‘Adrián Dalmau wijst buitenlandse clubs af en blijft in de Eredivisie’

Dinsdag, 9 juli 2019 om

Adrián Dalmau vervolgt zijn loopbaan bij FC Utrecht, zo meldt De Telegraaf. De spits komt over van Heracles Almelo en wordt dinsdag gespresenteerd bij de club uit de Domstad. Met de komst van Dalmau troeft Utrecht verschillende clubs uit het binnen- en buitenland af. Na Adam Maher en Václav Cerny wordt de Spaanse aanvaller de derde belangrijke aanwinst deze transferzomer.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door hafctom1993)

Utrecht is lekker bezig, benieuwd of ze Feyenoord en az onder zich kunnen laten.

9 juli 2019 om 11:16

Dalmau zat vaak op de bank, zal wel niet zomaar wezen. Hoe hij deze transfer heeft "bedongen" verdient ook niet de schoonheidsprijs. Nou ja, succes ermee

9 juli 2019 om 11:24

Vaak op de bank zitten en dan alsnog 19 goals maken bij een club al Heracles. Moet je nagaan als Utrecht hem vertrouwen gaat geven.

9 juli 2019 om 12:26

Had dit antwoord wel verwacht. Veelal intikkers, veel plezier met deze jongen. Hoop dat ie dit keer niet in een Utrechts ziekenhuis te vinden is als ie weer weg wilt.

9 juli 2019 om 21:18

@Harecles: Iemand is een beetje zuur en teleurgesteld. Misschien is het allemaal niet zo mooi gegaan (ik lees dit nu voor het eerst), maar ga nou niet net doen of die jongen er geen pepernoot van kan.

9 juli 2019 om 11:26

Ben ook benieuwd. Maar moeten de aankopen ook niet overschatten. Cerny zelden wat laten zijn op hoog niveau en bij jong Ajax ook niet heel goed, veel geblesseerd ook. Maher tja voor Utrecht prima maar ook afwachten wat die gaat laten zien. Dalmau prima seizoen gehad en weet bijna zeker dat die buiten de eredivisie mislukt. Nu die blijft in NL maakt die vast zijn doelpunten. Al is dat het probleem niet bij Utrecht. Met Kerk en Venema heb je prima aanvallers. Ik zou toch snel een verdediger halen.

9 juli 2019 om 11:52

Prima aanvallers die gezamenlijk nog niet eens zoveel scoren als Dalmau. Snap wel dat Utrecht ook een scorende spits nodig heeft.

9 juli 2019 om 11:50

Ja dat zeggen we elk jaar. Uiteindelijk wordt feyenoord gewoon 3de.

9 juli 2019 om 11:58

Mag ik je glazen bol lenen?

9 juli 2019 om 12:22

Laatste 10 jaar is Feyenoord 5x in top 3 geeindigd. Zo 'gewoon' is het inderdaad niet meer 50/50 gevalletje.

9 juli 2019 om 12:16

Ben vooral benieuwd (en hoop) dat ze zicht kunnen kwalificeren voor de Europa League. Als dit team met deze spelers gaat lopen en daar geloof ik met VD Brom wel in, dan zouden ze best wat punten kunnen gaan verzamelen.

Ik weet niet of ik die gast nog zou willen na die hele toestand (als Utrecht zijnde). Als ie straks niet meer wil spelen regelt hij een doktersafspraakje.

9 juli 2019 om 10:58

Ik begrijp je mening. Echter is het wel zo dat elk verhaal twee kanten heeft, en wij dus niet exact weten wat er speelde tussen die twee. Al om al is het en blijft het een gok. Daarnaast staat Utr ook bekend met het aantrekken van spelers met een rugzakje

9 juli 2019 om 11:23

Het is in ieder geval wel duidelijk dat die ziekenhuis foto in scene gezet is. Dat vind ik persoonlijk toch echt een erg moreel foute manier van handelen, wat het verhaal verder ook is.

9 juli 2019 om 21:02

Utrecht bekend voor het aantrekken van spelers met een rugzakje? Laat mij niet lachen, bij jongens die al een beetje lastig doen, meteen verbannen? Dat noem ik niet bekend staan om spelers met een rugzakje bekend staan.

Een ziekenhuis foto "stagen", de opendag voorbij laten gaan, weigeren oefenduels mee te doen of je gezicht erbij te laten zien. Ik verwacht dat dit weer zon Tannane verhaal wordt bij jullie.

Lijkt erop dat Utrecht goede zaken doet. Maher, Cerny en Dalmau zijn op papier hele goede spelers voor een club als Utrecht. Ben benieuwd of ze ook zo mooi gaan voetballen als AZ, met Van den Brom. Zou zomaar een verrassing kunnen worden komend seizoen.

Utrecht begint een heerlijk team te vormen voor ED begrippen! Met Maher, Cerny, Dalmau, Lonkwijk en de rest van het team, verwacht ik een leuk seizoen!

Dit is echt top voor Utrecht. Ze zijn echt lekker bezig met oa Maher, Cerny en Dalmau. Ik verwacht dat Utrecht boven AZ eindingd en mee kan doen om de 3de plaats

9 juli 2019 om 11:06

Klinkt misschien leuk op papier deze namen maar Koopmeiners, Stengs en Boadu zijn waarschijnlijk gewoon beter op het veld. Ik verwacht dat AZ 3e of 4e wordt. En Vitesse 5e en Utrecht of Heracles daar weer achter.

9 juli 2019 om 11:13

Vitesse zie ik niet zomaar vijfde worden, tenzij al die huurlingen het ineens op hun heupen beginnen te krijgen. Maar voor de rest is het allemaal matig en gaan ook veel sterkhouders weg.

Zo ! Deze zag ik niet aankomen. Gewoon een spits die er meteen staat. Er zeker een aantal inlegt en ook niet blessure gevoelig is. Ik denk dat John hier toch wel een mooi team mee moet kunnen smeden. Het gevoel is (nu) goed.

9 juli 2019 om 11:12

Hij krijgt van een teamfoto al last van zn hart hoor dus heel blessuregevoelig😂😉

Dat zou zeer eigenaardig zijn. Dalmau is al 25, speelde pas 1 jaar op het hoogste niveau, raakte bij Heracles vaak ook wedstrijden geen bal en bovendien hebben wij met Venema, Bahebeck en Makienok al drie centrale spitsen beschikbaar voor 1 plek in de 4-3-3.

Ik kan geen touw vastknopen aan het technisch 'beleid'. We hebben niet 1 linksbenige centrale verdediger, slechts 1 linksback beschikbaar, de enige serieuze back-up voor Janssen en Bergstrom is van den Maarel, er is geen ervaren reservekeeper, we hebben nu 3 nummers 6 (strieder, Overeem en Maher), een 'echte' rechtsmidden is er ook niet, scorend vermogen op het middenveld ook niet (emanuelson, Maher, Overeem, Gustafson, Lonwijk zijn geen doelpuntenmakers) en er is niet 1 linksbenige linksvoor voor in de 4-3-3.

Het geld is uitgegeven aan een overbodige spits (dalmau), een jongen van 21 uit de KKD divisie met blessurehistorie (cerny) en een overbodige 6 (maher). Van de drie top-15 duurste aankopen aller tijden van Utrecht die vorig jaar zijn gehaald zitten er straks 2 van de 3 op de bank (overeem, Gustafson of Bahebeck). Het is onnavolgbaar....

9 juli 2019 om 11:06

venema heeft nog weinig laten zien, over bahebeck en makienok ga ik niet eens een uitspraak doen. vind het een prima aankoop net als cerny. vind je toch erg negatief op elk bericht Gibson gaat de laatste jaren toch juist uitstekend met fcutrecht

9 juli 2019 om 11:14

Het gaat dankzij het uitmuntende werk van de heren van Schaik, ten Hag en Bleuming zeker uitstekend de laatste jaren. Zaak is echter wel om het fundament onder dat uitstekende werk zorgvuldig te bewaken. En juist daar zie ik al tijden grote scheuren ontstaan...ten Hag en Bleuming zouden nooit zo'n Dalmau (geen topsportmentaliteit, forceert een breuk bij Heracles) gehaald hebben.

Het is in mijn beleving slechts een kwestie van tijd totdat het mis gaat en we weer afglijden met dit aankoopbeleid van Zuidam. Een blik op de totale onbalans in de selectie zegt op zich al genoeg...

9 juli 2019 om 11:17

met bahebeck en makienok heb je natuurlijk 2 erg blessure gevoelige spelers, dus snap de komst van dalmau wel. en de transferperiode is nog niet over, misschien komt vorm nog terug, en wordt er nog wel een verdediger gehaald,
je vergeet vd streek in je betoog, toch een redelijk scorende middenvelder.
denk dat vd brom echt wel weet wat hij doet en wil.

9 juli 2019 om 11:21

Een nieuw stokpaardje? De top... duurste aankopen? Lijkt me wat lastig vergelijken gezien het historische verschil in waarde. Ik kocht 20 jaar geleden een pakje Marlboro voor omgerekend €1,25.... Iedereen is positief over onze aankopen behalve onze van Schaik adept Gibson. Gewoon lekker blijven mekkeren jochie....en elk seizoen krijg je weer ongelijk...

9 juli 2019 om 12:07

Feiten zijn feiten. Bahebeck, Overeem en Gustafson behoren tot de top-15 duurste aankopen aller tijden in onze clubgeschiedenis. Die realiteit en waarheid kan misschien wat ongemakkelijk voor je voelen (omdat je weet dat ik gelijk heb en minimaal twee van deze drie vorig jaar gehaalde duurste aankopen ooit nu al op de bank terecht komen), maar dat verandert verder niet zoveel aan de zaken zoals ze zijn.

Een pakje Marlboro kostte in het jaar 2000 overigens Fl 6,60, oftewel € 3,00. Ook hier lijkt de perceptie ietsjes vertroebeld. ;-)

9 juli 2019 om 12:12

@gibson, wie zegt dat die spelers op de bank komen? Dat is allemaal nog maar afwachten hoor wie er gaan spelen en daarnaast heb je altijd te maken met blessures etc dus een brede selectie hebben voor de start van de Europese campagne js gewoon een goede zaak. Wellicht vertrekken er nog spelers aangezien het nog vroeg in de transferwindow is

9 juli 2019 om 12:33

Je hebt niks aan een brede selectie voor de Europese campagne, die normaliter in juli begint en augustus weer klaar is. Laten we realistisch zijn. Normaliter halen wij de groepsfase niet. Als je dan wã©l inkoopt voor de Europese campagne met de groepsfase als doel, dan moet je uiteraard ook op Europees niveau inkopen. Kwaliteit die er direct staat. En dan kom je natuurlijk niet bij spelers als Cerny, Dalmau, Lonwijk en die in Duitsland gehuurde vogel uit...

Verder speelt van den Brom altijd 4-3-3 en kunnen wij dus toch maar echt 3 van onze 9(!) middenvelders opstellen. Als je positioneel kijkt (met name naar de balans op je middenveld) en cijfermatig rekent, dan kan het niet anders dan dat er meerdere top-15 duurste aankopen in de geschiedenis van onze club op de bank gaan belanden. Simpel zat. En dat is natuurlijk wel heel bizar voor een club met jaarlijkse miljoenentekorten. Een duidelijk signaal dat het goed mis zit in ons technische hart...

En waar het bataljon aanvallers en peperdure middenvelders aanzwelt, hebben we nog altijd:

1) geen fatsoenlijke linksback (alleen Guwara)
2) geen reserve linksback
3) geen enkele linksbenige centrale verdediger
4) geen ervaren reservekeeper
5) alleen vd Maarel als back-up voor Janssen en Bergstrom centraal achterin...
6) geen enkele 'echte' rechtermiddenvelder
7) alleen vd Streek op het middenveld die goals kan maken
8) geen enkele speler met vechtmentaliteit op het middenveld, alleen waterdragers...

Totaal verkeerd ingekocht dus! Juist voor de Europese campagne. De basis van voetbal is je verdediging. Zeker Europees! Succes, met Jenssen, Guwara, Janssen, Bergstrom en Klaiber achterin, eigenlijk alleen Maarel als vervanger voor de linksback, LCB en RCB positie, en een ventje van 19 als reservedoelman.

Een linksbenige vleugelaanvaller om onze 4(!) spitsen voor die ene positie te bedienen hebben we ook al niet, net zoals we ook geen echte rechtsmidden hebben. Het is een ondoordacht rommeltje.

9 juli 2019 om 12:44

Europees niveau inkopen? Waar wil je spelers als utrecht zijnde vandaan halen die het Europese niveau hebben... we hebben niet zomaar een paar miljoen liggen om spelers van Europese subtoppers te kopen hoor. Daarnaast zijn de 9 middenvelders die jij telt bijna allemaal op meerdere posities inzetbaar, denk aan vd streek die ook voorin kan spelen, emanuelson die als linksachter backup kan spelen, een strieder die vorig jaar bijna nooit een voldoende haalde en een gustafsson van wie men zich dat hij nog zal vertrekken.. t seizoen is nog niet begonnen of het is volgens jou al een mislukt seizoen door slechte aankopen

9 juli 2019 om 13:00

Deze man neemt niemand op welk forum dan ook serieus joh. Het maakt helemaal niks uit wat of wie wat bij Utrecht doet. Gibson krijgt het altijd voor elkaar om het negatief te belichten. We presteren al jaren naar behoren en inkoopbeleid is boven gemiddeld. Ik heb zin in het seizoen.

Het publiek riep vorig jaar al om Venema prima spits en veel gescoord maar had gehoopt dat Utrecht deze jongen de kans zou geven. Je hebt Babecheck en Makienok later in het seizoen jaar ook nog.

Weer een geweldige aankoop van Utrecht. Een ideale spits in het nieuwe 4-3-3 systeem. Een doelpuntenmaker die vaak op de goede plaats staat en altijd dreiging brengt. Weer een enorme verbetering ten opzichte van Dessers. Wat een vakman is die Zuidam!

Vreemde transfer, begreep juist dat Vd Brom vorige week een veto had uitgesproken tegen Dalmau? Vraag mij af of hij wel serieus word genomen bij FC Utrecht.. deed het niet onaardig bij ons, veel van zijn goals waren intikkertjes. Na het gezeur afgelopen tijd rond hem ben ik hem liever kwijt. Succes Utrecht, wie weet..

Utrecht idd lekker bezig. Als ik dat vergelijk met mijn clubje, fcg....wat een wereld van verschil. Ben jaloers

9 juli 2019 om 11:21

FC Groningen heeft meer tijd dan FC Utrecht om de selectie samen te stellen. FC Utrecht moet over twee weken al aantreden in de Europa League.

Als Heracles supporter zou ik dit zeer triest vinden, eerste geruchten op Heracles supporterssites door doorgaans goed geïnformeerde mensen was dat hij ongelukkig was in Nederland en terug richting Spanje wou, als hij nu naar Utrecht gaat zou dat toch wel zielig zijn om daar zo'n heisa van te maken met teamfoto etc. Komt op mij nu dus meer over dat het hem alleen maar om zn salaris gaat terwijl Heracles hem de kans heeft gegeven om van het 3e niveau in Spanje zich hier te bewijzen en ze dan zo naaien zou echt niet professioneel zijn. Ik gun Utrecht het beste net hem (als ze maar genoeg betalen😉) maar ik hoop dat dalmau mooi ongelukkig op de bank komt te zitten.

9 juli 2019 om 11:27

Of Dalmau een basisplaats krijgt zal voor een groot deel afhangen van de fitheid van Bahebeck. Die is veel beter dan Dalmau, maar vooralsnog vooral vaak ziek, zwak of misselijk.

Een andere optie is dat Kerk weggaat, waardoor Dalmau in de spits kan spelen en Bahebeck op rechts.

Als Zuidam zo doorgaat, dan is hij straks ook nog weg met de spelers zoals Maher en Cerny die hij heeft gehaald 😉. Verricht echt uitstekend werk!

9 juli 2019 om 11:28

Zal als ik jou was niet te vroeg juichen. Al deze spelers zijn niet de personen die een team op sleeptouw neemt. Maher is een meevoetballer en maakt je team niet beter. Cerny en Dalmau zijn momenten voetballers die hele goede periodes afwisselen met hele slechte.

Waarom zou een andere Eredivisieclub in zee gaan met een weigerde profvoetballer, die een transfer wilt doordrukken en daarvoor niet schuwt een scene te maken van een ziekenhuisopname?

Wat mij betreft heeft deze speler al zijn respect overboord gegooid. Misselijkmakend.

9 juli 2019 om 21:07

Dat dus, en zeker een FC Utrecht, die al meerdere malen (volgens mij) heeft bewezen niet met dit soort types om te kunnen gaan, meest recente voorbeeld Tannane, zeker niet de makkelijkste, maar zodra die ook maar iets uit de pas loopt, een verbanning naar het 2de en geen kans meer geven in het eerste? Ik zie Dalmau er zo achteraan gaan.

Ik hoop dat VD Brom het snel op de rit heeft en het voor elkaar krijgt om het hoofdtoernooi van de Europa League te halen. Het zou mooi zijn wanneer Nederland minimaal net zoveel punten als afgelopen seizoen weet te scoren, en het liefst een paar meer. Dat moet dan wel door wat meer clubs gebeuren en niet alleen door Ajax en Psv.

Geen idee of Utrecht hier zo goed aan doet, Dalmau heeft een goed seizoen achter de rug. Alleen moet ik gelijk denken aan Johnson die na een goed seizoen Ado inruilt voor Az en geen bal meer raakt. Het blijft natuurlijk een gokje wat je als club neemt. Vooral als er een hoog prijskaartje aanhangt ( meer dan een miljoen?). Voor de rest begint een Utrecht een leuke selectie te krijgen met aankopen als Maher en Cerny. Alleen zie ik mensen reageren die denken dat Utrecht met AZ en Feyenoord mee kunnen strijden maar dan mag je nog wel wat meer aankopen gaan doen. Je hebt geen normale linksback, je centrale duo is degelijk maar daar achter komen twee jonge jongens en vooral een matige Keeper met Jensen. Je moet voor plek 5 gaan en met hopelijk een goeie loting kan je de EL groepsfase halen maar dat wordt ook lastig met clubs die je in de 3e en 4e ronde kunt loten.

9 juli 2019 om 11:52

Ik denk dat het prijskaartje voor Dalmau wel meevalt, omdat er sprake is van een ruil met bijbetaling door FC Utrecht. Ik gok (maar dat is nergens op gebaseerd) dat FC Utrecht hooguit vijf of zes ton heeft betaald (plus Dessers).

Pff als je vergelijkt hoe actief Utrecht is op de markt ten opzichte van az, baart het me wel zorgen. Wij hebben nog steeds geen normale CV gehaald, terwijl Utrecht 3 echte topversterkingen haalt, waarvan een zelfs onze sterspeler was. Doen ze goed daar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Vitesse3310
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. van RooijenAanvaller10
J. HouwelingKeeper00
D. JensenKeeper00
T. NijhuisKeeper00
M. PaesKeeper180
J. ZoetKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

3 fans
Aanvaller, 25 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Heracles Almelo 19 12 0 0
2018/2019 FC Utrecht 15 5 1 0
2017/2018 FC Utrecht 32 9 3 0
2016/2017 NAC Breda 36 22 8 0
2015/2016 Lokeren 11 0 2 1
Laatste voetbalnieuws

FC Emmen dankt VAR tweemaal na krappe zege op Heracles Almelo

FC Emmen heeft zondagmiddag met een 1-0 zege op Heracles Almelo uitstekende zaken gedaan in de strijd tegen degradatie. De formatie van trainer Dick Lukkien sloeg kort voor rust keihard toe,...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 21 januari
Juventus en Barcelona onderhandelen nog altijd over een ruildeal met Ivan Rakitic en Federico Bernardeschi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren