‘Verkeerd beeld’ over Ajax-aanwinst: ‘Ik vind het een fantastische gozer’

Dinsdag, 9 juli 2019 om

Quincy Promes keerde deze zomer terug bij Ajax na dienstverbanden bij Haarlem, Go Ahead Eagles, FC Twente, Spartak Moskou en Sevilla. Sonny Silooy, voormalig jeugdtrainer van Promes, zegt dat de Amsterdammers uitstekend hebben gehandeld met het strikken van de international. “Wat over hem geschreven wordt in de kranten is mis”, zegt de oud-voetballer in gesprek met Ajax Showtime.

Silooy memoreert dat Promes bij Ajax een jongetje was die een stempel op de kleedkamer drukte. “Hij was niet vervelend, helemaal niet, maar wel een jongen die een mening had. Hij durfde wel wat te zeggen en daar houd ik wel van eigenlijk. Hij vroeg ook alles en hij was altijd bezig om beter te worden”, aldus Silooy, die aangeeft dat er een verkeerd beeld bestaat over Promes.

De aanvaller is volgens Silooy namelijk helemaal geen moeilijke jongen. “Hij is een nette, welbespraakte opgevoede jongen door zijn ouders. Ik zat ook kort op hem. Ik vind het een fantastische gozer. Hij is eerlijk en oprecht.” De oud-verdediger geeft wel toe dat andere trainers wellicht een andere mening hebben over de 27-jarige buitenspeler.

Silooy zegt dat Promes misschien wel een leidende rol bij Ajax kan oppakken. “Dat kan hij met zijn uitstraling en kennis. Het is een jongen van de straat die bij Ajax is begonnen. Ben ik ook even blij dat hij bij mij is begonnen. Ooit zal ik hem wel zien bij Ajax, dan gaan we even gezellig babbelen. Ja, daar kijk je dan wel naar uit. Dat heb je als een bepaalde band hebt met zo'n speler.”


Poll

Een goede aankoop van Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door gloryunited)

Hij laat twee kanten zien. Soms netjes rustig redelijk weloverwogen en soms met zijn gebaartjes het geld een beeld dat mensen minder aanspreekt. Maar het gaat om zijn prestaties wat hij verder doet is toch aan hem. Ik zie hem de eredivisie aardig kapot spelen.

9 juli 2019 om 09:01

Dat strooien met geld toentertijd was idd niet handig. Vlgs mij heeft ie dat later zelf ook toegegeven. Jeugdzonde... :-) Ik vind t wel n grappig kereltje. Hopelijk gaat ie mooie dingen laten zien komend seizoen. Snelheid, diepte en bravoure heeft ie in elk geval mee.

9 juli 2019 om 10:25

Precies. Is makkelijk oordelen vanaf hier maar ik denk dat aardig wat jochies van 20 zich het hoofd op hol zouden laten brengen als ze ineens miljonair werden.

Komt in interviews inderdaad wel vaak over als een nette jongen met manieren, vaak interviews gezien dat hij de journalist gewoon met u aansprak.

Echter speelt er hier ook wel mee hoe hij zich verder op social media profileert waardoor mensen een bepaald idee krijgen maar dat is al snel als je in Nederland niet aan de saaie eenvoud voldoet. Prima kerel volgens mij een eigen mening heeft maar daar is niks mis mee.

Denk dat hij bij Ajax een prima rol kan vervullen als buitenspeler die toch wel over redelijk rendement beschikt, je krijgt er gewoon nog meer opties bij daar lijkt me niks mis mee.

9 juli 2019 om 09:01

Ik heb deze speler zelden zien spelen, maar als ik zo lees, past hij uitstekend bij Ajax. Beetje Amsterdamse bluf, niets mis mee.

9 juli 2019 om 14:50

Ik denk overigens niet dat mensen hem echt op z'n gedrag beoordelen. Ik lees in ieder geval zelden tot geen reacties over het gedrag van Promes. Veruit de meeste kritiek op Promes gaan over zijn prestaties en niveau in Oranje.

Het interesseert me niet wat hij buiten het veld doet. Op het veld moet Promes het laten zien. Horen we ook minder klachten over bromsnor die denkt alles beter te weten. Eens zien of hij belangrijk kan zijn. Topaankoop of gewoon een goeie aankoop. Aan Promes om het AS seizoen het te laten zien.

9 juli 2019 om 10:22

@badceo

ik vind het gewoon een goede speler maar laten we niet vergeten dat voor Promes bij Ajax tekende een heel groot deel van dit forum ook dezelfde mening had als bromsnor en Promes ook maar een matige speler vonden.

Derksen gaat dan misschien minder mee in het opportunisme dan een gemiddelde supporter en blijft bij zijn standpunt en dat mag. Promes is nu toch niet opeens een hele andere speler nu hij bij Ajax tekent dus waarom zou Derksen zijn mening dan moeten bijstellen opeens? hij vind het een matige speler en dat mag hij vinden. of hij uiteindelijk gelijk of ongelijk heeft dat gaan we aankomend seizoen zien

ik zelf denk dat hij wel van meerwaarde voor Ajax gaat zijn overigens

9 juli 2019 om 15:48

Bromsnor heeft gewoon gelijk. Bij Oranje erger ik me vaker aan hem dan dat ik denk dat het doe top speler uit Rusland is. Bij Sevilla ook niet echt spectaculair. Het zal een goede jonge zijn en slim. Maar niet slim genoeg om kritiek te negeren gezien zijn domme uitspraken op kritiek op hem gegeven door de bromsnor.

9 juli 2019 om 15:58

Nee, jij vindt dat Bromsnor gelijk heeft, da's een mening en geen feit. Voor anderen dan jij... Bij Sevilla niet spectaculair omdat ie niet op zn eigen positie staat; Tadic of Neres ga je ook niet als back het veld in sturen...

In Rusland topscorer en 2x speler van het jaar geworden. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik daar niets van gezien heb, maar volgens mij kun je dan best wel wat. Wat oranje betreft kan ik met je meegaan, daar heeft ie vooralsnog geen onwisbare indruk op mij gemaakt. Maar ik denk dat deze jongen een meerwaarde is voor Ajax en ik kijk er naar uit om 'm te zien knallen.

9 juli 2019 om 17:06

Het is ook een mening dat ik het met Bromsnor eens ben. En ik zeg ook in NL elftal zie ik hem niet als die top speler uit Rusland, waarmee ik dus aangeef dat hij het daar goed deed. Echter prijst Silooy hem qua persoon de hemel in, terwijl ik dan denk, als je dan zo goed bent negeer je kritiek en laat je het zien op het veld, iets wat ik niet onmogelijk acht bij Ajax. Dan ga je dus geen domme tweets versturen als er iemand kritiek heeft zoals de bromsnor. Daar hoef je het uiteraard niet mee eens te zijn, maar hij laat zich enorm kennen. Iets wat je niet van hem verwacht als je de omschrijving van Silooy leest.

27 jarige a international die terugkeert bij Ajax zou een paar jaar geleden nog een utopie zijn geweest. Dit geeft wel degelijk de groei weer die Ajax op dit moment aan het maken is en dus hoe aantrekkelijk het is om hier weer te komen voetballen. Verwacht dat eigenlijk dat deze man er dit jaar nog meer in gaat schieten dan dat Tadic vorig jaar deed.

9 juli 2019 om 09:58

Dat laatste zou geweldig zijn, maar daar geloof ik persoonlijk niet zo in. Laat hem maar meer assists geven dan Tadic en dan ben ik al heel blij.

9 juli 2019 om 10:38

Sorry maar ik denk dat het in dit geval meer zegt over de status van deze international dan over de status van Ajax.

9 juli 2019 om 15:05

want? vorig jaar 33 wedstrijden bij sevilla gespeeld en dan heb je de status van kunstgrasvoetballer?

9 juli 2019 om 16:58

Waarvan er 20 in La Liga 45 minuten of minder waren, hij heeft dus wel degelijk een punt, Promes heeft het moeilijk gehad bij Sevilla.

We moeten niet doen of Ajax een topper van Sevilla heeft overgenomen, het was een twijfelgeval en blijkbaar volgens Sevilla een twijfelgeval waar ze niet zeker van waren dat hij na een moeizaam eerste seizoen het nu beter zou doen anders hadden ze hem niet met verlies weer verkocht.

9 juli 2019 om 10:43

hoe oud was Babel toen hij terugkwam bij Ajax?

9 juli 2019 om 14:40

Babel was geen international toen hij terug kwam bij Ajax vriend. Dat is netzoals zeggen dat Feyenoord een international heeft gehaald met Narsingh...leuk geprobeerd. Als je Babel en Promes gaat vergelijken op die leeftijd dan weet je heel snel wie er beter was.
.

9 juli 2019 om 18:46

@binny groot gelijk dat Promes beter is. Elke interland die Babel recentelijk heeft gespeeld (lees laatste jaren) is er 1 teveel geweest

Ik vind hem op zich nooit echt onsympathiek over komen, het is alleen die onzinnige 'iedereen die kritiek op mij heeft, is een hater' houding die soms stoort. Hij trekt zich zogenaamd van niemand iets aan en doet altijd zijn ding, maar vindt het vervolgens wel nodig om meteen een filmpje te posten nadat Derksen iets over hem heeft gezegd. Verder natuurlijk een prima aankoop van Ajax die ongetwijfeld zijn aandeel gaat hebben, al betwijfel ik of hij ze echt een stapje verder kan brengen.

9 juli 2019 om 09:26

@ Stefandefree

aankopen die Ajax verder gaan brengen zijn nog steeds niet te betalen voor Ajax, dat zijn namelijk spelers als de Ligt, De Jong en de huidige Ziyech bijvoorbeeld. Oftewel spelers die 35 miljoen of meer kosten. Die kwaliteiten kan Ajax simpelweg niet vervangen, iets wat clubs als Real Madrid en Barcelona natuurlijk wel doen.

Ajax moet inkopen om te zorgen dat ze de competitie winnen en de groepsfase CL door komen. Alles daar boven is mooi meegenomen maar gewoon heel moelijk. Met Promes kan je tenminste wel stellen dat je een meerwaarde hebt binnen gehaald voor een Nederlands top ploeg en iemand die op CL niveau niet mistaat.

Meer kan je niet verwachten/hopen.

9 juli 2019 om 12:57

Derksen en co en al die andere kutprogramma s is voor mensen die van voetbal houden maar niet zoveel verstand ervan hebben. De meeste mensen die de show volgen denken hetzelfde als Derksen maar durven het niet uit te spreken.

Sommige spelers hebben nou eenmaal een grotere gunfactor dan andere. Siem de Jong kwam ook terug en iedereen kon duidelijk zien dat hij het niveau niet aankon. Nooit kritiek over gehoord, zeker niet van Derksen en co. In die show werd ook meerdere malen aangegeven dat de Ligt beter dan van Dijk is ( Dat is alleen in NL zo).

Veltman bakt er niks van maar er wordt standaard geopperd om hem ipv Maz te laten spelen. " vooral tegen sterkere tegenstanders omdat hij zo goed kan verdedigen" Tegen Juve werd in pakwewg 20 min aan alle kanten voorbij gelopen door Douglas Costa. Dus dat goede verdedigen valt reuze mee maar zijn gunfactor is blijkbaar hoger dan die van Maz.

9 juli 2019 om 13:00

Wat heeft dit er verder mee te maken? Dit soort jongens, want hij is lang niet de enige, kunnen in tegenstelling tot wat ze altijd pretenderen, gewoon totaal niet tegen kritiek van wie dan ook. Of die kritiek terecht is, of van een serieus te nemen medium komt, is niet heel erg relevant.

Ik ben benieuwd of hij ook als rechtsback, back winger kan spelen aan de rechterkant. Dan kan hij misschien de positie van Mazraoui overnemen en kunnen Neres en Tadic op de flanken blijven spelen.

9 juli 2019 om 12:12

Dat kan, maar dat is juist (een van) de reden(en) dat hij bij Sevilla vertrokken is, omdat hij als veredelde back moest fungeren. Ik denk dat hij zich bij Ajax 'gewoon' op een van de buitenposities zal richten.

9 juli 2019 om 12:45

Tenzij die al goed bezet zijn. Dan zal Promes zich misschien toch weer moeten richten op de wing back positie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax78
2.AZ76
Voor de complete stand: Eredivisie

81 fans
Middenvelder, 27 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Ajax 3 0 0 0
2018/2019 Sevilla 33 2 2 0
2018/2019 Spartak Moskou 5 1 1 0
2017/2018 Spartak Moskou 26 15 5 0
2016/2017 Spartak Moskou 26 12 4 1
Laatste voetbalnieuws

‘Ajax bracht nooit bod uit’: ‘Ik denk dat ze een beetje de boel wilden opstoken’

Steven Bergwijn verlengde afgelopen week zijn contract bij PSV tot de zomer van 2023. De aanvaller annex Oranje-international maakte daarmee abrupt een eind aan de geruchten dat hij deze transferperiode uit...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 21 augustus
Real Madrid gaat zich melden bij Sporting Portugal met een serieus bod op Bruno Fernandes. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren