‘Goede vriend’ tikt Messi op de vingers: ‘Hij toont hiermee weinig respect’

Dinsdag, 9 juli 2019 om

Lionel Messi werd op de Copa América met Argentinië in een tumultueus duel in de halve finale uitgeschakeld door de latere winnaar Brazilië (2-0). Messi sprak na afloop schande van het optreden van scheidsrechter Roddy Zambrano en de VAR, die in zijn ogen op de hand van de Braziliaanse ploeg waren. De Argentijn was daarnaast zeer kritisch op de CONMEBOL, de Zuid-Amerikaanse voetbalbond en de organisatie van het toernooi in zijn geheel. De sterspeler van la Albiceleste nam zelfs het woord 'corruptie' in de mond, wat weer slecht is gevallen bij Dani Alves, zijn voormalig ploeggenoot bij Barcelona.

Messi, die tot overmaat van ramp een rode kaart kreeg voorgehouden in het duel om de derde plaats tegen Chili na een opstootje met Gary Medel, kreeg al een standje van de CONMEBOL. De voetbalbond van Zuid-Amerika noemde zijn uitspraken 'onacceptabel'. Tite, bondscoach van Brazilië, vond de kritiek van Messi ook respectloos, een mening die dus wordt gedeeld door Alves. “Een vriend heeft niet altijd gelijk omdat hij een vriend is. Je kunt in je emotie altijd iets zeggen, maar dat betekent niet dat je ook gelijk hebt”, zei de rechtsback van de Goddelijke Kanaries tegenover SporTV.

“Op de eerste plaats toont Lionel hiermee weinig respect voor de Braziliaanse selectie. Daarnaast is het respectloos ten opzichte van de vele professionals die veel hebben moeten opgeven om op de Copa América hun droom te kunnen verwezenlijken. Ik ben een vriend die altijd de waarheid zal vertellen. Daarom vind ik het ook niet kunnen wat Lionel allemaal heeft gezegd”, aldus de onlangs bij Paris Saint-Germain vertrokken vleugelverdediger, die in de finale met 3-1 zegevierde tegen Peru.

Alves bracht tevens de transfersaga rondom Neymar ter sprake. De Braziliaanse aanvaller lijkt er alles aan te doen om PSG te verlaten en liet daarom bij de eerste training verstek gaan, tot grote woede van de clubleiding. Er zijn reeds maatregelen aangekondigd tegen de aan Barcelona gelinkte Neymar. Alves springt echter in de bres voor zijn landgenoot. “Als een elftal over Messi of Cristiano Ronaldo beschikt, dan moet alles in dienst staan van die spelers. Voor Neymar geldt hetzelfde, want ook hij is van een ongekend niveau. Een team dat in dienst van hem speelt, krijgt daar heel veel voor terug. Ik geloof er niets van dat dergelijke spelers alleen maar met zichzelf bezig zijn.”

“Toen ik samenspeelde met Messi dacht ik al snel: waarom zou ik er niet alles aan doen om de bal zo snel mogelijk bij hem te krijgen?”, vervolgt Alves zijn relaas. “Hij moet de bal hebben, want Lionel maakt altijd het verschil. Neymar is eenzelfde soort speler. Soms heb ik het gevoel dat alles wat hij doet onnodig wordt uitvergroot. Er is altijd veel kritiek op zijn leven buiten het voetbal en daar kan ik niet zoveel mee. Op het veld is hij juist altijd van grote waarde geweest. Als vriend moet ik ervoor zorgen dat Neymar het maximale uit zijn kwaliteiten haalt.”


Poll

Ben jij het eens met Dani Alves?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door nederland79)

Bij neymar heb ik idd ook het gevoel dat alles 10 keer erger wordt gemaakt. Hij had gister nog feestje met het elftal van brazilie. Psg kan dan toch verwachten dat ie er niet is. Wat betreft messi had ie gewooj gelijk maar hij had zich gewoon moeten inhouden. De scheids op de copa was dramatisch. De halve finale, finale en troots finale waren echt schandalig. Hier moet de bond echt naar kijken

9 juli 2019 om 14:38

Neymar had ook netjes kunnen aangeven bij PSG dat als Brazilië de finale haalde hij later terug komt in goed over leg. Wat Messi betreft ik vind het jammer dat hij zich zo laat kennen want het is natuurlijk een fantastische speler.

9 juli 2019 om 14:42

Volgens neymars vader was PSG wel op de hoogte dat neymar commerciele verplichtingen heeft en dat hij daarom niet aanwezig was.

9 juli 2019 om 22:51

Maar PSG is toch zijn werkgever? Sowieso, hij zat niet bij de selectie, dus dat hij feest viert met die selectie vind ik dan ook wel vreemd. Als hij gewoon vrij zou zijn, geen probleem. Maar zijn werkgever had hem gewoon op zijn werk verwacht. En volgens is hij voetballer, wat dan op de eerste plaats zou moeten staan.

9 juli 2019 om 14:46

Tja, met de geschiedenis van Neymar... elke keer ziek zijn of geblesseerd op de verjaardag van zijn zus.

Verder snap ik wel de woede van Messi opzich ook al heeft bij met Barcelona vaak alles mee gehad (met psg en chelsea bijv). Dit keer is namelijk wel de VAR aanwezig, maar werd het dus niet gebruikt

9 juli 2019 om 15:12

Eerder blessues bedoel je. Tja sommige spelers raken nou eenmaal eerder geblesseerd. Kijk Robben, Braziliaanse Ronaldo. Als of Neymar de belangrijkste wedstrijden niet wou voetballen. Als of die expres de Copa America (wat zijn toernooi had moeten worden) en de knock-out fase van de CL wedstrijden misloopt. Diezelfde Neymar die na de grote 2 nog atlijd de meest indrukwekkende cijfers in de CL en competitie en landvoetbal heeft.

Je kunt zeggen wat je wil over Neymar. Maar je kunt hem niet kwalijk nemen dat die belangrijke wedstrijden mist door blessures. Dat wil geen enkele voetballer. Neymar heeft in grote wedstrijden bijna altijd thuisgegeven. Ik vind zijn interlandcarrierè tot dusver ook een stuk indrukwekkender dan Messi of voorheen Ronaldinho.

9 juli 2019 om 15:23

Hij bedoelt dat hij een blessure gefaked zou hebben om naar de verjaardag van zijn zus te kunnen.

Maar je hebt gelijk, niemand wilt geblesseerd zijn en je kan hem dat niet kwalijk nemen. Aan de andere kant wil je als je club zijnde je elftal niet laten draaien om een speler waarvan je weet dat die nooit een seizoen volmaakt.

Ik vind ook niet dat Neymar het verdient heeft om met Messi en Ronaldo te worden vergeleken...

9 juli 2019 om 15:38

ElPhenomeno

Het eerste deel van je reactie is ijzersterk en klopt vanzelfsprekend. Netjes verwoord maar dan kom je in je 2e passage met:
"Neymar heeft in grote wedstrijden bijna altijd thuisgegeven. Ik vind zijn interlandcarrierè tot dusver ook een stuk indrukwekkender dan Messi of voorheen Ronaldinho."

Dat is natuurlijk grote onzin. Hoeveel finales heeft Neymar al gespeeld? Hoeveel Messi? Juist. Daarbij kunnen we ook gerust stellen dat Messie er persoonlijk voor gezorgd heeft dat ze uberhaubt aanwezig waren op het laatste WK. Ik zal wel.door een Messi bril kijken maar Messi is in alles groter en beter dan Neymar imo.

9 juli 2019 om 14:49

Bij Neymar heb ik ook altijd het gevoel dat alles 10 keer erger wordt gemaakt, wanneer hij weer eens over z'n schouder wordt gestreeld door een tegenstander.

9 juli 2019 om 14:55

Neymar is nog nooit een proffesional geweest zoals messi en ronaldo waarmee die hier vergeleken wordt.

Wanneer zijn messi en ronaldo niet komen opdagen voor trainingen enzo?
Het enige wat je bij die twee hoort is dat ze eerder begonnen zijn dan verwacht.

Messi slaat geen wedstrijden over omdat zijn broer jarig is.

9 juli 2019 om 15:10

Een dag nadat je de Copa America wint moeten trainen bij je club slaat ook nergens op natuurlijk. Waar Messi, Coutinho, Vidal en co allemaal lang vakantie hebben moest Neymar zich de 8ste alweer melden. En dat terwijl hij in de laatste oefenwedstrijd pas geblesseerd raakte en het hele toernooi gewoon zijn team wou supporteren. PSG had zich best wat goulanter kunnen opstellen in dit geval.

9 juli 2019 om 15:15

Heb het niet alleen over dit keer.
Overigens heb ik hem juist verdedigd over dit keer.

Dat neymar niet voor de sport leeft Zoals messi is wel duidelijk

Daarnaast iedere jaar een wedstrijd missen voor de verjaardag van je zus en zo?
Om zulke redenen mag je hem niet vergelijken met messi.

9 juli 2019 om 15:20

Volgens mij is dat gewoon een verzonnen verhaal. Lijkt me sterk dat Neymar een wedstrijd tegen Manchester United of jaar ervoor tegen Real Madrid gaat laten lopen omdat zijn zus in die maand dan toevallig jarig is.

9 juli 2019 om 15:23

Bij barca deed hij het ook. En heeft toenderrijd zelf eenn keer gezegd dat zijn zus heel belangrijk is en dat die altijd probeert om haar verjaardag mee te pakken

Messi geeft geen kritiek op de Braziliaanse selectie. Dat zegt Alves ook niet helemaal goed dan.

9 juli 2019 om 14:27

Het is toch respectloos richting de Brazilianen die hard hebben gewerkt om te winnen om het te laten lijken of ze alleen hebben gewonnen door de scheids?

9 juli 2019 om 15:07

Twijfelachtige rode kaart van Jesus, 3 afgekeurde doelpunten via VAR systeem en een penalty tegen. Nergens lijkt het er op dat Brazilie uberhaupt volledig de scheids mee heeft gehad. Simpelweg thuisvoordeel en meeste kwaliteit gaven de doorslag om dit toernooi te winnen.

9 juli 2019 om 14:40

Dat messi dit zegt neem een stuk glorie van de prestatie van brazilie weg. Dus alves heeft hier gewoon een punt

9 juli 2019 om 18:04

Inderdaad, ik ben mega messi fan maar ben het wel eens met Alves. Messi heeft een punt maar door zijn reactie doet hij afbreuk aan de prestaties van Brazilië. Ik kan het Messi wel vergeven wat ik wel soms jammer vind is het vragen om een kaart. Zo'n grote speler daar passen deze dingen niet bij. Maar ach als dit de enige minpuntjes zijn kan ik het hem makkelijk vergeven. Ik denk dat als hij niet meteen na de wedstrijd was geïnterviewd maar de volgende dag dat zijn reactie veel milder was geweest.

Ik snap niet dat helemaal niemand zich kan verplaatsen in messi. Het is toch niet te geloven welke beslissingen er zijn gemaakt door de arbitrage dit toernooi en dat ook nog eens met een var erbij!

9 juli 2019 om 14:32

Hoge bomen vangen veel wind.
Of messi gelijk heeft wat corruptie betreft weet ik niet, dat moet bewezen worden eerst. Hij zei het op een moment dat die emotioneel was en had beter geen interview kunnen geven totdat zijn hoofd koel was.

Maar goed aan de andere kant. Ik weet dat vele het hier waarderen als je zegt wat je denkt en al dat soort onzin en toch kunnen ze het bij die kleine niet waarderen.

Laten we eerlijk blijven. Messi had het niet zo moeten roepen.
Hij had gewoon moeten zeggen. Ik accepteer de medaille niet omdat ik niet eens ben met de beslissingen van de scheidsrechters.

9 juli 2019 om 17:53

Of het invloed heeft gehad op het toernooi laat ik even in het midden, maar dat er sprake is van grootschalige corruptie op dat continent, is een gegeven.
Waarom er weinig tegen gedaan wordt? Waarom de media hier niet meer mee bezig is? Of de juridische wereld? Of de politieke? De ene hand wast de andere. Zo simpel ligt het.

10 juli 2019 om 08:20

Oh jee, omdat heilige Messi niet een toernooi kan winnen,gaan we ff een hele continent als corrupt beschouwen. Waar baseer jij dat op dat het een gegeven is en dan vooral tijdens dit toernooi of is het je morele westerse superioriteit gevoel. Corruptie heb je overal ter wereld en als Barca mag fan mag je zeker niet klagen want hoe vaak zijn hun niet geholpen door de scheidsrechters.Messi is gewoon crybaby eerst stopte hij en nu gaat huilen en hypocriet lopen doen. Fifa houdt van Messi,kijk alleen maar hoe Blatter Messi adoreerde en Ronaldo zgn te kijk wilden zetten tijdens een speech. De gouden bal die hij in 2010 won was volledig ten onrecht en 2014 speler van het toernooi ook belachelijk en nu komt hij huilen.

9 juli 2019 om 14:37

Ik heb weinig beslissingen gezien tegen Argentinië. Er wordt harder gespeeld in Amerika dat is een feit. Daar is er nog wel mannelijk voetbal. De rode kaart had niet gehoeven maar al dat drama tegen brazilie was nergens voor nodig want dat was gewoon een harde wedstrijden en aan beide kanten slecht gefloten.

9 juli 2019 om 14:41

Harde wedstrijd klopt. Alleen die overtreding van arthur op otamendi waar de bal niet eens is kan echt niet. Zelfs niet met de hardheid van de copa america.

9 juli 2019 om 14:48

Naja Argentinië had wel gewoon 2 keer een penal moeten krijgen tegen Brazilië

9 juli 2019 om 15:06

Brazil had er ook 1 moeten krijgen en Argentinië had ook prima een rode kaart kunnen krijgen.

9 juli 2019 om 15:07

Er wordt een blok gezet. Otamendi zocht Arthur op die zich schrap zetten. Het was niet dat Arthur een duwende beweging maakte of beuk uitdeelde oid. Het was Otamendi die op volle snelheid tegen Arthur aanliep.

9 juli 2019 om 15:19

Tja in Zuid Amerika wordt niet voor elk kleine overtreding meteen gefloten. Dat in Europa alles keurig volgens het boekje gaat is algemeen bekend. Maar hoe vaak wordt er wel niet geklaagd over dat in Nederland bij elke kleine overtreding al gefloten word. In Zuid Amerika is het algemeen bekend dat er hard gespeeld wordt. Uruguay, Chili, Argentinie zelf en Venezuela zijn daar perfecte voorbeelden van.

Dat Messi het alleen in een fysiek zwakke Liga kan met allemaal technisch vaardige spelers is knap, maar bij Argentinie worden er andere dingen gevraagd. Ik snap ook niet waarom hij steeds ballen van de verdedigers komt halen. Dat is zijn rol niet. Natuurlijk lopen er geen Xavi en Iniesta rond. Maar Messi had zijn energie beter voor aanvallende acties kunnen bewaren. Je ziet een Neymar of Cristiano dit ook niet doen. Vooral Cristiano wacht gewoon zijn momenten af.

Bij Barcelona heeft die te maken met een ingespeelde ploeg. Dat is landenvoetbal nooit het geval. Je speelt maar enkele keren samen in een seizoen. Ik vind het daarom ook geen echte leider. Al vind ik het wel mooi om te zien dat die wat woede in zijn uitspraken uit. Een echte kampioen is namelijk ook gewoon boos als die niet wint. Hopelijk voor Messi snoert die veel mensen over 2 jaar de mond. Hij hoort tenslotte gewoon bij de grootsten aller tijden.

9 juli 2019 om 14:47

Omdat dit soort uitspraken op enkel aannames gebaseerd zijn. Volgens mij zijn er weinigen die kunnen ontkennen dat de scheids Argentinië tegen zat.. Maar het was echt niet genoeg om dit soort uitspraken te doen in mijn optiek. Vanuit frustratie zegt of doe je vaak dingen waar je later van denkt: had ik dat maar niet gedaan... Maarja, "wie zijn billen brandt....

9 juli 2019 om 15:08

Argentinie dat zelf een penalty kreeg tegen Qatar en voor de rest nauwelijks rare beslissingen tegen of mee heeft gekregen in mijn optiek. Tegen Chili is een spek en bode wedstrijd waar in mijn optiek beide spelers gewoon geel hadden moeten krijgen in plaats van rood.

9 juli 2019 om 17:21

Hahaha @deveste kom op hoor, Messi is in de voorbijgane topics door enorm veel mensen beschermd en gelijk gegeven, niet doen alsof iedereen tegen messi is o

9 juli 2019 om 17:55

Natuurlijk kunnen mensen zich wel verplaatsen in Messi, maar die mensen weten ook dat Messi altijd z'n mondje dichthoudt als het in zijn voordeel is. Dat een scheidsrechter een keer slecht fluit, wil niet direct zeggen dat er sprake is van corruptie en zeker niet in de mate waarop Messi het wil doen geloven.

Messi is ook maar een mens hoor die heeft ook wel eens emotie zat nog vol adrenaline van de wedstrijd toen hij kritiek uitte . gebeurt zo vaak maar als Messi het eens doet gaan ze overdrijven

Ik vind dat spelers ook gewoon eerlijk hun mening mogen geven. Het slaat nergens om een speler te schorsen als iemand wat negatiefs zegt over de scheids. Eerst met Neymar en dat CL gebeuren en nu met Messi. Of moeten we een trainer ook gaan schorsen als die zijn spelers afkraakt in de media? We leven niet meer in 18de eeuw.

Wel vind ik de kritiek van Messi zwaar overdreven en ook op weinig suggesties gebaseerd. Ik snap zijn frustratie, maar als je de beste voetballer van de wereld bent moet je niet zulke dingen gaan roepen in mijn optiek. Hij had beter de bondscoach bij de kloten kunnen pakken en aangeven dat zon Dybala gewoon moet spelen. Ik kan me ook niet voorstellen dat Messi liever met zon Acuna speelt.

En daar is de volgende voetballer. Bakken met geld op de bank, de mooiste baan ter wereld, ze kunnen doen en laten wat ze willen...En wat doen ze... zich druk maken om respect. Lekker boeiend wat iemand anders zegt of denkt. Ga lekker van je leven genieten. Er zijn altijd mensen die een titel onterecht vinden, fijn voor ze. En door

9 juli 2019 om 15:22

Het zijn absolute topsporters. De reden dat ze zo ver zijn gekomen is omdat ze om meer geven dan alleen het geld.

9 juli 2019 om 17:57

Of gewoon een natuurlijk talent hebben en daardoor excelleren. Niet elke profvoetballer leeft voor z'n sport en sommigen worden ondanks dat toch erg succesvol.

9 juli 2019 om 18:04

Ik denk dat we kunne veronderstellen dat messi en alves dat wel zijn . Daar gaat het namelijk over hier.

10 juli 2019 om 09:24

@bf1994 ja dat is prima, maar dan hoef je je nog niet druk te maken om elke mening en al helemaal niet te zeuren om respect. Wat heb je daar aan.

Er kijken tig miljoen mensen naar de copa...tig miljoen meningen.
Maar 1 beker en die heeft Brazilië. Ga van je overwinning genieten en vier het met de mensen die blij zijn voor je

9 juli 2019 om 15:22

Het zijn absolute topsporters. De reden dat ze zo ver zijn gekomen is omdat ze om meer geven dan alleen het geld.

Tjah, ze hebben een elftal gemaakt van de slechtste spelers. Ze zouden eens een lijstje maken van de scheidsrechters en hun prestaties. Met de var kunnen ze het blijkbaar nog niet voor elkaar krijgen. Maar Messi artikels leest beter, verkoopt beter en dat is begriipelijk. Hij heeft zijn mening, en dat is alleen maar goed. Een tijd terug was ie te braaf, nu moet ie weer zijn mond houden volgens een groep mensen. Toch raar wel dat er altijd wel iets is.

9 juli 2019 om 18:00

Dat is natuurlijk wel erg kort door de bocht. Als een Medel met dat soort uitspraken kwam, hadden mensen ook ongetwijfeld dezelfde mening over dergelijke uitspraken. De speler heeft nu z'n zin: Het gaat meer over de uitspraken dan de prestaties en het vertoonde spel dat overigens al jaren zeer matig is bij Argentinie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Brazilië

FIFA ranking: 2
196 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Brazilië4130
2.Uruguay3112
5.Peru261
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Zuid-Ame...
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Brazilië.

228 fans
Verdediger, 36 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 20 september
Sadio Mané kan een nieuw contract tot 2025 tekenen bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren