‘‘Onervaren’ Van Bronckhorst kan Premier League-avontuur vergeten’

Dinsdag, 9 juli 2019 om

Newcastle United zoekt naar een opvolger van Rafael Benítez, die de club vorige maand verliet na een dienstverband van ruim drie jaar. Giovanni van Bronckhorst voldoet echter niet aan het profiel dat is opgesteld door de clubleiding van the Magpies, zo weet de The Chronicle dinsdag te melden. De entourage van Van Bronckhorst liet onlangs de naam van de oud-international van Oranje vallen bij de beleidsbepalers in Newcastle, maar een deal met de clubloze trainer behoort naar verluidt niet tot de mogelijkheden.

Het Newcastle-bestuur zoekt namelijk een manager met aantoonbare ervaring in de Premier League. Gio speelde bij Arsenal al wel in Engeland, maar trainde nog nooit een club aldaar. De nummer dertien van afgelopen seizoen wil een manager aanstellen die het Engelse voetbal van haver tot gort kent en geen tijd nodig heeft om zich aan te passen. In dat kader komt Sky Sports met Steve Bruce op de proppen. De huidige manager van Sheffield Wednesday werd geboren in Newcastle en heeft ruime ervaring opgedaan in het trainersvak. Enige nadeel is dat Bruce ooit manager was van Sunderland, de grote rivaal.

Van Bronckhorst, die na afgelopen seizoen de deur achter zich dichttrok bij Feyenoord, had wel oren naar een avontuur in Newcastle, zo blijkt uit een recent interview van zaakwaarnemer Guido Albers met de The Chronicle. “Ik denk dat iedere trainer ter wereld interesse heeft om aan de slag te gaan in de Premier League. Als een club als Newcastle hem een kans biedt, dan heeft hij natuurlijk interesse. Het is een geweldige club met een geweldige supportersschare. Maar het is aan de club om te beslissen wat ze gaan doen. Giovanni is vertrokken bij Feyenoord. Hij streed met een beperkt budget, maar won wel de Eredivisie (in 2017, red.) terwijl Ajax en PSV meer middelen hebben. Hij had een geweldige relatie met de fans, de spelers, de media en de stad. Hij is klaar voor een nieuwe uitdaging.”

Kort na het vertrek van Benítez deden al verschillende namen de ronde. Zo werd José Mourinho als mogelijke kandidaat naar voren geschoven in de Engelse media. De Portugese oefenmeester is clubloos na zijn ontslag bij Manchester United in december. Ook onder meer Arsène Wenger, David Moyes, Patrick Vieira en Mikel Arteta werden recentelijk in verband gebracht met de vacante managerspositie in het St. James' Park.


Poll

Had jij Giovanni van Bronckhorst wel een goede keus gevonden voor Newcastle United?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door fcb_catalunya)

Maar goed ook, hier moet je als trainer niet in willen stappen. Een eigenaar die geen geld wilt uitgeven, je beste spelers zijn weg. Vrijwel zeker degradatie krijg je op je naam als je in dit wespennest stapt.

9 juli 2019 om 15:27

Ja, ach. Ik vraag me oprecht af in hoeverre clubs op Van Bronckhorst zitten te wachten. Ik vind niet dat hij aantoonbaar heeft laten zien een goede manager te zijn. Ja, ze werden kampioen en dat is zeer knap maar ik heb zoveel twijfelachtige besluiten voorbij zien komen de laatste jaren dat ik ten zeerste betwijfel of hij toe is aan een stap 'hogerop'.

9 juli 2019 om 16:04

Betwijfel ook of het een heel goede coach is, maar zijn cv is natuurlijk wel goed 5 prijzen in 4 jaar als trainer staat gewoon, grote clubs gespeeld, er zijn trainers aan het werk die minder bereikt hebben

9 juli 2019 om 16:18

Clubs kijken niet of het een goede coach is of niet.
Die kijken enkel naar prijzen.
Je hebt maar 1 kampioenschap in een top5 competitie nodig, en je bent je levenlang verzekerd van een baan als coach.

9 juli 2019 om 17:30

Elke coach maakt wel eens rare beslissingen en bovendien zijn de beslissingen van Van Bronckhorst wel uit te leggen. Hij heeft het natuurlijk niet makkelijk gehad bij Feyenoord. De club is inmiddels al een aantal jaren bezig met een korte termijn visie en daar heb je als coach ook last van.

9 juli 2019 om 19:05

Ach als de Boer en Cocu aan de bak kunnen komen moet er ook wel een plekje voor deze jongen zijn toch.

9 juli 2019 om 20:06

@sjonnyvdbeek

ik vind echt dat hij het uitstekend heeft gedaan bij Feyenoord. hij heeft vooral de laatste 2 seizoenen met armoedig materiaal moeten werken maar werd toch steeds overtuigend derde voor AZ

9 juli 2019 om 20:05

@dvv20

wel een beetje vergelijkbaar met de omstandigheden waar onder hij bij Feyenoord heeft getraind

9 juli 2019 om 20:12

Haphap, Feyenoord gaat dit jaar gewoon weer derde worden en als het een beetje mee zit 2e,zit het tegen worden we 4e of 5e.

Misschien maar goed ook, Newcastle is een kerkhof voor trainers. Vraag me af of een 'lieve' man als Gio daar kan overleven. Ik zie hem dan nog eerder slagen bij een club als Barcelona, waar zijn kwaliteiten wel van pas komen. Spelers beschermen, easy going zijn, tussen de groep staan, rust bewaren en altijd een positieve benadering vinden

9 juli 2019 om 16:06

Welke kwaliteiten heeft Gio om Barcelona te laten draaien? De kwaliteiten die jij noemt hebben weinig te maken met goed spel op de mat leggen. Dat lukte hem totaal niet bij Feyenoord en Europees was het helemaal onvoldoende.

9 juli 2019 om 16:39

Dat lukte Rijkaard ook niet bij Sparta. Bij Barcelona moet je vooral managen, want voetballen kunnen ze al. Natuurlijk is het mooi als je zo je stempel drukt als Guardiola, maar in de absolute top gaat het er ook vooral om dat je iedereen tevreden houdt en dat de sfeer prettig is

9 juli 2019 om 17:27

Welke trainer in de afgelopen jaren is het wel gelukt om goed spel op de mat te leggen dan? Dan praat ik niet over de resultaten, maar over het voetbal. Zo vaak heeft Feyenoord nou ook weer niet aantrekkelijk gespeeld in de afgelopen 20 jaar. Met uitzondering van misschien 5 seizoenen door de jaren heen is het toch vaak niet bijzonder aantrekkelijk.

Iedereen zeurt altijd over het feit dat hij geen spelers beter zou hebben gemaakt, maar als je telkens spelers koopt die al op hun top zijn (of erover) zul je ook niet snel spelers beter maken. Ik heb het idee dat velen het beleid van de club verwarren met de kwaliteiten van Van Bronckhorst.

So besef even dat ze 13e waren! Ayozo perez is al weg naar leicester en benitez wil rondon meenemen naar china. Benitez heeft echt het boven het maximale gepresteerd bij newcastle. Het ziet er ook niet echt uit dat newcastle united nu al opzoek is naar vervangers en ik verwacht dat ze gaan degraderen.

Waarom zou een club overwegen om Van Bronckhorst te contracteren?
Het was een zeer goede voetballer, maar op basis waarvan zou je hem als trainer willen hebben?
Ik zie het eerlijk gezegd niet.

9 juli 2019 om 17:23

Met een ervaren tacticus naast zich is Van Bronckhorst een goed uithangbord voor een club. Hij heeft een goede uitstraling en is verbaal sterk, maar hij moet de kneepjes van het trainersvlak op tactisch gebied nog leren.

9 juli 2019 om 17:29

Als je kijkt naar het aantal prijzen wat hij heeft gewonnen, heeft hij geweldig gepresteerd bij Feyenoord. Ik verwacht niet dat Feyenoord de komende paar jaar vergelijkbare ratios kan halen

9 juli 2019 om 18:40

Ik heb sowieso het idee dat mensen het beleid van de club verwarren met de kwaliteiten van de coach. Feyenoord heeft momenteel totaal geen technisch fundament, maar wel word er verwacht dat je dan even de pannen van het dak speelt met aantrekkelijk voetbal.

Ik ben ook nogal benieuwd waar het voor Gio ophoudt. Cocu en de Boer, die in de Gio jaren vaker kampioen werden zijn ook allebei al in het buitenland op hun gezicht gegaan. Dat hoeft uiteraard niks over Gio te zeggen, maar ik vergelijk die drie eigenlijk al een aantal jaren met elkaar. En gek genoeg heb ik in Gio het minste vertrouwen. Ten onrechte ? Ik ben benieuwd.

9 juli 2019 om 17:21

Ik denk niet dat hij het heel veel slechter kan doen in het buitenland. Verder is het voor Van Bronckhorst gewoon een zaak om naar een club te verkassen waar er geen chaos is en waar je niet tegen degradatie speelt. Die fout maakten Cocu en De Boer ook.

Steven Gerrard naar Newcastle en Gio naar zijn oude club Rangers?? Zou denk ik de perfecte club zijn om zijn carrière voort te zetten voor van Bronkhorst.

Dit word zelfde verhaal als Cocu en F De Boer gaat keihard mislukken,leuk en aardig kampioen worden in de micky Mouse leauge

9 juli 2019 om 16:01

@Aruba, Ik vind dat je veel te makkelijk oordeelt over Gio. Geen enkele trainer ter wereld had dit Feyenoord kampioen gemaakt. Er is geen geld en de middelen zijn beperkt. Hij heeft het bij Feyenoord gewoon goed gedaan. Punt.

9 juli 2019 om 16:17

Heeft 1 top jaar gehad daarna keihard gefaald,welke spelers zijn beter geworden onder hem het spel is de laatste jaren super slecht,ze waren meestal in januari al klaar met het seizoen,in dat kampioensjaar zat alles mee zelfde als met Ranieri onder Leicester

9 juli 2019 om 17:18

Je kunt spelers moeilijk beter maken als je telkens spelers haalt die al op hun top zitten. Van Bronckhorst heeft het gewoon prima gedaan met het materiaal die hij tot z'n beschikking had. Meer was er simpelweg niet uit te halen.

Het probleem is dat sommigen bij Feyenoord altijd meer verwachten dan er op dat moment mogelijk is en nu het beleid ze ook allesbehalve windeieren legt, worden mensen als Van Geel en Van Bronckhorst het eerst geslachtofferd door mensen die niets van voetbal weten maar ze wel ontslaan (al is Van Bronckhorst zelf vertrokken).

Gio zou het ook niet redden daar. Heeft bij Feyenoord toch aangetoond niet echt een hele sterke coach te zijn. Maakt vaak dezelfde fouten. Newcastle zou waarschijnlijk degraderen met hem aan het roer.

9 juli 2019 om 18:42

Elke coach maakt fouten, maar welke fouten waren nou echt structureel schadelijk voor Feyenoord en beduidend een slechtere optie dan het alternatief? Bovendien lijkt men te vergeten dat het momenteel allesbehalve makkelijk is om coach te zijn van Feyenoord op technisch en sportief gebied.

9 juli 2019 om 20:09

@arsenallz

wat voor cruciale fouten heeft Gio gemaakt dan. hij heeft vooral de laatste 2 seizoenen gewoon uitstekend gepresteerd door met een armoedig Feyenoord steeds overtuigend derde te worden boven Az

het enige wat ik hem kwalijk neem is de uitschakeling tegen Djnepr. voor de rest heb ik weinig aan te merken op hem

Ik vind Gio een echte gentlemen. Zou het bij elke Nederlandse of Belgische club prima doen. Ik verwacht niet dat hij het in bijv Dld, Eng of Spanje gaat redden. Ik gun hem echter alles. Keurige sympathieke trainer

Het is toch niet te hopen dat Steve Bruce komt! Leuke verdediger destijds, maar totaal geen goede manager. Als hij komt is degradatie een feit! Die man heeft weinig tot niets gepresteerd, alleen een aantal degradaties op zijn conto. Als Ashley echt wilt zieken met Newcastle, moet hij deze man aanstellen

Ach ik weet niet zo goed hoe ik Gio moet beoordelen. Heeft het gewoon heel goed gedaan eigenlijk toch??? Kampioen, paar keer de beker, dat is best heel netjes. Toch zie ik hem vaak fouten maken en denk je ook bij zijn wissels waar hij mee bezig is, maar hij is ook nog een jonge trainer dus zal wel beter worden.
Newcastle is echt geen goede club voor hem, daar moet een trainer met ervaring staan die tegen veel kan.
Trouwens heel jammer he Newcastle op dit niveau, echt een pracht club, St.james Park is een van de mooiste voetbaltempels ter wereld. Hoop dat ze weer hoge ogen kunnen gooien.

Dat je iemand met PL-ervaring (of ervaring in het Engels voetbal) wilt halen, dat snap ik.

Maar dat je weer een eruit pikt uit die trainerscarrousel van oude managers wiens werkwijzen uit de maat zijn, is dan weer humor. Was Sam Allardyce bezig? Of Pardew? Of Pulis? Geen jongere trainer in die lagere divisies die een kans verdient? Tsja, alleen Lampard eigenlijk.


Maar ja, Warnock was eigenlijk manager van het jaar vorig seizoen en Hodgson heeft zich ook staande gehouden bij Palace, al is dat meer dankzij Zaha, dus wie weet, misschien zit ik er zwaar naast en gaat Bruce voor een wonder zorgen.

Hij is gewoon een slechte trainer. Ongelooflijk zo slecht Feyenoord speelde de laatste seizoenen.zeker niet zo'n goede spelers als Ajax of Psv, maar totaal geen lijn in het spel, geen idee erachter, gewoon helemaal niets. Nee, ik vind hem een zeer sympathiek mens, was een goede voetballer, maar als trainer heeft hij het niet.

9 juli 2019 om 20:10

@puistje

hahaha vind je het gek? heb je die armoede gezien waarmee hij moest werken? niet zo raar dat je dan slecht speelt

Ik denk zelf ook dat dit de club voor Gio is. De club heeft inderdaad een ervaren trainer nodig die deze club weer stabiel krijgt. Ik hoop voor hem eraf hij bij een leuke subtopper ergens in Spanje of Italië terecht kan.

Tis maar goed ook totaal ongeschikt als choach geen uitstraling,visie,vriendjespolitiek of geen kennis van kwaliteiten van selectie noem maar op hij moet echt onder aan de ladder beginnen

Is ook een slecht moment om in te stappen bij Newcastle denk ik. Benitez heeft het onderste uit de kan gehaald en was daar ook zo geliefd. Daarnaast is het natuurlijk ook best een personality. Drie keer raden wat van Bronckhorst niet is.

Als ik nadenk waar hij wel aan de slag moet, dan zou ik het ook niet weten eigenlijk. Maarja.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Newcastle United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.Everton30-7
13.Burnley 30-10
16.Aston Villa25-14
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
JoelintonAanvaller241
A. CarrollAanvaller130
D. GayleAanvaller90
Y. MutoAanvaller70
K. DarlowKeeper00
M. DúbravkaKeeper240
R. ElliotKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Newcastle United.

134 fans
Coach, 44 jaar

In de wandelgangen

Zondag 26 januari
Arsenal en Everton hopen allebei James Rodríguez deze maand nog over te kunnen nemen van Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren