‘Als dat niet bij Ajax kan, dan moet ik op zoek naar iets anders’

Maandag, 8 juli 2019 om

Václav Cerny vervolgt zijn loopbaan bij FC Utrecht, dat hem maandag een driejarig contract voorlegde. De 21-jarige vleugelaanvaller stond in totaal zes seizoenen onder contract bij Ajax, maar mede door het nodige blessureleed bleef een definitieve doorbraak uit in de Johan Cruijff ArenA. In de Domstad wil Cerny zijn nog prille carrière nieuw leven inblazen.

De Tsjechische buitenspeler legt tegenover Ajax TV uit waarom hij uit Amsterdam vertrekt. “Ik ben een heel lange tijd geblesseerd geweest. Op zich ben ik wel goed teruggekomen, maar zoals iedereen weet draaide het eerste elftal toen super goed. Dan is het gewoon lastig om je plekje weer te veroveren. Daarom moest ik genoegen nemen met wedstrijden in Jong Ajax, maar nu, op mijn 21ste, voel ik dat ik een stap omhoog moet maken. Als dat hier niet kan, dan moet ik op zoek naar iets anders. Dat is gelukt en ik ben er superblij mee dat ik mezelf op het hoogste niveau kan gaan bewijzen.”

Het elftal van trainer John van den Brom is dus de volgende halte in de loopbaan van Cerny. “Ik wilde het liefst in Nederland blijven. Ik ben hier opgegroeid. Ik zit hier bijna zes jaar en voel me hier thuis", legt de aanwinst van de Domstedelingen uit. “Utrecht had al best lang interesse en ik had een hele goede klik met de mensen daar. Het plan is duidelijk. Ze willen iets gaan bereiken en dat lijkt me ook leuk. Voor mij is het een heel goed podium om me weer te gaan ontwikkelen.”

Cerny houdt overwegend gemengde gevoelens over aan zijn Amsterdamse periode. “Ja, want ik wilde heel graag slagen in Ajax 1. Ik zit al lang bij de selectie, maar voor mijn gevoel ben ik nooit écht doorgebroken. Ik heb nooit voor langere tijd een basisplaats veroverd en dat is wat je graag wilt. Op een gegeven moment moet je dan keuzes gaan maken. Dit is het juiste moment om ergens anders te gaan vlammen.”


Poll

Denk jij dat Václav Cerny bij FC Utrecht wel een basisspeler gaat worden?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

23 reacties (laatste reactie door linksbuiteadem)

Gun hem het allerbeste, het zit er zeker nog in om Ajax 1 niveau te halen, hij moet gewoon fit blijven en hard werken, dan komt alles goed.

8 juli 2019 om 21:49

Is er een terugkoop optie bedwongen?

8 juli 2019 om 22:20

Ja. Dat wil ik ook wel weten. Dat wilde Ajax toch graag. Een terugkoop optie

Ik gun hem het allerbeste, hopelijk kan hij daar wel het niveau halen.

Hoop dat hij het in Utrecht gaat maken. Heb er alle vertrouwen in dat dit een sensatie gaat worden.

Hopelijk komt het er wel bij Cerny uit bij een subtopper. Vond hem altijd een groot talent. Verder hoop ik dat Ajax afscheid gaat nemen van Labyad. Hij heeft amper wat toegevoegd aan Ajax vorig seizoen. Het lijkt ook dat hij niet erg gemotiveerd is om voor Ajax te spelen.
Dus haal maar weer twee nieuwe flankspelers. Het liefste Pavon en Mathias Vargas.
Dan heeft Ajax zeer goede flankspelers voor eredivisie begrippen met Promes, Neres, Tadic, Pavon en Vargas.
Promes kan dan eventueel zelfs als links of rechtsbuiten worden ingezet. En Tadic kan af en toe in de spits spelen.

8 juli 2019 om 21:29

Het is geen Fifa waar Pavon en Vargas even de bank komen warm houden.

8 juli 2019 om 21:55

Pavon kan gewoon basis spelen samen met Tadic en Neres in de aanval. Promes dan links of rechtsback. Deed hij ook bij Sevilla. Alleen Vargas dan reserve voorlopig.

8 juli 2019 om 21:58

Ik weet niet of je get wist. Promes wou weg bij sevilla, omdat hij als back moest spelen. Dat wilt hij dus niet meer.

8 juli 2019 om 22:13

Huntelaar zei ook wel eens dat hij geen reservespits meer wilde zijn. Maar uiteindelijk koos hij toch eieren voor zijn geld en bleef hij uit teambelang toch reservespits. Hij moest ook gewoon luisteren naar wat de trainer en wat de club wilde.

8 juli 2019 om 23:14

Als we hem als back laten spelen is hij denk na een jaar ook weer weg bij ajax. En hunterlaar wist al vanaf het begin toen hij kwam, dat dolberg de eerste spits zou worden. En dat heeft hij geaccepteerd. Kijk zijn eerste paar interviews bij zijn komst.

8 juli 2019 om 23:14

Huntelaar wist dat hij tweede spits zou zijn, dat heeft hij zelf gezegd. Promes wil niet meer als back spelen. Ik zie regelmatig voorstellen over aankopen van jou voorbijkomen, waarbij ik me afvraag of jij je realiseert dat dit het echte leven is en geen FIFA.

9 juli 2019 om 11:11

Waarom zou Promes niet ook in het echte leven als back-wing back kunnen spelen? Dat deed hij ook al hij Sevilla.
Misschien heeft het niet zijn voorkeur maar als de trainer hem daar neer wilt zetten heeft hij dat maar te accepteren. Wilt hij na 1 seizoen weer vertrekken om die reden nou prima. Er is vast ergens wel weer een goede vervanger te vinden.

8 juli 2019 om 21:37

Kerel ik snap je enthousiasme maar wie gaat er banken? Onrealistisch om al deze spelers binnenboord te houden.

8 juli 2019 om 22:10

Alleen Vargas voorlopig. Is geen ramp. Hij moet dan toch eerst nog wennen aan een nieuw land, nieuwe cultuur, nieuwe taal, verschillende manier van spelen, enzovoorts. Zo kan hij geleidelijk wennen aan het spelen bij Ajax. De rest kan gewoon in de basis spelen.

8 juli 2019 om 22:15

Hoezo zou Promes als back willen spelen waar ook helemaal niet zijn kracht ligt. En wat wou je doen met Nico ?

8 juli 2019 om 22:27

Bij Sevilla heeft hij het zeer verdienstelijk gedaan als back en dat in de primera division. Ik ben benieuwd of hij ook goed uit de voeten kan als rechtsback.
Tagliafico gewoon linksback laten spelen. Alleen als Tagliafico geblesseerd of geschorst is kan Promes Tagliafico wellicht vervangen als linksback.

8 juli 2019 om 22:35

Hij speelde bij Sevilla toch als wing-back ? Dat is anders dan de rol die Nico vervult. Ook denk ik dat Promes absoluut niet als back gaat spelen.

9 juli 2019 om 11:15

Dan als wing back aan de rechterkant.

9 juli 2019 om 00:13

Stengs misschien? Gezien de Nederlandse aankopen dit seizoen..

9 juli 2019 om 07:07

Stengs komt dit jaar sowieso niet, contract een paar maandjes geleden veelengd.

Mooi om te zien dat iedereen het hem gunt en ook hem ook ziet slagen. Zo zie ik het ook, topaankoop voor Utreg en voor Cerny een mooie kans om Nederland te laten zien wat 'ie kan. Hopelijk komt het eruit.

Hoop het beste voor hem maar denk dat hij net het niveau mist voor de top.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.AZ66
4.Ajax45
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

29 fans
Aanvaller, 21 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 17 augustus
Kingsley Coman wordt nadrukkelijk in de gaten gehouden vanuit Engeland. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren