorig seizoen.

9 juli 2019 om 18:18

Het is in ieder geval.een spits met een neusje voor de goal. Typische afmaker in de 16, fysiek sterk. Ik verwacht geen 20 doelpunten van hem, maar als pinchhitter zeer bruikbaar.

9 juli 2019 om 18:34

Ik denk dat Benschop voor elke Nederlandse subtopper een aanwinst is. Het verraste me al dat De Graafschap hem kon halen. Heeft uitstekend gepresteerd in de tweede Bundesliga en veel goals gemaakt, totdat hij naar Hannover ging. Bovendien is het een goed aanspeelpunt. Ik denk dat Groningen hier hele goede zaken doet

9 juli 2019 om 20:06

Suppyourlocal,
Hoop ik niet. die jongen speelde zijn eerste Eredivisie jaar en naast hem stonden 2 spelers Mahi/Doan beiden hopeloos uit vorm. Erachter een blok met Reis/Memicevic totaal geen aanvallende bediening! Hij moet lekker toppen en sleuren en is een spits naar mijn hart vooral als we ouderwets druk gaan zetten in eigen huis. Voorbereiding oogt hij heel fit en scherp en knalt ze erin. Alle vertrouwen in hem. Liefst een sterke spits als Benschop ernaast!

9 juli 2019 om 20:07

Densje,
Dan was je thuis tegen De Graafschap niet aanwezig zeker...speelde die gast vreselijk sterk en speelden ze de fc van de mat. Wonder dat we toen 1-0 wonnen. Is een sterk aanspeelpunt die ook nog best rap is en hard werkt. Hopelijk kan die bij ons zijn doelpunt gemiddelde omhoog krikken.

9 juli 2019 om 23:30

Uiteraard wel aanwezig maar totaal niet op gelet. Ik laat me graag verrassen hoor

9 juli 2019 om 23:52

@Suppyourlocal, ik vind dat je Sierhuis daar wel te kort mee doet. Hij heeft ook veel goede impulsen gebracht. Al moet ik wel toegeven dat hij de laatste paar wedstrijden helaas het vizier niet altijd op scherp had staan.

10 juli 2019 om 10:20

heeft toch een verpletterende indruk achter gelaten bij de Graafschap met 3 goals... en vergeet ook zijn periode in Duitsland niet met 3 goals in de laatste 2 seizoenen

ps blijft Sierhuis die gehuurd was van Ajax met optie op koop niet bij Groningen?

De directe vervanger van Gladon, heeft alleen iets meer snelheid en voetballende kwaliteiten. Helemaal niets mis mee deze aankoop.

9 juli 2019 om 18:31

Oh dacht dat Gladon had bijgetekend bij FC Groningen. Waar gaat hij heen?

9 juli 2019 om 18:43

Gladon was niet tevreden met het aanbod van Groningen, schijnt dat hij met PEC in gesprek is.

9 juli 2019 om 18:43

Gaat naar Utrecht.

9 juli 2019 om 22:23

Gladon naar Utrecht? Ik neem aan dat je Dalmau bedoeld

Nou maar hopen dat deze meer ervaren jongens ook hun mond open doen in de kleedkamer en op het veld en niet erbij lopen omdat ze maar weer ergens anders voetballen.

Past iig goed in t rijtje huidige versterkingen. Transfervrij, afkomstig van een degradant/ kandidaat....als je maar genoeg van dit soort spelers haalt degradeer je vanzelf ook wel een x. Wij hebben toch ook n scouting? Wat dragen die dan aan? Dit soort spelers kunnen de meeste bezoekers hier op VZ ook wel bedenken. Bestandje transfervrije spelers en zoek maar uit wat je nodig bent op welke positie...

9 juli 2019 om 19:26

Waarom geld uitgeven voor een backup als je deze ook gratis kan halen? Het is niet dat bij ploegen als Groningen die miljoenen op de bank staan en we even met geld kunnen strooien. Matusiwa en Lunqvist zijn trouwens niet eens transfervrij gehaald. Dus dat klopt ook niet. Ook is Matusiwa (excuus als ik zijn naam verkeerd schrijf) gehaald van Ajax, zeker een degradatiekandidaat 🤣. Niet zo azijnzeiken. Wij doen dit al jaren en al jaren gaat het goed. Het loopt niet altijd even goed, maar uiteindelijk zijn ook afgelopen seizoen gewoon in het linker rijtje geeindigt.

9 juli 2019 om 20:33

Idd doen we dit al jaren. En in de jaren dat er volop werd gescout in Zuid Amerika en Scandinavie deden we t een stuk beter en was t spel ook stuk amusanter.. Ook vorig jaar moest er nog es van alles worden gehaald zodat we niet zouden degraderen. En die paar ton die ze nu hebben uitegegeven staat in geen enkele verhouding tot wat er is binnen gekomen. En Doan zal ook nog wel worden verkocht. En wat komt daar dan voor terug...? Met die selectie wordt het echt rechter rijtje.

9 juli 2019 om 20:45

En als je scouts vertrekken? Ligt ook wel aan de vreselijk defensief ingestelde spelers! En vooral is kritisch naar ons zelf kijken in plaats van een kolkend stadion die de ploeg vleugels geeft is de bezetting en de binden naar het 0 punt gegaan paar jaar lang. Weet zeker als je thuis erop klapt en hoog druk zet dat groot deel weer los gaat en vertrouwen krijgt. Een wisselwerking is een groot gemis van beide kanten.

9 juli 2019 om 20:50

Nostalgische gevoelens verbloemen zoveel. In die jaren dat er zoveel gescout werd in Z Amerika en Zweden speelde je om precies dezelfde plekken op de ranglijst als nu (op 1 seizoen na).

9 juli 2019 om 22:25

Mooi verhaal Morgan, maar onze beste scouts zijn weg, en we hebben ook genoeg troep uit Scandinavië en zuid Amerika gehaald

9 juli 2019 om 23:48

Teixera,Pedersen, enevoldsen,Femi, Jones,Cahais, magnasco... allemaal geflopt. Nevland,Stenman,Andersson,Berg,Granqvist... die zijn geslaagd. De balans is nog steeds negatief van de laatste 15jaar.

10 juli 2019 om 00:00

Ongetwijfeld, maar er wordt de laatste jaren nou niet bepaald spelers aangetrokken waar mijn hart harder van gaat kloppen als ik de naam in de krant lees. Ik lees liever een onbekende naam dan een 30tiger van een degradant. Dan kan je ook niet verwachten dat het publiek gelijk er vol opklapt. Die 30tigers zijn dan misschien wel deels transfervrij, maar eisen wel meer loonkosten op.

10 juli 2019 om 11:44

Groningen heeft niet veel geld. In het jaarverslag van vorig jaar is te zien dat we maar 5 ton liquide middelen hadden (toename van 1,5 ton volgens het kasstroomoverzicht). Doordat we in seizoen 2016/2017 een groot verlies (van bijna 2 mln) hebben geleden is onze financiele positie ook minder sterk geworden. Zo zijn de schulden toegenomen met 3,5 miljoen en is de algemene reserve weer 1 miljoen negatief. Dit tast onder andere financiele kerngetallen aan die banken gebruiken om de kredietwaardigheid te checken. Een suarez was een goede aankoop, maar voor Texeira, Jones, Mangasco betaalden we een transfersom en alle 3 vielen tegen. Met spelers als Padt, Zeefuik, matusiwa, Sierhuis en Doan (waar het nog erg stil rond is) hebben we zeker wel spelers met potentie. Al helemaal als je ook nog bedenkt dat we een zeer talentvolle trainer hebt. We moeten roeien met de riemen die we hebben. Ik ben al lang blij dat de FC altijd zo mooi optijd is met zijn versterkingen.

10 juli 2019 om 11:46

Metaalverf, ik ben zelf wel fan van Zeefuik, padt, Reis, Doan. We hebben met salomsson (naam klopt niet, maar ergens die richting op) al een "onbekende speler" gehaald. Dit deden we eerder ook met Handwerker en Doan.

Tja is dit nu het niveau wat wr nastreven. Ik vind Groningen uiterst risicovolle transfers maken deze zomer. Valt het kwartje goed dan he je een paar briljante, maar vallen die 5 a 6 tegen dan doe je onderin mee

10 juli 2019 om 00:01

Ik zou niet gek opkijken als er een degradatie aankomt in de komende drie jaar.

10 juli 2019 om 04:17

Op basis waarvan? Zijn dit seizoen gewoon netjes 8e geeindigd.

11 juli 2019 om 02:14

Het loopt al jaren moeilijker. De beker was een complete uitzondering op de matige prestaties in de competitie. Naar mijn beleving gaat de kwaliteit maar vooral ook de strijdbaarheid bij het team er met de jaren op achteruit. De inhaalrace wordt steeds later ingezet en het gaat straks een keer gebeuren dat het te laat is. Financieel hebben ze ook niet veel middelen, maar het geld wat vanuit de beker in de jeugd is gestopt is alleen dmv Reis nog een beetje goedgekomen.

10 juli 2019 om 11:50

Als Groningen heb ik nooit zo die negatieve publieke opinie tegen ons begrepen. Dit wordt nu al 5 jaar gezegt en telkens halen we het linkerrijtje en eindigen we boven die andere ploeg uit het noorden die beter voetbalt dan ons. Ja het is soms een bumpy ride, maar so blijft het ook een beetje leuk . We hebben niet veel geld te spenderen (lees mijn post op reactie van morgan over het financieel resultaat). Ja we spelen defensief, maar dat doen we al jaren. Statistische onderzoeken in het voetbal laten ons zien tevens zien hoe belangrijk het is om de 0 te houden (dit levert gemiddeld 2,5 punt op).

op basis van de huidige selectie, als je ziet welke spelers allemaal weg zijn en wat er voor terug gekomen is, is Groningen qua kwaliteit aardig uitgehold

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Actuele wedstrijden

3 fans
Aanvaller, 30 jaar

In de wandelgangen

Maandag 18 november
Arsenal is bereid om Granit Xhaka in januari naar Borussia Mönchengladbach terug te laten keren. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren