Liam Kelly: ‘Veel mensen zijn al begonnen over zijn goals tegen Ajax’

Dinsdag, 9 juli 2019 om 17:23Robin Bruggeman • Laatste update: 18:02

Feyenoord rondde maandag de komst van Liam Kelly af en de van Reading overgenomen middenvelder is momenteel met zijn nieuwe ploeggenoten in Oostenrijk om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen. De 23-jarige Kelly is de tweede Ier die de kleuren van de Rotterdammers gaat verdedigen en hij werd al een aantal keer geconfronteerd met zijn voorganger David Connolly.

“Ik ben de laatste dagen veel aangesproken door mensen over de club en natuurlijk over Connolly en zijn twee beroemde goals tegen Ajax”, glimlacht hij in gesprek met RTV Rijnmond. 41-voudig Iers international Connolly stond tussen 1997 en 2001 onder contract bij Feyenoord en beleefde in zijn laatste seizoen zijn hoogtepunt door in een met 3-4 gewonnen wedstrijd tegen de aartsrivaal tweemaal te scoren in de Johan Cruijff ArenA.

Voor Kelly zullen de Klassiekers eveneens bijzonder worden: “Dat zijn de grote wedstrijden waar je naar uitkijkt, die tegen Ajax en PSV. Maar ik kan ook niet wachten op de eerste wedstrijd van het seizoen”, gaat hij verder. De middenvelder werd al even in verband gebracht met een overstap naar de club van oude bekende Jaap Stam en beleefde een aantal drukke dagen: “Ik heb nog nooit een transfer gemaakt dus alles was de laatste dagen een beetje nieuw voor mij.”

“Maandag was een hele lange dag met alle formaliteiten die afgehandeld moesten worden. Vandaag heb ik lekker getraind met mijn nieuwe teamgenoten en kan ik me richten op waar ik voor gekomen ben.” Kelly was in de tijd dat Stam de scepter zwaaide bij the Royals een basisspeler, maar raakte die positie onder kwijt onder opvolgers Paul Clement en José Gomes: “Zo gaat het in het voetbal. Een nieuwe trainer heeft altijd zijn eigen manier van spelen en als je daar niet in past kun je niet anders doen dan blijven vechten. Hopelijk komt er dan een keer een kans en die krijg ik nu bij Feyenoord.”


Poll

Denk jij dat Liam Kelly aankomend seizoen een basisplaats gaat veroveren bij Feyenoord?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

101 reacties (laatste reactie door ijsmuts)

hahahaha, onsterfelijk omdat hij twee goals heeft gemaakt tegen Ajax? Nooit meer iets van die jongen vernomen....

9 juli 2019 om 17:37

Zelfde met Guidetti toch😂

9 juli 2019 om 17:43

Als ik aan Guidetti denk, denk ik eerst aan het seizoen van de wederopstanding na een donkere periode in de clubgeschiedenis en daarna pas aan zijn hattrick tegen Ajax.

9 juli 2019 om 18:55

En aan zijn domme 2e gele kaart tegen rkc de held zijn en scoren en vervolgens shirt uit en 2e geel pakken en daarom de topper tegen Psv missen 😋

9 juli 2019 om 19:08

Volgens mij is er nog nooit een ajaxied legendarisch geworden door een goal tegen feyenoord. Kan me er geen bedenken iedergeval.

9 juli 2019 om 19:15

Misschien niet door een goal, maar wel door een panna bij Tim de Cler. Dat was volgens mij lukoki.

9 juli 2019 om 19:16

Als ik aan Guidetti denk, denk ik aan Ajax! Ajax!. Wat een figuur was dat zeg. Een plak slaag aan je broek krijgen, leuk een doelpunt scoren om dan lekker even de naam van de club te schreeuwen waar hij zo van houdt. Voetballers staan niet bekend om hun IQ, daar is hij toch wel echt een schoolvoorbeeld van.

9 juli 2019 om 19:36

Wat normaal is dat hoeft toch niet vereerd te worden?😊

9 juli 2019 om 20:21

Richard Witsche balletje hoog houden in de Kuip. Hilarisch

9 juli 2019 om 20:45

Dat laatste kan ik me wel herinneren. Maar verder zou ik het niet weten. Natuurlijk wel de afstraffing die we vorig seizoen hebben gekregen, maar van de wedstrijd in Amsterdam weer heel weinig.

9 juli 2019 om 21:04

@ Chapmanus

Joel Veltman , door z'n eigen goal (H)

en jammergenoeg van der vaart met zijn hakbal

9 juli 2019 om 22:04

@droadnagel Hij hield bal hoog in de arena, niet in de kuip.

9 juli 2019 om 22:07

Met 'voetbal verziek het niet' op het wedstrijd shirt bij beide clubs.

10 juli 2019 om 09:01

Was niet in de Kuip,maar ArenA

9 juli 2019 om 17:48

Net te zoeken maar heeft toch 41 interlands gespeeld voor Ierland en is gestopt in 2015.
Aardig wat clubs gehad in Engeland zag ik.

9 juli 2019 om 19:37

Ik denk dat je in de war bent met een andere Kelly?

9 juli 2019 om 19:49

denk dat hij Connoly bedoelt

Ik hoop dat we jou om meer gaan herinneren dan een goal om een goede wedstrijd tegen Ajax. Soms kan ik er wel moe van worden dat een vergelijking met een speler gelijk gemaakt wordt aan de hand van een wedstrijd tegen Ajax. Hopelijk heugen we hem als kampioen. Daar hecht ik meer waarde aan.

9 juli 2019 om 17:33

Ze worden vergeleken omdat ze allebei Iers zijn.

9 juli 2019 om 17:41

En hij wordt herinnerd aan Connoly vanwege vooral zijn goals in de arena. Prima dat ze vergeleken worden omdat ze Iers zijn, maar niet omdat hij ooit 2 keer raak schoot tegen Ajax, hoe mooi die wedstrijd ook was. Van mij hoeft niet iedere speler die een keer raakpist in de klassieker voor eeuwig een held te zijn. Daarmee maak je in mijn ogen Feyenoord onnodig klein t.o.v. Ajax en dat slaat nergens op.

9 juli 2019 om 17:46

Dirk helemaal mee eens, andersom zou ik dat ook hebben. Gaat het om Kuyt dan snap ik het, die heeft een kampioenswedstrijd beslist. Maar kom op zeg 2 goals in een reguliere wedstrijd tegen Ajax, zou je geen held moeten maken. Al realiseer ik mij wel heel goed, dat er veel Feyenoorders zijn als jij die er hetzelfde over denken als ons.

9 juli 2019 om 17:50

Mee eens. Je maakt Feyenoord hier gewoon klein mee tov Ajax.

9 juli 2019 om 17:59

Het zijn dan ook vooral de media die dit soort dingen blijven oprakelen, bijvoorbeeld Voetbalzone die met zo'n titel goedkoop willen scoren. Ik kom werkelijk nioit iemand tegen die het nog over David Connolly en zijn 2 goals heeft.

9 juli 2019 om 17:59

Als je meerdere grote wedstrijden beslist dan groeit je heldenstatus. Zeker wanneer je ook klassiekers beslist. Spelers als Litmanen worden om veel zaken herinnerd maar ook omdat ze er in de klassiekers altijd stonden. Dat is andersom met een speler als Kuyt ook. Maar de heldenverering voor 1 simpele wedstrijd word ik soms echt kotsbeu. Je mag hem best heugen voor t aandeel in een mooie wedstrijd maar dat is het dan ook wel. Blik dat we op 1 lijn zitten Sulejmanii :D

9 juli 2019 om 18:57

Nou ja, ik zal Julio Cruz nooit vergeten vanwege die wedstrijden tegen Juventus en Marseille. Dat geeft ook niet he. Btw Connolly maakte die twee goals waardoor Feyenoord tweede werd en de Champions League haalde. En dat was vooraf maar zeer de vraag. Ik ben het met je eens dat een goal of twee tegen Ajax geen heldenstatus verdienen en Connolly heeft die dan ook niet. Echter deze wedstrijd had ook wel wat meer. De Champions League dus maar ook bv dat Beenhakker die Connolly niet moest net in Amsterdam als TD begonnen was en dat juist hij die goals maakte.

9 juli 2019 om 19:09

Ik denk dat litmanen eerder herinnerd wordt door europacup 1 winst.

9 juli 2019 om 19:21

Hijniet, dat zal ook wel meespelen. Maar titels generen natuurlijk ook clicks. Ik had nog nooit gehoord van die Connolly.

9 juli 2019 om 19:25

Frdirk hahaha, we zitten zeker op een lijn. Ik had het niet beter kunnen verwoorden, ben het wederom helemaal met je eens kerel. De term sportheld moet je wel echt wat bereikt hebben, zoals de voorbeelden waar we het zojuist over hadden. Maar voor mij persoonlijk ook een Ziyech, had wat problemen met eigen fans maar als je dan zo kan revancheren. Dit is een andere discussie zelf gebruik ik ook de termen held voor sommige spelers, maar de echte helden zijn voor mij brandweer lieden die iedere dag hun eigen leven riskeren om levens te redden.

9 juli 2019 om 20:00

Precies dit Dirk. Als deze speler 2-3 seizoenen een meerwaarde is door zijn spel en persoonlijkheid is mij dit vele malen meer waard dan een incidenteel succes tegen welke club dan ook. Zoals onlangs een Ajacied hier op het forum zei over de 6-2; “ik verlies zelfs graag met 10-0 als mij dit de titel en de beker oplevert”. Zo sta im er ook in; ja ik win graag van PSV of Ajax, maar dat is alles behalve zaligmakend.

Was dat niet een Noord-Ier?

9 juli 2019 om 17:36

Ook nog eens geboren in Engeland.

9 juli 2019 om 17:48

Nee een Ier

Was dat niet het seizoen van de DVD?
Laat niemand hem maar vertellen hoe dat seizoen is geëindigd.

9 juli 2019 om 17:37

Nee, het seizoen van de DVD was 05/06. De klassieker van Connolly was in 00/01. 3-4 voor Feyenoord, prachtige klassieker

9 juli 2019 om 20:51

Ach, dat hij er maar liefst 5 jaar naast zit doet er niet toe. Hij heeft het weer even kunnen hebben over die vermaledijde DVD, daar gaat het m om!

De man die bij Excelsior voetbalde voor het hoogste salaris in de gehele eredivisie.

Hij past wel goed bij Feyenoord zo te zien, gelijk al met Ajax bezig. Het valt gewoon op dat ze bij Feyenoord vaak met Ajax bezig zijn. En nee dat bedoel ik niet als provocatie maar als een constatering.
Waarom zijn ze bij Feyenoord eigenlijk zoveel met Ajax bezig? Vorig seizoen leek het ook al alsof ze wereldkampioen waren geworden toen ze met 6-2 van Ajax wonnen.
Ik hoor graag een uitleg hierover van Feyenoord fans.

9 juli 2019 om 18:09

Het is helemaal niet waar dat Feyenoordfans veel met Ajax bezig zijn, het zijn vooral Ajaxfans die zichzelf dat graag wijsmaken.

9 juli 2019 om 18:12

Het wordt vaak groter gemaakt dan dat het is. Andersom moet je maar eens Feyenoord artikelen lezen en de reacties uit Amsterdam liegen er dan ook vaak niet om. Hetzelfde geldt voor sommige acties en standpunten vanuit de harde kern. Ook uit de reacties na afloop van een klassieker die voor Ajax een wat negatiever wedstrijd verloop kent, laten vele zich kennen. Het is dus voor het grootste gedeelte wat je wil zien voor wat betreft dat het van 1 kant komt. Als ik kijk naar de Feyenoorders zijn er inderdaad wel een aantal die een gegronde afkeer tegen Ajax hebben om meerdere redenen. Bijvoorbeeld omdat ze zich vaak gekleineerd kunnen voelen door mensen in hin omgeving die allemaal voor Ajax spreken en er zelf weinig mee hebben. Probleem met deze groep is dat ze daar actief aan bijdragen en de strijdt met Ajax meer cultiveren dan nodig. Mede door deze groep wordt vaak in de media dat beeld geschetst dat Feyenoorders alleen maar met Ajax bezig is. Dat wordt door de Ajax aanhang vervolgens aangegrepen om vervolgens zichzelf wijs te maken dat ze groter zijn t.o.v. Feyenoord dan dat ze daadwerkelijk zijn.

9 juli 2019 om 19:01

Ok bedankt voor jullie reacties. Interessant om te lezen hoe Feyenoord fans hierover denken.

9 juli 2019 om 18:14

Alleen afgelopen seizoen al: ajax-supporters hangen een spandoek op over Scherpen, alleen maar omdat hij in zijn jeugd voor Feyenoord was. Het waren ook ajacieden die familieleden van Feyenoord jeugdspelers aanvielen. Wie is er nou met wie bezig? En ja, een klassieker is een wedstrijd op zich, en 6-2 is logischerwijs een uitslag die bij mensen vreugde oproept. Maar het maakt (voor mij althans) het mislukte seizoen zeker niet goed.

9 juli 2019 om 19:19

Uuh dit artikel gaat over een nieuwe speler van feyenoord. Die gelijk over Ajax begint en in zijn beleving wordt je een legende als je tegen ajax scoort. Zal die jongen toch niet zelf verzonnen hebben.

9 juli 2019 om 19:28

Uhh de speler zegt dat ie door supporters wordt aangesproken en over Connolly beginnen en zijn doelpunten tegen Ajax. Even goed lezen. En waar zegt hij dat je een legende wordt als je tegen Ajax scoort? Sommige supporters maken er iets groters van dan het is. Natuurlijk is het lekker als er van Ajax wordt gewonnen, maar dat komt ook omdat dat heel vaak niet het geval is

9 juli 2019 om 21:05

Heb je het interview gezien of überhaupt dit stukje gelezen?
Kelly geeft toch ook aan dat hij uitkijkt naar de wedstrijd tegen PSV, en vooral uitkijkt naar de eerste wedstrijd van het seizoen.
Maw, niet alleen met Ajax bezig.
Wellicht een tegenvaller voor een hoop Ajacieden, hij is niet alleen met Ajax bezig.

Ieren zijn opzich harde werkers. Dus een basisplaats gaat hij wel veroveren denk ik.

Kelly gaat een publiekslieveling worden. wel klein, maar met Fer naast zich heb je vee power. Fer kan dat compenseren. videos van Kelly zijn heel veel belovend

9 juli 2019 om 20:11

Ik zie hem eerst liever zelf een paar wedstrijden voetballen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3341
2.PSV3113
3.Feyenoord2918
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder138
J. ToornstraMiddenvelder133
B. LinssenAanvaller138
J. BijlowKeeper120
L. SinisterraAanvaller124
A. JahanbakhshAanvaller111
C. DessersAanvaller94
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

0 fans
Middenvelder, 26 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 30 november
Scouts van Ajax, Manchester United, Borussia Dortmund, Internazionale, Southampton, Everton en Rangers waren zondag aanwezig bij Charleroi - Anderlecht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren